Information om Udenrigsministeriets rejsevejledninger

Her kan du læse mere om den nuværende situation omkring rejser

Hos Albatros har vi altid fuldt fokus på vores gæsters sikkerhed, og vi følger altid myndighedernes anbefalinger, både i Danmark og i de lande, vi rejser til. Den danske regering indførte den 27. juni 2020 nye regler og rejsevejledninger for udlandsrejser pga. coronavirus/COVID-19. Hvilke lande man kan rejse til, afhænger af landenes antal smittede og deres strategier for coronatest. Listen over hvilke lande, det er muligt at rejse til, revideres en gang om ugen.

På nuværende tidspunkt frarådes rejser til hele verden. Du kan finde Udenrigsministeriet rejsevejledninger og råd til udlandsrejser her https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/

Du kan nedenfor læse mere om, hvordan de nye regler påvirker dig som rejsende.

Jeg skal snart rejse til et land, som ikke er på Udenrigsministeriets liste over åbne lande
Hvis du er booket ind på en rejse til et land, som ikke findes på listen over de lande, man frit kan rejse til, med afrejse inden for de næste 2-3 uger er den enten allerede aflyst, eller vil blive aflyst, hvis landet stadig ikke er på Udenrigsministeriets liste, når der er 14 dage til afrejse. Da rejsevejledningerne ændres løbende, aflyser vi ikke rejser for langt frem i tiden.

Du behøver ikke kontakte os. Vi kontakter alle gæster, der er berørt af dette.

Jeg skal snart rejse til et land, som er på Udenrigsministeriets liste over åbne lande
Vi forventer at kunne gennemføre rejser til de lande, som findes på Udenrigsministeriets liste. Da listen ændrer sig løbende, tager vi først endelig stilling til rejsens gennemførelse 14 dage før afrejse. Selv om et land karakteriseres som et "åbent" land, kan der være særlige retningslinjer, du skal følge som rejsende i landet. Vi kontakter dig, hvis der er særlige hensyn, du skal tage inden afrejse. Undervejs på rejsen vil din rejseleder informere dig om retningslinjerne udstedt af de lokale myndigheder på stedet og sørge for, at rejsen bliver gennemført på den sikrest mulige måde. Hvis du vil forberede dig hjemmefra, kan du her læse Udenrigsministereites Rejseråd i en tid med COVID-19

Hvis det land, du skal rejse til, senere mister sin plads på listen over åben lande, eller vi af andre grunde bliver nødt til at annullere rejsen, vil du få besked senest to uger før afrejse.

Jeg har bestilt en rejse med afrejse længere ude i fremtiden
Hvis din afrejsedato ligger mere end en måned fremme i tiden, gennemføres din rejse som planlagt, medmindre du har hørt andet. Der er dog lande, som har indført karantæne eller indrejseforbud, hvor det vil være umuligt at gennemføre rejser. Vi kontakter dig, hvis dette er tilfældet på din rejse.

Skal jeg betale restbeløbet for min rejse?
Mange gæster kontakter os omkring deres rejsebestillinger, især om hvorvidt de skal indbetale restbeløb. Du har som kunde følgende muligheder:

1. Du kan indbetale restbeløbet. Så vil du deltage på rejsen, hvis den gennemføres. Er det ikke muligt at gennemføre rejsen, så vil du få hele dit indbetalte beløb refunderet.

2. Du kan også vælge at afbestille din rejse. I dette tilfælde gælder Albatros' almindelige bestemmelser, og så mister du desværre det indbetalte depositum.

Hvis du ønsker at afbestille, så send os en mail på info@albatros.dk med ordet Afbestilling og dit fakturanummer i overskriften.

Generelt vil vi opfordre til, at man regelmæssigt søger opdateret information på her på siden og på https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger

Opdateret 10/11 2020 kl. 8.00