Vinterstemning i Skt. Petersborg

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Når snefnuggene begynder at hvirvle og Neva-floden så småt fryser til is, viser den tidligere russiske hovedstad sig fra sin mest romantiske side

At besøge Sankt Petersborg om vinteren er som at træde ind i en russisk roman. Lyset er blegt, og langs de frosne kanaler og de brede boulevarder bliver lydene dæmpet af snedækket. På denne rejse til Ruslands mest elegante metropol er der rig mulighed for at lære mere om russisk kultur og historie. Vi besøger bl.a. den kolossale Isak-katedral med den forgyldte kuppel; Katharinapaladset med spejlsalen, portrætrummet og det myteomspundne ravkammer og Eremitagemuseet, hvor kunstnere som Picasso, da Vinci, Rembrandt og Monet er repræsenteret. På programmet er selvfølgelig også et besøg ved kejserinde Dagmars grav. Hun blev oprindeligt begravet i Roskilde Domkirke, men blev i 2006 genbegravet i Peter og Paulus-katedralen ved siden af sin mand, zar Alexander 3. I løbet af rejsen vil der desuden være mulighed for vodkasmagning og et besøg på Fabergé-museet, hvor vi finder juvelérkunstens ypperste frembringelser: de berømte Fabergé-æg.
Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta Russiske rubler

Dagsprogram 5 dage
Dag 1
Fly Kbh. – Skt. Petersborg. Tjek ind på hotel
Dag 2
Skt. Petersborg. Byrundtur inkl. Peter-Paul-fæstningen, kejserinde Dagmars grav og Isaac-katedralen
Dag 3
Skt. Petersborg. Vinterpaladset/Eremitagemuseet. Mulighed for besøg på vodkamuseet med vodkasmagning
Dag 4
Skt. Petersborg. Besøg på Katharinapaladset med ravkammeret og mulighed for besøg på Fabergémuseet
Dag 5
Fly Skt. Petersborg – Kbh.

Hoteller

Hotel Ambassador

 • Gratis Wi-Fi
 • Safetyboks
 • Airconditioning
 • TV
 • Hårtørrer
 • Hårtørrer

Det 4-stjernede Hotel Ambassador i Skt. Petersborg ligger lige ved Yosopov-haverne og inden for kort afstand ligger både restauranter, cafeer og forretninger. Der er ca. 300 m til metrostationen Spasskaya og ca. 1,5 km, eller et enkelt metrostop med den røde metrolinje, til shoppinggaden Nevskij Prospekt. Der er ca. 20 min. gang til hhv. Eremitagen/Vinterpaladset og det russiske Statsmuseum.

Hotellets har en indendørs swimmingpool, restaurant og bar. Alle værelser på hotellet har en dobbeltseng eller to enkeltsenge, et lille siddeområde, tv, gratis wi-fi, safety boks, hårtørrer og minibar (mod betaling).

Du kan læse mere om hotellet på https://en.ambassador-hotel.ru/

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly Kbh. – Skt. Petersborg. Tjek ind på hotel
Opstandelseskirken er bygget på pladsen hvor zar Alexander 2. blev myrdet

Vi flyver fra København til Skt. Petersborg, Ruslands elegante metropol ved Den Finske Bugt. Vi bliver hentet i bus og kørt til vores hotel, hvor rejselederen efter indcheckning tager dem, der vil, med ud til en bid mad og lidt at drikke (ikke inkluderet).

Dag 2
Skt. Petersborg. Byrundtur inkl. Peter-Paul-fæstningen, kejserinde Dagmars grav og Isaac-katedralen
Kejserinde Dagsmars gravsted

Skt. Petersborg blev grundlagt i 1703 af Peter den Store som Ruslands vindue mod vest. I dag er Skt. Petersborg Ruslands næststørste by med knap fem millioner indbyggere. I sovjetperioden hed byen Leningrad, men ved Sovjetunionens sammenbrud i 1991 fik byen igen sit oprindelige navn. Byen kaldes også Nordens Venedig på grund af de mange kanaler, der gennemskærer den. Kanalerne er sammen med de brede boulevarder med til at give byen et luftigt præg. Og så er Skt. Petersborg et overflødighedshorn af kulturrigdomme og seværdigheder fra zartiden.

Overalt i Piter, som den kaldes i daglig tale, ses gule, grønne, røde og blå pastelfarvede facader, forgyldte spir og kupler, pragtfulde paladser, kirker og broer, som er så karakteristiske for denne kontrasternes storby, der har overlevet krige og kommunisme. Hovedgaden Nevskij Prospekt med de mange imponerende bygninger, Blodskirken, Isaak-katedralen, Smolnij-klostret, panserkrydseren Aurora og Peter-Paul-fæstningen, hvor Skt. Petersborg blev grundlagt, er blot nogle af de mange seværdigheder.

I dag tager vi på byrundtur i bus og ser nogle af byens allerstørste seværdigheder. Undervejs holder vi frokostpause på en restaurant, mens vi nyder Skt. Petersborg-stemningen. Under kørslen vil vi kunne nyde udsigten til en række af de pragtfulde palæer og paladser, som var hjem for både zarfamilien og de adelige familier, og man kan se, hvordan nyt og gammelt i Skt. Petersborg forenes i en skøn blanding af flotte barokbygninger og dyre modeforretninger. Efter en række kortere stop, blandt andet ved den pragtfuldt udsmykkede Blodskirke, besøger vi Peter-Paul-fæstningen med tilhørende kirke, hvor kejserinde Maria Fjodorovna nu ligger begravet. Hun var Christian 9.s datter Dagmar, som blev gift med den senere zar Alexander 3. Hun overlevede både sin gemal og sin søn Nikolaj 2., og under revolutionen kom hun til Danmark. Da hun døde i 1928, blev hun begravet i Roskilde Domkirke, men i 2006 blev hendes kiste overført til kirken i fæstningen.

Den sekskantede fæstning er bygget i 1703, og den er dermed byens ældste bygning. Peter den Store har selv konstrueret den som et forsvarsværk mod svenskekongen Karl 12. og hans hær, som man forventede ville komme, men svenskerne holdt sig væk, og fæstningen blev aldrig brugt til det, den var tiltænkt. Derimod fungerede den helt frem til Februarrevolutionen i 1917 som fængsel for politiske fanger. Kendisser som forfatteren Dostojevskij, revolutionæren Trotskij og Lenins storebror, Aleksandr Uljanov, har alle opholdt sig her. Det mægtige bygningsværk på Neva-flodens bred indeholder – ud over sin imponerende størrelse, spændende historie og smukke beliggenhed – masser af seværdigheder. Først og fremmest Peter-Paul-katedralen med det sylespidse og 122 meter høje spir, som Peter den Store lod opføre som gravkirke for sig selv og sine efterkommere på den russiske trone. Her skal vi se kejserinde Maria Fjodorovnas grav og det meget omdiskuterede sidekapel, der er indrettet til minde for den sidste russiske zar Nikolaj 2. og hans familie.

Herefter skal vi besøge Skt. Isaac-katedralen, som oprindeligt var byens hovedkirke og den største katedral i Rusland. Det blev bygget mellem 1818 og 1858 af den franskfødte arkitekt Auguste Montferrand i zarernes hovedstad. I dag, 180 år senere, dominerer den forgyldte kuppel stadig Skt. Petersborgs himmel, og selvom katedralen er betydeligt mindre end den nyopbyggede Frelserkirke i Moskva, kan den prale af langt mere imponerende facade og interiør.

Katedralens facade er dekoreret med skulpturer og massive granitsøjler (hver især lavet af et enkelt stykke rød granit), mens interiøret er prydet med utroligt detaljerede mosaikikoner, malerier og søjler lavet af malakit og lapis lazuli. Den store, farvestrålende glasmosaik "Den opstandne Kristus" har en fornem plads ved hovedalteret. Kirken, der var tegnet til at rumme 14.000 stående tilbedere, blev lukket i begyndelsen af ​​1930'erne og genåbnet som museum. I dag afholdes her kirkelige ceremonier ved store kirkelige højtideligheder.

 

Dag 3
Skt. Petersborg. Vinterpaladset/Eremitagemuseet. Mulighed for besøg på vodkamuseet med vodkasmagning
Vinterpaladset var tidligere vinterresidens for de russiske zarer

I dag skal vi opleve et af rejsens helt store højdepunkter og byens allerstørste stolthed: det opulente hvide, mintgrønne og gyldne Eremitagemuseum. Denne overdådighed af et museum består af ikke mindre end fem bygningsværker, deriblandt det navnkundige Vinterpalads, hvor skiftende zarer og zarinaer har holdt deres hof. Museets samlinger giver en næsten komplet oversigt over europæisk kunsthistorie, men man må nok indstille sig på at skulle vælge dele af historien fra, for her er udstillet mere end tre millioner kunstværker.

Vinterpaladset med de 1.786 døre og 1.945 vinduer blev bygget i perioden 1754-1763, og dets indre er siden blevet ændret nogle gange alt efter den regerende families smag. Katarina den Store gav de 1.057 værelser den største overhaling i slutningen af 1700-tallet. Det var også denne mægtige kejserinde, der for alvor startede de kunstsamlinger, som i dag pryder paladset. Blandt de repræsenterede kunstnere er da Vinci, Rembrandt, Rubens, Monet, Picasso og flere andre af verdens helt store malere og billedhuggere.

Offentligheden har adgang til de fleste af paladsets værelser, heriblandt Militærgalleriet med en samling portrætter af den russiske hærs militære ledere under Napoleons invasion af Rusland i 1812. I den 800 kvadratmeter store tronsal står den kejserlige trone, og her får man en fornemmelse af den overdådighed, der skulle indgyde respekt hos de tilrejsende undersåtter. Pavillonsalen med det ekstravagante ur i orientalske omgivelser er et mindesmærke for Katarina den Stores sejr over tyrkerne. Malakitsalen, Den Gyldne Sal og Den Hvide Sal, som alle var en del af de private kejserlige gemakker, viser tydeligt, hvilke kolossale rigdomme hoffet og adelen besad, hvilket da også var medvirkende til at udløse den russiske revolution.

Efter museumsbesøget er der tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Gå f.eks. en tur ad den mest berømte gade i Skt. Petersborg, Nevskij Prospekt, som blev planlagt af den franske arkitekt Alexandre Jean Baptiste Le Blond på ordre fra byens grundlægger, zar Peter 1. (den Store). Navnet Nevskij kommer fra den russiske nationalhelt, som i 1200-tallet fik æren for at have besejret de invaderende svenske og tyske hære. Gaden er næsten 4,5 km lang og er mellem 25 og 60 meter bred. I mange år strejfede ulve rundt på Nevskij Prospekt, men de dage er heldigvis forbi.

Du kan også vælge at deltage i dagens tilkøbsudflugt til byens vodkamuseum. Vodkatraditionen i Rusland går tilbage til det 12. århundrede, så det er velvalgt, at museet ligger i Skt. Petersborgs historiske tidligere militærstalde. Besøget byder på vodkaflasker i alle former, farver og afskygninger, vodkaglas, destilleriapparater, plakater og meget mere, som alt sammen er med til at fortælle historien om drikken, hvis navn stammer fra ordet vada, der på russisk ganske enkelt betyder vand. Besøget slutter naturligvis af med, at vi prøvesmager forskellige typer vodka, og iht. den russiske tradition, får vi serveret en russisk snack til.

(Besøget på vodkamuseet er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 4
Skt. Petersborg. Besøg på Katharinapaladset med ravkammeret og mulighed for besøg på Fabergémuseet
Katharinpaladset i Pushkin, tæt på Sankt Petersborg

Katharinapaladset, som vi skal besøge i dag, er opkaldt efter Katharina 1., som var gift med Peter den Store. Hun regerede Rusland i to år efter sin mands død i 1725. Oprindeligt var paladset en beskeden bygning i to etager, og det prægtige palads, som det fremstår i dag, skyldes Peter den Store og Katharinas datter, kejserinde Elizabeth, der valgte det som sin sommerresidens. Fra 1743 blev bygningen ombygget af fire forskellige arkitekter før Bartholomeo Rastrelli, chefarkitekt ved hoffet, blev pålagt at omdesigne bygningen, så den ville blive en rival til Versailles. Det nuværende palads er næsten en kilometer i omkreds, og har en kunstfærdigt dekoreret blå-hvid facade med forgyldte karyatider og pilastre designet af tyske billedhugger Johann Franz Dunker. I Elizabeths regeringstid blev der brugt over 100 kg guld til at dekorere slottet udvendigt.

Interiøret i Katharinapaladset er ikke mindre opsigtsvækkende. Den såkaldte Gyldne Enfilade (rækken af rum i forlængelse af hinanden med et ekstravagant interiør) danner rammen om vores besøg inden døre, hvor vi bl.a. kommer igennem den smukke spejlsal, portrætrummet og naturligvis ravkammeret.

Vi går igennem salene og hører historien, inden vi igen vender tilbage til Skt. Petersborg, hvor der er mulighed for at komme ind på Fabergémuseet. Omdrejningspunktet i udstillingen er værker af den berømte russiske juveler Carl Fabergé (1846-1920), som var hofjuveler for de russiske zarer. Mange af udstillingsgenstandene blev købt tilbage af Skt. Petersborg fra arvingerne til den amerikanske avismagnat Malcolm Forbes (1919-1990), der opkøbte zarernes juveler gennem et halvt århundrede. Således blev den berømte Forbes-samling reddet fra at blive delt op gennem frasalg og smykkermesterværkerne, hvoraf nogle blev solgt af bolsjevikkerne i 1920'erne og 1930'erne, blev bragt tilbage til Rusland.

Samlingen på Fabergémuseet er uden tvivl en af ​​verdens bedste i form af dens størrelse, mangfoldighed og kvaliteten af ​​værkerne, hvoraf mange tilhørte den russiske zarfamilie og medlemmer af andre kongelige hoffer over hele Europa. Den store blå sal i Shuvalov-paladset ses mesterværket blandt ​​Fabergés kreative værker: zarernes påskeæg. Disse æg viser med al tydelighed det store talent blandt russiske juvelerer, stenskærere og emaljekunstnere. De dyrebare genstande med indviklede overraskelser indeni er særligt værdifulde, fordi de viser de vigtige begivenheder i russisk historie i begyndelsen af ​​det 19. og 20. århundrede. Den sidste kroning i det russiske imperium, 15-års jubilæet for Nicholi II's regeringsperiode og krigen med Tyskland. Udover de æg, der blev lavet til de sidste af Romanoverne indeholder samlingen også påskegaver lavet til repræsentanter for verdenseliten, Hertuginden Marlborough og guldmagnaten Alexander Kelchs kone Barbara, der er fuldt ud sammenlignelige med deres rivaler til zarens hof med hensyn til deres bekostelighed og kompleksitet.

Besøget er intet mindre end en vandring gennem historie, ædelstene og -metaller.

(Besøget på Fabergémuseet er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

 

Dag 5
Fly Skt. Petersborg – Kbh.
Floden Neva med Isak-katedralen i baggrunden
Efter morgenmaden er det tid til at sige farvel Rusland. Vi bliver hentet i bus og kører til lufthavnen, hvor flyet hjem til Danmark venter.

Smolny & Fabergé

Vil du supplere oplevelserne i Skt. Petersborg med yderligere besøg ved seværdigheder, kan du tilkøbe denne udflugtspakke.

Udflugtspakken inkluderer

 • Besøg på vodkamuseet inkl. vodkasmagning
 • Besøg på Fabergé-museet med bl.a. de berømte påskeæg

Pris: kr. 648,- pr. person

Udflugtspakken skal bestilles i forbindelse med rejsen, kan kun købes som en samlet pakke og gennemføres med minimum 15 deltagere.

De overdådige og verdensberømte Fabergé-æg

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly Billund/København – Skt. Petersborg t/r
 • 4 nætter på Hotel Ambassador i Sankt Petersburg
 • Udflugter og entréer jf. program
 • Transport iht. program
 • Morgenmad dagligt
 • Lokal frokost dag 2, 3, 4
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
 • Eventuelle ekstra arrangementer.
 • Visum til Rusland kr. 490,-.
 • Udflugtspakke kr. 468,-
 • Drikkevarer og måltider ud over de nævnte under ”Prisen inkluderer”
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (regn med ca. 16 euro pr. pers. eller tilsvarende beløb i rubler).
 • Personlige fornødenheder.
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling).

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Ikke muligt at bruge kørestol eller rollator

Vi gør opmærksom på, at rejsen ikke egner sig for gangbesværede.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Besøg i russiske kirker

I russiskortodokse kirker er det sædvane, at kvinder dækker håret med et tørklæde. Det kan derfor være en god idé at medbringe et sådant på udflugterne i land. Mænd derimod bør ikke bære hovedbeklædning i kirkerne.

Visum til Rusland

Det koster 490 kr. pr. person at få almindeligt turistvisum til Rusland (4-10 arbejdsdage). Ekspresvisum koster 770 kr. pr. person (1-3 arbejdsdage). Læs mere om proceduren her http://www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/rusland/visum 

Vi gør opmærksom på, at Albatros Travel ikke kan holdes ansvarlig for manglende visum.

Mere om Rusland

Her kan du få mere at vide om Rusland: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/rusland
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Hånden på hjertet
Da museerne i Skt. Petersborg holder lukket på helligdage og mærkedage, kan det være nødvendigt på enkelte afgange at bytte rundt på rækkefølgen af dagene. Dette påvirker ikke rejsens samlede indhold – kun rækkefølgen i hvilken, vi besøger seværdighederne.
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Gode betingelser for store oplevelser.... Lavsæson betyder færre turister, så det var muligt at komme tæt på alle de store kunstskatte og seværdigheder. Der var god plads til at se Rembrandt, Da Vinci og El Greco på Eremitagen - selv "ravrummet" i Katharinapaladset havde vi for os selv. Lavsæson betyder også gode hoteller til rimelige priser. Vi boede både godt og centralt. Fabergé-museet bør være en del af rejsen (ikke som tilkøb), og turen kan med fordel forlænges med en dag, så der er mere tid på egen hånd. Som tilkøb kunne i stedet tilbydes opera- eller balletforestilling. Rejseleder, lokalguide og chauffør gjorde alle deres bedste, for at vi skulle få en oplevelsesrig tur. Stor tak til dem for imødekommenhed, viden og hjælpsomhed.
Date published: 2017-12-05
Rated 4 out of 5 by from Historiske vingesus, vodka & æg Skt. Petersborg er en overvældende og smuk by, som gerne bør ses om vinteren (dels pga den eventyrlige rimfrost, dels for at slippe for 1000 japanere/kinesere med selfie-stænger foran alle seværdighederne) Nu kan 3 fulde dage i denne historiske by kun blive en lille smagsprøve (med mindre Albatros kunne udvide med mindst en extra dag?) Nærmest alle i vores dejlige gruppe havde tilkøbt de 2 udflugter til vodkamuseet og Fabergé-museet ... de kunne sagtens indgå i grundpakken! Smagsfulde og æstetiske oplevelser, jeg nødig ville ha´ været foruden! Guide, lokalguide og chauffør, hotel og mad var i skønneste orden ... på nær dér hvor vi spiste frokost efter besøget i Vinterpaladset - husker ikke navnet; det var nede i en kælder, hvor de serverede kylling til forret, kylling i borsch-suppen (?!) og sørme mikroopvarmet tør kylling til hovedret. Kunne sagtens finde på at rejse til Skt. Petersborg igen - kanske en balletaften i det legendariske Mariinskij-teater, få set Kunstkammeret, Det russiske Museum eller digterinden Anna Akhmatovas museum ... eller bare slentre ned ad Nevskij Projspekt (hovedgaden) og sidde på café og kigge på Skt. Petersborgere. Kan varmt anbefale kommende rejsende at læse Fritz Wolders "Den bedste guide til Skt. Petersborg", Helikon 2017
Date published: 2017-11-28
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse til Skt. Petersborg om vinteren En rigtig dejlig rejse med utrolige kulturelle oplevelser. Byen er helt fantastisk. Vi var glade for at oplevet vinteren med sne, i gaderne, ligesom vi havde forstille os Skt. Petersborg kunne se ud på denne årstid. Guiden og lokalguiden har suveræne i viden om kultur og historie.
Date published: 2017-12-05
Rated 5 out of 5 by from Skt. Petersborg en kurturperle i Nord Europa. En åben og munter guide med sin Russiske baggrund gav en positiv guided tur rundt i den gamle hovedstad. Og med hendes kendskab til Rusland gav det os en stor indsigt i Zar familiens liv, rigdom og fald. Derudover var hun altid hjælpsom med at finde spisesteder og indkøbsmuligheder. Som et ekstra plus udvidede hun programmet med et besøg i Blodskirken/Opstandelses kirken. Det var vi rigtig glade for. Tak til Tatiana og Demi for en god tur.
Date published: 2017-12-05
Rated 5 out of 5 by from En meget interessant rejse Vi ville gerne have vidst, at vi skulle aflevere vores pas til det russiske visumcenter. Det burde fremgå af visuminformationen. Det fremgik af programmet, at der var mulighed for at gå ud at spise med guiden ved ankomsten til hotellet. Det viste ikke muligt, da vi ankom temmeligt sent, og guiden var ikke engang blevet informeret. Albatros rejseleder var yderst velfunderet i Skt.Petersborgs, ja, hele Ruslands historie - hvilket var rigtigt spændende at høre om. Præcisionen skulle være i orden, og vi var en veldisciplineret gruppe. Vi vil også gerne fremhæve den russiske assistent, Alexandra, der med sit formfuldsendte engelsk og stor viden ledte det ene hold rundt på Fabergé museet. Begge var utroligt hjælpsomme. Spændende personligheder.
Date published: 2017-12-03
Rated 4 out of 5 by from Vinterstemning i Skt. Petersburg er kun at anbefale Alt fungerede perfekt med en sød, serviceminded og dygtig rejseleder. Vi fik set og oplevet en masse, det er virkelig en smuk og meget historisk spændende by. Hotel Ambassador var rigtig godt med en fin morgenmad. Vi manglede dog en sightseeing dagsplan, inden vi tog afsted hjemmefra eller uddelt ved ankomsten. Mere så man havde noget at forholde sig til. Måske skulle rejsen forlænges med 1/2 til 1 dag, så man har lidt tid til sig selv i byen.
Date published: 2017-12-06
Rated 4 out of 5 by from Dejlig komprimeret rejse Dejlig årstid, passende antal dage, få turister, god rejseleder
Date published: 2017-12-05
Rated 5 out of 5 by from En helt fantastisk rejse med mange oplevelser og indtryk. Det var en super god tur med mange indtryk og oplevelser og informationer. Vores guide og lokalguide var utrolig vidende og delte deres viden med os. Hotellet helt i top og med en perfekt beliggenhed. Jeg kunne godt have brugt en ekstra "fri"dag til selv at udforske byen, der byder på et utal af bygninger, museer, palæer etc.
Date published: 2017-12-06
 • y_2022, m_11, d_24, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_18
 • loc_da_DK, sid_RUVCB01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser