Pas, visum og indrejsekrav til USA

Husk ESTA inden afrejse

Læs om regler for pas og visum i forbindelse med rejser til USA her.

Hvis du er statsborger i Danmark, skal du ikke have visum til USA, hvis opholdet i USA er kortere end 90 dage (amerikanerne kalder det Visa Waiver Program). Alligevel er der en række formaliteter, der skal være i orden inden afrejsen.

1. Tjek, at dit pas er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejsedatoen fra USA. Indtast dine pasoplysninger på vores pas-side, så vi kan sende de nødvendige oplysninger til flyselskabet. Vores pas-side ligger her: https://www.albatros-travel.dk/pas

2. Udfyld indrejsepapirerne på nettet via ESTA (Electronic System for Travel Authorization) på hjemmesiden https://esta.cbp.dhs.gov/. I øverste højre hjørne kan du ændre sprog til dansk. En ESTA-ansøgning koster USD 21, som betales med kreditkort. Systemet svarer hurtigt på, om indrejse er godkendt, eller det er nødvendigt at søge om visum. Godkendelsen er gyldig i to år. Sidste frist for udfyldelse af indrejsepapirer via ESTA er 72 timer før afrejse, men få det gjort snarest. Hvis kravene er opfyldt, behøver du kun at medbringe gyldigt pas og nummeret på den såkaldte ESTA-godkendelse. Afgivelse af oplysninger til ESTA samt rigtigheden af disse påhviler alene dig som rejsende, og manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan i værste fald føre til afvisning ved check-in og dermed tab af rejse.

OBS: Der findes bureauer, der via deres hjemmesider tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/

Du kan læse mere om ESTA og om at udfylde indrejseformularen på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa-esta

Vær opmærksom på, at hvis du rejser med børn, skal børnene have hver sit pas. Børn indskrevet i forældres pas accepteres ikke.

Er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter, når du møder i lufthavnen.
 

I tiden inden din rejse vil vi naturligvis informere dig om, hvilke indrejseregler, der gælder for dit rejsemål, dog kan der helt frem til afrejse ske ændringer i disse indrejseregler, hvorfor det er vigtigt, at du selv holder dig opdateret både på https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/ og på de involverede flyselskabers hjemmesider, da disse kan stille yderligere krav til eksempelvis brug af typer masker eller test end indrejselandet gør. Vær desuden opmærksom på eventuelle transitlande og deres mulige indrejsekrav eksempelvis test og registrering.

Vi skal samtidig gøre opmærksom på, at det altid vil være dit eget ansvar at sikre dig, at du kan indfri de krav til indrejse, der måtte være gældende på afrejsetidspunktet, og skulle du ikke være i stand til dette, så vil rejsen som udgangspunkt være tabt.

Ovenstående gælder for alle, uanset, om man er vaccineret, ikke-vaccineret eller tidligere smittet.
 

Indrejsekrav til USA

Alle rejsende skal have udfyldt en attestation inden afrejse og kunne fremvise et gyldigt coronopas. 

Udover dette er der lidt forskellige regler for indrejse til USA.

Hvis du er færdigvaccineret og har et gyldigt coronapas, behøver du at udfylde en attestation og medbringe disse.  Vi anbefaler at du henter og printer dit EU coronapas på engelsk via https://www.sundhed.dk og medbringer det på hele rejsen.

Hvis du ikke er færdigvaccineret, kan du finde de indrejserestriktioner, der gælder for dig via Udenrigsministeriet. Vær opmærksom på, at test og dokumentationskrav kan ændre sig løbende og med kort frist.

Læs mere og hold dig opdateret via Udenrigsministeriet:

https://usa.um.dk/rejse-og-ophold/coronavirus

Attestation

Inden afrejse fra Danmark til USA skal alle rejsende over 2 år have udfyldt og underskrevet en attestation.

Vi anbefaler at man printer attestationen og udfylder den i hånden. Print gerne ekstra eksemplarer og medbring disse sammen med den udfyldte attestation til lufthavnen.   

Klik her for at se Albatros´ vejledning til attestationen:

https://documents.albatros-travel.com/dk/vejledning_plf_US_Attestation_2.pdf

Klik her for at udfylde attestationen:

https://www.cdc.gov/quarantine/pdf/Combined-Passenger-Attestation-Amended-Testing-Order-12-02-2021-p.pdf
 

Ofte stillede spørgsmål
 

Hvordan skal jeg forholde mig, hvis jeg bare har transit i USA?

Ovenstående indrejseregler gælder for alle rejsende, uanset om man har til hensigt at opholde sig i USA eller blot mellemlande på vej til et andet land.

Hvad er et godkendt coronapas?

Det danske coronpas er accepteret som bevis for gennemført vaccinationsforløb. Al dokumentation for vaccinationerne skal medbringes på rejsen.

Skal jeg have en attestation per person eller per booking?

Alle over 2 år skal have en individuel attestation.

Hvad gør man, hvis man rejser med børn der ikke er vaccineret?

Vaccinationskravet gælder ikke børn under 18 år.

Skal jeg betale noget for attestationen?

Nej, formularen er gratis at udfylde. Hvis du bliver bedt om at betale, er du sandsynligvis det forkerte sted på nettet. Følg det link og den vejledning, vi har her på siden.

USArejser

 • Drømmekrydstogt gennem Panamakanalen

  Kom på eventyr fra Florida til Latinamerikas storslåede natur og oplev stemningsfulde kolonitidsbyer med smukke og komfortable Norwegian Bliss

  4,5
  • 2 afrejser
  • 18 dage
  • Fra 22.998,–
  fra København
 • New York, New York - Start spreading the news!

  En eventyrlig rejse til en af verdens mest fascinerende og pulserende storbyer. ”Start spreading the news, I'm leaving today…”

  4,5
  • 3 afrejser
  • 7 dage
  • Fra 11.998,–
  fra København
 • Solskinsstaten Florida

  11 dages historie, kultur, oplevelser, sol og sommer i amerikanernes foretrukne paradis: Solskinsstaten Florida

  3,9
  • 06-11-2022
  • 11 dage
  • 15.998,–
  fra København
 • USA – Østkystens højdepunkter

  Philadelphia, Washington, New York, Boston, New England og Niagara Falls – historie, storbyer og stor natur med et smut til Canada

  4,3
  • 6 afrejser
  • 11 dage
  • Fra 20.998,–
  fra København