Albatros' store togt til Nordgrønland over Island

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Det store grønlandstogt – oplev Diskobugten inkl. Ilulissat, Uummannaqfjorden, Upernavik og Islands dramatiske natur

På dette enestående grønlandstogt sejler vi op til nogle af de mest betagende områder i Nordgrønland med Upernavik-distriktet – der grænser op til den mytiske Melvillebugt – som det nordligste vendepunkt. Naturen på disse kanter er ganske enkelt betagende smuk, stilheden er larmende, og ofte får du følelsen af at være helt alene i verden.

Vi kommer tæt på gletsjerlandskaber, hvaler og utilgængelige bygder og har følgeskab af den fantastiske flyver, den altid nærværende mallemuk. Det er netop tilfældet på denne oplevelsesrejse på første klasse, når vi med Albatros’ 4-stjernede krydstogtskib, Ocean Diamond, følger de gamle grønlandske indenskærs ruter langs den smukke kystlinje – i øvrigt udbudt af Albatros som en af de få operatører i verden.

Vi skal naturligvis opleve alle de klassiske højdepunkter: isbjergenes hovedstad, Ilulissat, ved den UNESCO-fredede Isfjord, Diskoøens smukke basaltfjelde og de fantastiske islandskaber omkring Eqip Sermia i Diskobugten. Vi skal også opleve Islands enestående natur og tusindårige historie. 

Alle kahytter og suiter på Ocean Diamond er rummelige, udvendige og med eget bad/toilet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Polarkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Danske kroner, islandske kroner

Dagsprogram
Dag 1 Fly København - Island. Udflugten ”Den Gyldne Cirkel” med vandfaldet Gullfoss, Geysir og nationalparken Þingvellir
Dag 2 Sisimiut. Byvandring og mulighed for vandretur
Dag 3 Qeqertarsuaq på Diskoøen. Hygge med kaffemik, mulighed for vandretur
Dag 4 Upernavik – porten til Nordgrønland
Dag 5 Smukt beliggende Uummannaq med byvandring. Besøg ved bygden Niaqornat.
Dag 6 Skønne Saqqaq og eventyrlige Eqi med den kælvende gletsjer Eqip Sermia
Dag 7 Storslåede islandskaber. Morgenvandretur til Sermermiutsletten i isbjergenes hovedstad og mulighed for sejltur til den UNESCO-fredede Isfjord (tilkøb), Ilulissat
Dag 8 Ilulissat. Mulighed for helikoptertur (tilkøb) og vandretur
Dag 9 Sejlads mod Kangerlussuaq
Dag 10 Kangerlussuaq. Udflugt til Rensdyrgletsjeren og fly til Island
Dag 11 Fly Keflavík – København

Ocean Diamond

Det 4-stjernede Ocean Diamond er et klassisk mindre krydstogtsskib med god plads og dejlige udendørs dækarealer.

Hun er et eminent ekspeditionsskib – indrettet med dejlige kahytter, rummelige suiter og stilfulde fællesarealer, alt sammen med sans for detaljen. Med en besætning på over 70 personer er serviceniveauet om bord uovertruffent. I 2004 gennemgik skibet en mindre renovering, og i 2015 fik de øverste 10 suiter en gennemgribende nyindretning og modernisering.

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
34.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
38.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København - Island. Udflugten ”Den Gyldne Cirkel” med vandfaldet Gullfoss, Geysir og nationalparken Þingvellir
Det brusende vandfald Gullfoss i Island

Ved ankomsten til Island skal vi opleve den enestående smukke og dramatiske natur på en heldagsudflugt ad den klassiske rute ”Den Gyldne Cirkel”. Vi starter med nationalparken Þingvellir, der dannede ramme om verdens ældste parlament, som er dateret helt tilbage til år 930. Sammen med søen Þingvallavatn er dalen og sletten udlagt til nationalpark, og er på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

Herefter kører vi til vandfaldet Gullfoss, som måske er Islands allerstørste attraktion. Det smukke vandfald falder i to etager hele 32 meter ned i den dybe kløft, der skærer sig gennem landskabet.

Et lille stykke fra Gullfoss ligger Geysir, der har lagt navn til resten af verdens gejsere. Geysir kom første gang i udbrud i det 14. århundrede, men den 60 meter høje vandsøjle stoppede i vort århundrede. Lige i nærheden finder man Strokkur-gejseren, der cirka hvert 8. minut spyr sine vandmasser mere end 20 meter op i luften.

Dag 2
Sisimiut. Byvandring og mulighed for vandretur
Sisimiut

Først på formiddagen er vi fremme ved Sisimiut, og efter morgenmaden skal vi have et indtryk af det moderne Grønland. Sisimiut er Grønlands nordligste by med isfri havn i vinterperioden og er desuden den sydligste by langs vestkysten, hvor det er tilladt at holde slædehunde. Med små 5.400 indbyggere er Sisimiut Grønlands næststørste by efter Nuuk.

Der har boet mennesker i Sisimiut-området i cirka 4.500 år: Saqqaq-, Dorset- og Thulekulturens folk, der alle kom fra Canada og primært levede af fisk, fugle og pattedyr som hval, sæl og rensdyr. I 1600-tallet kom de første europæiske hvalfangere til Sisimiut-egnen. De havde kun sporadisk kontakt med landets befolkning, og først efter den norske missionær Hans Egedes kolonisering af Grønland i 1721 blev der etableret fast kontakt mellem inuitter og europæere. I 1756 blev en koloni oprettet med navnet Holsteinsborg efter Greve Johan Ludvig Holstein, og Sisimiuts gamle bydel består af huse fra koloniens første hundrede år. Det ældste hus i byen er fra 1756, og en af de mest markante bygninger er den blå kirke fra 1775.

I dag er Sisimiut en vigtig uddannelses- og industriby, og af fabrikker kan man fremhæve Royal Greenlands fiskefabrik, der er den største af sin art i Grønland og en af de mest moderne i verden. Vi tager på en spændende byvandring, hvor vi primært ser den gamle kolonitidsbydel med museet og den smukke kirke, men vi lægger også vejen forbi byens travle centrum med en lang række moderne forretninger.

Efter frokost er der mulighed for at deltage i en vandretur til Teleøen (ca. 4,5 km).

Midt på eftermiddagen fortsætter vi vores sørejse videre mod nord. I løbet af aftenen passerer vi fjorden Sisimiut Isortuat, Nordre Strømfjord, bygderne Attu og Ikerasaarsuk samt den lille by Kangaatsiaq. I løbet af den lyse nat passerer vi Aasiaat (Egedesminde) og når ind i den sydlige del af Diskobugten, inden vi sætter kursen mod den berømte Diskoø med de karakteristiske 1.000 meter høje lagdelte fjelde. Vi er langt nord for polarcirklen, nætterne er stadig lyse og de morgenfriske kan med fordel nyde synet af isbjergene, Diskobugtens kæmper, der presses ud af Ilulissat Isfjord.

Dag 3
Qeqertarsuaq på Diskoøen. Hygge med kaffemik, mulighed for vandretur
Til kaffemik i Qeqertarsuaq

Om morgenen bliver vi mødt af de første isbjerge, der som hvide kæmper kan ses i horisonten på vej ud i Davisstrædet med strømmen sydpå. Under Diskoøens 1.000 meter høje basaltfjelde er vi sejlet ind i en beskyttet naturhavn, der med rette bærer det danske navn Godhavn og på grønlandsk Qeqertarsuaq, som slet og ret betyder “Den Store Ø”.

Qeqertarsuaq var indtil 1950 den vigtigste by nord for Nuuk, alene på grund af den store mængde hvaler. Helt tilbage fra 1700-tallet har hvalfiskeriet bragt velstand til Diskoøen, som dog i dag er på vej ind i glemslen med dalende arbejdsmuligheder og manglende forbindelser til fastlandet. Vi går gennem byen til den særprægede ottekantede kirke, der i folkemunde kaldes ”Vorherres Blækhus”. Under opholdet i Qeqertarsuaq bliver der budt på grønlandsk ”kaffemik” med kaffe, kage og hygge. En enestående mulighed for at opleve den berømte grønlandske gæstfrihed på tætteste hold!

Efter veloverstået kaffemik er der mulighed for at deltage i en vandretur til Kuanneq (ca. 11 km).

Sidst på eftermiddagen stævner skibet igen ud i bugten med kurs nordover. Om aftenen går skibet vest om Diskoøen, passerer Hareøen, og vi ser hele tiden isfjelde – det ene mere dramatisk og særegent end det andet.

Dag 4
Upernavik – porten til Nordgrønland
Upernavik

Kursen går nu mod Upernavik, som bliver vores første glimt af et Nordgrønland, de færreste har mulighed for at besøge. Vi holder øje med de store hvaler, der ikke sjældent passerer disse farvande. Vi følges på vej af den lille stormfugl, mallemukken, der veksler mellem læ og luvart for at få fart og dynamik i sin flugt efter skibet. Upernavik ligger på en ø af samme navn i den sydlige ende af Upernavik Isfjord. Upernavik betyder ”Forårsstedet”, hvilket henviser til, at det var her, man tog til om foråret, når isen brød op – dels for at handle og dels for at fiske og drive fangst ud til det åbne hav. Byen ligger på den sydlige del af øen, hvor havet som regel er roligt – uanset vejret. Erhvervsmæssigt er Upernavik en blanding af gammel fangerkultur og højteknologisk fiskeindustri, hvor den traditionelle hundeslæde og den moderne snescooter arbejder side om side. Selve byen blev grundlagt i 1772 som dansk kolonistation, men områdets historie går, som i resten af Vestgrønland, cirka 4.500 år tilbage, hvor grupper af jægere og samlere rejste langs kysterne af Alaska, Canada og til sidst Grønland. Vi ser blandt andet det lille, spændende museum, som er verdens nordligste frilandsmuseum. På kirkegården oven for museet ligger den danske opdagelsesrejsende Peter Freuchens grønlandske kone, Navarana, begravet. Om eftermiddagen kan vi have mulighed for at stævne længere mod nord i retning mod Melvillebugten, eller lave Zodiaccruises i en af Upernaviks mange skærgårde alt afhængigt af kaptajnen og ekspeditionslederens vurdering af vind, vejr og sejlforhold.

Dag 5
Smukt beliggende Uummannaq med byvandring. Besøg ved bygden Niaqornat.
Uummannaq

Om morgenen befinder vi os ved Uummannaqfjorden på ved mod Uummannaq. Sejlturen dertil er ganske enkelt i verdensklasse og bør nydes fra dækket, uagtet hvilken tid skibsklokken må slå. Byen ligger på en 12 km² stor ø, og udsynet domineres af det imponerende 1.175 meter høje hjerteformede fjeld, som byen er opkaldt efter. Der er fra byen en imponerende udsigt til Storøens 1.000 meter høje klippesider, til Nuussuaqhalvøens snedækkede tinder i syd og ud over fjorden, hvor store isbjerge i alle former og størrelser majestætisk flyder forbi i langsom rutefart, dirigeret af den aktuelle vind og strøm. Hele fem aktive bræer i bunden af fjorden sørger for, at der er masser af isfjelde at kigge på.

Uummannaq blev først anlagt som koloni i 1758 inde på Nuussuaqs fastland, men allerede i 1763 flyttede byen ud på øen, hvor sælfangsten var bedre. Vi tager på en gåtur gennem byens stejle gader og ser blandt andet et gammelt tørvehus, der var i brug indtil for få årtier siden.

Det var i Uummannaq-distriktet på Nuussuaq-halvøen ved Qilakitsoq (”der, hvor himlen hænger lavt”), man fandt de berømte Qilakitsoq-mumier. De seks kvinder og to børn menes at være druknet i en konebådsulykke og begravet i en tør og kølig klippegrotte for 600-700 år siden. Mumierne opbevares nu i Nuuk på Nationalmuseet.

Vi bruger formiddagen i byen, der med sit stabile arktiske klima med 2.000 solskinstimer og bare 100 millimeter årlig nedbør med rette kan kalde sig Grønlands Riviera!

Ved middagstid mødes vi i havnen for ombordstigning og rejser videre mod Diskobugten. Hvis vinden ikke er for kraftig, lægger kaptajnen skibet ind til den lille bygd Niaqornat på Nuussuaqs nordside. Her bor bare 40-50 mennesker, der lever af rensdyrjagt og fangst. Når vi har mulighed for at komme i land, åbner bygden sig for os, og vi får et godt indtryk af livsvilkårene i et af Grønlands mindste bosteder.

Dag 6
Skønne Saqqaq og eventyrlige Eqi med den kælvende gletsjer Eqip Sermia
Eqip Sermia-gletsjeren

Saqqaq ligger, som alle bygder i Grønland, med nem adgang til havet og dets levende ressourcer. Vandvejen er den primære måde at komme fra det ene sted til det andet i de yderligere egne af landet som her.

Med Nuussuaqhalvøens fjelde mod nord, udsigt til den smukke Disko-ø, og med næsten garanti for strandede isbjerge ud for bygden, ligger Saqqaq, som betyder ’solsiden’. Selv hvis solen ikke skulle skinne, når vi er der, er stedet skønt, og historisk set kendt for den såkaldte Saqqaq-kultur, som var en indvandring af inuitiske jægere fra Canada mellem 2500 og 800 f.Kr. I nyere tid er er bygden kendt for den meget afholdte og botanisk eksperimenterende udstedsbestyrer Hannibal Fencker, som ud over at være udstedsbestyrer i Saqqaq fra 1942-1970, havde flere imponerende drivhuse, hvor han plantede subtropiske planter, kål og kartofler og kunne fremvise et væld af forskelligartede blomster.

Omkring frokosttid sejler vi mod Eqi, hvortil vi forventer at nå sent på eftermiddagen.

Den enorme gletsjer Eqip Sermia i Diskobugtens nordøstlige hjørne er et af rejsens naturmæssige højdepunkter. Denne gletsjerfront cirka 50 sømil nord for Ilulissat er blevet en mindre berømthed, og mange turbåde tager hertil hver dag. Også de gamle ekspeditionsfolk havde deres base her, blandt andet den franske etnolog og polarforsker Paul-Émile Victor, der byggede et overvintringshus, som han benyttede i forbindelse med sine ture ind på indlandsisen i perioden 1948-1953.

Vi sejler så tæt på iskanten som muligt, dog i behørig afstand fra nedstyrtende isblokke og de voldsomme bølger, som opstår ved kælvingen. Først på aftenen gøres klar til afgang, og kursen går nu mod Ilulissat, hvor vi lægger til sidst på aftenen. Vi skal for en god ordens skyld nævne, at Ataa-fjorden ind til Eqip Sermia indimellem fyldes så meget med gletsjeris, at en passage med skibet ikke er mulig. I så fald ændres denne dags program for eksempel til den forladte kulmineby Qullissat.

Således beriget med endnu en fantastisk dag i naturens tegn begiver vi os adstadigt videre mod Ilulissat.

Dag 7
Storslåede islandskaber. Morgenvandretur til Sermermiutsletten i isbjergenes hovedstad og mulighed for sejltur til den UNESCO-fredede Isfjord (tilkøb), Ilulissat
Kyssebænke ved Kællingekløften, Sermermiut

Vi ankommer til Ilulissat tidligt om morgenen. Ilulissat betyder på grønlandsk ”isfjelde”, og byens kælenavn er med rette ”Isbjergenes hovedstad”. I Diskobugten lige ud for Ilulissats kyst dvæler nemlig de gigantiske isbjerge. De kommer fra Isfjorden, en god halv times gåtur syd for Ilulissat, og de fødes 70 kilometer længere inde i fjorden af den enorme Sermeq Kujalleq-gletsjer, der med en bredde på 10 kilometer og tykkelse på 1.000 meter er den mest produktive bræ uden for Antarktis. Hvor de fleste andre bræer kun kælver med en fart af cirka en meter per døgn, kælver Ilulissat Isbræ med en fart af 25 meter. Dette betyder i praksis, at bræen producerer mere end ti procent af alle isbjerge i Grønland, svarende til 20 millioner tons per døgn. Alt dette har været medvirkende til, at Isfjorden er kommet på UNESCO’s verdensarvliste.

I de mere end 250 år, som er gået siden Ilulissats grundlæggelse, er den vokset støt, og den er i dag Grønlands tredjestørste by med mere end 4.500 indbyggere. Det er en meget levende og hyggelig by med et, efter grønlandske forhold, rigt udbud af kulturelle attraktioner. Det var i Ilulissat, polarforskeren Knud Rasmussen blev født, ligesom hans gode ven, den eminente hundekusk Jørgen Brønlund, der deltog i og omkom under Danmark-ekspeditionen. Vi går en tur gennem byen og afslutter med den cirka to kilometer lange tur ud til Sermermiutsletten, hvorfra vi kan nyde stilheden og det smukke syn over Isfjorden.

Du har også mulighed for at tage med på en spændende bådudflugt til Isfjorden (varer cirka 2,5 timer), hvor vi oplever det fantastiske isscenarie helt tæt på. Sejlturen er bestemt en oplevelse ud over det sædvanlige og en stor naturoplevelse, du vil huske lang tid efter. Husk varmt tøj!

(Udflugten til Isfjorden er ikke inkluderet i rejsens pris, men skal bestilles særskilt. Se under Prisinformation).

Hvis vi mod forventning ikke kan komme ind til Ilulissat på grund af is ved indsejlingen til havnen, besøger vi i stedet byerne Qasigiannguit og Aasiaat syd for Ilulissat.

Dag 8
Ilulissat. Mulighed for helikoptertur (tilkøb) og vandretur
Ilulissat

I dag kan du udforske Ilulissat på egen hånd. Vi tilbyder også en vandretur langs Isfjorden, hvor vi igen besøger Sermermiutsletten, men går længere langs Isfjorden for at opleve den fantastiske natur i dagslys (ca. 10,5 km).

Der er endvidere mulighed for at tilkøbe en helikoptertur hen over Isfjorden. Denne ekstraudflugt skal bestilles hjemmefra og koster 2.995,- dkk pr. person.

Sidst på eftermiddagen drager vi igen ud i Diskobugten på vores vej sydover. Før vi siger farvel til Isbjergene, der nu har fulgt os de sidste mange dage, håber vi at møde de territoriale pukkelhvaler, der holder til ud for Aasiaat. Pukkelhvaler giver ofte et fantastisk show, hvor vi kan se både rygfinne og hale, og til tider hopper de helt op af vandet.

Dag 9
Sejlads mod Kangerlussuaq
Vi håber på at møde hvaler

Skibet har skudt sydover i løbet af natten, og vi har lagt Diskobugten bag os. Vi bruger den sidste dag om bord til at beundre den fantastiske udsigt til Grønlands vestkyst og håber på at møde hvaler eller andre havpattedyr på vores vej mod Søndre Strømfjords munding. 

Dag 10
Kangerlussuaq. Udflugt til Rensdyrgletsjeren og fly til Island
Blomstrende Kangerlussuaq

I løbet af natten er vi sejlet gennem den 160 kilometer lange Søndre Strømfjord, og om morgenen er vi fremme ved turens slutmål, Kangerlussuaq.

Kangerlussuaq har den største af Grønlands to internationale lufthavne for civil trafik. Der bor permanent cirka 4-500 mennesker i Kangerlussuaq, hvoraf de fleste er tilknyttet lufthavnen. Her er et glimrende supermarked, et posthus, en restaurant (på hotellet) samt Polar Lodge, der fungerer som Albatros’ Grønlandskontor, hotel og souvenirbutik, beliggende blot 100 meter fra lufthavnsbygningen.

Efter morgenmad om bord på skibet siger vi farvel til skibets personale og sejler i zodiac-flåder ind til land. Inden den videre rejse til Island er der indlagt en spændende udflugt til den mægtige grønlandske Indlandsis. Udflugten tager cirka fire timer.

OBS – for personer med dårlig ryg og nakke gør vi opmærksom på, at ruten til Indlandsisen udgøres af grusvej og til tider ujævnt terræn.

Vi flyver herefter til Island. Der er middag på Island efter ankomst. Sidst på aftenen kører vi tilbage til lufthavnen, hvor vores fly venter.

Dag 11
Fly Keflavík – København
Vi lander tidligt om morgenen i København.

Ekstra udflugter i Grønland

Helikoptertur fra Ilulissat til hjertet af den UNESCO-fredede isfjord
Deltag i en fantastisk helikoptertur til den 7 km brede Kangia-gletsjer, der producerer isbjergene til Ilulissats UNESCO-fredede Isfjord. Med 43 millioner tons is og en fart på 50 meter om dagen er Ilulissats gletsjer den mest producerende på den nordlige halvkugle. Vi flyver over Isfjorden og lander på den yderste fjeldkant foran den gigantiske gletsjer i cirka 30 minutter. Helikopteren vil sandsynligvis være af typen Bell 212 med plads til 11 personer.

Pris: kr. 2.998,- pr. person

(Helikopterne fyldes op efter den rækkefølge, der er bestilt, og vi kan desværre ikke garantere, at man kommer til at flyve samme med den/dem, man har bestilt sammen med)

Sejlads mellem isfjelde i Ilulissat
Der er mulighed for at deltage i en spændende sejltur til isfjeldene ved Ilulissat.
Udflugten er ledet af en guide fra vores lokale agent.

Pris: kr. 598,- pr. person

Vejr-, vind- og strømforhold med videre kan gøre, at udflugterne må ændres eller aflyses. Udflugterne skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Oplev naturen på vandreture!

Du har mulighed for at deltage på en række vandreture i løbet af din krydstogtsrejse i Grønland. Turene er for dig, der ud over sejlturen langs Grønlands kyst gerne vil se lidt mere af det grønlandske landskab og nyder at vandre i naturen.

Sisimiut: Vandretur til Teleøen, hvor fortid og nutid mødes (2-3 timer, ca. 4,5 km)
Qeqertarsuaq: Vandretur til Kuanneq – Basaltsøjlerne (4-5 timer, ca. 11 km)
Ilulissat: Vandretur langs Isfjorden – udsigt til isfjelde (4-5 timer, ca. 10,5 km)*

Vandreturene er let krævende. Det forventes, du kan færdes uden hjælp i bakket terræn, hvor der kan være stenet og ujævnt, og man skal krydse vandløb. Du skal kunne gå 4-5 timer i et jævnt tempo.
Tilmelding til vandreturene foregår på skibet, og det er ikke muligt at tilmelde sig hjemmefra. Turene er gratis og arrangeres af vores ekspeditionsteam om bord. 

* Hvis du har købt udflugten med issejlads eller helikoptertur i Ilulissat, vil vores ekspeditionsteam tilstræbe at afvikle vandreturen på en måde, så den ikke karambolerer med de øvrige udflugter. Du vil få nærmere besked af vores ekspeditionsteam om bord, ang. hvornår udflugterne præcist afvikles.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 34.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

 • Kahytskategori O: kr. 2.998,- pr. person
 • Kahytskategori D: kr. 9.998,- pr. person
 • Suitekategori B: kr. 16.998,- pr. person
 • Suitekategori A: kr. 19.998,- pr. person
Tillæg for enkeltkahyt
 • Kahytskategori P: 14.998,-
 • Kahytskategori D: 28.498,-

(kun muligt i kat. P og D)

Børnerabat 2-11 år

50 % af både grundprisen og tillægsprisen ved minimum 2 betalende voksne i samme kahyt (kun muligt i kategori T og B).

OBS: Der er ikke en barne-/ekstra seng til barnet, så barnet må dele seng med de voksne, eller sove i en af enkelt-/voksensengene. Skibet er ikke indrettet til børn, eller har faciliteter såsom barneseng og højstol. Dette kan man selv tage med for egen regning.

Kontakt os, hvis I ønsker at rejse med børn.

Rabat ved 3 eller 4 voksne i en kahyt

Hvis I bor 3 eller 4 voksne (12+ år) i samme kahyt får I følgende rabat:
-Kategori T: 2.000,- i rabat for 3. person
-Kategori B: 4.000,- i rabat per person for 3. og 4. person

(det er kun muligt at være tre personer i kategori T og tre eller fire personer i kategori B)

Kontakt os, hvis I ønsker at bo tre eller fire personer i samme kahyt.

Rabatterne kan ikke kombineres.

Prisen inkluderer
 • Dansk- og skandinavisktalende ekspeditionsteam
 • Fly København – Kangerlussuaq via Island t/r
 • Lufthavnstransport på Island og i Grønland t/r
 • Den Gyldne Cirkel m. Gullfoss, Geysir og den UNESCO-fredede nationalpark Þingvellir inkl. frokost, dag 1
 • Havnenære by- og bygdevandringer i Sisimiut, Qeqertarsuaq, Upernavik, Uummannaq, Niaqornat, Saqqaq og Ilulissat
 • Mulighed for vandreture i Sisimiut, Qeqertarsuaq og Ilulissat
 • Besøg på museum i Sisimiut, Qeqertarsuaq, Upernavik og Ilulissat
 • Besøg i kirken i Sisimiut, Qeqertarsuaq og Upernavik
 • Kaffemik i Qeqertarsuaq
 • Udflugt til Indlandsisen, Rensdyrgletsjeren
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederne
 • 10 dages skibsrejse med Ocean Diamond i delt udvendig dobbeltkahyt kategori P med bad/toilet
 • Helpension på skibet
 • Kaffe, te og isvand på skibet
 • Middag i Island, 10. dag
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Sejlads mellem isfjelde i Ilulissat dag 7 kr. 598,- pr. person
 • Helikoptertur fra Ilulissat til hjertet af den UNESCO-fredede isfjord dag 8: 2.998,- pr. person
 • Tillæg for enkeltkahyt og opgradering af kahyt
 • Eventuelle måltider og drikkevarer på land
 • Drikkevarer ud over kaffe, te og isvand på skibet
 • Drikkepenge til besætningen på Ocean Diamond (cirka 13,5 USD pr. dag pr. deltager)
 • Øvrige måltider under ophold på Island
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”
Tilkøbsudflugter
 • Sejlads mellem isfjelde i Ilulissat dag 7
 • Helikoptertur fra Ilulissat til hjertet af den UNESCO-fredede isfjord dag 8

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Om at rejse i Grønland

Hvad er et polarkrydstogt?

Et polarkrydstogt adskiller sig væsentligt fra almindelige turistrejser og krydstogter, idet vi ikke har samme muligheder for at planlægge rejsen i detaljer. Mange elementer er uforudsigelige, og rutebeskrivelsen og programmet skal derfor ses som det ideelle mål, mens vind-, is- og strømforhold uundgåeligt vil medføre ændringer i programmet.

Der er yderst sparsomt med turisme i de nordligere egne af Grønland. En stor del af den strækning, vi planlægger at sejle, har ingen organiseret form for turisme, og meget få andre skibe lægger ind her. Vi er derfor helt afhængige af Albatros’ egne erfaringer og de nye, vi gør os undervejs. Ekspeditionslederen lægger i samråd med skibets kaptajn rute- og dagsprogram undervejs og vil derved sikre det størst mulige udbytte af rejsen på baggrund af de aktuelle forhold – og muligheden for at se hvaler eller andre arktiske dyr.

På dette krydstogt foregår langt de fleste af landgangene med skibets solide Zodiac-flåder. Adgang til Zodiac-flåderne foregår fra en solid platform agter på Magellan-dækket, hvor man også kommer tilbage om bord på skibet. Skibets matroser hjælper med ombordstigningen og er certificerede i at sejle Zodiac-flåderne.

Vigtige regler ved landgange og udflugter

Når man opholder sig i land er det selvsagt meget vigtigt at udvise dybeste respekt for den unikke natur, det vil sige at handle efter devisen: Efterlad ikke andet end dine fodspor, tag ikke andet med fra naturen end minder. Vi beder også om, at man holder sig nogenlunde i nærheden af ens gruppe – det gælder i særdeleshed, når man er på ekspedition i Arktis, hvor mødet med en isbjørn ikke er helt usandsynligt. Isbjørnen er et af de farligste rovdyr for mennesker. Om sommeren, hvor det er vanskeligt for dem at jage sæler, kan de være overordentligt sultne. En isbjørn kan uden problemer skjule sig bag en klippeblok, en fangsthytte eller i en lille lavning. Her er det også vigtigt at følge ekspeditionslederens anvisninger og der er absolut ingen muligheder for at gå rundt på egen hånd.

Generelle sikkerhedsregler

1. Informer rejselederen, såfremt du ønsker at gå på egen hånd i land.

2. Gå ikke ind i et hus/en bygning, medmindre du udtrykkeligt er blevet inviteret indenfor.

3. Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne, og husk, at vejret pludseligt kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden.

4. Hold (sikkerheds-)afstand til dyr og fugle (minimum fem meter).

5. Hold øje med tiden og husk, hvornår skibet sejler igen. Sørg for, at dit ur viser samme tid som fartøjets.

6. Notér altid på påmønstringstavlen, når du går fra borde, og når du kommer tilbage.

Beklædning

En skibsrejse langs Grønland kræver relativ stor variation i beklædningen. I Midtgrønland kan man på land forvente temperaturer op til 7-10 grader og i Upernavikdistriktet 0-5 grader. Men på havet er det varme og vandtætte tøj, hue og vanter nødvendige. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle om bord og glimrende til spadsering i byerne og til brug i flyet hjem.

Beskyttelse mod myg og insekter

Myggesæson på Grønland er i juni og juli, og mitterne kommer i august. Oftest findes myg og mitter ikke inde i selve byerne, men det kan ske. Hvis man bevæger sig ud på vandringer i den omgivende natur, kan du medbringe et net, der beskytter hele hovedet. Vi er dog så langt hende i august at antallet af insekter er begrænset. Der er ingen myg på Island.

Solcreme

Selvom vi befinder os langt nordpå, er der en god styrke i solens stråler, både om dagen og om natten (i perioden, hvor der er midnatssol). Grundet de arktiske forhold og den tørre luftfugtighed er solen faktisk stærkere end i Danmark. Vi anbefaler derfor, at du medbringer solcreme med en høj faktor på din rejse.

Søsygemiddel

Man kan komme ud for store dønninger, selvom vi forventer at sejle meget indenskærs. Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.

Oplysninger om rejsen

Om kahytterne

Suitekategori A: Suite med privat balkon (30 m²) på dæk 7. Indrettet med dobbeltseng eller 2 separate senge og sofaarrangement. Glasskydedør ud til privat balkon med liggestol, cafébord og to stole. Badeværelse med brusebad og toilet.

Suitekategori B: Udvendig suite med 2 vinduer (37 m²) på dæk 4. Dobbeltseng og 2 separate senge, sofaarrangement og 2 badeværelser: et med badekar og toilet, et med brusebad og toilet.

Kahytskategori D: Udvendig kahyt med vindue (17-19 m²) på dæk 4, 5 og 6. Dobbeltseng eller 2 separate senge og vindue. Badeværelse med badekar og toilet. På dæk 5 er der et udendørs gangareal tilgængeligt for alle på skibet.

Kahytskategori O: Udvendig kahyt med begrænset udsigt og vindue (17-19 m²) på dæk 5 og 6. Dobbeltseng eller 2 separate senge og et vindue. Badeværelse med badekar og toilet. På dæk 5 er der et udendørs gangareal tilgængeligt for alle på skibet.

Kahytskategori P: Udvendig kahyt med koøje (19 m²) på dæk 3. Dobbeltseng og 2 koøjer. Badeværelse med brus og toilet.

Kahytskategori T: Udvendig kahyt med koøje (19 m²) på dæk 3. 2 separate senge og en overkøje. 2 koøjer. Badeværelse med brus og toilet.

Vind- og vejrforhold

Vejr-, vind- og strømforhold med videre kan medføre, at der forekommer justeringer/ændringer i program og sejlrute.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 50 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne krydstogtrejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Ikke egnet for gangbesværede

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollator heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Bagage

Medbring en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter. Det er ikke nødvendigt at tage håndklæde med. Det er absolut en god ide at medbringe en kikkert – man går glip af meget uden.

Pas og pasoplysninger til Albatros Travel

Danske statsborgere behøver ikke at vise pas for at rejse til Island og Grønland, men kan fremvise gyldigt billed-ID ved check-in i lufthavnen. På grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser kan flyselskabet dog stadig kræve at se dit pas. Vi anbefaler derfor på det stærkeste, at du medbringer dit pas! Desuden kræver rederiet, at alle gæster har oplyst pasdetaljer (pasnummer og -udløbsdag; fødselsdato og -sted). Vi anmoder derfor om, at en paskopi indsendes til Albatros umiddelbart efter en eventuel rejsebestilling. I forbindelse med check-in på skibet afleveres passet eller andet gyldigt billed-ID, som opbevares indtil krydstogtets afslutning.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly i Danmark.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

18GLCSC06ADK1408