Aloha Hawaii og velkommen til Alaska

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev stillehavsparadiset Hawaii og det ikke mindre skønne Alaskas vidunderlige natur med finale i smukke Vancouver. Inkl. Free at Sea på skibet.

Tag med Albatros på en eventyrlig sørejse, hvor der bliver lejlighed til at opleve to af de smukkeste hjørner af verden på en og samme tur. Underskøn natur, enestående sandstrande, sprudlende vulkaner og vidtstrakte gletsjere er temaerne på dette krydstogt.

Vi kommer i løbet af krydstogtet godt rundt på opdagelse i den vulkanske øgruppe Hawaii: På Oahu besøger vi hovedstaden Honolulu og den berømte amerikanske flådebase Pearl Harbour, der blev angrebet af Japan under Anden Verdenskrig.

På Oahu, der er den mest kendte ø på Hawaii, finder man desuden den berømte Waikiki Beach, Diamond Head og Aloha Tower. Her ligger også Hawaiis hovedstad Honolulu, som er en moderne by med kulturel indflydelse fra både østen og vesten.

På den magiske naboø Maui venter hvide sandstrande og krystalklart vand, og på Kauai, som ofte kaldes for den flotteste og mest uberørte af øerne, er der mulighed for at opleve liv på havnen og og den dramatiske kløft Waimea Canyon.

Fra Hawaii sætter kursen mod Alaska, hvis ro og skønhed er svær at finde noget andet sted på Jorden. Her skal vi bl.a. på billedskøn gletsjersejlads langs kysten i Glacier Bay, besøge totempælenes hovedstad Ketchikan og på en rejse i sporet af guldgraverne i Skagway og spøgelsesbyen Dyea.

Endelig runder vi af i den magisk beliggende storby Vancouver, hvor vi blandt byens store seværdigheder også runder Nordamerikas næststørste Chinatown.

Turen er inklusive Premium drikkepakke og internet om bord.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikansk dollar (USD), kanadiensk dollar (CAD)

Dagsprogram 22 dage
Dag 1
Fly København – Honolulu. Overnatning i Honolulu
Dag 2
Honolulu, Oahu. Mulighed for ø-rundtur med besøg ved tunnelbølgerne i surfernes paradis
Dag 3
Honolulu, Oahu. En dag på egen hånd eller i selskab med rejselederen
Dag 4
Honolulu, Hawaii. Besøg ved Pearl Harbour og ombordstigning
Dag 5
Nawiliwili, Kauai. Kauais charmerende havneby
Dag 6
Nawiliwili, Kauai. En dag på egen hånd
Dag 7
Kahului, Maui. Porten til Mauis frodige landskaber
Dag 8
Hilo, Hawaii. ”The Big Island” med Volcano National Park
Dag 9–13
På havet mod Alaska
Dag 14
Icy Strait Point, fiskerbyen i ødemarken
Dag 15
Juneau, Alaska. Den lille statshovedstad på kanten af isfjeldet
Dag 16
Glacier Bay, Alaska. Billedskøn gletsjersejlads langs kysten
Dag 17
Skagway, Alaska. På sporet af guldgraverne
Dag 18
Ketchikan (Ward Cove), Alaska. Totempælenes hovedstad
Dag 19
The Inside Passage, Alaska. Naturskøn sejlads gennem strædet
Dag 20
Vancouver, Canada. Orienterende byrundtur og indlogering på hotel
Dag 21
Vancouver, Canada. Tid på egen hånd eller i selskab med rejselederen og hjemrejse
Dag 22
Ankomst til København

Norwegian Spirit

Skibet kan rumme lidt over 2.000 gæster, og om bord kan du nyde en lang række spændende faciliteter herunder swimmingpool, jacuzzi og et fitnesscenter.

Les mer om skipet her: https://www.ncl.com/fr/en/cruise-ship/spirit

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
52.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Honolulu. Overnatning i Honolulu

Efter vi er landet i Honolulu, indkvarteres vi på vores hotel og hviler ud efter vores rejse, så vi er klar til at udforske vulkanøerne den efterfølgende morgen.

Dag 2
Honolulu, Oahu. Mulighed for ø-rundtur med besøg ved tunnelbølgerne i surfernes paradis

Oahu er den mest kendte ø på Hawaii. Her finder man den berømte Waikiki Beach, Diamond Head, Aloha Tower og den berømte, amerikanske flådebase Pearl Habor.

Her ligger også Hawaiis hovedstad Honolulu, som er en moderne by med kulturel indflydelse fra både østen og vesten.

Honolulu er Hawaiis eneste store by og en smeltedigel af etniske grupper. De 350.000 indbyggere i selve byen repræsenterer folk fra hele Polynesien, fra Japan, Filippinerne, Kina og Vietnam. Og selvfølgelig fra USA. Der bor 950.000 indbyggere i det samlede storbyområde.

Den gamle bydel har stadig mange smukke bygninger fra 1800-tallet, hvor byen udviklede sig eksplosivt som udskibningshavn for bl.a. sandeltømmer, sukker og hvalfangstprodukter.

Dagens Albatros udflugt står derfor i Oahu’s tegn. Øen byder nemlig på meget andet end Honolulu og Waikiki Beach. Vi tager på en ø-rundtur med privat bus og får et godt indtryk af hovedøen, som er på størrelse med Fyn. I løbet af kort tid åbenbarer øen sig som en ægte paradisø. Flotte sandstrande, vulkaner og en unik natur.

Undervejs kan vi bl.a. nyde en fantastisk udsigt til billedskønne Diamond Head og Kahala-distriktet, som er kendt for store eksklusive villaer og resorts. Vi ser også det berømte Halona Blowhole, hvor vandet står som en gejser op gennem et hul i lavaklipperne, når bølgerne slår ind mod kysten. Et højdepunkt i løber at dagen bliver at nyde udsigten til Oahu’s mest fantastiske sceneri over Windward Oahu ved Nuuanu Pali Lookout.

På den nordlige del af øen – kaldet North Shore – er der masser af dejlige strande og næsten ingen hoteller. Her skal vi se surfernes foretrukne strand på nordkysten, Waimea Bay. Det er et storslået syn at betragte de enorme tunnelformede bølger, der slår langt ind over stranden og det gælder om at holde afstand, hvis man ikke vil trækkes med ud af havet. Vi betragter de vovehalse, der ikke lader sig skræmme af de tårnhøje bølger og kaster sig ud i surferkunsten, inden vi atter vender tilbage mod Honolulu.

Dagens kørestrækning er på cirka 180 km, og vi er på farten i cirka 8-10 timer. Vi stopper et sted undervejs for at købe frokost (ikke inkl.).

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 3
Honolulu, Oahu. En dag på egen hånd eller i selskab med rejselederen

Du kan vælge at bruge dagen i dag på egen hånd eller på at gå en tur i Honolulu i selskab med rejselederen. Måske har du lyst til at tage en dukkert på Waikiki Beach, slappe af på en strandbar til de bløde toner af sang fra en lokal singer songwriter eller noget helt tredje. Dagen er helt din egen.

Dag 4
Honolulu, Hawaii. Besøg ved Pearl Harbour og ombordstigning Afsejling kl. 19.00

I dag er det tid til at sige farvel til Honolulu, men inden vi når så langt, dykker vi ned i historien og starter dagen med et besøg ved Pearl Harbor, som ligger ca. 15 km nordøst for Honolulu.

Flådebasen er anlagt i en stor naturlig havn, som stadig er base for den amerikanske Stillehavsflåde. Den 7. december 1941 angreb ca. 350 japanske fly den amerikanske base. Blot to timer senere var flåden sænket, hvilket i høj grad var medvirkende til, at USA gik ind i Anden Verdenskrig.

Vi besøger museet og det store monument, der er rejst over slagskibet, USS Arizona, hvis besætning på 1.200 mand døde. En lille anekdote om monumentet er, at da storfilmen “Pearl Harbor”, som netop handler om japanernes angreb, blev optaget i 2002 med skuespilleren Ben Affleck i hovedrollen, havde producenten ikke tænkt på, at det store monument er sat over netop japanernes angreb, og monumentet optræder derfor i adskillige scener i filmen.

Efter besøget på basen, som stadig fungerer i dag – og i øvrigt er den største arbejdsgiver på Hawaii – kører vi mod krydstogtkajen, hvor vores dejlige skib venter på os.

Vi går om bord og herefter kan du gå på opdagelse på skibet, inden vi atter mødes til vores første middag til søs.

Dag 5
Nawiliwili, Kauai. Kauais charmerende havneby Ankomst kl. 08.00

Kauai er den ældste og nordligste af alle Hawaiiøerne. Eftersom den er så uberørt, mener mange også, at det er den smukkeste af dem alle. Kaptajn Cook var den første europæer, der opdagede Kauai, da han sejlede forbi Oahu, og Kauai var derfor den første hawaiianske ø, Kaptajn Cook besøgte. De store grønne bjergkæder midt på øen, som er op til 1.500 meter over havets overflade, udgør en stor del af den overdådige natur og pryder landskabet med smukke blomster og utallige grønne nuancer.

Kauai har ca. 57.000 indbyggere, og med undtagelse af hovedstaden Lihue er kun få huse højere end et palmetræ. Vi mødes på Kauai af store åbne områder, venlige mennesker og en generelt afslappet atmosfære.

Vi ligger ved kaj i naturhavnen Nawiliwili, blot et par kilometer fra Lihue. Selvom Lihue er øens største by, er den ikke ret stor, her bor nemlig kun 5.000-6.000 mennesker. Områdets bedste strand er Kalapaki Beach, som ligger lige i nærheden af havnen, men bliver beskyttet af molen og klipper mod de store bølger, så der er rart og roligt.

Har du lyst til at drage på udflugt, kan du tilmelde dig skibets udflugt til Waimea Canyon, den betagende kløft i hjertet af Kauai, der er en af ​​øens mest dramatiske naturlige seværdigheder. Waimea Canyon og dens regnbuefarver er skabt af de røde og brune nuancer af blotlagte vulkanske sten blandet med blå og grønne farver fra den frodig tropisk vegetation. Denne storslåede kløft er ca. 16 km lang, ca. halvanden kilometer bred og en lille kilometer dyb. Husk kameraet i dag, for det her postkort vil du formentlig gerne indfange.

(Skibets udflugter bestilles og betales enten hjemmefra ved online check-in på rederiets hjemmeside eller om bord. Der tages forbehold for udsolgte udflugter. Skibets udflugter vil være med engelsktalende lokalguide).

Dag 6
Nawiliwili, Kauai. En dag på egen hånd Afsejling kl. 14.00

Du kan bruge dagen i dag på at gå en tur i land eller blive om bord, alt efter hvad humøret er til. Først på eftermiddagen stævner vi ud fra Kauai og sætter kursen mod Maui – windsurfernes paradis.

Dag 7
Kahului, Maui. Porten til Mauis frodige landskaber Ankomst kl. 08.30, afsejling kl. 20.00

I 1880’erne blev Hawaiis første jernbane anlagt på Maui, da øerne satsede på sukkerdyrkning efter nedgang i hvalfangsten. Sukkerrørene skulle transporteres til nærmeste udskibningshavn, hvilket var her i Kahului. Byen oplevede et udbrud af pest i år 1900, hvorfor byen og havnen helt bevidst blev brændt ned til grunden – og derefter bygget op igen.

Byen, vi ser i dag, er resultatet af en meget struktureret byplanlægning fra 1948 forestået af sukkerkompagniet Alexander & Baldwin. Arbejderne i sukkermarkerne kaldte tidligere Kahului for “Drømmebyen”, da deres højeste ønske var at komme væk fra støvet på landet og flytte i egen lejlighed i byen.

I dag kan du vælge at deltage i skibets udflugt ad den berømte Hana Highway med lavaklipper, brusende vandfald, den barske nordlige kystlinje, frodige bjergskråninger svøbt i bregner og træer fyldt med tropiske frugter.

(Skibets udflugter bestilles og betales enten hjemmefra ved online check-in på rederiets hjemmeside eller om bord. Der tages forbehold for udsolgte udflugter. Skibets udflugter vil være med engelsktalende lokalguide).

Dag 8
Hilo, Hawaii. ”The Big Island” med Volcano National Park Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 16.00

I løbet af morgenen kommer vi frem til byen Hilo på den største ø i Hawaii-gruppen, som slet og ret hedder Hawaii, men også er kendt som “The Big Island”.

Geologisk er Hawaiiøerne dannet af et stort magmakammer, der gennem tiderne har sendt udbrud op gennem en oceanbund, der på dette sted langsomt bevæger sig mod nordvest. Det betyder, at øerne og vulkanerne mod sydøst er størst og yngst, hvorimod øerne mod nordvest er ældst og mest “nedslidte”. Faktisk strækker Hawaii-kæden sig under vandet langt mod nordvest. Med en alder på 800.000 år er selve Hawaiiøen således gruppens yngste medlem. Landskabet domineres af vulkanerne Kilauea, verdens mest aktive, Mauna Kea og Mauna Loa, der rejser sig godt 4.500 meter over havet. Vulkanerne er de højeste i Stillehavet og verdens højeste bjerge, når de måles fra deres udspring ved havbunden.

Øen Hawaii er ikke kendt for de lange hvide sandstrande, som de øvrige øer, men snarere et enestående og varieret landskab, der i frodighed overgår manges forestillinger. Hilo er beliggende på øens “windward”-side, hvor Nordøstpassaten giver mildt og fugtigt vejr året rundt – og giver grobund for et landskab, der er mere frodigt og grønt end andre steder på Hawaii.

Byen har bevaret mange af sine gamle træbygninger, og en gåtur gennem de smalle gader åbenbarer spændende detaljer, små butikker og caféer. Som så mange andre steder på Hawaii er befolkningen et etnisk miks fra hele Stillehavet.

Hvis du har lyst, kan du tilmelde dig skibets udflugt til Volcano nationalparken, hvor du kan opleve verdens mest aktive vulkan. Ifølge myten er Halemaumau-krateret hjemsted for ildens gudinde, Pele. I nationalparken bliver du klogere på øens vulkaner og for en dybere forståelse af, hvor helt unikt Hawaiiøriget er.

(Skibets udflugter bestilles og betales enten hjemmefra ved online check-in på rederiets hjemmeside eller om bord. Der tages forbehold for udsolgte udflugter. Skibets udflugter vil være med engelsktalende lokalguide).

Dag 9–13
På havet mod Alaska

Efter nogle skønne dage på Hawaii har vi nu god tid til at slappe af. Dagene til søs er er en stor del af rejsen og den helt rigtige måde at opleve livet på et krydstogtskib! Og der er masser at tage sig til: Nyd den skønne, afslappede rytme og fordøj de mange indtryk fra rejsen i fred og ro. Du kan læne dig tilbage med en bog i en liggestol på dækket eller deltage i nogle af de mange underholdningsarrangementer. Nyd ligeledes den gode mad og den gode service eller deltag i nogle af de mange aktiviteter, som foregår ombord. Vores rejseleder sørger naturligvis også for daglige aktiviteter og for at holde sammen på gruppen.

Du kan derudover slappe af ved poolen eller snuppe en tur i motionscenteret. Det er også i sig selv en oplevelse at cirkle rundt mellem skibets mange temarestauranter. Om aftenen kan du gå i teateret og opleve et af skibets imponerende shows, hvorefter seancen måske skal sluttes af i natklubben?

Dag 14
Icy Strait Point, fiskerbyen i ødemarken Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 20.00

Ved krydstogthavnen Icy Strait Point ligger Hoonah, den største bosættelse for tlingit-indianere i Alaska. Her har indbyggerne gennem generationer levet ved havet, der har været rigt på pukkelhvaler og spækhuggere, havoddere, helleflyndere og stillehavslaks. Det er stadigvæk muligt at se hvaler fra kysten.

I Hoonah kan man besøge byens konservesfabrik, som igennem årtier har dannet livsgrundlag for mange af indbyggerne. Fabrikken blev grundlagt i 1930, og den er blevet restaureret, så besøgende kan få indblik i livet her og i Alaskas historie. En anden mulighed er at tage med helikopter hen over landskabet eller vandre i naturen og spejde efter nogle af områdets mange dyr. Det er også oplagt at slappe af på en lokal restaurant og prøvesmage stedets specialiteter. Rejselederen kommer gerne med forslag til, hvordan dagen kan tilbringes og hjælper med tilmeldinger til skibets udflugter (betales om bord på skibet).

Dag 15
Juneau, Alaska. Den lille statshovedstad på kanten af isfjeldet Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 20.00

Området ved Juneau har næsten alt det, som Alaska kan byde på: spektakulær natur, fantastisk dyreliv og kilometer efter kilometer af uberørt ødemark væk fra de små isolerede kystsamfund, der tjener som byer i Alaska. Denne stat, som er adskilt fra det øvrige USA, blev købt af Rusland i 1867. Prisen var 7,2 millioner dollars.

Juneau er Alaskas hovedstad, og her bor næsten halvdelen af det sydøstlige Alaskas 75.000 indbyggere. Byen ligger på kanten af det enorme isfjeld af samme navn. Her er mere end 40 store gletsjere og 100 mindre, og bare få kilometer fra centrum ligger Mendenhall Glacier, som nok er den lettest tilgængelige gletsjer i Alaska.

Her kan man komme helt tæt på gletsjeren, og det er bestemt en oplevelse, man bør unde sig selv. Kysten ved Juneau er i sig selv utrolig rigt på dyreliv. Her er for eksempel 700 kilo tunge brune bjørne og 20 meter lange pukkelhvaler. Den varme japanske strøm, der luner kystvandene, fører også millioner af laks med sig hvert år. De kommer hertil for at gyde i de mange tusinder af mindre vandløb.

Livet i byen er væsensforskelligt sommer og vinter. Om sommeren flokkes turisterne for at opleve storbyen i ødemarken, mens politik er i højsædet om vinteren. Og året rundt har indbyggerne den store udendørs legeplads at boltre sig på med gode muligheder for blandt andet trekking, jagt og fiskeri.

Vær opmærksom på, at Juneau er en såkaldt tenderhavn, hvilket betyder, at vi sejles i land i de mindre såkaldte tenderbåde.

Dag 16
Glacier Bay, Alaska. Billedskøn gletsjersejlads langs kysten Sejlads fra ca. kl. 10.00 til kl. 16.00

Nationalparken Glacier Bay strækker sig over ca. 2.100 km2 med frodige regnskove, majestætiske bjerge og ældgamle gletsjere i hjertet af Alaskas enorme vidder. Udsigten her er ganske enkelt uforlignelig. Over det glasklare vand i Lituya-fjorden svæver de hvidhovede havørne dovent over os og foran os har vi de tårnhøje isvægge i gletsjerne Margerie og Johns Hopkins.

Hold øje med om der skulle være hvaler, der lægger deres vej forbi og bryder havoverfladen på det turkise vand, om en elg uforstyrret græsser langs kysten eller en bjørn er taget på fisketur ved bredden med sine store lapper som fiskekroge. Sørg for at have kameraet klar til at tage billeder af de imponerende tinder på Mount Fairweather og Mount Barnard, der danner baggrundstæppe for den oceaniske skønhed.

