Badeferie på Sri Lanka

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Afslapning på lækkert 4 stjernet hotel med fuld pension og to spændende udflugter.

Lider du også af rejsefeber? Nu har du en enestående mulighed for at opleve en spændende og for mange ukendt destination for ganske få penge. 

Vi har sammensat en dejlig badeferie på et 4-stjernet strandhotel kun 40 kilometer fra Sri Lankas hovedstad, Colombo. Her er der mulighed for at slappe af ved hotellets poolområde eller nyde Det Indiske Ocean, som slår op på stranden lige uden for hotellets hyggelige restaurant. Du kan naturligvis også forkæle dig selv i hotellets wellness-område eller blot læse en god bog på din egen balkon med udsyn over den smukke srilankanske natur.

Vi har inkluderet to spændende udflugter under vores ophold på Sri Lanka. Vi skal både se nærmere på hovedstaden Colombo, hvor spor fra den portugisiske kolonitid fortsat ses på byens mange pladser og fine palæer, og desuden besøger vi den sydlige del af øen, hvor vi skal sejle gennem de smukke mangroveskove og kigge forbi en af øens klassiske gamle krydderihaver. Turen er inklusive fuld pension, og der er engelsktalende lokalguide med på alle udflugter.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Engelsktalende lokalguide

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Srilankansk rupi

Dagsprogram
Dag 1 København - Colombo. Afrejse
Dag 2 Colombo – Kalutara. Ankomst og indkvartering på hotel. Afslapning på hotel
Dag 3 Kalutara. Udflugt til hovedstaden Colombo
Dag 4 Kalutara. Afslapning på hotel
Dag 5 Kalutara. Udflugt til Kosgoda-/Hikaduwa-området inklusive sejlads i mangroveskov, besøg ved skildpaddecenter og krydderihave
Dag 6–9 Kalutara. Afslapning på hotel eller mulighed for tilkøbsudflugter
Dag 10 Kalutara – Colombo - København. Hjemrejse

Hoteller

Mermaid Hotel

 • Antal værelser: 72
 • Afstand til Kalutara: 4 km
 • Reception: åben 24/7
 • Afstand til strand: 50 meter
 • Restaurant: 1
 • Barer: 4
 • Swimmingpool: 2 udendørs
 • Betaling med kreditkort
 • Wifi
 • Wellness-område

Det 4-stjernede Hotel Mermaid ligger helt ud til Det Indiske Ocean, så der er gode muligheder for at nyde den exceptionelt smukke sandstrand. Hotellet har desuden et lækkert poolområde, restaurant, barer og en stor wellness-afdeling.

Hotellet består af 72 værelser og 9 bungalows. Vi bor i Superior-værelser, som alle er udstyret med privat balkon og aircondition. Samtlige værelser er desuden udstyret med tv, mini-køleskab, kaffe-/tefaciliteter og hårtørrer. 

I hotellets spa tilbydes der afslappende massagebehandlinger samt yoga- og aerobictimer. Hotellets restaurant lokker med en sublim udsigt over havet og frister med en glimrende morgenmad samt friske fiske- og skaldyrsretter til såvel frokost, som aftensmad. Efter en dejlig dag ved poolen eller efter dagsudflugter kan man passende afslutte dage i en af hotellets 4 barer, som tilbyder et hav af forskellige drinks og cocktails.

Det er muligt at opgradere til værelser med havudsigt. Dette koster kr. 1.698,- og skal bestilles senest 60 dage før afrejse.   

Læs mere om hotellet på: https://www.mermaidhotelnclub.com/

Værelse

TV                                                                       
Minibar
Sikkerhedsboks 
Aircondition
Vifte                                                                          
Hårtørrer
Kaffe-/te-faciliteter
Wifi

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København - Colombo. Afrejse

Vi flyver fra Københavns Lufthavn til Sri Lanka med mellemlanding.

Dag 2
Colombo – Kalutara. Ankomst og indkvartering på hotel. Afslapning på hotel Ca. 30 km

Vi lander i Sri Lankas største by, Colombo. Efter at have klaret indrejseformaliteterne kører vi direkte til vores dejlige hotel, hvor vi skal tilbringe den næste uges tid.
Vi skal bo på det 4-stjernede Hotel Mermaid, som ligger blot 30 km fra Colombo International Airport, nærmere betegnet ved badebyen Kalutara, der byder på masser af indkøbsmuligheder og hyggelige barer og cafeer.

Efter at have fået udleveret nøglerne til vores hotelværelse går vi en lille tur i området omkring hotellet og får information om de mange muligheder og aktiviteter, som tilbydes til hotellets gæster. Resten af dagen er afsat til afslapning.

Dag 3
Kalutara. Udflugt til hovedstaden Colombo Ca. 75km

Efter morgenmaden mødes vi og kører i samlet flok mod den myldrende storby, der er flot beliggende ud til Det Indiske Ocean. På grund af Colombos store havn og den strategiske beliggenhed på handelsruterne mellem øst og vest, var byen kendt blandt handelsmænd allerede for 2.000 år siden. Det var dog først i 1815, da Sri Lanka blev overtaget af englænderne, at Colombo blev hovedstad på Sri Lanka. På vores rundtur ser vi blandt andet bydelen Fort, hvor portugiserne gik i land i begyndelsen af det 16. århundrede. Området, der dengang var kendt som Kolonthota, blev hurtigt et af de vigtigste handelscentre på øen. Portugiserne befæstede handelscentret og havnen for at få kontrol over øens indre – deraf bydelens navn. Fæstningen blev i 1656 erobret af hollænderne, og i 1815 overtog englænderne, der benyttede fæstningen som administrativt centrum.

Nogle årtier senere blev fæstningen ødelagt, da briterne vurderede, at der ikke længere var nogen militær trussel mod Colombo. Desuden lå den i vejen for områdets byudvikling. Selvom fæstningen og dens mure i dag ligger i ruiner, er bydelen stadig hjemsted for en række historiske bygninger. Og ligesom dengang portugiserne regerede området, er Fort stadig Sri Lankas handels- og finanscentrum.

Turen går også forbi Pettah, Colombos travle basarområde, samt byens fashionable boligområde, Cinnamon Gardens, som er opkaldt efter en kanelplantage, der tidligere lå her. Vi går også en tur langs byens strandpromenade, Galle Face Green, som strækker sig cirka en kilometer langs Det Indiske Ocean.

Ved siden af selve strandpromenaden ligger en gigantisk græsplæne (forestil dig Central Park i New York uden træer), som tidligere blev brugt til hestevæddeløb og golfbane.

Vi returnerer til vores hotel sidst på eftermiddagen.

Dag 4
Kalutara. Afslapning på hotel

Vi har afsat denne dag til afslapning på vores hyggelige hotel. Her er rig mulighed for dase på stranden eller ved hotellets dejlige swimmingpool. I hotellets wellness-afdeling er der desuden mulighed for at få masseret de ømme muskler, ligesom hotellet også kan lokke med et veludstyret motionsrum og kulinariske oplevelser i hotellets bar og restaurant.

Dag 5
Kalutara. Udflugt til Kosgoda-/Hikaduwa-området inklusive sejlads i mangroveskov, besøg ved skildpaddecenter og krydderihave Ca. 120km

Efter morgenmaden begiver vi os sydpå og kører langs kysten, hvor vi snart passerer badebyen Bentota. Vores destination er i første omgang de imponerende mangroveskove ved floden Madu Ganga. Vi kommer helt tæt på naturen og lokalbefolkningen under vores sejlads. I området finder vi også nogle af øens mange gamle krydderihaver, som blev oprettet under kolonitiden. Vi besøger en af dem og lærer mere om denne indbringende eksport, som blandt andet bestod af kardemomme og kanelolie. 

Vi afslutter vores udflugt med et besøg i et center for skildpaddeopdræt i nærheden af Hikaduwa. Her arbejder personalet og frivillige med stor succes på at bevare skildpaddebestanden, og vi hører nærmere om dette spændende og vigtige arbejde. 

Efter nogle interessante oplevelser returnerer vi til vores hotel sidst på eftermiddagen.

Dag 6–9
Kalutara. Afslapning på hotel eller mulighed for tilkøbsudflugter

De resterende dage er afsat til afslapning ved hotellets pool eller gåture langs stranden. Har man mod på selv at tage på en tur til nogle af de lokale seværdigheder, tilbyder hotellet forskellige udflugter, som kan bestilles på stedet. 

Man kan f.eks. tage på udflugt til den smukke gamle havneby Galle, hvorfra hollænderne drev forretning. Eller hvad med en udflugt til en af øens mange nationalparker, hvor der næsten kan udstedes statsgaranti på, at man ser elefanter, samt nogle af øens mange andre dyrearter, såsom bjørne, hjorte, bøfler, krokodiller og aber, der alle findes i store bestande på øen. Disse udflugter er ikke inkluderet i prisen, men kan bestilles i hotellets lobby eller via lokalguiden.

Dag 10
Kalutara – Colombo - København. Hjemrejse

Vi flyver fra Colombo midt om natten og lander samme eftermiddag i Danmark.

Prisinformation

Børnepris

Kr. 8.498,- (gælder for maks. 2 børn under 12 år i følge med 2 voksne)

Prisen inkluderer
 • Engelsktalende lokalguide 
 • Fly København - Colombo t/r med mellemlanding 
 • Transporter og udflugter jf. program 
 • 8 overnatninger på Mermaid Hotel and Spa 4* i Superior rooms
 • Fuldpension
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris 
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring 
 • Udflugtspakke
 • Eventuelle ekstra arrangementer 
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Opgradering til værelse med havudsigt 
 • Visum til Sri Lanka (USD 35,- pr. person. Skal søges inden afrejse) 
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn cirka USD 15,- pr. person) Personlige fornødenheder 
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- 
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer“

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Visum

Du skal have et turistvisum for at rejse til Sri Lanka. Visum skal ansøges og betales via www.eta.gov.lk og
koster ca. USD 35,- pr. person. Det er vigtigt, at du søger om og betaler dit visum hjemmefra.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture og udflugter.  Det er ikke nødvendigt at
medbringe håndklæde.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

LKRTR10ADK