Albatros Aktiv – New Zealand for naturelskere

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Aktiv ferie med vandreture i New Zealands eventyrlige nationalparker

Inkl. besøg i Sydney

Kom tæt på New Zealands fabelagtige natur, spændende dyreliv og gæstfri befolkning. På denne rejse tager vi på syv vandreture – seks overkommelige og en lidt mere krævende – i New Zealands smukkeste nationalparker. Den storslåede natur spænder fra regnskov til alpine bjergtoppe, og vi oplever spændvidden på vores rejse over Nord- og Sydøen. I landets termiske bælte ved spabyen Rotorua ser vi varme kilder og gejsere og vandrer den berømte og lidt mere strabadserende rute over tre vulkaner i landets ældste nationalpark, Tongariro. De dramatiske vulkanlandskaber blev brugt i optagelserne til Ringenes Herre.

Vi vandrer bl.a. i den oprindelige skov, og gyldne strande og frodig regnskov møder vi i Abel Tasman Nationalpark, en absolut favorit blandt vandrefolket. Ved Fox Glacier, Pancake Rocks og Mount Cook, New Zealands højeste bjerg, er det gletsjerland og alpine bjerglandskaber, vi står midt i. Vi sejler en hel dag i den fantastisk smukke Fiordland Nationalpark, der er på UNESCO’s liste over verdens naturarv, og bl.a. på Otago-halvøen stifter vi bekendtskab med det rige newzealandske dyreliv i form af albatrosser, pingviner, pelssæler og søløver.Undervejs kommer vi tæt på maori-kulturen og overnatter bl.a. i et traditionelt fælleshus. Der bliver også tid til at nyde kultur og stemning i mange forskellige byer, vi besøger bl.a. Auckland, hovedstaden Wellington, Queenstown og Christchurch – og har endda et par dage i australske Sydney på vejen hjem.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Albatros aktiv

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Newzealandske og australske dollar

Dagsprogram
Dag 1–2 Afrejse fra København
Dag 3 Ankomst Auckland, New Zealand. Orienterende byrundtur
Dag 4 Auckland – Rotorua. (Mulighed for polynesisk spa)
Dag 5 Rotorua. Termisk område, maorikultur og overnatning i traditionelt fælleshus
Dag 6 Rotorua, Lake Taupo og vandring i Tongariro Nationalpark.
Dag 7 Tongariro Nationalpark. Heldagsvandring i vulkanlandskab
Dag 8 Tongariro Nationalpark – Wellington. Te Papa-museet og kort byrundtur
Dag 9 Wellington. Dag til fri disposition
Dag 10 Sejltur Wellington – Picton. Vandring ved Pelorus Bridge-naturreservatet og videre til Nelson
Dag 11 Vandring i Abel Tasman Nationalpark
Dag 12 Nelson – sælkoloni ved Westport – Pancake Rocks i Paparoa Nationalpark – Greymouth
Dag 13 Greymouth – jade i Hokitika – Fox Glacier by
Dag 14 Vandring i Westland Nationalpark og Wanaka – Queenstown. Mulighed for adventuresport
Dag 15 Queenstown. Tid til egne eventyr
Dag 16 Sejltur i Milford Sound – Te Anau
Dag 17 Otago-halvøen med albatros-koloni – Dunedin
Dag 18 Dunedin – Moeraki Boulders – Omarama
Dag 19 Vandring i Aoraki/Mount Cook Nationalpark – Lake Tekapo – overnatning hos lokale familier
Dag 20 Fairlie – Christchurch
Dag 21 Christchurch, dag på egen hånd
Dag 22 Christchurch – Sydney, Australien
Dag 23 Sydney. Byrundtur, rundvisning i Operahuset, Bondi Beach, havnerundfart
Dag 24 Sydney. Hjemrejse
Dag 25 Hjemkomst

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
46.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1–2
Afrejse fra København
Vi sætter kursen mod den anden side af jorden, hvor det store newzealandske eventyr venter.
Dag 3
Ankomst Auckland, New Zealand. Orienterende byrundtur
Velkommen til Auckland!

Vi lander i Auckland, New Zealands største by. Med sine cirka 1,3 millioner indbyggere er Auckland hjem for knap en tredjedel af New Zealands befolkning. Byen ligger placeret på en smal landtange med vand på begge sider – Stillehavet mod øst og Det Tasmanske Hav mod vest – og er et sandt mekka for sejlsportsfolk. Byen bliver da heller ikke kaldt for ”City of Sails” uden grund. Her er det reglen nærmere end undtagelsen, at man har sejlbåd eller dyrker anden form for vandsport. Auckland er bygget på 50 udslukte vulkaner, og mens de fleste af dem i dag blot fremstår som små, grønne bakketoppe eller helt er fjernet, så troner de tre største – Mount Albert, Mount Eden og One Tree Hill – over landskabet og er populære udsigtspunkter.

