Pyrenæernes gamle riger med Andorra, Catalonien og Aragonien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Vi fuldender cirklen omkring Pyrenæerne og besøger Barcelona, Carcassonne, Lourdes i Frankrig og returnerer til Baskerlandets Bilbao, Rioja og Zaragoza

Albatros’ kulturrejse til de gamle riger i Pyrenæerne i grænselandet mellem Frankrig og Spanien bringer os tæt på Sydeuropas spændende historie. Romernes erobring og fald, fulgt af kalifatet, kampen mellem islam og den katolske kirke og den moderne statsdannelse. Vi besøger gamle stater som Catalonien, Aragonien og Baskerlandet, Andorra og de sydfranske bystater som Carcassonne og Lourdes. Engang selvstændige stater med egen kultur og eget sprog, der drømte om vækst og indflydelse og bestemt ikke så sig selv som en parentes i historien eller i en større stat. Og det gør de stadig ikke. En oplevelsesmættet rejse, der blandt andet fører os til en lang række af Europas største seværdigheder.
Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 København – Barcelona - Girona
Dag 2 Girona – Figueres med Dali Museet – Andorra
Dag 3 Andorra – Carcassonne – Lourdes
Dag 4 Lourdes – Pau – Biarritz – Hondaribbia
Dag 5 Hondaribbia – San Sebastian – Zarauz – Bilbao
Dag 6 Bilbao
Dag 7 Bilbao – Longrono – Zaragoza
Dag 8 Zaragoza – Lleida – Cardona – Barcelona
Dag 9 Barcelona med Parc Güell
Dag 10 Hjemrejse Barcelona – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Barcelona - Girona ca. 115 km
Velkommen til Barcelona

Efter ankomst til Barcelona sætter vi kursen nordpå, delvis igennem og udenom Barcelona, som vi genser de sidste dage på turen. Målet er den større og ganske spændende by Girona.

Vi forlader Barcelona og kører mod nord til Girona på den gamle romerske rute mellem Rom og Cadiz via Augusta. Den pittoreske bydel omkring den imponerende katedral er meget inspirerende. Byen har altid være Cataloniens næstvigtigste efter Barcelona, præget af en rigdom og velstand, der tydeligt giver sig udslag i de smukke bygninger.

Vi spiser middag sammen på en lokal restaurant.

Dag 2
Girona – Figueres med Dali Museet – Andorra ca. 238 km
Det surrealistiske Teatre-Museu Dali

Turen fortsætter fra Girona til Figueres, hvor vi besøger byens største attraktion, Teatre-Museu Dali og spiser lidt frokost. Museet er et stort værk, som omhandler den verdensberømte, surrealistiske kunstner Salvador Dali. Han blev født i Figueres i 1904 og boede størstedelen af sit liv i og omkring Figueres og Girona. Man er ikke i tvivl om, at man sætter foden i Dalis surrealistiske univers, inden man træder ind i museet, hvis kendteste værker er noget, de fleste vil nikke genkendende til.

Efter besøget i Figueres ruller vi videre mod vest og ind i Pyrenæerne, hvor målet er miniputstaten Andorra, der ligger i bjergene og på grænsen mellem Spanien og Frankrig. Det er en meget smuk køretur op til Andorra, hvor vi ankommer ud på eftermiddagen og overnatter i hovedstaden Andorra La Vella. Middag på hotellet.

Dag 3
Andorra – Carcassonne – Lourdes ca. 475 km
Middelalder fæstningen i Carcassonne

Vi forlader tidligt Andorra, der vinteren igennem besøges af skisportsfolk og om sommeren er base for vandrere. Andorra, som kun har ca. 78.000 indbyggere, har siden 1993 været en selvstændig nation efter i over 700 år at have været underlagt såvel Spanien som Frankrig. Stedet er kendt som landet uden skatter, bortset fra en mindre importafgift, hvorfor mange velhavere har taget bopæl her i Europas billigste land. Andorra er under beskyldning for at være en del af den internationale hvidvaskningsring af suspekte indtægter og er heller ikke en del af EU. Derfor er tolderne ganske opmærksomme på nye indkøb ved udrejsen.

Vi kører videre ind i Frankrig, hvor næste mål er den fantastiske middelalderby Carcassonne. Fæstningsbyen fra 1200-tallet er nyrenoveret og giver et enestående, nærmest fuldendt billede af middelalderbyens befæstning med dobbelte mure, der blev opført i tiden ca. 500-1300. Mange byer var i perioden nærmest uindtagelige, og de udviklede sig til lokale ”stormagter”, ofte til stor irritation for landenes centralmagter. Byen er ekspanderet med en moderne by på den venstre bred af Aude-floden. Den gamle middelalderby ligger på højre bred på et velegnet højdedrag.

Sidst på eftermiddagen sætter vi kursen mod vest og kører med Pyrenæerne på venstre side mod vort næste  overnatningssted, valfartsbyen Lourdes. Middag på egen hånd.

Dag 4
Lourdes – Pau – Biarritz – Hondaribbia ca. 209 km
Badebyen Biarritz

Siden Jomfru Maria viste sig for den unge Bernadette Soubirous tilbage i 1858, har Lourdes tiltrukket store mængder af pilgrimme, der valfarter til stedet for at finde helbredelse og frelse. Byen besøges i dag af ca. 6 millioner pilgrimme årligt, altså små 20.000 dagligt, og de skal drikke og bade i det mirakuløse vand.

Vi skal se grotten, hvor Jomfru Maria viste sig, samt kirken opkaldt efter Bernadette, nemlig St. Bernadette, og Rosenkrans-basilikaen, endvidere krypten og de helbredende bade. Her går vi i ro og mag sammen med de mange valfartende rundt og oplever helligdommen.

Efter Lourdes fortsætter vi til en af de meget smukke byer langs Pyrenæerne, nemlig Pau. Byen er en større provinsby med omkring 85.000 indbyggere, hvor centrum er et stort fodgængerområde med masser af grønne områder. Der er tid til frokost og til at se sig lidt omkring i byen, hvorfra den svenske kongefamilie stammer. En af Napoleons berømte marskaller, Jean-Baptiste Bernadotte, var fra denne by. Han blev ved et lykketræf svensk tronfølger i 1810, og otte år senere efterfulgte han den barnløse Karl 13. som svensk konge under navnet Karl Johan. Det svenske flag ses i gaderne, og byen har et af verdens bedste gobelin-museer samt et Bernadotte-museum, men begge er desværre altid lukkede midt på dagen.

Vi fortsætter mod Biscayen og den franske badeby Biarritz, som Napoleon 3. gjorde berømt som ferieby, da han sammen med kejserinde Eugénie midt i 1800-tallet holdt ferie her hver september gennem 14 år. Strandene er fine, om end havet kan være voldsomt på disse kanter. 

Efter en kaffepause og en spadseretur rundt i den gamle bydel af Biarritz krydser vi grænsen til Hondarribia, der ligger på den spanske side. Vi spiser middag her og overnatter.

Dag 5
Hondaribbia – San Sebastian – Zarauz – Bilbao ca. 124 km
San Sebastian

Vi følger mere eller mindre den gamle pilgrimsrute fra Frankrig over Pyrenæerne, men drejer hurtigt sydpå mod Zaragoza. Først skal vi dog se lidt af Baskerlandet. En stille morgen begynder med en kort køretur til San Sebastian, måske mest kendt for filmfestivalen, der afholdes i september, og for sine fine strande samt de permanente surferbølger, der konstant og dramatisk ruller ind mod kysten og fratager strandgæsterne enhver lyst til fredsommelig badning. San Sebastian med ca. 250.000 indbyggere har rekord som byen med flest Michelin-stjerner pr. indbygger. Der er ikke mindre end 16 stjerner fordelt på tre 3-stjernede, en 2-stjernet restaurant og fem restauranter med én Michelin stjerne.  Byen har været kendt som badeby fra slutningen af 1800-tallet, ikke mindst på grund af den kongelige families besøg, og har den dag i dag stadig en aura af velstand og stolthed over sig.

Fremme ved San Sebastian tager vi tandhjulsbanen op til Monte Igueldo, hvorfra der er en fantastisk udsigt over kysten og San Sebastian med vartegnet Monte Urgull, der deler byen og stranden i to smukke bugter. Tandhjulsbanen er fra 1912 og en af de ældste i Spanien. Der bliver tid til at udforske San Sebastian på egen hånd. Blandt andet kan man bestige Monte Urgull på 120 meter, og senere på dagen samles vi for at gå gennem den gamle bydel og se byens øvrige attraktioner. Frokost er på egen hånd, og her er rig mulighed for at smage byens berømte pintxos.

Vi fortsætter vestpå ad kystvejen mellem flotte sandstrande, forrevne klipper og det lumske Biscayiske Hav frem til Zarauz. Selv i dag, med den moderne teknologi, er Biscayen et frygtet hav. Vilde storme med pludselig skiftende vindretninger og et brusende hav får selv den mest garvede sømand til at hive rosenkransen frem. Zarauz er en mindre by med en gammel bydel, hvis historie går tilbage til 1200-tallet. I dag en attraktiv ferieby, hvor der er en utrolig flot og bred sandstrand. Her er mere regulære bølger, og derfor afholdes der her verdensmesterskaber i surfing. Efter en tur på stranden og rundt i byen fortsætter vi ad kystvejen til Bilbao, hvor det er tid til at udforske det spændende baskiske køkken og utallige tapasbarer på egen hånd. Vi overnatter tæt ved Bilbao.

Dag 6
Bilbao ca. 5 km
Jeff Koon's berømte 'Puppy'

Hele dagen er afsat til Bilbao, hvor byturen i centrum kan gøres til fods. Den tidligere industriby er i dag en moderne og attraktiv by med omkring 350.000 indbyggere, og her er nyt og gammelt smukt forenet. Bilbaos nyeste vartegn er det berømte Guggenheim-museum ved floden Rio Nervion, også kaldet Rio de Bilbao. Den anden arkitektoniske perle er lufthavnen, Aeropuerto de Sondica. Den charmerende gamle bydel ligger øst for den nye og er kendt for sine syv små gader tilbage fra 1400-tallet og for Plaza Nueva, hvor der hele vejen rundt er et hav af restauranter, der serverer pintxos – Baskerlandets udgave af tapas.

Vi spiser frokost på et par af disse ledsaget af den lokale Txakoli-hvidvin, som passer glimrende til denne type mad. Pintxos er velsmagende småretter ofte serveret på brød eller toast med en tandstikker i – pintxos betyder ’spyd’ – og er en fryd for både øjet og maven. Det er et must at afprøve disse lækkerier et par gange under et ophold, og det får du rig lejlighed til.

Om eftermiddagen er der mulighed for at gå til det verdenskendte Guggenheim-museum, tegnet af Frank Gehry. Med facadens mange titaniumplader, der skifter farve alt efter lys og tid på dagen, er museet i sig selv et fascinerende kunstværk. Foran bygningen sidder Jeff Koons’ værk Puppy, en kæmpehund skabt af levende blomster. Inde i museet går vi på opdagelse i samlingen af moderne kunst og samtidskunst, blandt andet Richard Serras værk Serpiente, en imponerende opstilling af kæmpe stålplader, der er en reference til de store stålvalseværker og skibsværfter, som engang var livsnerven og drivkraften i Bilbao. Museet regnes for en af den moderne verdens største og mest spændende arkitektoniske kunstværker, og mange besøgende siges at foretrække museet udefra.

Overnatning ved Bilbao. Middag på egen hånd.

Dag 7
Bilbao – Longrono – Zaragoza ca. 315 km
Vindistriktet La Rioja

Vi forlader Bilbao, passerer bjergkæden Sierra Tolono og kører ind i La Rioja. Denne sydligere og meget lille region er kendt for sine vindistrikter. Vi krydser Ebro-floden og kører ind i hovedbyen Logrono. Denne pilgrimsby ligger 600 km fra Santiago, men har længe været en del af Pilgrimsruten, som traditionelt foregår til fods. Vi er fortsat i Rioja-vindistriktet og skal besøge en typisk og traditionel vinbodega uden for Logrono, hvor vi skal se produktionen, vinkældrene og have lidt smagsprøver på de dejlige dråber. Efter besøget kører vi til centrum, hvor der er tid til frokost, før vi igen rammer vejen og kører til Zaragoza.

Zaragoza er hovedbyen i provinsen Aragonien og den eneste storby i denne store provins. Den er Spaniens femtestørste by med ca. 700.000 indbyggere. Det er en meget driftig by, som ligger omkring Ebro-floden med et fantastisk flot og øde bagland med bjerge mod nord og et frugtbart landområde langs floden. Byen har rødder helt tilbage til 600 f.v.t. som følge af den strategiske beliggenhed ved floden, der både giver adgang til vand og vandveje. De første iberere bosatte sig i dette område, der siden har skiftet herrer utallige gange mellem romere, maurere fra Nordafrika, visgoter og spaniere. Byen bærer tydeligt præg af sin muslimske, jødiske, romerske og kristne fortid.

Vi går en tur i den gamle bydel, hvor især den enorme kirke, Basilica de Nuestra Senora del Pilar, ved Plaza del Pilar gør indtryk sammen med den anden kirke, Catedral de San Salvador. Basilikaen er opkaldt efter Jomfru Maria, som siddende på en søjle (spansk: pilar) åbenbarede sig for apostlen Jakob med budskabet om at opføre en helligdom. Denne nuværende kirke, som er Spaniens største barokkirke, er fra perioden 1681-1754. Under den spanske borgerkrig blev der fra republikansk side kastet tre bomber mod kirken, men ingen eksploderede. Det blev tilskrevet et mirakel. Kirken er stadig en vigtig valfartskirke, hvor man kan bede foran en lille statue af Jomfru Maria. 

Et andet utroligt fortællende bygningsværk er paladset Palacio de la Aljaferia, oprindelig bygget til de arabiske herskere i slutningen af 1000-tallet under den mauriske periode. Det blev ombygget af spanierne efter generobringen af Den Iberiske Halvø og brugt af de aragonske konger, for senere at blive udbygget til den størrelse, det har i dag, hvor en del benyttes af regionens lokalparlament.

Aragonien udgjorde tidligere et betydeligt større kongerige, som inkluderede Valencia og Catalonien. Da Aragoniens kong Ferdinand 2. blev gift med Castilliens tronarving Isabella i 1469, udgjorde det samlet set en så stærk katolsk alliance, at det lykkedes dem at nedkæmpe det sidste islamiske kalifat i 1492, samme år Isabella sendte Columbus til Amerika. 

Vi overnatter i Zaragoza. Middag på egen hånd.

Dag 8
Zaragoza – Lleida – Cardona – Barcelona ca. 387 km
Saltminen i Cardona

Vi forlader Zaragoza for at drage til Lleida, endnu en vigtig by med en lang historie. Byen var i år 49 f.v.t. centrum for det berømte ”Slaget om Lleida”, hvor den romerske hærfører Pompejus’ styrker forsøgte at slå den snu strateg Cæsar i dét, der betegnes som den romerske borgerkrig. Cæsar vandt og dermed også magten over Rom, indtil Brutus satte en stopper for det fem år senere. Vi bruger lidt tid til at se byen og fortsætter til Cardona, som er en historie for sig selv. Cardona ligger på en bjergside med omfattende saltudvinding. Her ligger bogstaveligt talt et helt bjerg af salt, Muntanya de Sal, og da salt i tidligere tider kunne omsættes til guld, var byen og dens beboere et nøglepunkt på enhver erobrers kort. Byen ligger på nabohøjen til saltbjerget, og øverst knejser 1700-tals fæstningen over Cardona. Hele området er i dag et stort besøgscenter. Saltet blev hentet ud fra bjerget helt frem til 1990, hvor produktionen stoppede på grund af de høje omkostninger og langt billigere saltudvindinger andre steder i verden. Vi besøger minen, ser de gamle arbejdsredskaber og nyder lyset i den gamle mines saltformationer. Det er en af de mest spændende saltminer i Europa.

Fra Cardona returnerer vi nu til Barcelona.

Dag 9
Barcelona med Parc Güell ca. 10 km
Barcelona er Spaniens næststørste by

Dagens bytur begynder med den centrale plads, Plaza Catalunya, hvor nogle af byens store gader mødes, heriblandt den berømte La Rambla eller Ramblaen på godt dansk. Ramblaen er byens mest kendte boulevard med masser af liv, gøglere, turister og træer på den cirka 1,2 kilometer lange strækning. Man har ikke været i Barcelona uden at tilbringe nogle spændende timer på La Rambla.

Vi lægger kortvarigt ud på den store gade, men drejer til venstre mod Barcelonas romerske fortid. Vi ser en sektion af en gammel vej, der oprindeligt førte til den romerske by Barcino. Vejen flankeres af gravsten efter romersk tradition. Vi krydser igen Ramblaen på vej hen til det store marked, La Boqueria, hvor farver, dufte og et flerstemmigt kor af falbydende stadehandlere åbenbarer sig. Her finder man alt mellem himmel og jord fra alle dele af madpyramiden – fra lufttørret skinke, friske grøntsager og krydderier til friskfanget fisk, oste og diverse spanske specialiteter. Statistikken siger, at der nok ryger en del spiselige souvenirs med hjem i bagagen fra dette sansebombardement af lækre sager.

Fra markedet går vi til Plaza Pi i den gamle del af byen, hvor man finder den smukke gotiske kirke Santa Maria Del Pi, hvis store og farverige rosevindue er særligt smukt. Kirken bliver omtalt af den engelske forfatter og journalist George Orwell i ”Hyldest til Catalonien”, der er hans personlige beretning om den spanske borgerkrig, i hvilken han selv deltog.

Vi fortsætter gennem nogle af den gamle bydels gader tilbage til Ramblaen for at gå det sidste stykke hen mod det 60 meter høje Columbus-monument. Herefter er det tid til Gaudís endnu ufærdige og monumentale katedral, La Sagrada Família, som i dag er det symbol, vi bedst kender Barcelona for. Katedralen blev påbegyndt i 1880’erne og påregnes at være færdig engang i 2020’erne. Byggeriet har således overlevet en hel række bygherrer, som en efter en er gået på pension, efter at have udført deres del af arbejdet ud fra Gaudís originale tegninger og planer. Vi kigger på kirken udefra og hører historien herom. Bemærk, det er ikke længere muligt at besøge kirken med grupper, og evn. besøg skal bestilles individuelt i særdeles god tid og for egen regning! Vi besøger til gengæld den park som Gaudi tegnede til Eusebio Güell.

Afskedsmiddag på lokal restaurant.

Dag 10
Hjemrejse Barcelona – København
Efter morgenmad er der fritid indtil afgang og hjemrejse. Vi har nu taget turen rundt om Pyrenæerne, besøgt skønne byer, spændende steder, historiske monumenter, kulturelle højdepunkter, og vi kan mættet med indtryk rejse hjem.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Fly tur/retur til Bacelona (direkte fly)
 • Dansk rejseleder
 • 9 x nætter på gode 3* og 4* hoteller
 • 9 x morgenmad
 • 4 x middag, dag 1, 2, 4 og 9
 • 1 x frokost dag 6
 • Vinsmagning af tre vine på Bodega Ontañon
 • Entré til Parc Güell, Dali museet, Carcassonne fæstningsbyen, svævebane til Mount Igueldo og saltminen i Cardona
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Guggenheim museet i Bilbao, ca. 18 €
 • Fæstningen i Carcassonne , ca. 9 €
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 30 – 35 €)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Medbring gode vandresko eller støvler, da vi er i et bjergrigt område. Byerne er ofte med brostensbelagte gader, og det er en tur, der kræver fornuftigt fodtøj samt lidt lunt og vandafvisende overtøj.

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen. Dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om dine rejsemål

Her kan du få mere at vide om dine rejsemål:
Spanien:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/spanien
Frankrig:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/frankrig
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Du kan også læse mere om den lækre spanske mad i vores artikel om Baskerlandet eller få mere inspiration til din rejse med 10 steder i Europa, du ikke vidste, du drømte om at rejse hen

Hånden på hjertet

Information

Rejsen er en odyssé i de gamle spanske/franske riger og stater omkring Pyrenæerne med næsten alle de kulturelle og naturmæssige højdepunkter, man kan tænke sig. Men det er en lang og oplevelsesrig rute, hvor vi indimellem tilbringer en del tid med kørsel. Derfor vil der givetvis være nogle, der kunne tænke sig mere tid til fordybelse i enkelte seværdigheder, men vi har en ret hård tidsplan. Til gengæld får vi det meste med. Det er en relativ komfortabel rejse, men man bør være i stand til at gå mindst 4-5 kilometer for at få det fulde udbytte af turen. Bortset fra Andorra går ruten ikke gennem de billigste egne af Sydeuropa.

Vi må erkende, at tilbagemeldingerne for disse ture i 2017 ikke har været tilfredsstillende. Vi har selvfølgelig taget kritikken til os, og efter en grundig gennemgang af turen har vi rettet op på fejlene. Først og fremmest har vi sendt vores rejseledere til Spanien for at lære turen og stederne bedre at kende. Dernæst har vi lavet nogle ændringer i selve programmet. For eksempel har vi bedre tid til at se Figueres, og så ankommer vi til Andorra tidligere end på 2017-turene. I Carcassonne har vi valgt at droppe et museum, som ingen af vores gæster brød sig om – og på den måde får vi bedre tid til at se den smukke fæstningsby. Vi skal desuden nævne, at museerne i Pau desværre holder frokostlukket, mens vi er i byen.

Disse ændringer samt et team af topmotiverede rejseledere vil højne rejsens kvalitet i 2018. En stor tak til alle vores gæster, som har givet os feedback på rejsen – den er med til at gøre os bedre.

 

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Dejlig rejse Fin rejse med en venlig og imødekommende rejseleder, men aldrig er vi blevet "underholdt" så lidt i bussen på en Albertros-tur. Hotellerne var gennemgående gode. Bedste morgenmad fik vi på hotellet i Barcelona, som lå alt for langt (ca. 5 km) fra centrum, i sær da vi først skulle flyve hjem sidst på eftermiddagen. Besøget i Andorra var spild af tid. Middagen på hotel Urdanibia Park, blev serveret i kælderen i et kæmpe lokale med meget dårlig akustik. Man "flygtede", så snart man havde spist. Men ellers et godt hotel. Afskedsmiddagen i Barcelona fik vi i en hyggelig restaurant med lækker mad og vin.
Date published: 2019-05-14
Rated 3 out of 5 by from En rejse til et spændende område af Europa En rejse med mulighed for fokus på det kulturelle; både historiske og nutidige. Det er en rejse, hvor der primært lægges vægt på oplevelsen af byrum, så hvis man venter naturoplevelser eller afslapning, er det nok ikke denne rejse, man skal vælge. I de byer, hvor der er flere overnatninger, bør hotellet derfor ligge centralt, og her var det valgte hotel i Barcelona ikke et godt valg. Der var næsten en times transport fra hotel til centrum med metro. Ligeledes var det valgte hotel i Zaragoza et rygerhotel! Jeg mener, at det er uacceptabelt, at man kommer til at bo på værelser, der stinker af røg, i vore dage. Bortset fra dette var hotellerne i orden. Rejselederen orienterede fint om det historiske og aktuelle fra området, var hjælpsom og gav anbefalinger til spisesteder, hvor han havde personlig erfaring med disse. Desuden var det et plus, at han ikke "sjatsnakkede" under buskørslen, så man kunne få mulighed for at hvile sig mv. Det koster en stjerne i den samlede bedømmelse pga. de nævnte problemer med hotellerne i Barcelona og Zaragoza.
Date published: 2019-05-28
Rated 3 out of 5 by from Langt under Albatros normale standard Jeg kan se at Albatros har fjernet denne rejse i næste sæson. Det burde de bare have gjort lidt før, så vi kunne have sparet de penge. Rejsen er langt under sædvanlig standard for en Albatros rejse. Den lokale agent i Spanien som har kreeret denne rejse er under al kritik. Entre til Sagrada Familia kunne ikke skaffes og hotellet i Bilbao blev flyttet til 1 times kørsel uden for byen. Rejselederen fungerer ikke som guide, dvs kan intet fortælle om det lokale. Når vi kommer frem til målbyerne får vi bare udleveret et kort og kan så selv finde ud af hvad tiden skal anvendes til. Vinen til de inkluderede måltider var uhyggelig ringe. Den lokale guide i Barcelona var ikke oplyst om at halvdelen af centrum var afspærret på grund af et stort motionsløb.
Date published: 2019-10-05
Rated 3 out of 5 by from Flot tur, men alt for mange deltagere i gruppen. 35 personer i gruppen gav udfordringer ved indcheckning på hoteller og rundvisning med lokalguiderne. Mange ændringer i forhold til det oprindelige program. Fine hotelværelser, men for mange med udsigt til ventilationsskakter. Mange gode oplevelser undervejs med variation af byer, natur, hav og bjerge. Det var en overraskelse for lokalguiden i Barcelona, at der var Marathonløb (har nok været planlagt et års tid), så vi mistede vores rundvisning i centrum og brugte i stedet tid på at komme uden om politiafspærringer.
Date published: 2019-10-01
Rated 5 out of 5 by from Vi fik opfyldt vores forventninger Vi var godt tilfreds med rejseleder og rejseprogram
Date published: 2019-10-01
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk oplevelse Rejsen var spændende og vores rejseleder ok!!!
Date published: 2019-10-02
Rated 3 out of 5 by from OK, men kompakt rejse - længere tid var ønskeligt. Rejsen holdt sig ikke til den på hjemmesiden annoncerede plan. Albatros var uden skyld i forsinket afrejse fra CPH, der bevirkede, at vi først ankom tre timer senere end efter planen. Vi sprang derefter Barcelona over og kørte straks til Girona - efter rejsebeskrivelsen skulle vi have opholdt os i Barcelona og på dag to besøgt Sagrada Familia - dette besøg blev aflyst dagen før vi skulle afsted med begrundelsen, at kirken ikke kunne tage grupper - det mener vi, at rejsearrangøren i Spanien burde have vidst og oplyst om langt tidligere. Ligeledes dagen før afrejse fik vi oplyst, at vores hotel i Bilbao var ændret til et i Vitoria-Gasteiz. Det ligger 100 km væk, og betød ekstra 200 km kørsel i en rejse, hvor der i forvejen er RIGTIG meget kørsel. Hjemrejse tre timer før program uden mulighed for at opleve Barcelona p.gr.a. Norwegian. Ellers levede rejsen op til vore forventninger.
Date published: 2019-10-03
Rated 3 out of 5 by from Pyrenærerne rundt Rejsen var spændende. Oplevelsen af den samlede tur var under middel for Albatros. Der var for lange frokostpauser i byer af mindre interesser, hvilket betød at vi kom sent frem til hovedbyer, f.eks. Zaragozza og Barcelona. Lokalguiderne var af ofte ringe kommunikations kvalitet. Hviletidsbestemmelser og placeringen af hotellet gjorde det tidsmæssigt svært at opleve centrum
Date published: 2019-05-28
 • y_2021, m_6, d_23, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.17
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_24
 • loc_da_DK, sid_ESRTR15, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

ESRTR15ADK