Albatros Safari Camp i Tanzania & eksotisk ferie på Zanzibar

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev vildtet omkring Albatros' eksklusive safaricamp, hvor savannens vandrende storvildt mødes året rundt.

Albatros´ Honeyguide Tarangire Camp er en enestående safariperle omgivet af storvildt til alle sider. Efterhånden som man nærmer sig rejser de kolossale baobab kæmper sig op af horisonten, som var de drysset fra himmelen med rødderne i vejret, mens savannens snabelsvingende giganter græsser fredsommeligt mellem telte og træer. Albatros nye safaicamp består af 10 private, luksustelte med brus og toilet på fundamenter af træ. Alt er bygge i traditionel, bæredygtig stil. Tarangire er en overset hemmelighed på Tanzanias nordlige safarirute, hvor det stærkt varierende landskab med papyrussumpe, floder, søer, akacieskove med kandelabre træer og ørkendadler rummer det mest varierede dyreliv indenfor den korteste radius. 

Rigdommen på fugle op pattedyr er ganske overvældende og Tarangire er en vigtig hjørnesten i det komplekse savanne økosystem omkring Serengeti – Ngorongoro og vildtets årlige vandrings cyklus. 
Trods store årlige variationer, har Tarangire hele tiden noget at byde på. Zebra, gnu og gazeller følger delvis det samme vandringsmønster som i Masai Mara og ankommer i stort antal i juni –juli, hvor også eland og oryx er indvandret sammen med elefantfamilierne, der består af hunner og deres afkom. Hanelefanterne bliver her hele året og venter ofte ret utålmodigt på de migrerende familier. Perioden mellem juli og oktober er højsæson hvor det hele syder, det hele af liv, hvorefter elefanter og andet vildt spreder sig, mens gnuer og zebraer afventer kalvenes fødsel, før de begynder at bevæge sig mod Amboseli sent i marts.  Perioden marts til juni er den mest stille periode i parken. 

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Safari

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta TZS, USD

Dagsprogram
Dag 1 Fly fra København til Arusha, Tanzania
Dag 2 Ankomst til Arusha
Dag 3 Arusha til Tarangire national park, Shanga projekt, Masaai landsby tur og eftermiddags safari
Dag 4 Heldags Safari i Tarangire National Park
Dag 5 Safari I Tarangire National Park. Mulighed for safari dag i Ngorongoro krater
Dag 6 Eftermiddags safari i Tarangire national Park samt besøg i en lokal skole
Dag 7 Morgensafari og transfer til Arusha lufthavn og fly til det ekotisk Zanzibar
Dag 8–11 Zanzibar
Dag 11 Morgen på Zanzibar - Hjemrejse
Dag 12 Hjemkomst

Hoteller

Honeyguide Tarangire Camp

Honeyguide Tarangire Camp ligger omgivet af den åbne savanne. Campen er ikke indhegnet og vi kommer derfor til at opleve dyrene på helt tæt hold, når elefanterne kommer på besøg i vores camp.

Campen ejes af Albatros og består af 10 private telte opført i kanvas, hvor man bor komfortabelt med badeværelse og med en selvbetjent bruser, en såkaldt Bucket Shower. Møbleringen er helt klassisk med dobbeltseng eller to enkeltsenge (standardværelse), stol og skrivebord, skab og safaristole på terrassen.
Vores camp har panoramaudsigt over den afrikanske savanne. Det er møbleret med autentiske design. Dette får det til at føle, at du er på safari i 80'erne.

I biblioteksteltet, kan du nyde en god bog og en kølig forfriskning mens dyrelivet omgiver dig på den åbne savanne.

Vi har bestræbt os på at skabe den rigtige komfortable safariatmosfære tæt på vildtlivet uden unødvendig luksus.

Blue Bay Resort

På Blue Bay Resort er der flere swimmingpools i det store parkområde. Resortet har et sportscenter, hvor man kan dyrke tennis, styrketræning, dykning, windsurfing, fiskeri og meget mere. Derudover er her et stort spa- og wellnesscenter.

Læs mere om resortet på http://bluebayzanzibar.com

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly fra København til Arusha, Tanzania
Dag 2
Ankomst til Arusha
Et af Tanzanias enorme baobabtræer

Fra lufthavnen ved Kilimanjaro køres til hotellet i Arusha. Om eftermiddagen mulighed for at slappe af ved hotellets pool med en kølig drink i hånden eller at gå en tur i området.

Dag 3
Arusha til Tarangire national park, Shanga projekt, Masaai landsby tur og eftermiddags safari
Nomade folk i masai-landsby

Efter morgenmaden kører vi mod Tarangire National Park via Arusha Coffee Lodge med  ”Shanga Experience”, der er et lokalt hjælpeprojekt rettet mod handicappede, der her får mulighed for at tjene til dagen af vejen gennem arbejdet med unikke produkter i glas. Der vil være mulighed for at købe noget helt eksklusivt glasarbejde i en kvalitet, der sjældent ses.  

Undervejs stopper vi også ved at af de mange små masailandsbyer for at høre lidt om disse farvestrålende kvægnomader og krigerfolk.  

Vi ankommer til Albatros Honeyguide camp ved frokosttid. Det er en åben safaricamp beliggende inde i selve nationalparken, hvilket betyder, at man kan forvente alle former for vildt umiddelbart uden for ens telt. Det vil ofte være elefanter helt tæt på. Hen eftermiddagen tager vi på den først safari.

Campen er opført i samme stil som Albatros´ øvrige Honeyguide camps med store kanvastelte rejst på en grundkonstruktion, med indbygget bad og toilet og  terrasse i klassisk afrikansk stil. Tættere kommer man ikke på nattens lyde og Afrikas vildtliv. 

Dag 4
Heldags Safari i Tarangire National Park
Elefanter kan kommunikere med hinanden over flere kilometer

Dagen byder på heldags safari i Tarangire Nationalpark, der i de fleste af årets måneder er det mest vildrige område i det nordlige Tanzania. Vi medbringer picnic og har derfor muligheder, for at komme godt rundt og måske også finde nogle af de mere sjældne arter. Den varierede natur rummer mange forskellige biotoper, og derfor er fuglelivet også særdeles rigt og tilsvarende varieret 

Tarangire Nationalpark har navn efter floden, der løber gennem området, som er præget af ældgamle baobabtræer.  Det livgivende vand i floden tiltrækker masser af dyr i tørtiden, hvor især elefanter kommer vandrende til parken for at slukke tørsten i floden eller i baobabtræernes bløde, vandholdige ved. Ofte kan vi se meget tydeligt spor af elefanternes indhug i baobabtræerne, men træerne har gennem tusinder af år udviklet en formidabel evne til at overleve de hårde angreb. 

Tarangire har en forholdsvis stor bestand af den åbne savannes typiske vildt, men er tillige præget af ind- og udvandrende vildt, som blander sig med den faste bestand i en uforudsigelig dynamik, der gør parken særligt spændende.

Dag 5
Safari I Tarangire National Park. Mulighed for safari dag i Ngorongoro krater
I Ngorongoro krateret

Vi står tidligt op for at komme på dagens første morgensafari. Der er ikke meget, der kan måle sig med de stærkt krydrede morgendufte og den helt specielle glød over savannen om morgenen. Der er køligt, og alt ånder fred og ro, nu hvor nattens jagt og generelle furore er overstået. Vi møder vildtet ved vandhullerne, hvor dyrene stiller deres tørst.

Mulighed for udflugt til det berømte Ngorongoro-krater. Hvis man ønsker at kombinere turen med det berømte Ngorongoro Krater, kan man udskifte og tilkøbe denne ekstra udflugt.  

Ngorongoro er opført på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Køreturen til indgangen tager ca. 90 minutter og snart er vi fremme ved kraterranden og fortsætter ad den stejle nedkørsel i det enorme sammenstyrtede krater, kaldet en caldera. Ngorongoro-vulkanen nåede formentlig en højde på omkring 6.000 meter, svarende til Kilimanjaros aktuelle højde, inden den øverste del kollapsede, faldt ned i krateret og formede den nuværende calderabund på 260 kvadratkilometer. I samler regnvandet sig til n relativt stor sø, men hele den indre del af vulkanen er generelt mere grøn og frugtbart end andre steder i Tanzania. Derfor er det store krater populært blandt meget vildt, og samtidig holder de stejle kraterskråninger vildtet ”fanget” herinde. Vildtet har dog ikke reelle problemer med at vandre ind og ud af krateret. Vildtbestanden varierer ganske betydeligt gennem året of følger nogenlunde det samme mønster som Serengeti, hvilket betyder, at månederne mellem november og marts er de bedste, mens månederne april til oktober er lidt tyndere. Der er dog en fast bestand året rundt og gode chancer for at se sort næsehorn, løver, hyæner, elefanter, bøfler, eland og mange andre antiloper.

Vi nyder en picnic frokost ned i krateret og er tilbage i campen hen på eftermiddagen.

Tikøb 

250 USD per person ved 2 personer
200 USD per person ved 4 personer (børne pris 150 USD)

Dag 6
Eftermiddags safari i Tarangire national Park samt besøg i en lokal skole
Honeyguide Tarangire Camp er omgivet af den åbne savanne

Erfaringsmæssigt kommer vi til at opleve en stor del af Afrikas berømte storvildt, herunder især vildt som  løve, gnu, elefant, kudu, zebra, vortesvin, giraf og impalaer, er mangfoldigt repræsenteret, men der er altid en joker med i spillet, for vi ved aldrig helt, hvad der sker, og hvad vi ser, men netop uvisheden er en del af naturens charme, som gør en safari til en anderledes og spændende oplevelse.

Efter morgenmad er der mulighed for at besøge en af de lokal projekter som Albatros støtter; Kilma Tembo skole. Skolen ligger ca. en times kørsel fra campen uden for parken. Turen giver et godt indblik i folkelivet, skolesystemet og landets mange åbenlyse problemer. 

Om eftermiddagen tager vi ud på safari.Det er sidste dag i Tarangire Nationalpark, så aftenen bliver formentlig brugt på at tale om de mange oplevelser, mens vi nyder en afskedsmiddag i Honeyguide Tarangire Camp.

Dag 7
Morgensafari og transfer til Arusha lufthavn og fly til det ekotisk Zanzibar

Efter en sidste morgen safari og morgenmad på lodgen er det tid til at sige farvel til Honeyguide Tarangire Lodge. Vi kører til Arusha og efter en kort frokostpause flyves til Zanzibar. 

Ved ankomsten til Zanzibar vil I blive mødt af Albatros lokale repræsentant, der vil søger for transport til vores Blue Bay Beach Resort, hvor de 4 dage tilbringes. Vi gør opmærksom på, at forlængelsen på Zanzibar er uden rejseleder.

Blue Bay Beach Resort er et spændende, femstjernet hotel, som ligger ved en af Zanzibars bedste strande. Her er serviceniveauet helt i top, og hotellet har en lang række eksklusive faciliteter, som giver ferien det sidste ultimative pift: stor pool med jacuzzi og direkte adgang til Det Indiske Ocean fra hotellet! Her er også en spa-afdeling, et vandsportscenter, dykkercenter og businesscenter med internet og andre faciliteter.

Dag 8–11
Zanzibar
På Zanzibar

Zanzibar nærmest emme af historie, kultur, natur og eksotiske strande og landsbyer. Der er meget andet end strand at udforske. Øen rummer stadig mange spor af sin tvivlsomme storhedstid som centrum for slavehandelen og den arabiske indflydelse, men også de tilbageværende på og små naturområder er interessante. 

De første dage bruges nok på at slappe lidt af efter safarien i de dejlige omgivelser på hotellet så som Oasis Spa, Vandsportscenter Dykkercenter, Businesscenter med internet og andre faciliteter. Børneklub. Hotellet ligger på en 12 hektar stor, dejlig grund med tusindvis af palmer. Alle værelser er indrettet i smagfuld swahilistil.

Zanzibar i Det Indiske Ocean ud for Tanzanias kyst kaldes også Krydderiøen, og det er helt bogstaveligt ment. Siden 1700-tallet har krydderiplantager på den eksotiske ø udgjort en stor del af Zanzibars økonomi, og i flere hundrede år sejlede dhows handelsvejene tynde med deres velduftende last. En overgang var Zanzibar verdens største producent af kryddernelliker. På øen dyrkes også peber, vanilje, muskatnød, ingefær, kardemomme og kanel. Zanzibar tilhører Tanzania, og navnet Tanzania er faktisk en sammensætning af landets to dele: Tanganyika – den kontinentale del – og Zanzibar. På Zanzibar og den tilhørende, mindre ø Pemba bor omkring en million mennesker. De fleste indbyggere bor på øens frodige nordlige og vestlige del, hvor der kan drives landbrug. Den østlige del af Zanzibar består af sandstrande og koralklipper, hvilket til gengæld er perfekte omgivelser for fiskerlandsbyer, guesthouses og resorter. Zanzibar er cirka 85 kilometer lang og 20-30 kilometer på de bredeste steder. Hovedstaden og det økonomiske centrum er Zanzibar By, hvor den gamle bydel Stone Town ligger. Øen er en kulturel collage, hvor handelen med hele verden har sat sine spor. På Zanzibar har man kryddernelliker indført fra Indonesien, gurkemeje fra Indien, ris fra Malaysia, kassava og cashewnødder fra Brasilien, tomater og majs fra Nordamerika, tyrefægtning fra Portugal og islam fra de arabiske lande. Når du færdes inde i byen, er det velset, at både mænd og kvinder tildækker skuldre og knæ, og at du spørger om lov, før du fotograferer indbyggerne.

Af de mange forskellige udflugter der arrangeres, er her nogle forslag.

Krydderi-tur
Zanzibar er berømt for sine friske og velduftende krydderier. Se, smag og lugt blandt andet vanilje, muskatnød,
ingefær, kardemomme, kanel, kryddernellike og peber. Se, hvordan krydderierne tager sig ud, inden de bliver
pakket og ender på hylden i Netto!

Delfintur
Tag med på en tur til øens sydlige del, hvor der er gode chancer for at se delfiner, blandt andet bottlenose-
delfinen. Der er mulighed for at snorkle og hygge sig med en lækker frokost på en af de mange dejlige
fiskerestauranter

Prison Island (Changuu Island)
Prison Island ligger lige ud for Zanzibar By. Øen er hjemsted for kæmpeskildpadder, og bliver du træt af skildpadderne, kan du gå på opdagelse i de gamle fængselsruiner på øen.

Jozani Forest
Dette er Zanzibars sidste, naturlige skov og hjemsted for de sjældne, røde guereza-aber. Andre arter, der lever i skoven, er blandt andet Bush Baby, serval, egern, Elefant Spidsmus og leoparder (meget sjælden).

Stone Town
Oplev byens gamle araberkvarter med de små, hyggelige gader. Og besøg Beit-el-Ajaib – ‘House of Wonders’,
Palads-museet, nationalmuseet, slavemarkedet og byens fæstning.

Ud over de lange, palmomkransede sandstrande er her masser af udflugts- og aktivitetsmuligheder. Tag for eksempel en krydderitur, besøg Stone Town eller nyd solnedgangen om bord på en dhow med Det Indiske Ocean som baggrund.

Dag 11
Morgen på Zanzibar - Hjemrejse

Du har en sidste morgen at afslappe på Zanzibar før vi rejser fra Zanzibar og flyver med kurs mod København. Vi regner med at køre fra hotellet efter frokost.

Dag 12
Hjemkomst

Prisinformation

Børnepris

14.998 (2-11 år)

Prisen inkluderer
 • Flyrejse: København – Arusha - Zanzibar-- København
 • Alle lufthavnsafgifter og -skatter
 • 1 nat i Arusha,
 • 4 nætter på Honeyguide Tarangire camp (fulboard inklusiv sodavand, hus vin, spiritus og øl) 
 • 4 overnatninger på Blue Bay Resort & Spa (morgenmad og aftensmad)
 • Dansk rejseleder på safari del af rejsen 
 • Alle transfers og transporter som beskrevet i programmet
 • Udflugter med entréer iflg. programmet
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer, når man ikke er om bord på toget
 • Drikkepenge (til kuffertbærere, tjenere samt chaufføren – beregn ca. . 100 usd
 • Ekspeditionsgebyr 130,- kr.
 • Eventuelle ekstra-udflugter
 • Ferierejseforsikring
 • Visum til Tanzania

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

OBS

Vores safariledere vil gøre alt for, at vi ser så mange dyr som muligt på vores game drives. Da der er tale om vilde dyr, er der dog ingen garantier for, at vi ser dem.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 4 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Plasticposer i Tanzania og Kenya

Vi skal gøre opmærksom på, at myndigheder i Tanzania og Kenya for nylig har vedtaget en lov, der forbyder indførsel og brug af plastikposer, hvorfor de gængse tax-free plastikposer heller ikke må medbringes ved indrejse til Tanzania og Kenya. For at undgå, at de af jer, der måtte have planer om at gøre indkøb i forbindelse med flyrejsen, skal få inddraget jeres plasticpose ved ankomst til Tanzania og Kenya, vil vi opfordre jer til at medbringe eksempelvis en stofpose til opbevaring af jeres indkøb.

Når I ankommer til lufthavnen i Tanzania eller Kenya skal I derfor smide den plasticpose ud, som I modtog i forbindelse med jeres tax-free køb – der er opsat store affaldscontainere netop til dette – og lægge jeres tax-free varer ned i jeres medbragte stofpose, eller, hvad I har valgt at tage med som alternativ til plasticposen. 
I og med, at lovgivningen som sagt forbyder al indførsel – og brug – af plasticposer, så er det heller ikke tilladt at medbringe plasticposer i sin bagage.

Det er således AL brug af plasticposer, der er forbudt ved lov i Tanzania og Kenya, og man risikerer store bøder, hvis man ikke overholder dette.

Transport

Man skal være indstillet på, at nogle veje er i en meget dårlig forfatning. 

Klimaet i Tanzania

Mange bliver overraskede over klimaet i Tanzania. Landet ligger lige syd for ækvator, og alligevel er temperaturerne yderst behagelige og ændrer sig kun marginalt i løbet af året. Dette skyldes, at safariområderne ligger mellem 900-2.400 m.o.h. Som eksempel ligger Serengeti 1600-1800 m.o.h., hvilket betyder, at dagtemperaturerne er yderst behagelige, ca. 25 grader med lav luftfugtighed. Nætterne og morgenerne kan være kølige – især i tørtiden – så det er altid en god idé at medbringe en vindjakke til morgensafarierne.

Mere om Tanzania

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Tanzania
www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/tanzania

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

TZRTR06ADK