Amsterdam og Hollands blomster

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Lad dig omfavne af Hollands farvestrålende blomsterpragt, og gå på opdagelse i charmerende Amsterdam

Tag med til livsglade og kosmopolitiske Amsterdam, en storby med kulturskatte, historie og leben, der har bevaret sin intimitet og charme. Med et spindelvæv af kanaler, som i halvcirkler omfavner byen, er Amsterdam en helt unik oplevelse. Naturligvis skal du opleve Amsterdam under en kanalrundfart og nyde udsigten til flotte købmandshuse fra byens storhedstid. For den kunstinteresserede er Amsterdam et eldorado, og kunstnere som van Gogh og Rembrandt konkurrerer om din opmærksomhed. Uden for Amsterdam mødes vi af et landskab med dæmninger og kanaler, hvor hollænderne ufortrødent forvandler hav til land. Vi besøger også den verdensberømte blomsterpark Keukenhof, hvor der blandt andet dyrkes roser, liljer, narcisser og 800 tulipansorter. En fryd for øjet – og måske inspiration til din egen have?

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, City Break

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram 4 dage
Dag 1
Fly til Amsterdam vindmøllebyen Zaanse Schans
Dag 2
Amsterdam med blomstermarked og en tur på kanalerne
Dag 3
Blomsterparadiset Keukenhof og hollandsk ostegård
Dag 4
Amsterdam på egen hånd og hjemrejse

Hoteller

Mercure Amsterdam City Hotel

Vi bor på dette hyggelige 4-stjernet hotel lidt uden for Amsterdam centrum ved floden Amstel. I nærheden af hotellet kører der metro direkte ind til centrum på kun 10 min.   

De moderne værelser er blandt andet indrettet med TV, aircondition, gratis internet og hårtørrer.

I hotellets restaurant kan man forsyne sig med drikkevarer og her er det også muligt at spise frokost og aftensmad.

Det er meget begrænset med spisemuligheder nær hotellet og vi anbefaler derfor at man tager ind til hyggelige Amsterdam centrum og spiser middag, de aftener man er på egen hånd.

Joan Muyskenweg 10
1096 CJ Amsterdam
Netherlands

Tel: +31207219176

https://all.accor.com/hotel/1244/index.en.shtml

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly til Amsterdam vindmøllebyen Zaanse Schans
Ved den idylliske lille by Zaanse Schans nord for Amsterdam

Efter ankomst kører vi nord for Amsterdam til den idylliske lille by Zaanse Schans, som er kendt for sin store samling af vindmøller. Der findes kun et lille udvalg af frokostmuligheder i Zaanse Schans, og det kan derfor være en god idé at købe en sandwich eller snack med fra lufthavnen.

En stor del af Holland ligger under havets overflade, nogle steder så dybt som seks meter. Jorden holdes tør ved at bygge enorme dæmninger og ved pumpesystemer. Før man havde maskindrevne pumper brugte man vindmøller til at pumpe vandet væk. Området ved Zaanse Schans er som et friluftsmuseum, hvor 1700- og 1800-tallet bliver vakt til live med gamle træhuse, lader, vindmøller, butikker og værksteder. Den ældste vindmølle er fra 1600-tallet, og de står alle sammen på række i en labyrint af kanaler i et helt fladt landskab. Mere hollandsk bliver det ikke! Efterfølgende kører vi til Amsterdam og checker ind på vores hotel som ligger i udkanten af byen.

Om aftenen spiser vi middag sammen.

Dag 2
Amsterdam med blomstermarked og en tur på kanalerne
Cykler, blomster og kanaler symboliserer Amsterdam

Amsterdam er kendt for sin liberale attitude, rige kultur og de mange kanaler og museer.  Byen er definitivt en af verdens smukkeste, og særdeles interessant historisk set. Da vi bor i gåafstand til en af byens metrostationer, gør vi som rigtige hollændere og tager den hurtige metro ind til centrum af byen. Rejselederen starter med at tage os med på en byrundtur, hvor vi ser nogle af byens seværdigheder. Herefter vandrer vi videre til det berømte flydende blomstermarked Bloemenmarkt ved kanalen Singel mellem Vijzelstraat og Koningsplein. Her kan man købe unikke og smukke blomster og blomsterløg til gode priser. I nærheden finder man desuden butikker, som sælger kunst og souvenirs. Herefter er det tid til at sejle ud på kanalerne, som giver Amsterdam dens unikke stemning. Vi sejler på kanalerne forbi grønne træer, parkerede cykler, små caféer og flotte købmandshuse fra byens storhedstid i 1600-tallet. Overalt ligger de for Amsterdam så særlige husbåde fortøjet.

Om eftermiddagen har du tid til på egen hånd at udforske byen – og der er rigeligt at tage sig til. Amsterdam er en af Europas mest gæstfri byer, og den føles ret lille og intim, og det meste ligger i gåafstand fra centrum. Du kan for eksempel besøge Rijksmuseum, Van Gogh-museet og Rembrandt-museet, som er nogle af de mest populære museer, men der ligger også utallige mindre museer, som er værd at besøge, for eksempel Anne Franks hus, hvor hun skrev sin dagbog under 2. Verdenskrig. OBS. Det anbefales at købe entrébillet til museer hjemmefra, da der er risiko for at være udsolgt på stedet. I forhold til program, bør der ikke bestilles entré til før kl. 14 denne dag.

Vi tager metroen hjem igen til hotellet. Med byens metro kommer man nemt ind til centrum og tilbage igen til hotellet. Rejselederen viser os, hvordan det fungerer, så vi også på egen hånd kan opleve mere af Amsterdam. 

Dag 3
Blomsterparadiset Keukenhof og hollandsk ostegård
Blomsterparken Keukenhof

Foråret er den rigtige årstid at besøge Holland på. Landskabet mellem Amsterdam og Haag er præget af et hav af farvestrålende blomster. Vi besøger den verdensberømte blomsterpark Keukenhof, hvis navn betyder køkkenhave, men der er tale om et kæmpemæssigt areal med liljer, hyacinter, narcisser, roser, orkidéer og over 800 tulipansorter. I 1400-tallet blev der dyrket grøntsager til slottet i Teylingen. I dag kan man blandt andet beundre kunstneriske gartneres utrolige kreationer i drivhuse og haver med forskellige temaer.

Tulipanen kom til Europa fra Det Osmanniske Rige i 1500-tallet. Til Holland kom den med Carolus Clusius, en flamlænder, som blev chef for den nystiftede botaniske have i Leiden i 1590. Han prøvede forgæves at forhindre, at de eksklusive planter blev spredt, men snart var så mange løg blevet stjålet, at der opstod en industri med at sælge tulipaner, dog ikke så mange, da de var svære at masseproducere. Efterspørgslen gjorde tulipanerne særdeles dyrebare, hvilket lokkede flere til at dyrke dem. I 1600-tallets Holland blev tulipaner meget eftertragtede, og der udbrød et hensynsløst spekulationsmarked. Tulipanboblen eller tulipanmanien regnes for at være verdens første spekulationsboble, og som alle andre bobler brast den, og i løbet af en nat mistede tulipaner deres værdi og var pludselig ikke mere værd end andre planter.

Efter vores besøg ved Keukenhof kører vi ud på landet til en gammeldags ostegård fra det sene 1800-tal, hvor de gamle traditioner lever i bedste velgående, og hvor vi prøvesmager den lokale ost. Gården ligger på jord, som tidligere var havbund, men hvor vandmasserne er blevet holdt væk med dæmninger. Osten laves af mælk fra gårdens egne køer og krydres med ingredienser så som trøffel, hvidløg, purløg og ingefær. I Holland har man produceret ost siden 400-tallet, og i middelalderen opstod officielle markeder for mejeriprodukter, hvor både kvalitet og vægt blev kontrolleret. Vi spiser frokost på gården, inden vi vender hjem mod Amsterdam.

Dag 4
Amsterdam på egen hånd og hjemrejse
I spændende Amsterdam

Afhængig af flyets afgangstidspunkt, bliver der tid til på egen hånd at nyde lidt mere af Amsterdam.
Gå for eksempel på opdagelse i ostebutikker, eller køb nogle blomsterløg med hjem til haven. Når det er tid til at tage af sted, kører vores bus os fra hotellet til lufthavnen, hvorfra vi flyver hjem.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Amsterdam t/r
 • Tre nætter i delt dobbeltværelse (enkeltværelse mod tillæg)
 • 3 x morgenmad, 1 x let frokost og 1 x middag
 • Udflugter jf. program
 • Entré till Keukenhof
 • Bådtur på Amsterdams kanaler
 • 1 x metrobillet ind til Amsterdam centrum
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris.
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser