Afrikas næsehorn med Zoo

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Store dyreoplevelser venter på Big Five-safari i to af Sydafrikas bedste safariområde, bl.a. når vi helt særligt er med til at indfange og mærke et næsehorn

I Pilanesberg National Park får vi et indblik i Zoos store engagement i parken, forskningsstationen og arbejdet med at forhindre krybskytteri. Som noget helt unikt får du på denne tur mulighed for at deltage i indfangningen og mærkningen af et næsehorn, en oplevelse som kun er mulig i kraft af Zoos engagement i parken.

Vi får også lov til at besøge nogle af de lukkede wilderness-områder i Pilanesberg Nationalpark, hvor der ellers kun er adgang for forskere og rangere. Vi kommer til at følge arbejdet med at beskytte de fantastiske dyr på nært hold, når vi møder de dedikerede antikrybskytteenheder, der udfører det vigtige og farlige job med at beskytte parkens næsehorn.

Intet står mål med oplevelsen af at bo midt i et rigtigt Big Five-safariområde. På to dejlige camps i Entabeni Vildtreservat og Pilanesberg Nationalpark bor vi midt i de af Sydafrikas få reservater, der kan byde på de berømte Big Five: elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard samt talrige andre arter. Fra vores camps kører vi ud på safari i åbne, terrængående køretøjer.

Rejseleder på turen er Sami Widell, der dagligt har sin gang i Zoo som arrangements- og kommunikationschef, og i 12 år jævnligt har været rejseleder hos Albatros med speciale i Afrikarejser.

Du har mulighed for at forlænge rejsen med ophold i Cape Town, ved Victoria Falls, med en badeferie ved Det Indiske Ocean eller afslapning på Mauritius.

 • Type

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanske rand

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Johannesburg. Videre til Ranger Camp, Entabeni Vildtreservat
Dag 3–4 Ranger Camp. Safarioplevelser – på udkig efter the Big Five
Dag 5 Ranger Camp – Pilanesberg Nationalpark
Dag 6 Pilanesberg Nationalpark. Besøg på Zoos forskningsstation og i wilderness-områder
Dag 7–8 Pilanesberg Nationalpark. Til Black Rhino Lodge
Dag 9 Pilanesberg Nationalpark – Johannesburg. Hjemrejse
Dag 10 Ankomst til København

Hoteller

Honeyguide Ranger Camp

 • Ranger Camp var tidligere træningsskole for rangers

Honeyguide Ranger Camp er beliggende i det privatejede Entabeni Vildtreservat, som er en del af det UNESCO-anerkendte Waterberg biosfære-reservat. Ranger Camp ejes af Albatros og består af 15 telte opført i kanvas på et trædæk, som er hævet over jorden, hvor man bor komfortabelt med badeværelse og bruser under åben himmel. Møbleringen er helt klassisk med dobbeltseng eller to enkeltsenge (standardværelse), stol og skrivebord, skab og safaristole på terrassen. Vi har bestræbt os på at skabe den rigtige komfortable safariatmosfære tæt på vildtlivet uden unødvendig luksus – om end vi har sørget for en dejlig pool.

Navnet, Ranger Camp, hentyder til stedets historie som træningsskole for rangers. Når de skulle i praktik i et Big Five-safariområde, boede de lidt afsides i forhold til safarigæster, og derfor forekommer dette område særlig vildtrigt med en stor del af savannens vildt i og omkring campen, der ikke er indhegnet.

Efter solnedgang kommer en flok impalaer ofte for at tilbringe natten i campen for at være lidt i fred for løverne, der – for det meste – holder sig lidt væk fra lyset og uroen. Men løverne kan som alle reservatets andre dyr også finde på at gå en tur gennem campen. Løvebrølene ganske tæt på lejren kan virke lidt skrækindjagende, men bare rolig – der opholder sig hele tiden rangere i lejren.

