Indisk storsafari til Assam og Rajasthan

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Enestående safari på tværs af det indiske subkontinent

Så bliver det næsten ikke vildere! På denne sublime safari tager vi dig på tværs af det nordlige Indien, der kan fremvise en af verdens største variationer i natur og dermed også i dyreliv. I løbet af rejsen er der god mulighed for at se Indiens ”Big Five” – bengalsk tiger, leopard, asiatisk elefant, indisk næsehorn og vandbøffel – samt masser af andre store dyr som f.eks. gibbonabe, læbebjørn, gangesdelfin og et uhyre rigt fugleliv. Med på programmet er desuden en sejltur på floden Brahmaputra, et besøg på en teplantage og en byrundtur i den lyserøde by, Jaipur.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Rupi

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Fly via Kolkata til Jorhat. Besøg på teplantage
Dag 3 Gibbon vildtreservatet og kørsel til Kaziranga
Dag 4 Safari i Kaziranga Nationalpark
Dag 5 Safari i Kaziranga Nationalpark
Dag 6 Sejltur på Brahmaputra. Fly Guwahati – Delhi
Dag 7 Via Geejgarh landsbyen til Ranthambore
Dag 8 Safari i Ranthambore Nationalpark
Dag 9 Safari i Ranthambore Nationalpark
Dag 10 Til Jaipur for byrundtur og Delhi for afskedsmiddag
Dag 11 Ankomst København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
24.498,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Afgang fra København mod Kolkata med flyskifte.
Dag 2
Fly via Kolkata til Jorhat. Besøg på teplantage
Teplantage

Ankomst til Kolkata om morgenen. Alle måltider med drikkevarer serveres undervejs. I Kolkata skifter vi til indenrigsflyet mod Jorhat, hvorefter vi kører den korte vej til vores hotel. Ved ankomsten får vi mulighed for et tiltrængt hvil efter den lange rejse, inden vi skal besøge en nærliggende teplantage. Her skal vi sidst på eftermiddagen på en let gåtur i plantagen. I Assam, der ligger i den østligste del af Indien og grænser op mod Myanmar (tidl. Burma), er den vigtigste indtægtskilder netop teproduktion. Området regnes således som verdens største teproducerende region, hvor en egen populær sort af te opkaldt efter delstaten dominerer i plantagerne.

Overnatning på Manor Hotel i Jorhat (eller tilsvarende).

Dag 3
Gibbon vildtreservatet og kørsel til Kaziranga
Gibboner lever i Sydøstasiens regnskove

Der er tidlig morgenmad, inden vi kører den korte tur til Hoollongapar Gibbon vildtreservat, hvor vi skal forsøge at opspore de akrobatiske gibbonaber i skovens høje træer. Vi får hjælp af en lokal guide og sikkert også af aberne selv, idet deres karakteristiske og kraftige sang især lyder om morgenen. Vi har også mulighed for at se flere af de hele seks andre abearter og nogle af de spektakulære fugle som skoven huser og er berømt for. Efter morgenens og formiddagens gåtur spiser vi frokost på en dejlig lokal restaurant, hvorefter vi kører mod vest til Kaziranga Nationalpark, hvor vi er fremme ved vores lodge i god tid til indkvartering og aftensmad.

Hoollongapar Gibbon Sanctuary er et lille skovklædt reservat på 21 km2, der har en unik flora og fauna, og som ligger ca. 20 km fra byen Jorhat i delstaten Assam. Det er især etableret for at beskytte de godt 100 individer af den truede gibbonabe af arten Hoolock gibbon, der har den vestligste udbredelse af alle gibboner her i det østlige Indien samt i Bangladesh. Denne har, ligesom de store menneskeaber, ingen hale og lever højt oppe i træerne, hvor den svinger sig i ”armgang” med op til 10 meter pr. armtag. Dens karakteristiske sang lyder oftest om morgenen og kan høres på op til 5 kilometers afstand. Der er tydelig forskel på kønnene, idet hannerne er sorte med hvide øjenbryn mens hunnerne er brune. Den isolerede stedsegrønne skov med høje træer, bambus-buskads og mange bregner og orkidéer, der er omgivet af temarker og enkelte landsbyer, rummer desuden hele fem andre arter af aber, med fire arter af makakker (rhesus-, assam-, svinehale- og bjørnemakak) og den smukke og ekstremt langhalede kappelangur, samt den langsomme og nataktive halvabe plumplorien. Skoven rummer ligeledes vildsvin, svinehjorte og flere arter af egern, små vildkatte og desmerdyr. Fuglelivet, der er meget artsrigt, toppes af de gigantiske stor næsehornsfugl og broget orientalsk næsehornsfugl samt af farverige arter som bl.a. skægfugle og fasaner, og skoven huser desuden en del krybdyr og padder.

Overnatning på Japuri Ghar Resort (eller tilsvarende) ved Kaziranga.

Dag 4
Safari i Kaziranga Nationalpark
Elefantsafari i Kaziranga Nationalpark

Fra tidligt om morgenen til ud på formiddagen kører vi på safari i Kaziranga i små åbne firehjulstrukne biler i vort første forsøg på at finde parkens berømte kæmper; elefanter, næsehorn og bøfler. Vi tager tilbage til lodgen for en god frokost og et hvil, inden vi tager på endnu en safari i de terrængående biler om eftermiddagen og hen til solnedgang. Der vil være rutinerede lokale guider og vagter med i alle biler og på alle safariturene i Kaziranga.

Overnatning på Japuri Ghar Resort (eller tilsvarende).

Kaziranga Nationalpark ligger på den sydlige bred af den mægtige Brahmaputra flod, der afvander en stor del af Himalayabjergene, og parken krydses af flere mindre floder. Den har en meget afvekslende natur med flodsletter, vandhuller, græssletter med det høje elefantgræs og skovklædte bakker og bjerge, og en heraf følgende meget artsrig og relativt let synlig fauna. Kaziranga, der er på UNESCO´s liste over verdens naturarv, dækker et areal på ca. 430 km2 og har et tilsvarende omkringliggende areal som bufferzone.  Mest berømt er nationalparken nok for sin enestående bestand af det store indiske næsehorn. Området blev for mere end 100 år siden fredet for at beskytte de kun 12 tilbageværende eksemplarer af disse næsten forhistorisk udseende kæmper. I dag er bestanden øget til omkring 2.400, hvilket er ca. to tredjedele af verdensbestanden. I sandhed en succeshistorie af dimensioner der viser, at naturbevarelse nytter! Bestanden af indiske elefanter er også steget støt de seneste år, så den nu er på næsten 2.000, og Kaziranga er et af de få steder, hvor der stadig kan ses vilde vandbøfler, hvoraf den rummer næsten 60% af verdens bestand på ca. 3.000. Den gigantiske gaur-okse, der også kaldes indisk bison, tilhører tillige parkens kæmper. Den kan veje op til godt 1 ton og regnes i øvrigt af nogen som det femte medlem af Big Five i stedet for vandbøflen. Tigeren har efter sigende verdens tætteste bestand i parken med ca. én tiger pr. 5 km2. Dens byttedyr består bl.a. af adskillige arter af hjorte, f.eks. den store kronhjortelignende sambar hjort, den sjældne Barasinghahjort, svinehjorten og den lille muntjac, samt af vildsvin. Leoparden er også yderst almindelig i parken, men er dog ligesom tigeren svær at se i det høje græs, hvor den typisk opholder sig. I Kaziranga findes også en række mindre rovdyr, bl.a. flere arter af små vilde katte og af desmerdyr. Hele ni arter af aber lever i området, hvoraf assam makakken samt kappelanguren og den gyldne langur er mest fremtrædende. Med lidt held kan man desuden se den smalnæbbede ganges delfin, hvilket dog kræver en sejltur på Brahmaputra floden. Det meget rige fugleliv tæller bl.a. mange arter af storke, hejrer, isfugle, næsehornsfugle og ørne samt flere gribbe. Blandt krybdyrene kan mange let synlige arter af sumpskildpadder fremhæves, mens der skal held til at se varaner, den sjældne langsnudede gavial-krokodille og verdens største slange, netpythonen.

Det er muligt at køre rundt i store dele af Kaziranga på små hjulspor i små åbne firehjulstrukne biler, og man kan desuden sejle langs parkens bred mod Brahmaputra floden.