Vær opmærksom på, at tidspunktet for natursejladsen tæt ved land kan variere. Skibet og vores rejseleder vil oplyse om de nøjagtige tider.

Dag 17
Skagway, Alaska. På sporet af guldgraverne Ankomst 07.00, afsejling 17.00

Før guldfeberen i 1897 var Skagway og spøgelsesbyen Dyea, der ligger få kilometer derfra, små udørkner i en uendelig vildmark. Det var først, da kaptajnen, forretningsmanden og minearbejderen William Moore ankom til mundingen på Skagwayfloden i 1887, at en enorm udvikling sattes i gang.

Moore var af den opfattelse, at floden var den oplagte transportvej ind til potentielle guldforekomster i ødemarken, så han opførte en bjælkehytte, et savværk og et værft. Men da guldfeberen kom til Skagway i 1897, voksede byen så hurtigt, at Moores planer blev forkastet, og han blev nærmest smidt ud af byen af landmåleren Frank Reid, som senere kom til at spille en fremtrædende rolle i Skagways dramatiske historie.

Under guldfeberen, som varede fra 1897-1898, anslår man, at mere end 80.000 mennesker kom forbi Skagway, og det var på alle måder Det Vilde Vesten. En af dem, der kom hertil, var Jefferson Randolph Smith, den mest berygtede forbryder i Alaskas historie. Han havde en hær af voldsforbrydere og plattenslagere i ryggen, og selvom det næppe er mange af de hundreder af historier om ham, der er sande, så oprettede han rigtigt nok en telegrafstation, så guldgraverne kunne sende penge hjem – vel at mærke længe inden Skagway fik en telegraflinje!

Til sidst fik indbyggerne nok, og føromtalte Frank Reid endte i ildkamp med Smith. Smith blev dræbt, og Reid døde fire dage senere af sine skudsår. De ligger begge begravet på kirkegården Gold Rush Cemetary, som ligger lige uden for byen.

I dag er her anderledes fredeligt, men mange besøgende vil alligevel gerne mærke suset ved at begive sig ud i ingenmandsland i ødemarken. Den absolut smukkeste og bedste måde at gøre det på er en tur med jernbanen White Pass and Yukon Railway ind i bjergene til den canadiske grænse og tilbage. Turen arrangeres af skibet og kan bestilles og betales om bord.

Sørg endelig for at bestille turen kort tid efter ombordstigning, for billetterne kan blive udsolgt relativt hurtigt.

Rejselederen hjælper naturligvis gerne med det praktiske.

Dag 18
Ketchikan (Ward Cove), Alaska. Totempælenes hovedstad Ankomst kl. 12.00, afsejling kl. 20.00

Det er ikke længe siden, at den lille by Ketchikan var et råt og eksotisk skæringspunkt mellem kulturer. Mange kom hertil for at tjene store penge på træfældning i Alaskas enorme skovområder. Men på bare 15 år er byen blevet forvandlet til et turistcentrum, der har fået slebet kanterne af, og nu er det i særlig grad byens charme og områdets natur, som bringer besøgende til. I sommerhalvåret knejser de hvide krydstogtskibe højt over Ketchikan som nyanlagte, moderne bygninger på strøggaden Front Street. Når gangbroerne sænkes, strømmer passagererne ud i den lille by, for nogle timer senere at forlade de snoede gader igen.

Turisterne besøger som regel museet South Alaska Discovery Center, som viser områdets spændende natur og kultur. Her introduceres de til nationalskoven Tongass, hvor mennesker har levet i pagt med naturen i tusinder af år. Ketchikan er også fyldt med totempæle. Her er mere end 80 fordelt over hele byen, så du kan dårligt bevæge dig tre skridt uden at få øje på en. Husk regnfrakken i dag, for Ketchikan er et af de vådeste steder på Jorden, og den årlige mængde nedbør kan opgøres i meter.

Vær opmærksom på, at skibet lægger til kaj i Ward Cove ca. 13 km fra Ketchikans centrum. Der vil være shuttlebusser til Ketchikans centrum og retur til skibet (kan være mod betaling, så beregn ca. USD 20,- til transport).

Dag 19
The Inside Passage, Alaska. Naturskøn sejlads gennem strædet

The Inside Passage løber gennem den sydøstlige del af Alaska. De lokale kalder også The Inside Passage for Panhandle. Det er den smalle strimmel af staten Alaska, hvor øer, fastland, kystsamfund og bjerge mødes. Passagen går fra den canadiske grænse i syd til starten af bugten lige over Juneau og Skagway i nord. Øerne på den vestlige side af området giver god beskyttelse mod Stillehavets til tider barske vejr, og havnebyer som Ketchikan ligger mere eller mindre i læ, så man undgår for store bølger og medfølgende søsyge.

Regionen har et rigt dyreliv, i særdeleshed i havet, og der er mange smukke naturscenerier. Alaska er i det hele taget kendetegnet af en imponerende natur. Husk derfor at gå en tur op på dækket, og tag gerne en kikkert med, for der er ikke mange steder på kloden, hvor en dag på havet tager sig så tillokkende ud.

Dag 20
Vancouver, Canada. Orienterende byrundtur og indlogering på hotel Ankomst kl. 07.00

Vancouver er en af det amerikanske kontinents smukkest beliggende storbyer, og ved ankomsten kører vi rundt og får et indtryk af den. Vancouver ligger, ligesom San Francisco, i et bakket terræn, der sammen med de mange broer giver en flot udsigt over havet, små bugter og selve byen. Vancouver forener metropol og natur på skønneste vis, og få andre canadiske byer har et tilsvarende udbud af seværdigheder og attraktioner.

På vores tur gennem byen ser vi blandt andet Stanley Park, der dækker omtrent halvdelen af Downtown og er Nordamerikas, og en af verdens, største byparker. Foruden næsten 10 kilometer kystlinje, et par fine badestrande, legepladser, egern og vaskebjørne huser Stanley Park også det enorme, prisbelønnede Vancouver Aquarium (kan ses på egen hånd).

I udkanten af Stanley Park ligger desuden English Bay og West End med en perlerække af smukke victorianske huse. Vi ser også Nordamerikas næststørste Chinatown – et kulørt samlingspunkt for byens store kinesiske befolkning – og den gamle bydel Gastown, som er spækket med brostensbelagte gader, gaslamper og hyggelige spisesteder.

Vi tjekker ind på vores hotel, og resten af dagen er til fri disposition. Der er gode shoppemuligheder i byen – her er alt fra store shoppingcentre, små designerforretninger, secondhand- og vintagebutikker til markeder og butikker med friluftsudstyr.

Dag 21
Vancouver, Canada. Tid på egen hånd eller i selskab med rejselederen og hjemrejse

I dag er det blevet tid til at pakke alle oplevelserne i kufferten, så de kan komme sikkert med hjemad. Formiddagen er til fri disposition, og du kan også nå en bid frokost på en lokal restaurant, inden vi først på eftermiddagen sætter kursen mod lufthavnen, hvor flyet hjem mod Danmark venter.

Dag 22
Ankomst til København

Efter en begivenhedsrig rejse med store naturoplevelser, fascinerende kulturhistorie og spændende byliv lander vi i København.

Ørundtur på Oahu

Udflugten skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.
 
Heldagsudflugt (Honolulu, Oahu). Ø-rundtur bl.a. med besøg ved tunnelbølgerne i surfernes paradis (frokost ikke inkluderet)

Pris: kr. 1.798,- pr. person

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 52.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for opgradering af kahyt
 • Tillæg for udvendig kahyt med vindue kat. OB kr. 3.998,-
 • Tillæg for balkonkahyt kat. BB kr. 14.998,-
Tillæg for enkeltværelse/-kahyt
 • Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. IB kr. 19.498,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue kat. OB kr. 27.998,-
 • Tillæg for enkeltkahyt med balkon kat. BB kr. 49.698,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder.
 • Fly København – Honolulu og Vancouver – København med mellemlanding.
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen.
 • 3 overnatninger på hotel i Honolulu med morgenmad.
 • 16 nætters krydstogt med Norwegian Spirit i delt indvendig dobbeltkahyt.
 • 1 nat på hotel i Vancouver i delt dobbeltværelse med morgenmad.
 • Besøg ved Pearl Harbour.
 • Byvandring i Honolulu ved rejselederen.
 • Udflugter jf. program.
 • Helpension på krydstogtskibet.
 • Kaffe, te og isvand på krydstogtskibet.
 • All Inclusive Premium drikkepakke på krydstogtskibet.
 • 150 minutters wifi pr. kahyt på krydstogtskibet.
 • Morgenmad dagligt.
 • Skatter og afgifter om bord (kr. 2.535,- pr. person)
 • Alle øvrige skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
 • Eventuelle ekstra udflugter.
 • Tillæg for udvendig eller balkonkahyt.
 • Tillæg for enkeltværelse/-kahyt.
 • Måltider og drikkevarer i land.
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (beregn ca. USD 20,- pr. person pr. nat om bord)
 • Drikkepenge til chauffører, lokale guider samt stuepige på hotellet (beregn i alt ca. USD 30,- pr. person. Gæster med udflugtspakke bør beregne i alt USD 60,-).
 • Ø-rundtur på Oahu (kr. 1.798,-)
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 21 USD) Læs mere her.
 • Personlige fornødenheder.
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling).
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Visum til Cuba

Visum til Cuba er inkluderet i rejsens pris. Læs, hvordan du opnår visum til Cuba her: http://www.albatros-travel.dk/destinationer/caribien/cuba/visum

Hvordan er kahytterne på krydstogtskibet?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med minibar (mod betaling) og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Balkonkahyt

Kategori BB, dæk 10. Udvendig kahyt med egen balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udvendig kahyt med koøje

Kategori OB, dæk 5. Udvendig kahyt med koøje og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Indvendig kahyt

Kategori IB, dæk 5. To enkeltsenge eller dobbeltseng.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Før afrejsen

Pas
Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen af det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

ESTA - indrejsetilladelse til USA
Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på
https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa

Se også de generelle forhold vedrørende Albatros Travels rejser.

Før afrejsen

Pas

Når du rejser med Albatros Travel skal dit pas være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsen. Dette krav er i tilfælde af, at der skulle komme ændringer eller uforudsete hændelser på rejsen. Hvis du rejser med et pas der har under 6 måneders gyldighed, vil dette være på eget ansvar.  Alle lande har deres egne regler for gyldigheden på passet og disse kan ses på UM’s hjemmeside: https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum.

Børn skal være i besiddelse af eget pas uanset alder.

Er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter, når du møder i lufthavnen.

Indrejse USA

Der er krav om ESTA eller Visum til USA. Hvis du skal søge Visum, skal du søge i god tid og hvis du skal søge om ESTA skal du søge senest 72 timer inden afrejse.

Læs mere her: https://www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/usa/visum

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, bærbare computere etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen. Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

NCL – Free at Sea

NCL har lanceret et nyt koncept, de kalder ”free at sea”. Her kan man tilkøbe nogle fordele, man kan nyde på sit krydstogt. Dette har vi valgt, at vores gæster skal nyde godt af, men da vi har med grupper at gøre, er vi nødsaget til at vælge dette på forhånd, for alle gæster. På vores krydstogt vil der derfor være gratis wi-fi og Premium drikkepakke inkluderet.


Hvad indgår:
Drikkepakke (bredt udvalg af premium spiritus, fadøl, flaskeøl, vin i glas, cocktails, juice og sodavand)** og 150 minutters wifi pr. kahyt

**For gæster under 21 år, indbefatter pakken kun juice, sodavand og vand.
 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser