Albatros’ store togt til Antarktis med Ocean Victory

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Fantastisk rejse med Albatros’ eget nybyggede ekspeditionsskib, Ocean Victory

Albatros’ skib

Albatros har gennemført mange krydstogtsrejser og ekspeditioner til Antarktis i den sydlige halvkugles sommer. Her præger det stabile vejr de ellers så barske kyster, og sæler, pingviner og de andre havfugle er aktive og arbejder hårdt for at føre slægterne videre, inden isen igen isolerer hele kontinentet. På denne specialrejse med Albatros’ eget nybyggede 5-stjernede skib Ocean Victory, som er det perfekte ekspeditionsskib til farvandet ved Antarktis, kombinerer vi den komfortable krydstogtsrejse med ekspeditionsrejsens fantastiske landinger på det 7. kontinent. Vi foretager landgang på South Shetlandsøerne og på selve den Antarktiske Halvø, hvor der er store koncentrationer af hvaler og sæler. Ofte brydes havoverfladen af hvalernes karakteristiske blåst, og kort efter ser man pukkelhvalens brogede halefinne komme fri af vandet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Ekspeditionskrydstogt

 • Rejseleder Engelsktalende expeditionsteam

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Argentinske peso

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
Afrejse København
Dag 2
Ankomst til Buenos Aires, indlogering på hotel, byrundtur & velkomstmiddag
Dag 3
Buenos Aires – Ushuaia, indlogering på hotel, byrundtur
Dag 4–5
Tierra del Fuego Nationalpark, ombordstigning
Dag 5–6
På vej til Antarktis. Beaglekanalen & Drakestrædet
Dag 7
South Shetland Islands
Dag 8–10
Den Antarktiske Halvø
Dag 11–12
Drakestrædet
Dag 13
Ushuaia - fly til Buenos Aires, middag, vinsmagning og tangoshow.
Dag 14
Hjemrejse Buenos Aires - København
Dag 15
Hjemkomst til København

Ocean Victory

Det revolutionerende og stilfulde Ocean Victory har alle de fordele, man finder på et lille ekspeditionsskib kombineret med den stabilitet og komfort, man finder på store krydstogtskibe. Der er plads til 189 passagerer om bord, og det gennemarbejdede design giver en intim atmosfære med fantastisk service fra skibets personale. Det er let at komme rundt om bord, og du slipper for menneskemængder og køer. På Ocean Victory kombineres den behagelige sejlads, man kender fra større skibe, med moderne luksus.

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
75.998,–
København
Ocean Victory
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse København

Flyrejse fra København til Buenos Aires. Efter flyskift i Europa fortsætter vi til Buenos Aires.

Dag 2
Ankomst til Buenos Aires, indlogering på hotel, byrundtur & velkomstmiddag
Byrundtur i farverige Buenos Aires

Ankomst om morgenen og transport til et godt hotel i centrum af byen. Om eftermiddagen er der byrundtur i det elegante og historiske Buenos Aires, der af mange betragtes som “Sydamerikas Paris”. Turen varer omkring 3 timer og omfatter nogle af Buenos Aires’ mest interessante seværdigheder. Vi starter på Plaza de Mayo, foran det lyserøde præsidentpalads, hvor vi mærker historiens vingesus. Det var fra balkonen her i præsidentpaladset, at Eva Perón – i folkemunde blot kendt som Evita – holdt tale til sine trofaste støtter blandt landets mange fattige. Det var også på Plaza de Mayo, at en gruppe mødre til forsvundne børn og unge under den argentinske militærjunta, kendt som “Las Madres de Plaza de Mayo”, i årene 1977-2006, fast mødtes én gang om ugen og demonstrerede for at få sandheden om deres forsvundne kære frem.

Vi besøger også byens mest farvestrålende og charmerende bydel, La Boca, som tilmed er et af byens ældste kvarterer. I 1800-tallet blev La Boca hjemsted for tusindvis af italienske og spanske immigranter, der søgte lykken i den argentinske hovedstad. Gaden El Caminito er kendt for sine farvestrålende huse, og det er også her i arbejderkvarteret La Boca, at sportsklubben Boca Juniors holder til. Selvom en lang række markante argentinske fodboldspillere gennem årene har spillet for klubben, er det mere end nogen den nationale fodboldhelt Diego Maradona, der har gjort klubben kendt verden over. Turen går videre i bydelen Palermo – byens grønne åndehul – hvor vi nyder de smukke, storslåede parkanlæg og mindesmærker, der giver os et indblik i landets brogede historie. Vi fortsætter til bydelen Recoleta, som er et af byens mest fashionable beboelsesområder med elegante, franskinspirerede huse. Det er også i Recoleta, at vi finder den pompøse kirkegård med gravsteder for alle byens fornemme familier, inklusive Evita Peron, som ligger begravet på et familiegravsted under navnet Duarte. Om aftenen byder vi på velkomstmiddag og smager på de lokale vine.

