A Land Down Under – kultur, krydstogt og natur

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

En rejse med alt, hvad hjertet kan begære af komfort og oplevelser. Nyd et smukt krydstogt i Australien, Tasmanien og New Zealand

Rejs om på den anden side af jorden, og få det hele med på denne rejse, der er en enestående kombination af eksklusivt krydstogt med Celebrity Solstice og en klassisk rundrejse. Vi kommer langt omkring og nævner i flæng: Sydney med det karakteristiske Operahus, solopgang over Ayers Rock, Alice Springs, verdens naturarv Blue Mountains, det mageløse Tasmanien, Dusky Sound, Fiordland Nationalpark – hvor selv de vildeste forventninger om den legendariske New Zealand-natur bliver indfriet – Auckland, New Zealands største by, og ikke mindst Akaroa, hvor du også har mulighed for at tage på en heldagsudflugt til New Zealands næststørste by, Christchurch.

Helpension og drikkepenge inkluderet ombord. Opgradér til udvendig eller højere kahytskategori, og få en drikkepakke med i købet!

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Australske dollars, newzealandske dollars

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse med fly fra København
Dag 2 Ankomst til Sydney, Australien
Dag 3 Sydney, Australien. Byrundtur inkl. havnerundfart med frokost og Operahuset
Dag 4 Sydney – fly til Ayers Rock (Kata Tjuta), Australien. Middag og solnedgang
Dag 5 Ayers Rock (Kata Tjuta), Australien. Uluru ved solopgang og aboriginernes kultur. Gennem ørkenlandskaber til Alice Springs
Dag 6 Alice Springs, Australien. Byrundtur og fly til Sydney
Dag 7 Sydney, Australien. Heldagsudflugt til Blue Mountains
Dag 8 Sydney, Australien. Check-in på skibet
Dag 9 På havet
Dag 10 Hobart, Tasmanien. Afslappet atmosfære i Australiens næstældste by
Dag 11–12 På havet mod New Zealand
Dag 13 Fiordland Nationalpark: Milford Sound, Doubtful Sound og Dusky Sound, New Zealand
Dag 14 Dunedin, New Zealand. Mulighed for byrundtur og udflugt til Otago-halvøen
Dag 15 Akaroa, New Zealand. Mulighed for udflugt til Christchurch inkl. Det Internationale Antarktiscenter
Dag 16 På havet med kurs øst om Nordøen
Dag 17 Tauranga, New Zealand. Mulighed for udflugt til Rotorua med maorikultur og gejsere
Dag 18 Auckland, New Zealand. Kort byrundtur og hjemrejse
Dag 19 Ankomst til Danmark

Celebrity Solstice

Celebrity Solstice er et af rederiet Celebrity Cruises store skibe

Her er plads til næsten 3.000 passagerer. Skibet er fuld af dejlige oplevelser, og her kommer du ikke til at kede dig. Hvad med en opfriskende dukkert i poolen, en afslappende behandling i spaen eller en tur i fitnesscenteret? Du kan også nyde en lækker middag fra en af skibets restauranter, opleve et show eller nippe til en god drink, mens du nyder de smukke blå omgivelser, der glider forbi.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse med fly fra København

Vi letter fra Kastrup med kursen sat mod Sydney.

Dag 2
Ankomst til Sydney, Australien
Operahuset som er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon

Vi ankommer til Sydney og kører i bus til vores hotel.

Dag 3
Sydney, Australien. Byrundtur inkl. havnerundfart med frokost og Operahuset
Området The Rock i Sydney

Efter den afslappende dag i går begiver vi os i dag ud på opdagelse i Sydney. Vi lægger ud med at  besøge det hyggelige “The Rocks”, som er den ældste bydel i Sydney og liggger lige ved foden af Sydney Harbour Bridge. Da det første hold af engelske straffefanger kom til Australien i 1788, var det netop her i The Rocks, at de første huse blev bygget, og området har derfor stor historisk betydning, ikke blot for Sydney, men for hele Australien.

Australien har mere end 10.000 strande, og en af de mest berømte af dem er Sydneys Bondi Beach, som vi også ser på dagens byrundtur. Her flokkes Sydney-beboerne for at svømme, surfe, solbade og – ikke mindst – kigge på mennesker.

Vi skal også opleve byen fra søsiden på en spændende havnerundfart. Mens vi cruiser gennem havnen, nyder vi en dejlig frokost ombord på båden. Efter frokosten står vi af ved Operahuset, Sydneys verdensberømte vartegn, tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon. 

Med sine karakteristiske hvide tagbuer minder Operahuset om et skib for fulde sejl og symboliserer dermed på bedste vis livet i Sydney, som i høj grad leves i og omkring den smukke naturskabte havn. Tæt ved Operahuset ligger endnu et af Australiens berømte bygningsværker, nemlig den enorme stålbro Sydney Harbour Bridge, der på flotteste vis forbinder den sydlige og nordlige del af byen. Efter en rundvisning i Operahuset, der siden sin indvielse i 1973 har været ramme om nogle af landets største musik- og teaterbegivenheder, er det tid til en byrundtur, hvor vi blandt andet kommer forbi byens finanskvarter, der ligger som en enklave af supermoderne højhuse lige ned til vandet på sydsiden af Sydney Harbour Bridge. 

Efter en spændende dag fyldt med indtryk fra Sydney, har du resten af aftenen fri til egen disposition.

Dag 4
Sydney – fly til Ayers Rock (Kata Tjuta), Australien. Middag og solnedgang

Af alle Australiens storladne naturoplevelser stikker én af dem ud som noget helt, helt særligt. Det er naturligvis Ayers Rock, eller “Uluru”, som den hedder på aborigin. Denne kæmpemæssige sten ligger i hjertet af Australien i nationalparken Uluru-Kata Tjuta, 350 kilometer sydvest for byen Alice Springs i delstaten Northern Territories. Nationalparken er på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen i Sydney og flyver herfra til Ayers Rock Lufthavn. 

Om eftermiddagen tager vi ud til nationalparken Uluru-Kata Tjuta, som ligger på en højslette cirka 600 meter over havets overflade. Nationalparken er ejet af aboriginerne og er hjemsted for både Ayers Rock (Uluru) og Kata Tjuta, bedre kendt som “The Olgas”, hvor vi har vores første stop. Her nyder vi det imponerende syn af de 36 majestætiske, røde klippeformationer, som troner midt i det flade landskab. Kata Tjuta betyder “mange hoveder”, og stedet er ligesom Ayers Rock helligt for aboriginerne.

Fra Kata Tjuta fortsætter vi de cirka 40 kilometer videre mod Ayers Rock. Vores besøg her er naturligvis timet efter, at vi skal opleve det storslåede farvespil, som finder sted under solnedgangen. Når den enorme klippe nærmest bliver selvlysende rød, netop som solen forsvinder under horisonten, er det fristende at knibe sig selv i armen for at forstå, at dette er virkelighed og ikke et drømmebillede.

Vi oplever solnedgangen fra den prisvindende restaurant Sounds of Silence, som dækker op til middag med australske delikatesser under åben himmel her midt ude i den australske ødemark. Herfra har vi første parket til solnedgangen. Efter mørket har sænket sig over Ayers Rock, bryder den mest fantastiske stjernehimmel frem. Denne del af Australien har nok verdens mørkeste og klareste stjernehimmel, og det er derfor en smuk finale på dagen, når vi efter middagen i ro og mag kan sidde og nyde ødemarkens funklende stjernehimmel uden gadelamper eller andre lyskilder i miles omkreds til at forstyrre billedet.

Dag 5
Ayers Rock (Kata Tjuta), Australien. Uluru ved solopgang og aboriginernes kultur. Gennem ørkenlandskaber til Alice Springs

Vi står tidligt op for at nyde synet, når solens første stråler rammer Ayers Rock. Morgenens farvespil er mindst lige så intenst som det, der udspiller sig om aftenen. Vi fortsætter til foden af den 348 meter høje klippe for at tage den i nærmere eftersyn. Her skal vi blandt andet gå en tur, der fører os forbi hulemalerier og sære stenformationer. Bemærk, at klippens traditionelle ejere, Unungu-stammen, på grund af religiøse årsager helst ikke ser, at klippen bestiges. Vi besøger også det tilknyttede kulturcenter, hvor du har mulighed for at købe aboriginer-kunst og souvenirs.

Vi forlader derefter Ayers Rock for herefter at køre mod Alice Springs gennem røde ørkenlandskaber. Det er en lang tur, men en stor del af oplevelsen er selve kørslen. Undervejs gør vi holdt og strækker benene, ligesom der er mulighed for at købe forfriskninger, når vi gør holdt ved en dromedarfarm. Selvom Australien er mere kendt for koalaer og kænguruer, så er det faktisk det land i verden med flest vildtlevende dromedarer – der er ikke mindre end en 300.000 dromedarer i Australien! I slutningen af 1800-tallet blev omkring 10.000 dromedarer importeret fra Indien for at hjælpe i udforskningen af outback’en og oprettelsen af telegrafstationen i Alice Springs. Men efterhånden som der blev bygget veje og jernbaner, blev dromedaren overflødig, og i dag sælges dyrene blandt andet til arabiske lande, hvor nogle bliver brugt til væddeløb, mens andre ender på middagsbordet.

Vi ankommer i Alice Springs tidlig aften. Aftenen er på egen hånd.

Dag 6
Alice Springs, Australien. Byrundtur og fly til Sydney
Telegrafstationen i Alice Springs

Vi vågner op i Alice Springs, som ligger midt i Australien, også kaldt The Red Centre grundet den røde jordbund og sparsomme vegetation. I Alice Springs bor der omkring 27.500 mennesker, og byen er et knudepunkt for hele oplandet, som er ekstremt tyndt befolket. Fra hotellet kører vi hen og besøger den gamle telegrafstation, som udgør stedet, hvor de første europæere bosatte sig i Alice Springs. Telegrafstationen blev oprettet i 1872 for at transmittere meddelelser mellem Adelaide i syd og Darwin i nord. Det er den bedst bevarede af 12 stationer på den såkaldte Overland Telegraph Line. Stationen var i brug i 60 år, før den blev lavet om til en skole for aborigine børn. Hernæst besøger vi Royal Flying Doctor Service (RFDS), som nogle måske kender fra tv-serien ”Flying Doctors”. Fra basen i Alice Springs udgår den flyvende lægeservice til fjerntliggende farme og små samfund i hele Northern Territory. Den luftbårne lægegerning begyndte i 1928 i Queensland og spredte sig hurtigt til hele landet. Vi besøger også School of the Air, som i mange år gav lektioner via radio til fjerntboende børn i et område på over en million kvadratkilometer. Projektet begyndte i 1950 med få timers ugentlig undervisning over radioen. Med tiden blev der tilføjet spørgetid efter lektionen, og antallet af lektioner blev øget. Lærerne benyttede de flyvende lægers radiorum, når der skulle sendes, men i 1978 fik skolen sit eget radiostudie. Efter et par år med e-mail gik man i 2000 helt over til internetbaseret undervisning, og i dag benytter skolen den nyeste teknologi til glæde for børn i de fjerneste egne af landet.

Senere kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Sydney. Om aftenen er der mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd gennem det kulinariske Sydney. Måske har du mere lyst til at slå et smut forbi Sydney Harbour Bridge og Sydney Opera House for at se, hvordan de tager sig ud i byens lys.

NB På grund af at indenrigsflyene først kan bestilles tættere på afrejse, og at vi før har oplevet at flyselskaberne ændrer tiderne, så er dagens program vejledende. Nogle gange ser vi os nødsaget til at skære visse dele af rundturen i Alice Springs fra, da vi skal tidligere mod Sydney.

Dag 7
Sydney, Australien. Heldagsudflugt til Blue Mountains
Blue Mountains ligger cirka 110 kilometer vest for Sydney

Dagens program står på en naturskøn Albatros heldagsudflugt til Blue Mountains, der ligger cirka 110 kilometer vest for Sydney. Bjergene af sandsten har fået deres navn på grund af de mange eukalyptustræer, hvis små oliedråber giver et blåt skær over området, når lyset brydes i dem. Bjergene gennemskæres af dybe kløfter og enkelte vandfald, og områdets exceptionelle skønhed har givet det en plads på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant i området (inkl).

Vi lægger også vejen forbi Featherdale Wildlife Park, et otte hektar stort bushområde, der er lavet om til dyrepark. Dyreparken huser verdens største samling af australske dyrearter – mere end 330 arter i alt – som blandt andet tæller kænguruer, koalaer, vombatter, emuer og forskellige krybdyr og fugle. Nærkontakt er tilladt, så her kan man blandt udleve drømmen om at kramme en koala!
På vejen hjem kører vi forbi Homebush Bay, hvor OL i Sydney i 2000 blev afholdt.

Dag 8
Sydney, Australien. Check-in på skibet Afsejling kl. 18.45

Morgenen/formiddagen på egen hånd.


Efter udtjekningen på hotellet er det tid til at gå ombord på vores dejlige krydstogtskib, og vi kører til havnen, hvor Celebrity Solstice ligger ved kaj. Efter indtjekningsformaliteterne kan vi gå på opdagelse og udforske skibet, som skal være vores hjem de næste mange dage. Om aftenen nyder vi vores første middag om bord.

Dag 9
På havet

Mens kursen er sat mod den australske delstat og ø Tasmanien, er der rig mulighed for at nyde dagen i dit helt eget tempo og benytte dig af lejligheden til at gøre brug af de mange dejlige faciliteter ombord på skibet. Måske skal du også nyde en stille stund med en god bog?

Dag 10
Hobart, Tasmanien. Afslappet atmosfære i Australiens næstældste by Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 17.00

Vi ankommer tidligt om morgenen til Hobart, Tasmaniens hovedby, der er Australiens næstældste by efter Sydney. Byen ligger i en lille bugt, omkranset af frodige, grønne bjerge, og rummer en vild skønhed, der ikke ligner noget andet på denne jord. Byen blev grundlagt af europæiske kolonister i 1803 og ikke længe derefter anvendt som lejr for britiske straffefanger og som havn for hvalfiskere. I dag har byen ved foden af Mount Wellington godt 200.000 indbyggere og gennemskæres af floden Dervent River. Selvom pukkelhvalerne er en hel del færre end under 1800-tallets hvalboom, svømmer de af og til stadig gennem floden i juni-juli og oktober-november. Du kan tage med på en af skibets udflugter (bestilles og betales direkte på skibet), eller selv gå på opdagelse i byen og snuse til den århundredgamle historie. Battery Point ved havnen Sullivans Cove er byens ældste kvarter, som går helt tilbage til kolonitiden. I de smalle gader ligger de lave huse tæt som sild i en hvalmave. Lige nord for Battery Point ligger Salamanca Place, som er en række restaurerede pakhuse i sandsten, der nu huser en masse forskellige butikker og restauranter. Hobart er en hyggelig by med en afslappet atmosfære og mange spisesteder. Prøv en øl eller sodavand fra byens bryggeri, Cascade, der har ligget her siden 1832 og dermed er Australiens ældste.

Dag 11–12
På havet mod New Zealand

Efter vores oplevelsesrige ophold i Australien, med en lille afstikker til Tasmanien, har vi nu god tid til at slappe af og lære vores krydstogtskib at kende. Og der er masser at tage sig til: Du kan slappe af, gå en tur i kasinoet, nyde maden og den gode service eller deltage i nogle af de mange aktiviteter, som foregår ombord. Om aftenen kan du gå i teateret og opleve et af skibets imponerende shows.

Dag 13
Fiordland Nationalpark: Milford Sound, Doubtful Sound og Dusky Sound, New Zealand
I Milford Sound

Vi er nu fremme ved New Zealand og starter ud på Sydøen med en hel dag i den verdensberømte Fiordland Nationalpark, hvor vi fra dækket har første parket til den smukke skærgård. Det kan derfor anbefales at tage en vind- og vandafvisende jakke på og gå udenfor på skibet. Fortvivl ikke, hvis det regner eller er overskyet – det hører næsten med til oplevelsen. Fiordland Nationalpark, som er på størrelse med Jylland, byder på noget af landets mest betagende natur med forrevne klipper, dybe fjorde, brede sunde og søer. Milford Sound og Doubtful Sound er de mest kendte fjorde. Granittoppe spejler sig i vandet, og høje, stejle klipper går lodret ned i det rolige vand, som visse steder dog piskes op af vandfald, der tordner ned over klipperne. Vi sejler i det skønne Fiordland-område indtil først på aftenen, hvor vi sætter kursen videre mod Dunedin.

Dag 14
Dunedin, New Zealand. Mulighed for byrundtur og udflugt til Otago-halvøen Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 19.00
New Zealand har et varieret og rigt landskab

Om morgenen lægger vi til kaj i Port Chalmers, Dunedins havn i det sydøstlige hjørne af Sydøen. Bynavnet Dunedin er det gamle keltiske navn for Edinburgh, og Dunedin er da også grundlagt af skotter i midten af 1800-tallet. Da der i 1860’erne blev gjort guldfund i bjergområderne på Sydøen, udløstes en sand guldfeber. Dette blev starten på opgangstider for Dunedin, og i mange år var den New Zealands rigeste by. Landets første universitet blev i øvrigt grundlagt i Dunedin. Senere blev havnen det økonomiske omdrejningspunkt for hvalfangst og transport, og også i dag er byen med de cirka 120.000 indbyggere driftig.

Ud for Dunedin ligger Otago-halvøen, som er et sandt slaraffenland for dyreelskere. Her finder man kolonier af blandt andet albatrosser, pingviner, newzealandske pelssæler og søløver. Har du købt udflugtspakken, kan du i dag komme med på en spændende heldagsudflugt i Dunedin og omegn, inklusive Otago-halvøen. Vi starter ud i Dunedins centrum, hvor vi blandt andet ser byens store ottekantede plads, The Octagon. På pladsen ligger byens domkirke, og foran denne troner en statue af Robert Burns (1759-1796), Skotlands store nationalskjald. 

Herefter sætter vi kursen ud af Dunedin og ind i det såkaldte Town Belt, et smukt grønt bælte, der omgiver byen. The Town Belt, der blev planlagt af byens skotske grundlæggere, har et samlet areal på mere end 200 hektar og består af både tæt grøn skov og åbne parkområder. Vi lægger også vejen forbi det velrenommerede University of Otago, New Zealands første universitet, som blev grundlagt i 1869. Og vi skal se en lille lokal kuriositet, Baldwin Street, som har en imponerende hældning på hele 38 grader. Dette har udløst titlen som verdens stejleste gade – og en placering i Guinness Rekordbog. Hvert år i februar bliver der i forbindelse med Dunedin Festival afholdt et væddeløb op og ned ad den stejle gade. 

Vi nyder herefter en lille frokostpause (frokost er for egen regning), inden vi sætter kursen videre mod Otago-halvøen. Her skal vi se New Zealands eneste borg, Larnach Castle, som troner på det højeste punkt på halvøen. Borgen stod færdig i 1871, og bygherren var den lokale købmand og politiker William Larnach. Vi går på opdagelse i borgens indre og tager en gåtur i den smukt anlagte have, hvorfra vi nyder den fantastiske udsigt ud over hele halvøen. Herefter kører vi videre til Taiaroa Head på spidsen af Otago-halvøen, hvor vi skal opleve verdens eneste fastlandskoloni af kongealbatrosser. Der er adgang til kolonien fra Royal Albatross Centre, og her nyder vi synet af de majestætiske fugle, som kan få et vingefang på over tre meter. Kongealbatrosserne er elegante glideflyvere og kan holde sig i luften i timevis med næsten ubevægelige vinger. Efter vores møde med kongealbatrossen kører vi tilbage til Dunedin og skibet.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 15
Akaroa, New Zealand. Mulighed for udflugt til Christchurch inkl. Det Internationale Antarktiscenter Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 19.00
Akaroa på New Zealand

Vi lægger i dag til i Akaroa, og dagens Albatrostilbud er en udflugt til Christchurch, som ligger en tand sydligere på Sydøens østkyst. Med 350.000 indbyggere er Christchurch Sydøens største by. Siden 1950’erne har Christchurch været centrum for Operation Big Freeze, hvor amerikanske fly og skibe benytter Christchurch som mellemstation i forbindelse med ekspeditioner til Antarktis. Men byens tætte bånd til Antarktis går meget længere tilbage end dette; blandt andet benyttede den engelske opdagelsesrejsende Robert Falcon Scott og polarforskeren Ernest Shackleton havnen i Lyttelton i forbindelse med deres Antarktis-ekpeditioner.I februar 2011 blev Christchurch ramt af et voldsomt jordskælv, og restaureringsarbejdet er stadig i gang.Vi besøger blandt andet Det Internationale Antarktiscenter, Botanisk Have og den spændende Cashel Mall – et lille indkøbscenter, hvor butikkerne er indrettet i ombyggede containere. 

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 16
På havet med kurs øst om Nordøen

Vi har kurs øst om Nordøen, og du kan nyde dagen i dit helt eget tempo.