Ved ankomsten kører vi direkte til vores hotel, hvor vi får morgenmad og et hvil ovenpå den lange flytur. Senere begiver vi os ud på en lille byrundtur i Auckland,for at få et overblik over byen. Vi besøger blandt andet den hyggelige forstad Parnell, der med sine gamle, fint restaurerede huse og de mange gallerier og kunsthåndværkerbutikker er en smuk, kunstnerisk oase midt i storbyen. Fra den 200 meter høje vulkan, Mount Eden, får vi en flot udsigt over byen.

Dag 4
Auckland – Rotorua. (Mulighed for polynesisk spa)
Rotorua syder og bobler

Efter morgenmaden forlader vi Aucklands moderne storbykultur til fordel for den legendarisk smukke New Zealand-natur. Vores destination er spabyen Rotorua, der også er kendt som et vigtigt centrum for maori-kulturen. Det er den by i New Zealand med den største koncentration af maorier, da mere end 20 procent af byens indbyggere nedstammer fra de oprindelige polynesiske indvandrere.

I Rotorua syder, bobler, sprutter og koger det i hver en krog, da byen ligger lige midt i hjertet af New Zealands termiske bælte. Her er vulkaner, gejsere, boblende mudderpøle og et hav af varme kilder, som leverer varme til byens indbyggere og underholdning og velvære til de mange besøgende, der søger til byen for at nyde godt af de mange kurfaciliteter. En del af kilderne er meget svovlholdige, og nogle dage kan der derfor være en umiskendelig svovllugt i byen. Rotorua ligger smukt placeret ved bredden af Lake Rotorua, og denne sø taler sit eget tydelige sprog om den livlige underjordiske aktivitet i området. Søen er nemlig resultatet af et vulkanudbrud, som efterlod sig det 80 kvadratkilometer store krater, der i dag udgør søen. Du har mulighed for at benytte dig af byens spa-faciliteter (ikke inkluderet i rejsens pris) eller bare spadsere en tur langs hovedgaden Fenton Street med dens mange restauranter og cafeer.

Dag 5
Rotorua. Termisk område, maorikultur og overnatning i traditionelt fælleshus
Bliv klogere på maorikulturen i Rotorua

Efter morgenmaden besøger vi det termiske område Te Whakarewarewa, hvor vi blandt andet skal se New Zealands højeste gejser, Pohutu, der springer 2-3 gange i timen. Hvert udbrud varer temmelig længe, så vi har god mulighed for at få det hele med. Ud over gejseren er der adskillige varme kilder, mudderpøle, farvestrålende aflejringer og frodigt grønt i området.

Om eftermiddagen skal vi blive endnu klogere på maorikulturen, når vi inviteres indenfor hos maorierne for en enkelt overnatning. Dagen byder på en spændende rejse ind i maoriernes farverige myter og historie – skildret med traditionel sang og dans, blandt andet den berømte maori-krigsdans “haka”, og vi ser maoriernes våben og værktøj.Om aftenen er vi inviteret med til bords til “hangi”, en traditionel maori-festmiddag tilberedt i en jordovn. Når natten falder på, sætter vi prikken over i’et i maori og overnatter på traditonel maorivis på madrasser i fælleshuset, ”marae’en”.

Dag 6
Rotorua, Lake Taupo og vandring i Tongariro Nationalpark.
Tongariro er p UNESCO's verdensarvliste

Efter morgenmaden siger vi farvel til vores maori-værter og fortsætter rejsen sydpå. Vi passerer Lake Taupo, der med sine 619 kvadratkilometer er landets største sø, og resultatet af et kraftigt vulkanudbrud. Søens voldsomme tilblivelse er der dog ikke mange synlige spor af i dag, hvor idyl er det ord, der bedst beskriver landskabet.

Vi fortsætter til New Zealands ældste nationalpark, Tongariro, som maori-høvdingen Te Heuheu Tukino IV i 1877 skænkede til staten New Zealand. Nationalparken har stor kulturel og religiøs betydning for maorierne, der kom til landet for 1.000 år siden. Tongario er i øvrigt også på UNESCO’s verdensarvliste og domineres af tre vulkaner, Mount Ruapehu, Mount Ngauruhoe og Mount Tongariro, der rager henholdsvis 2797, 2291 og 1968 meter op i vejret og alle er aktive. Mount Ruapehu var i udbrud så sent som i 1995, men hvert år fra juni til november tjener siderne som skipister. De golde vulkanlandskaber blev brugt som locations til optagelsen af filmen Ringenes Herre, ligesom flere andre steder i landet. Hvis vejret er til det, vil vi tage en vandretur omkring den smukke Lake Rotopounamu ved foden af Tongariro-vulkanen (cirka 2 timer). Vi overnatter på et hotel nær nationalparken.

Dag 7
Tongariro Nationalpark. Heldagsvandring i vulkanlandskab
Herlig vandring venter i Tongariro National Park

Vi begynder dagens vandring tidligt om morgenen ad den berømte rute Tongariro Alpine Crossing. Det er et krævende trek, som varer det meste af dagen, og det kræver en del hårdt arbejde at komme igennem den 19 kilometer lange rute, som går gennem kuperet terræn. Belønningen er et evigt skiftende, måneagtigt landskab, hvor vi kommer forbi kratere, vulkansprækker og varme kilder, og vi kan beundre den klart turkise Emerald Lake med det danske navn Smaragdsøen.

Husk at medbringe gode vandresko. Hvis du hellere vil se det hele lidt fra oven, kan du – hvis vejret tillader det – købe en flyvetur over bjergene med spektakulær udsigt over det tre vulkaner Mount Tongariro, Mount Ruapehu og Mount Ngauruhoe. Dagens vandretur er underlagt vejrmæssige forhold.

Dag 8
Tongariro Nationalpark – Wellington. Te Papa-museet og kort byrundtur
Maori-kunst og kultur

Efter morgenmaden kører vi langs kysten til New Zealands hovedstad, Wellington, hvor vi ankommer hen på eftermiddagen. Vi besøger det supermoderne nationalmuseum for kunst, historie og maori-kultur, Te Papa Tongarewa, som ligger smukt placeret lige ned til vandet og giver et enestående indblik i landets historie.

Vi slutter dagen af med en orienterende byrundtur, inden vi kører til vores hotel

Dag 9
Wellington. Dag til fri disposition
New Zealands smukke hovedstad Wellington
Dagen i dag kan du bruge, som du vil – og mulighederne er mange her i den smukke hovedstad. Blandt andet er byen med sine mange museer og gallerier et slaraffenland for kulturinteresserede, og der er også mulighed for at tage sporvognen til den fine botaniske have eller tage en organiseret byrundtur (dagens udflugter er ikke inkluderet i rejsens pris). Rejselederen vil stå klar med tips og ideer til dagen.
Dag 10
Sejltur Wellington – Picton. Vandring ved Pelorus Bridge-naturreservatet og videre til Nelson
På vej mod Sydøen og gennem Cook-strædet
Vi tager morgenfærgen til Sydøen – en oplevelse, det absolut er værd at stå tidligt op for. Sejlturen mellem gennem Cook-strædet tager cirka tre timer, og den store finale er indsejlingen gennem det betagende smukke Queen Charlotte Sound. Fra den lille havneby Picton kører vi en meget smuk tur til naturreservatet ved Pelorus Bridge. I området langs Pelorus-floden vokser der en del oprindelig skov, og i skovbunden bugner det af bregner, epifytter, mosser og lav. Vi tager en vandretur her i området på nogle af de mange lstier og kører herefter videre til Nelson, New Zealands mest solbeskinnede by.
Dag 11
Vandring i Abel Tasman Nationalpark
Abel Tasman Nationalpark
Vi tager en dagsudflugt til Abel Tasman Nationalpark med gyldne sandstrande, floddale og bakket skov. Nationalparken på Sydøens nordspids er opkaldt efter Abel Tasman, den hollandske opdagelsesrejsende, der ”opdagede” New Zealand i 1642. Vi begynder med en sejltur til Anchorage Bay, hvor vi bliver sat af og tager en let vandretur langs bugter og gennem regnskov og tilbage igen. Husk badetøj og håndklæde, for undervejs er der rig mulighed for at tage en dukkert på de næsten overnaturligt smukke strande! Sidst på dagen vender vi tilbage til Nelson og vores hotel.
Dag 12
Nelson – sælkoloni ved Westport – Pancake Rocks i Paparoa Nationalpark – Greymouth
Fotogen sælunge ved Westport

Dagens rute tager os til vestkysten, hvor vi krydser den storslåede kløft Buller Gorge, som Buller-floden løber igennem, inden vi når Westport. Lidt vest for byen bor en koloni af newzealandske pelssæler, som alt efter årstiden kan tælle fra 20 til 200 individer. Efter en visit hos dem går turen videre gennem Paparoa Nationalpark. Vi står af bussen og går et kort stykke til de såkaldte Pancake Rocks, der ligner stablede pandekager. Det særprægede udseende er skabt gennem havets erosion af sandstensklippen, der består af skiftevis hårde og bløde lag. Vi kører videre til Greymouth og tjekker ind på vores hotel.

 

Dag 13
Greymouth – jade i Hokitika – Fox Glacier by
Fox Glacier

Vi kører langs vestkysten med første stop i byen Hokitika, hvor der produceres smykker af jade fra området. Vi passerer Ross, en tidligere guldmineby, og bevæger os herefter ind i gletsjerlandet.

Vi fortsætter til den lille by Fox Glacier, som er opkaldt efter gletsjeren af samme navn, der strækker sig fra bjergtinderne ned i lavlandets regnskove – et syn af de helt sjældne, når is og regnskov mødes. Den 13 kilometer lange gletsjer blev opkaldt efter den daværende premierminister William Fox, da han i 1872 besøgte stedet. Sammen med Franz Josef Glacier, som ligger tæt på, er gletsjeren en af verdens lettest tilgængelige og tiltrækker derfor mange besøgende, der dagligt kan komme ud på guidede ture.

I byen Fox Glacier, der ligger cirka seks kilometer væk fra gletsjeren, tjekker vi ind på vores hotel. Resten af dagen er fri – du kan på egen hånd tage en vandretur til den smukke Mirror Lake, eller måske du skal ud på en guidet tur og ved selvsyn opleve den imponerende gletsjer, der i farver changerer helt fra kridhvid over blålige nuancer til grå? (ikke inkluderet i rejsens pris).

Dag 14
Vandring i Westland Nationalpark og Wanaka – Queenstown. Mulighed for adventuresport

Vi bevæger os videre til Westland Nationalpark, hvor vi tager en vandretur på et par timer i regnskoven, til vi når Det Tasmanske Havs brusende bølger. Afhængigt af årstiden er der mulighed for at se fiordlandpingviner her. Vi kører nu videre til Haast, gennem Haastpasset, der ligger som en sadel mellem de to byer Haast og Makarora, omgivet af vildtvoksende bøgeskov i bjergkæden Southern Alps. Ruten fører os til vandrernes paradis, Wanaka. Her kan vi enten forsøge at bestige bjerget Rob Roy eller udforske den romantiske Matukituki-dal, alt efter hvad tiden og vejret tillader.

Vores køretur fortsætter herefter ad en alpin rute gennem de uberørte landskaber med sparsom vegetation til Queenstown. ”De Sydlige Alpers St. Moritz” blev grundlagt i 1862 under guldfeberen og er en charmende, lille by med blot 10.000 indbyggere. Byen har en fabelagtig smuk beliggenhed på bjergskråningen ved Lake Wakatipu med en fantastisk udsigt til bjergkæden The Remarkables, der om vinteren lægger snesevis af løjper til skihungrende newzealændere og turister. Fremme i Queenstown kører vi til vores hotel og tjekker ind, og resten af dagen er til fri disposition.

Dag 15
Queenstown. Tid til egne eventyr
Adventure-byen Queenstown

Queenstown er gang på gang blevet fremhævet i internationale rejsemagasiner som et af de mest attraktive steder i verden at besøge. Hemmeligheden bag Queenstowns særlige tiltrækning er kombinationen af smuk beliggenhed og en åben og tilbagelænet stemning – krydret med byens mange adventuremuligheder. Byen er kendt for at være ét stort slaraffenland for sports- og naturglade mennesker – ofte med hang til et adrenalinkick ud over det sædvanlige. I selve byen og omegnen findes der alle former for adventuresport, og for de eventyrlystne er tilbuddene uendelige med alt fra elastikspring til riverrafting og paragliding.

Det er dog ikke kun adrenalinfremkaldende aktiviteter, der er at tage sig til. Du kan også hvile pulsen lidt på nogle af de mange spa-steder, eller hvad med et slag golf eller lidt afslappende fiskeri ved bredden af den smukke sø? Her er i hvert fald nok at tage sig til, hvad enten man er til afslapning og shopping eller adrenalin og sved på panden. (Dagens aktiviteter er ikke inkluderet i rejsens pris).

Dag 16
Sejltur i Milford Sound – Te Anau
Fiordland Nationalparks højdepunkt er Milford Sound

Fiordland Nationalpark er New Zealands største nationalpark, og parkens store, uberørte naturområder udgør en stor del af det sydvestlige hjørne af Sydøen. Landskabet er indbegrebet af den dramatiske, uspolerede og billedskønne natur, som New Zealand er så berømt for: bjerge med snedækkede tinder, brusende vandfald, funklende klare søer og fjorde samt tæt, grøn regnskov. Det intenst grønne landskab finder næring i de store mængder nedbør, der er på disse kanter: Ikke mindre end seks-syv meter om året bliver det til. Og som besøgende behøver man absolut ikke være ked af at ramme parken på en regnvejrsdag – regnen understreger blot på smukkeste vis effekten af det fortryllende landskab.

Det absolutte højdepunkt i Fiordland Nationalpark er Milford Sound. Den 15 kilometer lange fjord løber ind i landet fra Det Tasmanske Hav og er omgivet af klippevægge, der rejser sig op over de 1.000 meter, mens regnskoven klæber sig til klippesiderne, og sæler, pingviner og delfiner besøger vandene.

Vi ankommer til fjorden via den billedskønne rute fra byen Te Anau, og fremme ved fjorden skal vi opleve en af turens absolutte naturmæssige højdepunkter, når vi skal ud at sejle. Dette er simpelthen stedet, hvor selv de vildeste forventninger om den legendariske New Zealand-natur bliver indfriet. På sejladsen gennem dette naturens vidunder er der god tid til at nyde fjordens storhed og stilhed og på tæt hold opleve de mange spektakulære naturscenerier med høje, stejle granitklipper, som spejler sig i det rolige vand, der kun bliver pisket op af de mange vandfald, der tordner ned over klipperne.

Dag 17
Otago-halvøen med albatros-koloni – Dunedin
Den mægtige albatros i Dunedin

Om morgenen kører vi til Dunedin i det sydøstlige hjørne af Sydøen. ’Dunedin’ er det gamle keltiske navn for Edinburgh, og Dunedin er da også grundlagt af skotter i midten af 1800-tallet. Da der i 1860’erne blev gjort guldfund i bjergområderne på Sydøen, udløstes en sand guldfeber. Dette blev starten på opgangstider for Dunedin, og i mange år var den New Zealands rigeste by. Landets første universitet blev i øvrigt grundlagt i Dunedin. Senere blev havnen det økonomiske omdrejningspunkt for hvalfangst og transport, og også i dag er byen med de cirka 120.000 indbyggere driftig.

Om eftermiddagen tager vi en sejltur til Otago-halvøen ud for Dunedin, som er et sandt slaraffenland for dyreelskere. Her finder man kolonier af blandt andet albatrosser, pingviner, newzealandske pelssæler og søløver.

Herefter kører vi videre til Taiaroa Head på spidsen af Otago-halvøen, hvor vi skal opleve verdens eneste fastlandskoloni af kongealbatrosser. Der er adgang til kolonien fra Royal Albatross Centre, og her nyder vi synet af de majestætiske fugle, som kan få et vingefang på over tre meter. Kongealbatrosserne er elegante glideflyvere og kan holde sig i luften i timevis med næsten ubevægelige vinger. Efter vores møde med kongealbatrossen kører vi tilbage til Dunedin, hvor vi skal overnatte.

Dag 18
Dunedin – Moeraki Boulders – Omarama
Dunedin

Inden vi forlader kysten og kører ind i landet, lægger vi vejen forbi de såkaldte Moeraki Boulders, der er store, kugleformede sten på stranden af en til to meter i diameter. De er dannet af mineralsk cement, der har bundfældet sig omkring eksempelvis et blad eller en muslingeskal, i undergrunden, og havets erosion har vasket dem fri. Vi fortsætter ind i South Canterbury-provinsen, op i højlandet til McKenzie Country, hvor langstrakte steppelandskaber breder sig ud for vores blik. Her ligger Omarama, der betyder ’lysets sted’, og som har fået sit navn efter den usædvanligt klare og blå himmel, der sædvanligvis befinder sig over byen. Vi indkvarterer os på et hotel i de smukke omgivelser.

Dag 19
Vandring i Aoraki/Mount Cook Nationalpark – Lake Tekapo – overnatning hos lokale familier
Mount Cook er New Zealands højeste bjerg

Dagens vandring bringer os til dalen Hooker Valley i de alpine omgivelser i Aoraki/Mount Cook Nationalpark. Alt efter vores energi og lyst, kan dagens rute være på alt fra 2-4 timer. Er vejrguderne med os, og det ikke er for overskyet, får vi udsigt til Mount Cook – New Zealands højeste bjerg – med en højde på 3.764 meter over havet.

Turen går nu videre med bus til den blændende turkise sø Lake Tekapo, der med sine 83 km2 er den største af områdets søer og ligger smukt med udsigt til Southern Alps. Her siger vi farvel til bjergene for denne gang og bevæger os ind i landbrugsregionen Canterbury Plains.

I byen Fairlie mødes vi med lokale landmænd, der inviterer os hjem til en enkelt overnatning. Vi deles op i grupper på tre til fire personer og skal i aften spise middag med vores værter – en fantastisk mulighed for at opleve landlivet indefra – inden vi overnatter hos de respektive familier.

 

Dag 20
Fairlie – Christchurch
Christchurch
Vi kører gennem landbrugslandet til Christchurch, hvor vi ankommer ved frokosttid. Christchurch oplevede en serie jordskælv i 2011, som ud over tab af menneskeliv også medførte, at store dele af den før så smukke by blev ødelagt. Genopbygningen er dog i fuld gang. Vi tjekker ind på vores hotel, og aftenen er fri til afslapning inden morgendagens hjemrejse.
Dag 21
Christchurch, dag på egen hånd
I dag har du tid til at slappe af, eller udforske byen på egen hånd.
Dag 22
Christchurch – Sydney, Australien

Det er blevet tid til at forlade New Zealand, men heldigvis slutter rejsen ikke her. Fra Christchurch flyver vi over Det Tasmanske Hav og lander i Sydney.

Fra sin svære start, da byen i 1788 blev grundlagt af straffefanger fra England, har Sydney udviklet sig til en rigtig metropol og er nu en by, der drager alle rejsende. Byens befolkning stammer fra alle dele af verden, og dette giver en vid udstrækning af multikulturelle arrangementer og hundredvis af forskellige caféer og restauranter, der hele tiden afprøver nye kulinariske frembringelser med lokale produkter.

Dag 23
Sydney. Byrundtur, rundvisning i Operahuset, Bondi Beach, havnerundfart
Jørn Utzons berømte operahus i Sydney

Efter vi har spist morgenmad, kører vi ud og oplever byen på en byrundtur. Vi kommer blandt andet forbi forretningskvarteret og Darling Harbour, et havneområde præget af konstant feriestemning med et enormt udbud af fastfoodrestauranter, byens berømte akvarium, verdens største biografskærm og utallige shoppingmuligheder. Tæt på forretningskvarteret ligger Hyde Park, et populært åndehul i byen lige fra sin anlæggelse i første halvdel af 1800-tallet. Fra indre by kører vi til udsigtspunktet Mrs Macquarie’s Chair, hvor vi har en fin udsigt over Sydney Harbour Bridge og Operahuset.Australien har mere end 10.000 strande, og en af de mest berømte af dem er Sydneys Bondi Beach, som vi også ser på dagens byrundtur. Her flokkes Sydneyboerne for at svømme, surfe, solbade og – ikke mindst – kigge på mennesker.Vi skal også på opdagelse i hyggelige The Rocks, som er den ældste bydel i Sydney og ligger lige ved foden af Sydney Harbour Bridge.

Da det første hold af engelske straffefanger kom til Australien i 1788, var det netop her i The Rocks, at de første huse blev bygget, og området har derfor stor historisk betydning, ikke blot for Sydney, men for hele Australien. Med på dagsordenen er også det verdensberømte operahus tegnet af Jørn Utzon. Efter at have beundret operahuset udefra samles vi for at få en rundvisning inde i selve operaen. Om eftermiddagen skal vi ud på en havnerundfart, hvor vi sejler rundt i Sydney Harbour, imens vi nyder en kop kaffe eller te med lidt til den søde tand. Vi bliver sat af ved den livlige havnefront King Street Wharf, og da du har resten af dagen fri til at bruge egne eventyr, er det oplagt at udforske området omkring King Street Wharf og Darling Harbour, hvor der er en masse underholdningstilbud og caféer, der lokker med en kop kaffe eller et godt glas vin.

Dag 24
Sydney. Hjemrejse
Vi siger farvel til Sydney
Det er blevet tid til at forlade Sydney, men da vores fly hjemad først afgår om aftenen, har du det meste af dagen til at suge de sidste indtryk til dig, inden vi samles og kører til lufthavnen.
Dag 25
Hjemkomst
Vi lander i København.

Opera i Sydney

Sydneys ikoniske operahus danner ramme for de store klassiske operaer, musicals og andre flotte musikalske opsætninger. For mange er det en drøm at opleve stemningen i operahuset, når en af de store operaer opføres, og musikken fylder hver en krog.

Albatros kan være behjælpelig med at skaffe billetter til en forestilling i Operahuset (i perioden januar til og med marts. Der er ingen forestillinger i november måned). Billetter skal bestilles ved køb af rejsen og her betales kr. 300,- i depositum. Det vil på det tidspunkt ofte ikke være muligt at bekræfte, hvilken opera der fremføres på den dato, hvor du befinder dig i Sydney. Dette bekræfter vi ca. 5 måneder før afrejse, hvor vi også skal have restbetaling for billetterne.

Der kan købes billetter til følgende musikalske oplevelser:

”Great Opera Hits” (varighed ca. 1½ time inkl. pause): Her kan du lytte til nogle af de mest kendte arier fra Bizet, Puccini, Rossini og Verdi sunget af operaens bedste sangere og akkompagneret af klaver. Pris ca. 70 AUD.

Klassisk Opera (varighed ca. 3 timer inkl. pause): Hver sæson fremføres flere af de store, klassiske operaer som La Bohème, Carmen og Aida. Her får du en førsteklasses operaoplevelse. Pris ca. 330 AUD.

Bemærk: Det afhænger af datoen, hvilken type forestilling der er på programmet, så du kan ikke selv vælge mellem ”Great Opera Hits” og den klassiske opera. "Great opera hits" er ikke på programmet hver dag, så du skal i udgangspunktet regne med, at du kommer til at se – og betale for – den klassiske opera. På nogle datoer er der slet ikke forestillinger. Vi booker altid op på de bedste pladser (Premium). Hvis der er udsolgt, booker vi næstbedste pladser. Vi tager forbehold for udsolgte forestillinger.

Vi booker i udgangspunktet forestillingen samme dag, som der er byrundtur i Sydney. Forestillinger er normalt kl. 19:30 (nogle ”Great Opera Hits” forestillinger er kl. 17:00). Hvis der er ændringer i forhold til dette, får du besked, når vi bekræfter billetten. Bemærk venligst, at dette arrangement er uden rejseleder og på egen hånd. Du skal selv sørge for transport til og fra operaen.

 

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 46.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
11.998,–
Enkeltværelse dag 8
Enkeltværelse ikke muligt ved besøget hos maorierne dag 8.
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Auckland og Sydney – København, begge via Doha
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Overnatning i maori-fælleshus dag 8 og hos farmere dag 20
 • Morgenmad dagligt
 • Let frokost dag 7 og 16
 • Middag dag 5 og 19
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,-
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Medbring vandrestøvler og et ekstra par solide sko, vandresokker, regntøj af god kvalitet, en varm sweater af uld eller fleece og en turrygsæk. Vi bevæger os i flere klimazoner, så pak tøj og udstyr til lidt af hvert – solbeskyttelse i form af solcreme, solbriller og en hat med skygge til de mange timer udendørs er også en god ide. Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Strenge toldregler

Bemærk, at New Zealand og Australien har meget strenge regler for indførsel af frugt og madvarer. Udeklarerede fødevarer medfører en kontant bøde på 500 australske dollars ved indrejse. Dette gælder også madvarer fra flyet eller afrejselufthavnen.

Vandring

På rejsen er der indlagt 7 vandreture i den skønne newzealandske natur. De fleste, som er i nogenlunde god form og kan vandre 2-4 timer, kan deltage i turene. Den mest krævende tur er heldagstrekket i Tongariro Nationalpark, som man kan springe over, hvis man ikke har mod på den. Hvor det er påkrævet, har vi følgeskab af en lokal vandreguide. Der vil være mulighed for at proviantere vand og mad inden turene. Husk at medbringe gode vandresko/-støvler.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mere om New Zealand

Her kan du få mere at vide om New Zealand: www.albatros-travel.dk/destinationer/australien-og-stillehavet/new-zealand

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from En fantastisk og spændende tur. Flot natur, imødekommende mennesker, spændende vandreture dels over vulkaner dels i tempererede regnskove m.m. Besøg hos maorierne med bl.a. flaks-flet, krigsdans og fælles overnatning i langhus var spændende. Sky diving var gænseoverskridende ! Besøg hos den dejlige landmandsfamilie med stordrift af får, køer og kronhjorte var en fantastisk oplevelse. Vores rejseleder har været utrolig hjælpsom og god til at få alle med i gruppen. Hans store viden og lokalkendskab til landet har han forstået at formidle og levendegøre for os.
Date published: 2016-03-03
Rated 5 out of 5 by from Rigtig spændende Det var en fantastisk spændende tur. Vores rejseleder boede i NZ og kunne virkelig sit kram. Vores kvindelige chauffør var meget rutineret og kørte behageligt. Overnatningsstederne - som der var mange af - var ganske gode for en overnatning, men nogle af dem ville vi nok ikke vælge at bo på i længere tid. De fleste havde vaskerum, så vi kunne have rejst med mindre tøj. Vejret var noget blandet og vores vandring over bjerget blev aflyst. Rejselederen arrangerede i stedet 2 gode vandreture. Naturen er så storslået. Programmet er en appetitvækker - der er så meget mere at se.
Date published: 2016-02-06
Rated 4 out of 5 by from New Zealand for naturelskere En fin tilrettelagt tur, men hotellet ved Tongariro nationalpark levede ikke op til standarden, kun restauranten. Kunne tænke mig at tilrettelægge turen, så der var mulighed for at se Milford Sound i nogenlunde tørvejr, turen bliver derved en dag eller to længere. Det giver ingen mening at se stedet, når vandet siler ned gennem hele turen. Rejselederen lever op til det, man kan forvente af en rejseleder. Rejsekataloget fra Albatros trænger til en revidering, der var flere uoverensstemmelser. Farmer besøget var uden dyr, så kald besøget ved dets rette navn.
Date published: 2017-02-18
Rated 5 out of 5 by from En rejse med den en smukke naturoplevelse efter den anden En fantastisk rejse med den ene store naturoplevelse efter den anden og en fantastisk rejseleder, som virkelig kunne fortælle engageret om stort set alt, hvad der rører sig i New Zealand og trække paralleller til det det danske samfund og kultur. Da det er en lang tur med mange skift af hoteller, er det rigtig godt, at der er nogen dobbelte overnatninger ind imellem. I forbindelse med besøget på Maiori bopladsen kunne det overvejes at indlægge en fælles vandretur i tidspunktet mellem at have set hangi'en blive gravet ned og indtil maden skulle hentes op igen.
Date published: 2017-03-03
Rated 5 out of 5 by from Mine bedste naturoplevelser Et land med stor variation i landskabet og naturoplevelserne. Vejret er meget omskifteligt med temperaturer og vejrlig - det kræver noget meget godt regntøj og sko der ikke bliver gennemblødt på vandreture. Befolkningen er meget imødekomne og hjælpsomme, og det opleves som et meget trykt land at rejse i. Det er fantastisk at opleve holdninger til natur og dyr der bliver håndhævet, og en prisværdig indsats for bevaring af den eksisterende natur og dyreliv, og holdning til bekæmpelse af det det der er pest for naturen og dyrelivet. Rejselederen var meget vidende om de lokale forhold, behagelig, god formidler og meget OBS på at undersøge og servicerer rejsedeltagerne. Perfekt.
Date published: 2018-02-14
Rated 5 out of 5 by from God varieret rejse New Zealands natur er fantastisk og vi kom rundt om det hele. Vidende og god rejseleder. Vandreture på "motorveje". Personligt havde jeg regnet med sværere vandreture. Desværre missede vi den lange vandretur på vulkanerne pga. vejret, men det var der taget forbehold for i rejsebeskrivelsen - alligevel ærgerligt. Vejret i New Zealand er meget uforudsigeligt, men ikke nogen hindring for en masse fantastiske naturoplevelser. Opholdet i Sydney ligegyldigt, når der er så meget spændende at opleve i NZ og ophold i lufthavne og på rejse bliver unødigt længere.
Date published: 2017-03-31
Rated 5 out of 5 by from en fantistisk tur med mange gode oplevelser en spænende rejse med en arrangeret rejseleder som kunne sit kram. Der var dog et stort minus ved besøget hos maorierne, maden var elendig(kyllingvinger) og der var ikke nok, vi var blev sat i udsigt at maden skulle tilberedes i en jordovn, det blev det ikke. Alt blev fjernet fra baderummet før vi var klar til at tage af sted, så man bør nok overveje besøget her. Besøget hos farmer var helt i top, alle tiders familie som tog godt imod os. Rejsen var interessant med mange fif fra rejseleder fik vi meget at vide om New Zealand og dens befolkning.
Date published: 2016-02-06
Rated 5 out of 5 by from Skønne oplevelser i et smukt land Heldagsvandringen Tongariro kunne godt være beskrevet lidt mere udførligt, både hvad angår besværlighed og udfordringer vejrmæssigt med henblik på tøjvalg. Hjemrejsen med de 22 timer fra Christchurch til Dubai burde være beskrevet bedre. Ellers en super tur med en meget kompetent guide.
Date published: 2015-12-10
 • y_2018, m_11, d_20, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.9
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_43
 • loc_da_DK, sid_NZRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

19NZRTR02DDK1101