 • 8 x standard telte
 • 3 x triple telte
 • 2 x familie telte
 • 2 Deluxe familie telte (fra 26. Dec. 2019)

Fra 2020 har vi 2 nye Deluxe famile telte, som har ekstra meget plads med separat rum til børnene. Opgraderingen koster kr. 1000 pr. person for ture med 4-5 nætters overnatning på Ranger camp og kr. 1500 pr. person for 7 nætter på Ranger Camp.

 

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi mødes i Københavns Lufthavn og sætter os til rette i flyet mod Johannesburg.

Dag 2
Ankomst til Johannesburg. Videre til Ranger Camp, Entabeni Vildtreservat
Aftenshygge på campen

Ved ankomsten til lufthavnen i Johannesburg stiger vi på en bus og kører nordpå en cirka tre-fire timer til Entabeni Vildtreservat. Det 220 kvadratmeter store, private vildtreservat ligger i det malariafri Waterbergområde i Limpopoprovinsen. Det er særlig kendt for sin utrolig varierede og flotte natur og for at være hjemsted for the Big Five – løve, leopard, elefant, næsehorn og bøffel.

Vi ankommer til vores camp og har tid til at nyde omgivelserne og slappe af fx ved poolen, før vi tager på den første safari.

Ud på eftermiddagen samles vi til en ægte sydafrikansk tradition, nemlig boma braai. Den udendørs grillmiddag består af lokalt kød og et udvalg af salater, som vi indtager under stjernerne ved bålet.

Dag 3–4
Ranger Camp. Safarioplevelser – på udkig efter the Big Five
Frem med kameraet!

Over de næste par dage skal vi både opleve morgen- og eftermiddagssafari. En såkaldt early morning game drive starter allerede ved solopgang omkring kl. 6 og varer til kl. 9-10 stykker, afhængig af hvilke dyr vi møder på vores vej. Der er ikke meget, der kan måle sig med de stærkt krydrede morgendufte og den helt specielle glød over savannen om morgenen. Der er køligt, og alt ånder fred og ro, nu hvor nattens jagt og generelle furore er overstået.

Vi møder vildtet ved vandhullerne og floderne, hvor dyrene stiller deres tørst. Erfaringsmæssigt vil vi se et godt udvalg af Afrikas berømte og kendte savannevildt. Her ved foden af bjergmassivet er det især løver, flodheste, næsehorn, gnuer, elaner, kuduer, vortesvin, giraffer og impalaer, som vi kan være heldige at se. Der er ingen garanti for, hvad vi ser, hvornår eller hvor. Og netop uvisheden er en del af naturens charme, som gør en safari til en anderledes og spændende oplevelse.Når vi vender tilbage til vores lodge, venter der os en velfortjent morgenbuffet.

I løbet af dagen holder rangerne fra Entabeni et fordrag om deres eget projekt med at opforstre næsehornunger og udsætte dem i naturen igen. Her får du mulighed for at høre om næsehornene og deres situation set fra et privat vildtreservats side. 

Vores eftermiddagssafari begynder sidst på dagen omkring kl. 16. Undervejs gøres holdt, så vi kan nyde solnedgangen og skylle den smukke oplevelse ned med en kølig drink, inden billygterne blændes op til hjemturen gennem det begyndende mørke. Områdets elefanter og zebraer synes at være født med reb og klatrestøvler – i hvert fald er det ikke usædvanligt at se dem på de stejle bjergskråninger. Du kan desuden være heldig at se en af områdets majestætiske og sjældne fiskeørne på himlen kredsende efter sit bytte. Senere på aftenen kan vi være heldige at få øje på noget så sjældent som en leopard i sit yndlingsterræn – klippelandskabet bag højsletten.

Det kan i øvrigt være en kold fornøjelse at køre safari, når mørket falder på eller i de tidlige morgentimer. Der er tæpper i de åbne safarikøretøjer, men vi anbefaler, at du medbringer en hue og en kraftig vindtæt vinterjakke eller en fleece.

Dag 5
Ranger Camp – Pilanesberg Nationalpark
Pilanesberg er levested for bl.a. giraffer

Efter morgenmad sætter vi kurs mod Pilanesberg Nationalpark, som ligger i krateret af en for længst udslukt vulkan og er i sig selv et fascinerende geologisk fænomen. Naturen er varieret og panoramisk med skovklædte kløfter og dale, klippeskær, åbne græsarealer og let skov. Den fotogene natur spejler sig i den store, centralt placerede sø, Mankwe Dam. Parken ligger i overgangszonen mellem den tørre Kalahari-ørken og mere våde vegetation kendt som bushveld. Denne særlige beliggenhed gør egnen til yndet levested for et utraditionelt mix af pattedyr, fugle og planteliv, som ellers normalt enten kun lever i tørre eller våde områder.

Pilanesberg er den fjerde største nationalpark i Sydafrika, har et areal på 55.000 hektar og er hjemsted for The Big Five; løver, leoparder, sorte og hvide næsehorn, elefanter og bøfler. Vi vil også med stor sandsynlighed møde giraffer, zebraer, flodheste og krokodiller. Fuglelivet er yderst rigt, over 300 fuglearter er registreret i parken.Vi tjekker ind på hotellet Ivory Tree Game Lodge, som er vores komfortable udgangspunkt for kommende dages safari.

Dag 6
Pilanesberg Nationalpark. Besøg på Zoos forskningsstation og i wilderness-områder
Zoo har i over 15 år støttet overvågning af næsehorn i Pilanesberg

I løbet af de næste par dage skal vi både opleve morgen- og eftermiddagssafarier samt på vandretur i den smukke natur. Gennem årene er vildtet blevet tilvænnet biler og besøgende. Derfor ser man ofte elefanter, giraffer og forskellige antiloper græsse tæt op ad safarikøretøjet. Det er heller ikke usædvanligt, at en løveflok hindrer den fri passage. Derfor foregår safarien på vildtets betingelser. Safarikøretøjerne er åbne terrængående køretøjer, og det føles ærefrygtindgydende, når man opholder sig få meter fra en gigantisk elefant, for slet ikke at tale om løve eller næsehorn, uden et sikkert hegn imellem. Men rovdyrene opfatter ikke en bil med passagerer som mad – heldigvis da!

Vi får et grundigt indblik i Zoos store engagement i Pilanesberg Nationalpark og arbejdet med at forhindre krybskytteri. Zoologisk Have har i over 15 år støttet overvågningen af næsehornsbestanden i Pilanesberg Nationalpark. Det startede med økonomisk støtte til to danske biologer, der ved hjælp af øremærkning af næsehornene kunne følge udviklingen af bestanden fra år til år.

I 2006 overtog Zoologisk Have sammen med parkforvaltningen denne opgave, og i 2010 besluttede Zoo at bygge en forskningsstation i parken. Siden da er overvågningen blevet intensiveret, og i dag er størstedelen af næsehornene øremærket og kan følges af både forskere og parkforvaltning. Ovenikøbet kom to næsehorn i 2006 til Zoo fra Pilanesberg Nationalpark.

Vi besøger forskningsstationen og møder de meget dedikerede antikrybskytteenheder. V får også lov til at overvære en ranger indfange og øremærke et næsehorn; en hel unik oplevelse, som kun lader sig gøre i kraft af Zoos store engagement i parken. Særlig er også besøget i de lukkede wilderness-områder, som ellers er forundt rangere og forskere.

Dag 7–8
Pilanesberg Nationalpark. Til Black Rhino Lodge
Eventyrlig udsigt

I dag siger vi farvel til Ivory Tree Lodge og kører vestpå til den mindre Black Rhino Lodge i Pilanesberg Nationalpark. Fra den mere intime lodge fortsætter vi vores safari og udforsker de vestlige del af nationalparken. Vi oplever både morgen- og eftermiddagssafari og får god mulighed for at nyde den fantastiske sydafrikanske natur.

Dag 9
Pilanesberg Nationalpark – Johannesburg. Hjemrejse

Rige på oplevelser forlader vi Pilanesberg og begiver os til Johannesburg. Joburg, som Sydafrikas største by kaldes i daglig tale, har over seks millioner indbyggere. Den minder om en amerikansk storby med en kerne af skyskrabere i et moderne forretningskvarter, der langsomt flader ud i små, lave forstadskvarterer. Joburg er centrum for verdens diamant- og guldhandel.

Vi kører til lufthavnen i Johannesburg, hvorfra vi flyver til København. Der er også mulighed for at fortsætte på en af de rejseforlængelser, vi tilbyder.

Dag 10
Ankomst til København

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
kr. 4.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder (Sami Widell fra Zoo)
 • Fly København – Johannesburg t/r med mellemlanding
 • Safarier og udflugter jf. program
 • 3 nætter på Ranger Camp i delt dobbeltværelse
 • 2 nætter på Black Rhino Lodge i delt dobbeltværelse
 • 2 nætter på Ivory Tree i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • 7 frokoster og 7 aftenmåltider
 • Infomøde
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer (dog er der juice, kaffe, te m.m. til morgenmad)
 • Drikkepenge (beregn ca. kr. 350 pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

For de raske og rørige

Dette er bestemt ikke en strabadserende rejse, men vi forventer, at deltagerne er aktive mennesker, der kan lide at komme ud i naturen.

Klima

Den sydafrikanske vinter ligger modsat vores i månederne fra juni til august, hvor der ofte er kolde nætter. Dette kan også være tilfældet i maj og september, hvorimod perioden fra oktober til marts som regel er forholdsvis varm, også i nattetimerne, uden at det dog på nogen måde er trykkende.

En typisk vinterdag kan sammenlignes med en god, dansk forårsdag med sol og temperaturer, der kan snige sig over 20 grader, men nætterne bringer ofte frost med sig på udsatte steder. Resten af året vil det fortrinsvist være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen sagtens snige sig over 30 grader.

Byger forekommer året rundt med flest nordpå i de varme måneder og flest sydpå i de kolde måneder. Generelt er vejret i Sydafrika mildt og behageligt året rundt. Ekstreme vejrforhold er sjældne, men forekommer dog (især i de senere år).

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Waterberg

Bjergkæden Waterberg er navngivet efter de talrige floder, bække og vådområder, der præger naturen i denne del af Sydafrika. Waterberg er fællesbetegnelsen for et stort område, der omfatter Sand River Mountains, Hoekberg, Swaershoek og Mopel Range, og som er et af klodens ældste bjergområder med storslået og dramatisk natur i særklasse.

De tidlige nybyggere døbte området "vandbjerg" på grund af de talrige søer, sumpe, vandfald og floder, der karakteriserer dette vildnis i kontrast til det omgivende tørre savanneland. De sydlige skråninger er præget af stejle, nøgne fjeldsider og yderst særegne klippeformationer, mens de nordlige skråninger gradvist falder mod busklandet og de åbne savannesletter. I højsommeren (december - februar), når de mørke tordenskyer samler sig om højsletten og giver en kraftig, kort eftermiddagsskylle, fyldes de mange små og store strømme og får de røde sandstensklitter til at glimte i solen, inden det meste af vandet ender i Limpopo-floden.

I 2001 fik det 15.000 kvadratkilometer store Waterberg Biosphere Reserve international status som en del af UNESCO’s globale biosfærenetværk. Landskabet er typisk savanne med en vandrig højslette i centrum, hvilket giver mange forskellige biotoper og dermed også en enestående artsrigdom. Waterberg er ikke et sammenhængende reservat, men består af flere private reservater, hvoraf Entabeni er det største og mest mangfoldige. De smukkeste sandstens-monolitter, kløfter, slugter og vandfald ligger alle i Entabeni.

