Fakta Paraguay

Her kan du læse en række forskellige praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Paraguay. Læs bl.a. om tidsforskel, drikkepenge og valuta.
  • Sprog Spansk og guaraní
  • Hovedstad Asunción
  • Indbyggere 6, 8 mio.
  • Religion Romersk-katolicisme
  • Valuta Guarani
  • Areal 407.000 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Paraguay varierer alt efter, om Danmark har sommer- eller vintertid:

Sommertid -6 timer
Vintertid -5 timer

Transport i Paraguay

Bus
Busser i Paraguay har ikke helt den samme standard, som vi kender fra Europa. Vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition, hvor det er muligt.

Fly
På vores rundrejser i Paraguay, og resten af Sydamerika, flyver vi ofte de længere strækninger med indenrigsfly. Hvor dette er tilfældet, vil rejselederen orientere rejsedeltagerne om praktiske forhold i forbindelse med den pågældende flyrejse.

Prisniveau i Paraguay
Prisniveauet i Paraguay er absolut i den rimelige ende af skalaen. Det er generelt billigt at spise ude, og et måltid mad kan fås for under 100 kr., men man kan selvfølgelig få måltider i alle prisklasser.
Valuta og kreditkort
Valutaen i Paraguay hedder guarani (PYG). Den bedste valuta at medbringe er USD, der kan veksles til guarani overalt i Paraguay. Mange hoteller, restauranter og butikker i de større byer tager Visa og MasterCard, men det er altid en god idé at have kontanter på sig. Der er hæveautomater i de større byer.
Drikkepenge
På restauranter og hoteller er der som regel allerede lagt 5 eller 10 procent på regningen. Hvis der ikke er det, forventes det, at man gives drikkepenge til tjeneren. Taxichauffører regner som regel ikke med at modtage drikkepenge.
Elektricitet
I Paraguay bruger man 220 v / 50 HZ. Normalt er stikkene som i Danmark, men medbring et adaptersæt for en sikkerheds skyld.
Telefon og internet

Den internationale landekode for Paraguay er + 595. Forhør dig evt. hos din mobiloperatør om dækning og priser for opkald og brug af datatrafik i Paraguay.

Det kan være lidt af en udfordring at finde netadgang i Paraguay. I hovedstaden Ansunciòn er der dog enkelte netcaféer.

Drikkevand og hygiejne

I Paraguay er hygiejnen på et noget lavere niveau end i Vesteuropa. Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toiletforhold. På offentlige toiletter og i landområder kan standarden forekomme mere primitiv med manglende toiletpapir og lignende. Medbring selv toiletpapir eller en pakke vådservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Man bør ikke drikke vand fra vandhanen i Paraguay. Køb i stedet vand på flaske.

Rygning
Under al flyvning og bustransport er der rygeforbud. Ligeledes vil der på de fleste hoteller og restauranter være rygeforbud. Du kan altid forhøre dig om de seneste rygeregler i Paraguay hos rejselederen.
Takt og tone
Når du skal på museums- eller kirkebesøg, skal du sørge for at være tækkeligt klædt med dækkede arme og ben for at vise respekt. Det er en god ide at bede om lov, inden man tager billeder af mennesker.