Big Five-safari, Rovos Rail og Cape Town

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Safari i et af Sydafrikas bedste Big Five-områder, eksklusiv togrejse med verdens mest luksuriøse tog og 4 dage i smukke Cape Town

Den ultimative Sydafrikarejse med Albatros! Fra den 4-stjernede Jaci’s Safari Lodge starter vi med storslåede Big Five-safarioplevelser i Madikwe Vildtreservat – et af Sydafrikas få reservater, der bl.a. kan byde på de berømte Big Five: elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard. Herefter kører vi med Rovos Rail – verdens mest luksuriøse tog – fra Pretoria i nord til Cape Town i syd forkælet med udsøgt, 5-stjernet service fra start til slut. Helpension og alle drikkevarer på toget er inkluderet.

Vi runder Sydafrika-eventyret af i den charmerende kystby Cape Town og tager bl.a. på udflugt til Vinlandet og Kaphalvøen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Safari, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanske rand

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Johannesburg, Sydafrika. Videre i bus til Madikwe Vildtreservat
Dag 3–5 Madikwe Vildtreservat. Safarioplevelser, vandretur og boma braai
Dag 6 Madikwe Vildtreservat – Pretoria – Rovos Rail
Dag 7 Rovos Rail Pretoria – Kimberley. Mineudflugt og rundtur
Dag 8 Matjiesfontain. Byrundtur og videre til Cape Town
Dag 9 Cape Town. Udflugt til Kaphalvøen
Dag 10 Cape Town. Oplevelser på egen hånd
Dag 11 Cape Town. Udflugt til Vinlandet og Stellenbosch. Afskedsmiddag i Cape Town
Dag 12 Cape Town. Formiddag på egen hånd og hjemrejse
Dag 13 Hjemkomst

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi flyver fra København om eftermiddagen
Dag 2
Ankomst til Johannesburg, Sydafrika. Videre i bus til Madikwe Vildtreservat

Efter ankomsten til Johannesburg sætter vi kurs mod det privatejede Madikwe Vildtreservat, der ligger i det nordvestligste hjørne af den sydafrikanske Nordvestprovins grænsende op til Botswana og Kalahariørkenen. I bus kører vi nordpå gennem de vidtstrakte sydafrikanske landskaber. Undervejs passerer vi enorme hvede-, majs-, solsikke- og jordnøddemarker samt mindre byer, der mest af alt minder om det vilde vesten. Efter kort at have stiftet bekendtskab med millionbyen Johannesburg er det ganske interessant at se, hvordan de mindre byer i det moderne Sydafrika tager sig ud.

Vi ankommer sidst på eftermiddagen til Madikwe, hvor vi indkvarteres på Jaci's Safari Lodge, hvor de små stråtækte telthuse står smukt opført lige midt i den fantastiske natur. Værelserne har alle de faciliteter, som man kan forvente sig af en højstandard-lodge og udgør en komfortabel base for de kommende dages safarioplevelser. Den første aften nyder vi en fælles velkomstmiddag på vores lodge.

Det rige dyreliv, de få besøgende og den vilde natur gør det malariafri Madikwe Vildtreservat til en ideel safaridestination. Reservatet er mærkværdigt nok temmelig overset af safarigæster, så vi får den smukke, rød-sandede savanne og det overvældende antal løver for os selv. Det 75.000 hektar store vildtreservat er at af Sydafrikas største og består primært af flad savanne, dog finder man, især i den vestlige del af landskabet, de særegne inselbergklippeformationer, der som øer af klipper rager op i luften fra det ellers flade terræn.

Madikwe er et privat vildtreservat, og det betyder, at du har mulighed for at komme tæt på vildtet i forhold til offentlige nationalparker, hvor restriktionerne ofte er ganske omfattende. De private reservater er til gengæld meget opmærksomme på vildtplejen og sørger for, at vildtet ikke forstyrres unødigt. Derfor oplever du ikke kortegekørsel omkring vildtet. Safari i dette område er den ægte vare med rig mulighed for at opleve The Big Five: elefant, bøffel, næsehorn, løve og leopard samt andre dyrearter som giraffer, geparder, antiloper, utallige fuglearter og den særdeles sjældne afrikanske vildhund.

Vi gør opmærksom på, at programmet for vores ophold i Madikwe Vildtreservat kan variere lidt afhængig af lokale vejrforhold og lignende.

Dag 3–5
Madikwe Vildtreservat. Safarioplevelser, vandretur og boma braai
Elefanter lever i familieflokke med en matriark

I løbet af de næste par dage skal vi både opleve morgen- og eftermiddagssafarier samt på vandretur i den smukke natur. En såkaldt morgensafari starter allerede ved solopgang omkring kl. 6 og varer til kl. 9-10 stykker, afhængig af hvilke dyr vi møder på vores vej. Der er ikke meget, der kan måle sig med de stærkt krydrede morgendufte og den helt specielle glød over savannen om morgenen. Der er køligt, og alt ånder fred og ro, nu hvor nattens jagt og generelle furore er overstået. Vi møder vildtet ved vandhullerne og floderne, hvor dyrene stiller deres tørst.

Erfaringsmæssigt vil vi, allerede inden denne safari er slut, have set et godt udvalg af Afrikas berømte og kendte savannevildt, som løver, elefanter, næsehorn, gnuer, elaner, kuduer, vortesvin, giraffer og impalaer, som vi kan være heldige at se. Der er ingen garanti for, hvad vi ser, hvornår eller hvor. Og netop uvisheden er en del af naturens charme, som gør en safari til en anderledes og spændende oplevelse. Når vi vender tilbage til vores lodge, venter der os en velfortjent morgenbuffet.

En eftermiddagssafari starter sidst på dagen omkring kl. 16. Undervejs gøres holdt, så vi kan nyde solnedgangen og skylle den smukke oplevelse ned med en kølig drink, inden billygterne blændes op til nattekørsel. Det er lidt af en sansemæssig åbenbaring, når den sydlige halvkugle pludselig blænder op for sin stjernevrimmel, nattens tusinder af fremmedartede lyde fylder ørerne, og duften af Afrikas røde jord og savannens stærkt krydrede dufte smyger sig ind i næseborene. Safari om aftenen og natten er helt anderledes end om morgenen. Det føles, som om man er i en anden verden. Når spotlysets hvide kegler fejer hen over buskadset, lyser hundredvis af store og små øjne – det hele forekommer pludselig meget tættere på. Et eller andet pusler og rasler i nærheden af os; er det en flok gumlende gnuer, eller har de sultne løvinder indledt nattens jagt?

En af dagene afslutter vi vores eftermiddagssafari med en boma braai. Braai er det sydafrikanske ord for grill, og når vi kommer frem, er der dækket op med stole og borde i vildnisset, hvor vi skal grille maden på et bål. Vi samles omkring bålet, midt i den storslåede afrikanske natur, og i skæret fra ilden nyder vi et lækkert måltid under den formodentligt stjerneklare himmel.

Gennem årene er vildtet blevet tilvænnet biler og besøgende. Derfor ser man ofte elefanter, giraffer og forskellige antiloper græsse tæt op ad safarikøretøjet. Det er heller ikke usædvanligt, at en løveflok hindrer den fri passage. Derfor foregår safarien på vildtets betingelser. Safarikøretøjerne er åbne terrængående køretøjer, og det føles ærefrygtindgydende, når man opholder sig få meter fra en gigantisk elefant, for slet ikke at tale om løve eller næsehorn, uden et sikkert hegn imellem. Men rovdyrene opfatter ikke en bil med passagerer som mad – heldigvis da!

Det kan i øvrigt være en kold fornøjelse at køre safari, når mørket falder på eller i de tidlige morgentimer. Der er tæpper i de åbne safarikøretøjer, men vi anbefaler, at du medbringer en hue og en kraftig vindtæt vinterjakke eller en fleece.

Du får også mulighed for at tage med på en vandretur, hvor naturen udforskes til fods i selskab med en erfaren sporfinder (tracker) og en bevæbnet ranger. På vandreturen får du mulighed for at dvæle ved de små nuancer såsom det enestående fugleliv omkring floder og vandhuller og nogle af verdens ældste urpalmer.

Dag 6
Madikwe Vildtreservat – Pretoria – Rovos Rail
Victoria Falls, Rovos Rail og Big Five-safari
Efter morgenmaden kører vi til Pretoria, der fortsat er Sydafrikas formelle hovedstad, selvom både Johannesburg og Cape Town spiller en større rolle foretningsmæssigt. Ofte ser man byen omtalt som Tshwane, men der er stor indbyrdes diskussion om den sag. Når vi ankommer til Pretoria, spiser vi frokost på en restaurant tæt på Rovos Rail Capital Park Station, hvorfra vi går om bord på luksustoget ”Pride of Africa”.
Dag 7
Rovos Rail Pretoria – Kimberley. Mineudflugt og rundtur

Vores tog når minebyen Kimberley, der er stadig emmer af historie. Byen er hovedstad i Nord-Kapprovinsen, og det var faktisk her, at Sydafrikas diamanteventyr begyndte i 1866, da boeren Erasmus Jacobs fandt en sjov sten på sin mark. Stenen viste sig at være en diamant på 21,25 karat eller 4,75 gram. Få år senere i 1871 fandt man en endnu større sten på den lille høj på marken. Stenen var 83,50 karat eller 16,78 gram, og det fik ”diamantfeberen” til at rase. Fra nær og fjern kom diamantjægere og bosatte sig omkring den lille høj, hvor der tilsyneladende fandtes uendelige mængder. Højen blev til et stort hul i jorden med en dybde på 240 meter, som endelig blev lukket i 1914, efter at den havde afgivet tre tons diamanter. Der kom flere huller til med årene, og de fleste er i dag helt udtømte. Englænderne var hurtige til at indlemme minen i deres Kapprovins, hvilket naturligvis ikke bekom boerne vel. De mente, at minen hørte ind under deres Oranje Freestate. Selvom englænderne længe inden havde afskaffet slaveriet, var de ikke sene til at indføre restriktive regler over for de farvede minearbejdere, der ikke længere måtte rejse frit. Forlod man posten i utide, vankede der piskeslag. Decideret slaveri var der dog ikke tale om.

Tilbage på Rovos Rail-toget indtager vi en middag i togets spisevogne, og siden trækker vi os tilbage til vores respektive suiter, der alle er komfortabelt indrettet med gode sengepladser, bad og toilet.

Dag 8
Matjiesfontain. Byrundtur og videre til Cape Town
Sidste stop på togrejsen er det enestående historiske monument Matjiesfontain. Byen blev etableret i sidste halvdel af 1800-tallet, og 100 år senere er den blevet restaureret som et historisk monument over kolonitiden. Her kan du simpelthen opleve et originalt frilandsmuseum, hvor alle huse og funktioner er intakte og ligger, som de altid har gjort. Vi forventer at ankomme til Cape Town kl. 18.00, hvor vi skal sige farvel til Rovos Rails besætning. Herfra kører vi til Cape Royal hotel, hvor vi skal bo de næste dage.
Dag 9
Cape Town. Udflugt til Kaphalvøen
Efter at vi har spist morgenmad på hotellet, tager vi på en udflugt til Kaphalvøen. Vi kører ad højtliggende, smalle klippeveje, med det brusende hav under os, og passerer igennem maleriske småbyer. Ved Hout Bay skal vi på en lille sejltur gennem den kraftige brænding og ud til Duiker Island, hvor tusindvis af sydafrikanske pelssæler holder til. Vi kommer helt tæt på kolonien og kan se dem ligge på skær og lege i vandet omkring båden. Senere kører vi over Constantia Nek og Fish Hoek til Simons Town, hvor vi skal besøge en pingvinkoloni. Efter yderligere en kort køretur når vi frem til Kap det Gods Håb Naturreservat på ikke mindre end 7.680 hektar. Ud over de smukke kystlandskaber på Afrikas sydlige horn er reservatet også hjemsted for strudse, bavianer og flere antilopearter som eland, bontebok, springbok og gnu. Vi går den lille tur ud til spidsen af halvøen Cape Point, hvorfra vi kan nyde den storslåede udsigt ud over de to store verdenshave: Atlanterhavet og Det Indiske Ocean. Undervejs nyder vi en fælles frokost. Aftenen er fri til oplevelser på egen hånd. Rejselederen arrangerer fællesspisning, hvis der er stemning for det.
Dag 10
Cape Town. Oplevelser på egen hånd
Dagen er fri til eventyr på egen hånd. Tag eventuelt turen op til det berømte Taffelbjerg, der nærmest er Cape Towns varemærke. På engelsk kaldes det Table Mountain (bord bjerget) på grund af sin flade top. Det er en god ide at starte dagen her, da udsynet fra bjerget ofte er klarest om morgenen. Du kan også besøge den legendariske Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 år. Her har du blandt andet mulighed for at tage med på en rundvisning, hvor tidligere fanger fortæller om deres fortid på øen – rundvisningen gennemføres af gode grunde på engelsk. Du kan også bruge tiden på at besøge det kulørte Greenmarket, hvor du kan købe alverdens ting såsom lokal kunst. Rund turen af med at besøge den smukke Victoria & Alfred Waterfront, hvor du blandt andet kan sejle i vandtaxa.
Dag 11
Cape Town. Udflugt til Vinlandet og Stellenbosch. Afskedsmiddag i Cape Town
Stellenbosch vindistrikt ved Cape Town
Efter morgenmaden skal vi besøge Sydafrikas berømte vindistrikt cirka en times kørsel fra Cape Town. Du kender måske Stellenbosch, Sydafrikas næstældste by, fra vinetiketter. Vi spiser en fælles frokost på en af de smukke hvide vingårde, de grønne marker og de små bjerge. Byen blev grundlagt i 1679, og vintraditionen er næsten lige så gammel. Vi skal naturligvis besøge nogle af byens vingårde og smage på de herlige dråber, der kommer direkte fra træfadene. Da det er vores sidste aften, holder vi en fælles afskedsmiddag i Cape Town.
Dag 12
Cape Town. Formiddag på egen hånd og hjemrejse
Formiddagen er fri til oplevelser på egen hånd. Du kan eventuelt nå at gøre lidt indkøb i Cape Town, der frister med et bredt udvalg af butikker. Den sydafrikanske rand er faldet ganske voldsomt gennem de sidste par år, så du kan med fordel erhverve tøj (også modetøj), smykker, kunstgenstande og meget mere til attraktive priser. Midt på eftermiddagen kører vi til lufthavnen og begynder vores hjemrejse.
Dag 13
Hjemkomst
Vi ankommer til København ved middagstid efter en spændende og meget oplevelsesrig rejse.

Om Rovos Rail

Alle vognene er gamle togvogne, der er restaurerede, så deres oprindelige udseende er intakt, samtidig med at komfort og faciliteter er ført op til nutidens standarder. Her er ordet kupé ikke længere dækkende. Her findes kun dobbeltsuiter i gammel engelsk – edwardiansk – stil med blankpolerede træpaneler, dobbeltsenge og naturligvis privat badeværelse. Deluxe- og Royal suiterne er udstyret med en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønske, hvilket selvfølgelig er inkluderet i prisen.

Derudover er der om bord på toget inkluderet helpension med alle drikkevarer i togets gourmetrestaurant. Restaurantvognene er i øvrigt begge fra før 1940 og er nøje restaureret, så den fine klassiske stil er bevaret. I denne stemning fra svundne tider serveres a la carte-morgenmad samt eksklusive 3-retters frokoster og 3-retters middage med tilhørende – fremragende – sydafrikanske vine.

På toget findes endvidere en special-ombygget udsigtsvogn med panoramalounge, hvorfra der er frit udsyn til de afrikanske landskaber. Endvidere er der to hyggelige salonvogne for henholdsvis rygere og ikke-rygere. Serviceniveauet om bord er også i top – hvor end du befinder dig i toget, vil der blive sørget for, at du ikke mangler noget!

På Rovos Rail-toget er der en stilfuld stemning, som gæsterne er med til at opretholde. Der er derfor nogle forventninger til gæsternes påklædning, som vi beder dig respektere. Om dagen er påklædningen afslappet pæn. Om aftenen er påklædning mere formel. Jakke og slips er et krav for mænd, og for kvinder en pæn nederdel eller kjole.

Rovos Rail er verdens mest luksuriøse tog

Royal-suiter

De royale suiter er på i alt 16 m2 og fylder en halv vogn. De har alle eget loungeområde og badeværelse med victoriansk badekar samt separat bruser. De rummelige og elegante suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Suiterne er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Derudover er roomservice tilgængelig hele døgnet.
Royal-suite

Deluxe-suiter

Deluxe suiterne (11 m2) er også beregnet til to passagerer, enten i et dobbelt- eller twin-værelse. Der er loungeområde og eget badeværelse med brusebad. De meget rummelige suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Suiterne er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Derudover er roomservice tilgængelig hele døgnet.
Deluxe-suite

Pullman-suiter

Pullman suiterne (7 m2) er udstyret med en behagelig sofa, der kan benyttes om dagen og omdannes til en dobbelt- eller twin-seng om natten. De har ligeledes eget badeværelse med brusebad. Suiterne giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Alle er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier. Roomservice er tilgængeligt hele døgnet.

Læs meget mere om Rovos Rail på www.rovos.com

Pullman-suite

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse

Tillæg for enkeltværelse i Pullman-suite kr. 9.998,-

Tillæg for enkeltværelse i Deluxe-suite kr. 14.998,- med opgradering til Jaci’s Tree Lodge

Opgradering
Opgradering til Deluxe-suite på Rovos Rail og 5-stjernede Jaci's Tree Lodge kr. 35.998,-
Prisen inkluderer

• Dansk rejseleder
• Fly København – Johannesburg og Cape Town – København
• Informationsmøder ved rejselederen
• Safari og udflugter jf. program
• Indkvartering i Pullman-suite om bord på Rovos Rail
• Indkvartering på Winchester Mansions i Cape Town
• Indkvartering på Jaci’s Safari Lodge i Madikwe Vildtreservat
• Helpension og drikkevarer ad libitum om bord på Rovos Rail
• Morgenmad dag 2-12
• Frokost dag 3-9 og 11
• Middag dag 2-7 og 11
• Skatter og afgifter

Al overnatning er i delt dobbeltværelse/-kupé.

Prisen inkluderer ikke
• Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
• Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Tillæg for enkeltværelse/-kupé
• Drikkevarer og måltider ud over det nævnte
• Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn cirka USD 100,- per person)
• Personlige fornødenheder
• Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,-
• Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer“.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Om Rovos Rail

Om dagen er påklædningen afslappet pæn. Påklædning om aftenen er mere formel på Pride Of Africa. Jakke og slips er et krav for mænd, og for kvinder en pæn nederdel eller kjole. Venligst respekter dette.

Alle vognene er gamle togvogne, der er restaurerede, så deres oprindelige udseende er intakt, samtidig med at komfort og faciliteter er ført op til nutidens standarder. Her er ordet kupé ikke længere dækkende. Her findes kun dobbeltsuiter i gammel engelsk – edwardiansk – stil med blankpolerede træpaneler, dobbeltsenge og naturligvis privat badeværelse.

Derudover er der om bord på toget inkluderet helpension med alle drikkevarer i togets gourmetrestaurant. Restaurantvognene er i øvrigt begge fra før 1940 og er nøje restaureret, så den fine klassiske stil er bevaret. I denne stemning fra svundne tider serveres a la carte-morgenmad samt eksklusive 3-retters frokoster og 3-retters middage med tilhørende – fremragende – sydafrikanske vine.

På toget findes endvidere en special-ombygget udsigtsvogn med panoramalounge, hvorfra der er frit udsyn til de afrikanske landskaber. Endvidere er der to hyggelige salonvogne for henholdsvis rygere og ikke-rygere. Serviceniveauet om bord er også i top – hvor end du befinder dig i toget, vil der blive sørget for, at du ikke mangler noget!

Royal-suiter

De royale suiter er på i alt 16 m2 og fylder en halv vogn. De har alle eget loungeområde og badeværelse med victoriansk badekar samt separat bruser. De rummelige og elegante suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Suiterne er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Derudover er roomservice tilgængelig hele døgnet.

Deluxe-suiter

Deluxe suiterne (11 m2) er også beregnet til to passagerer, enten i et dobbelt- eller twin-værelse. Der er loungeområde og eget badeværelse med brusebad. De meget rummelige suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Suiterne er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Derudover er roomservice tilgængelig hele døgnet.

Pullman eller Pullman Gold-suiter

Pullman eller Pullman Gold suiterne er ca. 7 m2. De er udstyret med enten sofa i dagtimerne som omdannes til dobbelt- eller twin-seng om natten, eller fikseret dobbelt- eller twin-seng, som kan bruges til sofa om dagen med rygpuder. Vi kan ikke garantere om det er Pullman eller Pullman Gold, det afhænger af hvilke togsæt vi kører med. Suiterne har ligeledes eget badeværelse med brusebad. De rummelige suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Alle er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier. Der er ikke minibar. Roomservice er tilgængeligt hele døgnet.

Læs meget mere om Rovos Rail på www.rovos.com
 

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Sikkerhed

Af sikkerhedsmæssige årsager må børn under 6 år ikke deltage i safarikørsler. Desuden er det ikke tilladt at tage børn under 16 år med på vandresafari.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 16 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Medbring gerne

Vandrestøvler, hue og en varm fleece/vinterjakke.

Klima

Den sydafrikanske vinter ligger modsat vores i månederne juni til august, hvor der ofte er kolde nætter. Dette kan også være tilfældet i maj og september, hvorimod perioden oktober til marts som regel er forholdsvis varm, også i nattetimerne, uden det dog på nogen måde er trykkende. En typisk sydafrikansk vinterdag kan sammenlignes med en god dansk forårsdag med sol og temperaturer, der kan snige sig over 20 grader, men nætterne bringer ofte frost med sig på udsatte steder. Resten af året vil der fortrinsvist være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen sagtens snige sig over de 30 grader. Byger forekommer året rundt med flest nordpå i de varme måneder og flest sydpå i de kolde måneder. Generelt er vejret i Sydafrika mildt og behageligt året rundt. Ekstreme vejrforhold er sjældne, men forekommer dog (især i de senere år).

Se også de Generelle forhold vedrørende Albatros Travels rejser.

Børn under 18 år

De sydafrikanske myndigheder kræver, at du som rejsende med børn under 18 år til/fra Sydafrika medbringer barnets originale fødsels-/dåbsattest. Attesten skal være oversat til engelsk og kan indhentes på det sognekontor, som i sin tid udstedte barnets dåbs- eller navneattest. Attesten skal også være påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel) hos Udenrigsministeriets Borgerservice.

Vær opmærksom på, at udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, hvorfor vi opfordrer dig til at kontakte dit sognekontor snarest muligt efter din bestilling af rejsen.

Formålet med dette dokumentationskrav er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret. 

Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Sydafrika. Undlader du at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest, nægtes du indrejse til Sydafrika, ligesom du vil blive afvist ved check-in.

Vær også opmærksom på, at hvis du rejser alene som forælder med dine børn kræves yderligere dokumentation. Hvis du rejser med børn, som ikke er dine biologiske børn, skal I medbringe særlig dokumentation – som ligeledes skal være på engelsk og påført en Apostille. Kontakt Borgerservice for mere information om disse krav.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Storbyferie i Cape Town

Type Rejseforlængelse
Varighed 4 dage
Pris 2.998,–
4 dages kultur, shopping, gastronomi og smuk natur i Cape Town

Smuk, kulturel og fuld af liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høje Taffelbjerg midt i det hele og den naturskønne Kaphalvø i baghaven kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skønhedskonkurrence. Læg dertil masser af historiske seværdigheder, fortræffelig shopping, lækker mad, gode vine og pragtfulde strande.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem tre hoteller:

Inn on the Square
Fint hotel beliggende på den historiske Greenmarket-plads. Værelserne har alle de nødvendige faciliteter, gratis trådløst internet, samt kaffe- og tefaciliteter, aircondition og satellit-tv.

Hotellet har en opvarmet swimmingpool på taget med en fantastisk panoramaudsigt over Taffelbjerget.

Læs mere på http://aha.co.za/innonthesquare/

Pris 
2.998,- pr. person i delt dobeltværelse på Inn on the square

Tillæg for enkeltværelse
1.498,-

Radisson Blu Le Vendome Hotel
Kvalitetshotel beliggende i Sea Point og kun et par minutter i taxa fra Victoria & Albert Waterfront. Hotellet har naturligvis har de faciliteter, man kan forvente af et Radisson-hotel inkl. restaurant, bar og udendørs pool.

Læs mere på www.radissonblu.com/hotel-levendome-capetown 

Tillæg for opgradering af hotel
1.500,- pr. person i delt dobbeltværelse på Radisson Blu Le Vendome

Tillæg for enkeltværelse
4.000,-

Winchester Mansions
Lækkert 4-stjernet hotel beliggende på promenaden Sea Point. Hotellet emmer af elegance og ligger lige ud til Atlanterhavskysten kun få minutters gang fra den berømte Victoria & Alfred Waterfront. Hotellets restaurant, Harveys, giver dine smagsløg en oplevelse i det sydafrikanske køkken, musklerne kan du få rørt i den udendørs swimmingpool, og wellnesscenteret sørger for genopladning.

Læs mere på www.winchester.co.za

Tillæg for opgradering af hotel 
1.500,- pr. person i delt dobbeltværelse på Winchester Mansions

Tillæg for enkeltværelse
4.000,-

Udflugter
I Cape Town kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her:
Udflugter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Cape Town
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling
Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Luksus ved Victoria Falls

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 8.998,–
5 dages afslapning i luksusomgivelser ved et af verdens smukkeste vandfald

Med en højde på 100 meter, en bredde på to kilometer og tæt regnskov hele vejen rundt er Victoria Falls et imponerende sted at tilbringe fire dage som afslutning på din Afrika-rejse. På bantusprog kaldes vandfaldene ’mosi-oa-tunya’ (’røgen, der tordner’), og det er netop, hvad Victoria Falls ligner – en kæmpe røgsky parret med et tordenbrag.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem 2 hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skønt 4-stjernet resort med tre swimmingpools, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og børneområde. Resortet ligger inde i Victoria Falls Nationalpark i gåafstand fra selve vandfaldet.

Læs mere på www.thekingdomhotel.co.za

Pris
kr. 8.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls
kr. 11.996,- pr. person i enkeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Vidunderligt 5-stjernet hotel, der oser af atmosfære og kolonihistorie. Her er alle tænkelige faciliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i topklasse. Vandfaldene ligger 10 minutters gang fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Læs mere på www.victoriafallshotel.com

Pris
kr. 9.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på Victoria Falls Hotel
kr. 14.996,- pr. person i enkeltværelse på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 3 nætter på hotel ved Victoria Falls i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 1 nat på hotel i Johannesburg i delt dobbeltværelse
 • Sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
 • Gåtur omkring vandfaldene
Prisen inkluderer ikke
 • Diverse visa, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, henviser vi til ambassaden.

  Ved Victoria Falls, kan du deltage i mange forskellige udflugter. Læs mere om beskrivelser og priser her: Udflugter ved Victoria Falls
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Rated 5 out of 5 by from Rigtig god ogt velfungerende rejse, fyldt med afvekslende oplevelser Rejsen var - med to undtagelser - super: 1:Var skuffede over, at der var så få dyr i Entabeni og 2: vort værelse i Victoria Falls Hotel var standard minus (læs discount) med udsigt til mur og ikke til den skønne udsigt til broen. I burde have oplyst om merpris for bedre kvalitet og valgmuligheder. Men ellers: Value for money: en særdeles velfungerende rejse, logistik, transport og præcision tip top, indkvartering (-minus ovennævnte) og måltider helt OK, personalet i camp'en og hotellerne professionelle og smilende og sidst - men ikke mindst - var vores meget vidende rejseleder, Karina Fischer Mogensen, uovertruffen: praktikken i top, afslappet gemytlig stil, men altid på pletten og de mange indsigtsfulde orienteringer undervejs vart simpelthen et værdifuldt og meget værdsat bidrag til den samlede oplevelse.
Date published: 2018-02-28
Rated 5 out of 5 by from Samlet set en pragtfuld rejse med en række oplevelser udover det almindelig Nå jeg som oftes, har valgt at rejse med Albatros, så skyldtes det ikke mindst de rejseledere som Albatros har tilknyttet. Rejseledere, der er engagereret i landet og befolkningen, og på den måde har det hele inde under huden, så føler jeg, at nu er jeg kommet rigtigt tæt på. Det var i allerhøjeste grad også tilfældet på denne rejse. Stor stor ros til vores rejseleder på turen, men også til Albatros, i udvælgelsen af jeres rejseledere generelt.
Date published: 2017-02-12
Rated 5 out of 5 by from Skøn rejse En meget spændende rejse, vores ranger Suleman og vores rejseleder Sanne var virkelig en god cocktail på vores safariture. Eneste anke i Entabeni var, at vi på grund af hyggen spiste ved lygter og derfor ikke kunne se maden. Rigtig fin og flot togtur og Cape halvøen er bare et fantastisk skue. Håber jeg får mulighed for, at komme på safari en anden gang, for det var virkelig en fantastisk oplevelse.
Date published: 2017-02-16
Rated 5 out of 5 by from Big five, Rovos Rail og Cape Town februar 2018 En drømmerejse. Alt var perfekt og i overensstemmelse med programmet. Vi er vilde med Entebenelejren, hvor rangerne er meget dygtige og teltene er så dejlige. Personalet er en gave til os. Hvor er det et godt sted på jorden. Hvis rejsen ikke var så lang og anstrengende, ville jeg komme igen flere gange om året. Jeg er vild med det sted og naturen er så gudesmuk.
Date published: 2018-02-27
Rated 4 out of 5 by from Rigtig god rejse Fantastisk rejse, men ikke alle oplevelser var lige spændende, ligesom maden nogen steder var lidt kedelig. Rovor`Rail sælger sig selv som et 5 stjernet hotel, så skal servicen også være i top, og det var den ikke helt, de skal stramme sig lidt op.
Date published: 2017-10-27
Rated 5 out of 5 by from en fantastisk oplevelser med safari, Rovos togrejse samt Capetown og omegn. Rigtig godt tilrettelagt først safari hvor alle deltagere blev rystet sammen, derefter Rovos tog, luksus ud over alle grænser, derefter Capetown med mange gode oplevelser. Et godt sammenhold hele vejen igennem.
Date published: 2017-02-12
Rated 5 out of 5 by from En flot 3-delt rejse med safari, togrejse i Sydafrika og besøg i en storby Fin rejse og godt planlagt fra Albatros. Trods British Airways forsinkelse på en dag fungerede ankomsten og modtagelse af guide perfekt, trods ændringer i rejseplanen og ekstra overnatninger. Vor guide Karina F. Mogensen viste sig som en sand kender af Sydafrika, hvor hun har levet og studeret i 8 år. Meget venlig og smidigt afviklede hun de 3 meget forskellige rejseudfordinger, som rejsen bød på. Glæd jer over hende.
Date published: 2017-10-27
Rated 4 out of 5 by from God rejse me4d man geoplevelser Det var en spændende rejse og en dejlig gruppe, vi var sammen med. Dog havde jeg personligt ikke så meget ud af rejsen, da jeg blev syg på vej derned og lå i sengen de først 4 dage på safarituren. Med hjælp var gruppens læger (heldigvis var der læger med) kom jeg på højkant, men fik i det store og hele ikke det optimale ud af rejsen pga af sygdom.
Date published: 2018-02-24
 • y_2020, m_5, d_26, h_14
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_15
 • loc_da_DK, sid_ZARTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

ZARTR03ADK