Dag 17
Tauranga, New Zealand. Mulighed for udflugt til Rotorua med maorikultur og gejsere Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
I Rotorua Nationalpark

Skibet er nu nået frem til Bay of Plenty-området og Tauranga, som i dag er hjemsted for en af landets vigtigste eksporthavne. Et travlt og energisk omdrejningspunkt, der ligger ved Maunganui-bjerget, et af maoriernes mest hellige steder.

Fra Tauranga kører vi ind i landet mod et af Nordøens vigtigste centre for maorikulturen: byen Rotorua. Undergrunden syder og bobler på disse kanter med gejsere, kogende mudder og svovlholdige kilder. Bay of Plenty-området har altid spillet en stor rolle i maoriernes historie, da det var her, de første maorier slog sig ned. Stedet var ligeledes skueplads for mange af de krige og slag, der fandt sted mellem maorierne og de europæiske nybyggere. Turen hertil går gennem utroligt smukke landskaber med bjerge og grønne urskove. Lidt nord for Rotorua får vi indblik i New Zealands vigtigste erhverv, nemlig fårehold, på landbrugscenteret Agrodome, hvor vi blandt andet ser, hvordan et får bliver klippet – en rutineret fåreklipper kan gøre det lynhurtigt. 

Herefter skal vi en tur op i højderne, når vi tager svævebanen Skyline Gondola op til restauranten Skyline, hvor der venter os en dejlig frokostbuffet og en eventyrlig udsigt.

Herefter fortsætter vi til det termiske område Te Puia, hvor vi blandt andet skal se New Zealands højeste gejser, der springer to til tre gange i timen. Hvert udbrud varer temmelig længe, så man har god mulighed for at få det hele med. Ud over gejseren er der adskillige varme kilder, mudderpøle, farvestrålende aflejringer og frodigt grønt i Te Puia-området.Vi skal også lære mere om maoriernes enestående kultur, når vi blandt andet ser en kopi af en traditionel maori-landsby og besøger det lokale institut, hvor unge maorier lærer det traditionelle træudskærings-håndværk. Herefter går turen tilbage til Tauranga, og først på aftenen sætter vi kursen videre mod Auckland.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 18
Auckland, New Zealand. Kort byrundtur og hjemrejse Ankomst kl. 06.30
Auckland er New Zealands største by


Vi ankommer til Auckland tidligt om morgenen og er nu nået til vejs ende på krydstogtet. Efter tidlig morgenmad på skibet går vi fra borde og kører til lufthavnen for hjemrejse.

Auckland er New Zealands største by. Med sine cirka 1,3 millioner indbyggere er Auckland hjem for knap en tredjedel af New Zealands befolkning. Byen ligger placeret på en smal landtange med vand på begge sider – Stillehavet mod øst og Det Tasmanske Hav mod vest – og er et sandt mekka for sejlsportsfolk. Byen bliver da heller ikke kaldt for ”City of Sails” uden grund. Her er det reglen nærmere end undtagelsen, at man har sejlbåd eller dyrker anden form for vandsport. Auckland er bygget på 50 udslukte vulkaner, og mens de fleste af dem i dag blot fremstår som små, grønne bakketoppe eller helt er fjernet, så troner de tre største – Mount Albert, Mount Eden og One Tree Hill – over landskabet og er populære udsigtspunkter.
Inden vi begiver vi os mod lufthavnen, tager vi ud på en lille byrundtur i Auckland. Vi besøger blandt andet den hyggelige forstad Parnell, der med sine gamle, fint restaurerede huse og de mange gallerier og kunsthåndværkerbutikker er en smuk, kunstnerisk oase midt i storbyen. Fra den 200 meter høje vulkan, Mount Eden, får vi en flot udsigt over byen.

Dag 19
Ankomst til Danmark

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

 • Dunedin, New Zealand. Heldagsudflugt med byrundtur og udflugt til Otago-halvøen
 • Akaroa, New Zealand. Halvdagsudflugt til Christchurch inkl. Det Internationale Antarktiscenter 
 • Tauranga, New Zealand. Heldagsudflugt til Rotorua med maorikultur og gejsere

Pris: kr. 3.598,- pr. person

Akaroa på New Zealand

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. 10: kr. 18.998,-

Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt
Tillæg for udvendig kahyt m. balkon kat 2B: kr. 4.998,-

Enkeltkahyt
Tillæg for udvendig enkeltkahyt m. balkon kat 2B: kr. 27.998,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Sydney og Auckland – København med mellemlanding(er)
 • 6 nætters ophold på gode hoteller i Sydney, Ayers Rock og Alice Springs i delt dobbeltværelse
 • Udflugter og entreér som beskrevet dag 2-6 (inkl. solnedgangsmiddag ved Ayers Rock)
 • Heldagsudflugt til Blue Mountains dag 7 (inkl. frokost)
 • Transport jf. program
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen på krydstogtskibet
 • 10 nætters krydstogt med Celebrity Solstice i delt indvendig dobbelkahyt
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (kr. 998,- pr. person)
 • Morgenmad dagligt under rundrejsen
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Kaffe, te og isvand på krydstogtskibet
 • Visum til Australien
 • Havneskatter (kr. 1.192,- pr. person)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 •  Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • NZeTA indrejsetilladelse til New Zealand
 • Udflugtspakke (kr. 3.598,-. Skal bestilles hjemmefra senest 45 dage inden afrejse)
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse samt enkeltkahyt, udvendig kahyt og balkonkahyt
 • Eventuelle ekstra måltider
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (ca. AUD 20,- i alt.)
 • Gæster med udflugtspakke (bør beregne NZD 30,- ekstra)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier: fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon, men fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel for at få oplyst pris og mulighed for bestilling

Kahytskategori 10. ”Inside Stateroom”
Indvendig kahyt. To enkeltsenge eller dobbeltseng.

Kahytskategori 2B. ”Deluxe Ocean View with Balcony”
Udvendig kahyt med privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Drikkevarepakke på krydstogtet

Hvis du opgraderer til en udvendig kahyt eller højere kahytskategori, får du en Classic drikkevarepakke under hele krydstogtet. Pakken har en værdi af ca. kr. 365,- pr. person pr. døgn og inkluderer udvalgte ikke-alkoholiske drikke, øl, vine (pr. glas), cocktails og husets spiritus – alt ad libitum.

Se detaljeret liste over drikkevarer her: www.celebritycruises.com/int/things-to-do-onboard/onboard-packages/beverage-packages

Drikkevarepakken gælder kun for 1. og 2. person i kahytten og kun for gæster over 21 år.

Hvad skal du pakke?

De fleste aftener om bord er pæn og uformel påklædning. For herrernes vedkommende kunne det være lange bukser og skjorte/polo T-shirt med krave. For damernes vedkommende for eksempel sommerkjole, nederdel, bukser og skjorte/bluse.

”Festtøj” kan medbringes for dem, der gerne vil deltage i skibenes formelle, såkaldte gallaaftener. For herrerne i form af jakkesæt og slips eller smoking og for damerne “smart/elegant” tøj eller lange kjoler. På en uges krydstogt vil der normalt være 1-2 aftener, hvor gæsterne tager festtøjet på. Dette gælder for alle rederier, som Albatros samarbejder med. ”Dagens påklædning” kan ses i skibsavisen. For de, der ikke ønsker at
hoppe i festtøjet, er buffeten åben for uformel påklædning.

Jeans, shorts og T-shirt accepteres ikke i restauranterne efter kl. 17.30 og det er ikke tilladt at benytte restauranterne i badetøj.

Rejser du under varmere himmelstrøg, er let bomuldstøj uundværligt, men en trøje eller tynd jakke kan alligevel være god at have med, ikke mindst da det ofte er køligt indendørs på grund af aircondition. Ved rejser til køligere egne af verden skal du huske også at medbringe varmt tøj. Komfortable sko anbefales til turene på land, og glem ikke at tage løbesko og træningstøj med, hvis du planlægger at benytte dig af sportsfaciliteterne om bord. Vaskeriet om bord ordner mod betaling vask og rens fra dag til dag. Husk badetøj,
da der er swimmingpool om bord.

Turtaske/rygsæk

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Strenge toldregler

Bemærk, at Australien har meget strenge regler for indførsel af frugt og andre madvarer. Udeklarerede fødevarer medfører en kontant bøde på 500 australske dollars ved indrejse. Dette gælder også madvarer fra flyet eller afrejselufthavnen.

Pakkeliste (forslag)

 • Mindre rygsæk eller taske til udflugter 
 • Sommertøj
 • Trøje/let vindjakke 
 • Regnjakke 
 • Gode vandresko og sportssandaler 
 • Badetøj (håndklæde ikke nødvendigt) 
 • Lommelygte 
 • Myggespray 
 • Solcreme med høj faktor, solhat og solbrille

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tidsforskel

Alice Springs er 7,5 timer foran dansk tid.
Sydney er 8 timer foran dansk tid.
Auckland er 11 timer foran dansk tid.

Jetlag

Ved flyrejse gennem mange tidszoner har kroppen ofte svært ved at omstille sig til den nye døgnrytme. Det kaldes jetlag. Du kan minimere jetlag ved at tvinge kroppen til at tilpasse sig den nye tid hurtigst muligt. Start evt. i flyet med at stille uret til tidszonen på ankomststedet. Så kan kroppen bedre omstille sig undervejs.

Udflugter – halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Mellemlanding(er) og indenrigsfly

På denne rejse ”down under” må der forventes mindst én mellemlanding samt evt. en teknisk mellemlanding på både ud og hjemrejse.

Indenrigsflyene kommer på plads når de nationale selskaber lægger deres ruter og planer, hvorfor vi har lagt et program ud fra tidligere års erfaringer. Vi forbeholder os altså retten at ændre dette program, så vi kan give jer en bedre rejseoplevelse.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.
Australien: www.albatros-travel.dk/destinationer/australien-og-stillehavet/australien
New Zealand: www.albatros-travel.dk/destinationer/australien-og-stillehavet/new-zealand

Læs også vores artikel om de mærkeligste dyr i Australien: Australiens dyr

Før afrejsen

Pas

Dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

NZeTA – indrejsetilladelse til New Zealand

Senest 10 dage før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://nzeta.immigration.govt.nz/
Det koster et mindre beløb – ca. 12 NZD (New Zealand Dollar) – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Indrejsetilladelsen kan også søges via app, som downloades til IPhone (App Store) eller android mobiltelefon (via Google Play). Så koster tilladelsen ca. 9 NZD.

Bemærk venligst, at samtidig med at du betaler for indrejsetilladelsen, vil du også blive opkrævet et gebyr for IVL (International Visitor Conservation and Tourism Levy), som går til beskyttelse af den newzealandske natur. IVL koster ca. 35 NZD.

Hånden På hjertet

Flytider

Vi kan af gode grunde ikke give de endelige flytider på denne rejse, før flyselskaberne bekræfter de bestilte tider (det gør de typisk ca. 10 måneder før afrejse). Det betyder at rejseprogrammet vil være vejledende på nogle af de dage hvor der indgår indenrigsstrækninger.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En fantasstisk oplevelsestur. Rejselederen var enestående. Meget vidende og engageret, og meget rar at være sammen med. Udflugterne ved Uluru blev noget ubehagelige, grundet de mange små fluer. Dette kunne være undgået, såfremt vi var blevet informeret herom, da man forinden kunne have købt net til at tage over hovedet, og dermed var generne borte. Udflugten til Christchurch var noget sammenpakket. Iflg. den information jeg fik inden rejsen, stod der at vi skulle se byen samt Det internetionale Antarktiscenter. Det havde også været fint, såfremt det blev ved det. Men foruden Antarktikcentret gjorde vi et ophold lige inden byen og brugte tid i et indkøbscenter, hvilket var helt overflødigt. Inde i byen skulle vi desuden se Museum og Botanisk Have. Resultatet blev at vi stort set ikke fik noget ud af hverken det ene eller det andet. Bliv endelig ved det oprindelige, nemlig kun at se Det internationale Antarktiscenter, da dette var meget interessant, det lille vi så. Der kunne vi have brugt meget mere tid.
Date published: 2020-02-20
Rated 4 out of 5 by from En afslappende ferie. En rigtig fin "pensionist"- rejse, hvor der var masser af tid til afslapning. Manglen på oplevelser blev opvejet af rejselederens energi og viden.
Date published: 2020-02-19
Rated 4 out of 5 by from God rejse med mange gode oplevelser God og spændende rejse med en god rejseleder. God betjening overalt på skibet.
Date published: 2020-02-21
Rated 4 out of 5 by from En uforglemmelig rejse med smukke og spændende oplevelser. Alt i alt en fantastisk rejse med en super dygtig og vidende rejseleder.
Date published: 2020-02-24
 • y_2020, m_10, d_20, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_da_DK, sid_AUROC09, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

AUROC09ADK