Albatros’ Armenien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tusindårige klostre, betagende natur og den charmerende storby Jerevan er blot nogle af højdepunkterne på vores rute gennem dette ældgamle land

På denne rundrejse oplever vi alt, hvad Armenien har at byde på og lidt til. Vi bor centralt i hovedstaden Yerevan, hvor vi kommer tæt på lokalbefolkningen på byens mange caféer og parker. Vi tager på udflugter til de omkringliggende landsbyer med kirker og klostre, skovklædte bjerge og smukke søer. Det moderne Armenien får vi indblik i, når vi besøger skoler, organisationer og private familier. Desuden tager vi en afstikker til regionen Nagorno Karabakh, hvor vi kan se frem til oplevelser i og omkring hovedbyen Stepanakert. Vi tager på en kort vandretur op i bjergene, besøger en af Nærorientens ældste bebyggelser og går på opdagelse i Stepanakerts store udendørs marked. Besøg på en lokal vingård bliver det også til, inden vi slutter rejsen af med en hel dag viet til oplevelser på egen hånd i Yerevan. Undervejs bor vi godt og centralt, nyder godt af det lækre armenske køkken ligesom vi naturligvis også smager på den berømte armenske brandy.
Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Vin & gastronomi

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Armenske dram

Dagsprogram
Dag 1 København – Yerevan, Armenien
Dag 2 Yerevan. Byrundtur med Republik-pladsen, Operaen, Kaskaden og mindesmærket for det armenske folkemord. Besøg ved brandy-destilleri og velkomstmiddag
Dag 3 Yerevan. Udflugt til Etjmiadzin, Khor Virap-kirken og storkelandsbyen Hovtashat
Dag 4 Yerevan. Udflugt til Garni-templet og det UNESCO-fredede Geghard-kloster
Dag 5 Yerevan – Stepanakart. Bjergbyen Dilijan, Haghartsin-klostret, Sevan-søen og Stepanakert
Dag 6 Stepanakert. Byrundtur, Zontiki vandfaldet, løvehulen i Vank og Tigranakert
Dag 7 Stepanakert – Tatev – Yerevan. NGO-besøg, Tatev klosteret med verdens længste kabelbane og det armenske Stonehenge
Dag 8 Yerevan. Udflugt til den familiedrevne kosmetikvirksomhed Narian og en armensk vingård
Dag 9 Yerevan. Udflugt til Aruch, NGO-besøg i Talin og bymuseet i Armeniens næststørste by Gyumri
Dag 10 Yerevan. Hele dagen på egen hånd og afskedsmiddag
Dag 11 Yerevan – København

Hoteller

Ani Plaza

Byens største og bedste hotel ligger centralt placeret i Yerevan og tilbyder med sine 260 værelser, restauranter og caféer et perfekt udgangspunkt for oplevelser i den armenske hovedstad. Alle værelser er indrettet med moderne faciliteter som wi-fi, air con, TV med satellit kanaler, sikkerhedsbokse og minibar.

Park hotel Artsakh

Hotellet ligger central placeret i Stepqanakert nær en af byens mange parker og den hellige moders katedral. Hotellet blev totalrenoveret i 2011 med hensyntagen til de oprindelige bygninger fra midten af det 19. århundrede. Hotellet har store fællesområder, morgenrestaurant og en dejlig have med udendørsservering.

De 26 værelser er alle indrettet med en blanding af klassisk design og moderne komfort.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Yerevan, Armenien
Velkommen til Armenien
Vi flyver til Yerevan og ankommer tidligt den efterfølgende dag.
Dag 2
Yerevan. Byrundtur med Republik-pladsen, Operaen, Kaskaden og mindesmærket for det armenske folkemord. Besøg ved brandy-destilleri og velkomstmiddag
Republik-pladsen (tidligere Lenin-pladsen)

I dag skal vi se nærmere på Armeniens hovedstad. Yerevan er en af de ældste, kontinuerligt beboede byer i verden, og her har således boet mennesker siden bronzealderen. Nutidens 1,1 million indbyggere forstår at nyde livet; her er en meget udviklet cafékultur og mange teatre, gallerier, koncerthuse og spillesteder. På byrundturen kommer vi forbi Republik-pladsen (tidligere Lenin-pladsen, hvor blandt andet Nationalmuseet ligger), universitetet, den 23 meter høje statue af Moder Armenien, parlamentet, præsidentpaladset, Operaen samt Kaskaden, et gigantisk monument, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen.

På rundturen ser vi også mindesmærket for det armenske folkemord. Kongeriget Armenien blev etableret allerede i det 6. århundrede f.Kr., og i år 301 blev kristendommen statsreligion. I 1500-tallet blev Armenien delt mellem Persien og osmannerne, og som en kristen minoritet i Det Osmanniske Rige var armenierne ofre for diskrimination. Dette tog til under sultan Abdülhamid II, hvor 80.000-300.000 armeniere blev forfulgt og myrdet i årene 1894-96. Efter denne optakt satte folkemordet for alvor ind i 1915 med fængslingen og mordet på 250 armenske intellektuelle. Derefter fulgte massakrer, hvor hele landsbyer blev myrdet, og man skønner, at omkring 1 million armeniere døde mellem 1915-17, og mange tusinde blev drevet på flugt. Især Frankrig og USA har en stor armensk befolkningsgruppe som følge af den etniske udrensning.

Armeniens nationaldrik er brandy, som er produceret i landet siden 1887, hvor det første destilleri blev åbnet. Sidst på eftermiddagen besøger vi det mest berømte destilleri, Ararat, hvor vi får en rundtur og en smagsprøve på de gyldne dråber. Selveste Winston Churchill foretrak armensk brandy frem for den franske cognac, og det siges, at Stalin plejede at sende ham kasser af Ararat-brandy. Vi mødes igen om aftenen og spiser middag på en af byens restauranter.

Dag 3
Yerevan. Udflugt til Etjmiadzin, Khor Virap-kirken og storkelandsbyen Hovtashat Ca. 160 km
Khor Virap-kirken er et stort pilgrimsmål

Den armenske apostolske kirke har sit administrative – og spirituelle – centrum i Etjmiadzin, som også var landets hovedstad fra år 180-340. Det var ifølge legenden her, Gregorius The Illuminator i et syn så en guddommelig lysstråle komme ned fra himlen. Han byggede herefter Armeniens første nationalkirke, hvor lysstrålen ramte, og han tilskrives æren for at have omvendt armenierne til kristendommen i år 301. Det er altså ikke en hvilken som helst kirke, vi skal besøge i dag. Der er ikke meget tilbage af de oprindelige strukturer fra 300-tallet, og katedralen er gen- og ombygget mange gange, dog uden at den har mistet noget i hellighed ved det. Kirkerummet er omkring 20 x 20 meter, og i midten står alteret – der, hvor Gregorius så lysstrålen ramme. Der er også tid til at besøge katedralens museum, hvor vi blandt andre relikvier kan se det berømte romerske spyd, som skulle være stukket i Jesus. Vi spiser frokost på en lokal restaurant.

Turen fortsætter i Gregorius’ fodspor til Khor Virap-kirken, som er et lige så stort pilgrimsmål. På dette sted blev Gregorius fængslet af den hedenske kong Trdat III og holdt fanget i en underjordisk grotte i 13 år. Han overlevede uden anden mad end den, han fik smuglet ind til sig af kristne sympatisører. Da Gregorius ifølge overleveringerne helbredte kongen for sindssyge (eller kongen besluttede, at det var strategisk fornuftigt at slutte fred med det voksende antal kristne i landet), blev Gregorius frigivet, og han fik udbredt kristendommen til hele Armenien. Kirken er bygget oven på grotten, som det er muligt at gå ned i via en stige – hvis man ikke er klaustrofobisk eller dårligt til bens. Hvis man går udenfor og retter blikket opad i stedet for nedad, er der en smuk udsigt til de to snedækkede toppe på Ararat-bjerget, som befinder sig ovre på den anden side af grænsen til Tyrkiet.

På tilbagevejen til Yerevan gør vi holdt ved den lille landsby Hovtashat, der er kendt for at huse mange af de hundredevis af storkepar, der årligt yngler i vådområderne nær den tyrkiske grænse. Storkeparrene er i området fra slutningen af marts til slut august. For afgange uden for denne periode køres direkte tilbage til Yerevan. Vi er tilbage i hovedstaden sidst på eftermiddagen.

Dag 4
Yerevan. Udflugt til Garni-templet og det UNESCO-fredede Geghard-kloster Ca. 100 km
Garni-templet, et hellenistisk tempel

Vi forlader atter hovedstaden og begiver os mod Garni-templet, et hellenistisk tempel tilegnet solguden Mitra i det 1. århundrede e.Kr. Efter den nationale overgang til kristendommen blev templet brugt som sommerresidens for de armenske kongelige, som også anlagde en kirke og et badehus, som vi nu kan se ruinerne af. Blandt andet har badehuset en meget smuk mosaik lavet af natursten i 15 nuancer. Vi spiser frokost i et privat hjem, hvor vi skal se, hvordan man forbereder og bager det lokale brød ”lavsh” i en underjordisk grillovn – en såkaldt ”tonir”.

Det UNESCO-fredede Geghard-kloster er næste punkt på dagens program, og alene klostrets dramatiske placering i en kløft, med klipper, der tårner sig op på begge sider, er en oplevelse for øjet. Det oprindelige kloster blev anlagt i det 4. århundrede – ifølge overleveringen af selveste Gregorius Illuminator – hvor en hellig kilde sprang frem i en grotte. En del af anlægget er da også hugget ind i klippen, både regulære kirkerum og mindre hulrum, foruden mange afbildninger af kors. Klostret blev dog plyndret og brændt ned til grunden i det 9. århundrede, og den nuværende hovedkirke er fra 1215. ’Geghard’ betyder ’spyd’ og refererer til det spyd, Jesus blev stukket med på korset, og som siges at have hørt til klostrets relikviesamling. Spyddet er nu, som vi så i går, udstillet i Etjmiadzin-katedralen.

Dag 5
Yerevan – Stepanakart. Bjergbyen Dilijan, Haghartsin-klostret, Sevan-søen og Stepanakert Ca. 400 km
Det UNESCO-fredede Haghpat-kloster

I dag sætter vi kursen mod bjergbyen Dilijan i et område, som går under navnet ”Armeniens Schweiz”. Dilijan er en hyggelig by med gamle stenhuse og træudskårne balkoner, og den ligger meget naturskønt ved bredden af Aghstev-floden, omgivet af store skove. I Sovjettiden kom mange kunstnere, musikere og filmskabere for at få arbejdsro og lade inspirationen flyde til sig fra de smukke omgivelser, og den kreative atmosfære hænger stadig ved, selvom byen nu mere besøges af almindelige turister.

Herefter besøger vi det nærliggende Haghartsin-klostret, 13 km nordøst for Dilijian. Klostret er opført i det 13. århundrede og ligger smukt placeret dybt inde i skovene. Vi spiser en god frokost på en lokal restaurant i området.

Vi fortsætter til Armeniens største sø, Sevan, med et areal på 940 km2. Med sine 1.900 meter over havet er den derudover en af de højest beliggende ferskvandssøer i Eurasien. Når vi kommer, er det ikke til at vide, om søens vand vil være lysende azurblåt eller mørkt blå – eller en nuance derimellem – for farven skifter med vejret og søens egne uransagelige processer. Da man i Sovjettiden inddæmmede Hrazdan-floden, der forsynede søen med vand, og dermed sænkede vandstanden med cirka 20 meter, dukkede 2.000 år gamle bygninger og genstande frem. Siden er vandstanden af miljøhensyn hævet med 2 meter, hvilket har forbedret vandkvaliteten betragteligt. Vi besøger Sevanavank-klostret, som oprindelig lå på en ø ude i søen; nu er det blevet til en halvø. Den isolerede beliggenhed – og adgang forbudt for kvinder – gjorde klostret velegnet til genopdragelse af munke, der havde veget fra dydens smalle sti.

Vi fortsætter nu mod Nagorno Karabakh, den autonome republik, som i 1991 erklærede sig uafhængig af Azerbadjan. De efterfølgende stridigheder mellem Armenien og Azerbadjan kostede mange menneskeliv i starten af 1990’erne, og selv efter fredsaftalen i 1994 er uroligheder blusset op i ny og næ. De seneste mange år har der dog været ro i området, og der venter os mange spændende oplevelser i dette for mange ukendte område.

Efter at have passeret grænsen kører vi direkte til hovedbyen Stepanakert, hvor vi indlogerer os på et centralt placeret hotel. Senere på dagen mødes vi mødes til aftensmad på en nærliggende lokal restaurant.

Dag 6
Stepanakert. Byrundtur, Zontiki vandfaldet, løvehulen i Vank og Tigranakert Ca. 130 km
Løvehulen i byen Vank

Efter en god nats søvn og tilsvarende morgenmad, er det tid til at kaste sig ud i dagens program. Vi starter med en byrundtur i Stepanakert. Byen har trods sin beskedne størrelse (ca. 55.000 indbyggere) et hav af små pladser og parker. Vi kigger forbi den største, nemlig Genfødslens plads ved præsidentpaladset og de øvrige officielle bygninger. Vi skal også gå på opdagelse på det store centrale marked, hvor der sælges såvel fødevarer som almindelige brugsting.

Vi fortsætter nu ud af byen og første stop er ved et sjovt lille vandfald, som de lokale kalder Paraplyvandfaldet. Med et hav af stråler som fordeles udover et større område, er det ikke svært at forestille sig, hvordan det navn er opstået (Vi gør opmærksom på, at turen ud til vandfaldet går via en lille interimistisk sti, og at gode vandresko og fuld mobilitet er påkrævet).

Efter at vi har fået rørt os lidt fortsætter vi videre mod byen Vank, hvor vi skal besøge løvehulen, som ja, ligner en løve, og som er en af mange lettere bizarre monumenter i byen, som er doneret af en lokal rigmand. Hvis tiden tillader, kigger vi også forbi det nærliggende Gandzasar klosteret, som er bygget i Johannes Døberens navn. Bag sine imponerede forsvarsmure har munke gemt sig fra fjender siden 1216, hvor den nuværende bygning stammer fra. I dag ånder her heldigvis fred og ro, og vi kan trygt nyde den smukke udsigt over de nærligggende bjerge.

Vi fortsætter nu mod den tidligere hovedstad Tigranakert. Byen blev grundlagt i 1.årh f.Kr. af kong Tigran, der regerede Armenien med hård hånd, og var på daværende tidspunkt en af de største bosættelser i hele nærorienten. Her mødtes handlende fra Persien og de omkringliggende stater med grækere, romere og andre handelsfolk. I 2005 påbegyndtes udgravningerne af de imponerende ruiner, og vi skal naturligvis besøge nogle af dem.

Sidst på eftermiddagen returnerer vi til Stepanakert, hvor vi spiser aftensmad på en lokal restaurant.

Dag 7
Stepanakert – Tatev – Yerevan. NGO-besøg, Tatev klosteret med verdens længste kabelbane og det armenske Stonehenge Ca. 380 km
verdens længste kabelbane

I dag er det blevet tid til at tage afsked med Karabakh og atter vende tilbage til Armenien. Vi forlader Stepanakert tidligt om morgenen, og efter at have krydset grænsen begiver vi os mod det sydlige Armeniens  mest imponerende bygningsværk, Tatev-klosteret. På vejen kigger vi forbi en lokal NGO, som forsøger at forbedre levevilkårene for de lokale kvinder i den lille landsby Shinhayr. Her spiser vi også en lokal frokost, inden vi fortsætter mod det imponerende klosterkompleks ved Tatev.

Faktisk er det mere omgivelserne og beliggenheden, der gør Tatev til et af de mest besøgte udflugtsmål i Armenien. Placeret på toppen af et lille bjerg, omgivet af lodrette klippevægge, er den eneste mulighed for at besøge klosteret via verdens længste kabelbane på over 5 km, og turen i sig selv er lige ved at tage pusten fra én. Klosteret blev opført i det 9. – 13. århundrede og havde i sin storhedstid over 1.000 fastboende munke, der blandt andet kunne studere på klosterets universitet.

Efter nogle hæsblæsende oplevelser fortsætter vi forbi Karahunj, som også bliver kaldt Armeniens Stonehenge. Et mere end 7.500 gammelt observatorium, samt stensætninger i landskabet er et tydeligt tegn på at armenerne var optaget af astrologiske målinger lang tid før os.

Vi ankommer til Yerevan sidst på eftermiddagen og indkvarterer os på vores centrale hotel.

Dag 8
Yerevan. Udflugt til den familiedrevne kosmetikvirksomhed Narian og en armensk vingård Ca. 100 km
På en armensk vingård

Vi sover lidt længere i dag efter gårsdagens lange tur, og efter sen morgenmad kører vi mod nordvest og dagens udflugtsmål, virksomheden Narian, der har specialiseret sig i naturlig kosmetik. Narian er drevet af ægteparret Ara og Anahit, der flyttede tilbage til Armenien for et par år siden efter mere end 20 år i USA. Som så mange andre armenere bosat i udlandet ville de gerne gøre noget for det område, de oprindelig kom fra. De startede derfor deres produktion i den lille by Aragyush, hvor de forsøger at blande gamle traditioner med moderne produktionsformer. Alle produkter fremstilles på stedet og er 100% biodynamiske. Vi får en rundvisning i stedets imponerende have og får en indføring i udvindelse af æteriske olier og andre aspekter af produktionen.

Efter en god frokost fortsætter vi til en af Armeniens mange vingårde. Man har dyrket vin i Armenien i mere end 6.000 år, og sammen med Georgien har det to lande i århundreder kappedes om, hvem der har opfundet vindyrkningen. Armensk vin har i mange år stået i skyggen af den georgiske, men kvaliteten er opadgående, og vi smager på de lokale dråber og hører mere om den traditionelle produktionsform, hvor man lader druesaften gære i lerpotter, som er nedsænket i jorden.

Vi returnerer til Yerevan sidst på eftermiddagen.

Dag 9
Yerevan. Udflugt til Aruch, NGO-besøg i Talin og bymuseet i Armeniens næststørste by Gyumri Ca. 250 km
På markedet

I dag går turen atter nordpå med første stop i en af Armeniens ældste landsbyer, Aruch. Byens oprindelse kan føres helt tilbage til det 5.årh, hvor den armenske hær havde vinterresidens i byen. Omkring de militære garnisoner voksede en større by op, hvor katedralen og det befæstede fort står som de vigtigste monumenter.

Ikke langt fra Aruch skal vi besøge en lokal NGO, der støtter handicappede børn i området omkring Talin. Penge indsamles via salg af de nogle ret specielle håndbroderede dukker, som fremstilles af lokale kvinder. Dukkerne er smukt dekorede og oftest iklædt nøjagtige kopier af folkedragter fra området.

Vi fortsætter herfra til Armeniens anden største by, Gyumri (ca. 150.000 indbyggere). Byen lå ikke langt fra epicenteret under det store Spitak-jordskælv i 1988, der lagde store områder øde, dræbte op til 50.000 armenere og gjorde flere end 100.000 hjemløse. I dag er byen genopbygget, og vi besøger bl.a. det lokale bymuseum, som er placeret i en smuk gemmel herregård, der som en af de få bygninger modstod jordskælvet. På museet findes mange sjove og anderledes udstillingsgenstande, som giver et godt indtryk af livet i Gyumri de seneste 200 år. Vi returnerer til hovedstaden sidst på eftermiddagen.

Dag 10
Yerevan. Hele dagen på egen hånd og afskedsmiddag
På markedet

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd i Yerevan, og byen har meget spændende at byde på.

Nationalmuseet, der ligger centralt placeret ved Republikpladsen er helt sikkert et besøg værd. Med over 400.000 etnografiske og arkæologiske udstillingsgenstande er her til mange timers underholdning for historieinteresserede. Byens store loppemarked, der har åbent alle ugens dage, men mest besøgt i weekenderne, byder på gamle sovjet-russiske souvenirs, bøger, billeder og alt muligt andet. I den nærliggende park er der mulighed for at slappe af på en af de hyggelige cafeer og følge med i det lokale liv.

På byens nye store gågade, Den Nordlige Avenue, som stod færdig i 2007, er der gode shoppingmuligheder Her er butikker og caféer nok til mange timers underholdning. Vi samles sidst på eftermiddagen og tager ud og spiser sammen for sidste gang på vores rejse. Der er mulighed for at sove eller hvile på værelset, før vi kører til lufthavnen.

Dag 11
Yerevan – København
Vi kører til lufthavnen midt om natten og rejser hjem til København, hvor vi lander om morgenen.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Yerevan t/r med mellemlanding
 • Udflugter jf. program,
 • Indkvartering på godt hotel i delt dobbeltværelse. 6 nætter i Yerevan og 2 nætter i Stepanakert.
 • Morgenmad og frokost hver dag (- frokost dag 10). Middag dag 2, 5, 6 og 10
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse kr. 2.198
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 60 USD)
 • Visum til Nagorno-Karabakh kr. 198,-
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Visum

Der kræves visum til enklaven Nagorno-Karabagh. Visumansøgningsblanket udleveres ved ankomst til Armenien, udfyldes manuelt og afleveres til rejseleder. Der skal udfyldes én ansøgning for hver ansøger. Der skal IKKE bruges pasbillede eller andre informationer i forbindelse med visumansøgning.

Vi gør opmærksom på, at det ikke er muligt at rejse ind i Aserbajdsjan med stemple fra Nagorno Karabakh i passet. Har man derfor planer om dette, bør man ved grænseovergangen gøre rejseleder opmærksom på, at man ikke ønsker passet stemplet.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Indkvartering

Vi bor på hoteller med de mest almindelige bekvemmeligheder. Hotellerne er valgt ud fra deres beliggenhed og hyggelige atmosfære.  Vi benytter gode lokale 3-4 stjernede hoteller, som på trods af den simple og enkle standard er yderst charmerende. Serviceniveau og standard kan være lidt anderledes end det, man er vant til i vores del af Europa. Uanset standard har du altid eget bad og toilet på hotellerne. Endelig hotelliste vil blive fremsendt med afrejsebrevet 7 dage før afrejse.

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Mere om Georgien

Her kan du få mere at vide om Georgien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/georgien

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from Armenien Før rejsen kunne jeg godt have brugt en kommentar om, at valuta ville være meget svær at opdrive i DK, men nem at veksle på første hotel. Fint at vi kom så meget ud i alle kroge og endda til Artsakh, men et par meget lange køreture, og et par kirker kunne nok have været undværet. Fint med besøg hos lokalinitiativ og NGO. Afskedsmiddag med lokal musik og dans fejlplaceret, blev til unødvendig støj. Al ros til rejselederen og de første dages lokalguide, de sidste dages lokalguide ydede ikke meget. Austrian Airlines fravær af kompetence ved vores forsinkede afgang fra Armenien og dermed mange timers venten i Wien var håbløs.
Date published: 2018-09-24
Rated 5 out of 5 by from Armenien - en livsrejse Vi var godt forberedt til rejsen til Armenien og vores forventninger blev mere end overgået. Jeg vil starte med vores rejseleder der fra starten var oplagt, beleven, forberedt og velvidende og som var på under hele turen. Hans indsigt i historie, politik, etniske forhold og alt tænkeligt var helt i top. Gæsterne og rejselederen blev en usædvanlig god gruppe. Vi tager gerne med ham igen! Hoteller og måltider under besøget er der intet at udsætte på. Vi boede meget fint og centralt og renlighed og service var glimrende. Måltiderne var centreret om det Armenske køkken der er en kulinarisk oplevelse. Frokoster og middage blev der serveret i overflod på restauranter og under ydmyge private forhold. Selv under sidstnævnte drog vi derfra med oplevelsen af gæstfrihed og rig på oplevelse i køkken såvel som service. Vi vidste at rejsen bød på mange kilometer udflugt hvilket vi havde undervurderet givet vejenes beskaffenhed. Samlet er der tilbagelagt omkring 4,000 kilometer under udflugter. Vi ville ikke have undværet en eneste kilometer der hver førte til nye oplevelser. Kirker, klostre, seværdigheder, destillerier, vingårde, kooperativer, private initiativer og mere. Lige meget hvor vi kom frem mødtes vi af en gæstfrihed og venlighed som ikke ses mage. Armeernes historie har gjort dette til en central del af deres rige kultur. Vores chauffører og lokale guider: altid glade, venlige, hjælpsomme. Det var ren fornøjelse at have dem med på udflugter m.v. Udflugterne kræver en fornuftig fysik hvor der ofte er tale 20 – 40 ’etager’ om dagen og omkring 6 – 8 kilometer gang. Landet er meget smukt varierende fra sletter til høje bjerge med slugter. Det skifter fra frodighed til meget tørre sletter. Bebyggelsen præges fortsat af de mange år Sovjet havde indflydelse på landet, men tiden vil forandre dette da der pågår mange spændende nybyggerier. Mod sydøst præges landskabet stadig meget af krigen og aktiviteten i området er nærmest ikke eksisterende … udover militærøvelser. Overalt føler med sig tryg og kan roligt færdes alle steder i byer og på land. Landet er endnu ikke en turistmagnet og skal opleves inden det sker. En rejse der kan gentages og varmt anbefales.
Date published: 2018-09-27
Rated 4 out of 5 by from En kulturhistorisk oplevelse Forventningerne og kendskabet til Armenien var ikke de største da vi tog afsted. Men vi fik en oplevelse, der langt overgik hvad vi havde drømt om. Samtidig med at det var ferie, blev det for os en studietur (meget positivt ment) især pga af vores rejseleders, Sørens, store viden om Armenien og de historier der knytter sig til landets udvikling.
Date published: 2018-10-02
Rated 4 out of 5 by from Armenien en rejse værd Albatros er garant for en rejse med mange oplevelser, god tilrettelæggelse, kompetente rejseledere og et kig ind bag facaderne ved hjælp af NGO besøg. Således også på denne rejse. Programmet er pakket meget tæt så god fysik og udholdenhed er et must på sådan en rejse.
Date published: 2018-10-03
Rated 4 out of 5 by from Fin rejse Armenien er bestemt en rejse værd. Rejselederens viden, imødekommenhed og humor gjorde rejsen til en stor oplevelse, selv om det planlagte program ikke kunne gennemføres i alle detaljer på grund af tidsnød.
Date published: 2018-09-28
Rated 5 out of 5 by from Fint indtryk af Armenien, kulturelt, historisk og geografisk. Et omfattende og relevant program med en yderst kompetent rejseleder gjorde de lange rejsedage til en god oplevelse. Specielt interessant var dagene i Karabak og de lokale indslag med engagerede NGO´er.
Date published: 2018-10-27
 • y_2019, m_3, d_19, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_da_DK, sid_AMRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

AMRTR01ADK