Atlantens hemmelige øer – fra Kap Verde til Lissabon

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev isolerede øsamfund på dette specialtogt fra Kap Verde til Lissabon – med stop på de Kanariske Øer og Madeira.

Macaronesien er betegnelsen for rækken af øgrupper beliggende i Atlanterhavet ud for Vestafrika. Navnet udspringer fra den græske mytologi som et mildt og behageligt hvilested for de græske guder. Ombord på Albatros Expeditions’ helt nye ekspeditionsskib Ocean Albatros har vi nu mulighed for at besøge fem små ’helligdomme’ i denne lange kæde af vulkanøer fra Kap Verde via kanariske La Gomera og Tenerife til portugisiske Madeira. Efter et enestående 11 dages togt lægger vi til i Lissabon.

Hver af de øer, vi besøger, har deres oprindelse fra et geologisk ’hot-spot’ af smeltet magma dybt under havbundens overflade. Med mellemrum bryder lavaen igennem overfladen og danner endnu en vulkanø, mens gamle øer forsvinder som undersøiske bjerge. Undervejs på turen ser vi kæmpemæssige kratere, varme kilder og lavaformationer, som alle peger på øernes fortid som aktive vulkaner. På vores rejse nordpå bevæger vi os fra ørkentørre landskaber til et koldere og mere fugtigt klima, og vi vil opleve stor kulturel diversitet lige fra caribisk stemning i Kap Verde til hårdtarbejdende bjergbønder på Madeira.

Ocean Albatros udgør en moderne og luksuriøs ramme for denne lange rejse. Skibets robuste konstruktion, bagud-vendte stævn og højteknologiske stabilisatorer giver en rolig og komfortabel sejlads, der mindsker risikoen for søsyge. Desuden bruger Ocean Albatros kun halvt så meget brændstof som andre ekspeditionsskibe.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Eksotisk krydstogt, Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR, DKK

Dagsprogram 12 dage
Dag 1
Flyrejse fra København via Lissabon til Praia på kap verde-øen Santiago. Overnatning på hotel
Dag 2
Byudflugt i Praia. Ombordstigning og afgang mod de nordlige Kap Verde øer
Dag 3
Øen São Vicente og den kulturelle by Mindelo
Dag 4–5
På havet mod de kanariske øer. Inspirerende foredrag og fuglekiggeri fra øverste dæk
Dag 6
Puerto de la cruz, Tenerife. Mulighed for udflugt til Teide (tilkøb)
Dag 7
San Sebastián og La Gomera. Mulighed for udflugt til Garajonay nationalpark (tilkøb)
Dag 8
På havet på vej mod Madeira
Dag 9
Funchal på Madeira. Byrundtur og mulighed for udflugt til højlandet (tilkøb)
Dag 10–11
På havet mod Lissabon
Dag 12
Ankomst til Lissabon og flyrejse til Danmark

Ocean Albatros

Det revolutionerende og stilfulde Ocean Albatros har alle de fordele, man finder på et lille ekspeditionsskib kombineret med den stabilitet og komfort, man finder på store krydstogtskibe. Der er plads til 189 passagerer om bord og det gennemarbejdede design skaber en intim atmosfære med fantastisk personlig service fra skibets personale. Det er let at komme rundt om bord, og du slipper for menneskemængder og køer. På Ocean Albatros kombineres den behagelige sejlads, man kender fra større skibe med moderne luksus.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
54.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Flyrejse fra København via Lissabon til Praia på kap verde-øen Santiago. Overnatning på hotel

Efter flyrejsen fra København ankommer vi til Praia, som er hovedstaden i Kap Verde og beliggende på øen Santiago. Der er overnatning på centralt beliggende hotel i byen. 

Dag 2
Byudflugt i Praia. Ombordstigning og afgang mod de nordlige Kap Verde øer

Praia er den livlige by på Santiagos sydkyst. Byens historiske bymidte ligger på et forhøjet klippeplateau, hvor beboelseskvarterne breder sig ud nedenfor plateauet og ud mod øens sydspids. Vi tager på en guidet formiddagstur rundt i den spændende by.   

Albatros Expeditions’ nye krydstogtskib Ocean Albatros ligger ved kaj i havnen. Om eftermiddagen er der ombordstigning, hvor kahytterne bliver anvist og sikkerhedsprocedurerne gennemgås, og mens vi nyder vores første middag på skibet, påbegynder vi sejladsen ud i Atlanterhavet.

