Fakta om Dubai

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Dubai.
  • Indbyggere 3 mio.
  • Grundlagt Først i 1800-tallet
  • Sprog Arabisk
  • Religion Sunni-islam
  • Valuta Dirham
  • Højde over havoverfladen 5 meter

Værd at vide

Tidsforskel
Tidsforskellen mellem Danmark og Dubai varierer, alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid:
Sommertid: + 2 timer
Vintertid: + 3 timer
Transport

Bus
På Albatros' rejser i i Dubai benytter vi busser af god standard med aircondition, når vi skal rundt mellem seværdighederne.

Taxi
Dubai er præget af heftig trafik. Det er billigt at køre i taxi, og det er generelt en god, nem, sikker og også den mest almindelige måde at komme omkring på. Vær opmærksom på at have kontanter til at betale for kørslen, da taxierne i Dubai ikke tager imod betaling med kreditkort.

Anden transport på egen hånd
Dubai er dækket af et netværk af bus- og metroruter. Det hele fungerer upåklageligt og er ganske billigt. Der findes også vandbusser og -taxier, som er gode, hvis du skal krydse Dubai Creek. Det kan være besværligt at komme rundt i Dubai til fods, da fortove og fodgængerovergange er en mangelvare i byen.

Prisniveau
I Dubai kan et godt måltid mad fås for omkring 150 kr. og derover. Hvad angår lommepenge, er det vores erfaring at man kan klare sig for 350 kr. pr. dag på en typisk rundrejse. Planlægger du at gøre brug af Dubais mange shoppingcentre, så tag lidt mere med - her er mange fristelser.
Drikkepenge

I Dubai er drikkepenge almindelig praksis i turistbranchen. Det er normalt, at man som rejsende betaler drikkepenge til f.eks. chauffører, lokalguider, hotelpiccoloer og stuepiger, og selv på meget lokale restauranter er det velset at give drikkepenge. At give 5-10 dirham ekstra er en god måde at vise din påskønnelse for den service, du har modtaget.

På barer, caféer og natklubber, samt på pænere og mere internationalt prægede restauranter på f.eks. hoteller, vil der oftest blive lagt 10-15% i service charge oven i de angivne priser. Dette vil fremgå af regningen.  Udover dette er det almindeligt at lægge 5-10% ekstra i drikkepenge til tjeneren hvis man har været tilfreds med servicen.

Ved krydstogter gælder andre regler, se det specifikke program for din rejse.

Valuta og kreditkort

Møntfoden i Dubai hedder dirham (AED). 1 DKK = cirka 0,5 AED og 1 EUR = cirka 4 AED (pr. september 2018).

Internationale kreditkort kan bruges som betalingskort på de store hoteller, i de fleste butikker og i shoppingcentre. Selvom kreditkort er meget udbredt, er der flere steder, hvor der betales kontant i lokal valuta, eksempelvis taxier. Der er gode muligheder for at hæve i automater, men vær opmærksom på, at der kan blive opkrævet ekstra gebyrer udover det almindelige gebyr, du betaler til din bank i Danmark.

Vil du veksle kontanter, kan det anbefales at medbringe USD eller EUR.

Elektricitet
I Dubai er der ligesom i Danmark 220 volt. Generelt kan danske stik dog ikke anvendes uden en adapter, så medbring gerne en sådan.
Telefon og internet

Den internationale landekode for De Forenede Arabiske Emirater er + 971. Det er dyrt at bruge mobiltelefon i Dubai til at foretage og modtage opkald, sende sms samt gøre brug af datatrafik – tjek evt. med dit mobilselskab om dækning og priser i Dubai, inden du rejser.

De fleste hoteller tilbyder internetservice gratis eller mod betaling. De fleste har også et business centre med computere, hvis du ikke medbringer din egen. Rigtig mange restauranter, caféer og shoppingcentre tilbyder trådløst internet, som du kan benytte gratis eller mod betaling. Læg mærke til, at nogle hjemmesider og noget software er blokeret af myndighederne i De Forenede Arabiske Emirater. Det gælder for eksempel Skype, dating- og spilleportaler samt hjemmesider, der vurderes at være islamkritiske.

Drikkevand og hygiejne

Hoteller, museer, shoppingcentre og større restauranter har moderne/vestlige toiletforhold. Ude i byen kan det være svært at finde offentlige toiletter, og de, der findes, kan være meget primitive eller forbeholdt mænd. Medbring selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Vandet fra vandhanen i Dubai er ikke altid rent nok til at drikke, og det smager ikke så godt. vi anbefaler, at du køber vand på flaske, mens du er i Dubai.

Takt og tone

Dubai er et internationalt samfund, og det kan være svært at få øje på de muslimske skikke, som også hersker her, ved første øjekast. Husk på, at nogle indbyggere i Dubai kan kigge skævt til meget korte shorts eller nederdele og lignende påklædning. Hvis du besøger en moske, bør du bære tøj, der dækker skuldre, arme og ben.

Derudover er det ikke velset at spise eller drikke offentligt under ramadanen. Og husk at bede om lov, før du fotograferer personer.

Rygning
Under al flyvning og bustransport er der rygeforbud. Ligesom i Danmark er det i Dubai forbudt at ryge på offentlige steder medmindre det foregår i særligt indrettede rygerum.