Entabeni er også kendt for usædvanlig mange forskellige antilopearter. Næsten alle sydafrikanske arter er repræsenteret her. Desuden er der en enestående flora bestående af den urgamle palmeart cykas, protea (sukkertræ) og sjældne løvfældende træer. Området ligger uden for malariazonen, og der er derfor ingen grund til at indtage malariamedicin på denne rejse.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Børn under 18 år

De sydafrikanske myndigheder kræver, at du som rejsende med børn under 18 år til/fra Sydafrika medbringer barnets originale fødsels-/dåbsattest. Attesten skal være oversat til engelsk og kan indhentes på det sognekontor, som i sin tid udstedte barnets dåbs- eller navneattest. Attesten skal også være påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel) hos Udenrigsministeriets Borgerservice.

Vær opmærksom på, at udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, hvorfor vi opfordrer dig til at kontakte dit sognekontor snarest muligt efter din bestilling af rejsen.

Formålet med dette dokumentationskrav er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret. 

Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Sydafrika. Undlader du at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest, nægtes du indrejse til Sydafrika, ligesom du vil blive afvist ved check-in.

Vær også opmærksom på, at hvis du rejser alene som forælder med dine børn kræves yderligere dokumentation. Hvis du rejser med børn, som ikke er dine biologiske børn, skal I medbringe særlig dokumentation – som ligeledes skal være på engelsk og påført en Apostille. Kontakt Borgerservice for mere information om disse krav.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 10 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato.

I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Sydafrika

Her kan du få mere at vide om Sydafrika: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/sydafrika. Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Forlæng rejsen

Storbyferie i Cape Town

Type Rejseforlængelse
Varighed 4 dage
Pris 2.998,–
4 dages kultur, shopping, gastronomi og smuk natur i Cape Town

Smuk, kulturel og fuld af liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høje Taffelbjerg midt i det hele og den naturskønne Kaphalvø i baghaven kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skønhedskonkurrence. Læg dertil masser af historiske seværdigheder, fortræffelig shopping, lækker mad, gode vine og pragtfulde strande.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem tre hoteller:

Inn on the Square
Fint hotel beliggende på den historiske Greenmarket-plads. Værelserne har alle de nødvendige faciliteter, gratis trådløst internet, samt kaffe- og tefaciliteter, aircondition og satellit-tv.

Hotellet har en opvarmet swimmingpool på taget med en fantastisk panoramaudsigt over Taffelbjerget.

Læs mere på http://aha.co.za/innonthesquare/

Pris 
2.998,- pr. person i delt dobeltværelse på Inn on the square

Tillæg for enkeltværelse
1.498,-

Radisson Blu Le Vendome Hotel
Kvalitetshotel beliggende i Sea Point og kun et par minutter i taxa fra Victoria & Albert Waterfront. Hotellet har naturligvis har de faciliteter, man kan forvente af et Radisson-hotel inkl. restaurant, bar og udendørs pool.

Læs mere på www.radissonblu.com/hotel-levendome-capetown 

Tillæg for opgradering af hotel
1.500,- pr. person i delt dobbeltværelse på Radisson Blu Le Vendome

Tillæg for enkeltværelse
4.000,-

Winchester Mansions
Lækkert 4-stjernet hotel beliggende på promenaden Sea Point. Hotellet emmer af elegance og ligger lige ud til Atlanterhavskysten kun få minutters gang fra den berømte Victoria & Alfred Waterfront. Hotellets restaurant, Harveys, giver dine smagsløg en oplevelse i det sydafrikanske køkken, musklerne kan du få rørt i den udendørs swimmingpool, og wellnesscenteret sørger for genopladning.

Læs mere på www.winchester.co.za

Tillæg for opgradering af hotel 
1.500,- pr. person i delt dobbeltværelse på Winchester Mansions

Tillæg for enkeltværelse
4.000,-

Udflugter
I Cape Town kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her:
Udflugter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Cape Town
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling
Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Luksus ved Victoria Falls

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 8.998,–
5 dages afslapning i luksusomgivelser ved et af verdens smukkeste vandfald

Med en højde på 100 meter, en bredde på to kilometer og tæt regnskov hele vejen rundt er Victoria Falls et imponerende sted at tilbringe fire dage som afslutning på din Afrika-rejse. På bantusprog kaldes vandfaldene ’mosi-oa-tunya’ (’røgen, der tordner’), og det er netop, hvad Victoria Falls ligner – en kæmpe røgsky parret med et tordenbrag.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem 2 hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skønt 4-stjernet resort med tre swimmingpools, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og børneområde. Resortet ligger inde i Victoria Falls Nationalpark i gåafstand fra selve vandfaldet.

Læs mere på www.thekingdomhotel.co.za

Pris
kr. 8.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.998,-

Victoria Falls Hotel
Vidunderligt 5-stjernet hotel, der oser af atmosfære og kolonihistorie. Her er alle tænkelige faciliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i topklasse. Vandfaldene ligger 10 minutters gang fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Læs mere på www.victoriafallshotel.com

Pris
kr. 9.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på Victoria Falls Hotel

Tillæg for enkeltværelse
kr. 4.998,-

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 3 nætter på hotel ved Victoria Falls i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 1 nat på hotel i Johannesburg i delt dobbeltværelse
 • Sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
 • Gåtur omkring vandfaldene
Prisen inkluderer ikke
 • Diverse visa, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, henviser vi til ambassaden.
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Afslapning på Mauritius

Type Rejseforlængelse
Varighed 7 dage
Pris Fra 9.498,–
Palmestrande, afslapning og lækker gastronomi midt i Det Indiske Ocean.

Nyd 5 dages afslapning ved poolen eller på stranden i det tropisk paradis. For de mere aktive er der mange muligheder for at udforske øen eller tage på udflugter.

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3-6 Afslapning på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius – Johannesburg (om morgenen). Hotelværelse til rådighed i Johannesburg. Fly Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På denne forlængelse kan du vælge mellem tre hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjernede hotel ligger på den nordvestlige kyst af øen med udsigt over lagunen ved den verdensberømte kridhvide sandstrand, Trou aux Biches. Der er 5 km til den livlige by Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
kr. 9.498,- per person i delt dobbeltværelse på Hotel Casuarina

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.498,-

Le Meridien Ile Maurice

4-stjernede Le Meridien ligger i helt perfekt omgivet af en tropisk have. Hotellet har et stort pool-område og direkte adgang til stranden. Helpension er inkluderet i opholdet.

http://www.lemeridien-mauritius.com

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 1.498,- per person i delt dobbeltværelse på Le Meridien

Tillæg for enkeltværelse
kr. 3.998,-

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Dette 5-stjernede luksushotel ligger på vestkysten, og her får du forkælelse for alle pengene. Der er flere restauranter og spa på hotellet, som ligger ned til stranden omgivet af en stor tropisk have. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
http://www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 2.498,- per person i delt dobbeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Tillæg for enkeltværelse
kr. 5.498,-

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Mauritius t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotelværelse til rådighed i Johannesburg på hjemrejsedagen
 • 5 nætter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Rated 5 out of 5 by from Storslået fantastisk rejse. Stor tak til vores fantastisk dygtige rejseleder fra ZOO, Sami Widell, som vidste stort set alt om dyr og natur, og gavmildt delte sin viden med os. Han gjorde rejsen til en uforglemmelig oplevelse, hvor hver eneste dag bød på nye storslåede eventyr, og store dyreoplevelser. Rejsens højdepunkt: at være på sidelinjen til indfangning og mærkning af et næsehorn, at få lov at se og føle på dette prægtige dyr, at få viden om, hvor truet det er - og den store indsats, der gøres for at ændre på det. Derudover var der særlige goder ved at være med ZOO - vi kom mange steder, hvor andre rejsende ikke har adgang - så mange unikke oplevelser, vi ikke havde forventet og som var overvældende.
Date published: 2017-03-19
Rated 5 out of 5 by from vi så rigtig mange dyr og rigtig tæt på vi var en dejlig gruppe, vi havde en fantastisk rejseleder (Sami) og fantastisk dygtige, vidende folk omkring os hele tiden (fx Charlotte). Gode, pæne og rene "hoteller" med fantastisk god mad. Vi var heldige med vejret (kun regn i slutningen af turen). Måske skulle man planlægge turen lidt tidligere på året, det er sjovere at være på tur i solskin end regnvejr. Vi fik rigtig mange safariture, flere end vi havde regnet med. Men mere vil have mere: vi synes eftermiddagsturene kunne have været lidt længere.
Date published: 2016-10-28
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk næsehornstur En fantastisk rejse i samarbejde med Zoo, hvor vi var med til at mærke/chippe et næsehorn. Rejselederen Sami udførte et fantastisk stykke arbejde og vidste alt om dyre og planteliv. Vi kom bag kulisserne med Zoos næsehornsprojekt og boede på 3 forskellige logdes. Albatros' egen lodge Honeyguide Ranger Camp var klart den bedste. Meget personlig og vi boede i "telte". Alt var tilrettelagt til perfektionisme.
Date published: 2017-03-16
Rated 5 out of 5 by from Meget oplevelsesrig tur - over forventning. Super spændende rejse (bortset fra den lange flyvetur). Vores rejseleder, som vi tidligere har oplevet, var igen til alle stjerner - bedre fås næppe! Masser af oplevelser og masser af dyr - og ikke mindst alle tiders rejsefæller. Ta' med på ZOO's/Albatros' rejse og vær med til at mærke et næsehorn, når der igen bliver ledige pladser!
Date published: 2016-10-27
Rated 5 out of 5 by from Fantastiske oplevelser Super tur hvor den ene store oplevelse afløste den anden, ikke mindst mærkning af næsehorn. Spændende at komme steder og få informationer som ikke er alle turister forundt. Dette skyldtes ikke mindst vores FANTASTISKE rejseleder: vidende, kompetent, ansvarlig og behageligt menneske. Også stor ros til zoo's lokalansatte i Pilanesberg. Første lodge - absolut min favorit - lå vidunderligt midt i bushen, ikke så stort, charmerende, dejlig mad og personligt personale som oven i købet dansede og sang for os en aften rundt om bålet. Det bedste og mest luksuriøse "telt" jeg nogensinde har boet i! Også sidste noget større lodge var dejligt, lidt mere luksus, lækker mad og personlig betjening. Absolut en tur jeg vil anbefale.
Date published: 2017-10-23
Rated 5 out of 5 by from Unik safari med faglig ekspertise på højt niveau Fantastisk spændende oplevelse specielt på grund af det højt kvalificerede personale - både rejseleder og personalet på forskningsstationen samt rangerne. Super indkvarteringer - varieret, spændende og luksuriøst på den smagfulde måde.
Date published: 2016-10-25
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk oplevelse Det var alletiders rejse, hygget rejsedeltagere, vores rejseleder Sami skal have mange roser, vi kunne ikke få nogen som var bedre
Date published: 2016-10-30
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk oplevelsesrig rejse Flotte naturoplevelser fra tidlig morgen til sen aften, sammen med en meget vidende rejseleder. Flot indkvartering og lækker mad.
Date published: 2016-10-27
 • y_2019, m_4, d_18, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_15
 • loc_da_DK, sid_ZARTR24, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

ZARTR24ADK