Pas og visum Iran

Naqsh-e Jahan-pladsen i Isfahan
Læs om pas og visum i forbindelse med rejser til Iran her

Bemærk venligst, at du som enkeltperson ikke kan søge visum til Iran. Det er et krav for at rejse ind i Iran, at visum skal søges gennem et rejsebureau. Skal du rejse med Albatros Travel, bedes du derfor henvende dig til vores visumafdeling, som mod et gebyr søger for dig.

Kontakt visumafdelingen på visum@albatros-travel.dk eller telefon 36 98 98 98.

1. Pas
Passet skal være gyldigt i
mindst 6 måneder efter afrejse fra Iran. Passet må ikke indeholde stempler eller tegn fra Israel, Vestbredden eller Gaza. Det er meget vigtigt, at du sender dit originale pas til Albatros, da dette skal bruges i forbindelse med visumansøgningen. Der skal være to blanke sider i passet.

Ønsker du dit pas retur før afrejse, skal der laves en mundtlig aftale med visumafdelingen hos Albatros. Ring 36 98 98 98 og bed om visumafdelingen. Derudover skal du betale portoen (anbefalet) for tilbagesendelsen.

2. Pasfoto
Du skal vedlægge to pasfoto af dig selv sammen med visumansøgningen. Pasfotoet skal måle 3,5 x 4,5 cm, opfylde de gældende krav til pasfoto og vil kun blive godkendt, hvis det har en lys baggrund og er printet på blankt fotopapir. Det er vigtigt, at det er et ”rigtigt” pasfoto.

3. Ansøgningsformular
Visumansøgningen skal udfyldes
elektronisk – og skal skrives med blokbogstaver (store bogstaver). Nedenunder finder du en vejledning samt hjemmesideadressen. Der skal udfyldes én ansøgning for hver ansøger.                            Ved bestilling af vores Iran ture, bliver der sendt en vejledning til udfyldelse af visumansøgningen.

Oplysningerne i visumansøgningen skal stemme fuldt ud overens med dem, der er anført i passet. Alle for-, mellem- og efternavne skal anføres præcis, som de fremgår af passet. Du må ikke undlade nogen navne eller skrive eventuelle kaldenavne.

4. Rejseforsikringspolice
For at få visum til Iran, skal
alle ansøgere vedlægge en kopi af deres rejseforsikringspolice. Det er IKKE muligt at få visum til Iran, medmindre du har en rejseforsikring, der dækker i Iran. Vi skal derfor bede dig om at indsende en kopi af din rejseforsikringspolice

(kun policen, ikke forsikringsbetingelserne).

Policen/kopien SKAL vise følgende fire punkter: dit policenummer, hvilke personer der er dækket af policen, hvor i verden du er dækket og hvornår policen udløber.

Har du rejseforsikring gennem MasterCard eller American Express, skal du sende os dokumentation fra din bank/bankens forsikringsselskab om, at rejseforsikringen dækker i Iran.

Hvis du har købt en Gouda-rejseforsikring hos Albatros, sørger vi selvfølgelig for at udstede forsikringen og vedlægge den nødvendige dokumentation sammen med visumansøgningen. Du skal i dette tilfælde kun indsende visumansøgning, pasfotos og pas.

Med mindre andet er aftalt, skal ansøgningen sendes til os senest 40 dage før afrejse.

Pas, den udfyldte og underskrevne visumansøgning, pasfotos samt forsikringspolice indsendes til:
Albatros Travel, Tøndergade 16, 1752 København V – att. Visumafdelingen

For at få visum til Iran, skal du/I udfylde en visumansøgning til Iran. Du/I bedes derfor gå ind på dette link:  www.copenhagen.mfa.ir/uploads/visa_form_46859_50769_59719.pdf  

Ansøgningsskemaet skal udfyldes på engelsk. Husk derfor, at ”Æ – Ø – Å” skal skrives som ”AE – OE – AA”. Udfyld desuden venligst ansøgningsformularen med BLOKBOGSTAVER.