Aloha Hawaii og Rocky Mountains

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev stillehavsparadiset Hawaii til søs efterfulgt af naturskøn rundrejse i Rocky Mountains. Inkl. helpension og drikkepakke på krydstogtskibet

Tag med Albatros til nogle af de smukkeste hjørner af verden! Underskøn natur, enestående sandstrande, sprudlende vulkaner og dejlige mennesker er temaerne på dette krydstogt.

Vi kommer i løbet af krydstogtet godt rundt på opdagelse i den vulkanske øgruppe: På “The Big Island” besøger vi både frodige Hilo på østsiden og solrige Kona på vestsiden, og på den magiske ø Maui venter hvide sandstrande og krystalklart vand. Vi skal også til Kauai, som ofte kaldes for den flotteste og mest uberørte af øerne, og i hovedbyen Honolulu på øen Oahu ser vi bl.a. det historiske Pearl Harbor.

Efter nogle dage til søs har vi en uge på landjorden, hvor vi kører tværs over de canadiske Rocky Mountains – fra Vancouver i vest til Calgary i øst. På vejen skal vi opleve Rocky Mountains’ snedækkede toppe, grønne dale og blå søer.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Eksotisk krydstogt, Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta USD, CAD

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Honolulu. Overnatning i Honolulu
Dag 2 Honolulu, Oahu. Byrundtur og ombordstigning
Dag 3 Kahului, Maui. Mulighed for udflugt ”Vejen til Hana”
Dag 4 Nawiliwili, Kauai. Mulighed for bådtur på Wailua-floden
Dag 5 Nawiliwili, Kauai. Dag på egen hånd
Dag 6 Hilo, Hawaii “The Big Island”. Mulighed for udflugt til Volcano Nationalpark
Dag 7 Kona, Hawaii. Mulighed for udflugt i det historiske område omkring Kona
Dag 8–12 På havet mod Vancouver
Dag 13 Vancouver, Canada. Orienterende byrundtur
Dag 14 Vancouver. Tid på egen hånd
Dag 15 Vancouver – Whistler
Dag 16 Whistler – guldgraverbyen Cache Creek – Kamloops
Dag 17 Kamloops – Jasper
Dag 18 Jasper – Athabasca-gletsjeren – Ice fields Parkway – Banff
Dag 19 Banff Nationalpark. Tunnel Mountain Drive, Lake Louise, Bow-vandfaldet og Sulphur Mountain
Dag 20 Banff – Calgary – Fly til København
Dag 21 Ankomst til København

Norwegian Jewel

Norwegian Jewel er et af rederiet Norwegian Cruise Lines skibe med plas til over 2 400 passagerer

Et af rederiet Norwegian Cruise Lines dejlige skibe med god plads, underholdende tilbud og spændende udflugter, der kan købes om bord. Med plads til 2.400 gæster og 15 dæk, hører skibet til i den størrelsesmæssige mellemklasse blandt krydstogtskibe. Om bord finder du over 10 spisesteder, du frit kan vælge imellem (deriblandt specialrestauranter mod merbetaling), samt klubber, barer, spa og et stort pool område. Skibet havde sin første tur i 2005 og blev totalrenoveret i 2017.

Læs mere her: www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/norwegian-Jewel

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Honolulu. Overnatning i Honolulu

Efter vi er landet i Honolulu, indkvarteres vi på vores hotel og hviler ud efter vores rejse, så vi er klar til at udforske vulkanøerne i morgen.

Dag 2
Honolulu, Oahu. Byrundtur og ombordstigning Afsejling kl. 18.00
Waikiki Beach på Hawaiis mest populære ø, Oahu

Oahu er den mest populære ø på Hawaii. Her finder man den berømte Waikiki Beach, Diamond Head, Aloha Tower og den berømte, amerikanske flådebase Pearl Harbor. Her ligger også Hawaiis hovedstad Honolulu, som er en moderne by med kulturel indflydelse fra både østen og vesten.

Honolulu er Hawaiis eneste “storby” og en smeltedigel af etniske grupper. De 350.000 indbyggere i selve byen repræsenterer folk fra hele Polynesien, fra Japan, Filippinerne, Kina og Vietnam. Og selvfølgelig fra USA. Der bor 950.000 indbyggere i det samlede storbyområde. Den gamle bydel har stadig mange smukke bygninger fra 1800-tallet, hvor byen udviklede sig eksplosivt som udskibningshavn for bl.a. sandel-tømmer, sukker og hvalfangstprodukter.

Dag 3
Kahului, Maui. Mulighed for udflugt ”Vejen til Hana” Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Hana Road på Maui

I 1880’erne blev Hawaiis første jernbane anlagt på Maui, da øerne satsede på sukkerdyrkning efter nedgang i hvalfangsten. Sukkerrørene skulle transporteres til nærmeste udskibningshavn, hvilket var her i Kahului. Byen oplevede et udbrud af pest i år 1900, hvorfor byen og havnen helt bevidst blev brændt ned til grunden – og bygget op igen. Byen, vi ser i dag, er resultatet af en meget struktureret byplanlægning fra 1948 forestået af sukkerkompagniet Alexander & Baldwin. Arbejderne i sukkermarkerne kaldte tidligere Kahului for “Drømmebyen”, da deres højeste ønske var at komme væk fra støvet på landet og flytte i egen lejlighed i byen.

På dagens Albatrosudflugt bevæger vi os ad Hawaii-øernes utvivlsomt mest berømte vej, Hana Road. Udflugten begynder ved havnen i Lahaina, og herfra følger vi Mauis nordøstligste kyst til Hana. Byen Hana er som sådan ikke målet, det er selve den smukke rejsen dertil, der er dagens højdepunkt. I Hawaii siger man: På den ene side af Hana Road har man Stillehavet og på den anden side Paradisets Have. Den berømte kystvej snor sig med mere end 600 sving, over 59 broer og åbenbarer utallige vandfald og imponerende panoramaer.

Undervejs besøger vi Waiʻanapanapa-park, Kaumanhina-park, Wai Kane-vandfaldet og Wailua-vandfaldet.

Dagens Albatrosudflugt er en del af udflugtspakken. Bemærk venligst, at der max kan deltage 20 personer på disse udflugter, da vi er begrænset af små busser, der kan køre på de små snoede veje. Tag gode sko på i dag, da vi gerne går ud i naturen, når det er muligt. På udflugten kører vi cirka 200 km og er på farten i cirka 9 timer. Vi stopper et sted undervejs for at købe frokost (ikke inkl.). Dagens udflugt egner sig ikke til folk med tendens til køresyge.

Er vi flere end 20 personer afsted, vil rejselederen skifte mellem de små busser.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 4
Nawiliwili, Kauai. Mulighed for bådtur på Wailua-floden Ankomst kl. 08.00
Floden Wailua på den hawaiianske ø, Kauai

Kauai er den ældste og nordligste af alle Hawaii-øerne. Eftersom den er så uberørt, mener mange også, at det er den smukkeste af dem alle. Kaptajn Cook var den første europæer, der opdagede Kauai, da han sejlede forbi Oahu, og Kauai var derfor den første hawaiianske ø, Kaptajn Cook besøgte. De store grønne bjergkæder midt på øen, som er op til 1.500 meter over havets overflade, udgør en stor del af den overdådige natur og pryder landskabet med smukke blomster og utallige grønne nuancer. Kauai har ca. 57.000 indbyggere, og med undtagelse af hovedstaden Lihue er der kun få huse, der er højere end et palmetræ. Vi mødes på Kauai af store åbne områder, venlige mennesker og en afslappet atmosfære.

Vi ligger til kaj i naturhavnen Nawiliwili, blot et par kilometer fra Lihue. Selvom Lihue er øens største by, er den ikke ret stor, her bor nemlig kun 5.000-6.000 mennesker. Områdets bedste strand er Kalapaki Beach, som ligger lige i nærheden af havnen, men bliver beskyttet af molen og klipper mod de store bølger, så der er rart og roligt.

På dagens Albatrosudflugt skal vi på en stille bådtur på floden Wailua – en fantastisk måde at opleve den skønne natur på. Bådturen tager os hele vejen til Fern Grotto (bregnegrotten), som byder på frodige grønne områder og en stor botanisk oplevelse. Vi ser også vandfaldet Opaekaa, som ifølge de lokale har en helt særlig romantisk udsigt.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 5
Nawiliwili, Kauai. Dag på egen hånd Afsejling kl. 14.00
I kirken St. Benedicts på “The Big Island”

Dagen er på egen hånd. Man kan gå på opdagelse i Lihue, tage på vandretur i den smukke natur eller nyde en afslappet dag på den skønne strand, Kalapaki Beach, inden vi igen skal om bord på skibet og sejler mod “The Big Island”.

Rejselederen står naturligvis til rådighed med gode forslag og idéer til, hvordan du kan tilbringe dagen, eller du kan tage med på en af skibets udflugter (bestilles og betales direkte på skibet).

Dag 6
Hilo, Hawaii “The Big Island”. Mulighed for udflugt til Volcano Nationalpark Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Rainbow Falls på "The Big Island"

I løbet af morgenen kommer vi frem til byen Hilo på den største ø i Hawaii-gruppen, som slet og ret hedder Hawaii, men også er kendt som “The Big Island”.

Geologisk er Hawaiiøerne dannet af et stort magmakammer, der gennem tiderne har sendt udbrud op gennem en oceanbund, der på dette sted langsomt bevæger sig mod nordvest. Det betyder, at øerne og vulkanerne mod sydøst er størst og yngst, hvorimod øerne mod nordvest er ældst og mest “nedslidte”. Faktisk strækker Hawaii-kæden sig under vandet langt mod nordvest.

Med en alder på 800.000 år er selve Hawaii-øen således gruppens yngste medlem. Landskabet domineres af vulkanerne Kilauea, verdens mest aktive, Mauna Kea og Mauna Loa, der rejser sig godt 4.500 meter over havet. Vulkanerne er de højeste i Stillehavet og verdens højeste bjerge, når de måles fra deres udspring ved havbunden.

Hawaii-øen er ikke kendt for de lange hvide sandstrande, som de øvrige øer, men snarere et enestående og varieret landskab, der i frodighed overgår manges forestillinger. Hilo er beliggende på øens “windward”-side, hvor nordøstpassaten giver mildt og fugtigt vejr året rundt – og giver grobund for et landskab, der er mere frodigt og grønt end andre steder på Hawaii. Byen har bevaret mange af sine gamle træbygninger, og en gåtur gennem de smalle gader åbenbarer spændende detaljer, små butikker og caféer. Som så mange andre steder på Hawaii er befolkningen et etnisk mix fra hele Stillehavet.

Dagens Albatrosudflugt begynder lige uden for Hilo, hvor vi oplever det 27 meter høje vandfald Rainbow Falls. Dagens tema er vulkaner og lava, og vandfaldet har da også meget passende sit udspring over en lavahule. Turen går videre til Volcano Nationalpark, hvor du kan opleve verdens mest aktive vulkan. Ifølge myten er Halemaumau-krateret hjemsted for ildens gudinde, Pele. Du får også mulighed for at gå gennem et lavarør, som er formet af en flod af lava, kaldet Thurston Lava Tube. I nationalparken bliver du klogere på øens vulkaner og for en dybere forståelse af, hvor helt unikt Hawaii-øriget er.

På dagens udflugt kører vi cirka 100 km og er på farten i cirka 6 timer. Vi stopper et sted undervejs for at købe lidt snacks (ikke inkl.) og er tilbage på skibet i tide til at spise en sen frokost. Husk gode, komfortable sko, så du kan gå i det let ujævne terræn og få størst udbytte af udflugten.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 7
Kona, Hawaii. Mulighed for udflugt i det historiske område omkring Kona Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 17.00
Den største ø i Hawaii-gruppen er kendt som “The Big Island”

Vi har endnu en dag på “Den Store Ø”, men i dag er vi på Kona-kysten. På grund af øens størrelse, højde og de dominerende vinde fra nordøst, ligger vestsiden i regnlæ, så vegetationen er helt anderledes begrænset i forhold til Hilo. Her på Kona-kysten findes kun en vejrudsigt: solskin!

Kaptajn James Cook, verdenshistoriens dygtigste navigatør, gik i land her på kysten præcist et år efter han besøgte Kauai og blev her stukket ned og dræbt af vrede indfødte. I dag er kysten en af de populæreste på Big Island med masser af muligheder for vandsport, og det er et godt udgangspunkt for at udforske resten af øen.

Skibet lægger til anker i Kailuabugten, hvor mindre både (såkaldte tenders) fragter skibets gæster ind til kysten ved Kailua pier, lige midt i landsbyen Kailua.

På dagens Albatrosudflugt kører vi langs med Big Islands flotte vestlige kyst og stopper ved et lille lokalt kaffehus for at smage den berømte Kona-kaffe. Vi ser også den smukke bugt Kealakekua Bay – et marinereservat, hvor vi også finder et monument tilegnet James Cook. Det var her, han sejlede ind og blev modtaget som guden Lono, men altså senere viste sig at blot være et menneske, hvilket blev bevist på blodig vis. Vi stopper også ved kirken St. Benedicts, som er udsmykket af belgiske præster, og rejser tilbage i tiden, når vi besøger den nationalhistoriske park, Pu’uhonua O Honaunau, en landsby tilegnet kapuer (folk som havde overtrådt loven).

Vi kører i dag cirka 60 km, er på farten i cirka 4 timer og er tilbage på skibet ved frokosttid.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 8–12
På havet mod Vancouver
På Norwegian Jewel kan man nyde mange tilbud

Efter nogle skønne dage på Hawaii har vi nu god tid til at slappe af. Dagene til søs er er en stor del af rejsen og den helt rigtige måde at opleve livet på et krydstogtskib! Og der er masser at tage sig til: Nyd den skønne, afslappede rytme ombord, og fordøj de mange indtryk fra rejsen i fred og ro. Du kan læne dig tilbage med en bog i en liggestol på dækket eller deltage i nogle af de mange underholdningsarrangementer. Du kan gå en tur i kasinoet, nyde maden og den gode service eller deltage i nogle af de mange aktiviteter, som foregår ombord.

Du kan slappe af ved poolen eller snuppe en tur i motionscenteret. Det er også i sig selv en oplevelse at cirkle rundt mellem skibets mange temarestauranter. Om aftenen kan du gå i teateret og opleve et af skibets imponerende shows, hvorefter seancen måske skal sluttes af i natklubben?

Dag 13
Vancouver, Canada. Orienterende byrundtur Ankomst kl. 07.00
Vancouver forener metropol og natur på skønneste vis

Vancouver ligger, ligesom San Francisco, i et bakket terræn, der sammen med de mange broer giver en flot udsigt over havet, små bugter og selve byen. Vancouver forener metropol og natur på skønneste vis, og få andre canadiske byer har et tilsvarende udbud af seværdigheder og attraktioner. Vancouver er en af det amerikanske kontinents smukkest beliggende byer, og ved ankomsten kører vi rundt og får et indtryk af den.

På vores tur gennem byen ser vi blandt andet Stanley Park, der dækker omtrent halvdelen af downtown og er Nordamerikas, og en af verdens, største byparker. Foruden næsten 10 kilometer kystlinje, et par fine badestrande, legepladser, egern og vaskebjørne huser Stanley Park også det enorme, prisbelønnede Vancouver Aquarium (kan ses på egen hånd). I udkanten af Stanley Park ligger desuden English Bay og West End med en perlerække af smukke victorianske huse. Vi ser også Nordamerikas næststørste Chinatown – et kulørt samlingspunkt for byens store kinesiske befolkning – og den gamle bydel Gastown, som er spækket med brostensbelagte gader, gaslamper og hyggelige spisesteder. Vi tjekker ind på vores hotel, og resten af dagen er til fri disposition. Der er gode shoppemuligheder i byen – her er alt fra shoppingcentre, designerforretninger, secondhand- og vintagebutikker til markeder og butikker med friluftsudstyr.

Dag 14
Vancouver. Tid på egen hånd
I Vancouver

Efter vi har hvilet ud, får mulighed for på egen hånd at opleve lidt mere af denne populære by, hvor du kan gense steder eller opdage nye sider af byen.

Dag 15
Vancouver – Whistler
Whistler er mest kendt som et top-skisportssted

I dag starter vores sceniske tur til Rocky Mountains, hvor vi starter med at køre langs fjorden Howe Sound. Undervejs passerer vi vandfaldet Shannon Falls og Stawamus Chief, som med sine 700 meter i højden er verdens næststørste granitmonolit – og et populært klatreområde.

Whistler, er mest kendt som et top-skisportssted, men også om sommeren tiltrækker byen mange besøgende, som tager på vandreture, kører på mountainbike, riverrafter eller spiller golf. Vi overnatter i Whistler, inden vi i morgen drager videre på vores rejse mod Kamloops.

Dag 16
Whistler – guldgraverbyen Cache Creek – Kamloops

Vi tager i dag fra Whistler og fortsætter vores rejse i østlig retning til byen Cache Creek, en af de mange byer, der voksede frem under guldfeberen. Vi ankommer og overnatter i Kamloops, hvor der er lidt tid på egen hånd til at tage på opdagelse i området. Rejselederen vil være behjælpelig med ideer til, hvad man kan se i området.

Dag 17
Kamloops – Jasper
Mount Robson er de canadiske Rocky Mountains´ højeste bjerg

Vi kører mod det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains, Mount Robson, som er et imponerende syn på en klar dag med sin højde på cirka 4.150 meter. På turen kommer vi forbi byerne Clearwater og Blue River, der begge udviklede sig til vigtige handelscentre ved århundredskiftet, da pionerer i stort tal forcerede bjergene.

Vi kører videre ud til de vældige naturområder, der omgiver byen og udgør Jasper Nationalpark. Den 10.878 km2 store park blev etableret i 1907 og er siden kommet på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Denne del af Rocky Mountains er da også særlig smuk, med brede dale, rå bjergtoppe, gletsjere, skove, floder, søer og vandfald. Vi overnatter i Jasper, så vi er klar til flere store naturoplevelser igen i morgen.

Dag 18
Jasper – Athabasca-gletsjeren – Ice fields Parkway – Banff
På Athabasca-gletsjeren i Jasper Nationalpark

I dag skal vi udforske mere af den smukke natur. Om morgenen kører vi fra Jasper videre til den smukke Johnston Canyon ad den snørklede vej gennem Bow Valley og mod vores næste stop på ruten er den gletsjer-formede gangbro The Skywalk. På denne platform, hvor gangbroen med glasbund er hævet 280 meter over afgrunden, får man det fulde udsyn over dal, vandfald og bjerge. Vi tager også en tur på Athabasca-gletsjeren med specialbyggede gletsjerkøretøjer, hvor vi undervejs ser de mægtige Athabasca-vandfald.

Vi kører sydpå ad den maleriske Icefields Parkway – en af Canadas mest naturskønne og kendte bjergveje, opkaldt efter de enorme isområder, der præger the Rockies. Vi gør selvfølgelig holdt undervejs for at nyde de mageløse udsigter. Vi kører Når vi har set os mætte på de smukke naturscenerier, kører vi til Banff, hvor vi overnatter.

Dag 19
Banff Nationalpark. Tunnel Mountain Drive, Lake Louise, Bow-vandfaldet og Sulphur Mountain
Lake Louise er måske Rocky Mountains’ flotteste syn

Dagen byder på en heldagstur i Banff Nationalpark i Rocky Mountains, hvor højdepunkterne omfatter byen Banff, Bow-vandfaldet, Tunnel Mountain Drive og en gondoltur til toppen af Sulphur Mountain, hvorfra vi nyder panoramaudsigten over området. Banff Nationalpark var landets første nationalpark og er centrum for både vinter- og sommeraktiviteterne i Rocky Mountains. Parken er på 6.621 km² og er gennemskåret af et omfattende stinet, som vi også får lejlighed til at benytte.

Vi fortsætter hen over The Great Divide og videre til the Rockies’ måske flotteste syn: Lake Louise, en smaragdgrøn sø omkranset af grønne skove, bjerge med snedækkede tinder og Victoria-gletsjeren.
Vi runder af med en tur i en lille gondol til toppen af Sulphur Mountain, hvorfra man i klart vejr har det mest vidunderlige udsyn over Rocky Mountains’ snedækkede toppe, grønne dale og blå søer. Herefter kører vi tilbage til Banff, hvor resten af dagen er til fri afbenyttelse.

Dag 20
Banff – Calgary – Fly til København

Efter en overnatning i Banff, er det tid til at tage hjem. Vi kører mod lufthavnen i Calgary og vores store natureventyr slutter for denne gang.

Dag 21
Ankomst til København

Vi ankommer til Kastrup lufthavn, hvor vi har kufferten fyldt med gode minder, kameraet fyldt med smukke billeder og en masse gode indtryk fra de sidste 3 uger.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken

 • Heldagudflugt (Kahului, Maui) ”Vejen til Hana”
 • Heldagsudflugt (Hilo, Hawaii) til Volcanoes nationalpark med adgang til parken og besøg på Rainbow Falls
 • Halvdagsudflugt (Kona, Hawaii) med historisk sightseeing, Kealakekua Bay, St. Benedicts-kirken og kaffesmagning
 • Heldagsudflugt (Nawiliwili, Kauai) med bådtur på Wailua floden

Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Pris: kr. 4.998,- pr. person

Floden Wailua på den hawaiianske ø, Kauai

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse/-kahyt
 • Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. IF kr. 16.998,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue kat. OG kr. 23.698,-
 • Tillæg for enkeltkahyt med balkon kat. BD kr. 29.998,-
Tillæg for opgradering af kahyt
 • Tillæg for udvendig kahyt med vindue kat. OG kr. 3.198,-
 • Tillæg for balkonkahyt kat. BD kr. 6.498,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Honolulu og Calgary – København
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • 1 overnatning på hotel i Honolulu
 • 11 nætters krydstogt med Norwegian Jewel i delt indvendig dobbeltkahyt
 • 7 nætter på hotel i Canada i delt dobbeltværelse
 • Byrundtur i Honolulu
 • Udflugter jf. program
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Kaffe, te og isvand på krydstogtskibet
 • All Inclusive drikkepakke på krydstogtskibet 
 • 250 minutters wifi pr. kahyt
 • Morgenmad dagligt
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris. 
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring. 
 • Eventuelle ekstra udflugter. 
 • Tillæg for udvendig eller balkonkahyt.
 • Tillæg for enkeltværelse/-kahyt.
 • Øvrige måltider 
 • Øvrige drikkevarer
 • Drikkepenge på krydstogtskibet
 • Drikkepenge til chauffører, guider samt stuepige på hotellet (beregn i alt ca. USD 15,- pr. Person på Hawaii, gæster med udflugtspakke bør beregne i alt USD 35,- beregn ca. 7 CAD pr. person pr. dag i Canada). 
 • Gebyr for indrejseregistrering i USA (ESTA, ca. 14 USD).
 • Gebyr for indrejseregistrering i Canada (eTA, ca. 7 CAD)
 • Personlige fornødenheder.
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling).
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hvordan er kahytterne på krydstogtskibet?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med minibar (mod betaling) og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

 • Balkonkahyt
  Kategori BD, dæk 8. Udvendig kahyt med egen balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.
 • Udvendig kahyt med koøje
  Kategori OG, dæk 4. Udvendig kahyt med koøje og to enkeltsenge eller dobbeltseng.
 • Indvendig kahyt
  Kategori IF, dæk 4. To enkeltsenge eller dobbeltseng.
Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning. I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes om bord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år. Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse. Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa.

eTA - indrejsetilladelse til Canada

Kommer du med fly til Canada, skal du senest 72 timer før afrejse søge om indrejsetilladelse på https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og Canada kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – $7 CAD – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 5 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 5 år.
Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over eTA-tilladelsen have en særlig tilladelse. Se mere på http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp  

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, bærbare computere etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen. Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger. Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: https://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047

NCL – Free at Sea

NCL har lanceret et nyt koncept, de kalder ”free at sea”. Her kan man tilkøbe nogle fordele, man kan nyde på sit krydstogt. Dette har vi valgt, at vores gæster skal nyde godt af, men da vi har med grupper at gøre, er vi nødsaget til at vælge dette på forhånd, for alle gæster. Vi fortsætter som det har været før med wi-fi og drikkepakke.

Hvad indgår:
Drikkepakke (bredt udvalg af premium spiritus, fadøl, flaskeøl, vin i glas, cocktails, juice og sodavand)**
**For gæster under 21 år, indbefatter pakken kun juice, sodavand og vand.
250 minutters wifi pr. Kahyt

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

USROC15ADK