Andalusien Rundt

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Storslået historie og levende nutid

Andalusien er Spaniens hjerte med masser af smuk natur, spændende historie og en farverig kultur. På denne rejse oplever vi fortidens storhed ved det fortryllende Alhambra-palads – Granadas stolthed – og besøger Málaga, der er kunstneren Picassos fødeby.

Med på programmet er også Andalusiens hovedstad, Sevilla, den smukke bjergby Ronda samt, som noget helt specielt, besøger vi Cordoba samt Jerez de la Frontera med flamencoshow og meget mere. Denne rejse går til den berømte solkyst i en tid på året, hvor det ikke er bagende varmt, og det er derfor et af de bedste tidspunkter for et besøg.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 København – Málaga. Kort orienteringstur i Málaga og videre til hotellet i Málaga
Dag 2 Udflugt i Málaga
Dag 3 Udflugt til Granada og Alhambra. Byvandring i Granada og besøg i Alhambra-paladset
Dag 4 Udflugt til Ronda
Dag 5 Málaga – Sevilla og udflugt til Cordoba
Dag 6 Udflugt til Sevilla med byrundtur, gåtur i den historiske bydel
Dag 7 Udflugt til Jerez de la Frontera, hesteopvisning og sherry-vinsmagning samt afskedsmiddag og flamencoshow i Sevilla
Dag 8 Fly Málaga – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Málaga. Kort orienteringstur i Málaga og videre til hotellet i Málaga

Vi flyver fra Danmark til Málaga. Herfra tager vi en kort orienteringstur i Málaga, før vi fortsætter til vores centralt beliggende hotel i selve Malaga. Hotellet er placeret kun et stenkast fra katedralen og få minutter fra andre seværdigheder. Stranden ligger kun små 15 minutters gang fra hotellet og er et oplagt mål for en lille vandretur.

Efter indkvarteringen på Hotel Don Curro bliver der tid til lidt afslapning og måske lille gåtur rundt i byen, indtil vi nyder velkomstmiddagen på hotellet.

Dag 2
Udflugt i Málaga
Hyggelige Malaga

I dag skal du udforske den fantastiske storby Málaga, der er regionens næststørste by. Byen har 560.000 indbyggere og er centrum for Costa del Sol. H.C. Andersen elskede Málaga, og der står i dag en statue af ham på hovedgaden. Efter hans besøg i byen i 1862 skrev han: ”I ingen af Spaniens Byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga; Folkelivet, Naturen, det åbne Hav, hver især så rig og uundværlig for mig, fandt jeg her, og dertil det mig endnu vigtigere, jeg fandt elskværdige Mennesker.”

Denne søfartsby er en smeltedigel af forskellige folkeslag. Fønikerne kom fra havet og grundlagde Malaca, som de kaldte byen. Herfra sejlede man ud til hele Romerriget med fisk, silke, figner, rosiner og mandler.

Senere, under det arabiske herredømme, blev Málaga forvandlet til en af de mest betydningsfulde byer i regionen. Da spanierne fandt Amerika, blev byen centrum for handlen mellem kolonierne, og blev således et af de vigtigste handelscentre i Spanien. Senere var det tekstil- og jernindustrien, der holdt gang i hjulene, indtil slutningen af 1800-tallet, hvor disse industrier oplevede nedgangstider, og byen døde hen, indtil turismen gjorde sit indtog og igen satte Costa del Sol på europakortet.

Vi begiver os ud på en lille vandretur gennem den fascinerende storby. Vi ser den store markedshal, hvor smukke opsætninger af frugt og grøntsager lokker med deres mangfoldige farver, her ligger friske fisk og røber nærheden til det gavmilde Middelhav, og duften af krydderier stimulerer appetitten. Vi kommer frem til det lille hjørnehus på Plaza de la Merced, hvor byens store søn, maleren Pablo Ruiz Picasso, blev født. Her finder vi et lille, men interessant Picasso-samling, hvor både litografier, keramik og andre af Picassos værker kan ses.

Vi besøger den smukke katedral med det manglende tårn, som derfor kaldes ”La Manquita” – den enarmede kvinde – samt det mauriske fæstningsværk Alcazaba. Det imponerende bygningsværk bestod tidligere af over 100 tårne og moskéer og rummer stadig små hyggelige patioer og smukke haveanlæg. Alcazaba kaldes "Málagas Alhambra”, og man forstår hvorfor, hvis man først ser det.

Fra frokosttid vil resten af dagen være til fri disposition, så det er muligt enten at tage med tilbage til hotellet eller blive ude i byen på egen hånd.

Dag 3
Udflugt til Granada og Alhambra. Byvandring i Granada og besøg i Alhambra-paladset
Det storslåede Alhambra-palads

Granada er en af Spaniens smukkeste byer og stedet, hvor den arabiske og den kristne kultur mødes. Det er også her, man finder det verdensberømte Alhambra-palads, som UNESCO har erklæret for verdenskulturarv. Alhambra, som anses for at være et af verdens smukkeste monumenter, er et kompleks af paladser, fæstninger og fyrsteboliger, der ligger majestætisk med de sneklædte Sierra Nevada-bjerge i baggrunden. Alhambra er bygget og udbygget af forskellige arabiske herskere, og måske har det tidligere ørkenfolk dristigt forsøgt at udfordre skønheden i det ventende evige paradis, ved at skabe et lignende paradis på jord. De arabiske herskere forsøgte at overgå hinandens byggerier, og hvor end man bevæger sig, er smukt udskåret marmor, rindende vand og smukke paladsbygninger med til at skabe en eventyrlig stemning. Alhambra er et sted, der hverken i harmoni eller skønhed står tilbage for de hinsides ”Himmelske Haver”.

Højere oppe på bjerget ligger sultanens sommerslot, Generalife, hvis haver om muligt er endnu skønnere end Alhambras. Høje cypresser viser vejen til det lille slot, hvor appelsintræer, timianbuske, lavendelplanter, roser, laurbær og liljer udsender fortryllende dufte. Heroppe står tiden nærmest stille.

Granada blev islams sidste bastion på Den Iberiske Halvø, inden kongeparret Ferdinand og Isabella sendte de sidste arabere ud af landet i 1492. Kort tid efter ændrede kongeparret verdenshistorien, da de sendte Christoffer Columbus på opdagelsesrejse. En færd, der kom til at ændre Spaniens fremtid drastisk.

Inden vi besøger Alhambra, får vi sammen med rejselederen tid til at se lidt nærmere på den dejlige by Granada med en gåtur i centrum. Hvis du har lyst, kan du besøge Capilla Real, det kongelige kapel, hvor dronning Isabella og kong Ferdinand ligger begravet; eller den majestætiske katedral, der er et mesterværk inden for spansk klassicistisk arkitektur. Byen har mange dejlige pladser samt hyggelige butikker, og på det gamle silkemarked finder du alskens varer. Efter besøget i Alhambra vender vi tilbage til hotellet. (Køreafstand til Granada og Alhambra er ca. 140 km, køretid 2 timer hver vej.)

Ved ankomsten tilbage til hotellet i Málaga er resten af dagen til fri disposition.

Dag 4
Udflugt til Ronda
Puente Nuevo-broen i Ronda

Ronda befinder sig midt i et vildt klippemassiv og bjerglandskab bag kysten, på 100 meter høje klippevægge, der er delt i to halvdele af den dybe Tajo-kløft. Det er her, Spaniens ældste tyrefægterarena ligger, og det er også her, at håndværkeren Pedro Romero begyndte at bruge et rødt klæde til tyrefægtning.

Puente Nuevo-broen er en anden seværdighed i Ronda, som forbinder de to bydele. Det tog 42 år at bygge broen, der ligger på det højeste og smalleste sted i Tajo-kløften. Broen er bygget i 1700-tallet, og herfra har man en fantastisk udsigt ned over kløftens dyb, 90 meter længere nede. Domkirken Santa María la Mayor er også et besøg værd. Kirken var oprindeligt en moské, og den gamle minaret er siden blevet ombygget til et klokketårn. Inde i kirken ses det, at barokalter og apsis er blevet bygget med domkirken i Málaga som forbillede. Vi besøger også det smukke Casa del Bosco, der blev bygget af Don Juan Bosco, der ikke selv nåede at bo i huset inden sin død. Huset bliver nu brugt som pensionat og plejehjem for præster. (Afstand til Ronda er 100 km, køretid ca. 1 time 45 min. hver vej.)

Aftenen er fri til egen disposition i det smukke Málaga.

Dag 5
Málaga – Sevilla og udflugt til Cordoba
La Mezquita blev opført i år 780

Fra morgenstunden forlader vi vores hotel i Málaga og kører mod Andalusiens hovedstad, Sevilla. Vi lægger vejen forbi Cordoba, hvor besøger den imponerende bygning, La Mezquita, der er et mesterværk indenfor islamisk arkitektur.

Efter at araberne i år 711 erobrede store dele af Den Iberiske Halvø, gjorde de Cordoba til hovedstad. Som muslim kunne man naturligvis ikke have en hovedstad uden en moské, og bygningen af en sådan begyndte i år 780 på ordre af kaliffen Abd al-Rahman 1.

Store dele af det arkitektoniske vidunder, der er med på UNESCO’s verdensarvsliste over klodens mest bevaringsværdige lokaliteter, kan stadig beundres i dag, omend i en lidt reduceret udgave. Efter at de kristne i slutningen af 1400-tallet havde generobret området, lå La Mezquita nemlig tilbage som en torn i øjet på de nye katolske magthavere.

Den spanske kong Carlos 1. besluttede i 1523 derfor at få opført en katedral inde i selve moskéen og ved den lejlighed rev man mange af de oprindelige bygningsdele ned. Katedralen er i sig selv et enestående bygningsværk, men kongen fortrød angiveligt sin beslutning om at opføre den inde i moskéen med ordene: ”Vi har ødelagt noget, der var enestående i verden”.

Vi går også en tur i den historiske bydel og besøger Sinagoga de Cordoba, der er opført i 1315 og angiveligt var en privat synagoge, tilhørende en jødisk rigmand. Det er dog ikke den eneste fortælling om synagogen og vi vil høre mere herom under besøget.

Vi forlader Cordoba og kører mod Sevilla, hvor vi skal overnatte på et dejligt hotel i Dos Hermanos, hvor vi blandt andet finder det smukke Alperiz Palace og Almona bygningen, der er anses for en vigtig del af Andalusiens arkitektoniske og historiske arv.

Der er flere gode restauranter i Dos Hermanos, hvor det er muligt at nyde et godt spansk måltid på egen hånd.

Dag 6
Udflugt til Sevilla med byrundtur, gåtur i den historiske bydel
Plaza de Espana i Sevilla

I dag skal vi ind til centrum af Sevilla, byen der er et lille paradis på jord, hvor små hyggelige pladser med palmetræer og tusinde farver blandes med livsglæde og passion. Klokketårnet La Giralda symboliserer byens brogede historie og står i dag som et smukt billede på datidens tolerance; et klokketårn opført i maurisk stil som en hyldest til kristendommen. Her har alle folkeslag været; visigoter, romere og arabere – alle har de efterladt sig spor.

Byen var i 1500-tallet den vigtigste havneby i Spanien, og det var her, skibene fra Den Nye Verden lagde til med deres laster af guld og rigdomme. Alt blev indregistreret ved Torre del Oro, Det Gyldne Tårn, langs Guadalquivirs bredder, mens den kosmopolitiske by blev befolket med handelsfolk, navigatører, kunstnere og poeter. Sevilla blev Spaniens rigeste by, og i dag siges det populært, at ”Madrid er Spaniens hovedstad, men Sevilla er verdens hovedstad”.

Det var i denne by, at figurer som Carmen, den mytiske Don José og sågar de to romerske kejsere Trajan og Hadrian blev født. Her fødtes også den spanske kunstner Velazquez, der meget passende fik tilnavnet ”El Sevillano”. Vi starter med en panoramasightseeing i byen og kommer forbi nogle af byens store seværdigheder: operaen, den smukke tyrefægterarena, området for Expo 92’-udstillingen og tobaksfabrikken, hvor Carmen sad og rullede cigarer.

Herefter går vi en tur i Sevillas historiske bydel. Vi besøger det legendariske jødiske kvarter Barrio Santa Cruz, der er kendt fra operaerne ”Barberen i Sevilla” og ikke mindst Bizets fantastiske ”Carmen”. I det pittoreske kvarter får vi et glimt af det ægte Spanien med små listige gyder, herskabspalæer, gårdspladser med duftende blomster og svalende springvand, hvidkalkede bygninger, tapasbarer og en stemning, der hensætter en til en svunden tidsalder.

Vi besøger byens berømte domkirke, der ud over at være verdens tredjestørste kirke er verdens største gotiske kirke. Kirken er en mageløs bygning af uhørte dimensioner, der blandt andet rummer 30 kapeller og et gravmæle for Christoffer Columbus. Her kan du også beskue den enorme, guldbelagte altertavle, der er den mest imponerende af slagsen i hele Spanien.

Tilbage i Dos Hermanos kan man nyde aftenen på hotellet eller gå ud og finde en lokal restaurant på egen hånd. Rejselederen er altid behjælpelig med forslag og hjælp.

Dag 7
Udflugt til Jerez de la Frontera, hesteopvisning og sherry-vinsmagning samt afskedsmiddag og flamencoshow i Sevilla
Ordet "sherry" kommer fra Jerez

I dag skal vi på en udflugt til sherryens hjemby Jerez de la Frontera. Vi besøger en hyggelig vinkælder, hvor vi smager på de velsmagende dråber og hører om produktionen, der har lange traditioner bag sig. Ordet "sherry" kommer af Xeres (Jerez). Vine fra forskellige år er ældet og blandes ved hjælp af et specielt system før aftapning, så en flaske sherry normalt ikke vil bære en bestemt årgang og derfor kan indeholde en lille andel af meget gammel vin. Sherry betragtes af mange vinanmeldere som en "forsømt vinskat".

Vi oplever, hvordan de spanske heste danser ved et show i La Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre, Den Kongelige Andalusiske Skole for Hestekunst, der har dedikeret deres arbejde på at bevare de klassiske spanske traditioner i hesteopdræt og opvisninger. Vi vil nyde en opvisning, der er en form for ballet, udført af ryttere og deres heste i et nøje koreograferet show.

Vi kommer også rundt i byen, hvor vi blandt andet har mulighed for at passere San Miquel kirken og den lille, men smukke katedral, Catedral de Jerez de la Frontera. Hen ad eftermiddagen kører vi tilbage mod Sevilla og vores hotel i Dos Hermanos.

Om aftenen nyder vi en dejlig afskedsmiddag på en lokal restaurant i Sevilla og efterfølgende går vi sammen til Tablao Flamenco i det historiske centrum af byen, hvor vi skal opleve et ægte andalusisk flamencoshow.

Dag 8
Fly Málaga – København
Efter morgenmaden begiver vi os til lufthavnen i Málaga for hjemrejse til Danmark.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Málaga t/r
 • Lokal transport jf. program
 • Udflugter til Málaga, Ronda, Sevilla, Granada, Jerez de la Frontera og Alhambra
 • Flamencoshow i Sevilla
 • Sherry vinsmagning i Jerez de la Frontera
 • Entréer jf. program
 • Indkvartering på hotel i Málaga i delt dobbeltværelse
 • Indkvartering på hotel i Dos Hermanos i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dag 2 – 8
 • Velkomstmiddag og afskedsmiddag
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguide (beregn ca. 8 euro)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Frist for bestilling af rejsen

Rejsen skal bestilles senest den 29. marts 2017.

Vejret

Andalusien er det sted i Europa, der har flest solskinstimer. I november, januar og februar måned byder solkysten på hele 170 solskinstimer – til sammenligning har Paris 54-75 solskinstimer og København 43-54 timer per måned. De gennemsnitlige dagtemperatur ligger på 20 grader i november måned svarende til Danmark i august. Det kan naturligvis regne i Andalusien, men regnen falder oftest som korte, kraftige byger. (kilde: dmi.dk).

Udflugten til Alhambra

Alhambra hører til et af de mest eftertragtede steder at besøge i Spanien, og det kan være svært at få billetter dertil. Det betyder, at vi til tider bliver nødt til at ændre dagen for udflugten til Granada. Det er specielt svært at få billetter til Nazaride-paladset med løvegården (der lukkes p.t. kun 8.800 personer ind om dagen). Så det kan i yderst sjældne tilfælde ske, at vi ikke har mulighed for at komme ind i denne afdeling af det store paladskompleks. I så fald bruger vi tiden på andre dele af det kæmpestore område, fx Generalife. Bemærk dog, at dette kun er hændt én gang siden 2009.

Deltagerantal

Denne rejsedato kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen, eller foreslå en anden dato – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, du som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Forlængelse/ændringer

Rejsen sælges som en hel “pakke“, og ved ændringer vil det ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der ikke benyttes.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from en fin tur med spændende oplevelser Turen var overordnet god, men vi syntes godt det kunne være oplyst på forhånd at del var en ældre gruppe pensionerede landmænd fra foreningen Gefion der på grund af manglende deltagelse fra deres medlemmer, fik Albatros til at fylde op med deres kunder for at have nok personer til rejsen.
Date published: 2017-10-06
Rated 4 out of 5 by from Andalusien rundt Rigtig spændende med masser af historie og kultur! God dansk guide ...ikke så god lokal guide i Sevilla . Hun var svært at forstå , dårlig engelsk og dårlig lyd. God morgenmad på begge hoteller. Lange gåture som bør fremgå af rejsebeskrivelsen .
Date published: 2017-10-11
Rated 4 out of 5 by from Glimrende rejse med gode oplevelser I kunne godt have oplyst rejselederens navn i afrejsepapirerne. Rejselederen Casper skal have stor ros, han var rigtig god. Hotellet i Dos Hermanos var fint, men måtte godt have ligget i Sevilla. En rejse med mange gode højdepunkter.
Date published: 2017-10-07
Rated 4 out of 5 by from En god rejse rundt i meget af Andalusien Rejsen var spændende men noget kompakt. Rejselederen Casper Spliid var rigtig god. Lidt større viden om landbrug kunne være ønskelig.
Date published: 2017-10-06
Rated 4 out of 5 by from En god tur med mange højdepunkter Virkelig en kulturrejse, med mange store seværdigheder. Guiden var meget vidende om de store seværdigheder vi besøgte.
Date published: 2017-10-06
Rated 5 out of 5 by from En fin rejse med mange gode oplevelser Vi havde en rigtig god guide, der viste en masse om Spanien og området og de seværdigheder vi så
Date published: 2017-10-07
Rated 4 out of 5 by from En dejlig rejse med mange gode oplevelser,super rejseleder. god rejse med indhold. der måtte gerne have været lidt mere fritid.
Date published: 2017-10-05
Rated 5 out of 5 by from Spændende rejse Alletiders spændende rejse med ligeså spændende og god rejseleder.
Date published: 2017-10-10
 • y_2019, m_5, d_26, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_da_DK, sid_ESRTR09, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

ESRTR09BDK