Aktiv vandreferie i Georgien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Kaukasus! Bare ordet emmer af mystik og eventyr. På denne vandreferie kommer vi ikke bare tæt på det rigtige Kaukasus, men helt ind i det.

Svaneti-regionen byder på nogle af Kaukasus’ højeste bjergtinder og mest spektakulære natur. Her bor lokalbefolkningen fortsat i de oprindelige stenhuse med flere generationer under samme tag, livet leves i pagt med naturen, og køer og heste er fortsat de foretrukne transportmidler. Områdets ikoniske vagttårne minder os om en ikke så fjern fortid, hvor fremmede blev betragtet med en stor portion mistro. Sådan er det heldigvis ikke i dag, hvor gæstfriheden er overraskende stor og oprigtig.

Med udgangspunkt i den lille bjerglandsby Mestia, som ligger i 1.500 meters højde, tager vi på vandreture mellem bjergsøer, gletsjere, bjergmassiver og små isolerede landsbyer. Vi bor på små, hyggelige gæstehuse, hvor værtsparret forkæler os med lokal kogekunst og hjemlig hygge.
Vi afslutter rejsen med to dage ved Sortehavskysten, nærmere betegnet i Georgiens næststørste by, Batumi, som lokker med smuk arkitektur, gode indkøbsmuligheder, fantastisk mad og vin, samt ikke mindst den henved syv kilometer lange strandpromenade, der hver aften omdannes til en stor udendørsfest med hyggelige spisesteder og forlystelser.

På denne rejse forventes det, at du er i god form, da vandringerne er lange og ret krævende. Læs mere under praktiske oplysninger.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Albatros aktiv

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Lari

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København og ankomst til Batumi, Georgien
Dag 2 Batumi – Zugdidi – Mestia. Dadiani-paladset, Engui Dam og imponerende natur
Dag 3 Mestia. Dagsudflugt til landsbyen Mazeri, de lokale vandfald og udsigt til Mount Ushba.
Dag 4 Mestia. Udflugt til Koruldi-søen, picnicfrokost og tid på egen hånd i Mestia.
Dag 5 Mestia – Mulakhi – Ushguli. Underskøn natur og ankomst til Europas højst beliggende landsby
Dag 6 Ushguli – Mestia. Lamaria-kirken, vandring til Shkhara-gletsjeren og med 4WD til Mestia
Dag 7 Mestia – Batumi. Mod Sortehavskysten og byrundtur i Batumi
Dag 8 Batumi. Tid på egen hånd og afskedsmiddag
Dag 9 Batumi – København

Hoteller

Georgiske gæstehuse

 • Lokale specialiteter

En stor del af oplevelsen i de kaukasiske bjerge er at bo på et lille hyggeligt gæstehus, hvor man kommer helt tæt på livet i landsbyen. På denne rejse bor vi på gæstehus i henholdsvis Mestia og Ushguli. Gæstehuse er private huse, hvor værtsparret står for madlavning og andre praktiske gøremål. Standarden er meget beskeden, men værelserne er rene og pæne og med de mest basale nødvendigheder. I Mestia er alle værelser inklusive privat bad og toilet, mens dette ikke kan garanteres i Ushguli. Alle måltider indtages i husets store spisesal, og afhængig af årstiden bruges overvejende lokalt dyrkede råvarer.

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
11.998,–
København
11.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København og ankomst til Batumi, Georgien
Lokale specialiteter

Vi flyver fra København tidligt om morgenen mod den tyrkiske hovedstad, hvor vi skifter fly og lander i Batumi først på aftenen. Ved ankomst bliver vi hentet i bus og kørt til vores hotel, hvor vi nyder en god georgisk middag. 

Aftensmad inkluderet.

Dag 2
Batumi – Zugdidi – Mestia. Dadiani-paladset, Engui Dam og imponerende natur Ca. 270 km

Efter en god nats søvn er vi klar til at kaste os over det georgiske eventyr. Vi begiver os efter morgenmad mod det sagnomspundne Svaneti. Omgivet af bjerge med tinder på over 4.000 meter har Svaneti altid været isoleret fra omverdenen. Dette har givet området et helt specielt særpræg, som bl.a. kommer til udtryk gennem de mange små fæstningsværker og udsigtstårne, koshki, der ses overalt i området.

Inden vi starter opstigningen mod Svaneti, kører vi forbi den spændende by Zugdidi, der med sine næsten 200.000 indbyggere virker uforholdsmæssig stor i forhold til de sporadisk beboede bjergområder. Dette er heller ikke helt forkert, da  byen nærmest blev oversvømmet af etniske georgiere under den russisk-georgiske krig i naboprovinsen Abkasien i 1992-1993. I dag ånder alt fred og ro, og vi besøger byens mest imponerende bygningsværk, det smukke Dadiani-palads. I dag huser det gamle palads en afdeling af det georgiske nationalmuseum, og vi har her mulighed for at blive klogere på områdets historie.

Efter en let frokost på en lokal restaurant begiver vi os videre mod Mestia, hovedbyen i Øvre Svaneti. I bunden af bjergmassivet gør vi holdt ved en af verdens største dæmningsbyggerier, Engui Dam, opført i 1960-70’erne, som et af Sovjettidens mønsterprojekter. Vi fortsætter mod Svaneti, og snart åbenbares den mest fantastiske natur. Imponerende bjergmassiver og små betagende landsbyer omgives af smukke rhododendronlunde, græssende får og kvæg, samt ikke mindst et dyreliv, der ikke findes lignende andre steder i Kaukasus. Her findes såvel bjørne som vildgeder og sjakaler samt et livligt fugleliv. 

Mestia er placeret i 1.500 meters højde, og byens ca. 3.000 indbyggere lever hovedsagligt af turisme, da byen er det perfekte udgangspunkt for vandreture om sommeren og skiture om vinteren. Vi indlogerer os på et mindre gæstehus, hvor vi også nyder aftensmaden sammen i gæstehusets hyggelige fællessal. 

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 3
Mestia. Dagsudflugt til landsbyen Mazeri, de lokale vandfald og udsigt til Mount Ushba. Vandring: Distance 10 km / Forventet tid 5-6 timer. Højdemeter 550m

Vi vågner op efter en god nats søvn og kan for første gang i fulde drag nyde udsigten til de nærliggende bjergtinder. Måske kan vi i horisonten svagt skimte de to tinder på Mount Ushba (4.710m), som vi i dag vil forsøge at komme endnu tættere på.

Efter morgenmaden begiver vi os med firhjulstrækkere til den lille landsby Mazeri, ca en times kørsel fra Mestia. Herfra begiver vi os på gåben mod nogle af områdets smukkeste vandfald. Vi går langs vejen, der fører op til den lille militærbase, som sikrer grænsen mod Kabardino-Balkarie. Republikken er en af de 21 autonome republikker i Den Russiske Føderation. Tidligere blev ruten benyttet som en af de få overgange, der forbandt Svaneti med områderne nord for Kaukasusbjergene. 

Efter at have passeret den lille militærbase ændrer landskabet karakter, og vi er nu ude i den vildeste uberørte natur. Vejens beskaffenhed er ikke noget at råbe hurra for, men vi bliver begavet med en fantastisk udsigt over området. Vi er nu ganske tæt på Mount Ushba, og det bakkede landsskab er afløst af massive og stejle bjergvægge. Vi spiser vores medbragte frokost og ser nærmere på nogle af områdets imponerende vandfald.

Midt på eftermiddagen begiver vi os tilbage mod Mazeri, hvor vores firhjulstrækkere venter for at bringe os sikkert tilbage til Mestia. 

Morgenmad, frokost (picnic) og aftensmad inkluderet.

Dag 4
Mestia. Udflugt til Koruldi-søen, picnicfrokost og tid på egen hånd i Mestia. Vandring: Distance 8 km / Forventet tid: 4-5 timer. Højdemeter 600m

Hønsene skraber i køkkenhaven lige uden for vores vinduer, og mens madmor sørger for friskbagt morgenbrød og varm kaffe kan vi så småt begynde at se frem til dagens spændende udflugt. Vores vanlige chauffører står parat med deres biler, når vi efter morgenmaden begiver os mod udsigtspunktet Jvari i 2170m højde. 

Fra Jvari er der en smuk udsigt over Mestia, og vi begiver os herfra mod Koruldi-søen, som faktisk er flere søer med samme navn. De isolerede bjergsøer er i klart vejr noget af det smukkeste, du kan finde i Svaneti, og vi håber vejret er med os og spiser vores medbragte frokost ved søbredden. Her er en smuk udsigt over de omkringliggende bjerge, som inkluderer Tetnuldi, Shkakhara og Ushba – alle over 4.700 meter høje.

Efter afslapning ved søerne returnerer vi til Jvari først på eftermiddagen, og for de friske er der mulighed for at fortsætte hele vejen ned til Mestia, en ekstra tur på omkring fem kilometer. Er fødderne brugte, og har man mere behov for at slappe af på gæstehuset eller se nærmere på Mestia, kører man med vores biler tilbage til byen, hvor resten af eftermiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd.

Morgenmad, frokost (picnic) og aftensmad er inkluderet.

Dag 5
Mestia – Mulakhi – Ushguli. Underskøn natur og ankomst til Europas højst beliggende landsby Vandring: Distance 13 km / Forventet tid 5-6 timer. Højdemeter 650m

I dag begiver vi os længere ind i hjertet af Svaneti og skal bl.a. besøge landsbyen, Ushguli, placeret i 2.200 meters højde. Hele byen er erklæret UNESCO-område, og vi får rig mulighed til at nyde, hvorledes natur, arkitektur og gamle traditioner synes at finde sammen i et helt fantastisk samspil. 

Vi starter dog dagen med at vandre fra Mestia til den nærliggende landsby Mulakhi. Vi går gennem store eng- og skovområder og kan de første mange timer skimte Mestia i baggrunden. Midt på dagen når vi til landsbyen Mulakhi, som er kendt for sine mange imponerende Svaneti-tårne, også kaldet koshkis. Tårnene blev i fredstid brugt som store fadebure, mens de under ufred kunne give de lokale beboere en vis form for beskyttelse.

Mulakhi er desuden et af de få steder, hvor man har helt klart udsyn til Svanetis højeste bjerg, Mt Shkhara (5210m). Vi går på opdagelse i den lille hyggelige landsby og slutter af med at spise frokost hos en lokal familie.

Vi kører fra Mulakhi midt på eftermiddagen og ankommer til Ushguli, inden solen går ned. Her venter vores bagage og det lokale værtspar med en velfortjent aftensmad, inden vi godt brugte kan kaste os i gæstehusets senge. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 6
Ushguli – Mestia. Lamaria-kirken, vandring til Shkhara-gletsjeren og med 4WD til Mestia Vandring: Distance 19 km/Forventet tid: 5 – 6 timer. Højdemeter 500m

Om morgenen er der tid til på egen hånd at gå på opdagelse i den pittoreske landsby, der fortsat har mere end 20 velbevarede koshkis (tårne). Husk godt fodtøj. Gaderne i Ushguli er ikke for småbørn.

Op ad formiddagen kigger vi forbi Ushgulis eneste kirke, Lamaria, fra det 12. årh, berømt for mordet på herremanden Puta Dadeshkeliani, der i slutningen af 1800-tallet forsøgte at samle befolkningen i Svaneti under sig. Samtlige beboere i Ushguli samledes ved kirken, hvor de i fællesskab udløste den revolver, som dræbte manden, der forsøgte det umulige. Nemlig at samle det område, som ingen tidligere hersker havde formået at samle under sig.

Fra kirken er der et smukt udsyn over Mt Shkara, der med sine 5.068 meter er Georgiens højeste bjerg – og det 3. højeste i hele Kaukasus. For de friske er der mulighed for at fortsætte mod den imponerende Shkhara-gletsjer, ca. 9 km nordøst for Ushguli. Vandreruten er i starten relativt flad og følger dalen for derefter at dreje væk fra grusvejen og begynde en let opstigning mod gletsjeren. 

Shkhara-gletsjeren ligger for foden af Mt Shkara og er et yndet mål for lokale såvel som turister. Det er også endestation for alle, som ikke har planer om at give sig i lag med det sagnomspundne bjerg, der først blev besteget i 1931. Vi nyder en medbragt frokost i de smukke omgivelser, inden vi returnerer af samme vej til Ushguli.

Det er blevet tid til atter at vende næsen mod Mestia. Vores biler holder klar til afgang, og vi gør et par enkelte stop undervejs for at strække benene og vi ankommer til Mestia sidst på eftermiddagen. De mange indtryk fra de sidste dages udflugter kan fordøjes i vores gæstehus, hvor vi også indtager en god solid aftensmad.

Morgenmad, frokost (picnic) og aftensmad er inkluderet.

Dag 7
Mestia – Batumi. Mod Sortehavskysten og byrundtur i Batumi Ca. 270 km

Det er blevet tid til at udskifte den friske bjergluft med ekstra varmegrader og modernitet i Georgiens tredjestørste by, Batumi. Efter en lang og smuk nedkørsel fra Mestia ankommer vi til lavlandet, hvor vi indtager en lokal frokost. Turen fortsætter til Batumi, som må siges at være den diametrale modsætning til livet i bjergene i Svaneti-området.

Batumi, oprindeligt en græsk handelsstation, ligger ved Sortehavskysten og kan bryste sig af et subtropisk klima, der de sidste årtier har tiltrukket turister til området. I kølvandet er fulgt storbyggeri af nye, moderne hoteller, casinoer og andet gøgl. Der findes dog stadig en hyggelig gammel bymidte, ligesom den store industrihavn er forsøgt shinet op til moderne tider. Batumi Boulevard, grundlagt i 1884, strækker sig 6 km langs kysten og byder på et væld af udendørsrestauranter, barer og cafeer. Det er her livet leves, og byens sjæl for alvor vækkes til live. 

Vi tjekker ind på vores hotel ikke langt fra den nye del af Batumi Boulevard og begiver os efterfølgende på en lille byrundtur. Vi slentrer langs havnepromenaden og kigger forbi byens vartegn, The Alphabet Tower, som er en hyldest til det georgiske skriftsprog og vi kigger naturligvis også forbi nogle af byens smukke pladser. 

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 8
Batumi. Tid på egen hånd og afskedsmiddag

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd i Sortehavsbyen Batumi. Og oplevelser er der nok af. Man kan slentre ned af den imponerende strandpromade, der med sine næsten 7 kilometer hører til blandt de længste i verden. Byens mange spændende butikker, parker og pladser byder også på dejlige oplevelser, og i udkanten af byen finder man landets smukkeste botaniske have. Haven blev oprettet i 1912 af den russiske botanist Andrej Krasnov og ligger smukt placeret i det bakkede landskab nord for byen.

Er man mere til historie og kultur har Batumi også gode ting at byde på. Måske et besøg på det lille Noble-museum, der fortæller historie om Noble-brødrenes olieeventyr i området. Byens nyåbnede etnografiske museum kan også kraftigt anbefales. Museet er privatejet, og museet består udelukkende af ting, som ejeren Kemal og hans familie selv har samlet; ja selv mannequindukkerne er replika af afdøde familiemedlemmer, venner og bekendte.

Om aftenen mødes vi alle til turens sidste middag, som vi indtager på en af byens bedste restauranter.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Dag 9
Batumi – København

Det er blevet tid til at tage afsked med Georgien. Med kufferten fyldt med gode minder kører vi efter en god morgenmad til lufthavnen i Batumi og flyver til København.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 11.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.498,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Batumi t/r med mellemlanding
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller/gæstehuse i delt dobbeltværelse
 • Helpension (pånær frokost dag 8 samt middag dag 7)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 50 USD)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Desuden er vandrestøvler påkrævet til vandreturene i Mestia-området.

Indkvartering

I Batumi benytter vi gode lokale 3-stjernede hoteller, som er valgt ud fra deres beliggenhed og hyggelige atmosfære.  Serviceniveau og standard kan være lidt anderledes end det, man er vant til i vores del af Europa. Uanset standard har du altid eget bad og toilet på hotellerne. Endelig hotelliste vil blive fremsendt med afrejsebrevet 7 dage før afrejse.

I Mestia bor vi på guesthouses, som er private huse, hvor værtsparret står for madlavning og andre praktiske gøremål. Standarden er meget beskeden, men der er naturligvis privat bad og toilet på alle værelser. De fleste måltider indtages i husets store spisesal, og afhængig af årstiden bruges overvejende lokalt dyrkede råvarer.

I Ushguli er konceptet det samme, men her er turismen stadig i sin vorden og henvender sig derfor overvejende til rygsæksrejsende med en meget beskeden købekraft. Standarden er derfor noget mere simpel med fælles bad og toilet på gangen samt senge, der ikke altid byder på den komfort, som man måske forventer. Værtsparrets venlighed og den fantastiske beliggenhed råder dog i overmål bod på den lidt lavere standard.

Vandring i Mestia-området

På denne tur forventes det, at du er i rigtig god form, da vandringerne er lange og rimelig krævende. Vi går udenfor stier, og enkelte gange skal vi bruge hænderne og hive fat i en busk, en klippe eller et træ for at passere en forhindring. Vi går ofte på ujævnt underlag. Du skal have gode ben og knæ, da dagsetaperne kan være lange og der er store højdeforskelle. 

På disse vandringer forventes det, at du går i rigtige vandrestøvler og det anbefales at du har vandrestave med.

Transport med firhjulstrækkere

I Mestia vil vi for det meste benytte os af firhjulstrækkere, når vi ad utilgængelige grusveje i bjergene forsøger at komme frem til de bedste vandreruter. Bilerne er ikke af nyere dato, og komforten er absolut ikke i højsædet. Til gengæld er bilerne meget driftsikre, og de lokale chauffører er vant til at færdes i disse svært tilgængelige områder. Der kan ikke garantereres faste pladser i bilerne, og forsædet bruges som regel af rejseleder eller lokalguider.

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Drikkepenge

Såvel lokalguider, som chauffører forventer at få en lille skilling som tak for deres indsats. Drikkepengene udgør størstedelen af deres løn, og for at sikre at alle får, hvad de har fortjent, sørger Albatros-rejselederen for at fordele de penge, som bliver samlet ind ved rejsens begyndelse.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser