Albatros’ Balkan

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Imponerende middelalderbyer, moderne historie og enestående kystlandskaber i Kroatien, Montenegro og Bosnien-Hercegovina

Adriaterhavet og dets mange UNESCO-fredede kystbyer har altid lokket besøgende til sig med idylliske, gamle bydele, imponerende paladser og kirker, samt ikke mindst masser af sol og god vin og mad. Men området har meget mere at byde på. Kun en hurtig afstikker væk fra kysten finder man ikke blot smuk natur og historiske seværdigheder, der kan tage pusten fra de fleste, men også mange påmindelser om områdets moderne og til tider meget blodige historie.

På denne rejse kombinerer vi smukke naturoplevelser langs Adriaterhavskysten med besøg i de velbevarede montenegrinske middelalderbyer Kotor og Budva. I Bosnien-Hercegovina skal vi opleve byen Mostar og dens ikoniske stenbro og kigge ind bag jerntæppet, når vi besøger Titos hemmelige bunker i Konjic. Vi kigger også forbi en lokal vingård, smager på de fantastiske skinker fra Njegusi og får naturligvis også mulighed for at opleve, hvordan der produceres olivenolie og andre lækre råvarer i området. 

Denne oplevelsesrige kultur-rundrejse afsluttes med tre afslappende dage i Dubrovnik, hvor vi skal nyde Adriaterhavskystens ukronede dronning med de mange smukke pladser og palæer.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Konvertibel Mark (BAM), Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Fly København – Dubrovnik. Middelalderbyen Budva, Montenegro
Dag 2
Kongebyen Cetinje, lokal skinkeproduktion, kørsel ad Kongevejen og byvandring i Kotor
Dag 3
Budva – Trebinje – Blagaj – Mostar. Vinsmagning og dervish-klostret ved Blagaj
Dag 4
Mostar – Konjic – Mostar. Titos bunker ved Konjic og byrundtur i Mostar
Dag 5
Mostar – Neretva-deltaet – Dubrovnik. Sejltur med musik og frokost, ankomst til Dubrovnik
Dag 6
Dubrovnik. Byvandring og tid på egen hånd
Dag 7
Dubrovnik. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Konavle inklusive lokale produkter, historisk vandmølle
Dag 8
Fly Dubrovnik – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Dubrovnik. Middelalderbyen Budva, Montenegro Dagens kørsel: 120 km

Efter ankomsten til lufthavnen i Dubrovnik begiver vi os straks yderligere sydpå mod Montenegro og Budva, den gamle havneby ved Adriaterhavet. 

Budva blev grundlagt for 2.500 år siden og er dermed den ældste by på Adriaterhavskysten. Den gamle bydel ligger på en smal landtange, omgivet af venetianske bymure. For enden af tangen knejser byens gamle fæstning. Inden for bymuren i den romantiske, gamle bydel, Stari Grad, pyntes de snoede stræder af småbutikker, restauranter og små, hyggelige barer. Her er også masser af kulturelle seværdigheder som Citadellet, den katolske Johanneskirke, Skt. Ivan-kirken og flere andre ortodokse kirker.

Vi går en lille aftentur i den historiske, bilfri bydel og stifter bekendtskab med pladser, brolagte gader, kirker og fæstningen.

Dag 2
Kongebyen Cetinje, lokal skinkeproduktion, kørsel ad Kongevejen og byvandring i Kotor Dagens kørsel: 100km

Efter en dejlig morgenmad begiver os mod en af de smukkeste og historisk mest betydningsfulde byer i Montenegro, nemlig Cetinje.  Byen, der ligger for foden af Lovcen-bjerget, blev grundlagt i slutningen af det 15. århundrede og har været landets hovedstad siden 1878. Den montenegrinske kongefamilie har sat sit tydelige præg på byen med mange smukke bygninger. Vi besøger Kong Nikolas Palads, der i dag er omdannet til museum. Kong Nikolas regerede Montenegro i perioden 1860-1918 og er en af de vigtigste personer i landets nyere historie. Det lille museum giver et godt indblik i landets omtumlede historie og har desuden en hyggelig have grundlagt i 1870.

På vejen tilbage mod Budva kører vi ad den nyligt anlagte vej over bjergene, hvor vi undervejs gør stop i den lille, hyggelige landsby Njegusi, der er kendt for sine tørrede skinker, som vi naturligvis skal smage. Den sidste del af turen fra Njegusi til kysten byder på en helt fantastisk udsigt over Kotorbugten og foregår via den gamle kongevej. Vejen er ikke længere end 8,3 km, men består af ikke mindre end 18 hårnålesving.

For enden af Kongevejen ligger byen Kotor omgivet af kalkstensbjerge. Kotors gamle bydel, byens forsvarsværker og den indre del af Kotorbugten blev i 1979 optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Når man står midt i byen, er det nemt at se hvorfor.
 
Den gamle bydel stammer fra 1400-1500-tallet og er et unikt eksempel på middelalderlig byplanlægning. De brostens- og marmorbelagte gader former en labyrint afbrudt af smukke pladser. Ved en af pladserne ligger byens vartegn, Skt. Tryphons katedral, som er fra slutningen af 1100-tallet. Spredt ud over hele byen finder man mindre kirker, hyggelige caféer og gode restauranter. På vores tur rundt i Kotor fordyber vi os i byens historie og ser nærmere på de mange middelalderlige bygningsværker. 

Efter en oplevelsesrig dag returnerer vi sidst på eftermiddagen til Budva, hvor vi overnatter.

Dag 3
Budva – Trebinje – Blagaj – Mostar. Vinsmagning og dervish-klostret ved Blagaj Dagens kørsel: 220 km

Det er blevet tid til at sige farvel til Montenegro og goddag til Bosnien-Hercegovina. Første stop er Trebinje, som ligger smukt placeret ved floden Trebisnjica, der forceres via den imponerende bro Arslanagic fra det 16. århundrede. Området er berømt for sin vinproduktion, og vi skal naturligvis smage på de himmelske dråber, som er blevet produceret i området i århundrede.

Vi fortsætter herfra mod Blagaj, hvor vi ser en såkaldt ”tekke”, der var et slags kloster for islamiske sufi-mystikere, også kendt som dervisher. Klosteret ligger smukt placeret lige ved Buna-flodens udspring og har været i brug siden midten af det 17. århundrede. Under det kommunistiske styre var religion bandlyst, og klosteret var underlagt det jugoslaviske nationalmuseum. I 1990’erne forfaldt dele af komplekset, men med hjælp fra lokale muslimske organisationer blev klosteret i starten af 2010’erne genopbygget og åbnet for offentligheden. Den nærliggende by Blagaj er en komplet osmannisk by med en helt anden arkitektonisk tradition end byerne, vi har besøgt langs Adriaterhavet. 

Sidst på eftermiddagen fortsætter vi det sidste stykke mod den smukke by Mostar, hvor vi skal tilbringe natten. Byen ligger ved Neretva-floden, og med sine 113.000 indbyggere er den Bosnien-Hercegovinas femtestørste by. Byens historiske bykerne, der ligger på hver sin side af Neretva-floden, blev opført i den osmanniske periode.

Dag 4
Mostar – Konjic – Mostar. Titos bunker ved Konjic og byrundtur i Mostar Dagens kørsel: 140 km

Vi begynder dagen med at køre 70 km stik nord til et af de mest mærkværdige bygningsværker på hele Balkan, Titos bunker i Konjic. EksJugoslaviens moderne historie er i høj grad forbundet med én mand, nemlig Josip Broz Tito. Tito blev født i 1892 og voksede op under trange kår med en slovensk mor og kroatisk far, og intet tydede på, at Tito skulle blive den mest indflydelsesrige personlighed på Balkan i det 20. århundrede. Som partisan under 2. Verdenskrig gjorde Tito sig heldigt bemærket, og efter krigen avancerede han hurtigt i det kommunistiske system, kulminerende med præsidentposten i det daværende Jugoslavien, som han besad i perioden 1953-1980. 

Ved den mindre by Konjic blev der i perioden 1953-79 i allerdybeste hemmelighed opført en bunker, der kunne sikre den jugoslaviske ledelse i tilfælde af atomangreb. Med plads til over 350 personer og et samlet areal på 6,4 kvadratkilometer var bunkeren den tredjestørste investering i Jugoslavien under hele Titos regeringsperiode. Vi bliver vist rundt i bunkeren og får et godt indtryk af paranoiaen under den kolde krig.

Til frokost smager vi på nogle af de lokale specialiteter i området og kører midt på eftermiddagen tilbage til Mostar. Her tager vi på byrundtur og ser denne unikke middelalderbys intakte bymidte. Vi skal naturligvis også se broen Stari Most. Den gamle bro er selve symbolet på Mostar og et pragteksempel på osmannisk arkitektur. Manden bag er arkitekten Sinan, der også har tegnet nogle af de vigtigste moskéer i Istanbul. Den nuværende bro er en rekonstruktion af den oprindelige bro, som blev ødelagt under Balkankrigene i 1990’erne. Også det UNESCO-fredede historiske kvarter omkring broen er i dag restaureret, så det fremstår som under grundlæggelsen og er en charmerende bydel med mange caféer og restauranter.

Resten af dagen er til fri disposition i Mostar. Det kan anbefales at gå en tur i den gamle bydel og fornemme roen, efter endagsturisterne er forsvundet. Her er masser af gode restauranter og caféer, der lokker med dejlig, lokal cuisine, internationale retter og masser af god vin.

Dag 5
Mostar – Neretva-deltaet – Dubrovnik. Sejltur med musik og frokost, ankomst til Dubrovnik Dagens kørsel: 150 km

Dagen i dag er ensbetydende med et farvel til Bosnien-Hercegovina og et glædeligt gensyn med Kroatien. På vores vej mod Dubrovnik standser vi ved Neretva-deltaet, hvor Neretva-floden løber ud i Adriaterhavet. Det er et enestående, frugtbart område, hvor der dyrkes en del afgrøder. Trækfuglene samles her om foråret og efteråret, og mange fiskearter yngler i flodens vand. Vi sejler i mindre både rundt i deltaet, deltager i en lokal frokost med musik og nyder tiden i dette naturskønne område. 

Efter nogle dejlige oplevelser fortsætter vi mod Dubrovnik, hvis skønhed og elegance er intet mindre end legendarisk. Synet af Stradun, den marmorbelagte hovedgade, samt de mange barokpaladser og bymuren imponerer enhver gæst, der ankommer til Adriaterhavets smukkeste by. 

Vi indlogerer os på vores hotel, der ligger i den nyere del af Dubrovnik. Efter at have slappet lidt af, mødes vi i hotellets restaurant, hvor vi nyder en velfortjent middag.

Dag 6
Dubrovnik. Byvandring og tid på egen hånd

Dubrovniks historie går tilbage til 600-tallet, hvor de første huse blev opført, mens den første bymur blev bygget i det 9. århundrede. I slutningen af 1100-tallet havde Dubrovnik etableret sig som en vigtig handelsby, der fungerede som bindeled mellem Balkan og Middelhavet. I 1205 kom Dubrovnik under venetiansk kontrol, men byen brød løs fra venetianerne i 1358 og oprettede republikken Ragusa. I det 15. århundrede strakte Ragusa sig langs med havet fra Ston til Cavtat. Dubrovnik havde sin egen handelsflåde med forbindelser til Egypten, Mellemøsten, Sicilien, Frankrig, Spanien og Istanbul. I 1808 fik republikken dødsstødet, da Napoleons hær marcherede ind i byen. Fra 1815-1918 var Dubrovnik en del af det østrig-ungarske rige for derefter at blive en del af det kongerige, der skulle blive til Jugoslavien. 

Dubrovnik føles på mange måder stadig som en selvstændig republik, løsrevet fra resten af Kroatien både fysisk og historisk. Indgangen til byen går gennem Pile-byporten fra 1537. I middelalderen blev byen lukket hver aften, og nøglerne blev givet til byens hersker. Inden for muren finder vi Stradun, byens gamle handelsgade, der strækker sig hele vejen ned til den gamle markedsplads Luza. 

Overalt i byen findes gamle kirker og paladser, og vi stifter naturligvis bekendtskab med det hele på byvandringen. I Dubrovnik kan det anbefales at gå en tur på bymurene eller tage kabelbanen op til toppen af klippen bag byen, hvorfra udsigten er fantastisk. Derudover er der flere museer, og rejselederen er selvfølgelig behjælpelig med tips og information.

Dag 7
Dubrovnik. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Konavle inklusive lokale produkter, historisk vandmølle
Strand i Dubrovnik

I dag er der mulighed for at slappe af i Dubrovnik. Der er dog også mulighed for at tilkøbe en udflugt til området omkring Konavle. (Udflugten er ikke inkluderet i rejsens pris og skal tilkøbes separat)

Midt på dagen kører vi sydpå og besøger flere små byer på den relativt korte tur. Vi nyder udsigten langs kysten, før vi kører lidt ind i landet til Konavle, der er et naturområde med mange sjove historier og historiske minder. Her ligger bl.a. fæstningen Sokol, der er bygget på romerske ruiner og som havde sin storhedstid i det 15. og 16. Århundrede, indtil et voldsomt jordskælv fik de lokale magthavere til at fortrække til Dubrovnik. I området ligger også et meget smukt franciskaner-kloster opført i 1400-tallet. På en nærliggende mark finder vi Napoleons vej, som er resterne af en vej opført af en af Napoleons generaler under felttogene i begyndelsen af 1800-tallet. I området findes også resterne af den romerske viadukt, illyriske mindesmærker og en hel stribe af andre interessante ting, som viser områdets betydning gennem tiderne. 

Vi besøger vandmøllerne ved Ljuta-floden, som har haft stor betydning, da de både blev brugt til at male mel og fremstille olivenolie. Vi skal se møllerne i funktion, og det hele fremstår som en form for frilandsmuseum, hvor de ansatte optræder i historiske kostumer, og du får mulighed for at se, hvordan man tidligere fremstillede de lokale produkter, og måske også smage på nogle af dem. Vi slutter vores udflugt med at spise på en udsøgt restaurant med udsigt over havet, inden vi returnerer til vores hotel i Dubrovnik efter en spændende dag.

Dag 8
Fly Dubrovnik – København Dagens kørsel: 20 km

Tidligt om morgenen kører vi til Dubrovniks lufthavn og flyver hjem med kufferten fuld af oplevelser fra Balkanhalvøen.

Tilkøbsudflugt til Konavle

TIlkøb denne spændende udflugt til Konavle-området. På vejen mod Konavle besøger vi flere små byer og nyder udsigten langs kysten. Konavle er et naturområde med mange sjove historier og historiske minder. Her ligger fæstningen Sokol, der er bygget på romerske ruiner og som havde sin storhedstid i det 15. og 16.århundrede, indtil et voldsomt jordskælv fik de lokale magthavere til at fortrække til Dubrovnik. I området findes også resterne af den romerske viadukt, illyriske mindesmærker og en hel stribe af andre interessante seværdigheder, som viser områdets betydning gennem tiderne. 

Vi besøger vandmøllerne ved Ljuta-floden, som både blev brugt til at male mel og fremstille olivenolie. Vi skal se møllerne i funktion, og du får mulighed for at se, hvordan man tidligere fremstillede de lokale produkter og måske også smage på nogle af dem. Det hele fremstår som en form for frilandsmuseum, hvor de ansatte optræder i historiske kostumer.

Vi slutter vores udflugt med at spise på en udsøgt restaurant med udsigt over havet, inden vi returnerer til vores hotel.

Pris: 798,- pr. person

Udflugten gennemføres ved minimum 15 deltagere.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København – Dubrovnik t/r 
 • Indkvartering på gode 3-4-stjernede hoteller i delt dobbeltværelse 
 • Udflugter og transport jf. program 
 • Morgenmad dagligt, frokost dag 2-5 og middag dag 1, 3 og 5
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris 
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring 
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Øvrige måltider og drikkevarer 
 • Drikkepenge til lokalguide, chauffør m.v. (beregn ca. kr. 300,- pr. person i alt) 
 • Personlige fornødenheder 
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling) 
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Praktiske oplysninger

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hånden på hjertet

Til Dubrovnik

I Dubrovnik bor vi i den nye del af byen med bekvem og nem adgang til såvel havet som den gamle bydel. Med offentlige busser tager turen til den gamle bydel ca. 10 min. Vælger du at gå de 2,5 km hertil, skal du påregne ca. 30 min. til gåturen alt afhængig af hastighed.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser