Aktivt krydstogt fra Helsingør til Havørnenes hovedstad

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Sejl langs Norges barske kyst til Stavanger, Bergen, Lofoten, Bodø – kendt som Havørnenes hovedstad – og den smukke Geirangerfjord med Albatros’ eget skib

De fleste danskere kender Norges berømte kyster, og her får du chancen for at følge den kendte kystrute om bord på det gode ekspeditionsskib, Sea Endurance, kendt som Disco, da det tidligere sejlede i Vestgrønland. Vi råder over hele skibet, og du kan nyde komforten og den gode mad om bord – helpension er inkluderet.

Vi kommer tæt på de dybe fjordes stejle fjeldsider samt gamle havne og fiskerlejer, der står som aktive frilandsmuseer. Til forskel fra den traditionelle transport-sørejse gennem skærgården er dette et ægte krydstogt – med god tid til at opleve alle de smukke seværdigheder undervejs.

Rejsen fører os over Kattegat og Skagerrak til Kristiansand, Stavanger, Bergen og derefter til Norges måske smukkeste fjord, Geirangerfjord. På togtet videre mod Havørnenes hovedstad, Bodø, har vi valgt en indenskærsrute, så selve sejladsen bliver en stor naturoplevelse. Vi besøger naturligvis også Lofoten, en af de smukkeste øgrupper i verden.

Vi har krydret togtet med en udflugtspakke, som byder på masser af aktive oplevelser med cykel- og vandreture, så du kommer helt tæt på den natur, vi danskere altid har misundt vores norske brødre.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt

 • Rejseleder

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra Helsingør. Indtjekning på skibet
Dag 2 Kristiansand. Tid på egen hånd. Mulighed for byrundtur med segway (tilkøb)
Dag 3 Stavanger. Tid på egen hånd. Mulighed for byrundtur på cykel (tilkøb)
Dag 4 Bergen. Gåtur med rejselederen eller tid på egen hånd
Dag 5 Geirangerfjorden. Tid på egen hånd. Mulighed for udflugt på el-cykler til Opplendskedalen (tilkøb)
Dag 6 Kristiansund. Tid på egen hånd. Mulighed for vandretur til Ørnhammeren (tilkøb)
Dag 7 Rørvik. Gåtur med rejselederen eller tid på egen hånd. Mulighed for at fiske fra skibet eller zodiacs
Dag 8 Lofoten, Reine og Trollfjorden. Byrundtur i Reine. Mulighed for cykeltur til Aa (tilkøb)
Dag 9 Bodø, Havørnenes hovedstad. Byrundtur og hjemrejse med fly til København

Sea Endurance

Sea Endurance er ikke et traditionelt krydstogtskib, men et vaskeægte ekspeditionsskib, hvor de store oplevelser er i centrum med mulighed for at sejle, hvor traditionelle skibe ikke kan komme.

Med en isklasse B og isklasse A1 (skrog), er det rustet til alle forhold i Arktis – fra mødet med storisen til cruise mellem isfjelde i smalle fjorde. Kun få ekspeditionsskibe i verden kan klare denne opgave, og derfor benytter vi Sea Endurance, hvor oplevelserne er i centrum, og de hårde isforhold i Arktis kan forceres.

I de medbragte zodiac-flåder kan vi komme tæt på det hele: Hvaler, hvalrosser og hvem ved, måske en isbjørn kommer forbi – med landgange og minicruises i fjorde og forbi gletsjerlandskaber.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Helsingør. Indtjekning på skibet
Velkommen om bord Sea Endurance
Vi tjekker ind på skibet først på eftermiddagen, og efter indkvartering i kahytterne er der rundvisning på skibet. Klokken 14 stævner vi ud fra Helsingørs Havn, og fra skibets dæk kan vi vinke farvel til Kronborg på bagbordsside. Resten af dagen er der rig lejlighed til at stifte bekendtskab med skibets faciliteter. Rejselederne vil løbende informere om rejsen.
Dag 2
Kristiansand. Tid på egen hånd. Mulighed for byrundtur med segway (tilkøb)
Kristiansand blev grundlagt i 1641 af Christian d.4

Vi ankommer til den hyggelige norske købstad, Kristiansand. Byen har en lang historie, der er tæt forbundet med Danmark. Byen er tilmed grundlagt af Christian d.4 i 1641 og har stadig en hyggelig, gammel bykerne, selv om byen har været hårdt ramt af brande og desuden blev bombet i forbindelse med krigsudbruddet i 1940.

I stedet for at opleve den sydlige hovedstad gennem et busvindue har vi valgt at leje segways til at komme rundt i byen. En segway er et eldrevet to-hjulet køretøj, som kører frem, når du læner dig frem og bremser, når du læner dig tilbage. Den drejer, når du bevæger styret sidelæns, og passer perfekt til oplevelser i byen. Vi bliver naturligvis introduceret i at bruge af dette anderledes køretøj, inden vi kaster os ud i en byrundtur. Vi kommer blandt andet forbi byens fiskemarked, Otterdal Park, Kristiansands fæstningsværk, den gamle bydel og de smukke træhuse i Posebyen, samt naturligvis byens katedralen med plads til ca. 1.500 kirkegængere.

Sidst på eftermiddagen begiver vi os mod havnen, hvor vores skib venter på at bringe os videre til den næste havn, Stavanger.

(Udflugten er ikke inkluderet i rejsen pris, særskilt udflugtspakke kan tilkøbes hjemmefra. Se mere længere nede i programmet).

Dag 3
Stavanger. Tid på egen hånd. Mulighed for byrundtur på cykel (tilkøb)
Stavanger er centurm for norsk olieindustri

Vi ankommer til Stavanger først på formiddagen. Byen, der i dag regnes for centrum for norsk olieindustri, er en af landets hurtigst voksende og ligger smukt placeret ved fjorden og de mange småøer, der danner en naturlig barriere for vind og vejr.

Der bliver naturligvis mulighed for at se nærmere på byen og for dem, som har købt udflugtspakken, har vi inkluderet en cykeltur til det imponerende monument, De 3 Sværd, der blev indviet i 1983. Monument er rejst til minde om slaget i Hafrsfjord i 872, hvor Harald Hårfagre samlede Norge til et rige.

Fra havnen til De 3 Sværd er der ca. 6 kilometer, og vi har lagt vejen gennem den smukke Ullandhaugskogen, hvorfra der er en imponerende udsigt over byen. På tilbagevejen passerer vi byens universitet og kører det sidste lange stykke langs kysten, hvor vi ved selvsyn kan konstatere, hvorfor byen hvert år tiltrækker tusindvis af turister.

(Udflugten er ikke inkluderet i rejsen pris, særskilt udflugtspakke kan tilkøbes hjemmefra. Se mere længere nede i programmet).

Dag 4
Bergen. Gåtur med rejselederen eller tid på egen hånd
Bryggens historie i Bergen går tilbage in 1300-tallets

Tidligt om morgenen går vi ind i skærgården syd for Bergen. Vi skal have lods om bord ved Marsteinen Fyr, og vi følger derefter ruten ind til Bergen mellem mange øer og trange sunde. Vi sejler under en af verdens længste frispændsbroer, Askøybroen, hvor hovedspændet er 850 meter. Under indsejlingen til Bergen forstår man, at Bergen ikke blot er omkranset af syv fjelde, men også af syv fjorde.

Vi lægger til kaj i Bergen og har hele formiddagen i denne spændende by, hvor de fleste seværdigheder ligger i kort afstand fra kajen. Har du lyst, kan du følges med rejselederen på en gåtur rundt i byen, og ellers har du tid til at gå på opdagelse på egen hånd. I havneområdet findes Bergens berømte »museumsstrækning«, kaldet Bryggen, med de gamle karakteristiske huse. Bryggens historie går tilbage til Hansaforbundets tid midt i 1300-tallet. Bryggen er så enestående, at den er på UNESCOs liste over World Heritage Sites. Det er meget hyggeligt at gå rundt i byen med de gamle bygninger og Fisketorget midt i centrum. Bergen har også fine kunstsamlinger, som ligger kun 10 minutters gang fra Fisketorget. Der er også mulighed for på egen hånd at tage en tur med den berømte kabelbane til udkigspunktet Fløyen, 325 meter over byen.

Dag 5
Geirangerfjorden. Tid på egen hånd. Mulighed for udflugt på el-cykler til Opplendskedalen (tilkøb)
Den pittoreske Geirangerfjord

Et almindeligt syn langs den norske kyst er fjorde, som skærer sig gennem landskabet. Under den sidste istid blev den vilde og smukke Vestlandsnatur dannet af gletsjerudløbere fra den centrale skandinaviske iskappe, som skar sig vej ned gennem bjergarter fra jordens ældste tider. Da isen smeltede, var landskabet forvandlet til de høje fjelde, smalle dale og dybe fjorde, man oplever her i Vestlandet. Vi passerer forbi mundingen af den 204 kilometer lange Sognefjord, der er verdens næstlængste fjord. Det dybeste sted i fjorden er 1.308 meter.

Efter en kort strækning på Atlanten er vi atter på vej dybt ind Norges fjeldverden. Vi sejler gennem Eiksund med dens mange små bygder og høje fjelde, inden vi når frem til selve Geirangerfjorden, som er en sidefjord til Sognefjorden, hvor den forgrener sig mod sydøst.

Vi sejler dybt ind i fjorden til den ganske lille Geiranger by. Skibet lægger til kaj om formiddagen, og der er mulighed for at deltage i cykeltur til nogle af de mange skønne udsigtspunkter omkring Geiranger.

Cykeludflugten varer ca. 3 timer og bringer os fra den lille havn i Geiranger til Opplendskedal, 420 meter over havets overflade. Turen til Opplendskedalen er på 7 kilometer og kræver en vis fysisk form. Dog holder vi pauser undervejs, og vi kører på el-cykler, hvilket gør en stor del af arbejdet for én. Belønningen for den strabadserende opkørsel er en fantastisk udsigt fra Dalengården, hvor vi bliver trakteret med kaffe og kage. Nedturen er en leg, og undervejs gør vi stop ved udsigtpunktet Flydalsjuvet og Grindalsvandfaldet.

Sidst på eftermiddagen sejler vi fra Geiranger og spiser middag, mens vi nyder synet af de bratte fjeldsider, som stille glider forbi. Geirangerfjorden betragtes af mange som perlen blandt Norges fjorde. Majestætiske, høje fjeldtoppe, der er dækkede af sne, og voldsomme fosser på de næsten lodrette fjeldsider så langt øjet rækker. Det er ikke uden grund, at mange kalder netop denne fjordrejse for verdens smukkeste.

(Udflugten er ikke inkluderet i rejsen pris, særskilt udflugtspakke kan tilkøbes hjemmefra. Se mere længere nede i programmet).

Dag 6
Kristiansund. Tid på egen hånd. Mulighed for vandretur til Ørnhammeren (tilkøb)
Kristiansund

Tidligt om morgenen sejler vi forbi Hustadvika, hvor vi på grund af »urent vand« (dvs. mange klippeskær) må søge væk fra kysten. Men allerede kl. ca. 9 er vi fremme i vores næste havn, Kristiansund, som ligger på tre øer og har let adgang til Atlanterhavet. Stedet har gennem flere århundreder været en vigtig havn for torskefiskeriet og produktionen af klipfisk til Sydeuropa og Sydamerika, hvor klipfisken kendt under navnet bacalao.

Vi indsnuser atmosfæren i byen, og for de, som har købt udflugtspakken, er der mulighed for en vandretur til det nærliggende udsigtspunkt Ørnhammeren. Herfra er der en fantastisk udsigt over byen og de omkringliggende øer. Vi kører med bus til øen Frei, hvorfra vi går de sidste 3-4 kilometer langs en naturlig sti med en stigning på 270 meter.

Vel tilbage i Kristiansund går vi om bord på skibet og sejler videre til den nærliggende Grip ø.

Øen har været beboet siden 1100 tallet og var frem til 1964 Norges mindste kommune med små 300 sjæle. De sidste fastboende flyttede fra øen i 1974, men de gamle bebyggelser står stadig og vedligeholdes løbende – heriblandt øens stavkirke, der er Norges mindste.

Vi sejler ind til Grip med zodiacs, og rejselederne fortæller om livet på denne isolerede ø. Sidst på eftermiddagen sejler vi videre mod Rørvik.

(Udflugten er ikke inkluderet i rejsen pris, særskilt udflugtspakke kan tilkøbes hjemmefra. Se mere længere nede i programmet).

Dag 7
Rørvik. Gåtur med rejselederen eller tid på egen hånd. Mulighed for at fiske fra skibet eller zodiacs
Den lille bydg Rørvik

Hvis vejret og søen er til det, venter i dag en række storslåede naturoplevelser. Tidligt om morgenen ankommer vi til den lille bygd, Rørvik, hovedby for Vikna kommune, der består af omkring 6.000 øer, holme og rev. Byens mange træhuse giver Rørvik et typisk bygd-udseende og er bygget op omkring handelspladsen Berggården fra 1878. Har du lyst, kan du følges med rejselederen på en gåtur rundt i byen, og ellers har du tid til at gå på opdagelse på egen hånd.

Det smukke kystmuseum Norveg er byens arkitektonisk vartegn og fortæller historien om de seneste 10.000 års kultur og historie i regionen. Fra de første mennesker ankom til området og til de aktuelle udfordringer i en af verdens førende fiskerinationer. (Entré er ikke inkluderet)

Efter et spændende besøg i Rørvik fortsætter vi nord om øen Vikna. Kaptajnen tilstræber i det hele taget at følge en kurs indenskærs, og vi skulle gerne opleve en række smalle sunde i løbet af eftermiddagen og aftenen. Vær dog opmærksom på, at ruten altid kan blive ændret i sidste øjeblik på baggrund af kaptajnens vurderinger.

Sidst på eftermiddagen bliver der mulighed for at fiske fra skibet eller zodiacs. Området omkring Rørvik og Vikna er et sandt eldorado for fiskere, og vi forsøger at supplere dagens middag med friskfanget fisk.

Dag 8
Lofoten, Reine og Trollfjorden. Byrundtur i Reine. Mulighed for cykeltur til Aa (tilkøb)
Fiskerbyen Reine i Lofoten

Vi kommer nu til øgruppen Lofoten, som ligger langs Vestfjordens nordside. På afstand ser øerne ud som en sammenhængende fjeldrække, som kaldes Lofotvæggen, og længden af denne er ca. 110 kilometer. Klipperne her er over 3 milliarder år gamle! Lofoten er kendetegnet af en enestående og barsk naturskønhed, som vi nyder fra skibet.

Havet ved øerne har i mange århundreder været fyldt med torsk, og det er baggrunden for det store Lofotfiskeri. Vi lægger ind i den lille fiskerby, Reine. Byen trykker sig under Lofotvæggens 1.000 meter høje fjeldvægge, og man forstår, at internationale rejseskribenter har kåret Lofoten som en af de smukkeste øgrupper i verden.

Med fjeldet i ryggen og omgivet af havet på tre sider havde Reine de naturgivne forudsætninger for at blive et knudepunkt for Lofotfiskeriet, og i 1800-tallet voksede øsamfundet til at blive en vigtig fiskerihavn på Lofoten.

Efter en spændende byvandring i Reine er der mulighed for en smuk cykeltur til Aa. Den 9 kilometer lange cykelrute følger kystlinien og giver et unikt indblik i Lofotens betagende natur. Den lille bygd Aa var oprindelig et lille fiskeleje, men er i dag en hyggelig lille bygd med små caféer og et tørfiskmuseum, der fortæller historien om fiskeriet i området (entré ikke inkluderet) Vi kører med bus tilbage til Reine.

Sidst på eftermiddagen stævner vi atter ud og begiver os yderligere nordpå. Nætterne er lyse nu, og vi får derfor fuldt udbytte af aftenens dramatiske sejlads gennem Raftsundet og den magiske Trollfjord, en smal sidefjord omkranset af lodrette fjeldvægge. I denne fjord fandt det berømte Trollfjordslag sted i 1890, hvor fiskere i gamle robåde kæmpede mod fiskere i nye motorbåde om fiskerettighederne. Begivenheden er beskrevet i romanen ”Den sidste viking” af Johan Bojer.

(Udflugten er ikke inkluderet i rejsen pris, særskilt udflugtspakke kan tilkøbes hjemmefra. Se mere længere nede i programmet).

Dag 9
Bodø, Havørnenes hovedstad. Byrundtur og hjemrejse med fly til København
Området omkring smukke Bodø

Om morgenen anløber vi Bodø. Med et indbyggertal på over 50.000 er Bodø områdets største by og med dens beliggenhed under de barske fjeldtoppe tiltrækker den ikke blot mange turister, men også en stor koloni af havørne, der har givet byen dens øgenavn, Havørnenes hovedstad.

Vi tager afsked med vores dejlige skib og begiver os på en byrundtur i Bodø. Byen er en af Norges hurtigst voksende byer med et levende byliv. En del kunstnere, glaspustere og smykkedesignere har gallerier i centrum, og der bliver naturligvis tid til at gøre de sidste indkøb, inden vi først på eftermiddagen begiver os mod lufthavnen, hvor flyet til København venter.

Udflugtspakke

Du har mulighed for at komme med på en række spændende udflugter i de byer, vi besøger på krydstogtet. Udflugterne ledes af vores danske rejseledere. Udflugtspakken skal købes hjemmefra senest 30 dage før afrejse og inkluderer:

 • Byrundtur Kristiansand med segway
 • Cykeltur til De 3 Sværd i Stavanger
 • Udflugt på el-cykler til Opplendskedalen ved Geirangerfjorden
 • Vandretur til Ørnhammeren ved Kristiansund (inkl. bus tilbage til båden)
 • Cykeltur fra Reine til Aa (inkl. bustransfer)

Bemærk venligst, at mange af udflugterne er aktive og kræver, at du er i god form for at deltage. Du bedes oplyse højde og vægt, så korrekt segway og cykel kan bestilles.

Udflugtspakken koster kr. 2.998,-

De 3 Svær i Stavanger

Prisinformation

Tillæg for opgradering af kahyt per person

Kahytskategori D: kr. 998,-

Kahytskategori C: kr. 1.498,-

Kahytskategori B: kr. 1.998,-

Kahytskategori A: kr. 2.498,-

Tillæg for enkeltkahyt (kun muligt i kat. E)

Kahytskategori E: kr. 6.998,-

Børnerabat 2-11 år

50% af grundprisen ved minimum 2 betalende voksne i samme kahyt (kun muligt i kategori F).

Rabat på kr 998,- ved 3 eller 4 voksne i en kahyt

Hvis I bor 3 eller 4 voksne (12+ år) i samme kahyt får I 998,- i rabat pr. person (kun muligt i kategori F).

Kontakt os, hvis I ønsker at bo tre eller fire personer i samme kahyt.

Rabatterne kan ikke kombineres.

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly Bodø – København
 • 9 dages krydstogts med M/S Sea Endurance i udvendig dobbeltkahyt med eget bad og toilet
 • Helpension om bord på skibet
 • Udflugter jf. program
 • Bustransport til Bodø Lufthavn
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til besætningen på M/S Sea Endurance, beregn ca. 80 kr. per dag per deltager Udflugtspakke kr. 2.998,-
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
Oplev mere
Udflugtspakke kr. 2.998,-

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Praktiske oplysninger

Kahytskategorier

Kahytskategori A 
Udvendig stor deluxekahyt på dæk 4. Indrettet med dobbeltseng (to madrasser), skrivebord, siddegruppe, køleskab, tv/dvd-afspiller, to vinduer til løbegang.

Kahytskategori B
Udvendig deluxekahyt på dæk 3 og 4. Indrettet med dobbeltseng (to madrasser), skrivebord, siddegruppe, tv/dvd-afspiller og vindue (på dæk 4 er vinduet ud til en løbegang).

Kahytskategori C
Udvendig superiorkahyt på dæk 3. Indrettet med lille dobbeltseng (halvandenmands), skrivebord, siddegruppe og vindue.

Kahytskategori D
Udvendig superiorkahyt på dæk 3. Indrettet med to separate senge (sofa og seng), skrivebord, stol og vindue.

Kahytskategori E og F
Udvendig standardkahyt på dæk 3. Indrettet med to separate senge (sofa og seng), skrivebord, stol og vindue. Nogle kahytter er indrettet med køjesenge med tre sovepladser (der er et begrænset antal af denne kategori F).

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 30 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hvem kan deltage?

Rejsen er forholdsvis komfortabel og uden obligatoriske strabadser eller særlige krav til deltagerne. Men det forudsættes dog, at du er rask, rørig (adræt) og selvhjulpen, og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn. Samt har lyst til at opleve naturen på dens egne præmisser. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Bemærk venligst, at udflugterne i udflugtspakken på denne rejse kræver, at du er i god fysisk form for at deltage. Du skal kunne gennemføre cykel- og vandreture på op til 3-4 timer i et kuperet terræn.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros Travel om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Ikke egnet for gangbesværede

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Kørestole og gangstativer/rollator må ikke tages med på skibet. Dette skyldes sikkerhedsmæssige årsager, da der skal være fri passage på gangarealer osv.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til landgang og udflugter. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Det er også en god idé at medbringe en kikkert – du går glip af meget uden.

Søsygemiddel

Man kan komme ud for store dønninger, selvom vi sejler meget indenskærs og tæt på kysten. Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.

Mere om Norge

Her kan du få mere at vide om Norge: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/norge

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

DKCSC01ADK