Albatros' store luksuskrydstogt på Nilen

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Enestående 5-stjernet krydstogt fra Aswan til Cairo. Nu er det igen muligt at opleve det klassiske nilkryds på strækningen mellem Øvre og Nedre Egypten.

Eventyret gennem faraonernes Egypten begynder i Aswan på det eksklusive flodskib Mövenpick M/S Darakum. Vi sejler på Nilen langs de grønne, fredfyldte landskaber, som er forudsætningen for kulturen og alle de pragtfulde arkæologiske skatte, som opleves undervejs. Denne nye sejlrute giver adgang til oplevelser ud over det sædvanlige: fra kætterkongen Akhnatons solby i Amarna og fyrstegravene i Beni Hassan til de balsamerede bavianer i Tuna el-Gebels katakomber.

Vi besøger først den imponerende Aswandæmning, det skønne Isistempel fra Philæ og det berømte klippetempel Abu Simbel ved Nassersøen. Dernæst sejler vi på krydstogt fra Aswan til Cairo. Dette er måden at opleve Egypten på.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Egyptisk pund

Dagsprogram
Dag 1 Fly til Cairo og videre til Aswan
Dag 2 Aswan. Aswan-dæmningen, Isistemplet og Det Nubiske Museum
Dag 3 Aswan – Abu Simbel-templet og Hathortemplet – Kom Ombo-templet – Edfu
Dag 4 Edfu med Horus-templet og afslappende sejlads til Luxor
Dag 5 Luxor. Udflugt til Kongernes Dal, Hatshepsuts dødetempel, Karnak-templet og Luxor-templet
Dag 6 Heldagssejlads til Qena. Udflugt til Dendera
Dag 7 Sejlads til Sohag. Besøg i Abydos-templet
Dag 8 Heldagssejlads til Amarna
Dag 9 Amarna. Kætterkongen Akhnatons by, Tuna el-Gebel, Hermopolis, og videre til Minya
Dag 10 Minya. Privatgravene i Beni Hassan og videre til Beni Suef
Dag 11 Beni Suef – Cairo. Det koptiske Cairo
Dag 12 Cairo. Pyramiderne i Giza og Det Egyptiske Museum
Dag 13 Hjemrejse

M/S Darakum

MS Darakum er et af bedste krydstogtskibe på Nilen

Skibet er elegant indrettet i marokkansk stil. Du kan sidde på soldækket og se Egypten passere forbi eller tage et dyp i den lille swimmingpool. Måltiderne nydes i den flotte restaurant, og der er flere aftener med underholdning.

Læs mere om skibet her: https://www.movenpick.com/en/africa/egypt/cruise/cruise-darakum/overview/ 

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly til Cairo og videre til Aswan
Langs Nilen langs grønne, fredfyldte landskaber
Vi mellemlander i Cairo, hvor vi skifter fly til Aswan og går sent om bord på det 5-stjernede luksusskib Mövenpick M/S Darakum, som skal være vores hjem de næste tolv dage. M/S Darakum hører til et af de bedste krydstogtskibe på Nilen, og vores særdeles komfortable kahytter lever op til den fornemste schweiziske hotelstandard. Vi får en lettere anretning i kahytten ved ankomsten.
Dag 2
Aswan. Aswan-dæmningen, Isistemplet og Det Nubiske Museum
Den enorme Aswan-dæmning

Vi starter efter morgenbuffeten med at besøge den store Aswan-dæmning, der blev bygget i årene 1960-71, og som i dag opdæmmer vandet fra Nilen til den kolossale Lake Nasser, opkaldt efter Egyptens præsident Nasser. Nasser, som i samarbejde med Sovjetunionen startede dette enorme bygningsværk, ville sikre Egypten tilstrækkeligt med vand, så man kunne dyrke to til tre afgrøder årligt. Tillige fik man elektricitet fra de enorme turbiner i dæmningen til at dække hele Egyptens behov. Den store dæmning er 6 km syd for den første dæmning, opført omkring 1900, da briterne var i Egypten. Den var alt for lille, og derfor byggede man så en ny.

Denne store dæmning, som er 111 m høj, har dannet Lake Nasser, som strækker sig over 500 km ned i Sudan. Udsigten fra toppen af dæmningen er meget fascinerende.

Så besøger vi det skønne Isistempel, der ligger lige midt i Nilen. Oprindelig lå templet på øen Philæ, men det blev i 1970’erne overflyttet til den nærliggende ø, hvor det lå bedre beskyttet for Nilens vande. Den store modergudinde Isis blev dyrket i templet, som blev lukket så sent som i 400-tallet e.v.t. Den sidste hieroglyfindskrift fra 394 findes på templets mur. 

Efter frokost besøger vi det imponerende nubiske museum i Aswan. Der er statuer af faraoner og embedsmænd, som er fundet i Nubien, og monumenter fra den koptiske og islamiske periode. Museet er også et kulturcenter, som viser nubiernes kultur og skikke lige til 1960’erne, hvor mange måtte flytte fra deres huse pga. de stigende vandmasser, der fulgte med Aswandæmningen.

Tilbage på skibet mødes vi til en velkomstdrink før middagen.

Hver aften vil der være underholdning på skibet. Middagene i restauranten vil være inspirerede af de steder, vi lægger til, og derfor får vi serveret retter, der er typiske for den egn, hvor vi befinder os. En af dagene vil der desuden være barbecue på skibsdækket.

Dag 3
Aswan – Abu Simbel-templet og Hathortemplet – Kom Ombo-templet – Edfu
Klippetemplet Abu Simbel ved Nassersøen

I dag står vi meget tidligt op for at køre sydpå gennem den nubiske ørken for at besøge to af de mest imponerende templer fra det gamle Egypten. Turen tager ca. 3 ½ time, og når vi er fremme, venter et fantastisk syn os. Det er Ramses 2.’s Abu Simbel-tempel og Hathortemplet fra ca. 1270 f.v.t. De to templer, som oprindelig var hugget ud af klipperne, ligger tæt ved Nilen. Særligt imponerende er de fire store statuer af Ramses, som er 20 meter høje. Det store tempel skulle vise faraos vælde og magt over for nubierne og folkene fra syd. To gange om året, 22. februar og 22. oktober, falder solens stråler ved daggry direkte ind i templets allerhelligste, 60 m inde. Det lille Hathortempel er viet til kærlighedsgudinden Hathor og dronning Nefertari. 

Begge templer ville i dag ligge under mange favne vand i Lake Nasser,  hvis ikke de også var blevet flyttet langt højere op, og genplaceret i samme afstand til hinanden og i nøjagtig samme position som tidligere.                                                                                                 

Efter besøget kører vi tilbage til Aswan, spiser frokost,  og skibet sætter kurs mod Kom Ombo.

Vi stopper ved Kom Ombo-templet. Templet, som er bygget i perioden 180-47 f.v.t., hvor de  ptolemæiske konger regerede i Egypten (den første var Alexander den Stores general Ptolemæus), ligger smukt ud til Nilen. Kom Ombo-templet er ganske enestående, idet det er bygget til to guder, krokodilleguden Sobek og falkeguden Haroeris. Reliefferne er i den klassiske egyptiske stil og viser kongen, der ofrer foran guderne. Templets præster var i oldtiden kendte for deres evner til at helbrede sygdomme og tyde drømme. Folk kom langvejsfra for at blive helbredt. Inderst i templet viser et relief datidens lægeinstrumenter. Sobeks hellige dyr var krokodillen, og i templet havde præsterne en krokodillefarm. De døde krokodiller blev balsameret, og det er muligt at se flere af disse mumier.

Efter besøget sejler vi videre nordpå og overnatter i Edfu.

Dag 4
Edfu med Horus-templet og afslappende sejlads til Luxor
Horus-templet i Edfu, det bedst bevarede af alle Egyptens templer

Efter morgenmaden besøger vi Horus-templet i Edfu, det bedst bevarede af alle Egyptens templer. Templet, som er grundlagt af Ptolemæus 3. i 237 f.v.t., er bygget til falkeguden Horus. På templets forside er der to kæmpestore symmetriske relieffer, der viser kongen, som nedhugger en mængde fjender foran Horus. Reliefferne og de mange hieroglyfindskrifter i templet er særdeles godt bevaret, og gennem dem har det været muligt at få et enestående indblik i oldegyptisk religion og tempelkult. Den nok mest interessante reliefserie i templet viser, hvordan Horus kæmper mod sin ærkefjende Seth, der har antaget skikkelse af en flodhest. I oldtiden blev denne dramatiske kamp opført uden for templet som et ritual.

Efter besøget i templet får vi en dejlig afslappende sejlads på Nilen. Undervejs ligger vi et stykke tid stille ved Esna. Her er der en nemlig dæmning med sluse, så vi venter til det bliver vor tur at komme igennem. Vi forsætter videre mod Luxor, hvortil vi ankommer ud på eftermiddagen. Skibet ligger ved kaj lidt uden for byen. Her overnatter vi.

Dag 5
Luxor. Udflugt til Kongernes Dal, Hatshepsuts dødetempel, Karnak-templet og Luxor-templet
Karnak-templet, Luxor

Området omkring Luxor er et af de vigtigste arkæologiske områder i verden. Kort og godt kan man sige, at Luxor-området spiller samme rolle i egyptisk kultur som Athen gør i græsk kultur og Rom i romersk kultur. Luxor, som ligger på Nilens østbred er i dag en lille provinsby, men en gang hed byen Niut og var den religiøse hovedstad i Det Nye Rige, Egyptens glansperiode, 1550-1070 f.v.t.

Tidligt om morgenen kører vi over til Nilens vestbred, hvor Kongernes Dal med 65 grave fra ovennævnte periode ligger. Vi kører gennem det opdyrkede område til ørkenranden og når ad en snoet vej ind til Kongernes Dal. I modsætning til de tidligere epokers pyramidegrave er der her tale om klippegrave. Selvom de var skjulte er alle på nær én blevet plyndret. Tutankhamons lille grav er den eneste undtagelse. Scenerne på væggen viser kongens begravelsestog og kongen foran forskellige guder. De andre kongers grave strækker sig op mod 100 meter ind i bjerget og er dekoreret med solguden Ras færd på underverdenens flod. Vi besøger tre grave i Kongernes Dal. Besøg i Tutankhamons grav er ikke inkluderet i rejsens pris og sker mod ekstrabetaling.

Tæt på indgangen til Kongernes Dal ligger Deir el-Bahari-komplekset, hvor dronning Hatshepsuts imposante gravtempel er fokuspunktet. Dronning Hatshepsuts vej til magten gik imod alle konventioner i datidens Egypten. Hun var førstehustru og dronning til Tuthmosis 2., der døde omkring 1480 f.v.t. Efter kongens død blev hans lille søn Tuthmosis, som kongen havde fået med en haremspige, konge af navn, men hans energiske stedmor Hatshepsut greb efter nogle års forløb magten. For at retfærdiggøre sin magtovertagelse hævdede hun, at guden Amon-Re ved et orakel havde forkyndt, at hun skulle være konge. Hun klædte sig som en konge og bar endda falsk skæg (symbol på kongeværdighed), og det egyptiske folk lod til at acceptere denne hidtil usete optræden. Hatshepsut blev ved magten i seksten år, og under hendes regeringstid (1473-1458 f.v.t.) blomstrede den egyptiske økonomi. Hun udvidede handelsforbindelser, og hun byggede prægtige templer og restaurerede mange andre. Langt om længe blev hendes stedsøn en voksen mand, og han fik sin retmæssige titel som farao. Denne stedsøn blev den største af alle faraoner, Tuthmosis 3., senere også kaldt ’Det gamle Egyptens Napoleon’. Da han kom til magten, fik han Hatshepsuts navn fjernet fra templernes vægge, hvilket peger på, at han ikke var synderligt glad for sin stedmor. Men det faktum, at hun var i stand til at holde denne listige og karismatiske ynglings ambitioner i skak i så lang tid, giver et fingerpeg om hendes karakter.

Efter frokost skal vi se nærmere på Karnak-templet, som er verdens største tempelkompleks. Arkæologer har arbejdet her i mere end 150 år, og de har gjort en fantastisk indsats med at genopbygge de mange sammenstyrtede ruiner, og der er arbejde mange år fremover. Templets bygningshistorie strækker sig over 2.000 år og omfatter et areal på cirka 500 x 500 meter, det hele omkranses af en mægtig mur. I oldtiden er man kommet sejlende til templet, kajanlægget er blevet fremgravet af franske arkæologer. Blandt de mange spændende detaljer i templet må nævnes den store søjlehal med 20 meter høje søjler, Hatshepsuts kapeller, de to store obelisker i den centrale del af templet, og endelig det såkaldte ’botaniske kammer’ med relieffer af de dyr og planter, som Tuthmosis 3. hjembragte fra sine mange felttog i Syrien.

Sidst på eftermiddagen besøger vi Luxor-templet, som er bygget af Tutankhamons bedstefar, Amenhotep 3., cirka 1380 f.v.t. og kun udvidet ganske lidt under Ramses 2. – han tilføjede blot en forgård, så templets oprindelige plan træder tydeligt frem. Templet er meget harmonisk og smukt; det fortælles, at da Napoleons soldater på deres march fik syn på templet, stoppede de som på tælling og klappede! Templets mest spændende relieffer er en næsten 100 meter lang frise, der viser Tutankhamon fejre den årlige Opet-fest, hvor Amon-Re fra Karnak besøger Luxor-templet. Templet bruges den dag i dag; i forgården ligger en moské, og herfra udgår stadig en årlig procession rundt om templet, ligesom i oldtiden.

Dag 6
Heldagssejlads til Qena. Udflugt til Dendera
De utrolige og farvestrålende relieffer i Hathor-templet

Tidligt om morgenen kaster vi fortøjningerne og sejler mod byen Qena.

Lidt uden for den moderne by Qena ligger et af Egyptens mest velbevarede tempelkomplekser: det berømte Hathor-tempel. Denne helligdom, som blev opført i det 1. årh. f.v.t., er mest kendt for, at Kleopatra er afbildet sammen med sin søn Cæsarion, som hun fik med Cæsar. Også de romerske kejsere er blevet fremstillet på templets mure. De er vist som sande egyptiske konger med egyptiske kroner og navn i kartoucher. På den måde regnede de med at blive accepteret af den egyptiske befolkning.

Hathor-templets loft er lige blevet renset, så den sod, der gennem hundredvis af år har sat sig, er blevet fjernet. Dette har blotlagt utrolige og farvestrålende relieffer,  som nu er til fuld skue. Dette tempel er også en vigtig kilde til forståelse af egyptisk religion.

Dag 7
Sejlads til Sohag. Besøg i Abydos-templet
Templet i Abydos

På vores sejlads passerer vi endnu en dæmning med sluse, og det er lidt af en oplevelse. Endvidere passerer vi under jernbanebroen i byen Nag Hammadi. På turen vil der desuden være underholdning om bord på skibet.

Om eftermiddagen ankommer vi til Sohag, som ligger tæt på den hellige oldtidsby Abydos – et af de vigtigste arkæologiske steder i Egypten.

I Abydos findes et imponerende og meget velbevaret tempel, startet af Seti 1. (Ramses 2.s far) omkring 1300 f.v.t. og afsluttet af Ramses. Templets mure er smykket med nogle af de fineste relieffer i Egypten. Abydos havde i oldtiden umådelig stor religiøs betydning.  Blandt andet var det meningen, at alle egyptere skulle tage på en pilgrimsrejse til Abydos mindst en gang i deres liv. I den nærliggende ørken ligger rester af de tidligste kongers begravelsespladser fra omkring 2900 f.v.t.

Dag 8
Heldagssejlads til Amarna
Nyd udsigten til Nilen fra det flotte soldæk.

Vi fortsætter vores krydstogt nordpå langs Nilens frodiggrønne bredder. Dagens destination er byen Amarna. Vi passerer slusen i Asyut, som har den største koncentration af koptisk kristne i Egypten.

Om eftermiddagen ankommer vi til Amarna, hvor vi besøger Amarna Visitor Centre, som ligger tæt ved anløbsstedet. Her hører vi den spændende historie om Akhnaton og Nefertitis by.

Dag 9
Amarna. Kætterkongen Akhnatons by, Tuna el-Gebel, Hermopolis, og videre til Minya
Amarna, stedet hvor kætterkongen Akhnatons by lå

Tidligt om morgenen starter udflugten til et af rejsens absolutte højdepunkter: ruinerne i Amarna, hvor den såkaldte kætterkonge Akhnatons by lå. Oprindelig hed kongen Amenhotep og var den fjerde med dette navn, men eftertiden kender ham som kætterkongen Akhnaton. Historien bag kongens lidet flatterende tilnavn er følgende: Egyptens religion var koncentreret om flere guder med skaberguden Amon som den vigtigste. Der opstod med tiden et mægtigt og indflydelsesrigt præsteskab koncentreret omkring Amon. For at svække Amonpræsternes stigende magt indførte Akhnaton en religion med solguden Aton som den eneste gud. På kun fem år fik Akhnaton sammen med sine tilhængere bygget en by, som blev Egyptens nye hovedstad. Kongen ændrede samtidig sit navn til Akhnaton, hvilket betyder ”den, der er god for Aton”. Kongen selv og hans hustru Nefertiti var de eneste, der måtte tilbede Aton direkte – folket skulle tilbede guden gennem deres konge og dronning. Allerede under Akhnatons efterfølger, Smenkhkare, vendte man dog tilbage til Amonkulten, og da Akhnatons søn Tutankhamon kom til magten, var Amon og de gamle guder solidt genetableret.

Vi starter med at besøge nogle af de såkaldte nordgrave, som Akhnatons embedsmænd havde fået lov til at udhugge i klipperne. Især ypperstepræsten Meri-Res grav er en oplevelse. Væggene er blevet renset og ordentligt belyst, så reliefferne af Akhnaton og Nefertiti virkelig kommer til deres ret. Vi besøger også Akhnatons sørgeligt ødelagte grav. Derefter tager vi til centrum af byen og ser resterne af kongens store palads samt det store og lille Atontempel. Der er ikke meget tilbage af disse bygninger, kun fundamenter, men det er alligevel en særlig oplevelse at gå rundt her, hvor Atonkulten engang blev celebreret.

Akhnatons solby fik en ganske kort levetid. Efter kongens død i 1335 f.v.t. blev byen forladt, og de store templer blev revet ned. Akhnatons søn Tutankhamon vendte også byen ryggen og valgte at flytte tilbage til Luxor.                                                                                  Resterne af Akhnatons by blev først genfundet i slutningen af forrige århundrede. I hvad der en gang var byens udenrigsministerium fandt man næsten 400 lertavler med kileskrift, som giver et meget levende billede af Egyptens forhold til staterne i Levanten i midten af 1300-tallet f.v.t. Området er også kendt for at have gemt på mange smukke kunstskatte, blandt andet den berømte statuebuste af Nefertiti, som i dag kan ses i Berlin.                                                                                                                                          Den popularitet, som Amarnaperioden har blandt moderne mennesker, skyldes særligt to forhold. Dels den meget smukke Atonhymne, forfattet af kongen selv, dels den enestående kunst. Oprindelig var Amarnakunsten meget outreret, næsten grotesk, men i den sene fase blev den mere naturalistisk.

Efter frokost tager vi til Tuna el-Gebel på Nilens vestbred. Her besøger vi et fantastisk gravanlæg, som består af et kæmpemæssigt netværk af katakomber til mumier af hellige dyr. Vi stiger ned i katakomberne, hvor vi blandt andet skal se mumificerede ibisser og bavianer. Hellige dyr spillede en vigtig rolle i egyptisk religion, for gudernes sjæl, ba, kunne tage bolig i dem, og derved kunne man kommunikere med guderne.  Vi fortsætter mod Ashmunein, oldtidens Hermopolis, hvor resterne af visdomsguden Thots tempel ligger.

Om aftenen ankommer vi til byen Minya, som egypterne kalder ”Det øvre Egyptens brud”. Her lægger vi til og overnatter.

Dag 10
Minya. Privatgravene i Beni Hassan og videre til Beni Suef

I dag skal vi besøge et interessant gravområde i Mellemegypten. Fra landingsstedet kører vi ca. 25 km til Beni Hassan på Nilens østbred. Her er der monumentale privatgrave fra Det mellemste Rige (cirka 1800 f.v.t.), som var en meget urolig tid i Egyptens historie. Det fremgår af de enestående stukmalerier i nogle af de grave, vi skal besøge. De er nemlig fulde af kamp- og belejringsscener, og sådanne scener forekommer sjældent i privatgrave.

Der er i alt 39 grave i området, hvoraf fire er åbne for offentligheden. Der er tale om grave tilhørende guvernørerne Amenemhet, Khnumhotep 2., Baqet 3. og Khety, og vi besøger alle fire. Fra gravene er der en storslået udsigt over Nilen, og man fornemmer, hvor smalt det opdyrkede område langs Nilen rent faktisk er. Selvom der bor cirka 92 millioner mennesker i Egypten, så er landets landbrugsareal kun på 3,5 millioner hektar, som er ca. 3,5 % af landets areal. Det er hovedsageligt Nildalen og deltaområdet nord for Cairo.

Efter en oplevelsesrig dag spiser vi middag på skibet.

Dag 11
Beni Suef – Cairo. Det koptiske Cairo
Basaren Khan el-Khalili, Cairo

Om morgenen fortsætter vi sejladsen mod Cairo, Afrikas største by med ca. 20 millioner indbyggere. I løbet af dagen kan du nyde udsigten over de frodige bredder, og se livet gå sin daglige gang i de små landsbyer, vi sejler forbi. De lokale vasker tøj ved flodbredden, og fiskere trækker dagens fangst op. Der er også mulighed for at tage en dukkert i poolen eller nyde en god bog på soldækket.

Vi spiser frokost i Cairo, og derefter tager vi til det koptiske Cairo, hvor vi besøger den såkaldte ”Hængende Kirke”, der er bygget op mod et gammelt romersk fæstningstårn. Kirken er helt tilbage fra 300-tallet, den blev ødelagt i den tidlige middelalder, men blev siden genopbygget. I kirken findes over hundrede ikoner. Vi ser også Det Koptiske Museum samt den jødiske synagoge. 

Dag 12
Cairo. Pyramiderne i Giza og Det Egyptiske Museum
Egyptens ubetinget største vartegn: pyramiderne i Giza

I dag skal vi besøge Egyptens ubetinget største vartegn: pyramiderne i Giza. De tre majestætiske pyramider bliver ved med at imponere, både med deres størrelse og det mesterlige ingeniørarbejde, der ligger bag. Pyramiderne har længe været på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og Kheops-pyramiden fra ca. 2550 f.v.t. er det eneste af oldtidens syv underværker, der stadig står intakt. Vi ser selvfølgelig også den store og myteomspundne sfinks, der ligger og vogter pyramiderne.

Vi kører tilbage til Cairo og spiser frokost, før vi går på opdagelse i Det Egyptiske Museum, som huser verdens fornemste samling af egyptiske oldsager fra tre tusind års faraonisk historie. Et af højdepunkterne er naturligvis Tutankhamons gravudstyr, som blev fundet i Kongernes Dal i 1922. Vi ser blandt andet den berømte guldmaske, som er lavet af ikke mindre end 10,2 kg guld. Forestiller masken den unge faraos ansigtstræk? Det mente man tidligere, i dag mener nogle forskere, at guldmasken er overtaget fra en tidligere farao. Denne skulle være ingen ringere end Nefertiti, som optrådte som farao i slutningen af Akhnatons regeringstid. Teorien er dog meget omdiskuteret.

Dag 13
Hjemrejse
Vi forlader skibet efter den store Nil-rejse, kører til Cairos lufthavn og flyver til København.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder*
 • Fly København – Cairo t/r
 • Indenrigsfly Cairo – Aswan
 • Udflugter og transport jf. program
 • 12 nætter på skibet Mövenpick M/S Darakum i delt dobbelkahyt på dæk 2 eller 3 (enkeltværelser dog dæk 1)
 • Udflugt til Abu Simbel
 • Helpension på krydstogtdelen
 • Visum, fås ved ankomst
 • Skatter og afgifter

* I Egypten er det obligatorisk, at udenlandske grupper skal have en egyptisk guide. Denne informerer på engelsk, mens den danske guide oversætter og supplerer.

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring kr. 480,-
 • Gouda årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge (frivilligt) på skibet: beregn 5 euro/7 dollars pr. mand pr. nat (12 nætter totalt)
 • Drikkepenge (frivilligt) til lokalguider og chauffører, beregn ca. 35 euro/45 dollars
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr på kr. 130,- pr. faktura
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer"
Tillæg for enkeltværelse
14.498,-

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Mere om Egypten

Her kan du få mere at vide om Egypten: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/egypten 

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Fantastisk oplevelse. Alle pengene værd. Vor rejseleder var meget vidende, hans begejstring smittede af på hele gruppen og han var yderst beleven. Eneste minus var den lokale guide, som Albatros er tvungen til at have med. Den lokale guide kunne hverken udtrykke sig på dansk eller engelsk, selvom hans papirer viste noget andet. Vi så alle de templer og grave, som vi blevet lovet, og det var meget berigende. Skibet er 5 stjernet, men ikke vild luksus, og besætningen var meget tjenstvillig og servicemindede. De modtog drikkepenge direkte fra mange af gæsterne. Albatros bør oplyse om, at wi-fi i Ægypten kun fungerer sporadisk. Det var en uforglemmelig rejseoplevelse, som vi meget gerne anbefaler til familie og venner.
Date published: 2018-10-10
Rated 3 out of 5 by from Spændende møde med den gamle ægyptiske kultur Fin tur med gode udflugter til diverse templer, grave m.v. Turen markedsføres som Albatros’ store luksuskrydstogt på Nilen. Der tales om fem stjerner. Det var lidt af en overdrivelse. Skibet var af ældre dato og noget ‘træt’. Store kahytter, som dog var så dårligt indrettet, at man ikke havde noget sted at sidde, bortset fra på sengen. Maden var gennemsnitlig med daglige buffeter, som man dårligt kunne kende fra hinanden. Hvis man ville have andet end ægyptisk vin til maden, kostede en flaske ordinær fransk vin omkring kr. 1.300,00 (sic!). MEGET dårlig internet adgang.
Date published: 2019-07-08
Rated 5 out of 5 by from En spændende rejse med fantastiske oplevelser. 1. Dygtig, meget vidende og ualmindelig sød dansk rejseleder. Det samme gælder den ægyptiske rejseleder. De to supplerede hinanden virkelig fint. 2. Rejseplan fra Aswan til Cairo var fint tilrettelagt. Alle besøg var velvalgte og væsentlige. Programmet, tiden, var absolut fyldt ud. 3. Skibet havde det hele. Det var rart at opholde sig både i kahyt, opholdsstue og på de to soldæk. 4. Maden var god og varieret. 5. Både køkkenet og det øvrige personale var mærkbart optaget af at gøre det så godt som muligt. Og alle var meget venlige. Der var bemærkelsesværdigt rent overalt. 6. Alt i alt har den rejse været en fantastisk dejlig oplevelse for os begge to.
Date published: 2019-05-23
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk tur! Rejsen levede op til alle forventninger og mere til, forstået sådan at der nok var lidt mere aktivitet, end jeg havde forventet; men man har jo lov til at "stå af" en gang imellem. Vores rejseleder var rent ud sagt fantastisk, og hvis I brugte rejseledernes navne i jeres annoncer, ville jeg nok gå efter en tur til med ham. At kalde krydstogtet for et luksuskryds er nok lidt af en tilsnigelse - dertil var skibet lidt for gammelt og slidt, og maden var heller ikke helt i luksusklasse. Til gengæld var skibets service helt i top. Et lille hjertesuk: En kiosk om bord med et udvalg af "livsnødvendigheder" så som vatpinde, hæfteplaster, tandpasta m.m.m. ville nok gøre mere gavn end butikken med (primært) guld- og sølvsmykker, som jo kan købes i land.
Date published: 2018-09-28
Rated 5 out of 5 by from En spændende og oplysende rejse med fantastiske oplevelser En spændende og oplysende rejse med fantastiske oplevelser. Det var set med danske øjne uhyggeligt, at der var så meget bevæbnet sikkerhed omkring os. Desværre tror vi, det er nødvendigt. Vi så ingen tegn på at vi ikke var velkomne. Mange vinkede til os under forbisejlads. Skibet var fint og personalet om bord exelent.
Date published: 2018-04-22
Rated 5 out of 5 by from En pragtfuld rejse til Eypten Krydstogtet på Nilen var en vidunderlig måde at opleve Egypten på. Dels fungerede skibet fuldendt både med hensyn til forplejning og service. Herudover havde vi en meget vidende og behagelig rejseleder - alt fungerede perfekt. Således fik vi på en god måde set alle højdepunkterne langs med Nilen.
Date published: 2018-04-23
Rated 5 out of 5 by from en perfekt og oplevelsesrig rejse En rejse med 5 stjerner, og lidt malurt. De gode oplevelser var : Et pragtfuldt Skib men en udsøgt service. En fantastisk rejseleder, "Hannibal". E.H. Clausen. En helt igennem god rejse De dårlige oplevelser var : Den Egyptiske guide, han kunne ikke tale dansk / engelsk, og skabte misstemning med sin indblanding. WI-Fi var nærmest ikke eksisterende, så det må Albertros ikke reklamere med.
Date published: 2018-09-17
Rated 4 out of 5 by from Meget fin rejse Fin rejse men det er dårligt at lokal rejseleder ikke god da han talte dårligt dansk. Dansk rejseleder var til 13 efter den gamle skala.
Date published: 2019-04-03
 • y_2020, m_7, d_11, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_32
 • loc_da_DK, sid_EGCRI01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

EGCRI01ADK