Beograd – Balkans kulturhovedstad

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Den serbiske hovedstad byder på et rigt kulturliv, gourmetmad og masser af skæve oplevelser i og i uden for byen

Beograd overrasker de fleste med dets hyggelige kvarterer, gode spisesteder og vestligt orienterede befolkning. Meget er sket i Beograd, siden byen blev bombet af Nato under krisen i Kosovo i slut 1990’erne. Kreative kræfter har pustet liv i forsømte industrikvarterer, nye restauranter udfordrer den konventionelle opfattelse af Balkan som en gastronomisk død sild, og med et opland, der emmer af historie, er det ikke uden grund at den serbiske hovedstad er en af Sydøsteuropas mest interessante storbydestinationer.

På denne rejse har vi inkluderet alle de traditionelle besøg i storbyen og garneret dem med oplevelser i landets næststørste by, Novi Sad. Vi skal desuden besøge Titos imponerende museum, gå på opdagelse i det hyggelige Skadarlija-kvarter og smage på den gode serbiske vin.

Vi bor på et dejligt 4 stjernet hotel, der med sin centrale placering danner den perfekte ramme om vores ophold i den serbiske hovedstad.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type City Break

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Serbiske dinarer

Dagsprogram
Dag 1 Ankomst til Beograd og byrundtur incl. Kalemedan-fortet og velkomstmiddag
Dag 2 Beograd. Madmarked, Saint Sava kirken og Titos museum inkl frokost på lokal restaurant
Dag 3 Beograd - Sremski Karlovci - Novi Sad – Beograd. Honning- og vinproduktion inklusiv lokal frokost, borgkompleks Petrovaradin og Novi Sads gamle bydel
Dag 4 Tid på egen hånd eller tilkøbscykeltur til Zemun inkl lokal frokost. Afskedsmiddag i Skardalijia
Dag 5 Tid på egen hånd og hjemrejse

Hoteller

Hotel Royal Inn

 • 97 værelser
 • 0,5 km til byens centrale torv
 • 24/7 reception
 • 1 restaurant
 • 1 cocktailbar
 • Elevatorer
 • Wifi på alle værelser
 • 200m to the nearest super market
 • 150 m to the nearest bus stop

Med en helt fantastisk placering i Beograds gamle bydel og med gåafstand til byens centrale torv og gågade, er Hotel Royal Inn det perfekte udgangspunkt for et ophold i den serbiske hovedstad.

Hotellet, der er opført i 1885 lokker med en dejlig morgenbuffet, restaurant med international cuisine, samt en hyggelig cocktailbar.
 
Alle værelser er indrettet med wifi, safety box, hårtørrer og andre accessories.

Læs mere på www.royalinn.rs

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Ankomst til Beograd og byrundtur incl. Kalemedan-fortet og velkomstmiddag

Vi flyver fra København og lander i den serbiske hovedstad midt på eftermiddagen.

Med godt to millioner indbyggere er Beograd en af Sydøsteuropas største byer, og med en historie, der strækker sig flere tusind år tilbage, er det også en af de ældste. Beliggenheden ved floderne Donau og Sava har gjort byen eftertragtet for skiftende overherredømmer fra romerne til osmannerne. Byen fik en hård medfart under Anden Verdenskrig, men blev siden politisk og kulturelt centrum i Jugoslavien. I dag er Beograd den storby i det tidligere Jugoslavien, der har størst fremdrift med masser af spændende områder at udforske.

Vi kører direkte fra lufthavnen til byens vartegn, Kalemedan-fortet. Fortet har i århundreder fungeret som værn for byen og dens skiftende overherrer. Foruden at huse legepladser, en lille zoo, museum og steder, hvor man kan spise og få en kop kaffe, byder området omkring fortet også på en blændende udsigt over floderne Donau og Savas.

