Fakta Chile

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Chile
  • Sprog Spansk
  • Hovedstad Santiago
  • Indbyggere 17, 5 mio.
  • Religion Romersk-katolicisme
  • Valuta Chilenske peso
  • Areal 756.102 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og fastlandet i Chile varierer alt efter, om der er sommer- eller vintertid:
Sommertid –4 timer
Vintertid –5 timer

Tidsforskellen mellem Danmark og Påskeøen er:
Sommertid –7 timer
Vintertid –8 timer

Transport i Chile

Bus
Busser i Chile har generelt en høj standard meget lig den, man kender fra Europa. På Albatros' rejser i Chile har vi naturligvis en god standard på de busser, vi benytter.

Fly
På vores rundrejser i Chile flyver vi ofte de længere strækninger med indenrigsfly. Hvor dette er tilfældet, vil den danske rejseleder orientere rejsedeltagerne om de praktiske forhold ved check-in i lufthavn samt flyvetid på den pågældende strækning.

Prisniveau i Chile
Et godt måltid kan fås for ca. 100 kr. og opefter (dog ca. 150–200 kr. på Påskeøen). Ved køb af supplerende drikkevarer m.m. vil ekstra 150–200 kr. pr. dag pr. person være tilrådeligt. Et sådant beløb kan dække drikkevarer, postkort, frimærker, is og drikkepenge, men tag ekstra med, hvis du planlægger at købe ting med hjem.
Drikkepenge

I Chile er drikkepenge almindelig praksis i turistbranchen. Det er normalt, at man som rejsende betaler drikkepenge til buschauffører, lokalguider, hotelpiccoloer, på restauranter etc. Barer, caféer og natklubber samt restauranter på hoteller vil ofte lægge 10–15 % i ”service charge” oven i de givne priser. Dette vil fremgå af regningen, men ud over det er det almindelig kutyme at lægge yderligere 5 % af den samlede regning i drikkepenge til tjeneren.

For den almindelige rejsende kan det være svært at vide, hvor meget de enkelte personer skal have. Men med en til to dollar kommer man langt! I praksis kan det arrangeres, at rejselederen samler pengene ind for hele turen og sørger for, at de rigtige personer får de rigtige beløb. Det skal understreges, at selvom drikkepenge er normalt, er det naturligvis frivilligt at betale. Som nævnt er det almindelig praksis.

Valuta og kreditkort

Den chilenske møntfod hedder peso og findes i både mønter og sedler. Vær opmærksom på, at mange af sedlerne og mønterne ligner hinanden. Den bedste valuta at medbringe er amerikanske dollars, der kan veksles til pesos overalt. Rejselederen er gerne behjælpelig med at finde egnede vekslesteder. MasterCard, Visa, Diners og American Express kan bruges som betalingskort på de fleste store hoteller og i visse butikker. MasterCard og Visa kan bruges som hævekort til kontanter i de fleste byer i hæveautomater, som kun udbetaler pesos.

Kursen på pesos er forholdsvis ustabil, og pesos kan eventuelt bestilles i din bank eller et vekslekontor. I Chile kan veksling foretages i lufthavnen, banker, vekselkontorer og på de fleste hoteller. Husk at tælle pengene omhyggeligt. Det er en god ide at have en passende mængde små sedler til at betale taxa, lokale handlende og måltider.

Elektricitet
Chile bruger 220 volt, 50 Hz. Stikdåserne er trebens med runde stik. De fleste hoteller udlåner gerne en adapter, men de har som regel ikke nok til alle værelser. Det er derfor tilrådeligt at medbringe et adaptersæt med mange valgmuligheder.
Telefon og internet

Den internationale landekode for Chile er + 56. Det er dyrt at ringe hjem fra Chile og gøre brug af smartphones' datatrafik. Tjek evt. med dit eget mobilteleselskab om dækning og priser for opkald og datatraifik i Chile.

Internetcaféer findes efterhånden i de fleste byer, men det er vores erfaring, at det kan være svært at finde tid til at besøge sådanne steder, undtagen på fridage eller efter endt program. De fleste hoteller i Chile har internetservice, men forbindelsen er ikke altid lige så hurtig som i hjemme.

Drikkevand og hygiejne

I Chile er hygiejnen på et lavere niveau end i Vesteuropa. Dog har hoteller og større restauranter moderne/vestlige toiletforhold. Ude i byen og på landet kan man dog komme ud for mere primitive forhold og manglende toiletpapir. Medbring selv toiletpapir eller en pakke vådservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Vi anbefaler, at man køber vand på flaske og ikke drikker vandet fra hanen i Chile.

Takt og tone

Chilenerne er generelt meget åbne og tager mod turister med et smil. Det ligger ikke til chilenerne at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig ved ankomsten til landet.

Selv om lokalbefolkningen generelt er vant til mange turister, forventes det, at man respekterer lokal skik og brug. Vigtigst af alt er naturbeskyttelse. Ofte er de områder, vi besøger, totalfredede, og bevarelsen af disse områder har højeste prioritet hos myndighederne og lokalbefolkningen. Lyt derfor altid efter rejselederens og lokalguidernes anvisninger.

Rygning
Under al flyvning, tog- og bustransport er der rygeforbud. Ligeledes vil der på de fleste restauranter og hoteller være rygeforbud. Tjek derfor de seneste rygeregler i Chile med rejselederen.
Albatros’ eget skib

Ekspeditionskrydstogt til Patagonien & Chiles skærgård

Fantastisk rejse med Albatros’ nybyggede luksusskib gennem Beaglekanalen rundt om Kap Horn, Glacier Highway og Magellanstrædet til Chiles skærgård

  • 24-03-2023
  • 19 dage
  • 59.998,–
fra København