Mexico fakta

Her kan du læse en række forskellige praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Mexico.
Herunder kan du læse nærmere om diverse fakta i forbindelse med din rejse til Mexico.
 • Sprog Spansk
 • Hovedstad Mexico City
 • Indbyggere 121 mio.
 • Religion Romersk-katolicisme
 • Valuta Peso
 • Areal 1.967.183 km2

Værd at vide

Tidsforskel
Der er tre forskellige tidszoner i Mexico. I den østligste halvdel, hvor de fleste af Albatros' rejse foregår, er tidsforskellen mellem Danmark og Mexico -7 timer, både sommer- og vintertid.
Transport i Mexico

Bus
Busser i Mexico har ikke helt den samme standard, som man kender fra Europa, men vi benytter busser med en god standard og aircondition.

Fly
På vores rundrejser i Mexico flyver vi ofte de længere strækninger med indenrigsfly. Hvor dette er tilfældet, vil den danske rejseleder orientere rejsedeltagerne om de praktiske forhold ved check-in i lufthavn samt flyvetid på den pågældende strækning.

Prisniveau i Mexico
Et godt måltid mad kan fås for ca. DKK 100 og opefter, og hvad angår lommepenge, er det vores erfaring, at man kan klare sig for ca. 200–250 kr. per dag. Ved køb af supplerende drikkevarer m.m. vil ekstra 200 kr. pr. dag pr. person være tilrådeligt.
Drikkepenge

I Mexico er drikkepenge almindelig praksis i turistbranchen. Det er normalt, at man som rejsende betaler drikkepenge til buschauffører, lokalguider, hotelpiccoloer, på restauranter etc.

For den almindelige rejsende kan det være svært at vide, hvor meget de enkelte personer skal have. Men med få pesos kommer man langt! I praksis kan det arrangeres, at rejselederen samler pengene ind for hele turen og sørger for, at de rigtige personer får de rigtige beløb. Det skal understreges, at selvom drikkepenge er normalt, er det naturligvis frivilligt at betale. Som nævnt er det almindelig praksis.

Barer, caféer og natklubber samt restauranter på hoteller vil ofte lægge 10-15 % i ”service charge” oven i de givne priser. Dette vil fremgå af regningen, men udover det, er det almindelig kutyme at lægge yderligere 5-10 % af den samlede regning i drikkepenge til tjeneren.

Valuta og kreditkort

Den mexicanske møntfod hedder pesos (MXN) og findes i både mønter og sedler. Vær opmærksom på, at mange af sedlerne og mønterne ligner hinanden. Den bedste valuta at medbringe er mexicanske pesos, som du kan bestille og købe i nogle banker eller hos Forex. Alternativt kan amerikanske dollars medbringes, men den mexicanske regering har indført restriktioner for veksling af USD, så udenlandske turister højest kan veksle 300 USD pr. dag og ikke mere end 1.500 USD pr. måned. Der er ingen restriktioner på veksling af andre valutaer som f.eks. euro.

Master Card og Visa kan benyttes i de større byer og i turistområderne, hvor der er mange hæveautomater. Det er vanskeligt at anvende Diners og American Express.

Elektricitet
Mexico har 110 volt. Normalt er det fladbenede stik ligesom i USA. Vi anbefaler at du medbringer en adapter til denne type stik.
Telefon og internet

Den internationale landekode for Mexico er + 52. Det er dyrt at ringe hjem fra Mexico og benytte mobiltelefonens internetadgang. Tjek evt. med dit eget mobilteleselskab om dækning og priser.

Internetcaféer findes efterhånden i de fleste byer, men det er vores erfaring, at det kan være svært at finde tid til at besøge sådanne steder, undtagen på fridage eller efter endt program. De fleste hoteller i Mexico har internetservice, men forbindelsen er ikke altid lige så hurtig som i hjemme.

Drikkevand og hygiejne

I Mexico er hygiejnen på et noget lavere niveau end i Vesteuropa. Dog har hoteller og større restauranter moderne/vestlige toiletforhold. Standarden på offentlige toiletter eller i landområder kan forekomme mere primitiv med manglende toiletpapir og lignende. Medbring selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Vand til at drikke, børste tænder i eller lave isterninger af bør altid være kogt eller købt på flaske. Vandet fra vandhanen er ikke rent nok til at drikke i Mexico.

Takt og tone

Mexicanere er generelt meget åbne og tager mod turister med et smil. Det ligger ikke til mexicanere at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig ved ankomsten til landet.

Selv om lokalbefolkningen generelt er vant til mange turister, forventes det, at man respekterer de lokale skikke og brug. Vigtigst af alt er naturbeskyttelse. Ofte er de områder, vi besøger, totalfredede, og bevarelsen af disse områder har højeste prioritet hos myndighederne og lokalbefolkningen. Lyt derfor altid efter rejselederens og lokalguidernes anvisninger.

Rygning
Under al flyvning og bustransport er der rygeforbud. Ligeledes vil der på de fleste restauranter og hoteller være rygeforbud. Tjek derfor de seneste rygeregler i Mexico med rejselederen.

Mexicorejser

 • Viva Mexico!

  Få store oplevelser til små penge: templer og pyramider, charmerende kolonibyer og et kig ind Mexicos unikke indianerkulturer

  4,6
  • 29-02-2024
  • 12 dage
  • 16.998,–
  fra København
 • Luksustogt med Panama kanalen og Latinamerikas kulturarv

  Rejs med luksuriøse Vasco da Gama gennem Panamakanalen fra Mexico til Curacao. Undervejs venter postkortsmuk natur, god mad og byer formet af kolonitiden.

  • 07-03-2024
  • 19 dage
  • 36.998,–
  fra København
 • Drømmekrydstogt gennem Panamakanalen

  Kom på et storslået søeventyr i Americas med Norwegian Bliss – fra den pulserende millionby Los Angeles til Latinamerikas fortryllende natur og kolonitidsbyer

  • 06-11-2024
  • 20 dage
  • 31.998,–
  fra København
 • Total solformørkelse i Mexico

  Tag med på en helt særlig rejse, når Mexico i april 2024 rammes af solformørkelse.

  • 27-03-2024
  • 16 dage
  • 44.998,–
  fra København