Afrikas glemte kongeriger

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Safarirejsen, der forener Afrikas bedste naturområder med enestående UNESCO-fredede seværdigheder som Great Zimbabwe og Victoria Falls

Her er Afrikarejsen, der har det hele: Mennesker, kultur, historie, landskaber og naturligvis savannens storvildt. Vi er tilbøjelige til at glemme, at Afrika eksisterede, længe før Livingstone opdagede Victoria Falls. Faldene var for længest opdaget og havde et navn: ”Vandet der tordner”. Afrika var fyldt med små og store kongeriger, og netop i de frodige områder omkring Zambezifloden opbyggede forskellige folkeslag store nationer og kulturer med stærk sammenhængskraft. Deres enestående bygningsværker i solid granit minder om inkaernes i Sydamerika, og har derfor trodset tidens tand og hærværk. De kan stadig ses i de to store komplekser, Great Zimbabwe og Khami. De mange arkæologiske fund, som vi ser på Zimbabwes nationalmuseum, vidner om rigernes betydning og indflydelse, der har strakt sig helt ud til kysten og langt ned til vore dages Sydafrika. De har handlet med guld og slaver først med araberne og senere med portugiserne, hvis lokale kommandant i Sofala omtaler rigerne i sine indberetninger fra 1531. 

Ruinbyerne ligger tæt ved to enestående nationalparker, Hwange og Matobo, som vi besøger undervejs. Hwange er en af Afrikas største og mest interessante nationalparker, hvor der stadig er gode chancer for at se vilde hunde. Den ligger tæt på Chobe og naturmæssigt minder de to parker meget om hinanden, om end Hwange er en af Afrikas mindst besøgte parker trods enorm vildtmængde. Matobo er langt mindre og blev oprindeligt udlagt som landets første park på grund af sine fantastiske klippeformationer af eroderet granit, der ofte ses som store kugler balancerende oven på hinanden. Eneste større rovdyr art er leopard (verdens tætteste bestand), der her har specialiseret sig i de mange klippegrævlinger i granittens sprækker og huler. Parken, der i dag er UNESCO-fredet, har en større bestand af sorte og hvide næsehorn, sabelantiloper og mange spændende fugle- og plantearter.

Sidste del af rejsen foregår i Albatros dejlige safariaricamp i Manyeleti, Krugers uberørte hjørne, hvor vi bogstaveligt talt bor med dyrene lige udenfor teltdugen. Betagende bjerglandskaber og minder fra fortidens guldgraverliv venter på Panoramaruten, inden rejsen afsluttes i metropolen Johannesburg.

En ganske usædvanlig Afrikarejse med noget for enhver. Vi kommer både tæt på vildtliv og folkeliv, storslåede naturscenerier og de sjældne historiske seværdigheder. Alt foregår naturligvis på Albatros’ sædvanlige høje niveau.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Grupperejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikanske dollar og sydafrikansk rand

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Victoria Falls, Zimbabwe
Dag 3 Victoria Falls. Sunset cruise på Zambezi-floden
Dag 4 Victoria Falls til Hwange Nationalpark. Eftermiddagssafari
Dag 5 Hwange Nationalpark til Bulawayo. Zimbabwe National History Museum
Dag 6 Bulawayo. Khami-ruinerne og safari i Matobo Nationalpark
Dag 7 Bulawayo til Masvingo. Great Zimbabwe-ruinerne
Dag 8 Masvingo til Musina, Sydafrika
Dag 9 Musina til Greater Kruger Nationalpark. Albatros’ Mantobeni safaricamp
Dag 10–11 Greater Kruger Nationalpark. Mantobeni safaricamp. Safarioplevelser
Dag 12 Greater Kruger Nationalpark til Graskop. Panoramaruten
Dag 13 Graskop til Johannesburg og hjemrejse
Dag 14 Hjemkomst

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi flyver fra København og ankommer næste dag til Victoria Falls (Zimbabwe).

 

Dag 2
Ankomst til Victoria Falls, Zimbabwe
Victoria Falls

Efter ankomsten kører vi direkte til vores hotel.

Dagens program varierer lidt efter ankomsttidspunkt. Der findes talrige smukke vandfald i verden, men dette er meget tæt på at være verdens smukkest beliggende og dermed en seværdighed i ypperste verdensklasse. Victoria-vandfaldet er dobbelt så højt og halvanden gang så bred som Niagara-vandfaldet på grænsen mellem USA og Canada og har tilmed en helt enestående beliggenhed, omgivet af tæt regnskov, der danner en smuk ramme om faldet.

Vi mødes til en fælles velkomstmiddag om aftenen.

 

Dag 3
Victoria Falls. Sunset cruise på Zambezi-floden
Ved Victoria Falls

Dagen byder på to aktiviteter. Først på dagen tager vi en tur omkring vandfaldet, hvor der vil blive fortalt om stedets historie, mens vi kigger på fugle- og vildtlivet i den tætte regnskov. Det vil være godt at medbringe en paraply eller et regnslag, da vandet ofte slår op i vældige kaskader.

Sidst på eftermiddagen sejler vi ud på et sunset cruise på Zambezi-floden oven for vandfaldet. Mens solen bevæger sig længere ned på himlen, nyder vi snacks og drinks på dækket og – hvis vi er heldige – spotter nogle af flodens krokodiller og flodheste.

 

Dag 4
Victoria Falls til Hwange Nationalpark. Eftermiddagssafari
På safari

Om morgenen forlader vi Victoria Falls og kører ca. 250 km sydpå til Hwange Nationalpark, som er den største dyrepark i Zimbabwe. Den er samtidig en af Afrikas bedste med mange vilde dyr og her er den største koncentration af zebraer og giraffer. Elefanter udgør størstedelen af dyrelivet i Hwange, som også er hjemsted for truede arter.  Løver ses ofte, i mindre grad leoparder og næsehorn. Det er det eneste beskyttede område, hvor oryx-gazeller og brune hyæner forekommer i et betragteligt antal. Bestanden af vilde hunde i Hwange er en af de største i Afrika i dag. Fuglelivet er varieret, og der findes op til 400 arter. Nationalparken er på 14.651 km2. Landskabet skifter fra spredt træbevoksning til savanne, undertiden med granitfremspring. Et interessant træk ved området er sandklitter, holdt sammen af vegetation.

Vi ankommer til vores lodge. Efter vi har fået vores værelse, har vi tid til at slappe lidt af, før vi senere på eftermiddagen tager på en safaritur for at se nærmere på dyrelivet. Det er den første af vores mange safariture på denne rejse. 

 

 

Dag 5
Hwange Nationalpark til Bulawayo. Zimbabwe National History Museum
Løven er et af Big Five-dyrene, som vi er på udkig efter på safari

Har du lyst til en ekstra morgensafaritur, er der mulighed for det (ikke inkluderet i prisen). Ellers kan man sove længe, før vi fortsætter ind i landet til Bulawayo, Zimbabwes næststørste by (ca. 1 mill. indbyggere) og samtidig landets industrielle centrum. Turen er på ca. 350 km.

Vi tjekker ind på vores hotel, og vi besøger dernæst Zimbabwe National History Museum, som er et af de bedste museer i det sydlige Afrika med enestående zoologiske samlinger.       

 

 

Dag 6
Bulawayo. Khami-ruinerne og safari i Matobo Nationalpark
Bavianen godt i gang med et måltid

Om morgenen kører vi mod ruinbyen Khami, som ligger 22 km fra Bulawayo. Khami var i perioden ca. 1450-1650 hovedstad i kongeriget Butua, som var efterfølger til det mægtige Great Zimbabwe-rige. Khamis ruiner består i dag af flere stenforhøjninger og rundt omkring er der rester af mure. På forhøjningerne boede kongefamilien, mens befolkningen opholdt sig i det åbne område. Fund af genstande fra Europa og Kina viser, at Khami var en vigtig handelsby.  Khami kom i 1986 på UNESCOs Verdenskulturarvliste. Efter det spændende besøg i ruinbyen vender vi tilbage til hotellet (frokost for egen regning). 

Om eftermiddagen besøger vi Matopos Hills i Matobo Nationalpark, som ligger en halv times kørsel fra Bulawayo. Her kommer vi til udkigspunktet Malindi Dzimu, ”de venlige ånders sted”, som af englænderen Cecil Rhodes blev omdøbt til ”View of the World”. Rhodes, som i slutningen af 1800-tallet sikrede store dele af det sydlige Afrika for det britiske imperium, ønskede at blive begravet ved dette udkigspunkt. Herfra er der er virkelig et pragtfuldt syn ud over det imponerende klippelandskab.  Rundt i området er der også interessante klippemalerier. Inden vi kører videre, ser vi Rhodes’ grav.                                                                                                                                                                                             

Vi fortsætter på safaritur i Matobo Nationalpark for at se på vilde dyr. Parken, som blev oprettet i 1953, omfatter 425 km2, og den blev i 2003 optaget på UNESCOs Verdensnaturarvliste. Den er hjemsted for adskillige dyrearter som sorte og hvide næsehorn, zebraer, gnuer, giraffer, elsdyrantiloper, leoparder, hyæner, geparder, flodheste, vortesvin, krokodiller, bavianer og aber.   

 

Dag 7
Bulawayo til Masvingo. Great Zimbabwe-ruinerne
Ruinerne ved Great Zimbabwe

Om morgenen kører vi ca. 280 km fra Bulawayo mod Masvingo. I nærheden af Masvingo ligger ruinerne af byen Great Zimbabwe, som engang var hovedstad i riget af samme navn. Det var et mægtigt kongedømme, som blomstrede ca. 1100-1450, og det omfattede de nuværende stater Zimbabwe og Mozambique.

Byens mure er op til 9 m høje og alle bygninger er opført af sten, sat sammen uden mørtel. Det er en betagende oplevelse at gå rundt blandt de imponerende ruiner. Zimbabwe betyder ”store stenbygninger”, og stedets navn er således videreført i navnet på den nuværende stat.

Dag 8
Masvingo til Musina, Sydafrika

Det er tid til at forlade Zimbabwe, og efter morgenmaden fortsætter vi sydpå mod Sydafrika og grænsebyen Musina. Turen er på ca. 300 km. Efter vi har tjekket ind på vores hotel, er dagen til fri disposition.

 

Dag 9
Musina til Greater Kruger Nationalpark. Albatros’ Mantobeni safaricamp
Fuglelivet er rigt i Manyeleti

I dag har vi en ret lang køretur (ca. 400 km) til Manyeleti i Greater Kruger Nationalpark og Albatros’ egen Mantobeni  safaricamp, hvor vi i de næste dage  skal se noget af det bedste dyreliv, som Sydafrika kan opvise.

Albatros’ Mantobeni camp er delvist opført i kanvas (teltstil) med murede fundamenter og badeværelser. Store, lækre og private værelser med terrasse midt i den afrikanske bush, hvorfra man bogstaveligt talt har savannens lyde af brølende løver og elefanternes trompeteren helt tæt inde på livet. Vi kører på safari i åbne landrovere, og de varme middagstimer kan tilbringes ved poolen eller ved at kigge på det righoldige fugleliv.

 

 

Dag 10–11
Greater Kruger Nationalpark. Mantobeni safaricamp. Safarioplevelser
Store dyreoplevelser venter på safari

De næste to dage er indbegrebet af en ægte afrikansk safari, når vi kører ud på opdagelse i Manyeleti Vildtreservat, der ligger i Limpopo-provinsen i et område, som populært kaldes Greater Kruger National Park. Ordet Manyeleti betyder på det lokale sprog shangaan ”stjernernes sted”, og det er værd at vende blikket opad, når mørket falder på, hvad enten man er til romantisk stjernekiggeri eller er astronomisk interesseret. Faktisk er det svært at lade være.

Manyeleti-området, som kun udgør en lille bid af Greater Kruger National Park, blev grundlagt i 1963. I apartheid-perioden blev området indhegnet af det hvide mindretalsstyre og var forbeholdt den afrikanske befolkning, hvilket betød et meget lavt besøgsantal. Derfor er det fortsat et temmelig vildt og uspoleret område. I dag er hegnet taget ned, og vildtet går frit frem og tilbage, men vejsystemerne er ikke forbundet, hvilket er årsagen til, at Manyeleti er det mest fredfyldte og uspolerede hjørne af Kruger.

Her kommer stort set kun gæster fra områdets tre små lodges og camps, der kan rumme omkring 100 personer, når alt er fyldt – hvilket giver eksklusive safariforhold uden den kortegekørsel, som man nogle gange oplever det i de større parker.

Kruger og Manyeleti ligger relativt lavt og er derfor en helårsdestination, med ret lune og tørre vintre. I 2013 oplevede man i området lange perioder med 30 til 37 graders varme, hvilket dog er helt usædvanligt. Efter den tidlige sommerregn bliver vegetationen imidlertid meget tæt fra maj-juni, indtil den lange tørkeperiode fjerner det meste igen. I selve Manyeleti findes to store opdæmmede søer med talrige krokodiller, flodheste, enestående fugleliv og mange drikkende dyr i den tørreste periode.

Erfaringsmæssigt vil vi, allerede inden denne safari er slut, have set et udvalg af Afrikas berømte og kendte vildt som eksempelvis løve, næsehorn, gnu, kudu, vortesvin, giraf, elefant og impala. Der er ingen garanti for, hvad vi ser, hvornår eller hvor. Her er naturen meget tæt på, hvad man mener, er det oprindelige Afrika, og vi må derfor indrette os på perioder med tæt, frodig bevoksning og andre med solsveden, vissen bevoksning. Førstnævnte periode er smukkest, men dyrene kan være svære at finde, mens sidstnævnte er knapt så smuk, men vildtet kan ikke rigtigt skjule sig. Netop uvisheden er en del af naturens charme, som gør en safari til en anderledes og spændende oplevelse. Når vi vender tilbage til vores lodge, venter der os en velfortjent morgenbuffet.

En eftermiddagssafari begynder sidst på dagen, når solen begynder at stå lavt og de varme farver har overtaget landskabet. Undervejs gøres holdt, så vi kan nyde solnedgangen og skylle den smukke oplevelse ned med en kølig drink, inden billygterne tændes til nattekørsel. Det er lidt af en sansemæssig åbenbaring, når den sydlige halvkugle pludselig blænder op for sin stjernevrimmel, nattens tusinder af fremmedartede lyde fylder ørerne, og duften af Afrikas røde jord og savannens stærkt krydrede dufte smyger sig ind i næseborene. Safari om aftenen og natten er helt anderledes end om morgenen. Det føles, som om man er i en anden verden. Når spotlysets hvide kegler fejer hen over buskadset, lyser hundredvis af store og små øjne – det hele forekommer pludselig meget tættere på. Et eller andet pusler og rasler i nærheden af os; er det en flok gumlende gnuer, eller har de sultne løvinder indledt nattens jagt?

Safarikøretøjerne er åbne terrængående køretøjer, og det føles ærefrygtindgydende, når man opholder sig få meter fra en gigantisk elefant, for slet ikke at tale om løve eller næsehorn, uden et sikkert hegn imellem. Men rovdyrene opfatter ikke en bil med passagerer som mad – heldigvis da!

Det kan i øvrigt være en kold fornøjelse at køre safari, når mørket falder på eller i de tidlige morgentimer. Der er tæpper i de åbne safarikøretøjer, men vi anbefaler, at du medbringer en hue og en kraftig vindtæt vinterjakke eller en fleece.

Dag 12
Greater Kruger Nationalpark til Graskop. Panoramaruten
Bourke´s Luck Potholes

Efter morgenmaden kører vi fra campen til provinsen Mpumalanga, der betyder ”stedet, hvor solen står op”.

Vi kører ad bjergrige og snoede veje på den berømte Panoramarute, der byder på det ene storslåede natursceneri efter det andet. Ved God´s Window opleves et af verdens smukkeste udkigspunkter (hvis vejret tillader det) med fabelagtig udsigt til Lowveld-savannen, der ligger 1.000 m skråt neden for det plateau, vi befinder os på. Vi besøger også Three Rondavels og Bourke´s Luck Potholes, der er et enestående klippelandskab, hvor voldsomme flodhvirvler har boret dybe, cylinderformede huller i den nøgne klippe.

Bjergområdet har mange flotte scenarier, og kan vi nå mere undervejs, gør vi det gerne. Programmet afhænger også lidt af vejret og deltagernes lyst til at vandre rundt i de betagende omgivelser. I disse bjergegne forekommer ofte tæt morgentåge, som letter op ad dagen, hvilket vi forsøger at tage højde for, når dagsruten fastlægges på stedet. Vi spiser frokost i den gamle guldgraverby Pilgrim’s Rest (ikke inkluderet), før vi fortsætter  til Graskop og vores hotel og evt. sidste nat i Sydafrika.

Dag 13
Graskop til Johannesburg og hjemrejse

Efter en afslappende morgen kører vi til Johannesburg. Joburg, som den kaldes i daglig tale, er Sydafrikas største by med over seks millioner indbyggere. Den minder om en amerikansk storby med en kerne af skyskrabere i byens forretningskvarter, der langsomt flader ud i små lave forstadskvarterer. Johannesburg er også centrum for verdens diamant- og guldhandel og kan virke hektisk Vi holder frokostpause undervejs (ikke inkl.).

Først på aftenen kører vi til Johannesburg lufthavn.

 

Dag 14
Hjemkomst

Vi lander i København. 

Prisinformation

Tilæg for enkeltværelse
kr. 5.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Johannesburg – Victoria Falls og Johannesburg – København med mellemlanding
 • Safarier, udflugter og transport jf. program
 • Indkvartering på gode lodges og camps i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt. Frokost dag 4, 7 og 9-11, middag dag 2, 4, 7 og 9-12
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider. Rejselederen vil anvise/arrangere fællesspisning for dem, som har lyst til at deltage.
 • Drikkevarer
 • Visum til Zimbabwe (ca. 30 USD)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (ca. 500 DKK pr. person)
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Klima

Vinteren i det sydlige Afrika ligger modsat vores i månederne juni til august, hvor der ofte er kolde nætter. Dette kan også være tilfældet i maj og september, hvorimod perioden oktober til marts er forholdsvis varm, også i nattetimerne, uden det dog på nogen måde er trykkende.

En typisk sydafrikansk vinterdag kan sammenlignes med en god dansk forårsdag med sol og temperaturer, der kan snige sig over 20 grader, men nætterne bringer ofte frost med sig på udsatte steder. Resten af året vil der fortrinsvis være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen sagtens snige sig over 30 grader. Byger forekommer året rundt med flest nordpå i de varme måneder og flest sydpå i de kolde måneder.

Generelt er vejret i Zimbabwe og Sydafrika mildt og behageligt året rundt. Ekstreme vejrforhold er sjældne, men forekommer dog (især i de senere år).

Medbring gerne

Solide travesko, hue og en varm fleece/vinterjakke.

Sikkerhed

Af sikkerhedsmæssige årsager må børn under 6 år ikke deltage i safarikørsler.

Transport

På turen benytter vi os af firehjulstrukne busser, der er specialfremstillet til kørsel i den afrikanske natur. Vi har valgt at benytte denne slags køretøj på grund af det hårde terræn, og fordi standen af nogle af vejene ikke altid kan være at forudsige.

Rejsen her er indbegrebet af et afrikansk eventyr, hvor vi bevæger os uden for den slagne vej, og derfor nogle gange skal køre det lille ekstra for at opleve det helt ekstraordinære.

Køretøjerne er mere rummelige end almindelige busser, men bemærk, at vi ikke kan forvente helt den samme komfort som på almindelige busser.

Børn under 18 år

De sydafrikanske myndigheder kræver, at du som rejsende med børn under 18 år til/fra Sydafrika medbringer barnets originale fødsels-/dåbsattest. Attesten skal være oversat til engelsk og kan indhentes på det sognekontor, som i sin tid udstedte barnets dåbs- eller navneattest. Attesten skal også være påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel) hos Udenrigsministeriets Borgerservice.

Vær opmærksom på, at udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, hvorfor vi opfordrer dig til at kontakte dit sognekontor snarest muligt efter din bestilling af rejsen.

Formålet med dette dokumentationskrav er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret. 

Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Sydafrika. Undlader du at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest, nægtes du indrejse til Sydafrika, ligesom du vil blive afvist ved check-in.

Vær også opmærksom på, at hvis du rejser alene som forælder med dine børn kræves yderligere dokumentation. Hvis du rejser med børn, som ikke er dine biologiske børn, skal I medbringe særlig dokumentation – som ligeledes skal være på engelsk og påført en Apostille. Kontakt Borgerservice for mere information om disse krav.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum på 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser par. 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgangeog indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mere om dine rejsemål

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Zimbabwe: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/zimbabwe

Sydafrika: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/sydafrika

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Forlæng rejsen

Storbyferie i Cape Town

Type Rejseforlængelse
Varighed 4 dage
Pris 2.998,–
4 dages kultur, shopping, gastronomi og smuk natur i Cape Town

Smuk, kulturel og fuld af liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høje Taffelbjerg midt i det hele og den naturskønne Kaphalvø i baghaven kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skønhedskonkurrence. Læg dertil masser af historiske seværdigheder, fortræffelig shopping, lækker mad, gode vine og pragtfulde strande.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem tre hoteller:

Inn on the Square
Fint hotel beliggende på den historiske Greenmarket-plads. Værelserne har alle de nødvendige faciliteter, gratis trådløst internet, samt kaffe- og tefaciliteter, aircondition og satellit-tv.

Hotellet har en opvarmet swimmingpool på taget med en fantastisk panoramaudsigt over Taffelbjerget.

Læs mere på http://aha.co.za/innonthesquare/

Pris 
2.998,- pr. person i delt dobeltværelse på Inn on the square

Tillæg for enkeltværelse
1.498,-

Radisson Blu Le Vendome Hotel
Kvalitetshotel beliggende i Sea Point og kun et par minutter i taxa fra Victoria & Albert Waterfront. Hotellet har naturligvis har de faciliteter, man kan forvente af et Radisson-hotel inkl. restaurant, bar og udendørs pool.

Læs mere på www.radissonblu.com/hotel-levendome-capetown 

Tillæg for opgradering af hotel
1.500,- pr. person i delt dobbeltværelse på Radisson Blu Le Vendome

Tillæg for enkeltværelse
4.000,-

Winchester Mansions
Lækkert 4-stjernet hotel beliggende på promenaden Sea Point. Hotellet emmer af elegance og ligger lige ud til Atlanterhavskysten kun få minutters gang fra den berømte Victoria & Alfred Waterfront. Hotellets restaurant, Harveys, giver dine smagsløg en oplevelse i det sydafrikanske køkken, musklerne kan du få rørt i den udendørs swimmingpool, og wellnesscenteret sørger for genopladning.

Læs mere på www.winchester.co.za

Tillæg for opgradering af hotel 
1.500,- pr. person i delt dobbeltværelse på Winchester Mansions

Tillæg for enkeltværelse
4.000,-

Udflugter
I Cape Town kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her:
Udflugter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Cape Town
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling
Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Forlæng din rejse ved Det Indiske Ocean

Type Rejseforlængelse
Varighed 4 dage
Pris Fra 4.498,–
4 dages afslapning i eller uden for Durban
Lad dit Afrika-eventyr bundfælde sig med fire dage i Durban. Du kan slikke sol og lade batterierne op ved poolen, gå på opdagelse i byens store udbud af restauranter med mad fra alle hjørner af Sydafrika eller gå en tur langs strandpromenaden, The Golden Mile. Hvis du er til mere rolige omgivelser, kan du også vælge at bo på den smukke Delfinkyst, lidt nord for Durban, hvor bølgerne fra Det Indiske Ocean skyller hen over de øde strande. Her kan du også gå på udkig efter sommerfugle i den subtropiske skov eller benytte dig af områdets 18-hullers golfbane.
Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På denne forlængelse kan du vælge mellem tre hoteller:

Garden Court Marine Parade
Hotellet ligger på den smukke Golden Mile-strandpromenade midt i byen lige over fra stranden. Det store hotel har 352 værelser. Alle værelser har te- og kaffefaciliteter, gratis wifi, roomservice og flere restauranter.

Læs mere på www.tsogosunhotels.com/garden-court/marine-parade

Pris
kr. 4.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på Garden Court Marine Parade

Tillæg for enkeltværelse
kr. 1.498,-

Southern Sun Elangeni & Maharani, Durban
Det 4-stjernede hotel ligger kun 200 meter fra strand på Durbans ”Golden Mile”. Hotellet har flere restauranter og i øvrigt alle de faciliteter, man kan forvente sig af et godt 4-stjernet hotel. Alle 734 værelser har aircondition, te- og kaffefaciliteter, sikkerhedsboks, 24 timers roomservice og gratis wifi.

Læs mere på www.tsogosunhotels.com/hotels/elangeni-and-maharani

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 500,- pr. person i delt dobbeltværelse på Southern Sun Elangeni & Maharani, Durban

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.898,-

Fairmont Zimbali Resort
Fairmont Zimbali Resort er et skønt 5-stjernet hotel på den smukke Delfinkyst. Resortet byder på dejlige værelser, gode restauranter, en lækker pool og en tennisbane. En del af Zimbalis område er udlagt som naturreservat, hvor du i fred og ro kan kigge på planter, dyr og fugle.

Læs mere på www.fairmont.com/zimbaliresort

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 2.000,- pr. person i delt dobbeltværelse på Fairmont Zimbali Resort

Tillæg for enkeltværelse
kr. 5.998,-

Udflugter
I Durban kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her: Udflugter i Durban

Prisen inkluderer
 • Evt. fly Johannesburg, Cape Town eller Victoria Falls – Durban t/r.
 • Transport mellem lufthavn og hotel.
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse.
 • Morgenmad dagligt.
Bestilling
Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Luksus ved Victoria Falls

Type Rejseforlængelse
Varighed 4 dage
Pris Fra 8.998,–
4 dages afslapning i luksusomgivelser ved et af verdens smukkeste vandfald
Med en højde på 100 meter, en bredde på to kilometer og tæt regnskov hele vejen rundt er Victoria Falls et imponerende sted at tilbringe fire dage som afslutning på din Afrika-rejse. På bantusprog kaldes vandfaldene ’mosi-oa-tunya’ (’røgen, der tordner’), og det er netop, hvad Victoria Falls ligner – en kæmpe røgsky parret med et tordenbrag.
Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem tre hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skønt 4-stjernet resort med tre swimmingpools, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og børneområde. Resortet ligger inde i Victoria Falls Nationalpark i gåafstand fra selve vandfaldet.

Læs mere på www.thekingdomhotel.co.za

Pris
kr. 8.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.998,-

Victoria Falls Hotel
Vidunderligt 5-stjernet hotel, der oser af atmosfære og kolonihistorie. Her er alle tænkelige faciliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i topklasse. Vandfaldene ligger 10 minutters gang fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Læs mere på www.victoriafallshotel.com

Pris
kr. 9.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på Victoria Falls Hotel

Tillæg for enkeltværelse
kr. 4.998,-

Zambezi Sands
En eksklusiv lodge i fredfyldte omgivelser inde i Zambezi Nationalpark. Her er der muligheder for kanoture, fiskeri, game drives og vandreture.
Helspension samt sodavand, locale øl, vin og spiritus er inkluderet i prisen.

Læs mere på www.imvelosafarilodges.com/zambezi-sands.html

Pris
kr. 11.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på Zambezi Sands

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.998,-

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 3 nætter på hotel ved Victoria Falls i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad eller helpension
 • 1 nat på hotel i Johannesburg i delt dobbeltværelse
 • Sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
 • Gåtur omkring vandfaldene
Prisen inkluderer ikke
 • Diverse visa, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, henviser vi til ambassaden.
Bestilling
Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Afslapning på Mauritius

Type Rejseforlængelse
Varighed 7 dage
Pris Fra 9.498,–
Palmestrande, afslapning og lækker gastronomi midt i Det Indiske Ocean.

Nyd 5 dages afslapning ved poolen eller på stranden i det tropisk paradis. For de mere aktive er der mange muligheder for at udforske øen eller tage på udflugter.

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2
 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3-6
 Afslapning på Mauritius
Dag 7
Fly Mauritius – Johannesburg (om morgenen). Hotelværelse til rådighed i Johannesburg. Fly Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På denne forlængelse kan du vælge mellem tre hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjernede hotel ligger på den nordvestlige kyst af øen med udsigt over lagunen ved den verdensberømte kridhvide sandstrand, Trou aux Biches. Der er 5 km til den livlige by Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
kr. 9.498,- per person i delt dobbeltværelse på Hotel Casuarina

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.498,-

Le Meridien Ile Maurice

4-stjernede Le Meridien ligger i helt perfekt omgivet af en tropisk have. Hotellet har et stort pool-område og direkte adgang til stranden. Helpension er inkluderet i opholdet.

http://www.lemeridien-mauritius.com

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 1.498,- per person i delt dobbeltværelse på Le Meridien

Tillæg for enkeltværelse
kr. 3.998,-

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Dette 5-stjernede luksushotel ligger på vestkysten, og her får du forkælelse for alle pengene. Der er flere restauranter og spa på hotellet, som ligger ned til stranden omgivet af en stor tropisk have. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
http://www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 2.498,- per person i delt dobbeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Tillæg for enkeltværelse
kr. 5.498,-

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Mauritius t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotelværelse til rådighed i Johannesburg på hjemrejsedagen
 • 5 nætter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bestilling
Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.
Rated 5 out of 5 by from En rigtig skøn rejse med indhold af safari og kultur Vores første tur til Afrika - bortset fra Gambia for 40 år siden. Vi ønskede lidt ud over safari, også landskabsoplevelse, som Victoria Falls, samt kultur og historie, hvilket vi fik til fulde. Rejselederen var utrolig vidende både om landenes historiske udvikling, og om dyrene på safarien og de lokale guider var også gode. Safari game parken - Manyeleti Game Reserve - var rigtig god, både god til game drive og ophold på Mantobeni Tented Camp med dyr lige uden for teltet. Panorama ruten var også en god oplevelse. Det regnede en del, men vi var nogenlunde heldig med at det ikke regnede når vi var ude.
Date published: 2017-02-08
Rated 5 out of 5 by from En rejse med både historisk indhold og natur og dyreliv En rejse der varmt kan anbefales. En rejseleder med en fantastisk historisk viden og en glæde ved at viderebringe denne viden. En rejseleder der virkelig elsker det afrikanske land. Anna som rejseleder og Steven som vores chauffør dannede et fantastisk team. Vi følte os i gode hænder under hele turen. Vores truck kunne dog godt være lidt mere komfortabel og gerne med aircondition, da nogle af dagene bød på lange distancer på lidt dårlige veje. Generelt var både hoteller og lodges udmærkede opholdssteder. God betjening og hjælpsomhed.
Date published: 2017-02-10
Rated 1 out of 5 by from seværdighederne ok, men køreturen i "busen", ladet på en lastbil er forfærdeligt Seværdighederne er ok, men køreturen mellem disse skulle ifølge programmet foregår i en ombygget bus. Det var ikke tilfældet. Det var på ladet af en ombygget lastbil, hvor affjedringen ikke var fejl konstrureret så det ikke fungerede. Støjnivauet var uacceptabelt højt. Sæderne var dårlige, beskidte og ubekvemte. Der blev hver dag kørt i denne lastbil i ca.5 timer. Det er Alberto egen lastbil. Dårligt dårligt.
Date published: 2016-12-17
Rated 5 out of 5 by from Sikken en oplevelse vi har haft! Vi er lige hjemkommet fra en fantastisk rejse til ”Afrikas glemte kongeriger”, med en tilkøbt udvidelse på 4 dage i Cape Town. Rejsen levede fuldt og helt op til vores forventninger til en oplevelsesrig og spændende rejse, med nogle meget spændende delmål undervejs. Det var en oplevelse at besøge så forskellige destinationer som Victoria Falls, Hwange Nationalpark, Bulawayo, Matopos National Park, Khami– og Great Zimbabwe ruinerne, samt Klein Bulayi Game Resort og Mantobeni Game Park i Sydafrika, hvor vi oplevede Afrikas vilde dyr i stor stil. Alle steder mødte vi engagerede lokale guider, samt dygtige Rangers, som vi var trygge ved. I Overland Trucken, som gav turen et ekstra ”pift af eventyr i Afrika”, fik vi en god gang ”afrikansk massage”!! Det kaldte vores chauffør fra Namibia den kørsel, som affødtes af de lokale ujævne veje. Han var i øvrigt et godt bekendtskab, både en meget dygtig chauffør og hyggelig at køre med. Vores rejseleder var yderst kompetent og meget spændende at høre på i kraft af hendes meget udtalte viden om og indsigt i afrikanske forhold, både generelt og i særdeleshed om de steder vi besøgte undervejs. Hendes viden om politik, sociale forhold og afrikansk historie var guld værd og et ekstra plus på denne rejse. Vi oplevede meget store kontraster mellem de forskellige egne, som turens rute bragte os til. Her skal især nævnes det lærerige i at møde og opleve de store forskelle i både natur og kultur, og ikke mindst forskellene mellem Zimbabwe og det nordlige Sydafrika, samt den mere Europæisk prægede storby Cape Town i syd. Alle steder vi kom, blev vi taget imod med åbne arme og alt var klappet og klart til at modtage os. Folkene på de forskellige destinationer var venlige og imødekommende og meget servicemindede. Vi er bare så fulde af gode minder og oplevelser, og kan derfor varmt anbefale andre at deltage i denne fantastiske tur, hvis man ønsker at komme tættere på den sydlige del af det afrikanske kontinent og opleve både kulturminder, historie, safari med Big Five, lokalbefolkning og seværdige ruter!
Date published: 2017-02-15
Rated 5 out of 5 by from Dejlig tur med mange oplevelser. Fik set det vi kom efter Turen havde rigtig mange gode oplevelser. Men var også lidt anstrengende med meget kørsel i overland truck. Rejseleder Anna var rigtig god. Stor viden om områdets historie og kultur. Fortalte engageret, så hun får topkarakter. Safaridelen i Mantobeni camp var rigtig god. Skønt at kunne køre offroad og om aftenen i mørke. Gav nogle gode oplevelser
Date published: 2017-02-09
Rated 5 out of 5 by from En øjenåbner. Oplysende både historisk og kulturel. Rejsen levede til fulde op til vore forventninger, takket være en meget vidende rejeleder, der holdt gode og oplysende foredrag undervejs. En rejse, der indeholdt det hele. (Også en meget dygtig buschauffør) Altså har vi haft vores 12. rejse med Albatros Travel, der har været helt fantastisk, og hvor alt har fungeret tilfredsstillende.
Date published: 2017-02-09
Rated 4 out of 5 by from En strabadserende rejse med fantastiske oplevelser 1800 km i en ombygget lastbil kræver en god fysik - MEN rejsen var spækket med fantastiske oplevelser. Imponerende landskaber - intense safariture og fascinerende kulturhistorie. På nær et enkelt var overnatningsstederne særdeles komfortable, og maden var dejlig lokal og veltillavet.
Date published: 2016-11-30
Rated 2 out of 5 by from bussens kvalitet var under lavmål som ødelagde meget Rejseleder var i top. Men rejsens program var for sammentrykt. Vi skulle køre alt for meget på landeveje, som jo ikke var alt for gode ( og så i den møjbus) ingen affjedring, ingen benplads.
Date published: 2016-12-08
 • y_2018, m_1, d_16, h_10
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.6
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_13
 • loc_da_DK, sid_ZWRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

ZWRTR07ADK