Fakta Ecuador

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Ecuador
  • Sprog Spansk og quechua
  • Hovedstad Quito
  • Indbyggere 15, 8 mio.
  • Religion Romersk-katolicisme
  • Valuta Amerikansk dollar
  • Areal 283.561 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Ecuador/Galápagos varierer alt efter, om Danmark har sommer- eller vintertid:

Sommertid – 7 timer (Galápagos – 8 timer)
Vintertid – 6 timer (Galápagos – 7 timer)

Transport i Ecuador og Galápagos

Bus
Busser i Ecuador har ikke helt samme standard, som man kender fra Europa. Vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition, hvor det er muligt.

Kano
På floderne i Amazonregionen sejler vi i gode lokale kanoer, både motoriserede og ikke-motoriserede.

Prisniveau i Ecuador
Hvad angår lommepenge er det vores erfaring, at man kan klare sig for cirka DKK 130–150 pr. dag. Et sådant beløb kan dække drikkevarer, mad og drikkepenge, når dette ikke er inkluderet i rejsens pris.
Drikkepenge

Regn med at lægge 10–15 % af den samlede regning i drikkepenge, alt efter hvor tilfreds du har været.

Ved krydstogter gælder andre regler, se det specifikke program for din rejse.

For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Valuta og kreditkort

Ecuador har dollar-økonomi – møntfoden hedder US Dollars (USD) (1 dollar = 100 cent). Sørg gerne for at have vekslet hjemmefra.

MasterCard, Visa og American Express er anvendelige som betalingsmiddel på de store hoteller og i visse butikker i Quito, men udenfor hovedstaden er de kun brugbare i få tilfælde. Flere steder lægges op til 12 % oven i prisen, når man betaler med kort. Det er relativt nemt at hæve penge med kreditkort i Quito, men vanskeligt i mindre byer.

OBS! Kreditkort kan ikke bruges til betaling af nationalparkafgifter ved indrejse til Galápagos.

Elektricitet
Ecuador har 110 volt og flade stik (som i USA). Sørg derfor for at have et adaptersæt med, hvis du ønsker at bruge dit medbragte elektroniske udstyr.
Telefon og internet
Den internationale landekode for Ecuador +593. Internetcaféer bliver mere og mere udbredt, og det er nemt og billigt at benytte disse i eksempelvis Quito. Telefon over internet er også meget udbredt på disse internetcaféer og man kan normalt ringe til Danmark for under 1 DKK/min. Nogle hoteller tilbyder internetservice mod betaling.
Drikkevand og hygiejne

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toiletforhold. På offentlige toiletter eller i landområder kan standarden være mere primitiv med manglende toiletpapir og lignende. Medbring selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Vi anbefaler, at du kun drikker vand købt på flaske og undlader at drikke postevand.

Takt og tone

Ecuador har en stærkt stigende turistindustri, som i dag udgør en væsentlig del af landets samlede økonomi. Selvom vi således giver beskæftigelse til mange mennesker, skal vi altid huske på, at vi er gæster i et andet land og naturligvis respektere befolkningen og dens kultur. Der findes f.eks. stadig mange indianere, som ikke ønsker at blive fotograferet.

Det er også vigtigt at huske, at de naturområder, vi besøger, er totalfredede reservater, oprettet til beskyttelse af dyr, planter og økosystemer. Det er strengt forbudt at indsamle eller beskadige planter, at forstyrre dyrs adfærd, samt at færdes uden for de afmærkede stier. Al form for affald skal indsamles og bringes med tilbage.

På museums- eller kirkebesøg skal du sørge for at være tækkeligt klædt med dækkede arme og ben for at vise respekt.

Rygning
Under al flyvning og transport er der rygeforbud. Ecuador har ikke helt samme rygepolitik som i Danmark. På barer og klubber er det i orden at ryge. For det meste respekteres det, hvis en restaurant har et ikke-ryger skilt fremme.
Maks. 15 deltagere

Drømmen om Ecuador og Galápagos

Drømmerejse med krydstogt på Galápagos, øko-lodge i Amazonas og kulturhistorie i Quito og Otavalo – maks. 15 deltagere

4,7
  • 3 afrejser
  • 12 dage
  • Fra 49.998,–
fra København