Vejen til Mandalay

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Udforsk det uberørte Burma med Bagans utallige pagoder, gyldne templer i Yangon, Inle-søen og Mandalay.

Vi rejser i sporene af Kiplings berømte digt ”Mandalay” og ser efter flyvefisk i leg ved Kinabugtens kaj. Vi kan ikke love flyvefisk, men et utal af smukke pagoder, gyldne templer, munke og landsbyer i dette eventyrland, som er ved at åbne sig mod verden. Fra den forhenværende kongehovedstad Mandalay og verdens længste træbro rejser vi til Bagan-sletten i det nordlige højland, hvor vi oplever den urgamle buddhistiske højkultur, der har sat sit præg på landskabet med utallige gyldne tage og spir. Vi besøger Kalaw, en gammel britisk ’hill station’ og sejler på Inle-søen, hvor det lokale liv helt bogstaveligt leves på vandet. I Yangon (tidl. Rangoon) ser vi bl.a. den guddommeligt smukke Shwedagon-pagode. Undervejs kommer vi tæt på den gæstfrie befolkning, når vi besøger markeder og nyder det myanmarske køkken.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Kyat, Amerikanske dollars

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra Danmark
Dag 2 Ankomst til Mandalay, Burma. Byrundtur med Shewandaw-klostret og Kuthodaw-templet
Dag 3 Mandalay. Teaktræsbroen U Bein, Sagaing, klosterbesøg og sejltur til Mingun
Dag 4 Mandalay – Bagan
Dag 5 Bagan. Landsbybesøg og tempelsletten
Dag 6 Bagan. Udflugt til Pakokku
Dag 7 Bagan – Kalaw
Dag 8 Kalaw – Pindaya - Inle-søen. Pindaya-grottene og markedsbesøg
Dag 9 Sejltur på Inle-søen til pælehuse, flydende haver, markeder og templer
Dag 10 Inle-søen og fly fra Heho til Yangon
Dag 11 Yangon. Byrundtur med bl.a. Shwedagon-pagoden
Dag 12 Yangon. Tid på egen hånd. Hjemrejse
Dag 13 Hjemkomst

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
15.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark

Fra København sætter vi kursen mod Sydøstasien.

Dag 2
Ankomst til Mandalay, Burma. Byrundtur med Shewandaw-klostret og Kuthodaw-templet

Vores rundrejse starter i Mandalay. Byen er med et imponerende antal buddhistiske pagoder – mere end 700 – og et stort antal klostre Burmas absolutte religiøse centrum. Ud af landets 500.000 buddhistiske munke bor cirka 60 procent her i Mandalay og lever et liv i askese ud fra århundredgamle principper og ritualer. Mandalay er desuden kendt for sine rige kunst- og kunsthåndværkstraditioner. Under det burmesiske kongedømme, hvis sidste hovedsæde var her i Mandalay, var mange af de lokale kunstnere og kunsthåndværkere leverandører til hoffet, og de stolte, kreative traditioner består den dag i dag. 

Efter ankomsten kører vi til vores hotel og checker in. Herefter er det blevet tid til at kigge nærmere på nogle af byens mange seværdigheder. Vi starter ved det lille, men utroligt smukke Shewendaw-kloster, der for størstedelen består af sirligt og detaljeret udskåret teaktræ. Oprindeligt var bygningen forgyldt både udvendigt og indvendigt, men tiden har sat sine spor, og det er nu kun indenfor lyset kan genskinne i de gyldne flader. 

Vi besøger også det særlige Kuthodaw-tempel, hvor der rundt om hovedtemplet står 729 altre. De 729 templer indeholder hver især et stykke indgraveret marmor, indeholdende én side fra de hellige buddhistiske skrifter – derfor kaldes templet af nogle for verdens største bog.

Om aftenen spiser vi en velkomstmiddag på en lokal restaurant.

Dag 3
Mandalay. Teaktræsbroen U Bein, Sagaing, klosterbesøg og sejltur til Mingun
Den 1,2 kilometer lange teaktræsbro U Bein

I dag skal vi udforske nogle af Mandalay omkringliggende seværdigheder. Lidt uden for byen ligger Amarapura, kaldet den udødelige by. Amapura var i en periode på 50 år (1783-1833) landets hovedstad. Her skal vi se den berømte bro U Bein, der med sine 1,2 kilometer er verdens længste gangbro i teaktræ. Broen hviler på mere end 1.000 bropiller hen over Taungthaman-søen og forbinder Taungthaman-øen med fastlandet. Selvom U Bein har mere end 200 år på bagen, er den stadig i fin stand. 

Der er ofte et leben af lokale på gåben eller cykel hen over broen, som er en af Burmas mest fotograferede seværdigheder.

Herfra går turen til det det bakkede landskab ved Sagaing, som efter Bagans fald var hovedstad i en ganske kort periode. Der er en smuk udsigt fra bakketoppene ud over landskabet og Irrawaddy-floden. Ikke langt herfra finder vi også et buddhistisk kloster der er hjemsted for munke og munkenovicer. I det burmesiske samfund er der en stærk, social forventning om, at drenge/mænd mindst to gange i livet hengiver sig til klosterlivet. Dels som dreng (mellem 10-20 år), og igen efter de 20 år som fuldt ordineret munk. Munke nyder generelt meget stor respekt i Burma, og det er derfor særdeles prestigefyldt for en familie at have en søn, som er – eller i en periode har været – munk. De burmesiske munke har flere gange markeret sig stærkt politisk, senest i 2007, hvor en gruppe munke gik i clinch med militærregimet i protest mod militærets angreb på fredelige demonstranter.

Efter frokosten på en lokal restaurant, sejler vi ud på Burmas vigtigste og længste flod, Irrawaddy. Vores mål er Mingun, hvor vi skal se Mingun-klokken – en af verdens tungeste klokker på omkring 90 tons. I Mingun ser vi også nærmere på den hvide Hsinbyume-pagode, hvis hvide farve symboliserer det buddhistiske, mytologiske Meru-bjerg. Vi sejler tilbage til Mandalay og kører tilbage til vores hotel.

Overnatning i Mandalay.

Dag 4
Mandalay – Bagan
Lokale munke

Vi forlader Mandalay og kører mod Bagan, hvor vi undervejs gør stop ved en landsby og får et indblik indbyggernes hverdag. Vi spiser frokost på en lokal restaurant undervejs og ankommer hen på eftermiddagen til Bagan, det berømte 42 km² store sletteområde, som er hjemsted for mere end 3.000 historiske, buddhistiske templer. Så langt øjet rækker, popper de karakteristiske, spidse tempeltårne op i det flade slettelandskab, og det hele har et skær af mystik og uvirkeligt eventyrlandskab over sig.

Overnatning i Bagan.

Dag 5
Bagan. Landsbybesøg og tempelsletten
I Bagan står ca. 3.000 historiske, buddhistiske templer

Vi bruger den første del af dagen på at se nærmere på hverdagslivet her i Bagan. Vi er langt ude på landet, så langt ude, at man føler, at man er trådt et par hundrede år tilbage i tiden. Her går livet sin gang, og på det lokale frugtmarked ligger eksotiske frugter og grøntsager på rad og række, mens lokale husmødre nøje udvælger sig dagens indkøb. Livet leves som det har gjort i århundreder, og arbejdet på landet er hårdt og slidsomt. Få mekaniske eller moderne maskiner har fundet vej ud til Bagan-sletten. På turen gennem det smukke landskab, hvor marker med jordnødder står og venter på at blive høstet med segl og le, møder man et spand okser der langsomt rasler afsted på de tørre og støvede veje.

Vi starter med at besøge byens marked, hvor alskens frugt og grønt handles. Her fejler gæstfriheden og nysgerrigheden intet, og hvor end man kommer mødes man med nysgerrige blikke og smil fra de lokale, som synes, det er ligeså spændende med besøg, som vi synes det er at besøge dem.

Vores indblik i de lokales hverdag fortsætter, når vi stopper ved et af de mange templer, der ligger langs flodbredden, hvor vi får en lokal snack og en kop te.  Ikke langt herfra ligger Lawkananda Wildlife Sanctuary, som blandt andet arbejder for at redde den truede burmesiske stjerneskildpadde. Stjerneskildpadden er i høj kurs på især det kinesiske marked, men her har man siden 1997 lykkedes med at øge bestanden.
Frokosten spiser vi sammen på en lokal restaurant, hvor nogle af områdets unge hjælper til med at lave og servere maden – en måde at give de unge en uddannelse og færdigheder, de kan bruge fremover.

Eftermiddagen bruger vi på først at se nogle af Bagans mest betydningsfulde templer og pagoder. Starten på byggeriet af det første tempel på Bagan-sletten fandt sted i 1057 e.Kr. Konge efter konge føjede flere og flere templer til, lige indtil Kublai Khans mongolske tropper 230 år senere erobrede området. Hele 4.400 templer blev der bygget på sletten, og på trods af naturmæssige udfordringer som jordskælv, oversvømmelse og erosion består mere end 3.000 templer stadig den dag i dag. Området kandiderer til at komme på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, men en verserende tvist mellem myndighederne og UNESCO om renoveringsmetoder har sat processen på pause.
 
Vi besøger blandt andet Ananda-templet, et hvidkalket mesterværk, som kombinerer mon-arkitektur med indisk arkitektur. Ifølge legenden fik kong Kyanzittha dræbt de otte munke, der byggede templet, så de ikke kunne bygge et lignende tempel andetsteds. Tæt på Ananda-templet finder vi også Thatbyinnyu-templet og den gyldne Shwezigon-pagode, som siges at indeholde en tand og et stykke knogle fra selveste Buddha.
Vi runder dagen af med at nyde solnedgangen over Bagan-sletten.

Overnatning i Bagan.

Dag 6
Bagan. Udflugt til Pakokku
Familie på arbejde

Vi står tidligt op kører til den lille landsby Myitche på den anden side af flodbredden. Her besøger vi det store og meget lokale morgenmarked, et sted som meget få turister finder frem til – og det ses på de nysgerrige blikke, vi møder fra de handlende. Vi kigger nærmere på nogle af de lokale varer, der sælges her, men også på selve produktionen af disse: fra lokale snacks og slik til sukkerrør. Vi fortsætter med båd op ad Irrawaddy-floden, indtil vi når byen Pakokku. Landet omkring byen og floden er utroligt frugtbart, og her dyrkes alt fra tobak og bomuld til chili og jordnødder. Alt efter årstiden kigger vi nærmere på plantningen og eller høsten af de forskellige afgrøder, der alt efter årstiden arbejdes med. Under alle omstændigheder bliver der rig mulighed for at kigge de lokale landmænd over skulderne.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant i Pakokku, og herefter har vi lidt tid til at snuse omkring i byen og besøger blandt andet et hus, hvor de fremstiller cigarer. Efter lidt tid i byen sætter vi os tilrette i vores båd og sejler tilbage mod Bagan. Vi når Bagan hen på eftermiddagen, når eftermiddagssolens lys giver områdets templer et smukt blødt skær.

Overnatning i Bagan.

Dag 7
Bagan – Kalaw
Munk og munkenovicer

Vi forlader Bagan og kører fra morgenstunden mod Shan-plateauet i Shanbjergene, som strækker sig fra foden af Himalaya og ind i Thailand. Målet er Kalaw, en gammel britisk ’hill station’ der emmer af gammel britisk kolonihistorie. Undervejs gør vi stop de steder, hvor vi finder noget interessant. Vi stopper bland andet ved en lokal landsby og får et indblik i landsbyfolkets hverdag. Vi spiser frokost undervejs på en lokal restaurant, og ankommer til Kalaw hen på eftermiddagen. Turen fra Bagan til Kalaw er på ca. 275 km og tager 5-6 timer.

Dag 8
Kalaw – Pindaya - Inle-søen. Pindaya-grottene og markedsbesøg
I Pindaya Caves

Vi kører til byens marked, hvor de lokale kommer for at købe mad, og hvad de ellers skal bruge til deres hverdag: frugt, grønsager og kød sammen med alskens tekstiler. Inden vi forlader Kalaw ser vi også byens katolske kirke fra den britiske kolonitid. Herefter kører vi til Pindaya, hvor vi besøger en af de tre Pindaya-grotter. Inde i grotterne findes tusindvis af forgyldte Buddhastatuer, langt størstedelen af dem stammer fra 1800-tallet, men der bliver stadig sat statuer i grotterne i dag. Vi ser også de imponerende banyantræer der gror ved Pindaya.

Vi fortsætter mod Inle-søen, men inden vi når så langt bliver vi klogere på, hvordan man i området fremstiller det papir, som blandt andet bruges til at fremstille farvestrålende parasoller af.

Sidste stop er byen Nyanaung Shwe, der ligger et par kilometer nord for selve Inle-søen. Her skifter vi bussen ud med nogle mindre både og sejler til vores hotel ved Inle-søen. Allerede på vejen til hotellet får vi et indtryk af livet på søen.
Denne 116 km² store ferskvandssø ligger i knap 900 meters højde og er omgivet af frodige, grønne bjerge. På søen både bor og arbejder cirka 70.000 personer fra intha-folket. Alle huse står på pæle, og i de karakteristiske, flydende haver bliver der dyrket alt fra tomater til appelsiner.

De næste par dage ser vi nærmere på livet i og omkring søen. Fiskeri er stadig en vigtig indtægtskilde, og de lokale fiskere praktiserer en helt særlig rostil, der ikke sådan lige lader sig kopiere: De står op i båden og ror med det ene ben snoet om åren. På denne måde har de begge hænder fri til at sænke deres fiskeruser, og denne nærmest akrobatiske stil er imponerende at se på.

På vejen til hotellet skal vi se Shandel-statens vigtigste hellige pagode, Phaung Daw Ow-pagoden fra det 18. århundrede. Her opbevares fem små buddhastatuer, der hvert år sejles rundt på Inle-søen i forbindelse med søens vigtigste festival. Igennem årene har pagoden nærmest udviklet sig til et pilgrimsmål, og de fem buddhafigurer er så overplastret med bladguld, at de i dag næsten har mistet deres former.

Ved ankomsten til hotellet er der tid på egen hånd, og roen sænker sig over Inle-søen.

Dag 9
Sejltur på Inle-søen til pælehuse, flydende haver, markeder og templer
Sejltur på Inle-søen

Vi sejler igen ud på søen og ser landsbyer, som står på pæle, og de dertil flydende haver. Trafikken på søen er en blanding af langhalebåde, der transporterer mennesker omkring, og bønder, der sejler omkring i deres robåde for at indsamle planter til deres flydende markeder.
 
Vi går i land på søens vestbred og besøger Inn Dein-pagodekomplekset, der ligger godt gemt og nås via en række trappetrin. Der venter endnu et imponerende syn, når vi ser, hvordan stupaerne nærmest vokser op af jorden, og hele området virker som om, det er gået i ét med naturen.

Undervejs spiser vi frokost på en lokal restaurant og besøger også et af de lokale markeder, som flytter rundt i området alt efter ugedag.
 
Overnatning ved Inle-søen.

Dag 10
Inle-søen og fly fra Heho til Yangon

Vi kører nordpå til den lille lufthavn i Heho, hvorfra vi flyver til Yangon. Yangon, som tidligere hed Rangoon, var landets hovedstad fra englændernes erobring af det nordlige Burma i 1885 frem til 2005, hvor hele statsadministrationen blev flyttet til byen Nay Pyi Taw, små 400 kilometer nord for Yangon.

Selvom Yangon ikke længere er landets hovedstad, er byen dog stadigvæk landets økonomiske og intellektuelle centrum, og denne tropiske storby byder på et spændende miks af moderne byliv, smukke buddhistiske pagoder og noget af Sydøstasiens mest velbevarede britiske kolonitidsarkitektur.

Dag 11
Yangon. Byrundtur med bl.a. Shwedagon-pagoden
Den betagende smukke guld- og juvelbesatte Shwedagon-pagode

Vi tager på byrundtur og ser nogle af byens største seværdigheder og får et fint indtryk af livet her i storbyen. Vi går en tur rundt i byens gamle kvarter fra den engelske kolonitid og ser nogle af de smukke bygninger, som briterne opførte. Ikke alle bygninger er i lige flot stand, men det er tydeligt at se den britiske indflydelse i denne del af byen.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant, og om eftermiddagen ser vi Yangons ubetinget mest berømte bygningsværk: den betagende smukke guld- og juvelbesatte Shwedagon-pagode, der troner majestætisk på den hellige bakke Singuttara midt i byen. Uanset hvor i Yangon, man befinder sig, kan man altid orientere sig i forhold til den 98 meter høje, forgyldte pagode.
 
Ifølge legenden er Shwedagon-pagoden 2.500 år gammel, mens arkæologer anslår, den er bygget mellem 6.-10. århundrede. Pagoden er landets vigtigste buddhistiske helligdom med besøg af mange tusinder af pilgrimme hvert år, og det siges, at den blev bygget for at beskytte otte hår fra selveste Buddha. På denne tid af dagen er der en meget fortættet atmosfære, og templet emmer af religiøsitet. Her sidst på eftermiddagen er det bedste tidspunkt at besøge stedet på. Der hersker en herlig stemning, når troende og ikketroende mødes med lokale familier på picnic og de stadig få turister. På dette tidspunkt er lyset også flottest, og vi ser solnedgangen over Yangon fra tempelområdet.

Vi slutter dagen af med sammen at spise en velkomstmiddag på en lokal restaurant.
 
Overnatning i Yangon.

Dag 12
Yangon. Tid på egen hånd. Hjemrejse

Vi har det meste af dagen til at gå på oplevelse i Yangon. Først på eftermiddagen kører vi mod lufthavnen og sætter kursen hjem mod Danmark.

Dag 13
Hjemkomst

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 15.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.198,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Mandalay og Yangon – København t/r med mellemlanding 
 • 1 indenrigsflyvning
 • Udflugter og entréer jf. dagsprogram
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse 
 • 9 frokoster (dag 3-11)
 • Velkomstmiddag dag 2 og afskedsmiddag dag 10
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring 
 • Tilslutning med indenrigsfly fra kr. 948,-
 • Eventuelle ekstra arrangementer 
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Visum til Burma USD 50,- 
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (ca. USD 75,- pr. person)
 • Personlige fornødenheder 
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Visum til Burma

Du skal have visum for at rejse til Burma. Visummet søger du selv via Burmas online E-Visa-system. Det koster 50 USD. Vi har udarbejdet en visumvejledning til dig, så du kan få hjælp til at udfylde skemaet. Vejledningen sender vi sammen med fakturaen, når du har bestilt rejsen.

Valuta

Møntfoden i Burma er kyat (MMK). I Burma veksles lettest fra US-dollar og nogle få steder også fra euro. Anden valuta accepteres sjældent. Hæveautomater bliver der stadigt flere af – især i de større byer, herunder Yangon og Mandalay. Selvom der flere og flere steder kan betales med kreditkort (Visa og MasterCard), råder vi til, at man medbringer nye US-dollarsedler som veksles til kyat i Burma og ellers tager et kreditkort med til at supplere med.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en lommelygte og en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde

Beklædning

Under rejsen besøger vi templer og andre helligdomme, hvor ’tækkelig’ påklædning er påkrævet. Det betyder, at evt. shorts og kjoler SKAL dække knæene (gælder begge køn). Ligeledes er nedringede bluser ikke tilladt, og skuldrene skal også være tildækket ved besøg i templer og lignende. Desuden er det ikke tilladt at have sko eller strømper på ved besøg i templer og andre helligdomme. Man kan med fordel tage sandaler eller klip-klappere på de dage, hvor der er tempelbesøg.

Mere om Burma

Her kan du få mere at vide om Burma: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/burma

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres. 

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Ngwe Saung Beach forlængelse

Type Rejseforlængelse
Varighed 4 dage
Pris -
Forlæng rundrejsen med 4 dage ved stranden

Cirka 5 timers kørsel fra Yangon finder vi kystbyen Ngwe Saung. Turen fra Yangon bringer os gennem Irrawaddy flodens delta med afvekslende landskaber undervejs. Inden vi når stranden krydser man kystbjergene der løber langs det meste af Burmas sydvestlige kyststrækning.

Fra at være et lille fiskerleje er byen takket være sin beliggenhed ved det Indiske Ocean og de lange hvide sandstrande udviklet til en af Burmas førende strand destinationer. I den lille by er der flere forretninger og talrige lokale restauranter der tilbyder både lokale og internationale retter.

Langs stranden er der flere resorts og hoteller, men stedet har trods turisternes indtog formået at bevare sit oprindelige præg og de gamle erhverv med fiskeriet.

Hvis man trænger til et afbræk fra driverlivet ved stranden eller poolen er det muligt at leje cykler og udforske området. Men kan også tage på en formiddagstur til fiskerlandsbyerne i området og se når de friskfangede fisk landes. Der arrangeres ligeledes snorkleture med båd samt ”Deep Sea” fisketure.

Forlængelsen er uden dansk rejseleder.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Aureum Palace Hotel & Resort ****

Du bor på den skønne førsteklasses strandhotel Aureum Palace Hotel & Resort beliggende direkte ud til stranden. Hotellets lobby er en oplevelse i sig selv, flot opført i træ med sands for detaljerne. Hotellet har en dejlig parklignende have, stor pool ud mod stranden. Restauranten har både uden og indendørs servering fra et menukort med både lokale og internationale retter. Indkvarteringen er i rummelige bungalows opført i kolonistil rundt om i hotellets have. Fra hotellet er der cirka 10-15 minutters gang til byen med lokale restauranter og forretninger. Lokale taxier og Tuk-Tuks sikre nem transport hvis man ikke vil spadsere. Læs evt. mere om hotellet på deres hjemmeside: https://www.aureumpalacehotelandresortngwesaung.com/

Pris:
kr. 2 998,-  per person i delt dobbeltværelse
kr. 4 998,-  per person i enkeltværelse

Prisen inkluderer
 • Bus transport fra Yangon til hotel i Ngwe Saung Beach t/r. 
 • Indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Rejseleder
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Drikkepenge
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer“
Rated 5 out of 5 by from En rejse til Myanmar, er som en rejse i Thailand for 50 år siden-Autentisk Rejsen var virkelig godt sammensat, og vores guide, var mega serviceminded, professionel samt havde et skattekammer af viden om politik, religion, kultur, værdier o.m.a. Så jeg er kommet hjem med en stor viden om Myanmar. Landet er endnu ikke så turistet, hvilket betyder, at man bl.a. oplever, hvordan befolkningen bruger deres helligdomme, uden en hob af turister står i vejen. Det er imponerende at se de smukke og meget velbevarede pagoder, der er 1000 år gamle. Jeg oplevede et folk, der var venligt, ærligt, imødekommende samt gerne ville i kontakt med os.
Date published: 2019-10-23
Rated 5 out of 5 by from En vidunderlig rejse. Lasse, vor rejseleder, var ovenud dygtig, vidende, behagelig og empatisk. Rejsen var derfor meget lærerig, både kulturelt, historisk og hvad angår buddhismen. Lasse havde en særlig sans for at omgås deltagerne, hvor forskellige vi end var. Han kunne desuden tage nogle beslutninger og begrunde dem, så ingen af os satte spørgsmåltegn ved resultatet. Samtidig både drillede og provokerede han os kærligt, så mange syntes at slække på medbragte fordomme og blev mere forstående overfor de kulturelle forskelle og nuancer, vi oplevede.
Date published: 2019-10-19
Rated 5 out of 5 by from Spændende rejsemål - med en fremragende rejseleder Denne rejse til Myanmar var fantastisk god. Såvel den danske rejseleder som den lokale rejseleder var uhørt dygtige og særdeles servicemindede. De valgte overnatningssteder var fine - men på denne tur havde man for første gang fravalgt to indenrigsflyvninger og erstattet dem med to alt for lange og enerverende busture på dårlige veje. Eksempelvis er en køretid i bus på 8 timer og 10 minutter netto (10 timer brutto) fra Bagan til Kalow efter min opfattelse tidsspilde.
Date published: 2019-10-17
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse med mange indtryk Det var en meget spændende rundrejse, hvor vi besøgte både fantastiske templer og pagoder og så hvordan befolkningen boede og arbejdede. Vi så også mange små håndværksvirksomheder, skoler og et plejehjem. Rejselederen og den lokale guide samarbejdede rigtig godt, så vi fik en masse at vide undervejs. Både rejseleder og lokal guide havde stor viden om landet og var meget opmærksomme på deltagerne, så alle fik en god oplevelse.
Date published: 2020-02-03
Rated 5 out of 5 by from Oplevelsesrig, tankevækkende, indtryksfuld, Rejsen var særdeles god både p.g.a. de mange forskelligartede oplevelser og p.g.a. en god og vidende guide. Han vidste meget om forholdene i sydøstasien og var en god formidler. Han var også meget pædagogisk og inkluderende. Hver aften formulerede han, at han gjorde sådan og sådan med hensyn til aftensmaden, man kunne vælge at deltage eller være på egen hånd. En god måde at rumme alle.
Date published: 2019-10-20
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse med mange spændende og gode oplevelser Myanmar/Burma er et smukt land, som først nu er ved at åbne op for turismen. Indbyggerne er smilende og venlige, samt hjælpsomme. Vi får en god indsigt i nogle af landets små seværdigheder. I det hele taget en fantastisk rejse, som kun kan anbefales. Rejselederens viden var helt utrolig. Samspillet mellem den danske og den lokale guide var rigtig godt. og begge var meget hjælpsomme.
Date published: 2019-10-16
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk tur med masser af oplevelser Super tur med masser af indtryk af et spændende land. Man kunne måske forlænge turen med en ekstra dag, så der var lidt mere"fritid" Virkelig dygtig, behagelig og vidende rejseleder Jesper Tornvig samt en fantastisk dygtig og charmerende lokalguide San San Win, var med til at gøre turen virkelig god.
Date published: 2020-01-29
Rated 5 out of 5 by from FAntastisk rejse hvor man fik et godt indblik i Myanmars befokning og hist En af de bedste rejser med fantastiske indtryk af en spændende land. Super god rejseleder der virkelig viste noget om Asiens historie, kultur og politik. God social ånd og fællesskab, som rejselederen var med til at fremme.
Date published: 2019-10-16
 • y_2021, m_7, d_27, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.18
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_18
 • loc_da_DK, sid_MMRTR05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

22MMRTR05BDK1701