Svalbard – Sidste stop før Nordpolen

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev sommer i Arktis med Ocean Albatros. Solen står højt hele døgnet, og kysterne myldrer af liv, nu hvor landet åbner sig efter vinterens favntag

Albatros’ eget skib

Oplev isbjørnenes rige på dette Albatroskrydstogt, hvor vi begiver os langt væk fra de gængse turistruter og besøger steder, hvor der normalt kun kommer ekspeditionsfolk og forskere. Vi sejler med Albatros’ eget nybyggede ekspeditionsskib Ocean Albatros, som er designet til sejlads i isfyldt farvand. I skibets medbragte Zodiac-flåder foretager vi talrige landgange og kystsejladser, hvor vi kommer helt tæt på dyreliv og gletsjerlandskaber.

Togtet forløber i den tidlige sommer, hvor Svalbard summer af liv. Fuglene har netop indtaget de mange ynglepladser, svalbardrenen har travlt med at samle ny energi efter den lange vinter, og isbjørne kan stadig jage fra den fjordis, som endnu ikke er drevet til havs. Vi går i land ved gamle fangststationer, besøger forskningsbyen Ny Ålesund og sejler dybt ind i fjordene på det nordlige Svalbard. Efter en tur op i pakisen på fotojagt efter bjørne afslutter vi ekspeditionstogtet med hjemrejse fra Longyearbyen, verdens nordligste ”storby”.

Læs mere om at være med Albatros på ekspeditionskrydstogt: Hvad er Albatros ekspeditionskrydstogt?

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Ekspeditionskrydstogt, Krydstogt i Nordeuropa

 • Rejseleder Engelsktalende ekspeditionsteam

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Norsk krone

 • Bemærk På forespørgsel

Dagsprogram 9 dage
Dag 1
Fly København – Oslo
Dag 2
Fly Oslo – Longyearbyen, Svalbard og ankomst til skibet
Dag 3
Krossfjorden med Regnardneset samt Lilliehöök
Dag 4
Amsterdamøya og hvalfangerstationen ved Smeerenburg
Dag 5
Alkefjellets utrolige fugleliv og arktiske ørkenlandskaber ved Torrelnesset
Dag 6
Langs pakisen mod 80 grader nord
Dag 7
Texas Bar og Monacogletsjeren
Dag 8
Kongsfjorden, Ny Ålesund og Ny London
Dag 9
Longyearbyen og hjemrejse til København

Ocean Albatros

Det revolutionerende og stilfulde Ocean Albatros har alle de fordele, man finder på et lille ekspeditionsskib kombineret med den stabilitet og komfort, man finder på store krydstogtskibe. Der er plads til 189 passagerer om bord og det gennemarbejdede design skaber en intim atmosfære med fantastisk personlig service fra skibets personale. Det er let at komme rundt om bord, og du slipper for menneskemængder og køer. På Ocean Albatros kombineres den behagelige sejlads, man kender fra større skibe med moderne luksus.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
36.998,–
København
Få pladser
36.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Oslo

Afrejse fra København og ankomst til Oslo. 

Vi tjekker ind på et pænt mellemklassehotel om aftenen. Aftenen er til egen disposition.

Dag 2
Fly Oslo – Longyearbyen, Svalbard og ankomst til skibet
Longyearbyen, verdens nordligste ”storby”

Afrejse fra Oslo og ankomst til Longyearbyen.

Byen blev grundlagt som ’Longyear City’ i 1906 af den amerikanske entrepenør John Longyear, der drev minedrift på Svalbard. Longyearbyen er i dag Svalbards administrative centrum og sæde for øgruppens øverste myndighed, Sysselmannen. Byen ligger på sydvestsiden af Adventfjorden – en sidefjord til den 100 kilometer lange Isfjorden på Spitsbergens vestside – og er omgivet af bjerge både i baglandet og på den anden side af fjorden, hvor det karakteristiske Hiorthfjellet troner majestætisk.

Allerede i 1916 blev Longyearbyen overtaget af et norsk kulkompagni, og minedrift har præget området helt op til vore dage. I dag har byen godt 2.000 indbyggere, hovedsageligt nordmænd, og den tidligere så dominerende minedrift er ikke længere byens hovedaktivitet. Longyearbyens beboere er i dag mest beskæftiget med forskning, undervisning og med den beskedne turisme, der eksisterer i området. Er man forvirret over, at ’Spitsbergen’ og ’Svalbard’ tilsyneladende bruges i flæng, kan dette forklares ved, at skønt øgruppen allerede blev døbt Svalbard i de islandske sagaer i år 1194, så blev det Spitsbergen, som Willem Barentsz i 1596 kaldte øerne på grund af det karakteristiske landskab med takkede og forrevne bjerge. Navnet hang ved helt op til efter første verdenskrig. Spitsbergen er i dag navnet på den største af øerne i øgruppen, der samlet hedder Svalbard.

Efter ankomsten tager vi på en kort byrundtur i Longyearbyen, hvor vi bliver introduceret til byens fascinerende historie og nutidige virke som hovedstad på Svalbard, der må betragtes som den nordligste ”rigtige” by i verden.
Efter besøget i Longyearbyen kører vi til havnen og tjekker ind på skibet. Efter anvisning af kahytterne vil ekspeditionslederen informere om togtet, skibets daglige og sikkerhedsmæssige rutiner samt sikkerhedsudstyr. Herefter påbegynder vi sejladsen ud gennem Adventfjorden og Isfjorden og sætter kursen nordpå langs Prins Karls Forland. Måske er vi så heldige allerede at se vores første hvaler på vej ud af Isfjorden.

Dag 3
Krossfjorden med Regnardneset samt Lilliehöök
Solide og sødygtige Zodiac gummibåde

Efter sejladsen i den lyse nat med midnatssol langs Prins Karls Forland og Forlandet nationalparken, som omfatter hele øen, når vi om morgenen nordspidsen, Fuglehuken, hvor det imponerende Fuglehuksfjellet rejser sig næsten 600 meter op af havet. Vi navigerer ind i Krossfjorden på hovedøen Spitsbergen, hvor Fjortende Julibreen kælver ned i den charmerende Fjortende Julibukta. På den frodige og græsklædte skråning kan man ofte se græssende rensdyr med kalve. På Redingerpynten findes et lille fuglefjeld, hvor de særegne lunder har deres redehuller, og hvor man også kan se polarlomvier. Vores rejse til Svalbard ligger i midten af den arktiske sommer, hvilket er den tid på året hvor vandrefuglene er meget aktive. 

Vi regner med at sætte anker ud for Möllerhamna ved Regnardneset, eller et andet lignende sted. Hvis vejret tillader det, skal vi på togtets første landgang, der foregår i de medbragte solide og sødygtige Zodiac gummibåde, der ligger klar til brug på skibets dæk. Det majestætiske landskab rundt om Regnardneset i den inderste del af Krossfjorden giver os turens første rigtige indtryk af hvad der har lokket opdagelsesrejsende til disse landområder så langt mod nord.

Herfra sejler vi helt ind i bunden af fjordsystemet til Lilliehöökfjorden med den store og meget aktive Lilliehöökbreen. Her slutter vi dagen med at sejle mellem de mange større og mindre isbjerge, som gletsjeren smider ud i fjorden – naturligvis i sikker afstand fra fronten.

Fra Lilliehöök sejler vi ud af fjordene og sætter kurs mod den nordligere del af Svalbard.

Dag 4
Amsterdamøya og hvalfangerstationen ved Smeerenburg
Hollandske hvalfangere anlagde Smeerenburg for 400 år siden

Om morgenen planlægger vi landgang på øen Ytre Norskøya. Stedet er kendt for resterne af en gammel hvalfangerstation, hvor hvalfangerne benyttede bjerget på øen som et udkigspunkt. Det bliver en dag hvor vi kommer til at se de tydelige spor af de mange år med hvalfangst og konsekvenserne af det farlige arbejde.
Vi spiser frokost med en fantastisk udsigt til gletsjerklædte fjelde på vores vej langs med Danskøya. I Smeerenburgfjorden planlægger vi at gå i land på Amsterdamøya, hvor byen Smeerenburg blev anlagt for 400 år siden af hollandske hvalfangere. Nordvesthjørnet af Svalbard blev først opdaget af hollænderen Willem Barentsz, og her anlagdes en bebyggelse, hvor op mod 200 personer opholdt sig om sommeren. Smeerenburg, som betyder fedtbyen, blev anlagt på en flad sandodde. Her blev de fangne grønlandshvaler slæbt ind, og den værdifulde hvalolie blev ved hjælp af de store mængder af sibirisk drivtømmer kogt i store kar, hvoraf der stadig er spor. Stedet er desuden en ofte benyttet opgangsplads for hvalrosser. På den modsatte side af fjorden har vi mulighed for at se spættede sæler, der raster på store sten i en beskyttet bugt ved Virgohamna. Vi kan ikke gå i land her, men kan sagtens se resterne af den uheldige helt August Andrées station, hvorfra han forsøgte at nå til nordpolen i en luftballon.

Ud på aftenen sættes kursen ud mod nordøst.

Dag 5
Alkefjellets utrolige fugleliv og arktiske ørkenlandskaber ved Torrelnesset
Hvalrosser

Om morgenen ankommer vi og sejler sagte langs det berømte Alkefjellet. Hvis vejret er ”med os” så vil vi have god sigt til de stejle klippesider. Hele området er hjemsted til en massiv koloni af polarlomvier. Der er så mange fugle at der nærmest ikke er en centimeter fri. I løbet af sommeren er der nærmest ustandseligt aktivitet fra de ynglende fuglepar, både langs klipperne og i havet nedenfor. På engelsk kaldes polarlomvien for Brünnichs guillemot, opkaldt efter den danske zoolog Morthen Thrane Brünnich.

Dagens næste stop giver os endnu mere dyreliv, denne gang i form af hvalrosser. Vi planlægger nemlig at besøge Torellnesset som er hjemsted for en fastboende flok.  De store pattedyr viser gerne deres knurhår og lange stødtænder frem. De æder muslinger og andre bløddyr de finder i det nærliggende lavvand.

Dag 6
Langs pakisen mod 80 grader nord
Gletsjerfront, der spejler sig i vandets overflade

Hele dagen er afsat til at sejle langs pakisen i vores søgen efter især isbjørne. Flertallet af Svalbards store bestand af dette måske mest ikoniske af alle arktiske dyr følger pakisens kant mod nord i den arktiske sommer. Det skyldes, at mange sæler, der er det vigtigste bytte, især opholder sig her, hvor den store remmesæl ses hyppigst. Præcis hvor langt mod nord og øst vi kommer afhænger helt af vejret og isforholdene på dagen, men hvor sidstnævnte også afhænger af, hvor kold vinteren har været. 

En mulighed er også at vi sejler til Nordaustlandet og besøger Sjuøyane i Svalbards allernordligste. De golde, stenede øer befinder sig omkring 1000 km mere nord end fastlandets berømte Nordkap. Hvis vejret tillader det, kan vi gå i land og observere det spændende fugleliv på øerne.

Muligvis bliver der også tid til et Zodiac cruise langs iskanten, inden vi sidst på dagen igen sejler mod syd og hovedøen Spitsbergen.

Om aftenen sætter vi kurs mod Liefdefjordens magiske landskab.

Dag 7
Texas Bar og Monacogletsjeren
Langs iskanten i Zodiacs

I løbet af natten er vi sejlet fra pakisens kant nord for Svalbard og mod Woodfjorden på Spitsbergens nordkyst. Woodfjorden er præget af røde sandstensfjelde, der fik sin røde farve, dengang Svalbard befandt sig nær ækvator – for over 400 millioner år siden.

Afhængig af vejret sejler vi først ind i Woodfjorden og derfra videre til Liefdefjorden. Vi er nu i Nordvest-Spitsbergen Nationalpark. På Reinsdyrflya lever en større bestand af rensdyr, som kan bevæge sig frit rundt i hele området. Når fjordene fryser til om vinteren udvides rensdyrenes område også til de omkringliggende øer. Her på øerne i Liefdefjorden finder vi ynglende edderfugle og kortnæbbet gæs. Den mere sjældne kongeedderfugl kan vi også være heldige at se. Den er let at genkende på det farvestrålende hoved. Mange jægere og fangere har været aktive i dette område, nogle har endda overvintret og bygget hytter. Vi håber på at kunne i land og se en hytte som hedder Texas bar fra 1927. 

Om eftermiddagen håber vi at kunne forsætte helt ind i bunden af Liefdefjorden, hvor den enorme og fem kilometer brede Monacogletsjer hæver sig. Den imponerende gletsjer, der aldrig er i stilstand med sin kælvende gletsjerfront, ligger foran de majestætiske rå fjelde. Isen changerer fra kridhvid til lysende turkis, og vi mærker tydeligt et pust af kulde fra naturens dybfryser.

Vi planlægger at tage på Zodiacsejlads mellem isfjeldene på sikker afstand af gletsjerfronten, hvor mængder af rider og havterner spiser af det plankton, der tiltrækkes af opstrømmende smeltevand.

Det er i sidste ende isforholdene, der er bestemmende for, hvor vi kan sejle og hvor vi kan sætte vores Zodiacs i vandet, især nord og nordøst for Svalbard. Derfor kan det blive nødvendigt at lave mindre ændringer i programmet undervejs. Der findes dog en lang række spektakulære lokaliteter langs øgruppens vestlige og sydvestlige kyst, hvor isens udbredelse generelt er mindre på grund af Golfstrømmens indflydelse, og som kan besøges i stedet, hvis programmet mod nord må kortes af.

Dag 8
Kongsfjorden, Ny Ålesund og Ny London
Amundsenmonumentet i Ny-Ålesund

I dag sejler vi ind i Kongsfjorden, der er omgivet af 1.000 meter høje fjelde, og hvor de store gletsjere Kongsbreen og Kronebreen kælver. Her ses ofte hvidhvaler og vågehvaler, og vi håber at heldet også er med os i år. På den sydlige bred skal vi besøge Ny Ålesund, der er en af verdens nordligste byer, og er den stolte indehaver af verdens nordligst beliggende posthus og museum. Dette er en utrolig barsk beliggenhed for en by, men samtidig er Ny Ålesund et atmosfærefyldt og interessant sted. Byen var i sin tid Amundsen og Nobiles sidste stop før flyvningen med luftskib over Nordpolen, og Kings Bay Kull Company drev minedrift her frem til 1962, hvor en stor mineulykke forårsagede, at den norske regering måtte gå af. Ny Ålesund er i dag et internationalt center for arktisk forskning, og hver sommer er omkring 100 videnskabsfolk af flere forskellige nationaliteter travlt beskæftiget med at undersøge alt fra mikrobiologi til det arktiske klima.

Tundraen uden for byen er særdeles smuk. De vilde rensdyr kommer helt tæt på bygrænsen i deres søgen efter føde. I og omkring Ny Ålesund yngler mange bramgæs, der fører deres gæslinger rundt i byen. Det er også muligt at se havterner, og der er tillige chance for at se fjeldrypen, der er den eneste landfugl, som overvintrer på Svalbard. Rypen er et sjovt syn, når den spankulerer rundt med sine lange ”støvler” af hvide fjer. Vi skal også uden for byens isbjørnegrænse, der er tydeligt markeret med skilte. Her skal vi følges med rejselederne de hundrede meter hen til Amundsen-ekspeditionens luftskibsmast, hvis man vil se den tættere på.
Ud på eftermiddagen planlægger vi landgang ved det historiske og naturskønne Ny London på Blomstrandhalvøya. Stedet er rigt på historie, geologi, fugleliv og flora. I 1906 blev der opdaget en forekomst af marmor, der blev forsøgt udvundet fra 1911. Kvaliteten var imidlertid for ringe og projektet blev opgivet i 1920. I dag kan vi, her 100 år efter, se bebyggelsen, jernbanespor, kraner samt dampmaskiner, der blev efterladt. Vi går en tur i området, der også byder på en god variation af arktiske planter, som er tilpasset den korte og solrige vækstsæson med temperaturer fra få grader over frysepunktet. Sidst på dagen stævner vi mod nord for nye eventyr.

I løbet af natten (hvad er nat, når solen aldrig går ned?) er vi sejlet tilbage mod Isfjorden og Longyearbyen.

Dag 9
Longyearbyen og hjemrejse til København
Byen blev grundlagt som ’Longyear City’ i 1906

Skibet returnerer til havnen i Longyearbyen om morgenen. Efter morgenmaden tages afsked med personalet ombord. Efter en tur op i midtbyen er der transport til lufthavnen og flyet mod København. Obs. hjemrejse er via Oslo.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 36.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for opgradering af kahyt
 • Pris for Kat. C: 4.998 pr pers.
 • Pris for Kat. E: 1.998 pr pers.
 • Pris for Kat. B: 8.498 pr pers.
 • Pris for Kat. A: 25.998 pr. pers.
 • Pris for Premium Suite: 33.998 pr. pers.
Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for Kat. G: 7.498,-
 • Tillæg for Kat. D: 28.998,-
Prisen inkluderer
 • Engelsktalende ekspeditionsteam
 • Fly København – Longyearbyen t/r (via Oslo)
 • Transport og alle udflugter og Zodiac-sejladser under krydstogtet jf. program
 • 7 nætters krydstogt med Ocean Albatros i delt udvendig dobbeltkahyt (kategori D)
 • Indkvartering på pænt mellemklassehotel i Oslo
 • Morgenmad dag 2
 • Byrundtur i Longyearbyen på ankomstdagen
 • Informationsmøder og foredrag ved ekspeditionsteamet
 • Helpension på skibet
 • Kaffe, te og isvand på skibet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Dansk rejseleder
 • Afbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Opgradering af kahytskategori
 • Aftensmad dag 1
 • Frokost, dag 2 og dag 9
 • Drikkevarer ud over kaffe, te og isvand
 • Drikkepenge til besætningen på Ocean Albatros (ca. 14 USD pr. dag pr. deltager)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne og suiterne?

Der er 95 passagerkahytter og -suiter på skibet i alt. Der er både udvendige kahytter, balkonkahytter og suiter med havudsigt. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Desuden er der få enkelt- og
triple kahytter om bord. Alle kahytter har eget bad og toilet og individuel temperaturregulering. Der er endvidere hårtørrer og tv.

Premiumsuiten 45 m2 – Kat. PS Den største af alle kahytterne ombord Ocean Albatros er Premium Suiten. Denne 2-værelses suite har dobbeltseng (eller to enkeltsenge), sofagruppe, bord og stol samt balkon og rummeligt badeværelse. Beliggende på dæk 4. Denne kategori er på forespørgsel. Venligst henvend jer til Albatros Travel for pris.

Juniorsuite 42 m2 – Kat. A De 4 juniorsuiter ombord Ocean Albatros har et fantastisk udsyn fra deres placering højt oppe på skibet på dæk 7. Suiterne har en dobbeltseng eller to enkeltsenge, sovesofa, siddeområde, rummeligt badeværelse samt privat balkon. Kahytten kan tage op til 3 personer. Beliggende på Dæk 7.

Balkonsuite 28 m2 – Kat. B Ocean Albatros har 6 Balkonsuiter ombord beliggende på henholdsvis dæk 4 og 6. Suiterne har dobbeltseng eller to enkeltsenge samt badeværelse og privat balkon. Balkonsuiterne er til 2 personer.

Balkonkahyt 24 m2 – Cat. C Denne kahytskategori er den mest udbredte på skibet. Beliggende på henholdsvis dæk 4 & 6 har alle balkonkahytterne dobbeltseng eller to enkeltsenge, badeværelse og privat balkon. Halvdelen af kahytterne vil have en sovesofa som gør det muligt at have et barn i kahytten også. Hvis man ønsker 2 kahytter med døre imellem, kan dette også forespørges på i denne kategori.

Standardkahyt med koøje 22 m2 – Kat. D Standardkahytterne på Ocean Albatros. Kahytterne er perfekte til dem der ønsker en behagelig base. Standardkahytterne har alle 2 enkeltsenge, koøje og badeværelse. Beliggende på dæk 3 & 4.

Standardkahyt med fransk altan 16 m2 – Kat. E Standardkahytterne med fransk altan er alle placeret højt i skibet på dæk 7. Kahytten har dobbeltseng og gulv til loft vindue.

Tre personers kahyt med koøje 22 m2 – Kat. F Standard tre personers kahytter på Ocean Albatros. Kahytterne er perfekte til dem der ønsker en behagelig base for op til 3 personer. Standardkahytterne har alle 2 enkeltsenge, 1 sovesofa, koøje og badeværelse. Beliggende på dæk 3.

Standard enkeltkahyt med koøje 18 m2 – Kat. G Standard enkeltkahytterne ombord er placeret på dæk 3. De ligger tæt på skibets mudroom (skibets bryggers) og med nem adgang til Zodiac platformene hvorfra der stiges af og på skibet.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 50 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Vind- og vejrforhold

Vejr-, vind- og strømforhold med videre kan medføre, at der forekommer justeringer/ændringer i program og sejlrute.

Ekspeditionskrydstogtskoncept

Albatros har gennem flere år udviklet en krydstogtsform, der er særligt egnet til polare forhold, hvor is i kombination med en begrænset infrastruktur og en utilgængelig ødemark kræver rejser af mere ekspeditionslignende karakter, som er ideel, hvis man er på jagt efter den enestående rejseoplevelse. Det er en eksklusiv naturrejse, der adskiller sig en del fra traditionelle krydstogter. De relativt få deltagere betyder, at rejsen får karakter af grupperejse, da alle kan deltage i landgange, besøg på forskningsstationer, ekskursioner, foredrag og hvalsafari samtidigt.

Rejsen er forholdsvis komfortabel og uden obligatoriske strabadser eller særlige krav til deltagerne. Men det forudsættes dog, at man er rask og rørig (adræt), og har lyst til at opleve naturen på dens egne præmisser. Man bør være opmærksom på, at rejsen adskiller sig fra almindelige turistrejser, idet vi ikke har samme muligheder for at planlægge rejsen i detaljer. Mange elementer er uforudsigelige, og ruten bestemmes i vid udstrækning af vind, vejr, is og strømforhold. Rutebeskrivelsen bør ses som det ideelle mål, men den vil med sikkerhed blive ændret, selvom vi skulle opleve flere uger med højtryk og bragende solskin.
Ekspeditionslederen lægger i samråd med skibets kaptajn rute og dagsprogram undervejs, og vil derved sikre det størst mulige udbytte af rejsen på baggrund af de aktuelle forhold. Sejles der eksempelvis pludselig gennem en flok hvaler, kan dagsprogrammet meget vel blive ændret på stedet.

En vigtig del af rejsen er krydstogt og landgange i de medbragte gummibåde af zodiactype, som skal transportere os ind på øde kyststrækninger, langs gletsjerfronter og på hvalsafari. Skibet er forsynet med en udvendig sænketrappe (lejder), hvorfra der er adgang til gummibådene, der er forsynet med en kraftig motor. Skibet sejler så tæt som muligt på seværdigheder, gletsjere, fuglefjelde, og herefter stiger vi om bord i gummibådene for at gå i land eller krydse rundt mellem hvaler, sæler, isbjerge eller fugleøer. Det er forholdsvis nemt for alle med fuld førlighed, men kan være et problem for handicappede. Så kan det i øvrigt også være en ganske kold og våd fornøjelse. Det står enhver frit for at blive om bord på skibet, som er udstyret med et lille bibliotek. Når vi anvender ordet ekspedition, skal det tages helt bogstaveligt. Rejserne er ekspeditioner, hvilket betyder, at vi ikke kan forudsige den pågældende rejses forløb i alle detaljer. Den ovenstående dag-til-dag-beskrivelse er en grovskitse eller ønsketænkning, som med stor sikkerhed vil blive ændret.

Rejsen er underlagt Albatros Travel’s almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

”Ruten afhænger af de omskiftelige polare vejrforhold, isens tykkelse og bevægelse, naturens luner og det forekommende dyreliv. Men naturen er vores medspiller, når vi er indstillet herpå. Derfor planlægges rejsen så vidt muligt med en ”løs kant”, hvilket betyder, at den rejsende bør være klar til at afvige fra faste rutiner på skibet og den planlagte rute.”

-Søren Rasmussen

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne krydstogtrejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Ikke egnet for gangbesværede
Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer. Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollator heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Særlige forhold vedrørende helbred
I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet

Pas og pasoplysninger til Albatros Travel

På grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser kræver flyselskabet at se dit pas. Desuden kræver rederiet, at alle gæster har oplyst pasdetaljer (pasnummer og -udløbsdag; fødselsdato og -sted). Vi anmoder derfor om, at en paskopi indsendes til Albatros umiddelbart efter en eventuel rejsebestilling. I forbindelse med check-in på skibet afleveres passet eller andet gyldigt billed-ID, som opbevares indtil krydstogtets afslutning. 

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly i Danmark.

Vigtige regler ved landgange og udflugter

Når vi opholder os i land, er det selvsagt meget vigtigt at udvise dybeste respekt for den unikke natur. Det vil sige at handle efter devisen: Efterlad ikke andet end dine fodspor, og tag ikke andet med fra naturen end minder. Vi beder også om, at man holder sig i nærheden af sin gruppe – det gælder i særdeleshed på en ekspedition i Arktis, hvor mødet med en isbjørn ikke er helt usandsynligt. Her er det også vigtigt at følge ekspeditionslederens anvisninger.

Gode tips til pakkelisten

En skibsrejse omkring i Nordatlanten i foråret kræver relativt stor variation i beklædningen. På Svalbard må vi forvente temperaturer ned til måske 5 grader – selvom solen kan skinne døgnet rundt. Her vil det varme og vandtætte tøj samt hue og vanter være praktisk.
Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede. Et par lange underbukser samt lette regnbukser til Zodiacsejlads vil man også blive glade for. 

Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle om bord og glimrende til spadsering i byerne. Ombord på Ocean Albatros er der et stort udvalg af gummistøvler til udlån. De er praktiske at benytte under landgangene fra gummibådene. På dette togt sejler skibet eksklusivt for Albatros Expeditions, og der er derfor ikke pålagt os en "dress code" om bord. Praktisk rejsetøj er derfor det eneste, der er nødvendigt, også på de festlige aftener, som vi naturligvis afholder.

Det er en rigtig god idé at medbringe en kikkert. Håndklæde behøver man ikke at pakke. Medbring en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter. 

Søsygemiddel

Man kan komme ud for store dønninger, selvom vi forventer at sejle meget indenskærs. Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.

Solcreme

Selvom vi befinder os langt nordpå, er der en god styrke i solens stråler, både om dagen og om natten (i perioden, hvor der er midnatssol). Grundet de arktiske forhold og den tørre luftfugtighed er solen faktisk stærkere end i Danmark. Vi anbefaler derfor, at du medbringer solcreme med en høj faktor på din rejse.

Skibets besætning

Ud over Albatros’ ekspeditionsteam er der to besætningsgrupper om bord, som arbejder sammen for at gøre din rejse til en særlig oplevelse. Skibets kaptajn, styrmænd og matroser har ansvaret for driften og styringen af skibet og for de udendørs arealer. Hotelchefen og hotelstaben er ansvarlige for kahytterne, suiterne og bespisningen, og de vil gøre deres yderste for at imødekomme dine behov om bord og sørge for et behageligt ophold. Begge besætningsgrupper er engelsktalende.

Rejseledere og internationale gæster om bord

Vi gør opmærksom på, at der udover skandinaviske gæster også er internationale gæster med på togtet. Derfor består vores ekspeditionsteam af skandinavisk og engelsktalende ekspeditionsguider, som arbejder på tværs med alle gæsterne. Foredrag og informationsmøder vil som udgangspunkt være på engelsk. Når vi går i land som grupper vil der når muligt blive taget hensyn til nationalitet og sprog.

Giv en hånd...

På dette togt kommer vi ud på det åbne hav, og det kan ikke undgås, at skibet ruller i søen. Hav derfor altid en hånd på de gelændere og håndlister, der er langs alle korridorer og vægge på skibet. 

Ved ombordstigning i en Zodiac er det ligeledes vigtigt altid at have en hånd fri, således at man med et såkaldt ’sømandsgreb’ kan blive ført sikkert på plads af den hjælpende sømand. 

Begge disse gode regler bliver grundigt gennemgået ved det første informationsmøde om bord. 

Mere om Svalbard

Her kan du få mere at vide om Svalbard: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/svalbard
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel og drikkepenge.

Er du på udkig efter inspiration til flere sommerrejser, så læs vores artikel: Hvor skal jeg rejse hen til sommer? eller se vores udvalg af Rejser sommer 2021

Hånden på hjertet

information

Bemærk, at alle udflugter og landinger er afhængige af, at vejr-, hav- og isforhold er gunstige for skibets adgang til områderne. Ligeledes skal zodiacs og kajakker kunne manøvrere under passende forhold, hvilket garanterer sikkerheden for alle vores passagerer og personale. 

Derfor har Ocean Albatros gennem hele turen fremragende fællesområder, såsom wellness / sauna, restaurant, bar og et bibliotek, hvor vores passagerer kan bruge deres fritid, også i hårdt vejr. Vores skib er bemandet af eksperter på området, der også vil holde gode foredrag undervejs, lige fra efterforskningshistorie til biologi, geologi, is og dyreliv.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser