Fakta Nicaragua

Herunder kan du blandt andet læse om tidsforskel, valuta, takt og tone og andre nyttige oplysninger i forbindelse med rejser til Nicaragua
  • Sprog Spansk
  • Hovedstad Managua
  • Indbyggere 5, 9 mio.
  • Religion Romerskkatolsk og protestanter
  • Valuta Córdoba
  • Areal 130.000 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Nicaragua kan variere, alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid:

Sommertid - 7 timer
Vintertid - 8 timer

Transport i Nicaragua
Bus
Busser i Nicaragua har ikke helt den samme standard, som man kender fra Europa, men vi benytter busser med en god standard og aircondition.
Økonomi
Det er relativt billigt at spise på restaurant i Nicaragua. Et måltid (både frokost og middag) kan du få for omkring 100 kr. Inklusive drikkevarer kan du klare dig fint for omkring 300 kr. om dagen. Souvenirs og håndværk findes i alle prisklasser, men meget er relativt billigt.
Drikkepenge

I Nicaragua føjer barer, caféer, natklubber og hotelrestauranter ofte et servicetillæg på 10-15 procent til regningen. Det fremgår af regningen, men derudover er det skik at lægge omkring ti procent til regningen på restauranter og hoteller. Piccoloer, der slæber bagage, forventer også en lille anerkendelse.

Drikkepengesystemet er en integreret del af kulturen i Nicaragua, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Valuta og kreditkort

I Nicaragua anvender man córdoba. Du kan med fordel medbringe amerikanske dollars (USD), som så kan veksles til córdoba, når du er fremme. Det lader sig næsten altid gøre at betale med amerikanske dollars i Nicaragua. Byttepenge får man oftest tilbage i den lokale valuta, og på den måde får man lidt lokalvaluta uden at behøve at veksle. Man kan ikke veksle sig til córdoba hjemmefra.

Hvis du tager dollars med hjemmefra, så vær opmærksom på ikke at medbringe større sedler end 20-dollar-sedler. Det er oftest umuligt at betale med 50- og 100-dollar-sedler, da disse ofte er udsat for forfalskning.

Visa-kort kan bruges på de fleste restauranter, hoteller og i større butikker samt til at hæve kontanter i hæveautomater. MasterCard og American Express kan også bruges, men er ikke så udbredt som Visa.

Elektricitet

I Nicaragua benytter man følgende strømkilde: 110 volt AC, 60 Hz.

Stikkene har flade ben ligesom de amerikanske, så vi anbefaler, at du medbringer en adapter til denne type stik.

Telefon og internet

Den internationale landekode for Nicaragua er +505. Det er dyrt at ringe hjem fra Nicaragua og bruge mobiltelefonens internetadgang. Tjek evt. med dit eget mobilteleselskab om dækning og priser.

Internetcaféer findes efterhånden i de fleste byer, men det er vores erfaring, at det kan være svært at finde tid til at besøge sådanne steder, undtagen på fridage eller efter endt program. De fleste hoteller på vores rejser har internetservice, men forbindelsen er ikke altid lige så hurtig som herhjemme.

Drikkevand og hygiejne

I Nicaragua er hygiejnen på et noget lavere niveau end i Vesteuropa. Dog har hoteller og større restauranter moderne/vestlige toiletforhold. Standarden på offentlige toiletter eller i landområder kan forekomme mere primitiv med manglende toiletpapir og lignende. Medbring selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Alt vand til at drikke, børste tænder i, lave isterninger af og så videre bør være flaskevand eller kogt vand fra vandhanen.

Mad og drikke
Der bruges mange ris og bønner i maden i Nicaragua. Ofte bruges en tortilla til at rulle maden ind i, og ikke kniv og gaffel. Den lange kyststrækning sikrer friske forsyninger af fisk og skaldyr. Der sælges grillede majskolber på gaden mange steder.
Takt og tone
Man bør udvise almindelig høflighed. Desuden skal man ikke lade sig gå på af, at alle tiltaler hinanden med "mi amor". Det er ikke, fordi de er ude på noget. Det er bare sådan, man tiltaler folk af det andet køn i Nicaragua.
Fotografering
Det er ikke tilladt at fotografere militære installationer. Ellers er tommelfingerreglen om at spørge først også gældende i Nicaragua.
Rygning
Under al flyvning og bustransport er der rygeforbud. Ligeledes vil der på de fleste restauranter og hoteller være rygeforbud. Tjek altid de seneste rygeregler med rejselederen.

Albatros' Centralamerika

Et brag af en rejse til Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras og Guatemala

4,5
  • 2 afrejser
  • 19 dage
  • Fra 37.998,–
fra København