Algarve – det sydlige Portugal

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplevelser på Portugals skønne sydkyst

Med udgangspunkt i den skønne kystby Praia da Rocha ved byen Portimão, på Portugals sydkyst, oplever vi små sandstrande, azurblåt vand og ægte portugisisk charme. Vi ser nærmere på nogle af det sydlige Portugals mange seværdigheder samtidig med, at vi får fyldt soldepoterne op i det lune klima
Vi bor på et 4-stjernet hotel med store værelser lige ved havet og har inkluderet halvpension. Med i prisen er spændende udflugter til blandt andet Cabo São Vicente, Lagos og til en oliven- samt en korkproducent, og undervejs hører vi om alt fra korkege, oliven og sardiner til Portugals tid som søfartsnation. Vi skal også på en markedsudflugt til Loulé og så er der mulighed for at slappe af og nyde livet for en stund.  Der er mulighed for at tilkøbe en udflugt til Faro og naturområdet Ria Formosa.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
København – Lissabon – Portimaõ
Dag 2
Portimão og Sardin- og fiskerimuseet
Dag 3
Heldagsudflugt til Sagres, Cabo São Vicente og Lagos
Dag 4
Dejlig fridag i Praia da Rocha
Dag 5
Heldagsudflugt til korkfabrik, Tavira og olivenproducent
Dag 6
Ledig dag eller mulighed for udflugt til Faro og naturområdet Ria Formosa
Dag 7
Heldagsudflugt til Loulé og Alte
Dag 8
Hjemrejse

Hoteller

Hotel da Rocha

Vores 4-stjernede hotel ligger i den lille hyggelige kystby Praia da Rocha, kun to kilometer fra storbyen Portimão (55.000 indbyggere) og 75 km vest for Faro. Hotellet har 158 store værelser (41 m2), alle med balkon, stort badeværelse, air-condition, satellit-tv, telefon, mini-bar, mikrobølgeovn, elkedel og sikkerhedsboks (gratis). 

Standardværelser vender mod byen. Det er muligt at tilkøbe delvis havudsigt og havudsigt mod tillæg.
Der er gratis wifi på hotellet, både på værelser og i fællesområder. Hotellet har et dejligt poolområde med solstole og uopvarmet udendørs pool. På hotellet findes også en restaurant, bar og mødelokaler. Hotellet har også et lille fitnesscenter.

Den lille strandpromenade indbyder til en gåtur fra hotellet ud langs kysten, tag en lille båd til den anden side af floden eller tag en rask gåtur ind til Portimão. Der er mange dejlige små spisesteder i området. Inde i Portimão ligger der et stort shoppingcenter. Der er ca. 700 meter til marinaen og 2,1 km. til Portimão.
Det er meget nemt at komme til Portimão med lokalbussen, det koster et par euro. Det er også muligt at tage på andre små udflugter i området. Rejselederen kan give råd og tips.

Vi har tre værelseskategorier på hotellet:

Standardværelse – Classic Suites
Standardværelser vender mod byen og er på 41 kvm. Balkon på 6 kvm.

Standardværelse med delvis havudsigt – Prestige Suites with side sea view
Disse værelser vender mod vest og er på 41 kvm. Placeret på de nederste etager. Balkon på 6 m2.
Disse værelser bookes mod et tillæg – Se prisoversigten vedrørende rejsen.

Standardværelse med havudsigt – Deluxe with sea view
Disse dejlige værelser er sydvendte mod havet og har havudsigt. Værelserne er 30 m2 og placeret på de nederste etager. Balkon 4 m2.
Begrænset antal. Disse værelser bookes mod tillæg - Se prisoversigten vedrørende rejsen.
 
Hotel da Rocha
Avenida Tomás Cabreira
8500-802 Praia da Rocha
Telefon: +351 282 424 081 og +351 925 407 730
Fax: +351 282 415 988
Email: reservas@hoteldarocha. 
Website: www.hoteldarocha.com

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Lissabon – Portimaõ

Vi flyver til Lissabon, hvorfra vi sætter kursen sydover mod vores by på Algarvekysten.

Algarve er kendt for sine smukke bugter og strande, og kysten har længe været et populært rejsemål. Takket være det azurblå vand, hvide sand og klippeformationer er Algarve et smukt bekendtskab, der dog rummer meget mere end strand og vand. Algarve har en lang og rig historie. Her finder man spor af mange af de store europæiske folkeslag.
Vi skal bo på et dejligt og velbeliggende 4-stjernet hotel, nemlig det velrennomerede Hotel da Rocha, som ligger i den kendte badeby Praia da Rocha ved Portimão. Hotellet ligger tæt på stranden i den hyggelige badeby, og ved det dejlige poolområde kan man nyde en solrig dag med en god bog eller en kop kaffe. Hotellet har en god bar, og restauranten serverer en veltillavet og varieret buffet. Værelserne er store og behagelige.
Hotellet ligger i gåafstand til Portimão centrum (2,1 km) lige ved vandet i Praia da Rocha. På vores hotel har vi inkluderet 5 middage og vi spiser morgenmad på hotellet hver dag.
Når vi er fremme tjekker vi ind på hotellet og spiser vores første fælles middag.
(Kørsel 285 km. køretid ca. 3 timer 20 min.)

Dag 2
Portimão og Sardin- og fiskerimuseet
Portugisiske specialiteter

Vi starter dagen med et lille velkomstmøde og herefter er det blevet tid til at lære vores område at kende. Vi lærer at bruge lokalbussen, og fra området Praia da Rocha kører vi til centrum af Portimão. På vores tur rundt i byen stopper vi ved Portimão Museum, som er en gammel konservesfabrik, der producerede de verdensberømte Portugisiske sardiner. I dag præsenterer man historien om fiskeriet, som tidligere var den primære indtægtskilde for byen, og museet viser historien frem til i dag. Inde i Portimão tager vi et bykort, og sammen begiver vi os ud på en lille hyggelig vandretur og overgiver os til byens historiske og kulturelle oplevelser og lærer vores egen by at kende, inden vi igen returnerer til vores hotel.

Dag 3
Heldagsudflugt til Sagres, Cabo São Vicente og Lagos
Torvet i Lagos

I dag går turen til Algarvekystens vestligste del, hvor vi udover at opleve meget smuk natur går en tur i historiens fodspor. Vi starter med at køre til Ponta de Sagres, den sydvestligste spids af den Iberiske Halvø. Dette var stedet, som i antikken frem til 1300-tallet var enden på den kendte verden, Europas aller vestligste punkt. Det er dog Cabo da Roca nord for Lissabon, men en ting er sikkert, det var dette punkt som var det sidste, de portugisiske søfarere så, når de under Henrik Søfareren drog ud og erobrede de mange kolonier fra Brasilien til Mozambique og hele vejen videre til Goa i Indien og Macau på kanten til Kina. Herude ved Sagres og Cabo de São Vincente, hvor Europas landmasser pludselig stopper og dykker ned i det blå hav nedenfor klippen, der konstant rammes af Atlanterhavets nådesløse bølger, finder vi ruinerne af den gamle søfartsskole, hvor man fra midten af 1400-tallet studerede astronomi, kartografi, kosmografi og alt, hvad der var tilknyttet søfarten, og det var her man fostrede nogle af de store opdagelsesrejsende fra Portugals spændende kolonihistorie.

Fra Sagres går turen til den hyggelige by Lagos, som skabte sin enorme rigdom i karavellernes tid. Det var her, de store skibe drog ud fra, når de skulle udforske Afrikas kyster, og det var hertil de bragte deres rigdomme. Byens stolthed er navigatøren Gil Eanes, ham som beviste at verden ikke endte ved Cape Bojador på vestkysten af Afrika, og at havet ikke var fyldt med monstre. Byen har naturligvis rejst en statue af både byens helt Gil Eanes og ikke mindst Henrik Søfareren, manden som startede Portugals storhedstid.

Vi får lidt tid til at vandre rundt i den hyggelige by, der rummer så meget af Portugals stolte historie, men som også røber en flig af bagsiden af opdagelsestiden, nemlig den slavehandel som fulgte med. Det var også her, man havde Europas første slavemarked. Vi er tilbage sidst på eftermiddagen.
(Kørsel 140 km. samlet køretid ca. 2 timer 15 min.)

Dag 4
Dejlig fridag i Praia da Rocha
Praia da Rocha

Der skal også være tid til lidt egne eventyr og til at nyde vores badeby Praia da Rocha. Har man har lyst, kan man tage lokalbussen til Portimaõ, eller tage på små oplevelser i nærområdet. Måske er det tid til en lille vandretur langs den smukke kyststrækning ellers kan man vælge blot at sidde på en fortovscafé med en dejlig kop kaffe og blot nyde det gode vejr.

Dag 5
Heldagsudflugt til korkfabrik, Tavira og olivenproducent
Fremstilling af kork

I dag skal vi lære lidt om et af de produkter, som Portugal er mest kendt for, nemlig fremstillingen af kork. Allerede fra bussens vinduer har vi set korktræer med deres karakteristiske røde nyhøstede træstamme, der lyser op i landskabet. Træerne må hvert 10. år donere deres varme ”kåbe” til den vigtige korkproduktion. Herefter står træerne tålmodigt i den varme sol og venter yderligere ti år, før at de igen får chancen for at ende i toppen af en champagneflaske, hvor de med et ”knald” forkynder enden på deres livcyklus.

Vi kører til nærliggende São Brás de Alportel, for at besøge en korkfabrik, hvis historie strækker sig tilbage til 1935. Derhjemme møder vi oftest korktræets bark, når vi trækker en flaske vin op, men her bruger man korkegen til meget mere. Man fremstiller alt fra sko, hatte, bordskånere, møbler og gulve. På vores tur på den moderne korkfabrik mødes vi af bunker af bark fra træet uden for fabrikken. Vi hører om arbejdet med at høste og producere korkprodukter, og vi lærer om alle de processer, der skal til for at forarbejde dette naturmateriale. Når man en gang har besøgt en korkfabrik bliver åbningen af en flaske vin med korkprop en anden oplevelse.

Næste stop er den smukke by Tavira, som ligger ved floden Gilão. Byen er hjemsted for romerske broer, renæssancekirker og historiske monumenter. Efter en lille tur rundt i byen til fods er der tid til en lille frokost på egen hånd, inden vi om eftermiddagen kører til Montcarapacho, hvor vi besøger en olivenproducent og hører mere om oliven og olivenolie, og naturligvis skal vi smage på forskellige typer olivenolie, inden vi returnerer til hotellet igen sent på eftermiddagen.
(Kørsel 200 km – samlet køretid ca. 3 timer)

Dag 6
Ledig dag eller mulighed for udflugt til Faro og naturområdet Ria Formosa
Faro med sine smalle, brostensbelagte gader

Vi kører fra Praia da Rocha til den hyggelige storby Faro. Byen springes desværre oftest over af de besøgende på Algarve, men den dejlige by kan prale af en smuk gammel bydel; Cidade Velha. Her finder man gamle smukke huse omkranset af de gamle bymure, og det er også her man kan se den smukke gotiske katedral og det gamle biskoppalads. Vores vandretur gennem byen ender ved kajen Cais da Porta Nova, og her går vi ombord på en komfortabel katamaran for at udforske det fredede vådområde Ria Formosa der strækker sig 60 km langs kysten og er forbundet med Atlanterhavet med seks små udløb. Her finder man en næringsrig sump med sandbanker, og det smukke lagunesystem er et frodigt marskområde med et rigt dyre- og fugleliv som er unikt i Portugal.  
Bådturen ender med et smukt udsyn til den gamle bydel inden vi går i land og der bliver fritid til frokost på egen hånd og eventuelle småindkøb der måtte friste.
Vi er retur ved hotellet tidligt på eftermiddagen.

(Dagens samlede kørsel ca. 150 km – køretid 2 timer)

Udflugten bestilles bedst hjemmefra og koster 390 DKK. Minimum antal deltagere 20 personer. (Der er dog muligt at tilmelde sig på stedet hvis der stadig er ledige pladser at få på båden.)

Dag 7
Heldagsudflugt til Loulé og Alte
Portugisisk håndværk

Fra morgenstunden er det muligt at tage med til det store og flotte overdækkede marked i Loulé. Inde i den smukke hvidmalede bygning med de flotte røde tårne myldrer det med lokale, der strejfer rundt blandt boderne, hvor flotte chillis hænger side om side med tørrede krydderurter. Bordene bugner med friske frugter, der lokker i alskens farver, og husmødre fra nær og fjern udvælger nøje de grøntsager og den fisk, der skal danne rammen om søndagens familiefrokost. Hvorfor ikke benytte muligheden for at købe lokal fremstillet piri-piri sauce eller frisklavede kager, som kan nydes på balkonen på hotellet? Men der findes også andet end madvarer. Kig nærmere på portugisisk kunsthåndværk, som farvestrålende keramik, kobbergryder, flotte broderier og kurveflet – alt sammen ting, der alle kan lokke til et lille indkøb med hjem fra rejsen.

Vi kommer også forbi den lille by Alte. Her kan vi gå en tur rundt i den charmerende gamle bydel, og for et øjeblik er det som at træde tilbage i tiden. Der er meget at se på, blandt andet de maleriske stenbroer over de to små vandløb der med næsten stoisk ro flyder stolt gennem byen. Fonte Grande og Fonte Pequena, har gennem tiden forsynet den gamle vandmølle med en konstant og trofast kraft til dagens arbejde.
(Kørsel ca. 122 km – samlet køretid ca. 2 timer)

Dag 8
Hjemrejse

I dag er det tid til at forlade Algarvekysten, hvorefter vi kører til Lissabon og flyver hjem til Danmark.
(Kørsel 285 km. køretid ca. 3 timer 20 min.)

Udflugt til Faro og naturområdet Ria Formosa

Vi kører fra Praia da Rocha til den hyggelige storby Faro. Byen springes desværre oftest over af de besøgende på Algarve, men den dejlige by kan prale af en smuk gammel bydel; Cidade Velha. Her finder man gamle smukke huse omkranset af de gamle bymure, og det er også her man kan se den smukke gotiske katedral og det gamle biskoppalads. Vores vandretur gennem byen ender ved kajen Cais da Porta Nova, og her går vi ombord på en komfortabel katamaran for at udforske det fredede vådområde Ria Formosa der strækker sig 60 km langs kysten og er forbundet med Atlanterhavet med seks små udløb. Her finder man en næringsrig sump med sandbanker, og det smukke lagunesystem er et frodigt marskområde med et rigt dyre og fugleliv som er unikt i Portugal.  
Bådturen ender med et smukt udsyn til den gamle bydel inden vi står i land og der bliver fritid til frokost på egen hånd og eventuelle småindkøb, der måtte friste.
Vi er retur ved hotellet tidligt på eftermiddagen.

(Dagens samlede kørsel ca. 150 km – køretid 2 timer)

Udflugten bestilles bedst hjemmefra og koster 390 DKK. Minimum antal deltagere 20 personer. (Det er dog muligt at tilmelde sig på stedet, hvis der stadig er ledige pladser at få på båden.)

Faro med sine smalle, brostensbelagte gader

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse

Hotellets priser på enkeltværelser er forholdsvis høje, da alle enkeltværelser er dobbeltværelser, som hotellet ville kunne sælge til to personer.

Standardværelse som enkeltværelse: kr. 1.700,-
Ønsker man andre værelsestyper tilkommer opgraderingstillæg som nedenfor x 2.
Begrænset antal.

Opgradering af hotelværelse

Delt dobbeltværelse med skrå havudsigt
Prestige suites with lateral sea view: kr. 550,- pr. person

Delt dobbeltværelse med havudsigt
Premium suites with frontal sea view: kr. 700,- pr. person

Begrænset antal.

 

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Lissabon t/r
 • Udflugter og transport jf. program
 • Morgenmad hver dag (dag 2-8) og 5 middage på hotellet.
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring, 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugt til ”Faro og Ria Formosa (Prisen er 390 DKK. Bør bestilles hjemmefra senest 30 dage inden afrejse. Turen gennemføres ved min. 20 deltagere)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffør (beregn ca. 8 euro) og evt. drikkepenge til personalet på hotellet
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagarantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Måltider

Rejsen inkluderer halvpension, som består af morgenmad og middag, der indtages i hotellets restaurant. Middagen er en udmærket buffet, hvor der serveres flere ting, så der er lidt for enhver smag.

Utflykter

Det forventes på denne rejse, at deltagerne er almindeligt gående. Flere af byerne vi besøger, har brosten, og byerne ligger ofte på skråninger. Disse byer er således ikke egnede for gangbesværede, og det forventes at man kan følges med gruppen. Skulle man mod forventning ikke kunne følge med, må man vælge at tage en taxa eller sætte sig og nyde livet på en café.

Vädret

Algarve er et af de steder i Europa, der har flest solskinstimer. November byder på 186 solskinstimer mans marts byder på hele 234 solskinstimer – til sammenligning har Paris 75/126 og København 52/54. Den gennemsnitlige dagtemperatur i november og marts ligger på dejlige 18 grader. Det kan naturligvis regne i Portugal, men regnen falder oftest som korte, kraftige byger.

Rejseledere

Under opholdet vil der naturligvis være tilknyttet en Albatros-rejseleder. Rejselederen vil i løbet af rejsen ordne lidt fælles arrangementer, holde et par foredrag og naturligvis køre udflugterne i programmet. Rejselederens rolle er dog væsentlig anderledes end på en normal Albatros-rundrejse. Dette betyder, at rejselederen visse dage kan have træffetider eller måske laver en fælles frokost med bådtur over floden for de, som ønsker at deltage. Rejselederen er således rejsedeltagernes kontaktpunkt på rejsen, hvis der måtte være brug for hjælp. Vores rejseledere er fastboende og har et stort lokalkendskab.

Mere om Portugal

Her kan du læse mere om Portugal: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/portugal

 

Handen på hjärtat

Information

Nogle gange vælger vi et fly til Lissabon og andre gange til Faro. Det er ikke altid muligt at flyve direkte til Faro og derfor må vi vælge en mellemlanding i Lissabon. Hvis denne mellemlanding betyder en lang ventetid, vælger vi at køre fra Lissabon, da vi ser på den samlede transporttid, og samtidig opvejer omkostningerne ved at flyve den ekstra strækning. Samtidig kigger vi på hvilke flytider der vil passe vores kunder bedst. Det hænder der er et tidligt morgenfly fra Faro, så man skulle stå op kl. 4, i det tilfælde finder vi det mere hensigtsmæssigt at man flyver hjem fra Lissabon sen eftermiddag.
Vær forvisset om, at vi vurderer hver enkelt sag som var det vores egen ferie, og vi vælger det som praktisk, økonomisk og logistisk giver bedst mening.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Algarvekystens skønne natur og spisekammer Rejsen var hyggelig med forskellige spændende aktiviteter og rejselederen var meget kompetent
Date published: 2022-03-31
 • y_2022, m_11, d_28, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_1
 • loc_da_DK, sid_PTRTR12, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser