Albatros’ Georgien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag med til Georgiens tusindårige kristne klostre, bjergtagende natur, lækre mad- og vinoplevelser, Sortehavskysten og den charmerende storby Tbilisi

En gammel, georgisk legende fortæller, at Vorherre under Jordens skabelse tog sig en mellemmad. Han blev imidlertid så optaget af det guddommelige måltid, at han snublede over Kaukasus' høje tinder og tabte al maden og vinen ud over Georgien. Derfor spiser og drikker man så godt i dette smukke land.

På denne rejse kombinerer vi fantastiske madoplevelser med de største højdepunkter fra landet, som tidligere blev kaldt Sovjetunionens Italien. Vi følger kristendommens spor til ældgamle kirker og klostre, f.eks. Alaverdi og Svetitskhoveli, der begge er UNESCO-fredede. Vi oplever de fascinerende gader i Tbilisis gamle bydel, som før i tiden var en af de mest betydningsfulde byer til at binde Europa og Asien sammen. Den nyere verdenshistorie bliver meget nærværende, når vi besøger Stalins barndomshjem og Stalinmuseet i Gori.

De historiske oplevelser kombineres med storslået natur i Kaukasusbjergene. Vi besøger Europas højestliggende landsby, Ushguli, de karakteristiske forsvarsværker i Svaneti, og oplever den afslappede stemning ved Sortehavet i den gamle havneby, Batumi. Vi kommer helt tæt på lokalbefolkningen, når vi bor på små hyggelige gæstehuse og spiser mange af vores måltider hos lokale familier.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Vin & gastronomi

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Lari

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København og ankomst til Tbilisi, Georgien
Dag 2 Tbilisi. Byrundtur med den gamle bydel, Metekhi-kirken, badehuse og Narikala-fortet
Dag 3 Tbilisi – Alaverdi – Telavi. Alaverdi-katedralen, vinsmagning og hovedbyen Telavi
Dag 4 Telavi – Gremi – Sighnaghi – Tbilisi. Lokalt madmarked, Gremi fæstningen, lokal frokost og Signaghi
Dag 5 Tbilisi – Mtskheta - Tbilisi. Dagsudflugt til Mtskheta med Jvari-klosteret og Svetiskhoveli-katedralen samt tid på egen hånd
Dag 6 Tbilisi – Gori – Shrosha – Kutaisi. Stalins museum og byrundtur i Kutaisi
Dag 7 Kutaisi – Ambroulauri - Kutaisi. Nikortsminda-kirken, juletræsproduktion og lokal frokost
Dag 8 Kutaisi – Tskaltubo – Zugdidi – Mestia. Kurbyen Tskaltubo, Engui Dam og den imponerende natur
Dag 9 Mestia – Ushguli – Mestia. Europas højstbeliggende landsby, Lamaria-kirken og livet på landet
Dag 10 Mestia – Batumi. Mod Sortehavskysten og byrundtur i Batumi
Dag 11 Batumi. Tid på egen hånd og afskedsmiddag
Dag 12 Batumi – København. Afrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København og ankomst til Tbilisi, Georgien
Vi lander i Tbilisi og kører til vores hotel. Om aftenen spiser vi på en lokal restaurant.
Dag 2
Tbilisi. Byrundtur med den gamle bydel, Metekhi-kirken, badehuse og Narikala-fortet
Vi besøger den gamle bydel i Tbilisi

Efter morgenmad på hotellet er det tid til at se nærmere på byen, der ligger strøget op ad klippesiderne på begge sider af floden Mtkvari. Tbilisi er en gammel by med en historie, der rækker helt tilbage til det 4. århundrede f.Kr. Byen er dog flere gange gennem historien blevet nærmest jævnet med jorden af angribende invasionsstyrker; senest i 1795, hvor Persiens Aga Mohammed Khan nærmest brændte byen ned til grunden.

Vi går en tur i den gamle (ældste) bydel, der med sine snoede gader og skæve balkoner har en atmosfære af tidligere tiders Kaukasien. Vi begynder turen ved Metekhi-kirken, der er opført i slutningen af 1200-tallet og genopbygget utallige gange siden da. Allerede i det 5. århundrede lå her en kirke, bygget af Kong Vakhtang Gorgasali (ifølge legenden Tbilisis grundlægger). Her finder man et gravsted for den kvindelige martyr Sankt Shushanik, der blev tortureret til døde af sin mand i 544, fordi hun nægtede at opgive sin tro.

Vi går op til et af byens gamle badehuse, der er bygget direkte oven på en af de varme kilder, der strømmer op fra undergrunden mange steder i Tbilisi. ’Tbili’ betyder da også ’varm’, og vandet holder en temperatur på 38-40 grader. På trods af lugten fra det svovlholdige vand er badehusene stadig populære, og mange tager hertil for at lindre hudlidelser, gigt, få massage eller bare hygge sig.

Turen går videre op til toppen af Sololaki-højdedraget, hvor Narikala-fortet troner som taget ud af en eventyrlig ridderroman. Det er byens ældste fort med rødder tilbage til 200-tallet, men som alt andet i Tbilisi er det ødelagt og genopbygget flere gange. Udsigten heroppefra er dog helt intakt, og giver et godt overblik over den gamle bydel.

Vi runder dagen af med en tur op ad Rustaveli-strøget, den absolutte hovedgade i Tbilisi, hvor parlamentet og flere store museer har adresse. Om aftenen bliver der mulighed for at fordøje alle oplevelserne over en god middag.

Dag 3
Tbilisi – Alaverdi – Telavi. Alaverdi-katedralen, vinsmagning og hovedbyen Telavi
Der er dyrket vin i Georgien i tusindvis af år

I dag begiver vi os mod Kakheti-regionen øst for hovedstaden. Der er blevet lavet vin i Georgien de sidste 7.000 år, og særligt i Kakheti-regionen præger vinmarkerne landskabet. Den traditionelle metode er at lade druesaften gære i lerpotter (qveri), som er nedsænket i jorden, men inden for de senere år har både druesorter og produktionsmetoder fra Europa vundet indpas – uden dog at udkonkurrere de gamle.

Vi skal selvfølgelig også smage den lokale drue, og i Velistsikhe besøger vi en vingård, hvor der bliver lavet vin på traditionel vis. I nærheden af landsbyen Kvareli gør vi holdt hos en lokal bonde, hvor vi spiser en god, solid georgisk frokost og får et indtryk af livet på landet og hører om georgiske traditioner.

Fra Kvareli fortsætter vi mod Gremi. Gremi var i 1500- og 1600-tallet hovedstad i Kakhetikongeriget og var en handelsby på silkevejen. Gremi blev jævnet med jorden i 1615 af perserne, og hovedstaden blev flyttet til Telavi. Tilbage står i dag ærkeengle-kirken – Gremi-klosteret og dele af den gamle fæstning. Derudover er der en flot udsigt over Alazanidalen.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Telavi, som er det østlige Georgiens største by og administrative centrum. Området har været beboet siden bronzealderen og spillede en vigtig rolle i det middelalderlige Georgien som administrations-og handelsby. Fra Telavi er der en fantastisk udsigt over Alazani-floddalen mod Kaukasus. Vi indlogerer os på et af de mange fine gæstehuse i byen, hvor vi også indtager en velfortjent aftensmad.

Dag 4
Telavi – Gremi – Sighnaghi – Tbilisi. Lokalt madmarked, Gremi fæstningen, lokal frokost og Signaghi
Fæstningen i Gremi står som et symbol på byens storhedstid

Vi starter morgenen med et besøg på det livlige madmarked i Telavi, hvor de lokale falbyder deres mange friske produkter.

Vi fortsætter nu mod Gremi. Gremi var i 1500- og 1600-tallet hovedstad i Kakhetikongeriget og var en handelsby på silkevejen. Gremi blev jævnet med jorden i 1615 af perserne, og hovedstaden blev flyttet til Telavi. Tilbage står i dag ærkeengle-kirken – Gremi-klosteret og dele af den gamle fæstning, derudover er der en flot udsigt over Alazanidalen.

I nærheden af Gremi gør vi holdt hos en lokal bonde, hvor vi spiser en god, solid georgisk frokost og får et indtryk af livet på landet og hører om georgiske traditioner.

Vi fortsætter mod en af områdets kønneste byer: den lille Signagi, der ligger på en bakketop med udsigt over Alazani-dalen og Kaukasus i det fjerne. Her er smalle, stejle, brolagte gader og pastelfarvede huse fra 17- og 1800-tallet med udskårne træbalkoner. Den gamle bymur fra 1700-tallet er stadig intakt, og man kan gå en lille tur oven på den.

Efter en lang og indholdsrig dag vender vi tilbage mod Tbilisi, hvortil vi ankommer til aftensmadstid.

Dag 5
Tbilisi – Mtskheta - Tbilisi. Dagsudflugt til Mtskheta med Jvari-klosteret og Svetiskhoveli-katedralen samt tid på egen hånd
Byen Mtskheta er et religiøst centrum for den georgiske kirke

I dag skal vi besøge hovedsædet for georgisk kristendom, når vi begiver os mod den nærliggende by Mtskheta. Kristendommen blev statsreligion i Georgien i år 317, og vil du med på dagens udflugt (del af udflugtspakken), kan du komme med til landets ældste kirker. Kirkerne i området omkring byen Mtskheta hører til de ældste og vigtigste i hele Georgien, og UNESCO har anerkendt kirkernes betydning med en plads på verdensarvlisten. Det gælder for eksempel Jvari-klostret, som ligger oppe på en bakketop med smuk udsigt over byen og floden Mtkvari, der slynger sig nedenfor. Det lille kloster er bygget i det tidlige 600-tal på et helligt sted, hvor enten Sankt Nino (en kvindelig evangelist) eller kong Mirian, som hun omvendte til kristendommen, satte et stort trækors. Bygningen er strengt symmetrisk, udlagt i en korsform med ekstra rum mellem ’armene’, så hele grundplanen bliver oktagonal.

Inde i Mtskheta by finder vi Svetitskhoveli-katedralen, der er den næststørste kirke i hele Georgien og en af de vigtigste. Ærkebiskoppen af Mtskheta og Tbilisi har sit sæde her, og selveste Jesu kjortel siges at være begravet under kirken! Den oprindelige trækirke fra 300-tallet blev efter omkring 100 år erstattet af en stenkirke, som man endnu kan se resterne af i den nuværende konstruktion, der er fra 1000-tallet. Katedralen har været enorm for sin tid, og den er smykket med udskæringer både ude og inde.

Efter at vi har set på imponerende bygningsværker er det blevet tid til en god frokost hos den lokale vinproducent Aego.

Vinproducenten Aego har specialiseret sig i biodynamisk vinproduktion. De meget få og relativt dyre vine har fundet indpas i Europa og kan blandt andet købes på så fine steder som Noma i København og Hotel Ritz i London. Midt på eftermiddagen vender vi tilbage til Tbilisi, hvor der er afsat tid på egen hånd.

Dag 6
Tbilisi – Gori – Shrosha – Kutaisi. Stalins museum og byrundtur i Kutaisi
Stalins barndomshjem i Gori

Det er blevet tid til at forlade Tbilisi og begive os mod Josef Stalins fødeby, Gori, hvor vi skal besøge det imponerende museum over den tidligere landsfader. Overdækket af en pavillon i græsk-romersk stil ligger det ydmyge hus, hvor Stalin – dengang Ioseb Besarionis dze Jugashvili – tilbragte sine første fire leveår. Museet ligger ved siden af, og da det blev bygget i 1957, var det som en hyldest til den nyligt afdøde leder af USSR. Efter Georgiens selvstændighed er skønmaleriet dog blevet nuanceret en smule, og udstillingen berører nu også udrensningerne og den politiske forfølgelse, Gulag og pagten med Hitler i 1939. Et vigtigt kapitel i verdenshistorien set gennem en nøglepersons livshistorie. 

Vi ankommer til Kutaisi sidst på eftermiddagen, hvor vi tager på en kort byrundtur. Byen har en lang og imponerende historie, men lever i dag en mere tilbagestående tilværelse. Vi tager en kort tur rundt i den gamle by og krydser den smukke White Bridge; en fodgængerbro, der forbinder byens nye og gamle bydel. Hvis tiden tillader det går vi en aftenstur til den smukke Bagrati katedral, hvorfra der er en smuk udsigt udover Kutaisi.

Dag 7
Kutaisi – Ambroulauri - Kutaisi. Nikortsminda-kirken, juletræsproduktion og lokal frokost
Vi skal smage på den lokale vin

Nordøst for Kutaisi finder vi regionen Racha med dens enorme højland og skovområder, der grænser op mod de kaukasiske bjerge. Vi starter dagen med et besøg ved den smukke Nikortsminda-kirke fra det 11.århundrede. Beliggende i 1.400 meters højde er der fra kirken et imponerende blik udover de nærliggende bjerge. At udsigten og den friske bjergluft er speciel god i området omkring Nikortsminda, bevidner de mange fine sommerhuse, som rige georgiere fra Tbilisis har opført i området.

Efter besøget i den UNESCO-fredede kirke fortsætter vi til et nærliggende skovområde, hvorfra hovedparten af frø til produktionen af juletræer stammer. Indsamlingen af grankoglefrø i de over 30 meter høje grantræer er både hårdt og farligt.  Vi besøger en skandinaviskejet virksomhed, der har etableret sig i området, og som forsøger at forbedre arbejdsvilkårene for de lokale arbejdere.

Vi fortsætter til områdets hovedby, Ambroulauri, hvor vi nyder en hyggelig frokost i den fri natur, inden vi begiver os tilbage mod Kutaisi, hvortil vi ankommer sidst på eftermiddagen.

Dag 8
Kutaisi – Tskaltubo – Zugdidi – Mestia. Kurbyen Tskaltubo, Engui Dam og den imponerende natur
Georgien byder på mange naturoplevelser

Det er blevet tid til at sige farvel til Kutaisi og begive os mod et af turens absolutte højdepunkter, det sagnomspundne Svaneti. Omgivet af bjerge med tinder på over 4.000 meter har Svaneti altid været isoleret fra omverdenen. Dette har givet området et helt særegent udtryk, som bl.a. kommer til udtryk gennem de mange små fæstningsværker og udsigtstårne, koshki, der ses overalt i området.

Inden vi starter opstigningen mod Svaneti, kører vi forbi den spændende kurby Tskaltubo, som ligger lidt udenfor Kutaisi. I 1960’erne var byen en af de mest besøgte kurbyer i Sovjetunionen med op til 125.000 årlige besøgende. I dag kommer her ikke nær så mange, men de smukke bygninger og imponerende boulevarder vidner om fortidens storhed.

Efter et par timers kørsel passerer vi hovedbyen Zugdidi, der med sine næsten 200.000 indbyggere virker uforholdsmæssig stor i forhold til de sporadisk beboede bjergområder. Dette er heller ikke helt forkert, da  byen nærmest blev oversvømmet af etniske georgiere under den russisk-georgisk krig i naboprovinsen Abkasien i 1992-1993. I dag ånder alt fred og ro, og vi fortsætter efter en let frokost videre mod Mestia, hovedbyen i Øvre Svaneti.

I bunden af bjergmassivet gør vi holdt ved en af verdens største dæmningsbyggerier, Engui Dam, opført i 1960-70’erne, som et af Sovjettidens mønsterprojekter. Vi fortsætter mod Svaneti og snart åbenbares den mest fantastiske natur. Imponerende bjergmassiver og små betagende landsbyer omgives af smukke rhododendronlunde, græssende får og kvæg, samt ikke mindst et dyreliv, der ikke findes lignende andre steder i Kaukasus. Her findes såvel bjørn som vildgeder og sjakaler, samt et livligt fugleliv.

Mestia er placeret i 1.500 meters højde, og byens ca. 3.000 indbyggere lever hovedsagligt af turisme, da byen er det perfekte udgangspunkt for vandreture om sommeren og skiture om vinteren. Vi indlogerer os på et mindre gæstehus, inden der bliver tid til at se lidt nærmere på den hyggelige by. Om aftenen mødes vi atter til fællesspisning på vores gæstehus.

Dag 9
Mestia – Ushguli – Mestia. Europas højstbeliggende landsby, Lamaria-kirken og livet på landet
Lamaria-kirken med smukt udsyn over Mt Shkara

I dag begiver vi os længere ind i hjertet af Svaneti og skal bl.a. besøge landsbyen, Ushguli, placeret i 2.200 meters højde. Hele byen er erklæret UNESCO-område, og vi får rig mulighed til at nyde, hvorledes natur, arkitektur og gamle traditioner synes at finde sammen i et helt fantastisk samspil.

Vi skifter vores vanlige bus ud med 4-hjulstrækkere med plads til 5-6 personer, da de 46 kilometer til Ushguli for hovedpartens vegne foregår på bumlede bjergveje. Den dårlige vejkvalitet opvejes dog af de helt fantastiske områder, vi kører igennem. Vi oplever små isolerede landsbyer, storslåede slugter og snebelagte bjergtoppe, inden vi 3 timer senere ankommer til Ushguli.

Vi kigger forbi byens eneste kirke, Lamaria, fra det 12.årh, berømt for mordet på herremanden Puta Dadeshkeliani, der i slutningen af 1800-tallet forsøgte at samle befolkningen i Svaneti under sig. Samtlige beboere i Ushguli samledes ved kirken, hvor de i fællesskab udløste den revolver, som dræbte manden, der forsøgte det umulige. Nemlig at samle det område, som ingen tidligere hersker havde formået at samle under sig.

Fra kirken er der et smukt udsyn over Mt Shkara, der med sine 5.068 meter er Georgiens højeste bjerg – og det 3. højeste i hele Kaukasus. Der bliver tid til på egen hånd at gå på opdagelse i byen, der fortsat har mere end 20 velbevarede koshkis, og for de mere adrætte er der mulighed for let vandring i området. Husk godt fodtøj, også selv om du ikke har tænkt dig at vandre. Gaderne i Ushguli er ikke for småbørn.

Efter en lokal frokost begiver vi os tilbage mod Mestia. Vi gør stop undervejs for at nyde den storslåede natur og ankommer først til Mestia sidst på eftermiddagen. De mange indtryk fra dages udflugt kan fordøjes i vores gæstehus, hvor vi også indtager en god solid aftensmad.

Dag 10
Mestia – Batumi. Mod Sortehavskysten og byrundtur i Batumi
I skønne Batumi

Det er blevet tid til at udskifte den friske bjergluft med ekstra varmegrader og modernitet i Georgiens 3. største by, Batumi. Efter en lang og smuk nedkørsel fra Mestia ankommer vi til lavlandet, hvor vi indtager en lokal frokost. Turen fortsætter til Batumi, som må siges at være den dimentrale modsætning til livet i bjergene i Svaneti-området.

Batumi, oprindelig en græsk handelsstation, ligger ved Sortehavskysten og kan bryste sig af et subtropisk klima, der de sidste årtier har tiltrukket turister til området. I kølvandet er fulgt storbyggeri af nye moderne hoteller, casinoer og andet gøgl. Der findes dog stadig en hyggelig gamle bymidte, ligesom den store industrihavn er forsøgt shinet op til moderne tider. Batumi Boulevard, grundlagt i 1884, strækker sig 6 km langs kysten og byder på et væld af udendørsrestauranter, barer og cafeer. Det er her livet leves, og byens sjæl for alvor vækkes til live.

Vi tjekker ind på vores hotel ikke langt fra den nye del af Batumi Boulevard og begiver os efterfølgende på en lille byrundtur. Vi slendrer langs havnepromaden og kigger forbi byens vartegn, The Alphabet Tower, som er en hyldest til det georgisk skriftsprog. Vi kigger naturligvis også forbi nogle af byens smukke pladser.

Dag 11
Batumi. Tid på egen hånd og afskedsmiddag
Liv i gader og på åbne pladser

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd i Sortehavsbyen Batumi. Og oplevelser er der nok af. Man kan slentre ned af den imponerende strandpromade, der med sine næsten 7 kilometer hører til blandt de længste i verdenen. Byens mange spændende butikker, parker og pladser byder også på dejlige oplevelser, og i udkanten af byen finder man landets smukkeste botaniske have. Haven blev oprettet i 1912 af den russiske botanist Andrej Krasnov, og ligger smukt placeret i det bakkede landskab nord for byen.

Er man mere til historie og kultur har Batumi også gode ting at byde på. Måske et besøg på det lille Noble museum, der fortæller historie om Noble brødrenes olieeventyr i området. Byens nyåbnede etnografiske museum kan også kraftigt anbefales. Museet er privatejet og museet består udelukkende af ting, som ejeren Kemal og hans familie selv har samlet; ja selv mannequindukkerne er replika af afdøde familiemedlemmer, venner og bekendte.

Om aftenen mødes vi alle til turens sidste middag.

Dag 12
Batumi – København. Afrejse
Det er blevet tid til at tage afsked med Georgien. Med kufferten fyldt med gode minder kører vi efter en god morgenmad til lufthavnen i Batumi og flyver til København.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Tbilisi med mellemlanding
 • Fly Batumi – København med mellemlanding
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller/gæstehuse i delt dobbeltværelse
 • Helpension (pånær frokost dag 11, samt middag dag 4, 5 og 10)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 60 USD)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Indkvartering

Vi bor på hoteller med de mest almindelige bekvemmeligheder. Hotellerne er valgt ud fra deres beliggenhed og hyggelige atmosfære.  Vi benytter gode lokale 3-4 stjernede hoteller, som på trods af den simple og enkle standard er yderst charmerende. Serviceniveau og standard kan være lidt anderledes end det, man er vant til i vores del af Europa. Uanset standard har du altid eget bad og toilet på hotellerne. Endelig hotelliste vil blive fremsendt med afrejsebrevet 7 dage før afrejse.

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Mere om Georgien

Her kan du få mere at vide om Georgien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/georgien

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 3 out of 5 by from En alt for dyr rejse i forhold til indhold og oplevelser Dybest set er der kun udflugten til Svaneti området, som er rigtig seværdig. Rejsen indeholder besøg til alt for mange kirker. Har man set en, har man dybest set de andre, måske bortset fra kirken i Nikotsminda, som ikke har været udsat for historiens hærværk. De alt for lange og kedsommelige rejsedage foregik i en gammel udslidt bus, som knap nok kunne slæbe sig op af de stejle og snævre bjergveje, endvidere virkede airconditionanlægget ikke. Maden på hele rejsen var en ren katastrofe, den var stort set uspiselig. Mange af retterne var dynget til i ost og maden virkede ikke frisklavet
Date published: 2018-06-05
Rated 3 out of 5 by from En rejse i et spændende land Rejsen til Georgien var et spændende religiøst tilbageblik med gamle kirker og ofte smukke landskaber. Befolkningen var søde og venlige selv om vi godt kunne se, at der var fattigdom. Vi havde en god engelsktalende guide, der slet ikke gav nok idet højttalerne i bussen var elendige. Vores "dansktalende" guide (fra Ukraine) var meget sød og omsorgsfuld. Imidlertid fik vi ingen oversættelse fra engelsk til dansk, hvilket også "kunne være ligemeget", da hun ikke var nem at forstå med mindre man var på tomandshånd. Vi ville trods alt ikke undvære rejsen.
Date published: 2018-10-06
Rated 5 out of 5 by from En fabelagtig god lokal guide i Georgien Vores flyrejse var fra begyndelsen på selvstændig basis, men da vi ankom til Georgien, blev vi modtaget af en meget kompetent lokal guide. Under vores ophold i landet fik vi en orientering, der dækkede alle vore spørgsmål. Lokalguiden Nica Antelava havde lavet en planlægning, der var optimal, og han talte et meget fint og forståeligt engelsk. Vi fik en meget fin introduktion til landet før og nu. Meget smukt og varieret land, vi kan anbefale at besøge.
Date published: 2018-11-18
Rated 5 out of 5 by from Her mættes man ikke kun af mad og vin, men også af en enestående natur! En rigtig spændende tur, hvor man møder stor imødekommenhed, hvis man selv opfordrer til kontakt - og som sagt er både mad, vin og natur en meget stor del af oplevelserne. På denne rejse ser vi rigtig meget af såvel det østlige, nordlige som det vestlige Georgien - en lang rejse, som sætter dybe spor. Vores danske guide og den georgiske lokalguide var uudtømmelige kilder til information og service.
Date published: 2017-09-25
Rated 4 out of 5 by from Georgien mellen nyt og gammelt Georgien er et land på vej fra gammelt bondesamfund over et socialistisk land til et mere moderne samfund. Der findes stadig eksempler på det hele. Livlige byer med mange dyre biler og landområder, hvor der stadig går køer rundt langs vejene. Kaukasusbjergene er fantastisk smukke med græsklædte skråninger og høje toppe med sne. Maden og især vinen er god og rigelig.
Date published: 2017-09-25
Rated 4 out of 5 by from Dejlig tur, der gav indblik i Georgiens geografi, kultur og historie En varieret tur, der aldrig blev kedelig, da såvel program som geografien skiftede undervejs. Kyndig guide, der vidste meget om både historien og nutiden for Georgien og også de omkringliggende lande. Skøn mad og vin alle steder; her levede Georgien virkelig op til sit ry som værende det gamle Sovjets Italien.
Date published: 2017-09-24
Rated 5 out of 5 by from En rigtig god med mange specielle oplevelser Et meget spændende rejseland med mange intense oplevelser. Vi havde en meget vidende og behagelig rejseleder som sørgede for at alt fungerede perfekt. Rejsen var godt tilrettelagt og rart at have god tid til at opleve landet. Vi satte stor pris på besøgene og måltiderne hos de lokale familier.
Date published: 2017-10-17
Rated 4 out of 5 by from Spændende rejse Spændende rejsemål - alsidig rundrejse som gav et bredt indblik i landet og dets befolkning - god/anderledes mad/vine. God gennemgang af landets omtumlede historie og religion præsenteret af vidende guide
Date published: 2017-09-24
 • y_2019, m_4, d_17, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_12
 • loc_da_DK, sid_GERTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

GERTR04ADK