Hvis tiden tillader det vi os på gåben til byens centrale plads, Republik pladsen og slentrer ned af hovedstrøget Knez Mihailova med dets mange hyggelige butikker, cafeer og restauranter. Sidst på eftermiddagen begiver vi os til vores centralt placerede hotel og efter at vi har fået nøglen til vores værelser indtager vi en velfortjent aftensmad.

Middag inkluderet.

Dag 2
Beograd. Madmarked, Saint Sava kirken og Titos museum inkl frokost på lokal restaurant

Vi starter morgenen med at gå med de lokale på markedet og ser, hvordan de daglige indkøb foretages og dagens sladder udveksles over de mange lækre madboder.

Derefter er det blevet tid til at stifte bekendskab med Beograds største seværdigheder. Vi starter med at køre forbi landets parlament og den smukke Slavia Plads, inden vi gør hold ved Saint Sava kirken, som er en af verdens største ortodokse kirker. Vi fortsætter til museet og masuolæet for den tidligere jugoslaviske præsident Josip Broz Tito. Opført i 1975, 5 år før Titos død, fik masoulæet det kunstfærdige navn Blomsterhuset grundet de mange smukke blomster i området. I dag er blomsterne fjernet om end Tito stadigvæk nyder stor agtelse blandt den menige serber. I det omkringliggende museum fortælles historien om jugoslaviens store leder, som stod i spidsen for den jugoslaviske samling i næsten 30 år. Undervejs gør vi stop ved en lokal restaurant og spiser en god frokost.

Resten af eftermiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd.

Dag 3
Beograd - Sremski Karlovci - Novi Sad – Beograd. Honning- og vinproduktion inklusiv lokal frokost, borgkompleks Petrovaradin og Novi Sads gamle bydel Kørsel: Ca. 190km

I dag skal vi på udflugt ud af byen. Vi kører i bus mod Novi Sad, Serbiens næststørste by med et indbyggertal på ca. 250.000. Byen var oprindelig udnævnt til Europæisk kulturhovedstad i 2021, men grundet pandemi bliver byen fejret i år. Flertallet af byens indbyggere er serbere, men her findes også et stort ungarsk mindretal. Inden første verdenskrig var byen det kulturelle centrum for alle serbere, og byen er fortsat en stor kulturby med et ortodokst bispesæde.

Undervejs gør vi stop ved byen Sremski Karlovci, der ligger i regionen Vojvodina for foden af bjerget Fruska Gora. Tidligere var byen hovedsæde for den serbisk ortodokse kirke og egnens kulturelle vugge. Området er overordentligt frodigt og her dyrkes såvel vin, som mange andre dejlige fødevarer. De mange marker og blomster har givet området noget af Balkans bedste honning, og vi besøger en lokal bibonde og hører mere om dette spændende emne. I Sremski Karlovci finder vi også nogle af Serbiens bedste vine, og næsten alle huse her har deres egne vinmarker. Den mulighed lader vi ikke gå fra os, men har inkluderet et besøg ved en lokal vinbonde.

Vi fortsætter nu det sidste stykke mod Novi Sad og Europas andenstørste fæstningsværk Petrovaradin. Opført i perioden 1692 – 1780 ligger den smukt placeret udenfor Novi Sad med udsigt over Donaufloden, der deler byen i to. Herfra er en smuk udsigt over de manger kirker, der repræsenterer flere forskellige trosretninger.

Vi spiser frokost i området, inden vi begiver os det sidste stykke mod den smukke gamle by Novi Sad. Byen blev grundlagt i 1694, og den fik i 1748 status af fristad. Den stigende handel og koncentrationen af især serbisk kultur gjorde efterhånden, at byen omtaltes som det serbiske Athen. Novi Sad ligger ved en af Europas vigtigste korsveje, og byens historie som et multinationalt handelscentrum og transitby har givet den adskillige historiske og kulturelle seværdigheder, som selv meget større byer har svært at matche. Vi lægger vejen forbi byens store centrale plads, Trg Slobode (Frihedspladsen), og det smukke rådhus i neo-renæssancestil samt byens ældste gade, Zmaj Jovina.

Vi er retur i hovedstaden sidst på eftermiddagen.

Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 4
Tid på egen hånd eller tilkøbscykeltur til Zemun inkl lokal frokost. Afskedsmiddag i Skardalijia Kørsel: Cykel ca.25 km
I Beograd

I dag er der mulighed for at opleve den serbiske hovedstad på egen hånd, hvis man ikke ønsker at tilkøbe en cykeludflugt til Zemun.

Zemun er en mindre forstad til Beograd, men minder mere om en lille boheme landsby med masser af små restauranter og gallerier. Vi hopper på vores lejede cykler, krydser floden og kører igennem det nye Beograd. Vi kigger forbi Palace of Federation, som blev opført i slutningen af 1940’erne og i dag rummer flere serbiske ministerier. Herfra fortsætter vi mod den hyggelige landsby Zemun, hvor vi besøger byens vartegn, den smukke Hellige treenighedskirke, som ligger på en lille bakketop, hvorfra der er en fin udsigt over hovedstaden.

Vi spiser en god frokost ved en af de hyggelige restauranter, inden vi langs floden begiver os tilbage mod storbyen. (Cykelturen er ikke inkluderet i rejsens pris og skal bestilles separat)

Vi samles igen om aftenen for at gå ud og spise en god middag i området Skadarlija, som med kulørte huse og toppede brostensgader markedsføres som Serbiens svar på Montmartre.

Dag 5
Tid på egen hånd og hjemrejse

Beograd har utrolig meget at byde på, og formiddagen er tiden afsat til oplevelser på egen hånd. Det gamle industriområde nær floden Sava emmer i dag af liv med masser af små forretninger og gallerier. Hvis man mere er til god kaffe og til at kigge på folkelivet er området omkring Knez Mihailova med dets mange smukke palæer et perfekt sted.  Vores rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med yderligere gode råd og vejledning.

Vi samles først på eftermiddagen på vores hotel og begiver os mod lufthavnen, hvor vores fly venter.

Tilkøbspakke: Cykeludflugt til Zemun

På denne tilkøbsudflugt bliver der muligheder for at opleve  det nye Beograd og den hyggelige bohemelandsby Zemun på den anden side af Sava floden. Det hele foregår på cykel og vi kommer helt tæt på det lokale liv i og omkring hovedstaden.

Vi kigger bl.a. forbi det kæmpestore betonbyggeri Palace of Federation, som blev opført ved Jugoslaviens samling i slutningen af 1940’erne. Vi nyder det smukke landskab langs floden og hører nærmere om byens udvikling, samt ikke mindst den strategiske betydning. Vi besøger Zemuns vartegn den hellige treenighedskirke, går på opdagelse i den hyggelige by og nyder en god frokost på en lokal restaurant langs floden.

Cykelturen foregår overvejende på cykelstier og under hele turen følges vi af en lokalguide, som kan fortælle mere om Beograds udvikling og historie.


Pris: 468,- kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Cykelleje og lokalguide
 • Frokost på lokalrestaurant i Zemun

(Tilkøbspakken gennemføres ved min. 10 deltagere)

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Beograd med mellemlanding
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på 4 stjernet hotel i delt dobbeltværelse
 • Halvpension. Morgenmad hver dag, frokost dag 2-3 og middag dag 1 og 4
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tilkøbsudflugt til Zemun på cykel
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Drikkepenge til lokalguide, chauffør m.v. (beregn ca. EUR30,- pr. person i alt)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Klima

I foråret og efteråret kan det være køligt morgen og aften, og regnbyger kan forekomme. Medbring derfor en trøje og en let jakke. Når det gælder påklædning om aftenen på restauranter og lignende, er serberne ikke særligt formelle. Husk at medbringe et par gode sko til spadsereture i naturen og i byerne.

Mere om Serbien

Her kan du få mere at vide om Serbeien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/serbien

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser