Albatros' Peru - på sporet af Machu Picchu

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Andesbjergene, inkaernes hellige dal, Cuzco, Lima og indianske markeder

I 1911 vandrede den amerikanske historiker Hiram Bingham rundt i Andes for at finde spor af inkaernes gamle byer og kortlægge den præcolumbianske civilisation, hvis enestående bygningsværker ligger drysset rundt mellem sindrige kunstvandingsanlæg og terrasser i inkaernes hellige dal. På et tidspunkt udpegede lokale bønder nogle ”ret pæne” ruiner i nabolaget, hvis terrasser de i øvrigt påtænkte at opdyrke. Det var Machu Picchu eller ”Det gamle bjergs” sagnomspundne ruinby, hvis plane granitmure uden bindemiddel stadig vækker opmærksomhed. Endnu har ingen afluret dem kunsten.

Denne koncentrerede inkarejse starter med Limas nationalmuseum og fortsætter til Cuzco. Med base i Den Hellige Dal opleves først Machu Picchu, byerne Pisac og Chincheros indianske markeder samt Ollantaytambo, inden vi fortsætter til Cuzco med byrundtur i den UNESCO-fredede gamle bydel og besøg ved Coricancha-templet og det kolossale fort Sacsayhuamán. 

Rejsen kan forlænges med 4 spændende dage ved Titicacasøen eller i Amazonregnskoven. Forlængelserne er uden dansk rejseleder, men med engelsktalende lokalguide på udflugterne.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Peruvianske Nuevo Sol

Dagsprogram 10 dage
Dag 1
Afrejse mod Lima. Indkvartering på hotel
Dag 2
Lima. Byrundtur i den gamle bydel, San Francisco-katedralen og det arkæologiske Larco-museum
Dag 3
Fly Lima – Cuzco. Videre til Den Hellige Dal
Dag 4
Togudflugt til Machu Picchu
Dag 5
Udflugt til inkabyen Ollantaytambo
Dag 6
Pisac og Chincheros. Væveprojekt, marked med kunsthåndværk og videre til Cuzco
Dag 7
Cuzco. Dag til fri disposition
Dag 8
Cuzco. Byrundtur inkl. Coricancha-templet, domkirken og ruinerne ved Sacsayhuaman
Dag 9
Fly til Lima. Hjemrejse eller forlængelse
Dag 10
Hjemkomst

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse mod Lima. Indkvartering på hotel

Vi flyver til Perus hovedstad, Lima, hvor vi lander først på aftenen. Efter ankomsten kører vi til vores hotel i den hyggelige bydel Miraflores.

Dag 2
Lima. Byrundtur i den gamle bydel, San Francisco-katedralen og det arkæologiske Larco-museum
San Francisco-katedralen i Lima

Lima blev grundlagt i 1535 og udgjorde i mange år kontinentets vigtigste by. Det er en by med stolte traditioner og en del bygningsværker fra kolonitiden, selv om udviklingen og de mange moderne bygninger efterhånden er kommet til at dominere gadebilledet. Vi starter byrundturen i Limas gamle bydel, som er blevet erklæret verdenskulturarv af UNESCO på grund af de velbevarede bygningsværker i kolonistil.

Vi vil især se nærmere på hovedpladsen, Plaza de Armas, med Regeringspaladset, som huser præsidenten. Omkring Plaza de Armas findes også rådhuset og den smukke katedral, der rummer overdådige udsmykninger og de jordiske rester af Francisco Pizarro, den spanske conquistador, som grundlagde Lima og tilføjede de regerende inkaer de første sviende nederlag, der skulle blive begyndelsen til enden for Inkariget.

Vores dag omfatter også et besøg på det arkæologiske og antropologiske Larco-museum i Pueblo Libre, der blandt sine mange spændende fund også har en fin guldsamling. Samlingen giver et godt indtryk af, hvilke rigdomme inkaerne besad. Disse skatte var imidlertid også årsagen til deres kulturs undergang, da det var guldet, der var genstand for spaniernes erobringstogter og kolonisering af Sydamerika i jagten på "Eldorado", som på spansk betyder "det gyldne", et sagnland med overdådige guldskatte.

Dag 3
Fly Lima – Cuzco. Videre til Den Hellige Dal

Vi flyver fra Lima til Cuzco, som ligger i omkring 3.400 meters højde. For at forebygge højdesyge kører vi straks nedad til Den Hellige Dal – også kaldet Urubamba-dalen – som ligger i omkring 2.900 meters højde. Her bliver vi de næste tre dage for at vænne kroppen til højderne. Vi tjekker ind på vores hotel, der ligger billedskønt i det smukke landskab, og resten af dagen kan bruges på at slappe af og akklimatisere sig, for eksempel i hotellets have.

Dag 4
Togudflugt til Machu Picchu
Tog til Machu Picchu

Vi tager med bus til Ollantaytambo, hvorfra vi skal på en enestående smuk togrejse nordpå gennem dalen til den lille by Aguas Calientes, også kendt som Machu Picchu Village. Herfra kører vi med en mindre bus op i bjergene og er nu klar til at opleve et af ikke blot Perus – men hele Sydamerikas – absolutte højdepunkter, nemlig den sagnomspundne inkaby Machu Picchu, der troner majestætisk på en bjergkam, cirka 2.430 meter over havet. Den legendariske inkaby ligger på en smal bjergryg højt over Urubamba-floden, omgivet af frodig grøn Amazonregnskov og ofte indhyllet i tåge og skyer. En perfekt forening af menneskets og naturens imponerende skaberevner. Byen havde været glemt i mange år, da den amerikanske historiker Hiram Bingham ved et tilfælde fandt komplekset den 24. juli 1911. Han ledte efter inkabyen Vilcabamba, som regnes for en af inkaernes sidste bastioner i kampen mod spanierne. Vilcabamba blev senere fundet andetsteds langt dybere inde i junglen.

Machu Picchu er omgærdet af megen mystik. Komplekset er ikke nævnt i nogen af spaniernes mange skildringer af deres ”nye rige” og blev derfor formodentligt aldrig fundet af dem. Machu Picchus eksistens har således i århundreder kun været kendt blandt en håndfuld lokale quechua-indianere. Machu Picchu blev bygget på ca. 30 år af inkaen Pachacutec og var formodentlig et slags helligt landsted for inkaen og hans hof. Vi bliver hele dagen ved Machu Picchu og vender tilbage til vores hotel i Den Hellige Dal sidst på eftermiddagen.

Dag 5
Udflugt til inkabyen Ollantaytambo
Den Hellige Dal

I dag besøger vi den lille inkaby Ollantaytambo i den nordlige ende af Den Hellige Dal. Ollantaytambo går for at være den bedst bevarede af alle inkabosættelser. Mange af husene i byen står stadig uforandrede tilbage fra inkatiden, og vandet løber gennem de smalle gader i de oprindelige kanaler, som menes at stamme fra 1400-tallet.

Ollantaytambo var et vigtigt, helligt sted for inkaerne og havde samtidig stor militærstrategisk betydning. Byen var et vigtigt værn mod junglens beboere, der ikke ligefrem var kendt for at være venligsindede over for inkaherskerne, og som dermed udgjorde en potentiel sikkerhedsrisiko. Vi ser det imponerende fæstningsværk, som er indbegrebet af den berømte inka-præcision med minutiøst tilskårne og tilpassede sten. I Ollantaytambo lykkedes det rent faktisk inkaerne at vinde en af deres få sejre over spanierne!

Vi er tilbage på hotellet midt på eftermiddagen.

Dag 6
Pisac og Chincheros. Væveprojekt, marked med kunsthåndværk og videre til Cuzco
Marked i Pisac

Vi tager på udflugt i Inkaernes Hellige Dal, hvor vi skal se Pisac, hvorfra der er en flot udsigt over det barske Andeslandskab. Pisac består af to byer, den moderne og kolonistilsbyen, der ligger roligt ved floden, samt et inkafort 600 meter oppe på en bjergtop. Vi skal her besøge det livlige indianske marked, hvor der handles med alverdens varer.

Efter vi har set på varerne og måske shoppet lidt, tager vi bussen op på det nærliggende bjerg, som er omgivet af terrasser, ruiner, tunneller og vandingskanaler fra inkaernes tid.

Vi kører herefter mod Cuzco. På vejen stopper vi i byen Chincheros cirka 30 kilometer fra Cuzco, hvor den arkitektoniske arv fra inkaerne blander sig med spaniernes kolonistil. Vi går en tur i de brolagte gader, forbi gamle inkamure, og ser blandt andet byens kirke, som er bygget i mursten oven på et gammelt inkatempel i tilhuggede sten. Vi skal også besøge et væve-projekt og et marked med kunsthåndværk, inden vi tjekker ind på vores hotel i Cuzco, den tidligere inkahovedstad, der ligger så eventyrligt smukt midt i Andesbjergene.

Dag 7
Cuzco. Dag til fri disposition

Dagen i dag kan du bruge, som du vil – slappe af, kigge nærmere på byen og måske gøre nogle indkøb. For eksempel på det lokale marked, hvor frugt og grønt findes i rigelige mængder. Rejselederen står klar med tips til dagens indhold.

Dag 8
Cuzco. Byrundtur inkl. Coricancha-templet, domkirken og ruinerne ved Sacsayhuaman
Domkirken i Cuzco

Cuzco, som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, præges både af hvidkalkede spanske bygninger, storslåede kirkebyggerier og kulørte huse, hvor spansk og indiansk kultur mødes i en nutidig festlig blanding. Byen er centrum i inkaernes hellige dal, og området er stadig præget af deres foretagsomhed samt deres høje kulturelle og udviklingsmæssige niveau. Overalt findes storslåede ruinkomplekser, komplicerede kanaler, kunstvandingsanlæg og dyrkningsterrasser på stejle bjergskråninger. Inkaernes hovedstad blev oprindeligt udformet som en skikkelse af en puma, og det hele bindes sammen af glimrende, brolagte veje.

Efter morgenmaden skal vi se nogle af byens arkitektoniske højdepunkter, blandt andet den store plads, Plaza de Armas, og domkirken, der rummer mange værdifulde kunstskatte fra kolonitiden. Bygningen blev påbegyndt i 1559, men stod først færdigbygget cirka 100 år senere. En anden af dagens seværdigheder er inkaernes vigtigste tempel, Coricancha, som ligger inde i Santo Domingo-kirken. Inkaernes særlige byggeteknik sikrede, at deres bygninger kunne modstå jordskælv bedre end kolonimagtens bygningsværker. Således led Santo Domingo-kirken stor skade under jordskælvene i 1650, 1950 og 1986, hvorimod inkafundamenterne bestod.

Selve ordet ”coricancha” er quechua-indiansk og betyder ”den gyldne gårdhave”. Templets vægge var nemlig engang dækket af guldstykker, der vejede flere kilo stykket. Men guldet og andre værdier blev røvet af den spanske conquistador Francisco Pizarros folk, og det eneste, der står tilbage, er stenarbejdet, der betragtes som noget af det mest perfekte i Peru.

Herefter kører vi lidt uden for Cuzco og ser det kolossale inkafort Sacsayhuamán. Fortet er smukt beliggende på en bakke med en imponerende udsigt ud over hele Cuzco. På trods af ruinanlæggets anseelige størrelse er det kun 20 procent af den oprindelige struktur, der står tilbage. Den øvrige del blev revet ned af de spanske koloniherrer, som anvendte stenene til at bygge kirker og huse i Cuzco.

Spanierne efterlod dog de største sten, hvoraf én vejer så meget som 300 tons. Anlægget er endnu et klart vidnesbyrd om inkaernes utrolige arkitektoniske og ingeniørmæssige evner. De mestrede til fulde at konstruere storslåede bygningsværker med gigantiske sten, der blev skåret til og sat sammen, som var det et puslespil. Flere steder er stenene så veltilpassede og velslebne, at det er umuligt at få så meget som et barberblad ind mellem dem.

