Aloha Hawaii – all inclusivekrydstogt fra Seattle til Hawaii

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev stillehavsparadiset Hawaii på et skønt krydstogt til øerne Oahu, Hawaii, Kauai og Maui. Med 1 overnatning i Seattle og et stop i Canada

København – Seattle – Honolulu (Oahu) – Lahaina (Maui) – Hilo (Hawaii) – Nawiliwili (Kauai) –Victoria BC – Seattle – København

Underskøn natur, enestående sandstrande, sprudlende vulkaner og dejlige mennesker er temaerne på dette sydhavseventyr. Du oplever de eksotiske Hawaii-øer i et behageligt tempo, mens du nyder luksustilværelsen på det moderne krydstogtskib, Emerald Princess. På vejen ud får du en dag i storbyen Seattle.

Vi kommer i løbet af krydstogtet godt rundt på opdagelse i den vulkanske øgruppe: På “The Big Island” besøger vi frodige Hilo, på Kauai oplever vi bjergrige og rå landskaber, og på den magiske ø Maui venter hvide sandstrande, krystalklart vand samt muligheden for at køre på ”vejen til Hana”. I hovedbyen Honolulu på øen Oahu ser vi blandt andet det historiske Pearl Harbor.

Både helpension, drikkepakke, wifi og drikkepenge er inkluderet på krydstogtskibet Emerald Princess, der har 4 store stjerner. 

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikansk dollar

Dagsprogram
Dag 1 Fly København –Seattle
Dag 2 Seattle og afsejling
Dag 3–7 Tid til afslapning og fornøjelser på Stillehavet
Dag 8 Honolulu, Oahu. Mulighed for ørundtur på Oahu med bl.a. Pearl Harbor og Waimea Bay
Dag 9 Lahaina, Maui. Mulighed for udflugt ”Vejen til Hana”
Dag 10 Hilo, Hawaii “The Big Island”. Mulighed for udflugt til Volcano Nationalpark
Dag 11 Nawiliwili, Kauai. Mulighed for udflugt med bådtur på Wailua-floden
Dag 12–16 På havet mod Canada
Dag 17 Victoria, Canada. Mulighed for hvalsafari og en byrundtur i Victoria
Dag 18 Seattle, USA. Hjemrejse
Dag 19 Ankomst til Danmark

Emerald Princess

Emerald Princess er et luksuriøst rejsemål i sig selv. Vågn hver morgen med forventningen om nye horisonter. Nyd udsigten fra en af de ca. 1.100 luksuskahytter med vindue eller balkon. Forkæl dig selv med en varm stenmassage i den berømte Lotus Spa, spis udsøgte retter i en formel eller afslappet atmosfære og gør dit krydstogt til en uforglemmelig oplevelse. 

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
29.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København –Seattle
Den smaragdgrønne by Seattle

Efter ankomsten til den smaragdgrønne by kører vi på en orienterende byrundtur til bl.a. Space Needle, Chinatown og Lake Union, inden vi ankommer til vores hotel. Om aftenen kan du vælge at spise på egen hånd eller følge med rejselederen (aftensmad ikke inkluderet i rejsens pris). 

Byens pragtfulde beliggenhed på en strimmel jord mellem Lake Washington og Puget Sund er en perfekt naturlig havn. I baggrunden ses Mount Rainiers sneklædte top. Byen begyndte som en wild west-by, hvor guldgraverne tankede op, inden deres videre færd til Klondike og Alaska. I dag balancerer byen mellem det gamle og det moderne. Skyskrabere står side om side med bygninger, der vidner om en hård barndom. Især efter verdensudstillingen i 1962 begyndte byen at manifestere sig som en sofistikeret kulturby. I dag ligger her endvidere mange elektronik- og softwarevirksomheder, og verdens største flyfabrik Boeing producerede den ikoniske ”Jumbo” 747 her og verdens mest solgte fly 737’eren (begge er stadig i produktion, dog i mere moderne varianter). Vi vil undervejs se den berømte Space Needle, og der vil blive tid til at tage en tur op for at se den vidunderlige 360 graders udsigt af Seattle. Den smukke skyline med Mount Rainer i baggrunden er helt bestemt et besøg værd (billetter købes på dagen, og er ikke inkluderet). Vi kører forbi Seattles ferskvands sø, Lake Union, med sine mange fine husbåde, i et væld af farver. Mange af husene ligger i flere rækker, og flere steder kan det minde om Københavns små kanaler. Inden vi stopper for at spise frokost, tager vi forbi hyggelige Chinatown. Frokosten (ikke inkluderet) spiser vi på Pike Place Market, der for alvor fik sit gennembrud under depressionen i 1930’erne (åbnede i 1907). Markedet genopfandt sig selv som Seattles vartegn i 1986, og er blevet særligt populært efter en film (FISH! Philosophy) om sælgerne, der kaster fiskene imellem sig og laver morsomme interaktioner med kunderne, gik viralt på nettet. 

NB. Afhængig af, hvor lang tid det tager at komme igennem lufthavnen og tidsplanen i det hele taget, gennemfører vi enten byrundturen i Seattle dag 1 eller dag 2. 

Dag 2
Seattle og afsejling Afsejling kl. 16.00
Krydstogtskibet Emerald Princess byder på mange aktiviteter

Efter morgenmaden på hotellet har vi lidt tid på egen hånd, inden vi mødes igen. Derefter sætter vi kursen mod havnen, hvor vores skib ligger ved kaj. Efter indtjekningsformaliteterne stævner vi ud på Stillehavet, og mens USA glider ud i horisonten, sættes kursen mod vulkanøerne. 

Dag 3–7
Tid til afslapning og fornøjelser på Stillehavet
Der er plads til 3080 passagerer ombord

Et par dage på havet er den helt rigtige måde at begynde et krydstogt på. Mens vi bevæger os mod Hawaii-øerne kan du slappe af på skibsdækket i en liggestol og nyde udsigten, læse en god bog og benytte dig af skibets mange forskellige underholdende tilbud. Her er hele ti spisesteder, du kan vælge imellem, og seks barer hvor du kan nyde et godt glas vin eller en kølig cocktail. Ombord er også et hyggeligt bibliotek med diverse brætspil, et teater, et kasino, fitnessfaciliteter og en spa, hvor du kan forkæle dig selv med forskellige behandlinger (bestilles og betales direkte ombord på skibet). Rejselederen informerer løbende om alle mulighederne på skibet og står for en række fælles sociale hyggearrangementer og informationsmøder for Albatros-gruppen.

Dag 8
Honolulu, Oahu. Mulighed for ørundtur på Oahu med bl.a. Pearl Harbor og Waimea Bay Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 23.00
På Oahu finder man den berømte Waikiki Beach

Oahu er den mest populære ø på Hawaii. Her finder man den berømte Waikiki Beach, Diamond Head, Aloha Tower og den berømte, amerikanske flådebase Pearl Habor. Her ligger også Hawaiis hovedstad Honolulu, som er en moderne by med kulturel indflydelse fra både østen og vesten. 

Honolulu er Hawaiis eneste “storby” og en smeltedigel af etniske grupper. De 350.000 indbyggere i selve byen repræsenterer folk fra hele Polynesien, fra Japan, Filippinerne, Kina og Vietnam. Og selvfølgelig fra USA. Der bor 950.000 indbyggere i det samlede storbyområde. Den gamle bydel har stadig mange smukke bygninger fra 1800-tallet, hvor byen udviklede sig eksplosivt som udskibningshavn for bl.a. sandel-tømmer, sukker og hvalfangstprodukter.

Dagens Albatros-udflugt står derfor i Oahus tegn. Øen byder nemlig på meget andet end Honolulu og Waikiki Beach. Vi tager på en ørundtur med privat bus og får et godt indtryk af hovedøen, som er på størrelse med Fyn. I løbet af kort tid begynder øen at manifestere sig som en ægte paradis-ø. Flotte sandstrande, vulkaner og en helt utrolig og unik natur. 

Undervejs kan vi bl.a. nyde en fantastisk udsigt til billedskønne Diamond Head og Kahala-distriktet, som er kendt for store eksklusive villaer og resorts. Vi ser også ud over Hanauma Bay, hvor Elvis Presley optog flere scener til to af sine tre Hawaiifilm, ”Blue Hawaii” og ”Paradise, Hawaiian style”. 

Vi kører videre langs kysten, og målet er det berømte Halona Blowhole, hvor vandet står som en gejser op gennem et hul i lavaklipperne, når bølgerne slår ind mod kysten. Et højdepunkt i løber at dagen bliver at nyde udsigten til Oahu’s mest fantastiske sceneri over Windward Oahu ved Nuuanu Pali Lookout.

På udflugten besøger vi også Byodo-In, et buddhistisk inspireret tempel, der blev bygget i 1968 for at markere 100-året for de første japanske immigranter. Bygningen er en replika baseret på templet af samme navn i Kyoto. På den nordlige del af øen – kaldet North Shore – er der masser af dejlige strande og næsten ingen hoteller. Her skal vi se surfernes foretrukne strand på nordkysten, Waimea Bay. 

Vi skal selvfølgelig også besøge Pearl Harbor, som ligger ca. 15 km nordøst for Honolulu. Flådebasen er anlagt i en stor naturlig havn, som stadig er base for den amerikanske Stillehavsflåde. Den 7. december 1941 angreb ca. 350 japanske flybasen. Blot to timer senere var flåden sænket, hvilket i høj grad var medvirkende til, at USA gik ind i Anden Verdenskrig. Vi besøger museet og det store monument, der er rejst over slagskibet, USS Arizona, hvis besætning på 1.200 mand døde.

En lille anekdote om monumentet er, at da storfilmen “Pearl Harbor”, som netop handler om japanernes angreb, blev optaget i 2002 med skuespilleren Ben Affleck i hovedrollen, havde producenten ikke tænkt på, at det store monument er sat over netop japanernes angreb, og monumentet optræder derfor i adskillige scener i filmen. 

Efter besøget på basen, som stadig fungerer i dag og er den største arbejdsgiver på Hawaii, kører vi tilbage til vores dejlige skib. 

Dagens kørestrækning er på cirka 270 km, og vi er på farten i ca. 10 timer. Vi stopper et sted undervejs for at spise frokost (inkl.).

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Vi sejler først sent i dag, så vores danske rejseleder står naturligvis til rådighed med tips og gode ideer til, hvordan du får det bedste ud af aftenen.

Dag 9
Lahaina, Maui. Mulighed for udflugt ”Vejen til Hana” Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 18.00
Waiʻanapanapa-park

I 1880’erne blev Hawaiis første jernbane anlagt på Maui, da øerne satsede på sukkerdyrkning efter nedgang i hvalfangsten. Sukkerrørene skulle transporteres til nærmeste udskibningshavn, hvilket var her i Kahului. Byen oplevede et udbrud af pest i år 1900, hvorfor byen og havnen helt bevidst blev brændt ned til grunden – og bygget op igen. Byen, vi ser i dag, er resultatet af en meget struktureret byplanlægning fra 1948 forestået af sukkerkompagniet Alexander & Baldwin. Arbejderne i sukkermarkerne kaldte tidligere Kahului for “Drømmebyen”, da deres højeste ønske var at komme væk fra støvet på landet og flytte i egen lejlighed i byen.

Vær opmærksom på, at vi her ligger for anker og sejleds på land i mindre shuttelbåde.

På dagens Albatrosudflugt bevæger vi os ad Hawaii-øernes utvivlsomt mest berømte vej, Hana Road. Udflugten begynder ved havnen i Lahaina, og herfra følger vi Mauis nordøstligste kyst til Hana. Byen Hana er som sådan ikke målet, det er selve den smukke rejse dertil, der er dagens højdepunkt. I Hawaii siger man: På den ene side af Hana Road har man Stillehavet og på den anden side Paradisets Have. Den berømte kystvej snor sig med mere end 600 sving, over 59 broer og åbenbarer utallige vandfald og imponerende panoramaer.

Undervejs ser vi bl.a. Waiʻanapanapa-park, Kaumanhina-park, Wai Kane-vandfaldet og Wailua-vandfaldet.

Dagens Albatrosudflugt er en del af udflugtspakken. Bemærk venligst, at der max. kan deltage 20 personer på disse udflugter, da vi er begrænset af små busser, der kan køre på de små snoede veje. Tag gode sko på i dag, da vi gerne går ud i naturen, når det er muligt. På udflugten kører vi cirka 200 km og er på farten i ca. 9 timer. Vi stopper et sted undervejs og spiser frokost (inkl.). Dagens udflugt egner sig ikke til folk med tendens til køresyge.

Er vi flere end 20 personer afsted, vil rejselederen skifte mellem de små busser.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 10
Hilo, Hawaii “The Big Island”. Mulighed for udflugt til Volcano Nationalpark Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 16.00
I Volcano Nationalpark på “The Big Island”

I løbet af morgenen kommer vi frem til byen Hilo på den største ø i Hawaii-gruppen, som slet og ret hedder Hawaii, men også er kendt som “The Big Island”.

Geologisk er Hawaiiøerne dannet af et stort magmakammer, der gennem tiderne har sendt udbrud op gennem en oceanbund, der på dette sted langsomt bevæger sig mod nordvest. Det betyder, at øerne og vulkanerne mod sydøst er størst og yngst, hvorimod øerne mod nordvest er ældst og mest “nedslidte”. Faktisk strækker Hawaii-kæden sig under vandet langt mod nordvest.

Med en alder på 800.000 år er selve Hawaii-øen således gruppens yngste medlem. Landskabet domineres af vulkanerne Kilauea, verdens mest aktive, Mauna Kea og Mauna Loa, der rejser sig godt 4.500 meter over havet. Vulkanerne er de højeste i Stillehavet og verdens højeste bjerge, når de måles fra deres udspring ved havbunden. 

Hawaii-øen er ikke kendt for de lange hvide sandstrande, som de øvrige øer, men snarere et enestående og varieret landskab, der i frodighed overgår manges forestillinger. Hilo er beliggende på øens “windward”-side, hvor nordøstpassaten giver mildt og fugtigt vejr året rundt – og giver grobund for et landskab, der er mere frodigt og grønt end andre steder på Hawaii. Byen har bevaret mange af sine gamle træbygninger, og en gåtur gennem de smalle gader åbenbarer spændende detaljer, små butikker og caféer. Som så mange andre steder på Hawaii er befolkningen et etnisk mix fra hele Stillehavet.

Dagens Albatrosudflugt begynder lige uden for Hilo, hvor vi oplever det 27 meter høje vandfald Rainbow Falls. Dagens tema er vulkaner og lava, og vandfaldet har da også meget passende sit udspring over en lavahule. Turen går videre til Volcano Nationalpark, hvor du kan opleve verdens mest aktive vulkan. Ifølge myten er Halemaumau-krateret hjemsted for ildens gudinde, Pele. Du får også mulighed for at gå gennem et lavarør, som er formet af en flod af lava, kaldet Thurston Lava Tube. I nationalparken bliver du klogere på øens vulkaner og for en dybere forståelse af, hvor helt unikt Hawaii-øriget er. 

På dagens udflugt kører vi cirka 100 km og er på farten i cirka 7 timer. Vi stopper et sted undervejs for at spise en let frokost (inkl.). Husk gode, komfortable sko, så du kan gå i det let ujævne terræn og få størst udbytte af udflugten.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 11
Nawiliwili, Kauai. Mulighed for udflugt med bådtur på Wailua-floden Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 17.00
Kauai er en af Hawaiis smukkeste øer

Kauai er den ældste og nordligste af alle Hawaii-øerne. Eftersom den er så uberørt, mener mange også, at det er den smukkeste af dem alle. Kaptajn Cook var den første europæer, der opdagede Kauai, da han sejlede forbi Oahu, og Kauai var derfor den første Hawaiianske ø, Kaptajn Cook besøgte. De store grønne bjergkæder midt på øen, som er op til 1.500 meter over havets overflade, udgør en stor del af den overdådige natur og pryder landskabet med smukke blomster og utallige grønne nuancer. Kauai har ca. 57.000 indbyggere, og med undtagelse af hovedstaden Lihue er der kun få huse, der er højere end et palmetræ. Vi mødes på Kauai af store åbne områder, venlige mennesker og en afslappet atmosfære.

Vi lægger til kaj i naturhavnen Nawiliwili, blot et par kilometer fra Lihue. Selvom Lihue er øens største by, er den ikke ret stor, her bor nemlig kun 5.000-6.000 mennesker. Områdets bedste strand er Kalapaki Beach, som ligger lige i nærheden af havnen, men bliver beskyttet af molen og klipper mod de store bølger, så der er rart og roligt.  

På dagens Albatrosudflugt skal vi på en stille bådtur på floden Wailua – en fantastisk måde at opleve den skønne natur på. Bådturen tager os hele vejen til Fern Grotto (bregnegrotten), som byder på frodige grønne områder og en stor botanisk oplevelse. Vi ser også vandfaldet Opaekaa, som ifølge de lokale, har en helt særlig romantisk udsigt. 

Dagen kan også bruges på egen hånd, hvor man kan gå på opdagelse i Lihue, eller nyde en afslappet dag på den skønne strand. 

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 12–16
På havet mod Canada
Nyd udsigten fra dækket

Et par afsluttende dage på havet er den helt rigtige måde at færdiggøre et krydstogt på, og du kan bruge dagene i dit helt eget tempo: slappe af ved poolen, snuppe en tur i motionscentret og udnytte de talrige aktivitetsmuligheder, der er ombord.

Aftenerne står naturligvis fortsat i gastronomiens tegn, og bagefter kan du sætte punktum for en dejlig dag med en tur i teatret eller over en aftendrink, mens du hører inciterende livemusik.

Dag 17
Victoria, Canada. Mulighed for hvalsafari og en byrundtur i Victoria Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 22.00
I Juan de Fuca lever over 70 spækhuggere af forskellig art

Efter morgenmaden om bord, kan det anbefales at gå op på soldækket og nyde indsejlingen til Victoria. Hvis vi er heldige, kan man måske spotte en hval på vejen. Efter en tidlig frokost vil dagens Albatrosudflugt være en spændende hvalsafari. Vi vil blive hentet i bus, hvor vi hurtigt sejler ud igen, for at opleve de storslåede væsner. Det nærliggende Juan de Fuca er hjemsted for over 70 spækhuggere af forskellig art, så der burde være gode muligheder for at få store oplevelser med hjem. Ud over spækhuggere er der mange andre dyr at se, som pukkelhvaler, marsvin, søelefanter og søkøer. Andre lokale dyr er søløver, sæler og oddere og det rige fugleliv med ørne og skarver. Lige meget hvor man kigger hen vil der være noget at se, om det er dyrene i vandet, på landet eller i luften, eller den smukke natur. Efter vores hvalsafari, vil der være en byrundtur, hvor vi oplever den charmerende by Victoria, inden vi atter må tilbage til vores skib, og vores store odyssé, er ved at være ved sin ende. 

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 18
Seattle, USA. Hjemrejse Ankomst kl. 07.00

Det er nu tid til at sige farvel til krydstogtskibet. Selve udtjekningen foregår forholdsvis afslappet, og efter landgangen stiger vi på bussen og kører mod lufthavnen. Nu er det tid til at vende snuden hjem mod de nordiske himmelstrøg.

Dag 19
Ankomst til Danmark

Vi ankommer til København med kufferten fuld af gode minder efter vores spændende krydstogtrejse.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.
 
Inkluderet i udflugtspakken

 • Honolulu, Oahu (heldagsudflugt). Ørundtur på Oahu inkl. Pearl Harbor (med frokost)
 • Nawiliwili, Kauai (halvdagsudflugt). Bådtur på floden Wailua
 • Kahului, Maui (heldagudflugt). ”Vejen til Hana ” (med frokost)
 • Hilo, Hawaii (heldagsudflugt). Volcanoes Nationalpark og besøg ved Rainbow Falls (med frokost)
 • Victoria (heldagsudflugt). Hvalsafari og byrundtur i Victoria.

Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Pris: kr. 6.398,- pr. person

Den amerikanske flådebase Pearl Harbor

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 29.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for indvendig enevær./enkeltkahyt kat. ID-IF: kr. 14.498,-

Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger.

Dobbeltkahyt
Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. OC-OF: kr. 4.998,- pr. person
Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. BB-BF: kr. 9.498,- pr. person

Enkeltkahyt
Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue kat. OC-OF: kr. 23.998,-
Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. BB-BF: kr. 32.998,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København –Seattle– København med mellemlanding(er)
 • Byrundtur i Seattle
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • 1 nat på lufthavnshotel i Seattle med morgenmad
 • 15 nætters krydstogt med Emerald Princess i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Kaffe, te og isvand på krydstogtskibet
 • Drikkevarepakke på krydstogtskibet (værdi ca. kr. 6.720,- pr. person)
 • Drikkepenge på skibet (værdi ca. kr 1.624,- pr. person)
 • Wifi om bord på krydstogtskibet
 • Havneskatter og afgifter (værdi ca. kr. 1.517,- pr. person)
 • Skatter og afgifter i øvrigt
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke kr. 6.398,- pr. person (Honolulu, Kauai, Maui, Hilo (Big Island) og Victoria BC)
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse/-kahyt og opgradering af kahyt
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører i land og på udflugter (beregn ca. USD 10 i alt. Gæster med udflugtspakke bør beregne USD 20 i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Gebyr for indrejseregistrering til Canada (eTA, ca. 7 CAD)
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes om bord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet.

ESTA - indrejsetilladelse til USA 

Til alle rejser med stop i USA skal alle rejsende senest 72 timer før afrejse søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.govHer får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år. Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa

 

eTA - indrejsetilladelse til Canada

Kommer du med fly til Canada, skal du senest 72 timer før afrejse søge om indrejsetilladelse på https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome;jsessionid=ED37F7D9C8D5F81953006AB14B6382F2 
Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og Canada kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – $7 CAD – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 5 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 5 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over eTA-tilladelsen have en særlig tilladelse. Se mere på http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp 

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en større suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Balkonkahyt
Kahytskategori BDB-BF. Udvendig kahyt med egen privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng. Ca. 19 m2 (inklusive ca. 3 m2 balkon).

Udvendig kahyt
Kahytskategori OC-OF. Udvendig kahyt med vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng. Ca. 13,5 m2.

Indvendig kahyt
Kahytskategori ID-IF. Indvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Ca. 14,5 m2.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3

er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Hvad skal man pakke?

På et krydstogt med Princess Cruises er der frihed til at klæde sig, som man vil. Det er ikke nødvendigt at checke i det daglige krydstogtprogram, som det oftest er på andre krydstogter, hvilken påklædning der anbefales til aftenens arrangement. Pæn og uformel påklædning er alt, der kræves. For ikke at udelukke sig selv fra deltagelse i specielle arrangementer anbefaler vi dog, at garderoben omfatter jakke eller bluse og lang kjole, nederdel eller pæne bukser, da der i løbet af krydstogtet afholdes et par specielle arrangementer i udvalgte saloner og restauranter. Jeans, shorts, T-shirt og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 17.30.

Let bomuldstøj er uundværligt i de varme himmelstrøg, men en trøje eller tynd jakke kan alligevel være god at have med, ikke mindst da det ofte er køligere indendørs på grund af aircondition. Komfortable sko anbefales til turene på land, og glem ikke at tage løbesko og træningstøj med, hvis man planlægger at benytte sig af sportsfaciliteterne om bord. Vaskeriet om bord ordner mod betaling vask og rens fra dag til dag. Husk badetøj og solcreme med høj faktor. Den tropiske sol er meget stærkere, end vi nordboere er vant til.

Der er stor forskel på klimaet i Hawaii. Fx er der på Hawaii-øen forskellige klimazoner på nordsiden (Hilo) og vestsiden (Kona). Tag derfor en regnjakke eller poncho med for en sikkerheds skyld.

Solbriller og solcreme

Midt ude på Stillehavet er UV-strålerne betydeligt stærkere end, hvad vi er vant til. Solbriller af god kvalitet med UV-beskyttelse er en nødvendighed. Bruger du briller, bør du tale med din optiker – og hav et ekstra par briller med i reserve! Husk en kraftig solcreme. 

Ekstra rengøring pga. coronavirus

Albatros prioriterer vores gæsters trivsel og tryghed på rejsen højt, og vi er i tæt kontakt med vores samarbejdspartner i USA for at sikre, at rengøring af busser og hoteller lever op til de gældende regler.

Busserne, vi benytter, bliver dagligt desinficeret af chaufførerne, og hotellerne har lavet ekstra strikse regler om rengøring, som løbende bliver kontrolleret af vores samarbejdspartner. Check-in vil foregå kontaktløs, værelserne bliver ekstra rengjort og desinficeret, og det sikres, at der ikke er adgang til værelset efter rengøringen, før en gæst tjekker ind. Der vil være adgang til håndsprit flere steder på hotellet.

Tidsforskel

Seattle er 9 timer efter dansk tid.
Hawaii er 12 timer efter dansk tid.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid, man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Udflugter – halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme, så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Drikkevarepakke på krydstogtet

På denne rejse er der inkluderet en Premium drikkevarepakke under hele krydstogtet. Pakken har en værdi af ca. kr. 420,- pr. person pr. døgn og inkluderer udvalgte ikke. alkoholiske drikke, øl, vine (pr. glas), cocktails og husets spiritus – alt ad libitum (svarende til 12USD eller under). Se detaljeret liste over drikkevarer her: www.princess.com/ships-and-experience/food-and-dining/beverages

Denne pakke inkluderer også wifi om bord på krydstogtskibet samt drikkepenge.  

Wi-Fi og internet på hoteller i USA

Mange af vores hoteller har i dag gratis wi-fi eller internet via kabel på værelserne som en del af deres service til kunderne på lige fod med tv. Forbindelsen og kvaliteten kan dog være svingende. Nogle hoteller tilbyder gratis wi-fi på værelserne, mens andre tilbyder gratis internet på de fleste fællesområder (spørg derfor din rejseleder om wi-fi eller internet, eller når du tjekker ind). Nogle gange kan det bedre betale sig at benytte wi-fi i fællesområder, hvor signalet er stærkere, end at kæmpe med et svagt signal på værelset. Det afhænger ofte af, hvor dit værelse er placeret i forhold til nærmeste wi-fi -sender.

Enkelte hoteller tager stadig gebyr for brug af wi-fi eller internet via kabel på værelset. Oftest er kvaliteten på disse dog bedre. En helt anden mulighed er ellers at benytte gratis wi-fi hos kæder som Starbucks eller lignende, som oftest i de større byer er at finde inden for kort afstand.

Morgenmad på hotel i USA

Den amerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel, sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i USA er den såkaldte ”continental breakfast”, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i USA kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Hånden på hjertet

Information

Vores krydstogt på tværs af Stillehavet er en rejse på næsten 4.900 sømil. Det betyder, at der på vej til Hawaii og retur vil være nogle sammenhængende dage, hvor vi er på havet. Det kan måske ved første øjekast virke skræmmende, men fortvivl ej! Af alle de mange gæster, Albatros Travel har haft med på krydstogt, har vi stadig til gode at høre, at vores gæster har kedet sig om bord. Der er masser af underholdning, musik i forskellige genrer, quizzer og restauranter, der skal prøves, for blot at nævne nogle få at de ting, man kan foretage sig ombord. Og har du en god bog med i kufferten, kan du med lethed finde et roligt hjørne på dækket, hvor du kan trække dig tilbage for en stund.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from En lang, men nødvendig rejse til Hawaii. Vil man besøge Hawaii, må man acceptere både en lang flyrejse og mange dage på søen. De første fire dages sejlads hjalp til at overvinde tidsforskellen på 9 + 3 timer. Hawaii byder på flotte naturscenarier og er interessante som vulkanske øer midt i det store Stillehav. Men turen bød på megen kørsel i bus og begrænset tid til at se sig omkring. En ekstra dag i Honolulu ville være at foretrække.
Date published: 2019-11-13
Rated 5 out of 5 by from En dejlig rejse med uforglemmelige oplevelser En spændende rejse med en dejlig og dygtig rejseleder
Date published: 2019-11-21
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse med mange gode oplevelser En spændende rejse med en meget dygtig rejseleder. Desværre var tiden på øerne for korte med en meget hektisk program
Date published: 2019-11-14
Rated 5 out of 5 by from et langt og godt krydstogt Vi havde den bedste rejseleder som virkelig havde sat sig ind i rejsemålet Hawaii
Date published: 2019-11-14
Rated 3 out of 5 by from Et smukt rejsemål med et behageligt klima. Et smukt rejsemål og et velfungerende,behageligt krydstogt.
Date published: 2019-11-13
 • y_2020, m_11, d_29, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_5
 • loc_da_DK, sid_USCOC16, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

21USCOC16FDK1404