I løbet af natten sejler vi nordpå gennem øgruppen, der består af ti små øer. Vi sejler imellem Santiago, som er den største ø i Kap Verde, og Fogo, der med sine 2.830 meter er den højeste. Fogo, som betyder ild, er med sit seneste udbrud i 2014 den eneste aktive vulkan i Kap Verde. Det er desuden den yngste i øgruppen, idet den rejste sig over havoverfladen for nogle få hundrede tusind år siden sammenlignet med de ældste øer, som er helt op til 180 millioner år gamle.

Dag 3
Øen São Vicente og den kulturelle by Mindelo

Om morgenen er vi ankommet til det smalle stræde imellem øerne Santo Antão og São Vicente, som ligger i den nordlige del af øgruppen. Ocean Albatros kaster anker i Mindelo Bugten.

Mindelo er en havneby på São Vicentes nordkyst. Byen er, udover at være et kulturelt samlingspunkt, fyldt med caféer, restauranter og små koncertmødesteder hvorfra livemusik strømmer ud på gaderne – ikke mindst i weekenderne. Nyd de livlige markeder, fredsommelige parker og masser af små lokale butikker. Der er næsten en caribisk stemning i denne fascinerende by.   

Det britiske Ostindiske kompagni brugte Mindelo som et kuldepot og den britiske koloniale arkitektur kan stadig fornemmes i den ellers portugisisk prægede by.

Nord for Mindelo ligger den bjergrige ø Santo Antão, og på den anden side af bugten ser man Monte Cara med sin karakteristiske ansigtslignende profil.

Sidst på eftermiddagen sejler vi mod den næste øgruppe på vores togt, De Kanariske Øer.

Dag 4–5
På havet mod de kanariske øer. Inspirerende foredrag og fuglekiggeri fra øverste dæk

Langt ude på Atlanterhavet sejler vi langs kysten af Sahelregionen og Vestsahara. Mod os har vi den konstante og tørre passatvind, der blæser fra nordøst. Ocean Albatros’ unikke stævn og konstruktion skærer gennem søen og giver en langt roligere sejlads og højere komfort, end man normalt oplever på små ekspeditionsskibe. Vi kan undervejs mod de Kanariske Øer nyde dejlige måltider og interessante foredrag om naturforhold og kultur. Vi holder øjnene åbne og kameraer klar mod delfiner, hvaler og fugle fra panoramaloungen indendørs eller det udendørs observationsdæk. Albatros’ erfarne rejseledere vil også være på dækket for at forklare, hvad vi ser.

Dag 6
Puerto de la cruz, Tenerife. Mulighed for udflugt til Teide (tilkøb)

I dag ankommer vi til Tenerife, som er den største af De Kanariske Øer. Tenerife udmærker sig med smuk natur, strande, skøn mad og ikke mindst et behageligt klima.

Vi lægger til i Puerto de la Cruz på nordvestkysten. Efter ankomst og landgang er der arrangeret en kort byvandring sammen med skibets rejseleder. Byen er omringet af klipper og er en populær anløbshavn for krydstogtsskibe. I byen kan du se den smukke park García Sanabria og barokkirken Iglesia de la Concepción, som udgør byens centrum. Tæt på byen ligger strandene Las Gaviotas og Las Teresitas.

Øens mest berømte naturattraktion er Las Cañadas del Teide Nationalpark. Parken ligger midt på øen, hvor den 3.718 meter høje vulkan Teide dominerer landskabet. Nationalparken er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Vi arrangerer en udflugt op på bjerget med busafgang fra skibet. Udflugten er ikke inkluderet i rejsen pris. Se omtale af udflugterne i prisinformationen.

Tillader tiden det, så tag ind på en café og prøv lidt af den lokal gastronomi: Delikatesser fra havet, tapas eller den klassiske paella.

Efter besøget på Tenerife sejler vi i løbet af natten langs kysten mod vest til øen La Gomera.

Dag 7
San Sebastián og La Gomera. Mulighed for udflugt til Garajonay nationalpark (tilkøb)

Vi ankommer til østkysten af øen La Gomera og lægger til i havnebyen San Sebastian.  Byen er med sine små 9.000 indbyggere øens hovedstad. Vi går en tur igennem de stille gader og kringelkroge og lader os betage af byens sjæl. Byen er præget af traditionel arkitektur, militære fæstningsværker og spor efter Christoffer Columbus’ besøg på øen for 530 år siden.

De Kanariske Øer er i lighed med andre oceanøer vulkanske. Med sin cirkelform og centrale højland ligner La Gomera faktisk en vulkan. Men øens oprindelige form er slidt ned og det nutidige udseende er resultatet af en sekundær erosion, der har efterladt et netværk af dybe kløfter.

La Gomera ligger i passatvindsbæltet og året rundt blæser en fugtig vind fra nordøst. Øens nordside er præget af en tæt jungleagtig skov. Det er den berømte laurbærskov som er evig grøn og øens livsblod. Den sydlige side er derimod brun og næsten gold.

Det lokale køkken har bevaret mange opskrifter og smage, som er gået tabt på de mere populære kanariske øer. Det er anbefalelsesværdigt at nyde et glas lokal vin og en tapas med almogrote, som er en lokal hvidløgssmøreost.

Det er valgfrit at tage med på en halv-dagsudflugt fra San Sebastian til Garajonay Nationalpark med en vandretur ind i laurbærskoven, og turen er ikke inkluderet i rejsens pris. Se omtale af udflugterne i prisinformationen.
Fra La Gomera går turen nu stik nord til sidste stop i vores ø-hop.

Dag 8
På havet på vej mod Madeira

En dag på havet er god til at fordybe sig i den lokale historie, deltage i foredrag ved ekspeditionsteamet, læse bøger eller nyde solen på øverste dæk.

Dag 9
Funchal på Madeira. Byrundtur og mulighed for udflugt til højlandet (tilkøb)

Tidligt om morgenen lægger vi til i hovedstaden Funchal, smukt beliggende i en bugt omgivet af bjerge. Den portugisiske oprindelse ses tydeligt i byggestilen, der har givet byen navnet ”Lille Lissabon”.

Vi går en tur igennem de smalle brostensbelagte gader. Jardin Municipal er en af byens mange smukke haver, og tæt på ligger den pragtfulde katedral. Kirken blev bygget i det 16. århundrede i klassisk portugisisk Manueline byggestil.

Largo do Colégio pladsen og rådhuset er seværdige, ligesom det berømte marked Mercado dos Lavradores (Farmers' Market). Madeira er kendt for sine blomster, orkideer og den karakteristiske orange-gule flerårige Strelitzia. På markedet kan man for alvor se, hvor frodig øen er, og hvor mange fantastiske planter og afgrøder den vulkanske jord producerer.

Geologisk stammer Madeira helt tilbage fra dinosaurernes æra i kridttiden, hvor tykke aflejringer af kalksten blev deponeret i Atlanterhavet. I dag kan man se lag af lava og askelag skifte med lag af koralrev og kalksten helt op til 400 meter over havets overflade.

Vi tilbyder en halvdagsudflugt til det inderste af denne frodige og bjergrige ø. Et af de smukkeste steder, du kan besøge, er Nonnernes Dal (Curral da Freiras), hvor en landsby er bygget ind i krateret af en udslukt vulkan. Nonnerne flygtede til dette sted, når pirater angreb Funchal. Udflugten er ikke inkluderet i rejsens pris. Se omtale af udflugterne i prisinformationen.

Om aftenen siger vi farvel til Madeira, som er den sidste ø, vi besøger i Macaronesien. Omkring midnat sejler vi forbi den lille ø Porto Santo med 5.000 indbyggere.

Dag 10–11
På havet mod Lissabon

I løbet af de næste to dage er der tid til at nyde Ocean Albatros’ afslappede og luksuriøse stemning.

Dag 12
Ankomst til Lissabon og flyrejse til Danmark

På vores sidste dag når vi til Lissabon tidligt om morgenen.

Lissabon er en af de ældste hovedstæder i Europa. Byen er smukt beliggende i en dal omringet af bjerge. Ocean Albatros lægger til ved den store Tagus flodmunding og efter morgenmaden ombord er det tid til at tage afsked med Ocean Albatros og dets besætning, inden turen går til lufthavnen for flyrejse til København.

Udflugtspakke

Udover de havnenære byvandringer med Albatros’ guider og udflugter på egen hånd, er der mulighed for at deltage på en række udflugter:

La Gomera

Halv dagsudflugt fra San Sebastian til Garajonay Nationalpark med en vandretur ind i den massive bregne- og laurbærskov.

Vores vandretur starter i nærheden af Roque Agando – en imponerende vulkansk hals ved indgangen til Garajonay Nationalpark. Fra dette udkigspunkt nyder vi den fantastiske udsigt over øen.

Under de enorme træer går vi på lydløse stier igennem den ældgamle laurbærskov fuld af frodig vegetation og majestætiske bregner. Vi følger et mindre vandløb, der tager os forbi kapellet Ermita de Lourdes i hjertet af skoven og hen til den lille flække El Cedro, hvor kun en håndfuld mennesker bor i dag. I bjerghytten Las Vistas er der mulighed for at hvile benene og smage den skønne brøndkarsesuppe.

Tilbageturen er stejl – først op og så ned igennem et område af laurbærskoven, som er fyldt med mos og lavsvampe. Vi bliver kørt tilbage til San Sebastian ad Nordvejen.

Pris per pers.: 498,-

Tenerife

Halvdags busudflugt med opsamling ved vores kaj ved Puerto de la Cruz to Teide.

Teide svævebane tager folk til toppen af vulkanen uden at skulle bruge de kræfter, som en gåtur ville kræve. Svævebanen har to stationer; en ved foden med bar og buffetrestaurant, og en på toppen i La Rambleta (3.555 m), der har en fantastisk udsigt over øen Tenerife og hele øhavet.

Stierne op til La Fortaleza og Pico Viejo kan benyttes gratis og hvert af de to udkigspunkter løfter sløret for en fremragende panoramaudsigt over nord- såvel som sydsiden af øen. Udflugten inkluderer svævebanen begge veje. På vores tur tilbage til skibet, gør vi stop for at smage på nogle af de lokale specialiteter.

Pris per pers.: 598,-

Spaniens højeste punkt, den 3.718 m høje vulkan Teide

Madeira

Vi tilbyder en halv dagsudflugt til det inderste af denne frodige og bjergrige ø. Et af de smukkeste steder, du kan besøge, er Nonnernes Dal (Curral da Freiras), hvor en landsby er bygget ind i krateret af en udslukt vulkan. Nonnerne flygtede til dette sted, når pirater angreb Funchal.

Vores første stop er udsigtspunktet Pico dos Barcelos. Her kan man nyde en smuk udsigt over Funchal. Herefter går turen mod udkigspunktet Eira do Serrado (1.094 m), der ligger med udsigt over Nonnernes Dal. Vi afslutter udflugten med et besøg i botanisk have i Funchal. Haven er grundlagt i 1960’erne på land, der tilhørte Reid familien.

Pris per pers.: 198,-

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 54.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for Kat. G: 6.998,- kr pr pers.
Opgradering af kahyt
 • Pris for Kat. C:. 3.998,- kr pr pers.
 • Pris for Kat. B1: 19.998,- kr pr pers.
 • Pris for Kat. B2: 7.498,- kr pr pers.
 • Pris for Kat E: 1.798,- kr pr. pers.
 • Pris for Kat A: 29.498,- kr pr. pers.
 • Pris for Premium Suite: 39.998,- kr pr. pers.
Prisen inkluderer
 • Fly København-Kap Verde og Lissabon-København
 • Transport mellem lufthavne og skibet, t/r
 • 1 hotelovernatning på Kap Verde
 • 11 dages/10 nætters krydstogt med Ocean Albatros i delt udvendig dobbeltkahyt med eget bad/toilet (kategori D)
 • Skandinavisktalende og engelsktalende ekspeditionsteam
 • Helpension på hele togtet
 • Kaffe og te samt eftermiddagssnacks på skibet
 • Informationsmøder og foredrag ved ekspeditionsteamet
 • Byvandringer i Mindelo, San Sebastián, Puerto de la Cruz og Funchal
 • Zodiac sejlads
 • Speciel fotoworkshop
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer. Se oversigt over udflugter.
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Evt. måltider før/efter togtet
 • Drikkevarer ud over kaffe og te døgnet rundt samt juice o.l. til morgenmaden
 • Drikkepenge til skibspersonale, lokale guider o.l. – vi anbefaler ca. USD 14 pr. person pr. dag
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Udgifter til medicin og andre personlige fornødenheder
 • Særskilt udflugtspakke
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser