Albatros' store togt til Thule

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Den ultimative Grønlandsrejse – oplev alle højdepunkterne inkl. Knud Rasmussens gamle Thule! Med Albatros’ eget skib, det 5-stjernede Sea Explorer

På dette enestående Grønlandstogt sejler vi helt op til ”Isbjørneland” og Thule-området, som polarforskerne Knud Rasmussen og Peter Freuchen satte på verdenskortet. Naturen på disse kanter er ganske enkelt betagende smuk, stilheden er larmende, og ofte får man følelsen af at være helt alene i verden!

Vi skal naturligvis opleve alle de klassiske højdepunkter i Diskobugtområdet i form af små bygder, farverige træhuse, kaffemik, gigantiske isfjelde og den arktiske flora og fauna. Vi sejler med det 5-stjernede ekspeditionsskib Sea Explorer. Inkl. helpension på skibet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Polarkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Danske kroner

 • Bemærk Mulighed for flytilslutning fra Billund, Aarhus eller Aalborg

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Kangerlussuaq. Sightseeing- og tundratur, ombordstigning
Dag 2 Sisimiut. Oplevelser i Grønlands næststørste by ved foden af fjeldet Kællingehætten
Dag 3 Qeqertarsuaq på Diskoøen. Hjemlig hygge med kaffemik i privat hjem
Dag 4 Upernavik – porten til Nordgrønland
Dag 5 Kullorsuaq, ”Djævelens Tommelfinger” og Melvillebugten
Dag 6 Det gamle Thule ved Dundasfjeldet
Dag 7 Kap Alexander – Grønlands vestligste punkt
Dag 8 Siorapaluk – verdens nordligste bygd – og Qaanaaq
Dag 9 Kap York og De Dødes Fjord
Dag 10 Bygdebesøg i Upernavik og storslåede islandskaber
Dag 11 Uummannaq. Byvandring i en af Grønlands smukkest beliggende byer
Dag 12 Den kælvende gletsjer Eqip Sermia og aftenvandretur til Semermiutsletten i isbjergenes hovedstad Ilulissat
Dag 13 Ilulissat. Mulighed for helikoptertur over Isfjorden og sejltur til Isfjorden (tilkøb)
Dag 14 Bygden Sarfannguit, lille samfund i bunden af fjorden
Dag 15 Kangerlussuaq. Mulighed for udflugt til indlandsisen (tilkøb). Hjemrejse

Sea Explorer

Sea Explorer blev bygget i 1991 i Italien og gennemgik i 2005 en gennemgribende nyindretning og modernisering.

Hun er et eminent ekspeditionsskib – indrettet som en klassisk luksusyacht med smukke, rummelige suiter og stilfulde fællesarealer, altsammen med sans for detaljen. Med en besætning på 70 personer er serviceniveauet om bord uovertruffent.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Kangerlussuaq. Sightseeing- og tundratur, ombordstigning
Smukt landskab ved Kangerlussuaq

Vi flyver fra København, og efter knap fem timers flyvning lander vi i Kangerlussuaq.

Kangerlussuaq har den største af Grønlands to internationale lufthavne for civil trafik. Der bor permanent cirka 4-500 mennesker i Kangerlussuaq, hvoraf de fleste er tilknyttet lufthavnen. Her er et glimrende supermarked, et posthus, en restaurant (på hotellet) samt Polar Lodge, der fungerer som Albatros’ Grønlandskontor, hotel og souvenirbutik, beliggende blot 100 meter fra lufthavnsbygningen.

Efter bagageudleveringen bliver kufferterne fragtet til skibet, mens vi tager på en kombineret sightseeing- og tundratur. Blandt andet kører vi gennem det tidligere amerikanske baseområde og op på højdedraget Black Ridge, på dansk Ravneklippen. Herfra er der en prægtig udsigt over dalen ind mod indlandsisen. Moskusokserne har typisk holdt til her, men det øgede jagttryk kan dog betyde, at dyrene holder sig lidt på afstand af vejen. Vi spejder efter de hårfagre okser, og det er en god ide at have en kikkert ved hånden.

Efter vores første møde med den grønlandske natur kører vi de cirka 12 kilometer til den lille havn vest for lufthavnen, hvor Sea Explorer er ankret op. I gummibåde af zodiac-typen sejler vi i mindre hold ud til skibet, der ligger cirka en kilometer ude i fjorden, afhængig af om der er høj- eller lavvande. Der vil blive udleveret letvægtsredningsveste på havnen, og en sømand på kajen vil være behjælpelig med ombordstigningen i gummibåden. Adgangen til skibet foregår via en platform ud for Magellan-dækket. Om bord på skibet bliver suiterne anvist, sikkerhedsprocedurerne gennemgås og mens vi nyder middagen i den smukke salon, påbegynder vi sejladsen ud gennem den cirka 160 kilometer lange fjord.

Dag 2
Sisimiut. Oplevelser i Grønlands næststørste by ved foden af fjeldet Kællingehætten Byvandring
Udsigt til Sisimiut fra vandet

Vi er fremme ved Sisimiut om morgenen, og efter morgenmaden skal vi have et indtryk af det moderne Grønland.

Sisimiut er Grønlands nordligste by med isfri havn i vinterperioden og samtidig den sydligste med hundeslædekørsel – dog først når sneen ligger fra november til december. Sisimiut er med små 5.400 indbyggere Grønlands næststørste kommune efter Nuuk. Der har boet mennesker i Sisimiut-området i cirka 4.500 år: Saqqaq-, Dorset- og Thulekulturens folk, der alle kom fra Canada og primært levede af fisk, fugle og pattedyr som hval, sæl og rensdyr. I 1600-tallet kom de første europæiske hvalfangere til Sisimiut-egnen. De havde kun sporadisk kontakt med landets befolkning, og først efter den norske missionær Hans Egedes kolonisering af Grønland i 1721 blev der etableret fast kontakt mellem inuitter og europæere. I 1756 blev en koloni oprettet med navnet Holsteinsborg efter Greve Johan Ludvig Holstein, og Sisimiuts gamle bydel består af huse fra koloniens første hundrede år. Det ældste hus i byen er fra 1756, og en af de mest markante bygninger er den blå kirke fra 1775. I dag er Sisimiut en vigtig uddannelses- og industriby, og af fabrikker kan man fremhæve Royal Greenlands fiskefabrik, der er den største af sin art i Grønland og en af de mest moderne i verden.

Vi tager på en spændende byvandring, hvor vi primært ser den gamle kolonitidsbydel med museet og den smukke kirke, men vi lægger også vejen forbi byens travle centrum med en lang række helt moderne forretninger. Midt på eftermiddagen fortsætter vi vores sørejse videre mod nord. I løbet af aftenen passerer vi fjorden Sisimiut Isortuat, Nordre Strømfjord, bygderne Attu og Ikerasaarsuk samt den lille by Kangaatsiaq. I løbet af den lyse nat passerer vi Aasiaat (Egedesminde) og når ind i den sydlige del af Diskobugten, inden vi sætter kursen mod den berømte Diskoø med de karakteristiske 1.000 meter høje lagdelte fjelde.

Vi er langt nord for polarcirklen, nætterne er stadig lyse (i det mindste frem til slutningen af august), og de morgenfriske kan med fordel nyde synet af isbjergene, Diskobugtens kæmper, der presses ud af Ilulissat Isfjord.

Dag 3
Qeqertarsuaq på Diskoøen. Hjemlig hygge med kaffemik i privat hjem
Mellem is og hav

Under Diskoøens 1.000 meter høje fjelde er vi gået ind i en beskyttet naturhavn, der med rette bærer det danske navn Godhavn og på grønlandsk Qeqertarsuaq, som slet og ret betyder “Den Store Ø”.

Qeqertarsuaq var indtil 1950 den vigtigste by nord for Nuuk, alene på grund af den store mængde hvaler. Helt tilbage fra 1700-tallet har hvalfiskeriet bragt velstand til Diskoøen, som dog i dag er på vej ind i glemslen med dalende arbejdsmuligheder og manglende forbindelser til fastlandet. Vi går gennem byen til den særprægede ottekantede kirke, der i folkemunde kaldes ”Vorherres Blækhus”. Under opholdet i Qeqertarsuaq er der arrangeret en række besøg hos grønlandske familier, hvor der bliver budt på traditionel grønlandsk ”kaffemik” med kaffe, kage og hygge. En enestående mulighed for at opleve den berømte grønlandske gæstfrihed på tætteste hold!

Midt på eftermiddagen stævner Sea Explorer igen ud i bugten med kurs nordover. Om aftenen går skibet vest om Diskoøen, passerer Hareøen og vi ser hele tiden isfjelde – det ene mere dramatisk og særegent end det andet.

Dag 4
Upernavik – porten til Nordgrønland
Upernavik

Kursen går nu mod Upernavik, som bliver vores første glimt af Nordgrønland.

Vi holder øje med de store hvaler, der ikke sjældent passerer disse farvande. Vi følges på vej af den lille stormfugl, mallemukken, der veksler mellem læ og luvart for at få fart og dynamik i sin flugt efter skibet.

Upernavik ligger på en ø af samme navn i den sydlige ende af Upernavik Isfjord. Upernavik betyder ”Forårsstedet”, hvilket henviser til, at det var her, man tog til om foråret, når isen brød op – dels for at handle og dels for at fiske og drive fangst ud til det åbne hav. Byen ligger på den sydlige del af øen, hvor havet som regel er roligt – uanset vejret.

Erhvervsmæssigt er Upernavik en blanding af gammel fangerkultur og højteknologisk fiskeindustri, hvor den traditionelle hundeslæde og den moderne snescooter arbejder side om side. Selve byen blev grundlagt i 1772 som dansk kolonistation, men områdets historie går, som i resten af Vestgrønland, cirka 4.500 år tilbage, hvor grupper af jægere og samlere rejste langs kysterne af Alaska, Canada og til sidst Grønland.

Vi ser blandt andet det lille, spændende museum, som er verdens nordligste frilandsmuseum. På kirkegården oven for museet ligger den danske opdagelsesrejsende Peter Freuchens grønlandske kone, Navarana, begravet.

Dag 5
Kullorsuaq, ”Djævelens Tommelfinger” og Melvillebugten
Isbjørn i vandet

Efter en flot dag når vi frem til bygden Kullorsuaq, som har cirka 400 indbyggere. Navnet betyder ”Den Store Tommelfinger” og refererer til den særegne 540 meter høje klippe lidt uden for bygden, som ligner en tommelfinger. Klippen markerer indsejlingen til Melvillebugten, og vi er nu for alvor kommet til isbjørneland. Bygdens beboere nedlægger flere hvert år, og skindet bruges til de eftertragtede isbjørnebukser, mens det (for lokale ganer) velsmagende kød fordeles blandt alle i bygden. Byen ernærer sig primært ved fangst og fiskeri – først og fremmest sæl, hvidhval og narhval. Vi tager en lille gåtur i byen og nyder den imponerende udsigt til ”Den Store Tommelfinger” også kaldet ”Djævelens Tommelfinger”, der troner majestætisk øst for byen.

Vi er nu nået til en af de mest spændende steder på rejsen, når vi skal krydse de 400 kilometer over Melvillebugtens isfyldte farvand. Hele strækningen er præget af kælvende gletsjere, og manglen på fastland gjorde, at polareskimoerne var isoleret fra resten af Vestgrønland indtil for blot 100-120 år siden. Polareskimoerne ved Thule har således et tættere forhold til inuit i Canada og dermed en dialekt, som adskiller sig væsentligt fra det sydligere grønlandske sprog.

Det er ikke hver sommer, at havisen i Melvillebugten forsvinder. Under alle omstændigheder giver issejlads en unik mulighed for at oplever sælerne på nært hold – og med stor sandsynlighed også deres største fjende: isbjørnen!

Dag 6
Det gamle Thule ved Dundasfjeldet
Dundasfjeldet

Vi forventer at være gennem Melvillebugten tidligt om morgenen og er således igen fremme i beboede egne. Vi passerer Meteoritøen, hvor Melvillebugtens største bygd – Savissivik – ligger. Navnet betyder ”stedet hvor man kan hvæsse sin kniv” og henviser til den jernmeteor, som for mange tusinde år siden sprængtes i atmosfæren og slog ned i området i en nordvest-sydøstlig retning. Jernet blev af inuitterne gennem generationer møjsommeligt banket af i små stykker og brugt til pilespidser og knive. De største blokke blev (gen)fundet af den amerikanske polarforsker Robert Peary og bragt til Washington, mens en femte blok blev opdaget af danskeren V.F. Buchwald i 1963, og den står nu på Geologisk Museum i København.

Vi går i land i bugten North Star for at tage det karakteristiske Dundasfjeld i øje. Her ser vi den legendariske gamle handelsstation Thule, som Knud Rasmussen etablerede i 1910 sammen med Peter Freuchen ved foden af fjeldet, hvor Peter Freuchens hus fra dengang stadig ligger. Her i det gamle Thule kunne Kap York-polareskimoerne for første gang nogensinde indhandle deres skind og ikke bare få glasperler og lignende, som tidligere tiders hvalfangere og ekspeditionsfolk spiste dem af med. Den væsentligste del af stationens indtjening gik faktisk tilbage til samfundet igen i form af de mange ekspeditioner (1. til 6. Thuleekspedition), som Knud Rasmussen foretog til blandt andet Peary Land og langs den canadiske kyst til Alaska.

Dag 7
Kap Alexander – Grønlands vestligste punkt

Vi sejler videre nordpå og passerer rundt om halvøen Steensby Land, der har den lille bygd Moriusaq på sydsiden og den smukke Politiken Bræ på nordsiden.

Afhængig af forholdene søger vi nu nordvest mod Kap Alexander – Grønlands vestligste punkt – og iskanten. Begrebet ”iskanten” er vigtigt i Thule. Det er her på grænsen mellem det åbne vand og den faste pakis, at de lokale fangere om sommeren har størst jagtheld, og hvor vi har de bedste chancer for at observere isbjørne. Vi har været heldige at se isbjørn her på flere af vores seneste togter i området, men der gives naturligvis ingen garantier!

Herefter begiver vi os atter sydover.

Dag 8
Siorapaluk – verdens nordligste bygd – og Qaanaaq

Første stop på den sydgående rejse er i verdens nordligste ”naturlige” beboelse, Siorapaluk, hvor vi ankommer om morgenen. Siorapaluk er i højere grad end Qaanaaq en fangerby, hvor knægtene kan håndtere et hundespand og en snescooter fra de er små. Siorapaluk betyder ”lille strand” og er opkaldt efter den lille hvide sandstrand, der ligger foran bygden. Adskillige Albatrosgæster og rejseledere har gennem årene taget en dukkert fra stranden her ved 77.47°N, 70.43°Ø, og det skulle efter sigende være et uforglemmeligt koldt gys!

Der er blot tre til fire timers sejlads videre til Qaanaaq, som vi besøger om eftermiddagen.

Dag 9
Kap York og De Dødes Fjord

Vi passerer atter Dundasfjeldet, og inden vi krydser Melvillebugten igen, forsøger vi at gå i land på Kap York. Kyststrækningen her virker barsk, men favorable strømforhold samt fuglefjelde med polarlomvier og søkonger betyder, at der også i de koldeste perioder er gode muligheder for fangst. Området har således i mange år været et foretrukket fangststed, og der findes spor efter bopladser af både nyere og ældre dato. På toppen af den østligste spids af Kap York er der en flere meter høj obelisk til ære for Robert Peary.

Hvis forholdene er til det, sejler vi rundt om Kap York og ind i De Dødes Fjord, hvor den gigantiske gletsjer Sermipaluk troner i landskabet.

Vi skal igen gøre opmærksom på, at dagene i Thule-området vil forløbe på vejrets og isens præmisser. Vi har tidligere kunne gennemføre det beskrevne forløb, men ekstraordinære isforhold kan betyde, at rækkefølgen af besøgene ændres, og at enkelte lokaliteter kan risikere at blive udeladt.

 

Dag 10
Bygdebesøg i Upernavik og storslåede islandskaber
Upernavik

I løbet af formiddagen er vi passeret over Melvillebugten, og herefter skal vi igen opleve Upernavik-distriktets bygdeliv. Vi sejler af den indenskærs rute og udforsker det store fjordsystem. Alt efter vind og vejr beslutter ekspeditionslederen i samråd med skibets kaptajn, hvilken af distriktets ti bygder vi besøger. Bygderne i Upernavik-distriktet ernærer sig primært ved fangst og fiskeri. Forhåbentligt får vi også et kig ind i Upernavik Isfjord, der byder på gletsjeren Upernavik Isblink og en storslået udsigt over islandskaberne.

Således beriget med endnu en fantastisk dag i naturens tegn begiver vi os videre mod Uummannaq.

Dag 11
Uummannaq. Byvandring i en af Grønlands smukkest beliggende byer
Farvestrålende huse i Uummanaaq

Vi befinder os nu i Uummannaq-bugten, og indsejlingen om morgenen mod Uummannaq er ganske enkelt i verdensklasse og bør nydes fra dækket, uagtet hvilken tid skibsklokken må slå. Byen ligger på en 12 km² stor ø, og udsynet domineres af det imponerende 1.175 meter høje hjerteformede fjeld, som byen er opkaldt efter. Der er fra byen en imponerende udsigt til Storøens 1.000 meter høje klippesider, til Nuussuaqhalvøens snedækkede tinder i syd og ud over fjorden, hvor store isbjerge i alle former og størrelser majestætisk flyder forbi i langsom rutefart, dirigeret af den aktuelle vind og strøm. Hele fem aktive bræer i bunden af fjorden sørger for, at der er masser af isfjelde at kigge på.

Uummannaq blev først anlagt som koloni i 1758 inde på Nuussuaqs fastland, men allerede i 1763 flyttede byen ud på øen, hvor sælfangsten var bedre. Vi tager på en gåtur gennem byens stejle gader og ser blandt andet et gammelt tørvehus, der var i brug indtil for få år siden.

Det var i Uummannaq-distriktet på Nuussuaq-halvøen ved Qilakitsoq (”der, hvor himlen hænger lavt”), man fandt de berømte Qilakitsoq-mumier. De seks kvinder og to børn menes at være druknet i en konebådsulykke og begravet i en tør og kølig klippegrotte for 600-700 år siden. Mumierne opbevares nu i Nuuk på Nationalmuseet.

Vi bruger formiddagen i byen, der med sit stabile arktiske klima med 2.000 solskinstimer og bare 100 millimeter årlig nedbør med rette kan kalde sig Grønlands Riviera!

Først på eftermiddagen mødes vi i havnen for ombordstigning og videre rejse mod syd. Hvis vinden ikke er for kraftig, lægger kaptajnen skibet ind til den lille bygd Niaqornat på Nuussuaqs nordside. Her bor bare 60-70 mennesker, der lever af rensdyrjagt og fangst. Når vi har mulighed for at komme i land, åbner bygden sig for os, og vi får et godt indtryk af livsvilkårene i et af Grønlands mindste bosteder.

Dag 12
Den kælvende gletsjer Eqip Sermia og aftenvandretur til Semermiutsletten i isbjergenes hovedstad Ilulissat
Udsigt til Eqi-gletsjeren fra skibet

Om formiddagen er skibet fremme ved et af rejsens naturmæssige højdepunkter, den enorme gletsjer Eqip Sermia i Diskobugtens nordøstlige hjørne. Denne gletsjerfront cirka 50 sømil nord for Ilulissat er blevet en mindre berømthed, og mange turbåde tager hertil hver dag.

Også de gamle ekspeditionsfolk havde deres base her, blandt andet den franske etnolog og polarforsker Paul-Émile Victor, der byggede et overvintringshus, som han benyttede i forbindelse med sine ture ind på indlandsisen i perioden 1948-1953.

Vi sejler så tæt på iskanten som muligt, dog i behørig afstand fra nedstyrtende isblokke og de voldsomme bølger, som opstår ved kælvingen. Først på eftermiddagen gøres klar til afgang, og kursen går nu mod Ilulissat, hvor vi lægger til sidst på aftenen. Vi skal for en god ordens skyld nævne, at Ataa-fjorden ind til Eqi-gletsjeren ind i mellem fyldes så meget med gletsjeris, at en passage med skibet ikke er mulig. I så fald ændres denne dags program for eksempel til et bygdebesøg i Diskobugten – i den forladte kulmineby Qullissat eller bygden Saqqaq.

Vi ankommer til Ilulissat tidligt om aftenen. Ilulissat er en af Grønlands smukkest beliggende byer. Ilulissat betyder på grønlandsk ”isfjelde”, og byens kælenavn er med rette ”Isbjergenes Hovedstad”. I Diskobugten lige ud for Ilulissats kyst dvæler nemlig de gigantiske isbjerge. De kommer fra Isfjorden, en god halv times gåtur syd for Ilulissat, og de fødes 32 kilometer længere inde i fjorden af den enorme Sermeq Kujalleqgletsjer, der med en bredde på 10 kilometer og tykkelse på 1.000 meter er den mest produktive bræ uden for Antarktis. Hvor de fleste andre bræer kun kælver med en fart af cirka en meter per døgn, kælver Ilulissat Isbræ med en fart af 25 meter. Dette betyder i praksis, at bræen producerer mere end ti procent af alle isbjerge i Grønland, svarende til 20 millioner tons per døgn. Alt dette har været medvirkende til, at Isfjorden er kommet på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

I de mere end 250 år, som er gået siden Ilulissats grundlæggelse, er den vokset støt, og den er i dag Grønlands tredjestørste by med mere end 4.500 indbyggere. Det er en meget levende og hyggelig by, med et efter grønlandske forhold rigt udbud af kulturelle attraktioner. Det var i Ilulissat, polarforskeren Knud Rasmussen blev født, ligesom hans gode ven, den eminente hundekusk Jørgen Brønlund, der deltog i og omkom under Danmark-ekspeditionen. Vi går en aftentur gennem byen og afslutter med den cirka 2 kilometer lange tur ud til Sermermiutsletten, hvorfra vi kan nyde stilheden og det smukke syn over Isfjorden.

Vi skal for en god ordens skyld gøre opmærksom på, at hvis vi mod forventning ikke kan komme ind til Ilulissat på grund af is ved indsejlingen til havnen, besøger vi i stedet byerne Qasigiannguit og Aasiaat syd for Ilulissat.

Dag 13
Ilulissat. Mulighed for helikoptertur over Isfjorden og sejltur til Isfjorden (tilkøb)
Duvende isfjeld ved Ilulissat

I dag kan du udforske Ilulissat på egen hånd. En mulig vandretur, som du kan gennemføre på egen hånd, er at tage ud til Sermermiutsletten igen, for at opleve den fantastiske natur i klart dagslys.

Du har også mulighed for at tage med på en spændende bådudflugt til Isfjorden (varer cirka 2,5 time), hvor vi oplever det fantastiske isscenarie helt tæt på. Sejlturen er bestemt en oplevelse ud over det sædvanlige og en stor naturoplevelse, du vil huske lang tid efter. Husk varmt tøj!

(Udflugten til Isfjorden er ikke inkluderet i rejsens pris, men skal bestilles særskilt. Se mere senere i programmet).

Der er endvidere mulighed for at tilkøbe en helikoptertur hen over Isfjorden. Denne ekstraudflugter kan ikke bestilles hjemmefra. Vores ekspeditionsteam vil på det første informationsmøde informere om denne udflugt og tage imod bestillinger. Udflugten betales direkte til vores lokale samarbejdspartner i Ilulissat på udflugtsdagen. (Vi skal understrege, at 2015-priserne for udflugterne endnu ikke ligger fast. 2014-priserne pr. person er DKK. 1.495,- for en helikoptertur).

Ved aftentid tager vi igen afsked med isbjergenes hovedstad.

Dag 14
Bygden Sarfannguit, lille samfund i bunden af fjorden
Blåt hus i Sarfannguit

Skibet har skudt sydover i løbet af natten, og vi er omkring middagstid nået frem til bygden Sarfannguit i nærheden af Sisimiut. Vi har tidligere set ”storbyen” Sisimiut og skal nu have et indtryk af en af de bedst fungerende grønlandske bygder. Sarfannguit er flot beliggende på et højdedrag på øen af samme navn, der betyder ”små strømsteder”. Bygden har cirka 130 indbyggere, og det gode fiskeri og de glimrende jagtmuligheder i det store rensdyrområde bag øen betyder, at bygden er forholdsvis velstående.

Hen på aftenen går turen tilbage mod Kangerlussuaq.

Dag 15
Kangerlussuaq. Mulighed for udflugt til indlandsisen (tilkøb). Hjemrejse
Blå is og sommerklædt fjeld

I løbet af natten er vi sejlet gennem den 160 kilometer lange Søndre Strømfjord, og om morgenen er vi fremme ved turens slutmål, Kangerlussuaq. Efter morgenmad om bord på skibet, siger vi farvel til skibets personale og sejler i zodiac-flåder ind til land.

Efter morgenmad på skibet er der mulighed for at tage med på en spændende udflugt til den mægtige grønlandske indlandsis. Udflugten tager cirka fire timer.

Vi flyver hjem til København fra Kangerlussuaq.

(Udflugten til indlandsisen er ikke inkluderet i rejsens pris. Udflugten kan købes særskilt, se mere senere i programmet. OBS – for folk med dårlig ryg og nakke gør vi opmærksom på, at ruten til indlandsisen udgøres af grusvej og til tider ujævnt terræn).

Ekstra udflugter i Grønland

Helikoptertur fra Uummannaq med gletsjer-sightseeing
Som noget helt nyt kan du deltage i en spændende helikopterrundtur til Nuussuaq-halvøens snedækkede tinder med fantastisk udsigt til de lokale gletsjere. Helikopteren er lille med plads til 9 personer. Flyvetid ca. 20 min. Udflugten gennemføres ved min. 30 deltagere.

Pris: kr. 1.598,- pr. person

(Helikopterne fyldes op efter den rækkefølge, der er bestilt, og vi kan desværre ikke garantere, at man kommer til at flyve samme med den/dem, man har bestilt sammen med)

Sejlads mellem isfjelde i Ilulissat
Der er mulighed for at deltage i en spændende sejltur til isfjeldene ved Ilulissat. Udflugten skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.
Udflugten er ledet af en guide fra vores lokale agent.

Pris: kr. 550,- pr. person

Indlandsisen punkt 660
Der er mulighed for at deltage i en spændende udflugt til indlandsisen, punkt 660 i Kangerlussuaq. Udflugten skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.
Udflugten er ledet af en guide fra vores lokale agent.

Pris: kr. 610,- pr. person

Vejr-, vind- og strømforhold med videre kan gøre, at udflugterne må ændres eller aflyses. Udflugten skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Helikoptertur fra Ilulissat til hjertet af den UNESCO-fredede isfjord
Deltag i en fantastisk helikoptertur til den 7 km brede Kangia-gletsjer, der producerer isbjergene til Ilulissats UNESCO-fredede Isfjord. Med 43 millioner tons is og en fart på 50 meter om dagen er Ilulissats gletsjer den mest producerende på den nordlige halvkugle. Vi flyver over Isfjorden og lander på den yderste fjeldkant foran den gigantiske gletsjer i cirka 30 minutter. Helikopteren er af typen CS61 med plads til 18 personer. Flyvetid cirka 55 minutter.

Udflugten gennemføres ved min. 11 deltagere.

Pris: kr. 2.995,- pr. person

(Helikopterne fyldes op efter den rækkefølge, der er bestilt, og vi kan desværre ikke garantere, at man kommer til at flyve samme med den/dem, man har bestilt sammen med)

Oplev naturen på vandreture!

Du har mulighed for at deltage på en række vandreture i løbet af din krydstogtsrejse i Grønland. Turene er for dig, der ud over sejlturen langs Grønlands kyst gerne vil se lidt mere af det grønlandske landskab og nyder at vandre i naturen.

Sisimiut: Vandretur til Teleøen, hvor fortid og nutid mødes (2-3 timer, ca. 4,5 km)
Qeqertarsuaq: Vandretur til Kuanneq – Basaltsøjlerne (4-5 timer, ca. 11 km)
Ilulissat: Vandretur langs Isfjorden – udsigt til isfjelde (4-5 timer, ca. 10,5 km)*

Vandreturene er let krævende. Det forventes, du kan færdes uden hjælp i bakket terræn, hvor der kan være stenet og ujævnt, og man skal krydse vandløb. Du skal kunne gå 4-5 timer i et jævnt tempo.
Tilmelding til vandreturene foregår på skibet, og det er ikke muligt at tilmelde sig hjemmefra. Turene er gratis og arrangeres af vores ekspeditionsteam om bord. 

* Hvis du har købt udflugten med issejlads eller helikoptertur i Ilulissat, vil der desværre ikke på alle rejser være tid til at deltage i vandreturen. Du kan få nærmere besked af vores ekspeditionsteam om bord.

Prisinformation

Rabat på 5.000,- ved 3 voksne i en suite

Hvis I bor 3 voksne (12+år) i samme suite, får I en rabat på kr. 5.000,- pr. person (kun muligt i kat. E, C og D).

OBS! Ekstrasengen er en lille udtrækssofa, der måler 1,67 m x 0,76 m.

Kontakt os, hvis I ønsker at bo tre personer i samme suite.

Tillæg for enkeltsuite (kun muligt i kat. D og C)
• Suitekategori D: kr. 22.998,-
• Suitekategori C: kr. 24.998,-
Tillæg for opgradering af suite pr. person
• Suitekategori D: + kr. 3.998,- pr. person
• Suitekategori C: + kr. 5.998,- pr. person
• Suitekategori C+: + kr. 8.998,- pr. person
• Suitekategori B: + kr. 14.998,- pr. person
• Suitekategori A: + kr. 17.998,- pr. person
Prisen inkluderer

• Dansk- og skandinavisktalende ekspeditionsteam
• Fly København – Kangerlussuaq t/r
• Udflugt og lokal transport i Kangerlussuaq dag 1
• Havnenære byvandringer i Sisimiut, Qeqertarsuaq, Upernavik, Qaanaaq, Uummannaq og Ilulissat
• Museumsbesøg i Sisimiut, Qeqertarsuaq, Upernavik, Qaanaaq og Ilulissat
• Besøg i kirken i Qeqertarsuaq, Upernavik, Qaanaaq og Ilulissat
• Kaffemik hos lokal familie i Qeqertarsuaq
• Bygdebesøg i Kullorsuaq, Siorapaluk, Upernavik-distriktet, Niaqornat og Sarfannguit
• Besøg ved handelsstationen i Det gamle Thule
• Informationsmøder og foredrag ved rejselederne
• 15 dages skibsrejse med M/S Sea Explorer i delt udvendig dobbeltsuite kategori E med bad/toilet
• Helpension på skibet
• Kaffe, te og isvand på skibet
• Skatter og afgifter

Prisen inkluderer ikke
• Afbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris.
• Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring.
• Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer.
• Tilslutning med ingenrigsfly fra Billund, Aarhus eller Aalborg 1.000,- pr. person
• Tillæg for enkeltsuite.
• Eventuelle måltider på land.
• Drikkevarer ud over kaffe, te, isvand
• Drikkepenge til besætningen på Sea Explorer (ca. 13,5 US pr. dag pr. deltager).
• Personlige fornødenheder.
• Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
• Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”.
Børnerabat 2-11 år
50% af grundprisen ved 2 betalende voksne i samme kahyt.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Om kahytterne

Suitekategori A: Suite med privat balkon (37 m²)
Indrettet med dobbeltseng og opholdsafdeling med sofaarrangement, som kan adskilles med et gardin. Glasskydedør ud til privat balkon med cafébord og to stole. Beliggende på Explorer-dækket.

Suitekategori B: Suite med privat balkon (28 m²)
Dobbeltseng, sofaarrangement og glasskydedør ud til privat balkon med cafébord og to stole. Beliggende på Erickson-dækket.

Suitekategori C+: Suite med to vinduer (26,5 m²)
Dobbeltseng og sofaarrangement. Ligger i skibets forende og har to vinduer: et i siden af skibet og et fortil. Beliggende på Marco Polo-dækket, hvor der er et udendørs gangareal tilgængeligt for alle på skibet.

Suitekategori C: Suite med vindue (22 m²)
Dobbeltseng, sofaarrangement og et vindue. Beliggende på Marco Polo-dækket, hvor der er et udendørs gangareal tilgængeligt for alle på skibet.

Suitekategori D: Suite med vindue (min. 21 m²)
Dobbeltseng, sofaarrangement og vindue. Beliggende på Columbus-dækket.

Suitekategori E: Almindelig suite (min. 21 m²)
Dobbeltseng, sofaarrangement og koøje. Beliggende på Magellan-dækket.

Vind- og vejrforhold

Vi skal gøre opmærksom på, at vejr-, vind- og strømforhold med videre kan medføre, at der forekommer justeringer/ændringer i program og sejltider.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 80 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne krydstogtrejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn. Personer under 18 år skal rejse i følge med personer over 18 år.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Det er absolut en god idé at medbringe en kikkert. Man går glip af meget uden kikkert.

Pas og pasoplysninger til Albatros Travel

Grønland er i rigsfællesskab med Danmark, og man skal ikke vise pas ved indrejse. Men på grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser kan flyselskabet kræve at se dit pas. Vi anbefaler derfor på det stærkeste, at du medbringer dit pas! Desuden kræver rederiet, at alle gæster har oplyst pasdetaljer (pasnummer og -udløbsdag; fødselsdato og -sted). Vi anmoder derfor om, at en paskopi indsendes til Albatros umiddelbart efter en eventuel rejsebestilling. I forbindelse med check-in på skibet afleveres passet eller anden gyldig billed-ID, som opvares indtil krydstogtets afslutning.

Tilslutning med indenrigsfly

Tilslutning med indenrigsfly fra Billund, Aarhus eller Aalborg 1.000,- pr. person.

Mere om Grønland

Her kan du få mere at vide om Grønland: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/groenland
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.
Om at rejse i Grønland

Hvad er et polarkrydstogt?

Et polarkrydstogt adskiller sig væsentligt fra almindelige turistrejser og krydstogter, idet vi ikke har samme muligheder for at planlægge rejsen i detaljer. Mange elementer er uforudsigelige, og rutebeskrivelsen og programmet skal derfor ses som det ideelle mål, mens vind-, is- og strømforhold uundgåeligt vil medføre ændringer i programmet.

Der er yderst sparsomt med turisme i Thuleområdet og Melvillebugten. En stor del af den strækning, vi planlægger at sejle, har ingen organiseret form for turisme, og meget få andre skibe lægger ind her. Vi er derfor helt afhængige af Albatros’ egne erfaringer og de nye, vi gør os undervejs. Ekspeditionslederen lægger i samråd med skibets kaptajn rute- og dagsprogram undervejs og vil derved sikre det størst mulige udbytte af rejsen på baggrund af de aktuelle forhold – og muligheden for at se hvaler eller andre arktiske dyr.

På dette krydstogt foregår langt de fleste af landgangene med skibets solide zodiac-flåder. Adgang til zodiac-flåderne foregår fra en solid platform agter på Magellan-dækket, hvor man også kommer tilbage om bord på skibet. Skibets matroser hjælper med ombordstigningen og er certificerede i at sejle zodiac-flåderne.

Vigtige regler ved landgange og udflugter

Når man opholder sig i land er det selvsagt meget vigtigt at udvise dybeste respekt for den unikke natur, det vil sige at handle efter devisen: Efterlad ikke andet end dine fodspor, tag ikke andet med fra naturen end minder. Vi beder også om, at man holder sig nogenlunde i nærheden af ens gruppe – det gælder i særdeleshed, når man er på ekspedition i Arktis, hvor mødet med en isbjørn ikke er helt usandsynligt. Isbjørnen er et af de farligste rovdyr for mennesker. Om sommeren, hvor det er vanskeligt for dem at jage sæler, kan de være overordentligt sultne. En isbjørn kan uden problemer skjule sig bag en klippeblok, en fangsthytte eller i en lille lavning. Her er det også vigtigt at følge ekspeditionslederens anvisninger og der er absolut ingen muligheder for at gå rundt på egen hånd.

Generelle sikkerhedsregler

1. Sørg for, at din svømmevest sidder ordentligt fast, inden du bevæger dig ned ad lejderen til zodiac-flåden.
2. Sørg for at have begge hænder frie, når du går om bord i zodiac-flåden. Eventuelt fotoudstyr og andet lægges ned i dagsrygsækken.
3. Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne hele tiden, og husk, at vejret pludselig kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden.
4. Hold sikkerhedsafstand til dyr og fugle (minimum fem meter).
5. Hold øje med tiden, og husk, hvornår skibet sejler igen. Sørg for, at dit ur viser samme tid som fartøjets, og vær klar over, hvornår den sidste båd skal forlade stranden.
6. Når fartøjets alarm lyder, betyder det, at alle hurtigst muligt skal vende tilbage til gummibådene.

Beklædning

En skibsrejse langs Grønland kræver relativ stor variation i beklædningen. I Midtgrønland kan man på land forvente temperaturer op til 7-10 grader og i Thuledistriktet 0-5 grader. Men på havet er det varme og vandtætte tøj, hue og vanter nødvendige. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle om bord og glimrende til spadsering i byerne og til brug i flyet hjem.

Beskyttelse mod myg og insekter

Vi anbefaler at medbringe myggebalsam, da det er myggesæson i juni og juli. Oftest findes myggene ikke inde i selve byerne, men det kan ske. Hvis man bevæger sig ud på vandringer i den omgivende natur, anbefaler vi at medbringe et myggenet, der beskytter hele hovedet.

Solcreme

Selvom vi befinder os langt nordpå, er der en god styrke i solens stråler, både om dagen og om natten (i perioden, hvor der er midnatssol). Grundet de arktiske forhold og den tørre luftfugtighed er solen faktisk stærkere end i Danmark. Vi anbefaler derfor, at du medbringer solcreme med en høj faktor på din rejse.

Søsygemiddel

Man kan komme ud for store dønninger, selvom vi forventer at sejle meget indenskærs. Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 3 out of 5 by from Til Grønland og mødet med syngende hvaler. En anderledes rejse til det kolde nord. Det var 10 meget kompetente rejseledere vi havde med på turen til Thule her i august 17. Personalet på Ocean Diamond var vældigt søde og effektive, både i kahytter og i restaurant. Men selve skibet var som et køleskab...varmesystemet fungerede ikke, hverken i kahytter ( ikke i vores og i flere andres vi talte med) og i salonen var der også altid temmelig køligt. Øverst på 7 dæk er der en stor udsigtssalon, som ikke levnede ret meget mulighed for at se ud af vinduerne, fordi nogle store dekorations sejlskibe nærmest blændede af for udsigten. De forskellige byer blev godt beskrevet inden besøget, på infomødet dagen før hver begivenhed. Flot arrangeret.
Date published: 2017-09-04
Rated 5 out of 5 by from Naturrejsen til isbjergenes rige En fantastisk rejse. Vi tog på denne rejse for at opleve den storslående natur der findes på hele Vestgrønland. Den oplevelse blev langt større end vi forventede. Vi blev hver dag imponeret af det vi så. Vi blev også imponeret over alt det vi derudover lærte om Grønland. For hver dag blev vi godt informeret om det man forventede vi skulle se den efterfølgende dag. Derudover fik vi grundige oplysninger om det grønlandske folk og deres tilknytningen til kongeriget, det amerikanske eventyr i Thule, kampen om Nordpolen, Siriuspatroljens arbejde, Isbjergenes opbygning, floraen nord for polarcirklen, og rigtig meget andet relevant stof. Rejselederne var meget vidende, og ansvarsfulde.
Date published: 2017-09-08
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse med med et stort, fænomenalt vidende og flinkt team! En helt fantastisk rejse med kompetente og rare guider, der gjorde alt, hvad de kunne, for at gøre hele turen til noget helt specielt for os. Lederen af holdet var perfekt, flere af guiderne havde en meget stor viden om alt, andre havde en stor kompetance på et bestemt område om Grønland, alt blev belyst - historie - samtid - fremtid - politik - natur - kultur osv. Og vi synes, at det er fin service, at en helikoptertur, der blev aflyst pga. vejret, blev refunderet os. Rigtig fint med gratis læge ombord. Super tur.
Date published: 2017-09-08
Rated 4 out of 5 by from Skøn rejse med mange oplevelser Vi har oplevet enormt meget på denne rejse, rejselederen og hele teamet var rigtig dygtige. Fået rigtig mange gode foredrag om Grønland. Nogle af oplevelserne var for forjaget, der var ikke tid nok til at se tingene p.g.a. For mange mennesker især v. Gullfoss Island og den lange vej til sensationen. Indlandsisen, kangerlussuaq, Grønland var der også for lidt tid, da vi havde for lidt tid, til at nå at komme ud på isen, da der er langt derud. I ilulissat var det for tæt på både helikoptertur og bådtur, når der var bestilt begge dele, så blev bådruten afkortet. På skibet var det umuligt at slukke aircondition, det gjorde at det trak enormt, med en forkølelse tilfølge.
Date published: 2017-09-07
Rated 5 out of 5 by from Logistik og viden i topklasse. Super logistisk planlægning og sikkerhed i vanskelige arktiske omgivelse og super guider med fantastisk viden om Grønlandske/arktiske forhold. De afholdte foredrag var på højt fagligt niveau og gav os god indsigt i disse. At I havde fået samlet en så kompetent gruppe foredragsholdere/guider forbedrede turen helt utroligt. De mange tilbudte foredrag, herunder et lille fotokursus, daglig fotofremvisning af en fotografs billeder og relevante Grønlandsfilm var rigtigt godt under sejladsen.
Date published: 2017-09-08
Rated 4 out of 5 by from En tur med mulighed for at få Grønland ind under huden Turen var en stor oplevelse, der på alle måder gav os en forståelse for og indblik i Grønlands kultur. Det tilsendte materiale gav os virkelig mulighed for at sætte os ind i , hvad turen indeholdt og var meget detaljeret. Det bør måske understreges i materialet, at der ingen garanti er for at se de grønlandske dyr. Vejret kan ingen gøre noget ved , og vores 10 superkompetente rejseledere sørgede på alle måder for at berige turen , når vejret drillede. Relevante foredrag gav rejsedeltagerne stor indsigt i og viden om det grønlandske samfund.
Date published: 2017-09-07
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse En meget skøn rejse, der til fulde har indfriet vores forventninger. En fantastisk rejseleder Kim, der blev godt suppleret af et helt igennem godt korps med den altvidende Axel, Michael, Josef, Pernille, m.f., som alle løste deres respektive opgaver fint. Ikke mindst gjorde Martin Breums mange glimrende foredrag om situationen i Grønland og DK's forhold og forholdene vedr. Nordpolen, samt Axels personlige erfaringer og kendskab til de lokale forhold i de forskellige bygder/byer vi besøgte, hele turen til en fantastisk oplevelse for os. Nævnes skal også, at vi fik en fin behandling, da vi på trediedagen gjore Axel opmærksom på om støj i den ene væg i vores kahyt som gjorde, at vi ikke kunne sove. Det medførte, at vi fik en ny og bedre kahyt,
Date published: 2017-09-07
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse i en flot og barsk natur Rejselederne var dygtige og vel forberedte. De havde altid en plan B.
Date published: 2017-09-05
 • y_2018, m_1, d_15, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.6
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_48
 • loc_da_DK, sid_GLCSC01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

GLCSC01BDK