Adventsrejse til julemarkeder i Hamborg

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Adventstur til den smukt julepyntede historiske havneby Hamborg med byrundtur og julemarkeder

Busrejse

Når julen banker på døren, kan du tage 3 dejlige dage i den historiske havne- og kulturby Hamborg, som ud over spændende historie også kan byde på flere skønne julemarkeder. Byen er pyntet festligt op med fine lysudsmykninger, det hele emmer af Gemütlichkeit, og man er aldrig langt fra en kop varm Glühwein. Vi besøger nogle af de bedste julemarkeder, og herudover ser vi nærmere på den smukke by. Vi kommer blandt andet forbi Hamborgs nye vartegn Elbphilharmonie, som blev indviet i 2017, samt byens imponerende rådhus. Vi bor på et godt hotel og kører herfra til Hamborgs centrum, hvor du kan gøre endnu flere gode juleindkøb. Prisniveauet i Tyskland er generelt lavt, især på mad og drikke.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Busrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 Danmark – Hamborg
Dag 2 Hamborg. Busrundtur i Hamborg med Elbphilharmonie, julemarked ved Skt. Michaelis-kirken, Hamborgs imposante rådhus og det store julemarked i den gamle by
Dag 3 Hamborg – Danmark. Hjemrejse.

Hoteller

Hotel Panorama

 • 111 værelser
 • 8 km til centrum
 • Reception åbent til 24.00
 • 1 restaurant
 • Bar
 • Elevator
 • Wifi på hotellet
 • 0,5 km til nærmeste supermarked
 • 500 m til U-Bahn Billstedt

Panorama er et pænt hotel med klassisk interiør og med en beliggenhed lidt udenfor Hamborgs centrum. Her bor du tæt på floden Bille, restauranter, cafeer og gode indkøbsmuligheder. Hotellet er udstyret med elevator, reception, restaurant og med fri Wi-Fi.

Værelse
Alle de relativt små værelser er udstyret med tv med sattelit-tv, skrivebord, hårtørrer og privat badeværelse med brusekabine.

Busrejse

Vi ved, at busrejser er en populær rejseform. Du skal bare tage plads, og din eneste opgave er at holde ferie. Albatros´ dygtige rejseledere sørger for, at oplevelserne kommer til dig i bedste Albatros stil. Det eneste du skal gøre er at læne dig tilbage og nyde turen i ro og mag. Ferien starter ganske enkelt allerede når du stiger ind i bussen.

Vi kører i moderne busser, der minimum er 4-stjernede

Hvordan er busserne

Vi kører i moderne busser, der minimum er 4**** og lever op til de Europæiske Miljø normer Euro 6.

Alle busser har:
Justerbare sæder, fodstøtter, bord/klapborde, klimaanlæg, minikøkken, "nød-toilet", hattehylder, læselamper, musikanlæg, tv skærme og 220v stik. Alle busser er røgfrie.

Valg af sæde

På busrejser med Albatros har du mulighed for at vælge dit favoritsæde allerede ved bestilling.

Hvor vil du sidde i bussen? Venligst kontakt Albatros for reservation af sæde.

Rækkerne 1,2,7,8 og 9 koster kr. 100,- at reservere for hele rejsen. 
Rækkerne 3 til 6 og 10 til 14 koster kr. 75,- at reservere for hele rejsen.

Ønsker du ikke at resevere en plads vil du blive tildelt din faste plads ved ombordstigning.
Vi gør i den forbindelse opmærksom på, at at sædereservationen/din faste plads ikke gælder i eventuelle transferbusser.

Her kan du se pladsoversigt i bussen: https://documents.albatros-travel.com/dk/BUS_52PAX_seatingplan.jpg

Se opsamlingssteder og tider under "Praktiske oplysninger".

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Danmark – Hamborg
Den imposante rådhusbygning i Hamborgs hjerte

Efter endt opsamling når vi færgen, der skal bringe os fra Danmark til Tyskland. Vi kører gennem Nordtyskland og ankommer til vort hotel i Hamborg.

Vi ankommer til Hamborg, som er Tysklands næststørste by og landets største og vigtigste havneby. Oprindeligt var byen en af de pengestærke Hansestæder, som i Middelalderen samarbejdede økonomisk og politisk. Derfor har biler indregistreret i Hamborg to H’er på nummerpladen, som står for Hansestadt Hamburg.

Hamborg ligger, hvor floderne Elben, Alster og Bille mødes, og centrum i byen ligger ved de smukke søer Binnenalster og Außenalster. Bykernen er hyggelig med forretninger og caféer, og de mange kanaler giver den besøgende et indtryk af altid at være tæt på vandet.

Vi tjekker ind på vores hotel. Aftenen er på egen hånd. Rejselederen er behjælpelig med tips om gode restauranter.

Dag 2
Hamborg. Busrundtur i Hamborg med Elbphilharmonie, julemarked ved Skt. Michaelis-kirken, Hamborgs imposante rådhus og det store julemarked i den gamle by
Smukt dekorerede julemarkeder

Efter morgenmaden skal vi på en busrundtur i den smukke gamle hansestad. Hamborg er meget mere end Reeperbahn, selvom det legendariske område bestemt er et besøg værd. Den nyåbnede koncertsal Elbphilharmonie er med hast blevet Hamborgs nye vartegn. Den moderne glasbygning skuer over HafenCity og fungerer nærmest som et velkommende fyrtårn for de ankommende skibe. Ikke langt herfra finder vi Skt. Michaelis-kirken, som måske bedre er kendt som bare ”Michel”. Denne kirke ”for de fattige” har været en af byens ældre vartegn gennem årtier. Den smukke barokke kirke kan både imponere udenfor såvel som indenfor. Under julehøjtiden finder vi et af de mere stille julemarkeder her ved kirken. 

Hovedsædet for Tysklands næststørste by finder vi i den imposante rådhusbygning i Hamborgs hjerte. Den sirligt udsmykkede bygning er bestemt værd at kigge forbi. Når vi er færdige med vores panoramiske rundtur i det centrale Hamborg, er det tid til at besøge det store Hamburger julemarked ved Mönckebergstraße i den gamle by.

Eftermiddagen kan bruges på at besøge seværdigheder som kirken Nikolaikirche, der blev ramt af engelske bomber under 2. Verdenskrig, og som i dag står som et mindesmærke over krigen. Spiret på kirken er stadig i dag den næsthøjeste bygning i byen næstefter fjernsynstårnet.

Aftenen er på egen hånd. Rejselederen er behjælpelig med tips om gode restauranter.

Julemarkeder i Hamborg
I slutningen af november afholdes hyggelige og traditionsrige, smukt dekorerede julemarkeder på gader, stræder og historiske pladser over hele Hamborg. Der findes over 7 forskellige alene i den indre del af byen, så der er ingen undskyldning for ikke at få besøgt en eller flere. Havnebyen bliver pyntet festligt op med fine lysudsmykninger, og fra markedernes mange hyggelige boder er der ikke langt til en kop varm Glühwein, Gemütlichkeit, godter og julepynt i lange baner. 

At gå til julemarked er en gammel tradition i Tyskland, og hver by har mindst ét. De fleste julemarkeder starter den sidste uge i november.

Dag 3
Hamborg – Danmark. Hjemrejse.
Hamborgs sirligt udsmykkede rådhus

Vi pakker bussen, og med et Auf Wiedersehen forlader vi Hamborg. På turen mod nord gør vi et enkelt strække-ben-stop, inden vi er fremme ved færgen. Velankommet til det sydlige Danmark, kører vi det sidste stykke hjem og siger tak for denne gang.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Rundrejse med bus jf. program
 • 2 nætter i delt dobbeltværelse (enkeltværelse mod tillæg)
 • 2 x morgenmad 
 • Busrundtur i Hamborg
 • Besøg på julemarkeder i Hamborg
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Gouda Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 25 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen. Dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bus

Vi kører i 4-stjernede turistbusser med 220V stik, så telefoner og computere kan oplades under kørslen. Alle vores busser er udstyret med sikkerhedsseler ved hvert enkelt sæde samt klimaanlæg, køkken og toilet. Undervejs kan der i bussen købes kolde drikke og kaffe/te.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en lille taske eller rygsæk som du kan medbringe på udflugterne. På denne tur er der ingen særligt strabadserende vandreture, men der er lagt op til at vi oplever byen både til fods og i bus med rejselederen, hvorfor det er en god ide at medbringe godt fodtøj.

Turen til og fra destinationen

Til og fra vores endelige rejsemål gør vi evt. stop på rastepladser ved motorvejen. På disse kan det koste penge at benytte toiletterne. Medbring gerne euro i mønter til dette.
På alle vores busrejser holder vi selvfølgelig pauser undervejs, oftest med to-tre timers mellemrum. På rejsedagene stopper vi altid for at spise frokost, med mindre vi har mulighed for at spise frokost på en evt. færgeoverfart. Bekvemmelighederne ombord på bussen vil være med til at gøre rejsen behagelig, og rejselederen vil fortælle om rejsen. Stemningen ombord plejer at være god, og man får rig mulighed for at lære sine rejsefæller at kende på en busrejse.

Påstigningssteder og -tider

Påstigningssteder og -tider

Ved bestilling, noter venligst ønsket opsamlingssted i bemærkninger!

2500 København, Valby Station (ovf. Lyshøjgårdsvej 69) Kl.: 06:30
4600 Ølby Station (Ved 7 -11 Kiosk/Togbus skilt) Kl.: 07:00
4760 Stensved, p-plads afk. 41 Kl.: 07:40
4863 Højmølle Kro Kl.: 07:50
4800 Nykøbing F, Cementen kl.: 08:10
4990 Sakskøbing Station kl.: 08.25 
4970 Rødby, Billetkontoret (Check-In Bus) kl. 08:50

Hjemkomststeder og -tider

4970 Rødby, Statoil kl. 17:00
4990 Sakskøbing Station kl. 17:15
4800 Nykøbing F, Cementen kl.: 17:30
4863 Højmølle Kro Kl.: 17:45
4760 Stensved, p-plads afk. 41 Kl.: 18:00
4600 Ølby Station (Ved 7 -11 Kiosk/Togbus skilt) Kl.: 18:45
2500 København, Valby Station (ovf. Lyshøjgårdsvej 69) Kl.: 19:30

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

DEBUS12ADK