Albatros Aktiv – New Zealand for naturelskere

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Aktiv ferie med vandreture i New Zealands eventyrlige nationalparker

Inkl. besøg i Sydney
Denne aktive rejse indeholder seks overkommelige vandreture i New Zealands smukkeste nationalparker. Få det hele med: enestående gletsjerlandskaber, regnskov, boblende gejsere, maorier, fantastiske kyster og naturligvis en stor bid af det moderne, gæstfrie land, der passer gevaldigt godt på sin natur.
Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Albatros aktiv

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Newzealandsk dollar

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Sydney, Australien
Dag 3 Sydney. Byrundtur, rundvisning i Operahuset, havnerundfart
Dag 4 Sydney – Auckland, New Zealand. Kort byrundtur
Dag 5 Auckland – Rotorua. Træplantningsceremoni og mulighed for polynesisk spa
Dag 6 Rotorua. Termisk område, Lake Taupo og vandring i Tongariro Nationalpark
Dag 7 Tongariro Nationalpark. Heldagsvandring i vulkanlandskab
Dag 8 Tongariro Nationalpark – Wanganui. Maorikultur og overnatning i traditionelt fælleshus
Dag 9 Wanganui – Wellington. Te Papa-museet, kort byrundtur og tid på egen hånd
Dag 10 Wellington. Dag til fri disposition
Dag 11 Sejltur Wellington – Picton. Vandring ved Pelorus Bridge-naturreservatet og videre til Nelson
Dag 12 Vandring i Abel Tasman Nationalpark
Dag 13 Nelson – sælkoloni ved Westport – Pancake Rocks i Paparoa Nationalpark – Greymouth
Dag 14 Greymouth – jade i Hokitika – vandring til Okarito Trig – Fox Glacier by
Dag 15 Vandring i Westland Nationalpark og Wanaka – Queenstown. Mulighed for adventuresport
Dag 16 Queenstown. Tid til egne eventyr
Dag 17 Sejltur i Fiordland Nationalpark – Te Anau
Dag 18 Otago-halvøen med albatros-koloni – Dunedin
Dag 19 Dunedin – Moeraki Boulders – Omarama
Dag 20 Vandring i Aoraki/Mount Cook Nationalpark – Lake Tekapo – overnatning hos lokale familier
Dag 21 Fairlie – Christchurch
Dag 22 Christchurch og hjemrejse
Dag 23 Ankomst til København

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi sætter kursen mod den anden side af jorden, hvor det store newzealandske eventyr venter.
Dag 2
Ankomst til Sydney, Australien
Vi ankommer sent om aftenen lokal tid og kører direkte til vores hotel, hvor vi tjekker ind for natten.
Dag 3
Sydney. Byrundtur, rundvisning i Operahuset, havnerundfart
Det berømte bygningsværk Sydney Harbour Bridge

Fra sin svære start, da byen i 1788 blev grundlagt af straffefanger fra England, har Sydney udviklet sig til en rigtig metropol og er nu en by, der drager alle rejsende. Byens befolkning stammer fra alle dele af verden, og dette giver en vid udstrækning af multikulturelle arrangementer og hundredvis af forskellige caféer og restauranter, der hele tiden afprøver nye kulinariske frembringelser med lokale produkter.

Efter vi har spist morgenmad, kører vi ud og oplever byen på en byrundtur. Vi kommer blandt andet forbi forretningskvarteret og Darling Harbour, et havneområde præget af konstant feriestemning med et enormt udbud af fastfoodrestauranter, et godt akvarium, verdens største biografskærm og utallige shoppingmuligheder. Tæt på forretningskvarteret ligger Hyde Park, et populært åndehul i byen lige fra parkens anlæggelse i første halvdel af 1800-tallet. Fra indre by kører vi til udsigtspunktet Mrs. Macquarie’s Chair, hvor vi har en fin udsigt over Sydney Harbour Bridge og Operahuset.

Herefter vender vi tilbage til bymidten, hvor næste punkt på dagsordenen er det verdensberømte operahus tegnet af Jørn Utzon. Efter at have beundret operahuset udefra får vi en rundvisning inde i selve operaen.

Om eftermiddagen skal vi ud på en havnerundfart, hvor vi sejler rundt i Darling Harbour, imens vi nyder en kop kaffe eller te med lidt til den søde tand. Vi bliver sat af ved den livlige havnefront King Street Wharf. Du har resten af dagen fri til egne eventyr, så det er oplagt at udforske området omkring King Street Wharf og Darling Harbour, hvor der er en masse underholdningstilbud og caféer, der lokker med en kop kaffe eller et godt glas vin.

Dag 4
Sydney – Auckland, New Zealand. Kort byrundtur

Vi tager ud i lufthavnen for at skifte den australske landjord ud med den newzealandske, når vi sætter kursen mod Auckland, New Zealands største by. Med sine cirka 1,3 millioner indbyggere er Auckland hjem for knap en tredjedel af New Zealands befolkning. Byen ligger placeret på en smal landtange med vand på begge sider – Stillehavet mod øst og Det Tasmanske Hav mod vest – og er et sandt mekka for sejlsportsfolk. Byen bliver da heller ikke kaldt for ”City of Sails” uden grund. Her er det reglen nærmere end undtagelsen, at man har sejlbåd eller dyrker en anden form for vandsport. Auckland har tiltrukket mange immigranter, senest særligt fra Polynesien og Sydøstasien, og er en spændende smeltedigel af folkeslag og kulturer.

På vej til vores hotel kører vi en tur gennem byen, hvor vi blandt andet kommer forbi havnefronten og

nogle af byens dyreste kvarterer, inden vi runder Mount Albert, som er en af de omkring 50 sovende vulkaner, Auckland er bygget på. Mens de fleste af dem i dag blot fremstår som små, grønne bakketoppe eller helt er fjernet, så troner de tre største – Mount Albert, Mount Eden og One Tree Hill – over landskabet og er populære udsigtspunkter.

Dag 5
Auckland – Rotorua. Træplantningsceremoni og mulighed for polynesisk spa

Efter morgenmaden forlader vi Aucklands moderne storbykultur til fordel for den legendarisk smukke New Zealand-natur. Vores destination er spabyen Rotorua, der også er kendt som et vigtigt centrum for maori-kulturen. Det er den by i New Zealand med den største koncentration af maorier, da mere end 20 procent af byens indbyggere nedstammer fra de oprindelige polynesiske indvandrere. På vej til byen besøger vi et naturbevaringsprojekt, der er igangsat af en af de lokale maoristammer. Vi vælger hver et træ fra en planteskole med oprindelige plantearter, som derefter sættes i jorden ved en træplantningsceremoni, hvor en bøn reciteres for at sikre, at træerne bliver stærke og sunde. Herefter får vi udleveret en CO2-neutraliseringsattest som bevis på, at vi ved at plante et træ har mindsket vores miljømæssige fodspor.

Vi fortsætter til Rotorua, hvor det bogstaveligt talt syder, bobler, sprutter og koger i hver en krog, da byen ligger lige midt i hjertet af New Zealands termiske bælte. Her er vulkaner, gejsere, boblende mudderpøle og et hav af varme kilder, som leverer varme til byens indbyggere og underholdning og velvære til de mange besøgende, der søger til byen for at nyde godt af de mange kurfaciliteter. En del af kilderne er meget svovlholdige, og nogle dage kan der derfor være en umiskendelig svovllugt i byen.

Rotorua ligger smukt placeret ved bredden af Lake Rotorua, og denne sø taler sit eget tydelige sprog om den livlige underjordiske aktivitet i området. Søen er nemlig resultatet af et vulkanudbrud, som efterlod sig det 80 kvadratkilometer store krater, der i dag udgør søen. Du har mulighed for at benytte dig af byens spa-faciliteter (ikke inkluderet i rejsens pris) eller bare spadsere en tur langs hovedgaden Fenton Street med dens mange restauranter og cafeer.

Dag 6
Rotorua. Termisk område, Lake Taupo og vandring i Tongariro Nationalpark

Efter morgenmaden besøger vi det termiske område Te Whakarewarewa, hvor vi blandt andet skal se New Zealands højeste gejser, Pohutu, der springer 2-3 gange i timen. Hvert udbrud varer temmelig længe, så vi har god mulighed for at få det hele med. Ud over gejseren er der adskillige varme kilder, mudderpøle, farvestrålende aflejringer og frodigt grønt i området.

Videre ned sydpå på Nordøen kører vi forbi Lake Taupo, der med sine 619 kvadratkilometer er landets største sø, og resultatet af et kraftigt vulkanudbrud. Søens voldsomme tilblivelse er der dog ikke mange synlige spor af i dag, hvor idyl er det ord, der bedst beskriver landskabet.

Vi fortsætter til New Zealands ældste nationalpark, Tongariro, som maori-høvdingen Te Heuheu Tukino IV i 1877 skænkede til staten New Zealand. Nationalparken har stor kulturel og religiøs betydning for maorierne, der kom til landet for 1.000 år siden. Tongario er i øvrigt også på UNESCO’s verdensarvliste og domineres af tre vulkaner, Mount Ruapehu, Mount Ngauruhoe og Mount Tongariro, der rager henholdsvis 2797, 2291 og 1968 meter op i vejret og alle er aktive. Mount Ruapehu var i udbrud så sent som i 1995, men hvert år fra juni til november tjener siderne som skipister. De golde vulkanlandskaber blev brugt som locations til optagelsen af filmen Ringenes Herre, ligesom flere andre steder i landet. Hvis vejret er til det, vil vi tage en vandretur omkring den smukke Lake Rotopounamu ved foden af Tongariro-vulkanen (cirka 2 timer). Vi overnatter på et hotel nær nationalparken.

Dag 7
Tongariro Nationalpark. Heldagsvandring i vulkanlandskab
Vi begynder dagens vandring tidligt om morgenen ad den berømte rute Tongariro Alpine Crossing. Det er et  krævende trek, som varer det meste af dagen, og det kræver en del hårdt arbejde at komme igennem den 19 kilometer lange rute, som går gennem kuperet terræn. Belønningen er et evigt skiftende, måneagtigt landskab, hvor vi kommer forbi kratere, vulkansprækker og varme kilder, og vi kan beundre den klart turkise Emerald Lake med det danske navn Smaragdsøen. Husk at medbringe gode vandresko. Hvis du hellere vil se det hele lidt fra oven, kan du – hvis vejret tillader det – købe en flyvetur over bjergene med spektakulær udsigt over det tre vulkaner Mount Tongariro, Mount Ruapehu og Mount Ngauruhoe.
Dag 8
Tongariro Nationalpark – Wanganui. Maorikultur og overnatning i traditionelt fælleshus

Turen går nu videre sydpå ind i maoriland. I Wanganui skal vi opleve maorikultur, når vi inviteres indenfor hos maorierne for en enkelt overnatning. Dagen byder på en spændende rejse ind i maoriernes farverige myter og historie – skildret med traditionel sang og dans, blandt andet den berømte maori-krigsdans “haka”, og vi ser maoriernes våben og værktøj.

Om aftenen er vi inviteret med til bords til “hangi”, en traditionel maori-festmiddag tilberedt i en jordovn. Når natten falder på, sætter vi prikken over i’et i maori og overnatter på traditonel maorivis på madrasser i fælleshuset, ”marae’en”.

Dag 9
Wanganui – Wellington. Te Papa-museet, kort byrundtur og tid på egen hånd

Efter morgenmaden siger vi farvel til vores maori-værter og kører langs kysten til New Zealands hovedstad, Wellington, hvor vi ankommer hen på eftermiddagen. Vi besøger det supermoderne nationalmuseum for kunst, historie og maori-kultur, Te Papa Tongarewa, som ligger smukt placeret lige ned til vandet og giver et enestående indblik i landets historie. Efter en kort byrundtur er resten af dagen på egen hånd.

Dag 10
Wellington. Dag til fri disposition
Dagen i dag kan du bruge, som du vil – og mulighederne er mange her i den smukke hovedstad. Blandt andet er byen med sine mange museer og gallerier et slaraffenland for kulturinteresserede, og der er også mulighed for at tage sporvognen til den fine botaniske have eller tage en organiseret byrundtur (dagens udflugter er ikke inkluderet i rejsens pris). Rejselederen vil stå klar med tips og ideer til dagen.
Dag 11
Sejltur Wellington – Picton. Vandring ved Pelorus Bridge-naturreservatet og videre til Nelson
Vi tager morgenfærgen til Sydøen – en oplevelse, det absolut er værd at stå tidligt op for. Sejlturen mellem gennem Cook-strædet tager cirka tre timer, og den store finale er indsejlingen gennem det betagende smukke Queen Charlotte Sound. Fra den lille havneby Picton kører vi en meget smuk tur langs kysten til naturreservatet ved Pelorus Bridge. I området langs Pelorus-floden vokser der en del oprindelig skov, og i skovbunden bugner det af bregner, epifytter, mosser og lav. Vi tager en vandretur her i området på nogle af de mange stier og kører herefter videre til Nelson, New Zealands mest solbeskinnede by.
Dag 12
Vandring i Abel Tasman Nationalpark
Vi tager en dagsudflugt til Abel Tasman Nationalpark med gyldne sandstrande, floddale og bakket skov. Nationalparken på Sydøens nordspids er opkaldt efter Abel Tasman, den hollandske opdagelsesrejsende, der ”opdagede” New Zealand i 1642. Vi begynder med en sejltur til Anchorage Bay, hvor vi bliver sat af og tager en let vandretur langs bugter og gennem regnskov og tilbage igen. Husk badetøj og håndklæde, for undervejs er der rig mulighed for at tage en dukkert på de næsten overnaturligt smukke strande! Sidst på dagen vender vi tilbage til Nelson og vores hotel.
Dag 13
Nelson – sælkoloni ved Westport – Pancake Rocks i Paparoa Nationalpark – Greymouth
Dagens rute tager os til vestkysten, hvor vi krydser den storslåede kløft Buller Gorge, som Buller-floden løber igennem, inden vi når Westport. Lidt vest for byen bor en koloni af newzealandske pelssæler, som alt efter årstiden kan tælle fra 20 til 200 individer. Efter en visit hos dem går turen videre gennem Paparoa Nationalpark. Vi står af bussen og går et kort stykke til de såkaldte Pancake Rocks, der ligner stablede pandekager. Det særprægede udseende er skabt gennem havets erosion af sandstensklippen, der består af skiftevis hårde og bløde lag. Vi kører videre til Greymouth og tjekker ind på vores hotel.
Dag 14
Greymouth – jade i Hokitika – vandring til Okarito Trig – Fox Glacier by

Vi kører langs vestkysten med første stop i byen Hokitika, hvor der produceres smykker af jade fra området. Vi passerer Ross, en tidligere guldmineby, og bevæger os herefter ind i gletsjerlandet. Vi stopper og tager en vandretur (cirka halvanden time) op ad en stejl sti til udsigtspunktet Okarito Trig, hvorfra der er en mageløs udsigt over Westland Tai Poutini Nationalpark, fra de snetoppede Southern Alps over oprindelig skov til lagunerne og strandene ved kysten.

Vi fortsætter til den lille by Fox Glacier, som er opkaldt efter gletsjeren af samme navn, der strækker sig fra bjergtinderne ned i lavlandets regnskove – et syn af de helt sjældne, når is og regnskov mødes. Den 13 kilometer lange gletsjer blev opkaldt efter den daværende premierminister William Fox, da han i 1872 besøgte stedet. Sammen med Franz Josef Glacier, som ligger tæt på, er gletsjeren en af verdens lettest tilgængelige og tiltrækker derfor mange besøgende, der dagligt kan komme ud på guidede ture.

I byen Fox Glacier, der ligger cirka seks kilometer væk fra gletsjeren, tjekker vi ind på vores hotel. Resten af dagen er fri – du kan på egen hånd tage en vandretur til den smukke Mirror Lake, eller måske du skal ud på en guidet tur og ved selvsyn opleve den imponerende gletsjer, der i farver changerer helt fra kridhvid over blålige nuancer til grå? (ikke inkluderet i rejsens pris).

Dag 15
Vandring i Westland Nationalpark og Wanaka – Queenstown. Mulighed for adventuresport

Vi bevæger os videre til Westland Nationalpark, hvor vi tager en vandretur på et par timer i regnskoven, til vi når Det Tasmanske Havs brusende bølger. Afhængigt af årstiden er der mulighed for at se fiordlandpingviner her. Vi kører nu videre til Haast, gennem Haastpasset, der ligger som en sadel mellem de to floder Haast og Makarora, omgivet af vildtvoksende bøgeskov i bjergkæden Southern Alps. Ruten fører os til vandrernes paradis, Wanaka. Her kan vi enten forsøge at bestige bjerget Rob Roy eller udforske den romantiske Matukituki-dal, alt efter hvad tiden og vejret tillader.

Vores køretur fortsætter herefter ad en alpin rute gennem de uberørte landskaber med sparsom vegetation til Queenstown.”De Sydlige Alpers St. Moritz” blev grundlagt i 1862 under guldfeberen og er en charmende, lille by med blot 10.000 indbyggere. Byen har en fabelagtig smuk beliggenhed på bjergskråningen ved Lake Wakatipu med en fantastisk udsigt til bjergkæden The Remarkables, der om vinteren lægger snesevis af løjper til skihungrende newzealændere og turister. Fremme i Queenstown kører vi til vores hotel og tjekker ind, og resten af dagen er til fri disposition.

Dag 16
Queenstown. Tid til egne eventyr

Queenstown er gang på gang blevet fremhævet i internationale rejsemagasiner som et af de mest attraktive steder i verden at besøge. Hemmeligheden bag Queenstowns særlige tiltrækning er kombinationen af smuk beliggenhed og en åben og tilbagelænet stemning – krydret med byens mange adventuremuligheder. Byen er kendt for at være ét stort slaraffenland for sports- og naturglade mennesker – ofte med hang til et adrenalinkick ud over det sædvanlige. I selve byen og omegnen findes der alle former for adventuresport, og for de eventyrlystne er tilbuddene uendelige med alt fra elastikspring til riverrafting og paragliding.

Det er dog ikke kun adrenalinfremkaldende aktiviteter, der er at tage sig til. Du kan også hvile pulsen lidt på nogle af de mange spa-steder, eller hvad med et slag golf eller lidt afslappende fiskeri ved bredden af den smukke sø? Her er i hvert fald nok at tage sig til, hvad enten man er til afslapning og shopping eller adrenalin og sved på panden. (Dagens aktiviteter er ikke inkluderet i rejsens pris).

Dag 17
Sejltur i Fiordland Nationalpark – Te Anau

Fiordland Nationalpark er New Zealands største nationalpark, og parkens store, uberørte naturområder udgør en stor del af det sydvestlige hjørne af Sydøen. Landskabet er indbegrebet af den dramatiske, uspolerede og billedskønne natur, som New Zealand er så berømt for: bjerge med snedækkede tinder, brusende vandfald, funklende klare søer og fjorde samt tæt, grøn regnskov. Det intenst grønne landskab finder næring i de store mængder nedbør, der er på disse kanter: Ikke mindre end seks-syv meter om året bliver det til. Og som besøgende behøver man absolut ikke være ked af at ramme parken på en regnvejrsdag – regnen understreger blot på smukkeste vis effekten af det fortryllende landskab.

Det absolutte højdepunkt i Fiordland Nationalpark er Milford Sound. Den 22 kilometer lange fjord løber ind i landet fra Det Tasmanske Hav og er omgivet af klippevægge, der rejser sig op over de 1.000 meter, mens regnskoven klæber sig til klippesiderne, og sæler, pingviner og delfiner besøger vandene.

Vi ankommer til fjorden via den billedskønne rute fra byen Te Anau, og fremme ved fjorden skal vi opleve en af turens absolutte naturmæssige højdepunkter, når vi skal ud at sejle. Dette er simpelthen stedet, hvor selv de vildeste forventninger om den legendariske New Zealand-natur bliver indfriet. På sejladsen gennem dette naturens vidunder er der god tid til at nyde fjordens storhed og stilhed og på tæt hold opleve de mange spektakulære naturscenerier med høje, stejle granitklipper, som spejler sig i det rolige vand, der kun bliver pisket op af de mange vandfald, der tordner ned over klipperne.

Dag 18
Otago-halvøen med albatros-koloni – Dunedin

Om morgenen kører vi til Dunedin i det sydøstlige hjørne af Sydøen. ’Dunedin’ er det gamle keltiske navn for Edinburgh, og Dunedin er da også grundlagt af skotter i midten af 1800-tallet. Da der i 1860’erne blev gjort guldfund i bjergområderne på Sydøen, udløstes en sand guldfeber. Dette blev starten på opgangstider for Dunedin, og i mange år var den New Zealands rigeste by. Landets første universitet blev i øvrigt grundlagt i Dunedin. Senere blev havnen det økonomiske omdrejningspunkt for hvalfangst og transport, og også i dag er byen med de cirka 120.000 indbyggere driftig.

Om eftermiddagen tager vi en sejltur til Otago-halvøen ud for Dunedin, som er et sandt slaraffenland for dyreelskere. Her finder man kolonier af blandt andet albatrosser, pingviner, newzealandske pelssæler og søløver.

Herefter kører vi videre til Taiaroa Head på spidsen af Otago-halvøen, hvor vi skal opleve verdens eneste fastlandskoloni af kongealbatrosser. Der er adgang til kolonien fra Royal Albatross Centre, og her nyder vi synet af de majestætiske fugle, som kan få et vingefang på over tre meter. Kongealbatrosserne er elegante glideflyvere og kan holde sig i luften i timevis med næsten ubevægelige vinger. Efter vores møde med kongealbatrossen kører vi tilbage til Dunedin, hvor vi skal overnatte.

Dag 19
Dunedin – Moeraki Boulders – Omarama
Inden vi forlader kysten og kører ind i landet, lægger vi vejen forbi de såkaldte Moeraki Boulders, der er store, kugleformede sten på stranden af en til to meter i diameter. De er dannet af mineralsk cement, der har bundfældet sig omkring eksempelvis et blad eller en muslingeskal, i undergrunden, og havets erosion har vasket dem fri. Vi fortsætter ind i South Canterbury-provinsen, op i højlandet til McKenzie Country, hvor langstrakte steppelandskaber breder sig ud for vores blik. Her ligger Omarama, der betyder ’lysets sted’, og som har fået sit navn efter den usædvanligt klare og blå himmel, der sædvanligvis befinder sig over byen. Vi indkvarterer os på et hotel i de smukke omgivelser.
Dag 20
Vandring i Aoraki/Mount Cook Nationalpark – Lake Tekapo – overnatning hos lokale familier

Dagens vandring bringer os til dalen Hooker Valley i de alpine omgivelser i Aoraki/Mount Cook Nationalpark. Alt efter vores energi og lyst, kan dagens rute være på alt fra 2-4 timer. Er vejrguderne med os, og det ikke er for overskyet, får vi udsigt til Mount Cook – New Zealands højeste bjerg – med en højde på 3.764 meter over havet.

Turen går nu videre med bus til den blændende turkise sø Lake Tekapo, der med sine 83 km2 er den største af områdets søer og ligger smukt med udsigt til Southern Alps. Her siger vi farvel til bjergene for denne gang og bevæger os ind i landbrugsregionen Canterbury Plains. I byen Fairlie mødes vi med lokale landmænd, der inviterer os hjem til en enkelt overnatning. Vi deles op i grupper på tre til fire personer og skal i aften spise middag med vores værter – en fantastisk mulighed for at opleve landlivet indefra – inden vi overnatter hos de respektive familier.

Dag 21
Fairlie – Christchurch
Vi kører gennem landbrugslandet til Christchurch, hvor vi ankommer sidst på dagen. Christchurch oplevede en serie jordskælv i 2011, som ud over tab af menneskeliv også medførte, at store dele af den før så smukke by blev ødelagt. Genopbygningen er dog i fuld gang. Vi tjekker ind på vores hotel, og aftenen er fri til afslapning inden morgendagens hjemrejse.
Dag 22
Christchurch og hjemrejse
Du har første del af dagen fri – eventuelt til at gøre de sidste indkøb – inden vi midt på dagen kører til lufthavnen, hvor vores fly venter.
Dag 23
Ankomst til København
Vi lander midt på dagen i København.

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
kr. 7.998 DKK
(enkeltværelse ikke muligt ved besøget hos maorierne dag 8)
Prisen inkluderer
• Dansk rejseleder
• Fly København – Auckland og Christchurch – København, begge via Sydney
• Udflugter jf. program
• Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
• Overnatning i maori-fælleshus dag 8 og hos farmere dag 20
• Morgenmad dagligt
• Let frokost dag 8
• Middag dag 8 og 20
• Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
• Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
• Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Tillæg for enkeltværelse
• Øvrige måltider
• Drikkevarer
• Personlige fornødenheder
• Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,-
• Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Medbring vandrestøvler og et ekstra par solide sko, vandresokker, regntøj af god kvalitet, en varm sweater af uld eller fleece og en turrygsæk. Vi bevæger os i flere klimazoner, så pak tøj og udstyr til lidt af hvert – solbeskyttelse i form af solcreme, solbriller og en hat med skygge til de mange timer udendørs er også en god ide. Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Strenge toldregler

Bemærk, at New Zealand og Australien har meget strenge regler for indførsel af frugt og madvarer. Udeklarerede fødevarer medfører en kontant bøde på 500 australske dollars ved indrejse. Dette gælder også madvarer fra flyet eller afrejselufthavnen.

Vandring

På rejsen er der indlagt 7 vandreture i den skønne newzealandske natur. De fleste, som er i nogenlunde god form og kan vandre 2-4 timer, kan deltage i turene. Den mest krævende tur er heldagstrekket i Tongariro Nationalpark, som man kan springe over, hvis man ikke har mod på den. Hvor det er påkrævet, har vi følgeskab af en lokal vandreguide. Der vil være mulighed for at proviantere vand og mad inden turene. Husk at medbringe gode vandresko/-støvler.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Mine bedste naturoplevelser Et land med stor variation i landskabet og naturoplevelserne. Vejret er meget omskifteligt med temperaturer og vejrlig - det kræver noget meget godt regntøj og sko der ikke bliver gennemblødt på vandreture. Befolkningen er meget imødekomne og hjælpsomme, og det opleves som et meget trykt land at rejse i. Det er fantastisk at opleve holdninger til natur og dyr der bliver håndhævet, og en prisværdig indsats for bevaring af den eksisterende natur og dyreliv, og holdning til bekæmpelse af det det der er pest for naturen og dyrelivet. Rejselederen var meget vidende om de lokale forhold, behagelig, god formidler og meget OBS på at undersøge og servicerer rejsedeltagerne. Perfekt.
Date published: 2018-02-14
Rated 5 out of 5 by from Rigtig spændende Det var en fantastisk spændende tur. Vores rejseleder boede i NZ og kunne virkelig sit kram. Vores kvindelige chauffør var meget rutineret og kørte behageligt. Overnatningsstederne - som der var mange af - var ganske gode for en overnatning, men nogle af dem ville vi nok ikke vælge at bo på i længere tid. De fleste havde vaskerum, så vi kunne have rejst med mindre tøj. Vejret var noget blandet og vores vandring over bjerget blev aflyst. Rejselederen arrangerede i stedet 2 gode vandreture. Naturen er så storslået. Programmet er en appetitvækker - der er så meget mere at se.
Date published: 2016-02-06
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk og spændende tur. Flot natur, imødekommende mennesker, spændende vandreture dels over vulkaner dels i tempererede regnskove m.m. Besøg hos maorierne med bl.a. flaks-flet, krigsdans og fælles overnatning i langhus var spændende. Sky diving var gænseoverskridende ! Besøg hos den dejlige landmandsfamilie med stordrift af får, køer og kronhjorte var en fantastisk oplevelse. Vores rejseleder har været utrolig hjælpsom og god til at få alle med i gruppen. Hans store viden og lokalkendskab til landet har han forstået at formidle og levendegøre for os.
Date published: 2016-03-03
Rated 4 out of 5 by from New Zealand for naturelskere En fin tilrettelagt tur, men hotellet ved Tongariro nationalpark levede ikke op til standarden, kun restauranten. Kunne tænke mig at tilrettelægge turen, så der var mulighed for at se Milford Sound i nogenlunde tørvejr, turen bliver derved en dag eller to længere. Det giver ingen mening at se stedet, når vandet siler ned gennem hele turen. Rejselederen lever op til det, man kan forvente af en rejseleder. Rejsekataloget fra Albatros trænger til en revidering, der var flere uoverensstemmelser. Farmer besøget var uden dyr, så kald besøget ved dets rette navn.
Date published: 2017-02-18
Rated 5 out of 5 by from En rejse med den en smukke naturoplevelse efter den anden En fantastisk rejse med den ene store naturoplevelse efter den anden og en fantastisk rejseleder, som virkelig kunne fortælle engageret om stort set alt, hvad der rører sig i New Zealand og trække paralleller til det det danske samfund og kultur. Da det er en lang tur med mange skift af hoteller, er det rigtig godt, at der er nogen dobbelte overnatninger ind imellem. I forbindelse med besøget på Maiori bopladsen kunne det overvejes at indlægge en fælles vandretur i tidspunktet mellem at have set hangi'en blive gravet ned og indtil maden skulle hentes op igen.
Date published: 2017-03-03
Rated 5 out of 5 by from God varieret rejse New Zealands natur er fantastisk og vi kom rundt om det hele. Vidende og god rejseleder. Vandreture på "motorveje". Personligt havde jeg regnet med sværere vandreture. Desværre missede vi den lange vandretur på vulkanerne pga. vejret, men det var der taget forbehold for i rejsebeskrivelsen - alligevel ærgerligt. Vejret i New Zealand er meget uforudsigeligt, men ikke nogen hindring for en masse fantastiske naturoplevelser. Opholdet i Sydney ligegyldigt, når der er så meget spændende at opleve i NZ og ophold i lufthavne og på rejse bliver unødigt længere.
Date published: 2017-03-31
Rated 5 out of 5 by from en fantistisk tur med mange gode oplevelser en spænende rejse med en arrangeret rejseleder som kunne sit kram. Der var dog et stort minus ved besøget hos maorierne, maden var elendig(kyllingvinger) og der var ikke nok, vi var blev sat i udsigt at maden skulle tilberedes i en jordovn, det blev det ikke. Alt blev fjernet fra baderummet før vi var klar til at tage af sted, så man bør nok overveje besøget her. Besøget hos farmer var helt i top, alle tiders familie som tog godt imod os. Rejsen var interessant med mange fif fra rejseleder fik vi meget at vide om New Zealand og dens befolkning.
Date published: 2016-02-06
Rated 5 out of 5 by from Skønne oplevelser i et smukt land Heldagsvandringen Tongariro kunne godt være beskrevet lidt mere udførligt, både hvad angår besværlighed og udfordringer vejrmæssigt med henblik på tøjvalg. Hjemrejsen med de 22 timer fra Christchurch til Dubai burde være beskrevet bedre. Ellers en super tur med en meget kompetent guide.
Date published: 2015-12-10
 • y_2019, m_2, d_21, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_46
 • loc_da_DK, sid_NZRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

NZRTR02ADK