Sacsayhuamán havde ikke blot militærstrategisk, men også ceremoniel betydning. For at fastholde og skabe opmærksomhed omkring de gamle inkaceremonier opfører man ved Sacsayhuaman hvert år i juni – i forbindelse med vintersolhverv – en slags teaterforestilling, der illustrerer inkaernes farvestrålende og storslåede ceremonier, som de fandt sted i forbindelse med inkaernes solfestival, Inti Raymi.

Dag 9
Fly til Lima. Hjemrejse eller forlængelse

Formiddagen er til fri disposition. De, som skal hjem eller forlænge rejsen til Amazonregnskoven, kører til lufthavnen og flyver enten til Lima, hvor flyet til Danmark venter, eller direkte til Puerto Maldonado ved Amazonregnskoven. Har du valgt at forlænge rejsen med et ophold ved Titicacasøen, kører du i bus fra Cuzco til Puno.

Dag 10
Hjemkomst
Vi lander i Danmark om aftenen.

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.998,-
Prisen inkluderer
• Dansk rejseleder
• Fly København/Billund – Lima t/r via Amsterdam med KLM
• Fly Lima – Cuzco t/r
• Udflugter jf. program
• Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
• Morgenmad dagligt
• Frokostpakke dag 4
• Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
• Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
• Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Tillæg for enkeltværelse
• Øvrige måltider (beregn kr. 150-200,- pr. dag)
• Drikkevarer
• Drikkepenge til chauffører og lokalguider (beregn i alt ca. USD 50,-. Betales undervejs)
• Personlige fornødenheder
• Ekspeditionsgebyr per faktura kr. 130,-
• Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Helbred/højde

På denne tur er der en del vandring, og det er en forudsætning, at man er i almindelig god fysisk form og kan bevæge sig ved egen hjælp. Turen er ikke egnet for folk, som er dårligt gående, anvender rollator eller kørestol.

Rejsen foregår i forholdsvis stor højde, hvilket påvirker alle mennesker betydeligt. For at modvirke højdesyge bor vi 3 dage i Den Hellige Dal og vænner os til højden på cirka 2.400 m.o.h., inden vi tager videre til Cuzco, som ligger omkring 1.000 meter højere. De fleste symptomer på højdesyge kan undgås, hvis man tager det helt med ro ved ankomsten, undgår alkohol og til gengæld drikker 3-5 liter vand o.l. om dagen de første 3-4 dage. Endvidere skal man være opmærksom på, at det i højderne ligeledes kan være køligt, især om vinteren (juni-juli).

Mere om Peru

Her kan du få mere at vide om Peru: www.albatros-travel.dk/destinationer/sydamerika/peru

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Rejseforlængelse til Titicacasøen

Type Rejseforlængelse
Varighed 4 dage
Pris 3.598,–
Nyd 4 dage ved den smukke Titicacasø

På denne forlængelse kan du komme helt tæt på den indianske kultur med bl.a. en overnatning hos en privat familie på øen Taquile i Titicacasøen. Forlængelsen er uden dansk rejseleder, men en engelsktalende lokalguide følger med på udflugterne.

Dagsprogram
Dag 1. Cuzco – Puno ved Titicacasøen
Efter en meget tidlig morgenmad skal du på en fantastisk busrejse over den mægtige Andes-højslette til Titicacasøen, der er verdens højest beliggende sø med regulær skibstrafik (3.800 meter over havet). Største længde og bredde er 171 km og 64 km med dybder på op til 280 meter. Busrejsen tager med stop omkring 10 timer afhængig af vejens beskaffenhed og udsigten undervejs. Bussen gør holdt undervejs, hvor man kan tage billeder og besøge en landsby eller to. Du ankommer til Puno først på aftenen og tjekker ind på hotellet.

Puno er en mindre by, hvor den traditionelle indianske kultur stadig dominerer, og sivbåde sejler langs søens bred. Store hjorder af lama og alpaka græsser, hvor de kan. Dyrene skaber basis for nogle af Sydamerikas fineste strikvarer, som kan købes fordelagtigt til at lune sig i højlandets kulde.

Dag 2. Titicaca – Puno. Sejltur til sivøerne Uros og overnatning på Taquile-øen 
Medbring en lille rygsæk med nødvendigheder til det kommende døgn, hvor du skal overnatte på Taquile-øen. Resten af bagagen bliver på hotellet.

Titicacasøen er næsten så stor som Sjælland, og det naturlige bindeled mellem Cuzco og La Paz i Bolivia. Skønheden og atmosfæren er mageløs – sollyset er stærkt, luften klar, søvandet dybblåt, og horisonten synes uendelig. Fra Puno havn sejler vi ud til en af de flydende sivøer, Uros, hvor de fattigste indianske folk lever i små sivhytter (bemærk, at der godt kan være lidt søgang). Hele livet er koncentreret om siv, fisk og de efterhånden mange turister, der nærmest vader ind i deres "forhave". Vi gør vores bedste for at træde varsomt.

Derefter fortsætter du til Taquile-øen, hvor gruppen bliver delt op og indkvarteret hos forskellige familier. Alle på øen bærer specielle farverige klædedragter med huer, mavebælter og lignende, der angiver, om man er ugift, enke og så videre, så ens status (eller ønske om at ændre den) er synlig. Du hører om de lokales hverdag og stifter bekendtskab med øens kvalitetshåndværk, især strikvarer af alpakauld. Overnatningen på Taquile-øen er lidt primitiv, men den manglende komfort vil klart opvejes af de store oplevelser. Husk varmt tøj og lommelygte.

Dag 3. Taquile-øen – Puno
Den første del af formiddagen har du på Taquile, hvor du får de sidste oplevelser af dette enestående samfund, inden du sejles til Puno, hvor vi forventer at ankomme om eftermiddagen. Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 4. Puno – Juliaca – Lima og hjemrejse
Der er morgenmad på hotellet, og formiddagen er på egen hånd. Du kan for eksempel lægge vejen forbi markedet i Puno, som er kendt for sine strikvarer til gode priser. Du bliver kørt til lufthavnen i nabobyen Juliaca, hvorfra du om eftermiddagen flyver til Lima. Flyet hjem til Danmark letter midt på aftenen.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Pris per person
kr. 3.598,-

Tillæg for enkeltværelse
Afrejse i oktober 2014: kr. 400,-
Afrejse i februar 2015: kr. 1.300,-

Prisen inkluderer
• Engelsktalende lokalguide
• Bus Cuzco – Puno.
• Transport fra Puno til Juliaca.
• Fly Juliaca – Lima.
• Udflugter jf. program.
• 2 overnatninger på godt hotel i delt dobbeltværelse (tillæg for enkeltværelse).
• 1 overnatning hos en familie på Taquileøen under simple forhold.
• Morgenmad dag 3.
• Frokost dag 1 og 2.
• Middag dag 2.
Prisen inkluderer ikke
• Lufthavnsskatter i forbindelse med indenrigsfly (ca. USD 10,-).
• Dansk rejseleder.
• Drikkevarer.
• Drikkepenge.
• Alt ikke nævnt under ”prisen inkluderer”.
Bestilling
Forlængelsen skal bestilles samtidig med rejsen. Vi kan desværre ikke garantere ledige pladser på fly, hotel osv. på alle afrejsedatoer.

3 dages ophold i Amazonas

Type Rejseforlængelse
Varighed 3 dage
Pris Fra 7.498,–
Tag på opdagelse i det frodige Amazonas, hvor naturoplevelserne er helt enestående.

Du bor på en lodge i Nationalparken Tambopata, som dækker 275.000 hektar, og huser nogle af de vildeste og mest uberørte levesteder i verden. Her findes hundredvis af forskellige træer og planter, over 600 fuglearter og mere end 100 forskellige pattedyr.Biodiversiteten er således en af de højeste i verden. Ese Ejja-indianerne er den oprindelige befolkning i regnskoven, de bor stadig i deres landsbyer, som ligger bekvemt ved floden.
Dagene i Amazonas byder på sejlture, vandringer i regnskoven og observation af dyrelivet.

Dagsprogram

Dag 13 (sidste dag på rundrejsen) Cusco – Amazonas. Aftenudflugt - på udkig efter kaimaner
Denne morgen flyver du fra Cusco til Puerto Maldonado i Amazonas, og herefter er der en 20 kilometers køretur til havnen ved Tambopata-floden. Du skal nu ud på en smuk sejltur (2½ time) gennem den frodige regnskov til Refugio Amazonas-lodgen, som bliver din base de næste 3 nætter.
Efter aftensmaden er det tid til den første udflugt i området – udstyret med lommelygter begiver du dig ned til flodbredden for at observere kaimanerne, som er i familie med alligatoren. De er mest aktive om aftenen, når de leder efter føde. Du kan høre dem bevæge sig i vandet, og kaimanernes øjne lyser rødt, når de bliver fanget i lommelygtens skær.
Overnatning på lodgen.

Dag 14 Amazonas. Sejltur på Condenado-søen, besøg på farm og aftenvandring i regnskoven
Dagen starter med en sejltur på Condonado-søen, hvor der er et rigt dyreliv. Vores guide ror kanoen, så vi i stilhed kan nyde regnskovens skønhed og komme tættere på dyrene. Der er gode chancer for at se de store og fascinerende Hoatzin-fugle, kaimaner og den store flod-odder, som er en truet dyreart. Fra søbredden er der en halv times vandring til et 30 meter højt udsigtstårn, og herfra er der en imponerende udsigt over trætoppene i Tambopata Nationalpark. Er du heldig, kan du spotte nogle af regnskovens farverige fugle som f.eks. tukaner og papegøjer.

Der er frokost på lodgen, og herefter er der besøg på en farm, som også har en ethno-botanisk have. Her gives der en introduktion til nogle af de planter og urter, som indianerne gennem generationer har brugt som naturmedicin. Efter aftensmaden er der aftenvandring i regnskoven. På dette tidspunkt, er mange af skovens pattedyr aktive, men det kan være svært at få øje på de sky dyr – og det er derfor nemmere at komme tæt på insekter og frøer, som ofte har finurlige former, og siger eksotiske lyde.
Overnatning på lodgen.

Dag 15 Amazonas. Papegøjer, vildsvin og en skov med paranødder
Mange steder i nationalparken findes såkaldte ”clay-licks”, som er naturlige steder i naturen med høj koncentration af livsvigtige salte, hvor dyr kan optage de salte, som de har brug for.
I dag er der mulighed for at observere farverige parakitter og papegøjer ved clay-licks – en fantastisk oplevelse der betragtes som en af de største ornitologiske begivenheder i verden.
Kun 20 minutters gang fra lodgen kan du være heldig at finde mindre grupper af ”Amazon”-vildsvin, der sidst på morgenen samles for at spise mudder. Der er kun 15% chance for at se dem, men det er gåturen værd, og det giver også mulighed for at observere andre dyr som hjorte, parakitter og andre fugle.

I løbet af dagen er der besøg i en skov med paranødde-træer, hvor man igennem årtier har høstet nødder på en miljørigtig måde. De kæmpemæssige træer er imponerende i størrelse og deres frugter – som ligner kanonkugler – indeholder de store frø, vi kender som ”paranødder”.

Middag og overnatning på lodgen.

Dag 16. Amazonas – Lima. Hjemrejse
Efter morgenmaden er der afgang til Puerto Maldonado, hvorfra der er fly til Lima. Om aftenen er der afgang med flyet hjem.

Dag 17. Ankomst

Bemærk: Når du ankommer med flyet til Puerto Maldonado, skal din kuffert opbevares der. Der skal derfor pakkes separat til dagene i regnskoven (i en rygsæk eller sportstaske). Dette gøres for undgå at skulle sejle med for tung bagage til lodgen. Det er vigtigt at medbringe en lygte. Man kan låne gummistøvler (til og med størrelse 44). Forlængelsen er med engelsktalende lokalguide. 

Du skal bo på denne lodge:

Refugio Amazonas
Lodgen ligger i et 200 hektar privat reservat i udkanten af Tambopata Nationalpark, og er det perfekte udgangspunkt for udforskning af regnskoven. Indretningen er indiansk inspireret og passer godt ind i omgivelserne. Lodgen har en restaurant, hvor alle måltider nydes. Maden serveres som buffet og både frokost og middag inkluderer forret, hovedret og dessert. Der er gratis frugtjuice til alle måltider, og døgnet rundt er der gratis vand, te og kaffe. Har du lyst til massage, kan du få dette i Eya Wasije Wellness Spa’en (der skal bestilles tid, og massagen er mod gebyr).

Alle værelser er rummelige og indrettet i indiansk stil. De er dekoreret med kunsthåndværk fra Ese Ejja indianersamfundet ”Infierno”, som ligger i nærheden. Der er en åben veranda (med myggenet), så oplevelsen af regnskoven bliver så intens som muligt. Alle værelser har to senge, myggenet, hængekøje og sikkerhedsboks. Der er wi-fi i begrænset omfang. 

Du kan læse mere om lodgen her:

http://www.perunature.com/amazon_lodge/refugio-amazonas/ 

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Pris per person
kr. 7.498,-

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.498,-

Prisen inkluderer

• Indenrigsfly fra Cusco til Puerto Maldonado

• Indenrigsfly fra Puerto Maldonado til Lima

• Engelsktalende lokalguide

• Alle udflugter nævnt i programmet

• 3 nætter på Refugio Amazonas lodgen inkl. helpension

• Gratis frugtjuice til maden

• Gratis vand (fra vanddispenser), kaffe og te

Prisen inkluderer ikke

• Dansk rejseleder.

• Tillæg for enkeltværelse

• Øvrige drikkevarer (herunder også vand på flaske)

• Alt ikke nævnt under ”prisen inkluderer”.

Bestilling
Forlængelsen skal bestilles samtidig med rejsen. Vi kan desværre ikke garantere ledige pladser på fly, hotel osv. på alle afrejsedatoer.
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk tur Rejseleder var rigtig dygtig - god tur- passende antal deltagere.
Date published: 2016-03-01
Rated 5 out of 5 by from Flot natur og spændende kultur En rejse med mange spændende oplevelser. For mig var besøget ved Machu Picchu og dagen på Titicaca-søen de helt store højdepunkter. Rejselederen var bosiddende i Peru og vidste derfor alt om samfundet. Hun kendte også mange gode restauranter med spændende mad.
Date published: 2016-02-26
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse med et super indhold. Super rejse med mange interessante oplevelser og super guide
Date published: 2016-02-22
Rated 4 out of 5 by from En rigtig spændende rejse En rigtig spændende rejse med en fantastisk rejseleder. For meget spildtid ved de mange flyrejser,5 ud af 10 dage gik med flyrejser
Date published: 2016-02-22
Rated 5 out of 5 by from på sporet af machu picchu rejsen svarede til beskrivelsen fra albatros, alle tiders rejseleder
Date published: 2016-02-22
Rated 5 out of 5 by from Mycket intressant land. Resa fylld av upplevelser Mycket kunnig, flexibel och gladlynt reseledare. Det kan inte finnas någon bättre. Peru är ett land med fantastisk historia och kultur. Hänförande natur kring Machu Picchu, spännande att se Titicacasjön
Date published: 2016-02-21
Rated 5 out of 5 by from Virkelig godt planlagt rundrejse En virkelig godt planlagt rundrejse med en rejseleder, der var exceptionel dygtig og velforberedt!
Date published: 2016-02-21
Rated 5 out of 5 by from Veltilrettelagt rejse med mange oplevelser Langt flere oplevelser, end der var beskrevet i programmet. Velkvalificeret og imødekommende rejseleder
Date published: 2016-02-21
 • y_2023, m_12, d_1, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_10
 • loc_da_DK, sid_PERTR05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser