Vaccination Ecuador

Morgendis over Amazon-regnskoven
Herunder finder du en oversigt over de vaccinationer, der anbefales ved rejser til Ecuador

Vaccinationer

Kort rejse under tre uger til turistområder: hepatitis A – difteri/stivkrampe – gul feber
Rejse over tre uger, desuden: tyfus – evt. hepatitis B
Længere ophold, desuden:hepatitis B – evt. rabies (hundegalskab) – tuberkulose

 

Gul feber
En vaccine mod gul feber skulle tidligere fornyes hvert 10. år. Det er nu ændret, så en vaccine gør dig immun over for gul feber hele livet. Man kan dog komme ud for at myndighederne i nogle lande ikke er klar over denne ændring, og derfor stadig vil kræve en fornyelse, hvis vaccinen er mere end 10 år gammel.

Zika-virus
Der er en øget risiko for infektion med zika-virus i Ecuador. Virusen overføres via de samme myg, som kan smitte med denguefeber og gul feber. Der findes ikke nogen vaccine eller forebyggende medicin mod zika-virus. Man bør derfor beskytte områder med nøgen hud i dagtimerne med myggespray. Sygdommen minder meget om en let influenza og er kun alvorlig for gravide. Smittes man som gravid med zika-virus, er der en betydelig risiko for fosterskader med dårlig udvikling af fostrets hjerne. Derfor anbefales det, at man ikke rejser til Ecuador, hvis man er gravid eller planlægger graviditet.

Malaria
Der er principielt malaria i hele Ecuador ved ophold under 1.500 meter, specielt i Amazon-området. Der er dog ikke malaria på Galápagos. Man skal være meget omhyggelig med forebyggelse af myggestik (myggespray med DEET eller AUTAN, anvendelse af imprægneret myggenet eller bo på hoteller med aircondition). Malariamyggen stikker først efter mørkets frembrud.

Denguefeber
Der er denguefeber i hele Ecuador, også i byerne. Der findes ingen vaccine eller medicin, man kan tage forebyggende. Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang. Man skal være omhyggelig med at beskytte sig mod myggen med myggespray med DEET eller AUTAN.

Du kan få mere information om de sygdomme, der foranlediger de forskellige vaccinationer her: Almindeligt forekommende sygdomme

Listen er udarbejdet af Albatros Vaccinationsklinik ved læge Mogens Rishøj og sygeplejerske Karin Rishøj. Bestil tid til vaccination og læs mere om Albatros Vaccinationsklinik

Ecuador rejser

 • Maks. 15 deltagere

  Drømmen om Ecuador og Galápagos

  Drømmerejse med krydstogt på Galápagos, økolodge i Amazonas og kulturhistorie i Quito og Otavalo – maks. 15 deltagere

  4,7
  • 2 afrejser
  • 12 dage
  • Fra 39.998,–
  fra København
 • Maks. 15 deltagere

  Fra Machu Picchu til Galápagos

  Sydamerikas største seværdigheder: Sagnomspundne Machu Picchu i Peru og Ecuadors stolthed, Galápagos-øerne - med krydstogt på lille komfortabelt skib.

  • 19-01-2020
  • 15 dage
  • 49.998,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere