Vaccination Ecuador

Morgendis over Amazon-regnskoven

Herunder finder du en oversigt over de vaccinationer, der anbefales ved rejser til Ecuador

Vaccinationsanbefalinger opdateret november 2022.

Vaccinationer

Kort rejse under tre uger til turistområder: hepatitis A – difteri/stivkrampe – gul feber
Rejse over tre uger, desuden: tyfus – evt. hepatitis B
Længere ophold, desuden: hepatitis B – evt. rabies (hundegalskab) – tuberkulose


Gul feber
En vaccine mod gul feber skulle tidligere fornyes hvert 10. år. Det er nu ændret, så en vaccine gør dig immun over for gul feber hele livet.

Nogle ældre personer har tendens til at få svære bivirkninger af vaccinen mod gul feber. Derfor er mange læger  forsigtige med at vaccinere ældre personer. Hvis du af den grund ikke ønsker at blive vaccineret mod gul feber, kan du få din læge eller klinikken, hvor du bliver vaccineret, til at skrive i dit vaccinationskort, at du af medicinske årsager ikke er vaccineret mod gul feber. Dette accepteres af immigrationsmyndighederne.

Zika-virus
Der er en øget risiko for infektion med zika-virus i Ecuador. Virusen overføres via de samme myg, som kan smitte med denguefeber og gul feber. Der findes ikke nogen vaccine eller forebyggende medicin mod zika-virus. Man bør derfor beskytte områder med nøgen hud i dagtimerne med myggespray. Sygdommen minder meget om en let influenza og er kun alvorlig for gravide. Smittes man som gravid med zika-virus, er der en betydelig risiko for fosterskader med dårlig udvikling af fostrets hjerne. Derfor anbefales det, at man ikke rejser til Ecuador, hvis man er gravid eller planlægger graviditet.

Malaria
Der er principielt malaria i hele Ecuador ved ophold under 1.500 meter, specielt i Amazon-området. Der er dog ikke malaria på Galápagos. Man skal være meget omhyggelig med forebyggelse af myggestik (myggespray med DEET eller AUTAN, anvendelse af imprægneret myggenet eller bo på hoteller med aircondition). Malariamyggen stikker først efter mørkets frembrud.

Denguefeber
Der er denguefeber i hele Ecuador, også i byerne. Der findes ingen vaccine eller medicin, man kan tage forebyggende. Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang. Man skal være omhyggelig med at beskytte sig mod myggen med myggespray med DEET eller AUTAN.

Du kan få mere information om de sygdomme, der foranlediger de forskellige vaccinationer her: Almindeligt forekommende sygdomme

Køb vaccine

Albatros Travel har lavet et samarbejde med Danske Lægers Vaccinations Service og kan tilbyde 10% rabat på vaccinekøb samt et reduceret konsultationsgebyr.

Du skal blot henvise til Albatros Travel i klinikken, så får du rabatten.

Klik her for at læse mere om vaccineanbefalinger og booke en tid.

Maks. 15 deltagere

Drømmen om Ecuador og Galápagos

Tag med på drømmekrydstogt til Galápagos, med øko-lodge i Amazonas og kulturhistorie i Quito og Otavalo

4,7
  • 08-10-2024
  • 12 dage
  • 54.998,–
fra København