Fakta om De Forenede Arabiske Emirater

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til De Forenede Arabiske Emirater og Dubai
  • Sprog Arabisk
  • Hovedstad Abu Dhabi
  • Indbyggere 5, 9 mio.
  • Religion Sunni-islam
  • Valuta Dirham
  • Areal 83.600 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og De Forenede Arabiske Emirater kan variere, alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid:

Sommertid: + 2 timer
Vintertid: + 3 timer

Transport

Bus
Busser i Dubai er af god standard. Alle busser har naturligvis aircondition.

Taxi
Byerne er præget af heftig trafik. Det er billigt at køre i taxi, og det er generelt en god, nem, sikker og også den mest almindelige måde at komme omkring på. Vær opmærksom på at have kontanter til at betale for kørslen, da taxierne i Dubai ikke tager imod betaling med kreditkort.

Prisniveau
Et godt måltid kan fås for cirka 70-150 DKK, og hvad angår lommepenge, er det vores erfaring, at man kan klare sig for minimum 300 DKK pr. dag. Ved køb af supplerende drikkevarer m.m. vil ekstra 75 DKK pr. dag pr. person være tilrådeligt.
Valuta og kreditkort

Møntfoden i De Forenede Arabiske Emirater hedder dirham (AED). 1 DKK = cirka 0,5 AED og 1 EUR = cirka 4 AED (pr. januar 2017).

Internationale kreditkort kan bruges som betalingskort på de store hoteller, i de fleste butikker og i shoppingcentre. Selvom kreditkort er meget udbredt, er der flere steder, hvor der betales kontant i lokal valuta, eksempelvis taxier. Der er gode muligheder for at hæve kontanter i automater, men vær opmærksom på, at der kan blive opkrævet ekstra gebyrer udover det almindelige gebyr, du betaler til din bank i Danmark.

Vil du veksle kontanter, kan det anbefales at medbringe USD eller EUR.

Drikkepenge

I De Forenede Arabiske Emirater er drikkepenge almindelig praksis i turistbranchen. Det er normalt, at man som rejsende betaler drikkepenge til f.eks. chauffører, lokalguider, hotelpiccoloer og stuepiger, og selv på meget lokale restauranter er det velset at give drikkepenge. For den almindelige rejsende kan det være svært at vide, hvor meget de enkelte personer skal have. Men med 5-10 AED kommer man langt!

På barer, caféer og natklubber, samt på pænere og mere internationalt prægede restauranter på f.eks. hoteller, vil der oftest blive lagt 10-15% i service charge oven i de angivne priser. Dette vil fremgå af regningen. Udover dette er det almindeligt at lægge 5-10% ekstra i drikkepenge til tjeneren, hvis man har været tilfreds med servicen.

Ved krydstogter gælder andre regler, se det specifikke program for din rejse.

Elektricitet
I Dubai er der ligesom i Danmark 220 volt. Generelt kan danske stik dog ikke anvendes uden en adapter, så medbring gerne en sådan.
Telefon og internet

Den internationale landekode for De Forenede Arabiske Emirater er + 971. Det er dyrt at bruge mobiltelefon fra De Forenede Arabiske Emirater til at foretage og modtage opkald, sende sms samt gøre brug af datatrafik – tjek evt. med dit mobilselskab om dækning og priser i De Forenede Arabiske Emirater.

De fleste hoteller tilbyder internetservice mod betaling.

Drikkevand og hygiejne

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toiletforhold. Ude i byen kan man dog komme ud for såkaldte pedaltoiletter og manglende toiletpapir. Standarden på offentlige toiletter eller i landområder kan også forekomme primitiv. Medbring selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Vandet fra vandhanen er ikke sikkert at drikke i De Forenede Arabiske Emirater. Køb i stedet drikkevand på flaske.

Takt og tone

De Forenede Arabiske Emirater er så internationalt et samfund, at der ikke er nogen deciderede regler eller retningslinjer for påklædning eller opførsel generelt.

Men som alle andre steder i verden er det bedst at følge landets skikke, spørge sig frem, hvis man er i tvivl og klæde sig efter omstændighederne og i øvrigt bruge almindelig sund fornuft.

Rygning
Under al flyvning og bustransport er der rygeforbud. Angående rygning på hoteller, restauranter, barer og generelt i det offentlige rum, er Dubai i disse år (januar 2017) ved at indføre rygeregler, lignende dem vi har i Danmark. Følg derfor anvisningerne for rygning de enkelte steder, og spørg gerne, før du tænder en cigaret.