Dag 5
Safari i Kaziranga Nationalpark
Et næsehorn vejer op til 3.000 kg

Vi har endnu en hel dags safari til at udforske Kazirangas fantastiske natur og dyreliv. Nationalparken har tre forskellige zoner, hvori der kan køres på safari, så på morgenens tur vil vi komme til at se nye områder med anderledes natur og måske nye dyr. Efter frokost og hvil på lodgen tager vi på den sidste safari i Kaziranga. Endnu en gang foregår den i vores åbne biler, og ud over parkens kæmper er der mulighed for at se et væld af smukke fugle samt aber, hjorte, tigre og leoparder. Selvom de to sidstnævnte har en af de største og tætteste bestande i Asien, kan de være svære at finde i det høje græs, der dominerer Kazirangas smukke landskab.

Overnatning på Japuri Ghar Resort (eller tilsvarende).

Dag 6
Sejltur på Brahmaputra. Fly Guwahati – Delhi
Brahmaputra-floden

Vi har turens længste transportdag foran os, men der er rig mulighed for at opleve Indiens farverige kultur og storslåede landskaber undervejs – og så skal vi på en spændende sejltur på den mægtige Brahmaputra-flod, der er blandt verdens største og mest vandrige floder. Efter en tidlig morgenmad kører vi mod storbyen og regionens hovedstad, Guwahati, gennem landsbyer og landbrugsland, der er typiske for det østlige Indien, bl.a. med mange temarker. Knap halvvejs på ruten gør vi stop ved Brahmaputra-floden, hvor vi skal nyde en rolig sejltur med forfriskninger om bord, og bl.a. har mulighed for at se den yderst sjældne langnæbbede gangesdelfin samt nyde det rige fugleliv omkring floden. Fremme i Guwahati spiser vi en dejlig frokost, inden vi kører i lufthavnen og tager flyet mod Delhi. Hvis vi er heldige og vejret er med os under den næsten 3 timer lange flyvning, kan vi se Himalaya bjergkæden mod nord og flere af de mere end 8.000 meter høje tinder, måske endda verdens højeste bjerg Mount Everest. Vi bliver hentet i lufthavnen i Delhi og kørt direkte til vores nærliggende hotel for et velfortjent aftensmåltid samt overnatning.

Overnatning på Holiday Inn Aerocity (eller tilsvarende).

Dag 7
Via Geejgarh landsbyen til Ranthambore
Tiger, Ranthambore Nationalpark

Efter et solidt morgenmåltid kører vi til Geejgarh, hvor vi skal spise en traditionel indisk frokost i landlige omgivelser med typiske indiske landsbyer og små landbrug, som vi også får tid til at besøge.

Ud på eftermiddagen kører vi mod byen Sawai Madhopur og vores komfortable hotel lige uden for Ranthambore Nationalpark, hvor der er tid til at slappe lidt af, evt. med en tur i poolen, inden aftensmaden serveres.

Overnatning på Ranthambore Regency (eller tilsvarende).

Dag 8
Safari i Ranthambore Nationalpark
På safari i Ranthambore Nationalpark

Denne morgen skal vi på vores første safari i nationalparken, der er kendt som en af verdens absolut bedste steder at se tigre. Morgenens tur foregår i en lille åben lastbil, hvor der er plads til alle i vores gruppe inkl. rejselederen og en lokal naturguide. Efter en solid frokost og middagspausen, er det tid endnu en safari i parken, der denne gang foregår i små åbne firehjulstrukne biler med hver sin lokale guide.

Ranthambore Nationalpark er vel nok Indiens mest berømte tigerreservat. Ud over at have en god bestand af den smukke bengalske tiger, der er parkens ubestridte stjerne, skyldes det også let tilgængelighed, god infrastruktur og mange fortrinlige overnatningssteder i området. Ranthambore ligger i Rajasthans sydøstlige hjørne ca. 160 km fra delstatens hovedstad Jaipur og godt 350 km syd for Indiens hovedstad Delhi. Nationalparken har et areal på knap 400 km2, der består af tæt tropisk skov med spredte klippepartier, åbne arealer med buske og græs samt flere små søer og vandløb. Centralt i parken knejser Ranthambore Fort fra 900-tallet på en mere end 200 meter høj klippe og rummer bl.a. tre templer fra 1200-tallet. Parken er blandt Indiens og dermed verdens absolut bedste steder at se den majestætiske tiger, og er en meget vigtig del af landets ”Project Tiger”, der på det overordnede plan overvåger og varetager den nationale bestand. Bestanden i Ranthambore blev i 2014 opgjort til 62 stk. og er så stor, at der er blevet flyttet enkelte individer til Sariska tigerreservater tæt mod nord, hvorfra tigeren var forsvundet. Ranthambore med det smukke og kuperede terræn har også en god bestand af flere andre store rovdyr, f.eks. leopard, ørkenlos og læbebjørn, som det dog kræver noget held at se. Flere arter af hjorte, f.eks. den smukke plettede axishjort og den store sambarhjort, trives i parken og er vigtigt bytte for de store rovdyr, ligesom nilgaiantilopen, den indiske gazelle og vildsvinet. Langur- og makakaber er et yderst almindeligt syn overalt, ligesom et fantastisk fugleliv springer i øjnene. I flere af parkens små søer ses der desuden mange sumpkrokodiller.

Overnatning på Ranthambore Regency (eller tilsvarende).

Dag 9
Safari i Ranthambore Nationalpark
Mor og kid

Dagen byder på safari i vores små åbne firehjulstrækkere i nationalparken, såvel om morgenen som om eftermiddagen, mens vi holder frokostpause midt på dagen i de varmeste timer. Vi har dermed to gode chancer mere for at finde en tiger. Vi har dog også god tid til at nyde parkens smukke natur, der omgiver det gamle fort, som ligger højt hævet på en stor klippe, og de mange andre spændende dyr i området, hvor det bl.a. er muligt at se vildsvin, flere arter af aber, hjorte og antiloper, masser af fugle samt med lidt held også ørkenlos, leopard og læbebjørn.

Overnatning på Ranthambore Regency (eller tilsvarende).

Dag 10
Til Jaipur for byrundtur og Delhi for afskedsmiddag
Jaipur

Efter tidlig morgenmad forlader vi Ranthambore, og vi kører til delstaten Rajasthans hovedstad, Jaipur, hvor vi er fremme i god tid til frokost. Om eftermiddagen skal vi på en byrundtur sammen med en lokal engelsktalende guide og se en række af de imponerende og smukke bygningsværker som byen, der også kaldes ”Den lyserøde By”, er kendt for. Hen på eftermiddagen kører vi til Delhi, hvor vi skal spise afskedsmiddag efter en oplevelsesrig safari i såvel det østlige som det vestlige Indien. Herefter kører vi til lufthavnen i god tid til at nå vores fly via f.eks. Dubai mod København. Alle måltider samt drikkevarer er inkluderet under vejs.

Jaipur er den travle hovedstad i Indiens største og ørkendominerede delstat Rajasthan og har næsten 3 mio. indbyggere. Den er også kendt under navnet ”Den Lyserøde By”, da mange af de historiske bygninger i den gamle bydel er malet i den traditionelle velkomstfarve, hvilket oprindeligt blev gjort i anledning af dronning Victorias mand, prins Alberts besøg i 1883. Den gamle bydel omkranses af en bymur med syv porte, der stadig er i brug, og den rummer en række meget smukke og spektakulære bygninger af en kaliber, så masser af turister valfarter til byen for at se dem. Blandt disse er Hawa Mahal (Vindenes Palads) vel nok den mest kendte og afbillede. Bygningen er ikke noget egentligt palads, men blot en facade med 953 vinduer bygget op af City Palace, hvorfra paladsets kvinder i fortiden kunne betragte livet udenfor. Det meget smukt udsmykkede City Palace, der stadig er bolig for den lokale kongefamilie, er ikke alene en historisk arkitektonisk attraktion i sig selv, men rummer også et kulturhistorisk museum og et fint gammelt observatorium fra tidligt i 1700-tallet. På en bakketop ca. 11 km nord for Jaipur ligger det imponerende Amer Fort i den lille by af samme navn. Den store, meget flot udsmykkede og yderst velbevarede fæstning er optaget på UNESCO´s liste over verdensarv sammen med fem andre fæstninger i Rajasthan. Mange turister rider det sidste stykke op til Amer Fort på elefanter, men fra Albatros Travel anbefaler vi at gå, da vi ikke mener, at elefanter skal holdes på den måde som det gøres her, hvor mange ubeslægtede individer lever tæt sammen i bymæssige omgivelser, i varmt og tørt klima og ofte uden det rette foder.

Dag 11
Ankomst København

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 24.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.098,–
Prisen inkluderer
 • Fly København – Kolkata og retur Delhi – København med mellemlandinger
 • Indenrigsfly Kolkata – Jorhat og Guwahati – Delhi
 • Dansk rejseleder på hele rejsen
 • Kørsel mellem lufthavne, byer og parker i komfortable biler med aircondition
 • Safarrikørsel, gåture, udflugter og entréer jf. program
 • Safarikørsel med engelsktalende lokalguider samt vagter i de åbne safarikøretøjer
 • Engelsktalende lokalguider på gåture og byrundture
 • Alle måltider på hele turen undtaget frokost på dag 2, der skal købes i lufthavnen
 • Alle skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring på 6% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udgifter til visum*, vaccinationer og medicin
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer. Kaffe og te samt juice til morgenmaden dog inkluderet
 • Frokost på dag 2, der skal købes i lufthavnen
 • Drikkepenge til chauffører, lokalguider og hotelpersonale. Regn med i alt ca. 90 USD pr. deltager
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr per faktura kr. 130,-
 • Alt der ikke er nævnt under “Prisen inkluderer”

* Vi anbefaler, at du selv søger e-Visum til Indien, hvilket er langt det nemmeste og billigste, idet det kun koster 50 USD per person.  Alternativt kan Albatros Travel hjælpe danske statsborgere med at  søge visum mod et gebyr.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Anbefalinger til pakkelisten

 • Sommertøj til det varme klima, men undgå ”pang-farver” og kridhvidt tøj på safarikørsel og gåture i naturen
 • Lunt og gerne vindtæt tøj til kørsel i de helt åbne safaribiler i de trods alt kølige timer omkring solopgang
 • Evt. tyndt regnslag selvom sandsynligheden for regn i marts er meget lille i Assam og næsten nul i Rajasthan
 • Solcreme med høj faktor og evt. solhat/kasket og solbriller, da solen er meget stærk
 • En god kikkert anbefales ligesom et kamera – og med rigelig plads på hukommelseskortet!

Bagage

Det er en god ide at medbringe en lille rygsæk e.l. til safarikøreturene og gåturene, der jo evt. også kan bruges som håndbagage på flyveturene. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde på rejsen.

Fysisk form

Selve rejsen ikke specielt strabadserende, ej heller de indlagte gåture. Man bør dog have en ganske almindelig god fysik og ikke have decideret dårlig ryg eller svage/stive ben. De mange safarikøreture foregår i kuperet terræn på ujævne grusveje i firehjulstrukne køretøjer med en hård affjedring. Desuden har de helt åbne biler ingen døre, så indstigninng foregår på en lille stige eller små trin på ydersiden af bilen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på mindst 12 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen. Dette vil typisk ske senest 4-6 uger før den planlagte afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde må blive påført som følge annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Indien

Her kan du få mere at vide om Indien: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/indien                             Læs bl.a. om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge, visum og vaccinationer.

Hånden på hjertet

Vi har valgt at lægge turen i slutningen af marts, der er en relativt varm årstid i Indien. Det skyldes, at februar og marts regnes for de bedste måneder til safari i Assam, mens marts til maj er højsæson i Rajasthan. Forklaringen er, at vegetationen her i slutningen af tørtiden er på et minimum, så dyrene lettere kan ses. Samtidig er de livgivende vandhuller reduceret i antal og størrelse, så dyrene er presset tættere sammen. Temperaturen forventes at ligge på 20-25oC om natten og 30-35oC om dagen med relativt høj luftfugtighed i Assam og meget tør luft i Rajasthan. Der er dog aircondition på alle hoteller, vi anvender, ligesom i bilerne, vi bruger mellem lufthavne, hoteller og de forskellige parker og byer, vi skal besøge. Det vil derfor primært være i starten af eftermiddagssafarierne i de åbne biler, vi føler varmen, da det typisk er noget varmere her end om morgenen og formiddagen samt tæt hen mod solnedgang.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

18INRTR29BDK1903