Arktisk juleeventyr i Nordgrønland

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Hvid jul i isbjergenes hovedstad

Der er vel ikke noget bedre sted at fejre julen, end tæt på Nordpolen?

Julen i Grønland fejres med mange levende lys og et hav af de karakteristiske rød-orange julestjerner, som stort set ses i alle vinduer. Glæd dig til en vandretur over Sermermiuts sprøde hvide slette, knitrende frisk vinterluft i lungerne, en 3-retters velkomstmiddag, juleaften med julegudstjeneste og en rundtur gennem isbjergenes hovedstad, Ilulissat. Der bliver rig mulighed for at udforske den snedækkede by, prøve en tur i vintersauna med isbad, opleve en grønlandsk kaffemik og måske er det også på tide at prøve en tur på snescooter eller hundeslæde? 

Juleaften fejrer vi med noget nær snegaranti og et veldækket julebord på vores hotel. Her på Hotel Hvide Falk bor vi tæt på centrum med en smuk udsigt over havet, men vi bor også tæt på værksteder og butikker, hvor du kan gøre helt særlige grønlandske juleindkøb.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Jul og nytår

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Danske kroner

Dagsprogram
Dag 1 Fly København - Ilulissat. Byvandring og velkomstmiddag på Hotel Hvide Falk
Dag 2 Sneskovandring til Sermermiut-sletten, udsigt over den mægtige Isfjord og mulighed for at komme i vintersauna
Dag 3 Juleaften med julegudstjeneste og middag
Dag 4 Jagten på det forunderlige nordlys og dejlig grønlandsk kaffe
Dag 5 Tid på egen hånd. Mulighed for hundeslædekørsel i den sprøde grønlandske sne
Dag 6 Mulighed for snescootereventyr i Ilulissats hvide landskaber og kaffemik hos lokal vært
Dag 7 Hjemrejse

Hoteller

Hotel Hvide Falk

 • Hotel Hvide Falk klædt i hvidt

Hotellet ligger lige midt i byen med fantastisk udsigt ud over Diskobugten og Isfjorden. Restauranten serverer retter af glimrende international standard baseret på friske grønlandske råvarer, og du kan forkæle smagsløgene med retter fra det thailandsk-grønlandske køkken skabt af hotellets thailandske chefkok. I hotellets bar er det muligt at nyde en drink skønt akkompagneret af det smukke syn af drivende – eller måske fastfrosne isfjelde.
Værelserne er lyse og venligt indrettet og har eget bad og toilet, TV, telefon samt internetforbindelse mod betaling.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
18.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København - Ilulissat. Byvandring og velkomstmiddag på Hotel Hvide Falk
Ilulissat er i dag Grønlands tredjestørste by

Vi flyver fra København tidligt om morgenen og ankommer til Ilulissat omkring middag. Efter ankomsten til Ilulissat bliver vi indlogeret på vores hotel i centrum af byen med skøn udsigt til Diskobugten. Albatros’ meget erfarne rejseleder holder i løbet af dagen et introduktionsmøde om Ilulissat og de forskellige udflugter og oplevelser, der venter os i løbet af rejsen. Når vi har indlogeret os og fået det hele på plads, går vi en tur og lærer byen at kende.

Det var i Ilulissat, at polarforskeren Knud Rasmussen blev født, såvel som hans gode ven, den eminente hundekusk Jørgen Brønlund, der omkom under Danmarksekspeditionen for over hundrede år siden. I de mere end 250 år, som er gået siden Ilulissats grundlæggelse, er byen vokset støt og er i dag Grønlands tredjestørste med mere end 4.500 indbyggere. De fleste af byens beboere lever af fiskeri eller af fiskeindustrien.

Det er en meget levende og hyggelig by med et udbud af kulturelle attraktioner, som f.eks. Knud Rasmussens fødehjem og kunstmuseet, der har en samling af Emanuel A. Petersens malerier. Hen på eftermiddagen tager vi sammen ud på en kulturhistorisk byvandring, hvor vi får en dybere forståelse af den grønlandske kultur, byens historie og det moderne liv, der leves her 300 kilometer nord for polarcirklen. Undervejs besøger vi ”brættet”, hvor dagens fangst af fisk og vildt sælges, vi besøger fiskerne på havnen og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zions kirken.

Om aftenen er der velkomstmiddag på hotellet, hvor vi lærer hinanden bedre at kende.

Dag 2
Sneskovandring til Sermermiut-sletten, udsigt over den mægtige Isfjord og mulighed for at komme i vintersauna
Det vintervidunderlige Ilulissat

I dag bruger vi formiddagen på en lidt længere gåtur til Sermermiut sletten cirka to kilometer syd for Ilulissat. Vi vandrer gennem snedækkede dale og smukke bjerge, inden vi når selve Isfjorden, som er optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Vores snesko og skistave gør, at vi kan bevæge os nemt gennem vinterlandskabet og nyde det fantastiske område.

Vores erfarne guider vil vælge en rute med de bedste udsigtspunkter til sightseeing og billeder og tilpasse den til vejrforholdene og gruppens fysiske formåen. Derudover vil guiden fortælle om floraen og faunaen, og dele ud af sin viden om både det nye og gamle Grønland. Som vi sætter vores fødder på Ilulissat Isfjord, der er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste, vil vi bevæge os mellem vægge dækket af sne og is, nyde det forstørrede panorama af hundeslæde-vejen, se frosne søer og floder, og opleve isbjerge, der glimter under det flotte gyldne vinterlys. 

Der findes også mulighed for at nyde lidt ekstra luksus i forbindelse med dit ophold i Ilulissat. Hvorfor ikke booke saunagus i byens flotteste sauna, med en fantastisk udsigt over kirkebugten? Hotellets gusmester blander olier til jer, der gør oplevelsen lidt ekstra lækker. 

(Vinter Sauna Delux er ikke inkluderet i rejsens pris. Se prisen under beskrivelsen af udflugterne separat nedenfor).

Dag 3
Juleaften med julegudstjeneste og middag

Det er muligt at deltage i gudstjenesten denne juleaftensdag i byens kirke, og måske opleve de smukke to- og trestemmige vokaler fra byens kirkegængere.

”Julen er ikke fuldkommen, uden de har deltaget i en julegudstjeneste, og her er en af de obligatoriske salmer ’Guuterput’ (Vor Gud)”

I aften er det juleaften – og vi skal naturligvis nyde en herlig julemiddag på hotellet med lidt musik og hygge.

Dag 4
Jagten på det forunderlige nordlys og dejlig grønlandsk kaffe
Nordlys der slynger elektrisk ladede partikler mod jorden

Hvis der er lovende nordlysudsigter, får vi en grundig introduktion til, hvordan du bedst tager billeder af det atmosfæriske fænomen, før vi begiver os ud om aftenen. Vi kan ikke garantere nordlys, hverken denne aften eller de øvrige, men det er sæson for det, og heldet skal helt sikkert opsøges denne såvel som de øvrige dage, når mørket har magt.

Er der nordlys, går vi væk fra kraftigt oplyste bygninger og gader, så vi ikke bliver generet af det kunstige lys, og så krydser vi fingre for, at forholdene er ideelle til nordlys denne aften. Når vi er tilbage igen, nyder vi et glas grønlandsk kaffe i hotellets hyggelige restaurant.

Dag 5
Tid på egen hånd. Mulighed for hundeslædekørsel i den sprøde grønlandske sne
Transport over isen på ægte grønlandsk vis

Om formiddagen har vi muligheden for at komme ud på en uforglemmelig hundeslædekørsel. Kusken tager dig med sine hunde ud til slædesporene bag byen, og i det vinterdæmpede landskab høres kun de rolige lyde af knirkende sne, halsende hunde og slædeførerens små ordrer. En helt enestående oplevelse! Slædehunden er ikke et kæledyr, men et vigtigt arbejdsdyr for fangere og fritidskuske. Den intelligente hund er perfekt bygget til grønlandske forhold og kan tåle hård kulde og udholde sult i længere tid.

I modsætning til de lignende artsfæller på det nordamerikanske kontinent, Alaskas malamut- og huskyhunde, samt de sibiriske huskies, har de grønlandske slædehunde ikke været opblandet med udefrakommende hunde. Det betyder, at slædehunden i Grønland genetisk set har bevaret alle de kvaliteter og egenskaber, der skal til for at klare sig bedst muligt i den barske grønlandske natur.

(Udflugten er ikke inkluderet i rejsens pris. Se prisen under beskrivelsen af udflugterne separat nedenfor).

Dag 6
Mulighed for snescootereventyr i Ilulissats hvide landskaber og kaffemik hos lokal vært
På snescooter hen over den grønlandske sne

Vi besøger Ilulissat, som ligger ved 69 grader nord, mens kalenderen røber, at det er mørketid. Mørketid betyder dog ikke, at dagen er sort som kul, da solen fra formiddag til eftermiddag befinder sig lige under horisonten, og vi kun er nogle uger fra, at den viser sig igen.

Sammen med vores lokalguide og moderne snescootere giver vi dig muligheden for at opleve det fantastiske landskab i Ilulissats ubeboede område. Snescooterens fleksibilitet giver os mulighed for at udforske snedækkede dale og bjerge, tilfrosne søer, fjorde og havis på en anderledes måde.

På baggrund af sne-, is- og vejrforhold vil vores guide lave ruten. En mulighed kunne være at besøge den lille Oqaatsut-bygd 20 kilometer nord fra Ilulissat, hvor der bor 25 inuitter året rundt. Halvvejs byder vores snescooterguide på lidt termokande te- eller kaffe, så vi kan få varmen igen.

Eftermiddagen bruger vi på at tage til kaffemik. Kaffemik har historisk været måden, man har markeret de store dage i livet på i Grønland. Traditionen lever stadig i bedste velgående, og uanset om det er dåb, første skoledag, konfirmation, bryllup, fødselsdag eller noget helt andet, så inviterer grønlænderne deres familie, venner og bekendte til kaffemik.

Til denne kaffemik bliver vi inviteret indenfor hos en lokal vært, som vil servere kaffe, te og forskellige traditionelle kager, der er en vigtig del af enhver kaffemik. Værten vil fortælle om baggrunden for traditionen, og hvor stort et arbejde det kan være, hvis der kommer rigtig mange mennesker.

Traditionelt bliver kaffemik holdt som et åbent hus, hvor de inviterede kommer forbi i løbet af dagen og bliver i kort periode. Til denne private kaffemik bliver vi dog længere, og det er en oplagt mulighed til at lære om den grønlandske kultur og det moderne Grønland. Her vil være masser af tid til at spørge og få svar på de spørgsmål, I må have om Grønland, mens I nyder det gode værtskab og de søde sager.

(Udflugterne er ikke inkluderet i rejsens pris. Se prisen under beskrivelsen af udflugterne separat nedenfor).

Dag 7
Hjemrejse

Efter morgenmad er der transport til lufthavnen og hjemrejse. Ankomst til København om aftenen (dansk tid). Vi siger farvel til det smukke vinterhvide grønlandske landskab for denne gang – og måske på gensyn.

Tilkøbsudflugter

 • Vintersauna Deluxe (cirka 1,5 timer) 189 dkk
 • Hundeslædetur i Ilulissats bagland (cirka 2 timer) 1.498 dkk 
 • (Mulighed for at leje varmt vintertøj til udflugten)
 • Snescootertur i arktisk terræn (cirka 3 timer) 1.498 dkk
 • Kaffemik hos en grønlandsk familie (cirka 2 timer) 248 dkk
 • Måltidspakke med 4 x aftensmad og 5 x frokost (kr. 2.025,- pr. person)

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 18.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
0,–
Tillæg for opgradering
 • Enkeltvaerelse med Balkon: kr 1200,- 
 • Enkeltvaerelse med Bayview: kr 2400,- 
 • Enkeltvaerelse med Balkon og Bayview: kr 3600,- 
   
 • Dobbeltvaerelse med Balkon: kr 600,- pr. person
 • Dobbeltvaerelse med Bayview: kr 1200,- pr. person
 • Dobbeltvaerelse med Balkon og Bayview: kr 1800,- pr. person
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Byvandring i Ilulissat
 • Indgang til Knud Rasmussens fødehjem og kunstmuseet
 • Sneskovandretur til Sermermiut-sletten med madpakke
 • Informationsmøde i Ilulissat
 • Al nødvendig lokal transport
 • Udkig efter nordlys med grønlandsk kaffe
 • 6 nætter på Hotel Hvide Falk i Ilulissat i delt dobbeltværelse eller enkeltværelse med eget bad og toilet
 • Morgenmad dagligt  
 • Velkomstmiddag dag 1 (exkl. drikkevarer)
 • Julemiddag på hotellet på juleaften
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tilslutning med dansk indenrigsfly i Danmark
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 16 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Vintervejret i Grønland

Vi rejser i december; således kalendermæssigt stadig er i mørketiden, men hvor solen i dagtimerne befinder sig lige under horisonten, og der dermed stadig er nogle gode timer med lys før og efter middag. Vintertemperaturen i Grønland ligger i gennemsnit mellem -12 til -17 grader – lavere temperaturer, end vi normalt kender til i Danmark. Men i Grønland føles det ikke nær så koldt, takket være den tørre luft.

Vi gør opmærksom på, at vind, vintervejr, is, og øvrige atmosfæriske forhold samt Air Greenlands trafikafvikling, grundet disse sæsonbetonede faktorer, kan bevirke, at vi må rykke rundt på både dagsprogrammer og udflugter af hensyn til den mest hensigtsmæssige afvikling. Der kan eksempelvis kan være hensyn at tage til sikkerheden eller den samlede set bedst mulige oplevelse for gæsterne – som vurderet af vores rejseleder eller af vores leverandører.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter/vandreture og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Rygsækken kan samtidigt anvendes som håndbagage i flyet. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

På hotellet har vi vandrestave, som vi gerne må låne til vores vandreture, men man bør selv overveje at anskaffe støvlepigge.

Beklædning

En vinterrejse til Grønland kræver relativt stor variation i beklædningen. Varmt og vandtæt tøj samt hue og vanter er nødvendige. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er et par uldne lange underbukser, tætvævede fritidsbukser samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser velegnede. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandrestøvler er ideelle til gåture i byerne og til brug i flyet hjem. På slæderejser får alle udleveret varmt sælskindstøj og støvler til turen. Det kan være en god idé at have et par skibriller med til slædeturen og et par inderhandsker, så man kan tage billeder undervejs uden at have bare hænder, samt en halsedise til at dække underansigt og hals, hvis det er meget koldt.

Hvis man selv medbringer vandrestave, skal disse kunne pakkes i kufferten, da man ellers risikerer, at de bliver beslaglagt i sikkerhedskontrollen. Støvlepigge kan købes i de fleste friluftsforretninger, og ellers vil anden form for skridsikre såler være en fordel, da der kan være meget glat på denne årstid.

Kig de gamle gemmer igennem, inden du går ud og investerer i nyt udstyr. Der er absolut ikke noget krav eller nogen forventninger om, at tøjet og udstyret skal være det allernyeste eller smarteste.

Pas eller anden identifikation

Grønland er i rigsfællesskab med Danmark, og man skal ikke vise pas ved indrejse. Men på grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser, skal man kunne identificere sig med billedlegitimation, og vi anmoder om, at passet medbringes.

Om at rejse i Grønland

Generelle regler ved ture og udflugter

 1. Informer hotelreceptionen eller rejselederen, såfremt du ønsker at tage på tur i fjeldet på egen hånd. 
 2. Gå ikke ind i et hus/en bygning, medmindre du udtrykkeligt er blevet inviteret indenfor. 
 3. Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne, og husk, at vejret pludselig kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden. 
 4. Hold (sikkerheds-)afstand til dyr og fugle på min. 5 meter. 

Mere om Grønland

Her kan du få mere at vide om Grønland: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/groenland
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

21GLRTR18ADK2212