Armenien og Georgien – hvor Europa møder Asien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev tusindårige kristne klostre, bjergtagende natur, spændende mad- og vintraditioner samt de charmerende og farverige storbyer Jerevan og Tbilisi.

”Enhver gæst er sendt fra Gud”, lyder et georgisk ordsprog.
Og noget er der om snakken. For foruden Kaukasus’ smukke bjerge, grønne dale, vinmarker og ældgamle kirker venter også stor gæstfrihed, der  bl.a. kommer til udtryk gennem mad, drikke og små gaver.
Gæstfriheden er dog ikke den eneste fællesnævner mellem de to lande og tidligere sovjetrepublikker.

Georgien og Armenien er de ældste kristne lande i verden, og har også en lang førkristen kulturhistorie. På denne Albatrosrejse kombineres historien imod store naturoplevelser, og f.eks. ligger de UNESCO-fredede højdepunkter, klostrene Geghard og Haghpat, billedskønt i landskaberne.

Rejsen byder desuden på hovedstæder med moderne storbyliv, hvor man bl.a. kan udforske Jerevans cafékultur og handelsgader eller spise godt på Tbilisis store udvalg af restauranter. Vi smager selvfølgelig rigtig god georgisk vin og spiser frokost hos en vinbonde, ligesom vi smager hjemmelavede specialiteter herunder lokal vodka, chacha.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Armenske dram og georgiske lari

Dagsprogram 12 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Jerevan. Byrundtur med Republik-pladsen, Operaen, Kaskaden og mindesmærket for det armenske folkemord
Dag 3
Jerevan. Tid på egen hånd eller mulighed for udflugt til Det UNESCO-fredede Geghard-kloster og Garni-templet, samt besøg på brandydestilleri
Dag 4
Jerevan. Etjmiadzin, Khor Virap kirken og besøg hos lokale kunstnere, samt tid på egen hånd
Dag 5
Jerevan – Sevan – Dilijan. Noratus – Sevan søen og bjergbyen Dilijan
Dag 6
Dilijan – Tbilisi. Det UNESCO-fredede Haghpat kloster og ankomst til Georgien
Dag 7
Tbilisi. Byrundtur med Metekhi-kirken, badehuse og Narikala-fortet
Dag 8
Tbilisi – Gori – Uplistsikhe – Gudauri. Stalin-museet, oldtidsbyen Uplistsikhe og de kaukasiske bjerge
Dag 9
Gudauri – Kazbeki – Mtskheta- Tbilisi. Imponerende natur, Treenighedskirken og Svetitskhoveli-katedralen
Dag 10
Tbilisi – Sighnagi – Tbilisi. Bjergbyen Sighnagi og traditionel vinproduktion
Dag 11
Hele dagen på egen hånd i Tbilisi
Dag 12
Tbilisi – København

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
12.998,–
København
Udsolgt
13.998,–
København
13.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi rejser fra København ud på aftenen mod Armenien.

Dag 2
Jerevan. Byrundtur med Republik-pladsen, Operaen, Kaskaden og mindesmærket for det armenske folkemord Ca. 10 km
Republik-pladsen i Jerevan

Vi lander tidligt i Jerevan og kører direkte til vores hotel. Efter lidt afslapning på værelset og en sen morgenmad tager vi fat på dagens byrundtur.

I dag skal vi se nærmere på Armeniens hovedstad. Jerevan er en af de ældste, kontinuerligt beboede byer i verden, og der har boet mennesker her siden bronzealderen. Nutidens 1,1 million indbyggere forstår at nyde livet, hvilket bl.a. kommer til udtryk gennem en meget veludviklet cafékultur samt mange teatre, gallerier, koncerthuse og spillesteder. 

På byrundturen kommer vi forbi Republik-pladsen (tidligere Lenin-pladsen, hvor blandt andet Det Nationale Kunstmuseum ligger), universitetet, den 23 meter høje statue af Moder Armenien, parlamentet, præsidentpaladset, Operaen samt Kaskaden, et mindesmærke for 50-året for det sovjetiske Armenien. 

På rundturen ser vi desuden mindesmærket for det armenske folkemord. Kongeriget Armenien blev etableret allerede i det 6. århundrede f.Kr., og i år 301 blev kristendommen statsreligion. I 1500-tallet blev Armenien delt mellem Persien og osmannerne, og som en kristen minoritet i Det Osmanniske Rige var armenierne ofre for diskrimination. Dette tog til under sultan Abdülhamid II, hvor 80.000-300.000 armeniere blev forfulgt og myrdet i årene 1894-96. Efter denne optakt satte folkemordet for alvor ind i 1915 med fængslingen og mordet på 250 armenske intellektuelle. Derefter fulgte massakrer, hvor hele landsbyer blev myrdet, og man skønner, at omkring 1 million armeniere døde mellem 1915-17, mens mange tusind andre blev drevet på flugt. Især Frankrig og USA har en stor armensk befolkningsgruppe som følge af den etniske udrensning.

Efter denne barske historie kan vi sunde os med en mindre dramatisk tur på byens centralmarked; en højloftet, nærmest katedralagtig markedshal, hvor lokalt producerede fødevarer falbydes fra et utal af boder. 

Om aftenen spiser vi middag på en af byens restauranter.

Dag 3
Jerevan. Tid på egen hånd eller mulighed for udflugt til Det UNESCO-fredede Geghard-kloster og Garni-templet, samt besøg på brandydestilleri Ca. 100 km
Geghard-klostret i Armenien

I dag er der mulighed for at opleve Yerevan på egen hånd, hvis man ikke vælger at deltage på dagens tilkøbsudflugt. Turen starter ved det UNESCO-fredede Geghard-kloster, og alene klostrets dramatiske placering i en kløft, med klipper, der tårner sig op på begge sider, er en oplevelse for øjet. Det oprindelige kloster blev anlagt i det 4. århundrede – ifølge overleveringen af selveste Gregorius Illuminator – hvor en hellig kilde sprang frem i en grotte. En del af anlægget er da også hugget ind i klippen, både regulære kirkerum og mindre hulrum. Desuden er her mange afbildninger af kors. Klostret blev dog plyndret og brændt ned til grunden i det 9. århundrede, og den nuværende hovedkirke er fra 1215.

’Geghard’ betyder ’spyd’ og refererer til det spyd, Jesus blev stukket med på korset, og som siges at have hørt til klostrets relikviesamling. Spyddet er nu, som vi så i den foregående dag, udstillet i Etjmiadzin-katedralen. Garni-templet, et pragtfuldt hellenistisk tempel tilegnet solguden Mitra i det 1. århundrede e.Kr., er næste punkt på dagens program. Efter den nationale overgang til kristendommen blev templet brugt som sommerresidens for de armenske kongelige, som også anlagde en kirke og et badehus, som vi nu kan se ruinerne af. Blandt andet har badehuset en meget smuk mosaik lavet af natursten i 15 nuancer. Vi spiser frokost i et privat hjem, hvor vi skal se, hvordan man forbereder og bager det lokale brød ”lavsh” i en underjordisk grillovn – en såkaldt ”tonir”. Om eftermiddagen er det muligt at besøge det mest berømte destilleri, Ararat, hvor vi får en rundtur og en smagsprøve på de gyldne dråber. Selveste Winston Churchill foretrak armensk brandy frem for den franske cognac, og det siges, at Stalin plejede at sende ham kasser af Ararat-brandy.

(Udflugten er ikke inkluderet i rejsens pris og skal bestilles seperat)

Dag 4
Jerevan. Etjmiadzin, Khor Virap kirken og besøg hos lokale kunstnere, samt tid på egen hånd Ca. 80 km
Verdens ældste katedral ligger i Armenien

Den apostolske armenske kirke har sit administrative – og spirituelle – centrum i Etjmiadzin, som også var landets hovedstad fra år 180-340. Det var ifølge legenden her, Gregorius Illuminator i et syn så en guddommelig lysstråle komme ned fra himlen. Han byggede herefter Armeniens første nationalkirke, hvor lysstrålen ramte, og han tilskrives æren for at have omvendt armenierne til kristendommen i år 301. Det er altså ikke en hvilken som helst kirke, vi skal besøge i dag. Der er dog ikke meget tilbage af de oprindelige strukturer fra 300-tallet, og katedralen er gen- og ombygget mange gange, uden at den dog har mistet noget i hellighed ved det. Kirkerummet er omkring 20 x 20 meter, og i midten står altret – dér hvor Gregorius så lysstrålen ramme. Der er også tid til at besøge katedralens museum, hvor vi blandt diverse relikvier kan se det berømte romerske spyd, som skulle være stukket i Jesus.

Turen fortsætter i Gregorius’ fodspor til Khor Virap-kirken, som er et lige så stort pilgrimsmål. På dette sted blev Gregorius fængslet af den hedenske kong Trdat III og holdt fanget i en underjordisk grotte i 13 år. Han overlevede uden anden mad end den, han fik smuglet ind til sig af kristne sympatisører. Da Gregorius ifølge overleveringerne helbredte kongen for sindssyge (eller kongen besluttede, at det var strategisk fornuftigt at slutte fred med det voksende antal kristne i landet), blev Gregorius frigivet, og han fik udbredt kristendommen til hele Armenien. Kirken er bygget oven på grotten, som det er muligt at gå ned i via en stige – hvis man vel at mærke ikke er klaustrofobisk eller dårligt til bens. Hvis man går udenfor og retter blikket opad i stedet for nedad, er der en smuk udsigt til de to snedækkede toppe på Ararat-bjerget, som befinder sig ovre på den anden side af grænsen til Tyrkiet.

Vi fortsætter herfra til den lille landsby Khachpar, hvor vi skal besøge Art Takard centeret, hvor mange af Armeniens bedste skulptører udstiller deres værker. Vi får en rundvisning i det levende værksted og hører nærmere om livet som kunstner i det moderne Armenien.

Vi returnerer nu til Jerevan, hvor resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd. Tiden kan passende bruges på at se det moderne Jerevan – du kan for eksempel tage hen til området omkring det smukke operahus, hvor mange af byens beboere om aftenen lufter børnene og/eller hygger sig på en af de mange caféer. 

Caféliv er der også meget af omkring Republik-pladsen, hvor man også kan lade sig underholde af ”det syngende springvand”, som med lys og forskellige springvandsserier akkompagnerer klassisk musik. Endelig kan man også spadsere ned ad byens nye store gågade, Den Nordlige Avenue, som først stod færdig i 2007.

Dag 5
Jerevan – Sevan – Dilijan. Noratus – Sevan søen og bjergbyen Dilijan Ca. 110 km
Sevan-klostret ved Sevan-søen, Armenien

Det er blevet tid til at tage afsked med den armenske hovedstad og nu begive os ud på landet. 

Vi starter med et besøg i Noratus og byens berømte kirkegård, som er fyldt med op mod 1.000 store armenske khachkars-kors, dekoreret med enestående ornamenter. De armenske khachkars-kors kaldes også blot for armenske kors, og de tidligste af slagsen opstod allerede i det 9. århundrede, hvor armenerne slap fri af et længerevarende arabisk overherredømme. 

Herefter sætter vi kursen mod Armeniens største sø, Sevan, med et areal på 940 km2. Med sine 1.900 meter over havet er den derudover en af de højest beliggende ferskvandssøer i Eurasien. Når vi ankommer, er det ikke til at vide, om søens vand vil være lysende azurblåt eller mørkt blå – eller en nuance derimellem – for farven skifter med vejret og søens egne uransagelige processer. Da man i Sovjettiden inddæmmede Hrazdan-floden, der forsynede søen med vand, og dermed sænkede vandstanden med cirka 20 meter, dukkede 2.000 år gamle bygninger og genstande frem. Siden er vandstanden af miljøhensyn hævet med 2 meter, hvilket har forbedret vandkvaliteten betragteligt. Vi besøger Sevan-klostret, som oprindelig lå på en ø ude i søen, men som nu er blevet til en halvø. Den isolerede beliggenhed – og adgang forbudt for kvinder – gjorde klostret velegnet til genopdragelse af munke, der havde veget fra dydens smalle sti.

Vi fortsætter til bjergbyen Dilijan i et område, som går under navnet ”Armeniens Schweiz”. Dilijan er en hyggelig by med gamle stenhuse og træudskårne balkoner, og den ligger meget naturskønt ved bredden af Aghstev-floden, omgivet af store skove. I Sovjettiden kom mange kunstnere, musikere og filmskabere for at få arbejdsro og lade inspirationen flyde til sig fra de smukke omgivelser, og den kreative atmosfære hænger stadig ved, selvom byen nu mere besøges af almindelige turister.

Vi overnatter i Dilijan, hvor vi for alvor kan nyde freden, roen og den smukke natur.

Dag 6
Dilijan – Tbilisi. Det UNESCO-fredede Haghpat kloster og ankomst til Georgien Ca. 200 km
Haghpat-klostret

Vi skal i dag forlade Armenien, men inden vi skal have overstået grænseformaliteterne besøger vi Haghpat-klostret, som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Klostret er opført i 900-tallet og er en milepæl i armensk religiøs middelalderarkitektur. Trods tidens tand, jordskælv og angreb fra invasionshære står meget af den oprindelige struktur intakt. Det gælder for eksempel hovedkirken som er tilegnet klostrets ophavsmand, Sankt Nishan, samt det tre etager høje, fritstående klokketårn. Vi spiser en god frokost på en lokal restaurant i nærheden af Haghpat.

Om eftermiddagen krydser vi grænsen til Georgien og begiver os straks mod hovedstaden Tbilisi. Tbilisi er en ældgammel by med en historie, der rækker helt tilbage til det 4. århundrede f.Kr. Byen er dog flere gange gennem historien blevet nærmest jævnet med jorden af angribende invasionsstyrker; senest i 1795, hvor Persiens Aga Mohammed Khan brændte byen ned til grunden. I dag er byen i rivende udvikling, og byens gamle bydel står i skærende kontrast til de mange nybyggerier, der præger området omkring dele af floden Kura, som gennemskærer byen.

Dag 7
Tbilisi. Byrundtur med Metekhi-kirken, badehuse og Narikala-fortet Ca. 25 km
Tbilisis gamle badehuse er bygget oven på varme kilder

Efter morgenmaden kaster vi os straks over dagens program. Første stop er den gamle bydel, der med sine snoede gader og skæve balkoner har en atmosfære af tidligere tiders Kaukasien. Vi stopper ved Metekhi-kirken, der er opført i slutningen af 1200-tallet og genopbygget utallige gange siden da. Allerede i det 5. århundrede lå her er en kirke, bygget af Kong Vakhtang Gorgasali (ifølge legenden Tbilisis grundlægger). Her finder man et gravsted for den kvindelige martyr Sankt Shushanik, der blev tortureret til døde af sin mand i 544, fordi hun nægtede at opgive sin tro.   

Vi går nu op til et af byens gamle badehuse, der er bygget direkte oven på en af de varme kilder, der strømmer op fra undergrunden mange steder i Tbilisi. ’Tbili’ betyder da også ’varm’, og vandet holder en temperatur på 38-40 grader. På trods af den lidt særlige lugt fra det svovlholdige vand er badehusene stadig populære, og mange tager hertil for at lindre hudlidelser og gigt eller få en massage og en hyggestund. Vi tager turen videre op til toppen af Sololaki-højdedraget, hvor Narikala-fortet troner som taget ud af en eventyrlig ridderroman. Det er byens ældste fort med rødder tilbage til 200-tallet, men som alt andet i Tbilisi er det ødelagt og genopbygget flere gange. Udsigten heroppefra er dog helt intakt, og giver et godt overblik over den gamle bydel.

Turen går nu videre til byens største synagoge samt Sioni-katedralen og byens ældste overlevende kirke, Anchiskhati, der er bygget i 500-tallet. Vi runder turen af med en spadseretur op ad Rustaveli-strøget, den absolutte hovedgade i Tbilisi, hvor parlamentet og flere store museer har adresse. Herefter er der tid på egen hånd.

Dag 8
Tbilisi – Gori – Uplistsikhe – Gudauri. Stalin-museet, oldtidsbyen Uplistsikhe og de kaukasiske bjerge Ca. 250 km
Stalins fødehjem i Gori

Vi skal i dag prøve kræfter med et nyt transportmiddel. Efter morgenmaden begiver vi os derfor til Tbilisis hovedbanegård, hvor vores tog til Gori venter. Den en time lange togtur bringer os gennem det smukke georgiske landskab, og der er rigelig med tid til at nyde naturen, for det går ikke synderlig stærkt. Togdriften i Georgien er ikke den mest pålidelige, så vi tager forbehold for, at togplanerne ændres fra dag til dag og billetter ikke kan rekvireres mere end 24 timer før afgang. Skulle togdriften være uforenelig med vores program, forlader vi den georgiske hovedstad med bus og kører langs Mtkvari-floden til museet for Josef Stalin i hans fødeby, Gori. Overdækket af en pavillon i græsk-romersk stil ligger det ydmyge hus, hvor Stalin – dengang Ioseb Besarionis dze Jugashvili – tilbragte sine første fire leveår. Museet ligger ved siden af, og da det blev bygget i 1957, var det som en hyldest til den nyligt afdøde leder af USSR. Efter Georgiens selvstændighed er skønmaleriet dog blevet nuanceret en smule, og udstillingen berører nu også diktatorens udrensninger og den politiske forfølgelse, Gulag samt pagten med Hitler i 1939. Et vigtigt kapitel i verdenshistorien set gennem en nøglepersons livshistorie.  

Turen fortsætter herfra til oldtidsbyen Uplistsikhe, der er hugget direkte ud af klippen. Fra det 6. århundrede f.Kr. til 1. århundrede e.Kr. var byen et førkristent religiøst centrum, hvor solgudinden blev dyrket. Efter den arabiske invasion i området i 645 blev Uplistsikhe residens for de kristne konger, som overtog de hedenske templer og lavede dem om til kirker. Her fik byen sin storhedstid og husede på et tidspunkt hele 20.000 mennesker. Det, vi ser i dag, er dog mindre end halvdelen af den oprindelige by. Den blev nemlig godt og grundigt ødelagt af mongolerne i 1240, og nu er kun resterne af den inderste bykerne tilbage. Vi kan dog stadig beundre det arbejde, der er lagt i udformningen af grotte-rummene for mere end 2.500 år siden.

Vi kører videre til skisportsområdet Gudauri, der ligger smukt placeret med udsigt til de imponerende Kaukasus-bjerge. Vi overnatter på et hotel midt ude i naturen og spiser en lokal middag på stedet.

Dag 9
Gudauri – Kazbeki – Mtskheta- Tbilisi. Imponerende natur, Treenighedskirken og Svetitskhoveli-katedralen Ca. 240 km
Kazbegi, Georgien

I dag fortsætter vi køreturen op mod Kaukasus-bjergene ad den såkaldte Georgiske Militærhovedvej, der blev anlagt i det svære bjergterræn i 1800-tallet, da Georgien blev besat af Rusland. Trods vejens lidt ucharmerende navn er køreturen en meget naturskøn oplevelse, hvor vi kører opad i de storslåede bjerglandskaber.

Første stop er bjergbyen Stepantsminda (tidligere kaldt Kazbegi), hvor der er tid til at gå en lille tur og nyde den imponerende udsigt til Kazbeg-bjerget. Vores videre vej er for snørklet og stejl til buskørsel, så vi skifter til firehjulstrækkere og sætter kursen mod Den Hellige Treenighedskirke eller Tsminda Sameba, som den også kaldes. Kirken ligger helt isoleret på en bjergtop i det mægtige, øde Kaukasus-landskab, og den bjergtagende beliggenhed har gjort kirken til et nationalsymbol for Georgien.

Vi spiser frokost i Kazbek hos de lokale med hjemmelavede specialiteter og den lokale vodka chacha.

Vi returnerer nu til hovedstaden Tbilisi, hvor vi undervejs gør holdt ved en af de ældste og vigtigste byer i Georgien, Mtskheta. Kristendommen blev statsreligion i Georgien i år 317, 14 år efter Armenien og katedralen i Mtskheta hører til en af de vigtigste i hele Georgien. Ærkebiskoppen af Mtskheta og Tbilisi har sit sæde her, og selveste Jesu kjortel siges at være begravet under kirken! Den oprindelige trækirke fra 300-tallet blev efter omkring 100 år erstattet af en stenkirke, som man endnu kan se resterne af i den nuværende konstruktion, der er fra 1000-tallet. Katedralen har været enorm for sin tid, og den er smykket med udskæringer både ude og inde. 

Vi ankommer til Tbilisi først på aftenen, hvor I på egen hånd kan udforske det georgiske køkken, som er rigt og spændende ligesom landets vinproduktion.

Dag 10
Tbilisi – Sighnagi – Tbilisi. Bjergbyen Sighnagi og traditionel vinproduktion Ca. 225 km
Georgien har en lang vin-tradition

I dag går turen igen ud af Tbilisi, for vi skal besøge en af områdets kønneste byer: den lille Signagi, der ligger på en bakketop med udsigt over Alazani-dalen og Kaukasus i det fjerne. Her er smalle, stejle, brolagte gader og pastelfarvede huse fra 17- og 1800-tallet med udskårne træbalkoner. Den gamle bymur fra 1700-tallet er stadig intakt, og man kan gå en lille tur oven på den.

Der er blevet lavet vin i Georgien de sidste 7.000 år, og særligt i Kakheti-regionen præger vinmarkerne landskabet. Den traditionelle metode er at lade druesaften gære i lerpotter, som er nedsænket i jorden, men inden for de senere år har både druesorter og produktionsmetoder fra Europa vundet indpas – uden dog at udkonkurrere de gamle. De senere år er georgisk naturvin blevet meget populær på gode vinbarer og restauranter rundt om i Europa og ikke mindst Danmark.

Vi besøger en traditionel vingård i området, ser deres produktion og hvordan de laver vin, spiser en god frokost og lærer desuden om georgisk brød bagt i underjordiske ovne.

Efter nogle spændende oplevelser i vinlandet, vender vi tilbage til Tbilisi.s

Dag 11
Hele dagen på egen hånd i Tbilisi Ca. 20 km

Der vil være tid til på egen hånd at nyde dagen i Tbilisi, nyde et glas georgisk vin eller måske besøge et museum, inden vi mødes og spiser et sidste måltid i Georgien. Der er mulighed for at sove eller hvile på værelset før vi kører til lufthavnen.

Dag 12
Tbilisi – København
Vi kører til lufthavnen og rejser hjem til København.

Tilkøbsudflugt til Gerhard og Garni inkl lokal frokost og besøg ved brandy destilleri

Der er mulighed for at deltage på en udflugt til det UNESCO-fredede Geghard-kloster,der blev anlagt i det 4. århundrede – ifølge overleveringen af selveste Gregorius Illuminator – hvor en hellig kilde sprang frem i en grotte. En del af anlægget er da også hugget ind i klippen, både regulære kirkerum og mindre hulrum. ’Geghard’ betyder ’spyd’ og refererer til det spyd, Jesus blev stukket med på korset, og som siges at have hørt til klostrets relikviesamling.

Garni-templet, et pragtfuldt hellenistisk tempel tilegnet solguden Mitra i det 1. århundrede e.Kr., er næste punkt på dagens program. Efter den nationale overgang til kristendommen blev templet brugt som sommerresidens for de armenske kongelige, som også anlagde en kirke og et badehus, som vi nu kan se ruinerne af. Vi spiser frokost i et privat hjem, hvor vi skal se, hvordan man forbereder og bager det lokale brød ”lavsh” i en underjordisk grillovn – en såkaldt ”tonir”.

Om eftermiddagen er det muligt at besøge det mest berømte destilleri, Ararat, hvor vi får en rundtur og en smagsprøve på de gyldne dråber. Selveste Winston Churchill foretrak armensk brandy frem for den franske cognac, og det siges, at Stalin plejede at sende ham kasser af Ararat-brandy.

Pris: 698,-

Udflugtspakken skal bestilles hjemmefra senest 45 dage inden afrejse og gennemføres ved min 15 deltagere.

Klasztor Geghard został zbudowany w IV wieku

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 12.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Jerevan og Tbilisi – København med mellemlanding
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Halvpension. frokost dag 2 – 7 og 9-10, samt middag dag 2, 5, 8 og 11
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 60 USD)
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Indkvartering

Vi bor på hoteller med de mest almindelige bekvemmeligheder. Hotellerne er valgt ud fra deres beliggenhed og hyggelige atmosfære. 
Vi benytter gode lokale 3-4 stjernede hoteller, som på trods af den simple og enkle standard er yderst charmerende. Serviceniveau og standard kan være lidt anderledes end det, man er vant til i vores del af Europa. Uanset standard har du altid eget bad og toilet på hotellerne. Endelig hotelliste vil blive fremsendt med afrejsebrevet 7 dage før afrejse.

For hoteller placeret i den gamle bydel gælder at busser ikke kan køre helt op til hovedindgangen. Busser holder i umiddelbar nærhed af hotel og bagage transporteres det sidste stykke af hotellets personale.

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Besøg i ortodokse kirker

I ortodokse kirker er det sædvane, at kvinder dækker håret med et tørklæde. Det kan derfor være en god idé at medbringe et sådant på udflugterne i land. Mænd derimod bør ikke bære hovedbeklædning i kirkerne.
 

Flyrejsen

Vi flyver med selskabet Air Baltic, der har natflyvning til Tbilisi ligesom alle andre europæiske flyselskaber.

Vi har naturligvis inkluderet hotel på både ankomst og afrejsedag, så generne ved natflyvning bliver så begrænset som muligt.
 

Transport

Strækningen Tbilisi - Gori foretages med tog, i det omfang køreplanen følges som forventet. Det hænder dog, at toget aflyses eller tidsplanen ændres, hvorfor vi kører i bus.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.
Georgien -  https://www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/georgien
Armenien – https://www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/armenien

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Overset rejsemål Fantastisk tur gennem 2 lande, Armenien og Georgien.Både vores egen guide plus de 2 lokale var fantastiske, - havde så meget at byde. Hovederne var fyldt efter hver udflugt. Smukke gamle klostre i unikke beliggenheder og fantastiske natur. Store kontraster især i Georgien, gør landet meget autentisk. Mad og vin i top.
Date published: 2023-06-01
Rated 5 out of 5 by from En intressant och lärorik resa. Speciellt den armeniska guiden (Elja) var mycket engagerad och gav en god förståelse för levnadsförhållandena i Armenien. Albatros guide (Simon) var också mycket duktig på att översätta till danska.
Date published: 2023-05-25
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk god rejseleder En dejlig rejseleder med meget dygtige lokalguider. Det var en sand dannelsesrejse, som vi nød at deltage på.
Date published: 2023-05-25
Rated 4 out of 5 by from Spændende tur I det store hele, en spændende rejse. Men der er klart plads til forbedringer. Dagsprogrammerne, specielt i Georgien er for lange. Og der er alt for mange kirker og klostre, som alligevel ligner hinanden. Hotellet i Tbilisi, var et kunstner hotel. Hvor de nok går mere op i kunst, end komfort. Det bør udskiftes. Turen til de høje Kaukasus bjerge var fantastisk. Og personligt synes jeg også godt om Stalin museet, og besøget på Ararat Brandy fabrikken med prøvesmagning. Vores rejseleder, havde ikke været på destinationerne før. Så han var ikke til megen hjælp. Han fungerede mest af alt bare som oversætter. Der var de lokale guider, som styrede showet. Vi var meget heldige med kvindelige guide i Armenien, hun var fantastisk. På den tur jeg var på, havde vi desuden den udfordring, at en af de medrejsende var meget ilde lugtende. Hvilket kun gjorde de lange busture endnu værre.
Date published: 2023-05-23
Rated 5 out of 5 by from Spændende og berigende rejse. Spændende og berigende rejse med flere højdepunkter. Gode travesko er en nødvendighed, da mere end 10.000 skridt er dagligdag.
Date published: 2023-05-23
Rated 4 out of 5 by from En lærerig oplevelse Rejsen var spændende og gav et godt indtryk af landenes historie og vestens sanktioner mod ruslands konsekvens for to af de fattigste tidligere sovjetrepublikker. De er kommet i klemme mellem stærkere stater.
Date published: 2023-05-23
Rated 5 out of 5 by from En rigtig god rejse Rejseleder Simon var fremragende- hensyntagende , kompetent i oversættelser, yderst professionel.
Date published: 2023-05-23
Rated 4 out of 5 by from God rejse, mange indtryk Rejsen var godt arrangeret og med både god rejseleder og gode lokalguider. Jeg kunne ønske mig, at der blev byttet rundt, således at en dag med kirkebesøg blev erstattet af en ekstra dag med et besøg hos en lokal famile med en eller anden form for produktion. Det var spændende at besøge familien med mange egne grøntsager og frugter og med en spændende frokost, baseret på lokale, egne produkter. Der var tid til at tale med familien og det løfter oplevelsen.
Date published: 2023-05-23
 • y_2023, m_10, d_2, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_da_DK, sid_AMRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser