Albatros' Japan

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Unik kulturrundrejse i Østasiens gamle kejserrige

Mød det ægte Japan, og oplev alle facetterne af dette fascinerende land: fra moderne popkultur i Tokyo til det traditionelle Japan i stemningsfulde Kyoto.

Efter storbyoplevelser i Tokyo og storslået natur i Hakone Nationalpark med det hellige Fujibjerg skal vi på opdagelse i Kyoto, den gamle kejserstad, der byder på tusindvis af templer, sofistikerede geishaer og et raffineret køkken.

Videre i Hiroshima ser vi mindesmærkerne fra anden verdenskrig og sejler til tempeløen Miyajima med den verdensberømte orangerøde torii-port. Vi skal herefter til Kagoshima på den smukke ø Kyushu i landets sydligste ende, hvor vi bl.a. besøger vulkanøen Sakurajima og dypper fødderne i varme kilder.

Vi afslutter denne fantastiske rejse i Osaka, hvor der er tid til at gøre de sidste indkøb. På rejsen kører vi med det verdensberømte højhastighedstog Shinkansen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Yen

Dagsprogram 12 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Tokyo, Japan. Shintohelligdommen Meiji Jingu og Shibuya. Velkomstmiddag
Dag 3
Udflugt til Hakone Nationalpark
Dag 4
Tokyo. Smagsprøver på frisk sushi, Hamarikyu-haven og Odaiba, Ginza, Tokyo International Forum og parken ved Kejserpaladset
Dag 5
Med Shinkansen-toget til Kyoto. Shintotemplet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-markedet og det charmerende geisha-distrikt Gion
Dag 6
Kyoto. Udflugt til Nara, Nijo-borgen og Guldpavillonen
Dag 7
Kyoto. Cykeltur i Arashiyama, Tenryu-ji og bambuslund
Dag 8
Med Shinkansen-toget til Hiroshima. Atombombekuplen, Fredsparken, Fredsmindemuseet og Tempeløen Miyajima
Dag 9
Med Shinkansen-toget til Kagoshima. Sengan-en-haven
Dag 10
Kagoshima. Vulkanøen Sakurajima m. fodbad, kamikazemuseum, samuraikvarter og sandbad i Ibutsuki
Dag 11
Shinkansen-toget til Osaka. Shoppinggaden Dotonbori og afskedsmiddag
Dag 12
Osaka – København

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
25.998,–
København
Udsolgt
26.998,–
København
Udsolgt
27.998,–
København
Udsolgt
27.998,–
København
Udsolgt
27.998,–
København
Få pladser
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
27.998,–
København
Udsolgt
28.998,–
København
29.998,–
København
Få pladser
30.998,–
København
29.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
30.998,–
Billund
28.998,–
København
28.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi mødes ved middagstid i Københavns Lufthavn og letter med kurs mod Tokyo, Japans hovedstad. Der er fuld forplejning om bord på flyet.

Dag 2
Ankomst til Tokyo, Japan. Shintohelligdommen Meiji Jingu og Shibuya. Velkomstmiddag
Ved Japans største shintotempel, Meiji Jingu

Vi lander i Tokyo om formiddagen og tager straks fat på de mange oplevelser, der venter os. Tokyo var engang en lille fiskerby, men er i dag en af verdens største og mest moderne storbyer. Tokyo består af mange små bydele, hver med deres helt eget særpræg og stemning, og de næste par dage skal vi besøge nogle af de mest spændende.

Efter en god første frokost i Japan består dagens udflugt i et besøg ved Japans største shintotempel, Meiji Jingu. Templet stod færdigt i 1920 og er et symbol på kejserens vigtige rolle i det japanske samfund – både som politisk og religiøst overhoved. Først efter anden verdenskrig mistede kejseren sin status som guddommelig og sin politiske indflydelse. På vej ind til templet går vi under en enorm torii-port og fortsætter gennem den fredfyldte skov, der omgiver templet. Træerne her blev plantede som gave fra hele Japan til kejserens tempel, da det blev bygget. 

Herefter skal vi til et af byens mest berømte områder overhovedet – både blandt japanerne selv og blandt turister – nemlig Shibuya, der ligger midt i byen, og hvis station er et af Tokyos trafikale knudepunkter. I Shibuya-krydset vælter neonlys og storskærme med reklamer og musikvideoer ud fra højhusene, og hundredvis af fortravlede japanere – fra forretningsmænd til skoleelever i deres skoleuniformer og trendy unge med vilde frisurer – haster ud i fodgængerfeltet, når lyset skifter til grønt. Foran stationen er der en lille statue af en hund – Hachiko-statuen – som er byens mest berømte mødested. Historien om den loyale hund Hachi, der dag efter dag trofast venter på sin herre foran stationen – selv efter dennes død – er i sig selv ganske rørende. Og historien om Hachi blev filmatiseret i Japan i 80’erne, inden den i 2009 kom i en Hollywood-udgave med Richard Gere i hovedrollen som hundens ejer.

Om aftenen tager vi for alvor hul på vores japanske eventyr med en velkomstmiddag på et japansk spisested. Det japanske køkken er et af verdens sundeste og mest varierede med masser af fisk og grøntsager, og det rummer et hav af andre spændende retter end blot sushi. Maden er i sig selv en stor del af oplevelsen, når man besøger Solens Rige. På en del restauranter er der billeder af retterne – ja, endda plastikmodeller i naturstørrelse af de enkelte retter – så der er gode muligheder for at kaste sig ud i noget nyt og spændende!

I forbindelse med ankomstdagen til Tokyo kan dagsprogrammet variere alt efter ankomsttidspunktet til Japan. Derfor er det ikke sikkert at vi når alle programsatte ting på ankomstdagen (gælder også velkomstmiddagen). I vil dog få alle oplevelserne under jeres ophold i Tokyo – nogle blot på de efterfølgende dage i byen (velkomstmiddag evt. på dag 3).

Dag 3
Udflugt til Hakone Nationalpark
En af de verdensberømte orangerøde torii-porte

I dag tager vi på udflugt til Hakone Nationalpark vest for Tokyo. Det smukke og majestætiske Fuji-bjerg er Japans mest berømte symbol og et af landets helligste steder. Hvis vejret tillader det, kan bjerget ses fra flere vinkler på vores vej til nationalparken. Med sine 3.776 meter over havet er Fuji-bjerget Japans højeste. Her i det vulkanskabte landskab, der kun er 40.000 år gammelt, venter der os en sejlads på Ashi-søen og en tur med gondolbane til Komagatake-bjerget, hvor vi bliver mødt af en spektakulær udsigt ud over landskabet med Fuji-bjerget. Vi er tilbage i Tokyo først på aftenen.

Dag 4
Tokyo. Smagsprøver på frisk sushi, Hamarikyu-haven og Odaiba, Ginza, Tokyo International Forum og parken ved Kejserpaladset
Shibuya-krydset i Tokyo er fyldt med neonlys og storskærme

På dagens udflugt, som overvejende foregår til fods, starter vi ud med et besøg på Tsukiji Fiskemarked, en gang verdens største af slagsen, der gennem mere end 80 år har solgt fisk til indbyggere og restauranter i Tokyo. Men nu er det desværre slut, fiskemarkedet er flyttet ud af den centrale del af byen, med meget mere strikse regler for besøgende, da de gamle haller skulle have været brugt i forbindelse med De Olympiske Lege i Tokyo i 2020, som jo desværre måtte aflyses. Stedet er dog stadig absolut et besøg værd, mange af butikkerne og boderne er der endnu, og man kan stadig få masser af lækre sushismagsprøver, hvilket vi selvfølgelig også skal prøve.

Fra fiskens verden begiver vi os ud videre ud i metropolen Tokyo, hvor imponerende bygningskunst i alle afskygninger præger gadebilledet: fra futuristiske kæmpebygninger til kedelige kontorbygninger – et miks af stilarter overalt hvor man kigger hen. Meningerne om Tokyos arkitektur og byplanlægning er da også mange, men én ting er helt sikker: Det er alt andet end kedeligt at gå på opdagelse i Tokyos gader. Vi besøger den store Hamarikyu-have i det centrale Tokyo. Haven ligger langs Tokyo bugten og er anlagt i traditionel stil med et tehus midt ude på en lille ø. Den traditionelle stil står i stærk kontrast til de mange højhuse, som omkranser haven.

Fra Hamarikyu-haven tager vi en båd til Odaiba, et populært indkøbsområde beliggende på en menneskeskabt ø ude i Tokyo bugt. Her får vi tid på egen hånd til indkøb og frokost. Vi spadserer til Ginza, Tokyos mest eksklusive shoppingområde, hvor alle Japans dyre mærkevarer og stormagasiner er repræsenteret. Dette er Japans pendant til Fifth Avenue i New York og Champs-Elysées i Paris! Vi går en tur ned ad Ginzas livlige og stilfulde hovedgade, hvor ikke blot folk på shopping, men også travle forretningsmænd præger gadebilledet.

Herefter fortsætter vi til en sand arkitektonisk perle. Vi går en tur gennem det store konferencecenter Tokyo International Forum fra 1996, hvis store stål- og glas-kontruktion ligner skroget på en meget lang båd. Her afholdes konferencer, messer, koncerter og udstillinger, og her er sågar en dansk café, hvor der blandt andet serveres hotdogs! Videre på vores gåtur besøger vi parken ved Kejserpaladset.

Dag 5
Med Shinkansen-toget til Kyoto. Shintotemplet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-markedet og det charmerende geisha-distrikt Gion
Lyntoget Shinkansen

Fra Tokyos moderne storbystemning skal vi med det berømte lyntog Shinkansen videre til den gamle kejserstad Kyoto. På togrejsen får vi et indtryk af, hvor tætbefolket Japan er, og om vejret vil det, kan vi undervejs se det hellige Fuji-bjerg. Shinkansen er komfortabelt, præcist og meget hurtigt. Inden vi stiger om bord på toget, er der mulighed for at købe en ”o-bento”, en typisk japansk madpakke, til toget. En o-bento fås i et hav af varianter og består typisk af ris og forskellige former for lækkert tilbehør og småretter som for eksempel fisk, kød, grøntsager og forskellige salater. Lækkert og ikke særlig dyrt!

Vi ankommer til Kyoto om eftermiddagen, og tager straks på opdagelse i den smukke tempelby ved at besøge shintohelligdommen Fushimi Inari-taisha. Vi går en tur gennem templets lange arkade af orangerøde torii-porte, der ligger i hundredvis tæt efter hinanden og former vejen. De orangerøde porte står i smuk kontrast til den omgivende grønne skov. Dette er en af Kyotos knap så kendte attraktioner, men ikke desto mindre for mange besøgende er det et af de helt store højdepunkter!

Dernæst går vi en tur gennem Kyotos berømte Gion-kvarter. Her ligger stemningsfulde spisesteder side om side med de traditionelle, diskrete tehuse, hvor byens berømte geishaer arbejder. Er vi heldige, ser vi nogle af dem trippe af sted i deres dyre kimonoer og med smukt opsat hår. Vi lægger også vejen forbi Kyotos berømte Nishiki-marked. Her finder man et væld af japanske specialiteter smukt præsenteret – fra frugt og grønt til fisk, kød, pickles og snacks.

Kyoto er berømt for sin ypperlige kvalitet på den berømte japanske grønne te, så prøv også at kigge ind hos en af de mange små specialbutikker med te, og køb en lille smagsprøve på Japan med hjem. Skal oplevelsen være fuldkommen, er der også masser af muligheder for at købe håndlavet keramik, heriblandt tekrus, med hjem.

Kyoto er hjemsted for mere end 1.600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdomme. Hertil kommer kejserpaladset, shogunens Nijo-borg, kejserlige villaer og haver og en række af Japans bedste museer.

Kyoto blev som den eneste japanske storby skånet for bombeangreb under anden verdenskrig. Efter sigende på grund af byens enestående kulturskatte. Desværre har bystyret ikke vist den samme respekt, så store sammenhængende kvarterer med smukke træhuse er næsten forsvundet. Men ingen har vovet at røre de tusinder af templer, helligdomme og smukke haver. Især i byens udkant føler man sig hensat til en anden tidsalder, hvor skønhed og æstetik var i højsædet.

Dag 6
Kyoto. Udflugt til Nara, Nijo-borgen og Guldpavillonen
Kyotos mest berømte attraktion: Guldpavillonen

Vi tager syd for Kyoto til den hyggelige by Nara, der var Japans første permanente hovedstad. Nara rummer nogle af de ældste og mest imponerende bygninger i landet. Her besøger vi verdens største træbygning, Todaiji-templet, som er på størrelse med en tolvetagers beboelsesejendom og blandt andet rummer verdens største bronzefigur, en 22 meter høj Buddha. Vi kan også besøge Kasuga Taisha, en 1.335 år gammel shintohelligdom. Vejen dertil er flankeret af ikke mindre end 3.000 sten- og bronzelygter. Over for templet ligger en spændende botanisk have. I hele Naras parkområde går mere end 1.000 sikahjorte rundt. Mange er efterhånden blevet så tamme, at de nærmest stjæler maden ud af hænderne på de besøgende.

Bagefter besøger vi et andet af Kyotos helt store landemærker, den imponerende og velbevarede Nijoborg. Den militære øverstkommanderende i kejsertidens Japan var shogunen. I længere perioder af landets historie var han også den mest magtfulde mand i landet. Kejserens rolle var mere tilbagetrukket og af symbolsk karakter. I 1603 opførte den toneangivende Tokugawa-shogunslægt Nijoborgen. Bygningerne i denne borg, der er Japans bedst bevarede, er af meget høj kvalitet. De bedste håndværkere byggede borgen, og datidens bedste kunstnere udsmykkede den. Nattergalegulvet er et godt eksempel på, hvor raffineret borgen er. Gulvet er konstrueret således, at det knirker, når man træder på det, så eventuelle snigmordere ikke kunne nærme sig uden at blive hørt. Træskærerarbejdet og de mange malerier, der pryder vægge og lofter, er originale og af stor kunstnerisk værdi.

Vi slutter dagen med Kyotos mest berømte attraktion: Guldpavillonen. Guldpavillonen i byens nordlige udkant er en nøjagtig kopi af den over 500 år gamle bygning, som en sindssyg tempelpræst satte ild til i 1955. Guldpavillonens berømmelse forstår man til fulde, når man står ansigt til ansigt med den stemningsfulde guldbeklædte pavillon, der spejler sig i søens vand.  

Dag 7
Kyoto. Cykeltur i Arashiyama, Tenryu-ji og bambuslund
Bambuslund i Kyoto

Med de tusindvis af templer, Kyoto kan byde på, skal vi naturligvis opleve endnu flere, og vi har til dagens program håndplukket Tenryu-ji. Vi begynder i den vestlige ende af Kyoto, hvor vi tager på en lille cykeltur i det naturskønne område Arashiyama for foden af bjergene. Her besøger vi det UNESCO-fredede tempel Tenryu-ji, der er berømt for sin smukt anlagte zenhave fra 1300-tallet. Templet stod færdigt i 1339 og er en del af Rinzai-skolen inden for den japanske buddhistiske verden. Bagefter cykler vi videre gennem den smukke bambuslund, hvor et tykt tæppe af meterhøje bambusser slår den eksotiske stemning an, og gennem rolige landområder med rismarker og UNESCO-fredede bygninger.

Dag 8
Med Shinkansen-toget til Hiroshima. Atombombekuplen, Fredsparken, Fredsmindemuseet og Tempeløen Miyajima
Ved den ”svævende” orange torii-port i vandet ved Miyajima

Den 6. august 1945 blev Hiroshima lagt i ruiner, og over 100.000 mennesker blev dræbt, da verden for første gang oplevede, at en atombombe blev bragt til sprængning over en by. I dag står en enkel kuppelformet ruinbygning som et minde om de enorme ødelæggelser, som eksplosionen forårsagede. Nærved ligger den smukke fredspark med en fredsflamme, der først bliver slukket, når det sidste atomvåben er destrueret.

Vi besøger parken og Fredsmindemuseet, der sagligt og instruktivt viser, hvad der skete. I dag er Hiroshima fuldstændig genopbygget, og byen er anderledes end de fleste andre japanske byer med sine brede og luftige gader og det velordnede bybillede. Vi spiser frokost i Hiroshima og skal herefter opleve et af Japans mest berømte, fotograferede og elskede motiver – nemlig den ”svævende” orange torii-port ude i vandet ved øen Miyajima, som vi sejler over til. Smukt, poetisk og klassisk japansk!

N.B. Torii-porten har desværre siden juni 2019 været under restaurering. Det vides endnu ikke hvornår arbejdet forventes færdigt, men er estimeret til at vare i hvert fald et år.  

Vores hotel ligger centralt i Hiroshima i området Hatchobori, hvor man finder et væld af spændende spisesteder og butikker.

Dag 9
Med Shinkansen-toget til Kagoshima. Sengan-en-haven
Den traditionelle japanske have Sengan-en

Vi kører med Shinkansen direkte videre til Kagoshima, den sydligste by på Kyushu, som er den tredjestørste og sydligste af de fire japanske hovedøer. Den direkte Shinkansenlinje til Kagoshima åbnede i marts 2011, hvilket giver os denne fantastiske mulighed for at opleve et knap så kendt hjørne af Japan.

Kagoshima bliver ofte kaldt Japans Napoli, idet byen – ligesom Napoli – er landets sydligste hovedby, ligger ud til kysten, har et lunt og solrigt klima og en dejlig, tilbagelænet stemning med masser af hjerterum. Som prikken over i’et har Kagoshima en yderst aktiv vulkan som nabo: Sakurajima, som er byens pendant til Napolis Vesuv. Ikke blot Kagoshima, men hele Kyushu er kendt for en livlig termisk aktivitet.

Den røde tråd i Kagoshimas historie er Shimazu-klanen, der i næsten 700 år – igennem hele 29 generationer – dominerede byen. Og da Japan i en periode på mere end 200 år nærmest var hermetisk lukket for omverdenen, var Kagoshima blandt de første steder i landet med udenlandsk kontakt. I mange år var byen knudepunkt for landets handel med kineserne, også efter at Japan officielt var lukket for al kontakt med omverdenen under Tokugawa-styret (1603-1867). Paradoksalt nok var det da også her, oprøret mod shogunatet begyndte. Det oprør, der senere væltede selvsamme, og en ny æra efter mere moderne vestligt forbillede kunne begynde.

Japans første møde med kristendommen fandt også sted her i Kagoshima, da den spanske munk og missionær Francisco Xavier ankom i 1549 sammen med en portugisisk delegation. Med sit ihærdige missionsarbejde lagde Xavier grundstenen til Japans kristne mindretal. Den dag i dag udgør de kristne blot to procent af den japanske befolkning, der overvejende er buddhister – samtidig med at en lang række traditioner fra shintoismen, den oprindelige japanske folkereligion, er tæt vævet ind i det japanske hverdagsliv både for buddhister og kristne.

Vel ankommet til Kagoshima stiller vi bagagen på vores hotel og begiver os straks på dagens første udflugt. Vi besøger den smukke, traditionelle japanske have Sengan-en, også kaldet Iso-teien, der blev anlagt i 1658 som sommerresidens for Shimazu-klanen. Haven blev udvidet til sin nuværende form i 1848, og selve placeringen af haven er en sand genistreg med en enestående udsigt over bugten og Sakurajima-vulkanen.

I Sengan-en er der blandt andet anlagt en sø fyldt med store, japanske karper, en bambuslund, et vandfald og et lille vandløb, hvor Shimazu-klanen yndede at holde poesifester. En kop sake blev sat ud i vandløbet, og inden koppen var drevet ned til deltagerne, skulle de nå at skrive et haikudigt. Haikudigtet som kunstform opstod i 1600-tallet og var en yndet beskæftigelse blandt den japanske elite. Digtene skulle skrives efter en helt fast form med tre linjer og 17 stavelser i alt – fordelt på henholdsvis 5-7-5 stavelser, og digtet skulle på en eller måde have elementer med fra naturen. Den mest berømte af datidens japanske haikudigtere er Matsuo Basho, hvis kendteste digt – oversat til dansk – lyder således: En gammel dam. En frø hopper i. Lyden af vand.

Vil du hellere tage på opdagelse på egen hånd, er der også mulighed for at få plejet hele kroppen i et af de såkaldte onsen, hvor traditionelle japanske wellness-hoteller og badstuer tilbyder spabade og pools med vand direkte fra de helsebringende varme kilder. Typisk har vandet en temperatur på 39-43 grader, men til gengæld er der altid iskoldt vand, man kan svale sig med. Der er en række uskrevne regler, man skal følge, når man er i onsen, men dem hjælper rejselederen naturligvis med at opdatere dig på.

Trænger du bagefter til at skylle onsen-oplevelsen ned, kan du prøve den lokale shochu, japansk brændevin. I udlandet står shochu i skyggen af den berømte risbrændevin sake, men shochu er en yndet drik hos japanerne selv og er typisk lavet af ris, byg eller søde kartofler. Kyushuøerne er berømte for at have det største shochu-indtag per indbygger – og efter sigende er det en del af forklaringen på den berømte afslappede stemning.

 

Dag 10
Kagoshima. Vulkanøen Sakurajima m. fodbad, kamikazemuseum, samuraikvarter og sandbad i Ibutsuki
Vulkanøen Sakurajima

Vi tager færgen til øen Sakurajima, hvor Sakurajima-vulkanen ligger, for at se det månelignende lavalandskab, der gradvist er opstået af de mange udbrud. I dag følger forskerne nøje med i hver eneste lille bevægelse i vulkanen – den tætte beliggenhed på byen gør det til en livsnødvendighed.

Vi skal også prøve et typisk Kagoshima-fodbad, et såkaldt ashi-yu. Mens vi lader fødderne få en velfortjent gang velvære lader vi op til dagens videre program. Vi skal besøge fredsmuseet for kamikazepiloter i byen Chiran, hvor piloter blev uddannet under anden verdenskrig – i krigens sidste dage også kamikazepiloter. Chiran var den primære luftbase i slaget om Okinawa, og flere hundrede selvmordspiloter fløj herfra i et sidste desperat forsøg på at vende krigens gang. På museet er udstillet nogle af flyene, der blev brugt – egentlig bare torpedoer med vinger – og nogle af piloternes personlige ejendele som for eksempel breve, testamenter og fotografier.

Chiran har også været hjemsted for en anden slags krigere, men der skal vi lidt længere tilbage i tiden – nærmere bestemt til de historiske samuraikrigere. I byen er bevaret et samurai-kvarter, som består af en cirka 700 meter lang gade med samuraihuse og tilhørende haver til begge sider. Husene er omkring 250 år gamle og har tilhørt de sidste repræsentanter for denne særlige krigerkaste, der blev nedlagt i 1870’erne, da Japans hær blev moderniseret.

Efter denne tidsrejse er det tid til at dykke ned i noget helt andet – nemlig sand! Sandet ved kystbyen Ibutsuki opvarmes af varme underjordiske kilder og indeholder en del salt, og kombinationen menes at have en gavnlig effekt på blandt andet gigt og blodomløb. Vi gør som de andre gæster – lader os begrave i sand, så kun hovedet er frit. Efter et kvarters afslapning stiger vi op af vores sandsenge og skyller sandet af i de nærliggende bade, og således forfriskede kan vi vende hjem til hotellet.

 

Dag 11
Shinkansen-toget til Osaka. Shoppinggaden Dotonbori og afskedsmiddag
Osaka er en af Japans vigtigste havnebyer

I dag står Osaka, Japans tredjestørste by, på programmet. Sammen med Kobe og Yokohama er Osaka en af Japans vigtigste havnebyer og har siden sin tidlige historie været en af landets travleste og mest velhavende handelsbyer. Ligesom mange andre af Japans byer led Osaka en krank skæbne under anden verdenskrig, så der er ikke meget tilbage af det oprindelige Osaka. Til gengæld byder byen i dag på noget af Japans mest spændende og eksperimenterende arkitektur.

Et andet af Osakas særkender er maden. Byen har status som en af Japans gastronomiske oaser og er særligt kendt for retten okonomiyaki, som er en slags japansk omelet, der bliver tilberedt på en stegeplade ved bordet og – efter eget valg – fyldt med alt fra blæksprutter til grønt og kød. Vi går en tur i den livlige gade Dotonbori, der ligger langs Dotonbori-kanalen, og hvor butikker, teatre og masser af små og store spisesteder trækker folk til fra nær og fjern.

Der er gode shoppemuligheder i Osaka, så forhør dig hos rejselederen, hvis der er særlige ting, du er på jagt efter. Byens tog- og metronet er hurtigt og velfungerende, så det er let at komme rundt på egen hånd.

Vil du hellere på en rejse tilbage i tiden til et Japan fuld af loyale og stolte samuraier, kan du besøge den imponerende Osaka-borg, der spillede en vigtig rolle i samlingen af Japan i 1500-tallet. Den nuværende borg er en rekonstruktion af den oprindelige, som stod færdig i 1583, og som daimyo’en Toyotomi Hideyoshi var bygherre på. 100.000 mand knoklede i tre år for at få borgen færdig. Osaka-borgen har været brændt og genopbygget flere gange og led også skade under anden verdenskrig. Den seneste restaurering fandt sted i 1997, og man kan se en spændende udstilling om Osaka, Toyotomi Hideyoshi og selve borgens historie. Borgen er i øvrigt kendt fra instruktøren Kurosawas berømte samuraifilm og fra storfilmen ”Shogun” fra starten af 80’erne, en filmatisering af James Clavells roman af samme navn.

Hen på aftenen mødes vi til en hyggelig afskedsmiddag.

Dag 12
Osaka – København

Alt efter afrejsetidspunkt har vi dagen i Osaka på egen hånd. Når det er blevet tid til at forlade hotellet, kører vi mod lufthavnen for at sætte os til rette i flyet hjemad. (På nogle afgange flyver vi hjem om aftenen og lander den efterfølgende dag).

Shinkansen

I Japan rejser vi rundt med Japan Rails berømte højhastighedstog, Shinkansen, som siden 1964 har forbundet Tokyo med (flere og flere af) Japans større byer. Maksimalhastigheden er 320 km/t, og årligt fragter togene omkring 300 mio. passagerer rundt i landet. Togene kan bestå af op til 16 vogne og være 400 meter lange. Da Shinkansentog kører på særlige skinner, som det kun er dem, der bruger, er der meget få forsinkelser – den gennemsnitlige forsinkelse per tog var i 2012 sølle 36 sekunder. Togene er komfortable, med god benplads og drejelige sæder, så man altid sidder fremadrettet. Der er ikke spisevogn om bord, men en rullevogn med snacks kommer rundt. Rygning er ikke tilladt, bortset fra på de nyeste tog, der er udstyret med særlige rygekabiner. Læs mere på http://english.jr-central.co.jp/about/

 

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 27.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
kr. 3.998,-
Prisen inkluderer
• Dansk rejseleder
• Fly København – Tokyo og Osaka – København
• Togrejse med Shinkansen Tokyo – Kyoto – Hiroshima – Kagoshima – Osaka.
• Indkvartering på hoteller i delt dobbeltværelse
• Morgenmad dagligt
• Frokost dag 2-4, 6, 8 og 10
• Middag dag 2 og 11
• Alle udflugter og entréer som beskrevet i program
• Separat bagagehåndtering i forbindelse med togrejse Tokyo – Kyoto – Osaka
• Skatter og afgifter.
Prisen inkluderer ikke

• Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
• Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Tillæg for enkeltværelse
• Drikkevarer
• Personlige fornødenheder
• Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
• Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagagehåndtering

På denne rejse benytter vi det japanske højhastighedstog Shinkansen, hvor der er begrænset plads til bagagen; derfor vil denne blive transporteret separat til næste bestemmelsessted. På denne rejse er der bagagehåndtering fra Tokyo til Kyoto og fra Kyoto til Osaka. Da det ikke er muligt at lave separat bagagehåndtering til Kagoshima, anbefales det at medbringe en mindre kuffert eller taske til de tre dage i Hiroshima og Kagoshima.

Indkvartering

I Tokyo og Kyoto benytter vi os af rene og pæne hoteller med små værelser, eget bad og toilet samt tv og internetopkobling. Hotellerne ligger som regel i tæt afstand til metrostationer, som på denne tur danner rammerne for vores udflugter.

Ikke egnet til gangbesværede

Da der på denne rejse gøres brug af offentlig transport i Japan i forbindelse med de planlagte udflugter, vil der være forholdsmæssigt mange gåture. Rejsen egner sig således ikke til gangbesværede.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Japan

Her kan du få mere at vide om Japan: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/japan
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Eller få fem gode grunde til at rejse til Japan i vores artikel om Hippe Japan

Drikkepenge

Man giver ikke drikkepenge i Japan.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Alsidig rejse med spædende indtryk af japarerne og deres kultur. Under rejsen fik vi udleveret en lille radio med øresnegl så vi kunne følge rejselederens forklaringer og anvisninger. Det var godt særligt i forbindelse med vores ture med tog og metro. Shinkansen var en stor oplevelse, effektivitet komfort, præsision Japanerne var utroligt dissiplinerede og høflige. Der var hjertegribende oplevelser særligt i Hiroshima og på turen sydpå til Kagoshima. Det kom bag på os, at vi kun kunne have håndbagage med til de tre dage, men oplevelsen var alle pengene værd. Den sidste dag. Fik vi mulighed for at se Osaka Carstle frem for at gå i stormagasiner, et lykkeligt valg
Date published: 2017-04-12
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse til Japan min mand og jeg oplevede rejsen som meget spændende.Vi boede på fine hoteller og rejsen rundt med Sinkansen gjorde, at vi oplevede rejsen blandt japanerne - på en rigtig god måde. Også brug af lokale tog og metro var fint og vi har fået lyst og mod på selv at tage til Japan. Vi skulle dog lige vænne os til at rejse med rejsebureau, idet vi er vant til at rejse på egen hånd. Vi var vældig godt tilfreds med Bjørn, vores rejseleder, men måske kunne man få mere ud af de japanske assistenter, måske har de en intern viden, som sammen med rejselederens viden, kunne gå op i en højere enhed,
Date published: 2016-04-01
Rated 5 out of 5 by from Formidabel tur guide Det har simpelthen bare været en fantastisk tur, hvor utrolig meget er nået. Hver eneste dag stod den på ture til dette og hint, og man kommer hjem med en følelse af, at nærmest alt der er værd at se, er set og besøgt. Det eneste jeg kommer i tanke om, er måske Nagasaki, som vi altså ikke nåede forbi i denne omgang. Albatros har lavet en MEGET vel tilrettelagt tur, som blev tilføjet en ekstra dimension via guiden Bjørn Rytter. Han er intet mindre end formidabel! Driftsikker, kompetent, vidende og med et muntert overskud. Giv ham det dobbelte i løn!
Date published: 2015-11-18
Rated 5 out of 5 by from Japan i fuld udfoldelse En meget interessant og mangfoldig rejse gennem Japan. Vores meget kyndige rejseleder Asger gav et grundigt indblik i japansk livsførelse og kultur. Vi oplevede storbyernes særlige atmosfære med høflige og hjælpsomme japanere og de smukke bjerge, søer og parker med vidunderligt smukke helligdomme og efterårsfarver i fuldt flor. Det kunne ikke ønskes bedre. Madmarkeder, fiskemarkedet, japanske spisesteder fuldstændig overvældende. Transport med lokaltog samt hurtigtoget Shinkansen viser bare at japanerne kan få kompliceret trafik til at fungere. En meget stor oplevelse at få indblik i det japanske liv. Alle seværdigheder på programmet var værd at se. Ønsker man at forstå og vide mere om det japanske samfund er denne rejse en god begyndelse.
Date published: 2018-01-31
Rated 5 out of 5 by from En uforglemmelig rejse i en anderledes verden Rejsen gav os et indblik i Japansk tradition og kultur samtidig med en oplevelse af det moderne Japan. Vi fik et meget positivt indtryk af befolkningen og blev kun mødt med venlighed og servicemindedhed. Vores guider var fortræffelige og vidende. Vi gik meget på turen og sammen med de mangeartede indtryk, var vi mætte og trætte da vi satte snuden hjemad. Vi var 3 par som fandt sammen om aftenen for at finde nogle restauranter. Vi var fantastisk heldige hver aften, så det endte med også at blive en kulinarisk oplevelse. Måske bør Albatros have en liste over anbefalede restauranter i de forskellige byer da ikke alle kan være lige så heldige som vi var. Det skal dog siges, at vores guider var behjælpelige når vi spurgte. Turen kan kun anbefales.
Date published: 2016-04-26
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse med godt indblik i Japans Kultur, Geografi og Historie Rejsen var spændende og oplevelsesrig. Godt tilrettelagt og blev perfektioneret af vores fantastiske rejseleder, der er et omvandrende leksikon om japans historie, geografi, politik, teknologi, mm. Det han ikke kunne svare på straks fandt han ud af til dagen efter. Vi kunne dog godt have brugt meget mere tid på nogle af de steder vi besøgte, bl.a. Fredsmuseet i Hiroshima og Kamikaze museet i Kagoshima Ciran, hvor der kun var afsat en halv time til hver. Tsukiji fiskemarkedet var en skuffelse - fiskene er flyttet udenfor byen. Alt i alt dog en fantastisk rejse, der gav et rigtig godt indblik i dagens Japan.
Date published: 2018-11-28
Rated 5 out of 5 by from Godt indtryk af den japanske kultur og historie Programmet var fyldt med spændende seværdigheder. Gigantiske byer, med lys så langt øjet rakte; i forening med flotte gamle templer og flot natur. Størstedelen fokuserede på helligdomme og gammel japansk kultur, men det blev præsenteret på forskellige måder så det føltes varieret. De enkelte dage var godt planlagt, så vi fik set en masse, men alligevel havde tid til at udforske på egen hånd ved hver enkelt seværdighed. Vores danske rejseleder havde boet i japan adskillige år og kunne fortælle + fremhæve mange små kulturforskelle undervejs. Det havde man næppe fået forståelse for, hvis man havde været på egen hånd. Vi havde desuden lokale japansk guider som snakkede fint engelsk og var gode til at supplere med tips. Metro/tog i japan fungerede godt og efter et par dage i fælles flok var man fuldt fortrolig med at bruge det på egen hånd. Typisk havde var aftenen program-fri, så der var stadig mulighed at opsøge seværdigheder/spisesteder man selv havde på ønskesedlen (rejselederen var ligeledes god til at hjælpe her). Der var desuden en godt fællesskab blandt alle deltagere, og man faldt let i snak med de medrejsende man var på fornavn med de fleste. Grundet uforudsete lokale omstændigheder måtte vi aflyse en enkelte destination, men rejselederen fik arrangeret fint alternativ.
Date published: 2016-06-01
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse, verdens bedste rejseleder Turen indtil vores lille rejse til Ishikagi var dejlig den sødeste og mest omsorgsfuld rejse leder. Problemet opstod i Ishikagi! Det er et børne Resort de kan ikke et ord engelsk alt står på japansk, du vælger mad efter billeder. Stranden lukker kl 17 da bliver man kaldt op fra vandet og liggestoleene bliver pakket sammen. Kl 21 lukker alle restauranter og så er det seng alt er lukket. Som sidst der er 300 børn alle gæster har et eller 2 barn med. Det er synd for det er lidt af en baunty ø. Ellers en dejlig rejse.
Date published: 2016-10-25
 • y_2023, m_2, d_3, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_5, tr_169
 • loc_da_DK, sid_JPRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser