Pas, visum og indrejsekrav til USA

Husk ESTA inden afrejse

Læs om regler i forbindelse med rejser til USA her.

Pas

Når du rejser med Albatros Travel skal dit pas være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsen. Dette krav er i tilfælde af, at der skulle komme ændringer eller uforudsete hændelser på rejsen. Hvis du rejser med et pas der har under 6 måneders gyldighed, vil dette være på eget ansvar.  Alle lande har deres egne regler for gyldigheden på passet og disse kan ses på UM’s hjemmeside: https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum.

Børn skal være i besiddelse af eget pas uanset alder. 

Er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter, når du møder i lufthavnen.

Visum 

Du skal udfylde en indrejsetilladelse ESTA (amerikanerne kalder det Visa Waiver Program). Vi anbefaler, at du mindst 7 dage (og allersenest 72 timer) før afrejse udfører din registrering, men du er naturligvis meget velkommen til at registrere dig, så snart du har mulighed for at gøre dette. I højre hjørne af ESTA hjemmesiden, kan du ændre sproget til dansk.

Vi skal dog i den forbindelse gøre opmærksom på, at hvis du har besøgt Nordkorea, Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen efter 1. Marts 2011, så skal du søge visum for at komme til USA, også hvis du kun skal i transit. Det samme gælder hvis du har være på Cuba efter d. 12 januar 2021. Behandling af en visumansøgning kan tage op til et par måneder, og der kræves personligt fremmøde ved den amerikanske ambassade i København. Hold dig opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside: um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/usa

Manualer og links

En ESTA-ansøgning koster USD 21, som betales med kreditkort. Systemet svarer indenfor 72 timer på, om indrejse er godkendt, eller det er nødvendigt at søge om visum. Godkendelsen er gyldig i to år. Sidste frist for udfyldelse af indrejsepapirer via ESTA er 72 timer før afrejse, men få det gjort snarest. Hvis kravene er opfyldt, behøver du kun at medbringe gyldigt pas og nummeret på din ESTA-godkendelse. Afgivelse af oplysninger til ESTA samt rigtigheden af disse påhviler alene dig som rejsende, og manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan i værste fald føre til afvisning ved check-in og dermed tab af rejse.

Klik her for at udfylde ESTA

Klik her for at finde vores guide til at udfylde ESTA

Der findes bureauer, der via deres hjemmesider tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTA’s officielle hjemmeside som vi linker til ovenfor

Indrejsekrav til USA

Der er I øjeblikket ingen særlige indrejsekrav for rejsende fra Danmark til USA.

I tiden inden din rejse vil vi naturligvis informere dig om, hvilke indrejseregler, der gælder for dit rejsemål, dog kan der helt frem til afrejse ske ændringer i disse indrejseregler, hvorfor det er vigtigt, at du selv holder dig opdateret både på https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/ og på de involverede flyselskabers hjemmesider, da disse kan stille yderligere krav til eksempelvis brug af typer masker eller test end indrejselandet gør. Vær desuden opmærksom på eventuelle transitlande og deres mulige indrejsekrav eksempelvis test og registrering.

Vi skal samtidig gøre opmærksom på, at det altid vil være dit eget ansvar at sikre dig, at du kan indfri de krav til indrejse, der måtte være gældende på afrejsetidspunktet, og skulle du ikke være i stand til dette, så vil rejsen som udgangspunkt være tabt.

Læs mere og hold dig opdateret via Udenrigsministeriet: https://usa.um.dk/rejse-og-ophold/coronavirus

Praktiske oplysninger

Det skal understreges, at afgivelsen af dine oplysninger samt rigtigheden af disse, alene påhviler dig selv, og at manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan betyde, at du bliver nægtet adgang til flyet og således mister din rejse uden mulighed for at få refunderet hverken rejsen eller de udgifter, du måtte have haft i den forbindelse.

Vi har som rejsebureau intet ansvar for korrekt afgivelse af ovennævnte oplysninger, hvorfor Albatros Travel ikke kan blive mødt med krav, der måtte udspringe heraf grundet manglende eller mangelfulde oplysninger.

Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller f.eks. har haft for langt ophold i USA i forhold til det tilladte, kan nægtes indrejse. I disse tilfælde bør man selv undersøge indrejsemulighederne ved ambassaden i København.

I tilfælde af at du ikke skulle blive godkendt til indrejse i USA, beder vi dig om at give os besked om dette så hurtigt som muligt af hensyn til vores videre planlægning.

Albatros Travel tager forbehold for eventuelle ændringer og gør opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at sikre sig et gyldigt pas, ESTA-godkendelse og eventuelt visum.

Rejser du alene med dit barn eller med børn, som ikke er dine egne, anbefaler vi, at du får en fuldmagt fra indehaverne af forældremyndigheden. Det samme gælder, hvis du er under 18 år og rejser alene. 

Læs mere og hold dig opdateret via Udenrigsministeriet: um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/usa

Albatros Indrejsecheck

I Albatros indrejsecheck kan du nemt og behændigt skabe dig et overblik af hvilke eventuelle visumkrav og særlige indrejsekrav der er til dit rejseland. Albatros indrejsecheck er udviklet i samarbejde med Sherpa der tilbyder visumservice til gæster fra hele verden. Sherpa hjælper mod et administrationgebyr med at søge e-visum til de rejselande hvor det er påkrævet. Vær opmærksom på at dette er en service, du betaler ekstra for, og det vil altid være muligt for dig at søge e-visum direkte. Vær også opmærksom på at Albatros på udvalgte destinationer hjælper til med gruppevisum eller ankomstvisum. Hvis dette er tilfældet fremgår det i den ovenstående tekst.

USArejser

 • New York, New York - Start spreading the news!

  En eventyrlig rejse til en af verdens mest fascinerende og pulserende storbyer. ”Start spreading the news, I'm leaving today…”

  4,5
  • 3 afrejser
  • 7 dage
  • Fra 14.998,–
  fra København
 • Solskinsstaten Florida

  11 dages historie, kultur, oplevelser, sol og sommer i amerikanernes foretrukne paradis: Solskinsstaten Florida

  3,9
  • 24-11-2024
  • 11 dage
  • 21.497,–
  fra København
 • Albatros' amerikanske nationalparkodyssé

  Drømmen om USA’s utæmmede landskaber går i opfyldelse. Tag med til hele 7 nationalparker

  • 4 afrejser
  • 11 dage
  • Fra 23.998,–
  fra København
 • USA – Østkystens højdepunkter

  Philadelphia, Washington, New York, Boston, New England og Niagara Falls – historie, storbyer og stor natur med et smut til Canada

  4,3
  • 2 afrejser
  • 11 dage
  • Fra 23.998,–
  fra København