Dag 3
Buenos Aires – Ushuaia, indlogering på hotel, byrundtur
Argentina kalder Ushuaia for »Verdens sydligste by«

Vi flyver om morgenen sydpå over pampas og Patagonien til Ushuaia, som Argentina markedsfører som »Verdens sydligste by«. Det har passet indtil for få år siden, hvor Puerto Williams på den sydlige, chilenske side af Beaglekanalen voksede fra nogle få huse til en regulær by med mere en 1.000 indbyggere. Ushuaia har også ekspanderet voldsomt i de senere år, og byen har nu ca. 57.000 beboere. Naturen her minder om Nordnorge med snedækkede bjergtoppe og stejle bjergsider, som forsvinder ned i det iskolde ocean.

Efter ankomst til Ushuaia skal vi på en byrundtur, hvor vi bl.a. kan nyde en smuk panoramaudsigt over Ushuaia Bay og Beaglkanalen. I byens hovedgade, Avanida San Martin, finder vi butikker, historiske bygninger som det gamle pionerhus og det tidligere fængsel som nu er et museum. Efter byrundturen bliver vi kørt til vores hotel, hvor vi har en enkelt overnatning.

Dag 4–5
Tierra del Fuego Nationalpark, ombordstigning
Det revolutionerende og stilfulde Ocean Victory

Efter morgenmad tager vi på en udflugt til Tierra del Fuego Nationalpark, som ligger i det Argentinske ”Ildland”, og som byder på en fantastisk og dramatisk natur med bjerge og store skovområder. Parken huser 20 arter af pattedyr og 90 fuglearter. For de fugleinteresserede er der mulighed for at glædes over synet af Magellanspætte, Magellangås og den mægtige Andeskondor, som nogle gange ses svæve over bjergtinderne.

Over middag sætter vi kursen mod Ushuaia havn, hvor vores skib Ocean Victory venter. Efter ombordstigning og gennemgang af sikkerheden er det tid til at sætte kursen mod ”Det 7. kontinent”.

Dag 5–6
På vej til Antarktis. Beaglekanalen & Drakestrædet
Beaglekanalen i Ildlandet mellem Argentina og Chile

Skibet er i løbet af aftenen sejlet gennem Beaglekanalen ud i Drakestrædet. Beaglekanalen er på denne årstid usædvanlig smuk, og bjergene på begge sider er stadig dækket af vinterens sne. Nordsiden af strædet udgøres af argentisk Tierra del Fuego og sydsiden er den chilenske ø Isla Navarino.

Tidligt på andendagen af togtet sejler vi ud i det berømte Drakestræde. Her mødes koldt vand fra Antarktis med det varme Atlanterhavsvand. Havet er utrolig næringsrigt, og i farvandet er der mulighed for at se forskellige typer af hvaler som eksempelvis finhval, pukkelhval og timeglasdelfiner. Vi har også mulighed for at se spændende havfugle, bl.a. vandrealbatros og sortbrynet albatros, men også kæmpestormfugl og stormsvaler. Drakestrædet var tidligere den forjættede port mellem det kendte og det ukendte, den uoverstigelige barriere, hvor man møder de første isbjerge. Dagen igennem kan vi fra broen nyde den friske vind og havfuglene. Det bedste sted at iagttage de store havfugle er bagerst, hvor fuglene følger skibets agter og udnytter vindforskellene fra læ til luvart. Det er også tid til at forberede os på ankomsten til Antarktis, hvor vi skal høre foredrag om, hvordan vi skal forholde os, når vi pludselig står midt i en pingvinkoloni, og får tricks af skibets professionelle fotograf, der giver råd til, hvordan vi kommer hjem med de bedst mulige fotos.

Dag 7
South Shetland Islands
På opdagelse i de smukkeste omgivelser

Programmet for de næste dage afhænger af mange faktorer, og ekspeditionslederen vil hver dag i samarbejde med kaptajnen lægge den endelige rute og afgøre, hvilke landingssteder, der vælges. Officererne på broen og Albatros’ ekspeditionsleder kontrollerer de seneste is- og vejrkort for at finde de bedste landgange under de til enhver tid givne omstændigheder. Landgangene sker som nævnt fra store, sikre zodiacs, og man vil opleve, at vi i mange tilfælde er nødt til at sejle en omvej uden om sæler og pingviner, der ikke er sky overfor de fredelige tilskuere. Vi passerer storslåede landskaber, hvor vi krydser mellem isflager og kælvende isbjerge. Vi vil efter al sandsynlighed komme i land ved kolonier af de tre typiske pingviner: hagerems-, æsel- og adeliepingvin, der ofte findes i selskab med andre fuglearter.

Vores første anløb ved Antarktis er typisk en af de nordlige øer i South Shetlandsøerne, for eksempel Aitho eller Barrientos-øerne. Som på så mange af vores andre landingssteder er der her pingvinkolonier, især ørepingvin (Gentoo Penguin) og hageremspingvin (Chinstrap Penguin). Der er gode chancer for at se elefantsæler, der hviler sig på land.

Inden vi fortsætter mod Den Antarktiske Halvø, håber vi at nå en landing mere i South Sheltland-området. Det kunne for eksempel være på Deception Island, en gigantisk slumrende vulkan, hvor Ocean Victory under gode vejrforhold kan sejle gennem den smalle åbning ”Neptunes Bellows” og ind i selve krateret. Med vores Zodiacs kommer vi i land i enten Whalers Bay eller Telephone Bay, begge tidligere hvalfangerstationer. Enkelte pingviner holder til omkring strandenes varme kilder, og ellers er der gode muligheder for at observere mange spændende fugle som for eksempel Kap-petrel og Wilsons Stormsvale.

Dag 8–10
Den Antarktiske Halvø
Vi forlader “Det Hvide Kontinent” med stævnen ud i Drakestrædet

Videre sydover kommer skibet frem mod fastlandet på Den Antarktiske Halvø. Vi sejler ind i det spektakulære Gerlachestræde mellem halvøen og Anvers Island, hvor der regelmæssigt observeres pukkelhvaler. Kanalen blev første gang navigeret af den belgiske polarforsker Adrien de Gerlache i 1888 om bord på S/S Belgica. En landing kunne eventuelt være på den lille stejle Cuverville Ø, hvor vi ofte finder antarktisk pelssæl, weddelsæl og leopardsæl mellem isskosser i det storslåede landskab med gråbrune klipper og gletsjere. Der er også kolonier af ørepingviner. For enden af kanalen ligger Port Lockroy, den første permanente engelske station i Antarktis. Hytten blev renoveret i 1996, og den er om sommeren bemandet af tre personer. Det er måske det mest populære besøgssted langs halvøen, og vores ansøgning om tilladelse til at kaste anker og gå i land på stationen kan ikke altid efterleves. 

Wilhelmina Bay og Paradise Harbor er ligeledes populære destinationer, og undervejs konfererer vi med andre skibe i området om deres færdsel og med de videnskabelige stationer på kysten.

Lemairekanalen, der ligger i forlængelse af Gerlachestrædet, kan være en flot afslutning på besøget ved halvøen. Man får indtryk af de høje klippevægge og dramatiske kælvende gletsjere, der falder stejlt ned mod det blanke vand. På vores sidste dag ved Antarktis – og inden vi sejler tilbage over Drake Strædet – vælger vi ofte atter at besøge en af de fantastiske øer i South Sheltland. Det kunne for eksempel være den smukke Half Moon Island med den argentinske forskningsstation Cámara Base, eller halvøen ved Yankee Harbor med den store koloni af hageremspingviner. En smuk afslutning på en uforglemmelig tur, inden skibet igen bevæger sig ud i Drakestrædet.

Dag 11–12
Drakestrædet
Sælunge poserer for kameraet

Med stævnen mod nord stikker Ocean Victory ud i Drakestrædet, opkaldt efter den engelske søfarer Sir Francis Drake. For englænderne var han en helt, men for spanierne en grum pirat, for han gjorde livet surt for de spanske sølvtransporter fra den ny verden. Ocean Victory har forladt “Det Hvide Kontinent”, og vi sejler tilbage gennem et af klodens mest stormfulde områder. Hvis vejret tillader det, passerer vi tæt på Kap Horn og derefter ind i Beaglekanalen, navngivet efter Darwins berømte skib på togtet til bl.a. Galapagosøerne. Er man tidligt oppe om morgenen, kan man følge indsejlingen, der ligeledes byder på flere dyr og fugle. I reglen følger delfinerne skibets bov, og på de små øer i kanalen ligger hundredvis af pelssæler omgivet af magellanskarver og tangmåger.

Dag 13
Ushuaia - fly til Buenos Aires, middag, vinsmagning og tangoshow.

Vi er fremme i Ushuaia om morgenen, og fra havnen er der arrangeret bustransport til lufthavnen, hvorfra der er cirka 5 timers flyvning over Patagoniens sletter til Buenos Aires’ indenrigslufthavn, Jorge Newbery.
Efter indkvartering på vores hotel er eftermiddagen på egen hånd. Om aftenen er det tid til at sige farvel til Argentina med middag, vinsmagning og tangoshow.

Dag 14
Hjemrejse Buenos Aires - København

Transport til Buenos Aires’ internationale lufthavn, hvorfra vi flyver tilbage til Europa og København med en mellemlanding undervejs.

Dag 15
Hjemkomst til København

Ankomst til København.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 75.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt kat. G: kr. 16.998,- 
Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger.

 • Tillæg for kahyt med fransk altan kat. E: kr. 5.998,- pr. person
 • Tillæg for Balkonkahyt kat. C: kr. 11.998,- pr. person
 • Tillæg for Balkonsuite kat. B2: kr. 16.998,- pr. person
 • Tillæg for Juniorsuite med balkon kat. A: kr. 44.998,- pr. person
   
Prisen inkluderer
 • Flyrejse København – Buenos Aires t/r samt Buenos Aires – Ushuaia t/r
 • Al nødvendig lokaltransport
 • 2 nætters ophold med morgenmad i Buenos Aires på centralt turistklassehotel
 • Sightseeingtur i Buenos Aires
 • Velkomst- og afskedsmiddag i Buenos Aires
 • Byrundtur i Ushuaia samt Tierra del Fuego Nationalpark
 • 1 nats ophold med morgenmad i Ushuaia
 • 9 nætters krydstogt i delt dobbeltkahyt jf. program
 • Informationsmøder og foredrag om bord
 • Helpension, kaffe og te om bord
 • Alle ekskursioner, zodiacture og udflugter under krydstogt 
 • Alle lufthavnsskatter og havneafgifter
 • Bidrag til Rejsegarantifonden og EU-ansvarsrisiko
 • Engelsktalende ekspeditionsteam og foredragsholdere om bord på skibet
 • Albatros Expeditionsparka
Prisen inkluderer ikke
 • Dansk rejseleder
 • Drikkepenge, beregn ca. 14 USD / dag.
 • Drikkevarer udover kaffe og te om bord på skibet.
 • Kajakudflugter kan tilkøbes ombord.
 • Ved flyvning via USA kræves ESTA (USD 21,- pr. person)
 • Måltider udover morgenmad og velkomst- og afskedsmiddag i Buenos Aires.
 • Dansk indenrigstilslutning.
 • Ekspeditionsgebyr per faktura, kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling).
 • Alt ikke nævnt under Prisen inkluderer
Oplev mere
Kajaksejlads ved Antarktis: 1.598 kr. per gang.
Snesko og vandring på Antarktis: 998 kr.
Begge udflugter tilkøbes på skibet. 

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Ekspeditionskrydstogtskoncept

Albatros har gennem flere år udviklet en krydstogtsform, der er særligt egnet til polare forhold, hvor is i kombination med en begrænset infrastruktur og en utilgængelig ødemark kræver rejser af mere ekspeditionslignende karakter, som er ideel, hvis man er på jagt efter den enestående rejseoplevelse. Det er en eksklusiv naturrejse, der adskiller sig en del fra traditionelle krydstogter. De relativt få deltagere betyder, at rejsen får karakter af grupperejse, da alle kan deltage i landgange, besøg på forskningsstationer, ekskursioner, foredrag og hvalsafari samtidigt.

Rejsen er forholdsvis komfortabel og uden obligatoriske strabadser eller særlige krav til deltagerne. Men det forudsættes dog, at man er rask og rørig (adræt), og har lyst til at opleve naturen på dens egne præmisser. Man bør være opmærksom på, at rejsen adskiller sig fra almindelige turistrejser, idet vi ikke har samme muligheder for at planlægge rejsen i detaljer. Mange elementer er uforudsigelige, og ruten bestemmes i vid udstrækning af vind, vejr, is og strømforhold. Rutebeskrivelsen bør ses som det ideelle mål, men den vil med sikkerhed blive ændret, selvom vi skulle opleve flere uger med højtryk og bragende solskin.

Ekspeditionslederen lægger i samråd med skibets kaptajn rute og dagsprogram undervejs, og vil derved sikre det størst mulige udbytte af rejsen på baggrund af de aktuelle forhold. Sejles der eksempelvis pludselig gennem en flok hvaler, kan dagsprogrammet meget vel blive ændret på stedet.

En vigtig del af rejsen er krydstogt og landgange i de medbragte gummibåde af zodiactype, som skal transportere os ind på øde kyststrækninger, langs gletsjerfronter og på hvalsafari. Skibet er forsynet med en udvendig sænketrappe (lejder), hvorfra der er adgang til gummibådene, der er forsynet med en kraftig motor. Skibet sejler så tæt som muligt på seværdigheder, gletsjere, fuglefjelde, og herefter stiger vi om bord i gummibådene for at gå i land eller krydse rundt mellem hvaler, sæler, isbjerge eller fugleøer. Det er forholdsvis nemt for alle med fuld førlighed, men kan være et problem for handicappede. Så kan det i øvrigt også være en ganske kold og våd fornøjelse. Det står enhver frit for at blive om bord på skibet, som er udstyret med et lille bibliotek. Når vi anvender ordet ekspedition, skal det tages helt bogstaveligt. Rejserne er ekspeditioner, hvilket betyder, at vi ikke kan forudsige den pågældende rejses forløb i alle detaljer. Den ovenstående dag-til-dag-beskrivelse er en grovskitse eller ønsketænkning, som med stor sikkerhed vil blive ændret.

Om skibet

Det revolutionerende og stilfulde Ocean Victory har alle de fordele, man finder på et lille ekspeditionsskib kombineret med den stabilitet og komfort, man finder på store krydstogtskibe. Den helt unikke patenterede stævn, den såkaldte X-Bov, betyder, at Ocean Victory skærer sig gennem bølger på en mere stabil måde end konventionelle krydstogtsskibe gør. Der er plads til maksimalt 189 passagerer om bord, og det gennemarbejdede design giver en intim atmosfære, som sammen med den personlige service fra skibets personale giver en uforglemmelig oplevelse.

Kahytterne

Kategori A: Juniorsuite, 42 m2 
Juniorsuiterne ombord på Ocean Victory har et fantastisk udsyn fra deres placering på øverste kahytsdæk. Suiterne har en dobbeltseng eller to enkeltsenge, siddeområde, rummeligt badeværelse samt privat balkon. Mulighed for triple kahyt I denne kategori. Beliggende på Dæk 7.

Kategori B: Balkonsuite, 28 m2 
Balkonsuiterne på Ocean Victory har dobbeltseng eller to enkeltsenge samt siddeområde, badeværelse og privat balkon. Balkonsuiterne har plads til to voksne. Beliggende på Dæk 4 og 6. 

Kategori C: Balkonkahyt, ca. 24 m2 
Balkonkahytterne har dobbeltseng eller to enkeltsenge, badeværelse og privat balkon.Mulighed for triple kahyt I denne kategori. Hvis man ønsker 2 kahytter med tilstødende døre kan dette forespørges. Beliggende på Dæk 4 og 6 

Kategori D: Standardkahyt, ca. 22 m2 
Standardkahytterne har alle to enkeltsenge, vindue og badeværelse. Beliggende på Dæk 3 og 4. 

Kategori G: Standard enkeltkahyt, ca. 18 m2 
Standard enkeltkahytmed stor enkeltseng, vindue og badeværelse. Beliggende på Dæk 3

Kategori E: Standardkahyt med fransk altan, ca. 16 m2 
Standardkahyt med fransk altan, dobbeltseng, gulv-til-loft vindue samt badeværelse. Beliggende på Dæk 7.

Klima

I Antarktis er klimaet meget omskifteligt - det ene øjeblik kan det være strålende solskin og det næste øjeblik voldsom snestorm. Middeltemperaturen for november-marts er -5 til +5 grader. Mere eller mindre stærke vinde kan forekomme, hvilket betyder, at man må være forberedt på en del søgang. I rejseperioden er det ofte godt vejr med høj, blå himmel, men det er som bekendt svært at spå om vejret.

I Ushuaia og sydligere på Tierra del Fuego/Ildlandet ligger temperaturerne typisk mellem 10 til 20 grader. Også her kan der blæse en (meget) frisk vind. I Buenos Aires er det til gengæld meget varmt med en middeltemperatur på 25-35 grader.

Visum

Ingen visakrav for danske statsborgere. Ikke-danske statsborgere bør kontakte bureauet eller de respektive ambassader. Efter international overenskomst er der blevet indført besøgstilladelse til Antarktis. Tilladelsen gives af de argentinske myndigheder, og eneste krav er, at man er blevet gjort bekendt med bestemmelserne for besøg i Antarktis, og at man har skrevet under på at ville følge disse. Senere på skibet vil der blive givet nærmere information herom.

Pas

Gyldigt pas medbringes. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter afrejse fra Argentina. Det navn, der oplyses ved rejsens bestilling, skal være præcis som navnet i passet, da navnet i rejsedokumenterne naturligvis ikke må afvige fra det i passet. ALBATROS TRAVEL SKAL BRUGE EN KOPI AF GYLDIG PAS 14 DAGE EFTER RESERVATION.

Valuta

Den argentinske møntfod hedder pesos (ARS). Den omtrentlige vekselkurs i forhold til danske kroner er 100 peso = ca. 11 DKK. Chile: Den chilenske møntfod hedder ligeledes peso (CLP). Den omtrentlige vekselkurs i forhold til danske kroner er 100 peso = ca. 1 DKK. Om bord på skibet er US-dollar standardvaluta.

Drikkepenge

Efter internationale standarder i servicebranchen er det sædvanligt at efterlade drikkepenge til skibets besætning ved afslutningen af rejsen. Alle drikkepenge vil blive delt blandt hele besætningen. Det opkrævede beløb er 13,50 USD pr. person pr. dag og vil automatisk blive opkrævet på skibsregnskabet via dit cruise card.

Mad og drikkevarer

Om bord på skibet er fuldpension inkluderet. Alle måltider serveres i skibets restaurant. Kokkene vil gøre deres bedste for at opfylde specielle dietkrav (bedes oplyst på tilmeldingsblanketten), men der gives ingen garantier.

Bagage

Forsøg at begrænse mængden af bagage, da der ikke er for meget plads i kahytterne. Bagage kan efterlades til opbevaring på hotellet i Buenos Aires. Fartøjets besætning hjælper med at bære bagagen ombord. Der skal altid stå tydelig navn og adresse på al bagage, og du vil før afrejse modtage et speciel navnemærke, som skal benyttes. Skriv kahytsnummer så personalet hurtigt kan identificere kufferten og bringe den til rette kahyt. Det anbefales, at man også lægger en seddel med navn og adresse øverst i kufferten, da den udvendige mærkning kan falde af.

Tidsforskel

Buenos Aires og Ushuaia er 4 timer efter dansk tid.

Elektricitet

Strømstyrken om bord er 220V.

Børn

Minimumsalder for børn på krydstogtet til Antarktis er 12 år.

Rejseledere og internationale gæster om bord

Vi gør opmærksom på, at der udover skandinaviske gæster også er internationale gæster med på togtet. Derfor består vores ekspeditionsteam af engelsktalende ekspeditionsguider, som arbejder på tværs med alle gæsterne. Foredrag og informationsmøder vil derfor være på engelsk. Når vi går i land som grupper vil der når muligt blive taget hensyn til nationalitet og sprog.

Skibets besætning

Ud over Albatros’ ekspeditionsteam er der to besætningsgrupper om bord, som arbejder sammen for at gøre din rejse til en særlig oplevelse. Skibets kaptajn, styrmænd og matroser har ansvaret for driften og styringen af skibet og for de udendørs arealer. Hotelchefen og hotelstaben er ansvarlige for kahytterne, suiterne og bespisningen, og de vil gøre deres yderste for at imødekomme dine behov om bord og sørge for et behageligt ophold. Begge besætningsgrupper er engelsktalende.

Før afrejsen

Helbredsoplysninger

I bedes udfylde nedenstående link senest 2 måneder fär afrejse. Linket indeholder oplysninger om jeres helbred, som er nødvendige oplysninger for vores team ombord så de kan agere korrekt når nødvendigt.

 

Eks. Hvis man har nedsat hørelse, kroniske sygdomme eller evt. sygdomme eller evt. allergier. Dette link skal ikke sammenlignes med en helbredserklæring som forsikringselsberne ofte bedes deres kunder udfylde når de er over 70 eller 80 år.

https://albatros-expeditions.com/participant-declaration-and-contact-information

Forsikring

Der kræves på denne rejse, at deltagerne er dækket af rejseforsikring med bl.a. sygeledsagelse ved eventuel hjemtransport. Vi anbefaler, at man tegner en enkeltrejseforsikring med Super dækning hos Gouda, da denne indfrier alle de nævnte krav. 

Vær opmærksom på at en rejseforsikring skal omfatte dækning for følgende situationer:

 • Hjemtransport i tilfælde af, at dette måtte være påkrævet 
 • Dækning på minimum USD 200.000 i tilfælde af akut behov for sygetransport fra skibet
 • Forværring af kroniske sygdomme, der måtte kræve behandling under rejsen 

OBS I tilfælde af kroniske sygdomme, skal der altid indhentes forhåndsgodkendelse hos forsikringsselskabet inden afrejse.
 

COVID-19

Deltagelse i denne rejse kræver man er fuldt vaccineret mod COVID-19 inden afrejse. Deltagere skal være færdigvaccineret senest 14 dage inden ankomst til Argentina med et af disse vaccinefabrikater: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm, Casino, Sputnik, Johnson & Johnson. Husk også at sikre jer at jeres forsikring dækker: Hospitalsindlæggelse og isolation samt sygdom og død foranlediget af COVID-19, enten, hvis man selv bliver smittet eller er nærkontakt til en smittet.

Pakkeliste

Om bord

Påklædningen om bord på skibet er meget afslappet og i rigtig “ekspeditions-ånd”. Dette er ikke et luksuskrydstogt i Caribien, hvor mørkt tøj og lange kjoler fordres. Vi vil sikkert se mange jeans og striktrøjer.

Antarktis og Tierra del Fuego/Ildlandet

Husk, at luft er et udmærket isolationsmateriale, når det lukkes inde imellem flere lag tøj. Man har størst chance for at holde varmen med flere tynde lag tøj end med et eller to lag tykt tøj. Dette gør det også lettere at justere påklædningen i overensstemmelse med vejrets skiften - og som nævnt tidligere, skifter det meget og pludseligt. Rejsende, som dyrker vintersport, kan bruge deres sportstøj, men husk på, at man her er langt mindre aktiv end under sportsudøvelse, hvorfor man vil have behov for en bedre isolering.

Vanter, strømper og sokker

Mange foretrækker et par uldvanter inden i et par vandafvisende overtrækshandsker (overtræksluffer), eventuelt med et gummidække på indersiden, hvilket giver et bedre greb på isbelagte flader. Fotografer foretrækker et par fine fingervanter indeni i et par tykke handsker eller luffer, da man på den måde kan undgå stivfrosne finger. Skihandsker er helt ideelle. Strømper eller varme sokker af uldfrotté eller polypropylen. Gerne knæstrømper og hellere to tynde par end ét tykt par.

Gummistøvler

Højskaftede gummistøvler er en bydende nødvendighed, når man går i land. Ocean Atlantic har gode solide støvler i størrelserne 35-47 til låns ombord til alle deltagere. Selvom personalet, der betjener gummibådene er behjælpelige, når man skal træde i land, så er det næsten uundgåeligt, at man indimellem træder ud i den lave brænding. Udover at gummistøvlerne holder vandet ude i forbindelse med landgangen, er de nemme at rengøre efter et besøg i en pingvinkoloni, hvor man ofte vader rundt i ekskrementer, der kan ødelægge et par lækre vandrestøvler.

Sko

En landgang foretages altid med gummistøvler, men medbring et par hverdagssko med god skridsikker sål til at færdes udendørs på skibet.

Jakke

En pålidelig vind- og vandtæt jakke med hætte er meget vigtig, måske faktisk det vigtigste beklædningsstykke på en antarktisrejse. Jakken behøver ikke at være tyk. Mange antarktisrejsende foretrækker at bruge en uforet jakke af Gore-Tex-typen med trøjer (fleece) under. På dette togt vil I modtage en Albatros jakke, som dækker alle behov. Yderligere information om jakke og størrelsesangivelse vil blive fremsendt inden afrejse.

Bukser

Vandtætte overtræksbukser er nødvendige - enten af Gore-Tex-typen eller egentlige regnbukser. Bukserne skal være robuste og ikke alt for ubehagelige at gå i. Derudover et par behagelige og varme bukser under overtræksbukserne, og naturligvis et par lange underbukser, gerne i uldfrotté. Det er ikke sikkert, man får behov for så meget, men hellere være på den sikre side.

Trøjer

Uld er varmest - selv når det er vådt. Fleece er næsten lige så varmt, men tørrer hurtigere. Hellere en tynd og en tyk bluse end én meget tyk.

Halstørklæde

Et godt halstørklæde eller en halsedisse (et rundstrikket halstørklæde) er nødvendigt, når det blæser.

Hovedbeklædning

Er absolut nødvendig, da en meget stor del af varmetabet fra kroppen sker fra hovedbunden. Huen bør være vand- og vindtæt og gå ned over ørerne. Kig de gamle gemmer igennem, inden du går ud og investerer i nyt udstyr. Der er ikke nogen krav eller forventninger om, at tøjet skal være det allernyeste og smarteste.

Andet udstyr

Solbriller og solcreme
I Antarktis er UV-strålerne betydeligt stærkere end hvad vi er vant til. Solbriller af god kvalitet med UV-beskyttelse er en nødvendighed. Bruger du briller, bør du tale med din optiker - og hav et ekstra par briller med i reserve! Husk en kraftig solcreme.

Kikkert
Meget nødvendigt, hvis man gerne vil se fugle og hvaler. Helst en af god kvalitet, gerne med 8-10 ganges forstørrelse og en frontlinsediameter på mindst 30 mm. En god kikkert kan næppe købes for meget under 1000 kr. 

Kamera   
Større kameraer bør anbringes i en vandtæt rygsæk. Skuldertasker er besværlige at slæbe rundt på, og man må påregne skumsprøjt. Medbring rigeligt med reservebatterier og film. Lille dagrygsæk helst med vandtæt overflade, til personlige ting under vandreturene. Tingene kan også anbringes i en plastikpose i rygsækken.

Vandtæt rygsæk og plastikposer   
Medbring en vandtæt rygsæk og adskillige plastikposer som er meget praktiske til at skille beskidt og vådt tøj fra rent og tørt.

Medicinkasse

 • Plaster og kompresser
 • Læbepomade
 • Fugtighedscreme
 • Vådservietter
 • Næsedråber
 • Hovedpinetabletter (helst febernedsættende)
 • Immodium eller tilsvarende
 • Personlig medicin
 • Søsygemiddel. Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Konsultér din læge og afprøv midlerne inden afrejse for at vide, hvordan de påvirker dig.

Bøger
Forvent ikke at finde engelsksprogede bøger i særlig stort omfang i Argentina. Om bord på skibet findes der godt nok et lille bibliotek, men ikke noget salg af bøger. Det bedste er at medbringe relevant litteratur hjemmefra.                                                                                                                                                                           

Vejledning for besøgende til Antarktis

Lad Antarktis forblive jomfrueligt

I 1991 vedtog Antarktisforbundets lande en protokol om miljøbeskyttelse. I dette blev hele kontinentet defineret som naturreservat. Antarktis er det største vildmarksområde på jorden, og det er endnu stort set uberørt. Hidtil er det ikke blevet påvirket nævneværdigt af menneskets mere eller mindre heldige aktiviteter. Hjælp med til at bevare det således!

 • Kast ikke affald fra dig, hverken på land eller i havet. Heller ikke cigaretskod.
 • Skad ikke bygninger, det være sig beboede eller historiske. Beskyt Antarktis’ flora & fauna.
 • Hold mindst 5 meters afstand til fugle og 15 meter til sæler. Husk, at pludselige, voldsomme bevægelser forskrækker og stresser dem, så bevæg dig altid langsomt og roligt. Forstyr dem ikke, det er jo deres hjem. Den antarktiske sommer er kort, så fuglene og dyrene har kun ganske kort tid til at parre sig, bygge rede, ruge, klække, føde, made afkommet osv. Kommer du for tæt på dyrene, risikerer du at være den, der ødelagde deres forplantning dét år. Gå aldrig så tæt på dyrene, at de begynder at ændre adfærd, især ikke i rugningstiden, og når ungerne er helt små. Dyrene/fuglene må naturligvis hverken fodres eller berøres.
 • Hold lydniveauet på et minimum for ikke at forstyrre dyrelivet, eventuelle beboere eller andre besøgende.
 • Madvarer må under ingen omstændigheder medbringes på land.
 • Fjern ingenting fra de steder vi besøger - hverken planter, sten, ben eller andet.
 • Gå aldrig på det stykke strand, der er mellem vandkanten og sæler/søløver, der ligger på stranden. Dyrenes vej til havet skal altid være fri.
 • Pas på planterne. Se dig for, hvor du går. Træd ikke på planterne, heller ikke på mos eller lav. Planter må naturligvis ikke fjernes.
 • Forstyr ikke igangværende videnskabelig forskning, installationer eller instrumenter i forbindelse med dette.
 • Vær forberedt på dårligt og meget skiftende vejr. Sørg for, at din udrustning og dit tøj kan leve op til de antarktiske forhold. Hav altid i tankerne, at det antarktiske miljø er ugæstfrit, uforudseeligt og potentielt farligt.
 • Kend dine begrænsninger og sæt altid sikkerheden øverst.
Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Et eldorado for naturelskere En pragtfuld rejse for naturelskere, men der er langt til Sydpolen, og det anbefales at være søstærk. Albatros ekspeditionsteam er fremragende og man vender hjem, ikke kun med vidunderlige billeder på nethinden, men man er blevet meget klogere på det syvende kontinent - Antarktis
Date published: 2018-02-11
Rated 4 out of 5 by from Vores drøm gik i opfyldelse, at gå blandt pinviner Havde forventet info og flere foredrag på dansk, på skibet, da vi ikke forstår ret meget engelsk og der annonceres med dansk talende guide. Opholdet på skibet og landgangene i bådene perfekte. Fantastisk at opleve at gå blandt pingvinerne. En rigtig god servise på skibet
Date published: 2018-02-09
Rated 5 out of 5 by from Pensionister på Højskole ! Mange relevante og spændende foredrag. Desværre begrænsede vejrliget en del af de planlagte landgange og zodiac udflugter; men det blev bl.a. kompenseret af foredrag og andre aktiviteter. Den fantastiske natur som vi kunne glæde os over på dækket, var vanskelig at følge indefra. Der bør udtænkes en plan og/eller metode til jævnlig rengøring af i det mindste panoramavinduerne. Overskriften er positivt ment! Det var dejligt for os ret langt oppe i pensionsalderen at opleve samvær med så mange unge og spændende mennesker af forskellige nationaliteter.
Date published: 2018-12-23
Rated 5 out of 5 by from En utrolig flot og veltilrettelagt rejse til Antarktis Jeg var i tvivl om påklædningen, men den udleverede jakke løste problemet. Der var flere rejseledere på turen, som hver i sær udførte et flot stykke arbejde. Meget stor ros til ekspeditionsteamet og ikke mindst ekspeditionslederen. Det var meget flot planlagt og afviklet
Date published: 2018-02-04
Rated 5 out of 5 by from stor oplevelse Det er noget andet end en almindelig ferie, man kommer helt væk fra dagligdagens tummerum, og ind i en verden af natur. Man lever de 9 dage på båden totalt isoleret fra resten af verden.
Date published: 2019-02-08
Rated 5 out of 5 by from En stor og uforglemmelig oplevelse Fra start til slut har denne fantastiske rejse været vel tilrettelagt og professionelt gennemført. Oplevelsen på skibet, samtlige ilandsætninger og Zodiac-sejladser fungerede perfekt og meget tilfredsstillende. Expedition-lederen og hele hendes team var super professionelle,engageret, søde og hjælpsomme. De havde alle som mål at sikre os en fantastisk oplevelse - og den fik vi. Tak til Albatros for en unik oplevelse.
Date published: 2018-02-05
Rated 5 out of 5 by from En fin rejse med mange gode oplevelser Rejsen var spændende og vore rejseledere var Josef , Jesper, Gregers og o.a.Ekspeditionsleder var Elke.
Date published: 2018-02-07
Rated 5 out of 5 by from En drøm der blev til virkelighed Så kom foden på det 7. kontinent. Ocean Victory er et funktionelt ekspeditionsskib, der til fulde kan måle sig med større krydstogtskibe hvad faciliteter angår. Med sikkerheden i højsæde blev det til fantastiske ture i Zodiacbådene. Vi oplevede både sejlture rundt blandt isbjerge, sæler, pingviner og hvaler, samt landgange flere spændende steder på og omkring Antarktis. Det var en naturoplevelse af helt speciel karakter, med et meget kompetent ekspeditionsteam, der afholdt daglige informative foredrag om dyreliv, miljø og bæredygtighed samt geologiske og geografiske emner. Der var spændende rundture i Buenos Aires og Ushuaia forud for togtet, som startede med 2 døgns sejlads over Drakastrædet. Søstærkhed eller søsygepiller anbefales - det kan være en forudsætning for at komme til Antarktis. En oplevelse for livet.
Date published: 2022-03-18
 • y_2022, m_9, d_25, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_17
 • loc_da_DK, sid_ARCSC01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser