Fakta Honduras

Her kan du læse en række forskellige praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Honduras
  • Sprog Spansk
  • Hovedstad Tegucigalpa
  • Indbyggere 8, 8 mio.
  • Religion Romersk-katolsk
  • Valuta Lempira (La)
  • Areal 112.000 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Der er forskel på tidsforskellen mellem Danmark og Honduras alt efter om vi har sommer- eller vintertid.

Sommertid: - 8 timer
Vintertid: - 7 timer

Drikkepenge

I Honduras er drikkepenge almindelig praksis i turistbranchen. Det er normalt, at man som rejsende betaler drikkepenge til buschauffører, lokalguider, hotelpiccoloer, på restauranter etc. Mange barer, caféer, natklubber og hotelrestauranter føjer et servicetillæg på 10-15 procent til regningen. Det fremgår af regningen, men derudover er det skik at give tjeneren yderligere 5-10 procent i drikkepenge. Hvis der slet ikke er et servicebeløb på regningen, er det normalt at give 10 procent i drikkepenge.

I praksis kan det arrangeres, at rejselederen samler pengene ind for hele rejsen og sørger for, at de rigtige personer får de rigtige beløb.

Det skal understreges, at selvom drikkepenge er normalt, er det naturligvis frivilligt at betale. Som nævnt er det almindelig praksis.

Transport

Bus
Busser i Honduras har ikke helt den samme standard, som man kender fra Europa, men vi benytter busser med en god standard og aircondition.

Fly
De længere strækninger flyver vi med indenrigsfly. Den danske rejseleder vil orientere rejsedeltagerne om de praktiske forhold ved check-in i lufthavn samt flyvetid på den pågældende strækning.

Mad og drikke
Honduras er kendt for imponerende fiske- og skaldyrsretter. Der er mange virkelig gode restauranter i Honduras, der har specialiseret sig i alt godt fra havet. Typiske ingredienser er tortillas, bønner, ris, ost eller ristede bananer.
Økonomi
Det er relativt billigt at spise på restaurant i Centralamerika. Et måltid (både frokost og middag) kan du få for omkring 100 kr. Så inklusive drikkevarer kan du klare dig fint for omkring 300 kr. om dagen. Souvenirs og håndværk findes i alle prisklasser, men meget er relativt billigt.
Valuta og kreditkort

I Honduras lader det sig næsten altid gøre at betale med dollar. Byttepenge får man oftest tilbage i den lokale valuta, og på den måde får man lidt lokalvaluta uden at behøve at veksle. Man kan ikke veksle sig til nogen af de lokale valutaer hjemmefra.

Hvis du tager dollar med hjemmefra, så vær opmærksom på ikke at medbringe større sedler end 20 dollar-sedler. Det er oftest umuligt at betale med 50 og 100 dollar-sedler, da disse ofte er udsat for forfalskning.

Visa-kort kan bruges på de fleste restauranter, hoteller og i større butikker samt til at hæve kontanter i hæveautomater. MasterCard og American Express kan også bruges, men er ikke så udbredt som Visa.

Elektricitet
I Honduras benytter man følgende strømkilde:
110/120/220 volts AC, 60Hz.
Telefon og internet

Den internationale landekode for Honduras er +504. Det er dyrt at ringe hjem fra Honduras og benytte telefonens datatrafik, tjek evt. med dit eget mobilteleselskab om dækning og priser.

Internetcaféer findes efterhånden i de fleste byer, men det er vores erfaring, at det kan være svært at finde tid til at besøge sådanne steder, undtagen på fridage eller efter endt program. De fleste hoteller i på vores rejse har internetservice, men forbindelsen er ikke altid lige så hurtig som i hjemme.

Drikkevand og hygiejne

I Honduras er hygiejnen på et noget lavere niveau end i Vesteuropa. Dog har hoteller og større restauranter moderne/vestlige toiletforhold. På offentlige toiletter eller i landområder kan standarden forekomme mere primitiv med manglende toiletpapir og lignende. Medbring selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Alt vand til at drikke, børste tænder i eller lave isterninger af bør være købt vand på flaske eller kogt vand fra hanen.

Rygning
Under al flyvning og bustransport er der rygeforbud. Ligeledes vil der på de fleste restauranter og hoteller være rygeforbud.
Takt og tone

Turister er generelt meget velkomne i Honduras. Nogle områder er dog mere vant til turister end andre. Selv om lokalbefolkningen generelt er vant til mange turister, forventes det, at man respekterer de lokale skikke og brug. Vigtigst af alt er naturbeskyttelse. Ofte er de områder, vi besøger, fredede, og bevarelsen af disse områder har højeste prioritet hos myndighederne og lokalbefolkningen. Lyt derfor altid efter rejselederens og lokalguidernes anvisninger.

Hvis du vil fotografere personer, så husk at spørge om lov først.

Albatros' Centralamerika

Et brag af en rejse til Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras og Guatemala

4,5
  • 2 afrejser
  • 19 dage
  • Fra 37.998,–
fra København