Fakta om Buenos Aires

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Buenos Aires.
  • Indbyggere 15,3 mio.
  • Grundlagt 1536
  • Sprog Spansk
  • Religion Katolicisme
  • Valuta Peso
  • Højde over havoverfladen 25 meter

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Argentina varierer, alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid:
Sommertid - 5 timer
Vintertid - 4 timer

Transport

Subte
Subten, som er en del af byens letbanelinje og Urquiza-jernbanesystem, er let tilgængelig og har stop i hele Buenos Aires.

Bus
Bybusserne, kendt som colectivos, er billige og kører hele døgnet.

Taxa
Radiotaxier er nemme at få øje på med deres tydeligt markerede "radiotaxi"-skilt. Disse taxaer har et rødt "libre"-skilt, når de er tilgængelige.

Prisniveau

Prisniveauet i Buenos Aires er generelt lavere end i Danmark. Et godt måltid kan fås for cirka 80–100 DKK, og hvad angår lommepenge, er det vores erfaring, at man kan klare sig for yderligere minimum 150 DKK pr. dag. Ved køb af supplerende drikkevarer m.m. vil ekstra ca. 50–70 DKK pr. dag pr. person være tilrådeligt.

Drikkepenge

Regn med at lægge 10–15 % i drikkepenge af den samlede regning, alt efter hvor tilfreds du har været.

På rundrejser vil chauffører og lokalguider også sætte pris på lidt drikkepenge. Vi anbefaler et beløb i vores rejseprogram, som vil være passende.

Valuta og kreditkort

Den argentinske møntfod hedder argentinske pesos (ARS) (1 peso = 100 centavos). Den bedste valuta at medbringe er USD, der kan veksles til pesos overalt i Argentina.

MasterCard, Visa, Diners og American Express kan bruges som betalingsmiddel på de fleste store hoteller og i mange butikker. Vær opmærksom på at disse kreditkort ikke alle steder kan bruges som hævekort. Rejsechecks anbefales ikke, da der er høje gebyrer ved indløsning af disse.

Elektricitet

I Argentina bruges der 220 volt. Normalt er stikkene som i Danmark, men til tider kan der være forskellige stiktyper. Det er derfor tilrådeligt at medbringe et adaptersæt med mange valgmuligheder.

Telefon og internet

Den internationale landekode for Argentina er + 54. Det kan være dyrt at ringe hjem fra Argentina og at bruge datatrafik på smartphones. Tjek evt. med dit eget mobilselskab om dækning og priser for datatrafik og opkald til og fra Argentina.

Der findes internetcaféer i de fleste større byer, vores erfaring er dog, at der ikke er megen tid til at besøge sådanne steder, undtagen på fridage eller efter endt program. Nogle hoteller tilbyder internetservice mod betaling.

Drikkevand og hygiejne

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toiletforhold. Ude i byen kan man dog komme ud for manglende toiletpapir, og standarden på offentlige toiletter eller i landområder kan forekomme primitiv. Medbring selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Vandet fra vandhanen i Argentina er ikke sundhedsskadeligt at drikke. Men der kan være en del klorin i, hvilket får det til at smage dårligt. Vi anbefaler derfor, at du køber vand på flaske i Argentina.

 
Takt og tone

Når du skal på museums- eller kirkebesøg, skal du sørge for at være tækkeligt klædt med dækkede arme og ben for at vise respekt.

Rygning

Under al flyvning og transport er der rygeforbud. I Argentina må man ikke ryge indendørs på offentlige steder, medmindre det foregår i særligt indrettede rygerum.

Sydamerikas hjerte

En Albatrosrejse for livsnydere! Storslåede oplevelser i Argentina, Paraguay og Brasilien

4,5
  • 05-11-2023
  • 13 dage
  • 24.998,–
fra København