Borneo, Kuala Lumpur og Singapore

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Regnskove, orangutanger og overnatning i langhus på Borneo, inkl. storbystemning i Kuala Lumpur og Singapore

Tag med Albatros på eventyr i Borneos jungle mellem orangutanger og forhenværende hovedjægere. Vi skal på udkig efter næseaber og kødædende planter i Bako Nationalpark og synge og drikke risvin med iban-folket, når vi overnatter i deres langhus dybt inde i junglen. I regnskoven skal vi på udkig efter orangutanger, vandre ad gangbroer og bo på et skønt resort med stranden til den ene side og junglen til den anden. Eventyret begynder i Kuala Lumpur med storbystemning og kolonitidsbygninger og rundes af med to dage i kosmopolitiske Singapore.
Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Ringgit

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Kuala Lumpur, Malaysia
Dag 3 Kuala Lumpur. Byrundtur og eftermiddag på egen hånd
Dag 4 Fly Kuala Lumpur – Kuching, Borneo
Dag 5 Kuching – Semenggoh orangutangcenter – Bako Nationalpark
Dag 6 Vandreture i Bako Nationalpark
Dag 7 Bako Nationalpark – Kuching
Dag 8 Kuching – iban-folkets langhus
Dag 9 Batang Ai. Tid på egen hånd.
Dag 10 Batang Ai – Kuching
Dag 11 Fly Kuching – Singapore. Byrundtur.
Dag 12 Singapore og hjemrejse
Dag 13 Ankomst til København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi mødes i lufthavnen og går om bord på flyet mod Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur.
Dag 2
Ankomst til Kuala Lumpur, Malaysia
Petronas Towers, Kuala Lumpur
Vi lander i Kuala Lumpurs internationale lufthavn og kører efter indrejseformaliteterne til vores hotel. Vi har resten af dagen til at slappe af oven på flyrejsen eller kigge os omkring i Kuala Lumpur.
Dag 3
Kuala Lumpur. Byrundtur og eftermiddag på egen hånd
Assyakirin-moskeen i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur er konge- og parlamentsby for hele Malaysia, som foruden Malaccahalvøen består af staterne Sarawak og Sabah på Borneo. Store forekomster af tin blev i midten af 1800-tallet starten på det velordnede økonomiske samfund, der præger Malaysia i dag. En gruppe kinesiske tinjægere skabte en interimistisk base ved mødestedet mellem floderne Klang og Gombak. De kaldte stedet Kuala Lumpur (der betyder ’mudret sammenløb’), og det blev starten på nutidens millionby. Snart strømmede tusinder af eventyrere hertil på jagt efter det nyttige metal. Nogle var heldige og skabte formuer til fornyet investering, og et blomstrende handelsliv udviklede sig. Det var i disse pionertider, at landets nuværende etniske sammensætning blev skabt: malaysiere side om side med kinesere, indere og europæere.

Kuala Lumpur eller KL, som den populært kaldes, er en pulserende millionby. Både arkitektonisk og stemningsmæssigt er byen en blanding af det ultrapæne og rene Singapore og det kaotiske og farverige Bangkok. Det er på harmonisk vis lykkedes at forene den moderne byggestil bestående af skyskrabere i glas og stål med det traditionelle og et twist af britisk kolonistil, hvilket især ses i Chinatown og Little India. Kuala Lumpur er en by, der skal ses, føles og opleves. Og det gør vi i dag.

Vores byrundtur i KL begynder ved Masjid Jamek, en af byens ældste moskeer, der ikke kan undgå at charmere med sine kridhvide løgkupler, lyserøde mursten og indiskinspirerede buegange. Moskeen er bygget af en engelsk arkitekt, der fik inspiration fra stormogulernes grandiose bygningsværker i Indien. Masjid Jamek står smukt mellem de grønne palmer, dér hvor floderne Klang og Gombak løber sammen, og hvor byen blev grundlagt.

Fra Kuala Lumpurs fødested begiver vi os til fods ud i den gamle del af byen og kan således mærke byens puls helt tæt på. Vi går mod nord, og snart får vi selskab af sarier og Bollywood-musik. Vi er kommet til Little India. Her går vi en tur, før vi fortsætter til Merdeka Square, som er hjertet i kolonitidens Kuala Lumpur og omgivet af smukke kolonitidsbygninger. Her blev landet erklæret uafhængigt i 1957, og briternes cricketbane, der fyldte pladsen, blev skiftet ud med en græsplæne og et kæmpemæssigt malaysisk flag. Den ene side af pladsen domineres af Sultan Abbul Samad-bygningen, der blev opført som sekretariat for kolonitidens administration. Bygningen er tegnet af samme britiske arkitekt, som stod for Masjid Jamek, og igen ser vi tydeligt hans store begejstring for alt indisk.

Med bus kører vi nu til KL’s mest populære park, Lake Gardens. Her en kort køretur fra centrums travlhed byggede den britiske elite i sin tid deres elegante boliger og anlagde denne smukke have rundt om. Parken er navngivet ganske korrekt, for den er spækket med åkandefyldte søer, små vandløb og rislende springvand. Vi slentrer en tur i alt det grønne og kigger også ind i parkens store orkidehave med tusindvis af blomstrende orkideer.

På vej tilbage til byen ser vi Den Nationale Moske (Masjid Negara) med den 73 meter høje minaret og turkisblå kuppel, hvis bedehal har plads til 15.000 mennesker, og den meget specielle gamle hovedbanegård. Den er bygget i indisk-islamisk stil, men efter engelske byggevedtægter, som blandt andet foreskrev, at taget skulle bygges så solidt, at det kunne bære vægten af flere tons sne. Efter denne introduktion til Kuala Lumpur er resten af dagen på egen hånd.

Dag 4
Fly Kuala Lumpur – Kuching, Borneo
Makakeabe på Borneo

Efter en sidste formiddag i Kuala Lumpurs mylder flyver vi midt på dagen hen over Det Sydkinesiske Hav til regnskovenes, orangutangernes og iban-folkets Borneo. Borneo er verdens tredjestørste ø efter Grønland og Ny Guinea, og øen har et af de mest unikke økosystemer på kloden. Det meste af øen er dækket af regnskov og gemmer på mange sjældne dyre- og plantearter med orangutanger og næseaber som nogle af de mest berømte. Borneo er i dag delt mellem Indonesien og Malaysia. Den indonesiske del kaldes Kalimantan, mens den malaysiske del under ét kaldes Østmalaysia og består af delstaterne Sabah og Sarawak. Vores eventyr udspiller sig i Sarawak, som indtil 1966 var regeret af Brooke-familien og først blev en officiel del af det britiske imperium efter anden verdenskrig. I 1966 blev det selvstændige Malaysia formet, og efter en kort krig mod Indonesien blev Borneos deling en realitet.

Vi lander i Kuching, hovedbyen i Sarawak, efter et par timers flyvning. Efter indtjekning på hotellet har vi resten af eftermiddagen til at kigge os lidt omkring i denne historiske by. Kuching betyder ’kat’ på malajisk, og der er netop lidt kat over Kuching. Den er elegant, tilbagelænet og umulig at slå ihjel. I modsætning til andre byer i området blev de fleste af Kuchings historiske bygninger skånet under anden verdenskrig. Mange af dem er tilmed blevet nydeligt restaureret, så du kan forvente en smuk kulisse til din slentretur gennem byens overskuelige centrum, der slænger sig langs med Sarawak-floden.

Dag 5
Kuching – Semenggoh orangutangcenter – Bako Nationalpark
En fisker på Borneo kaster sit net

Efter morgenmaden kører vi til rehabiliteringscentret Semenggoh. Her lever orangutanger, som har været ulovligt tilfangetaget, eller hvis forældre er døde. På Semenggoh lærer de at klare sig selv i junglen igen. Orangutangerne lever i junglen og kommer oftest kun til centret, når det er fodringstid, og vi kan derfor ikke være helt sikre på at se de sjældne orangerøde aber. Men heldigvis lever her også andre abearter og malajbjørne. Vi går ind i junglen til fodringsplatformene  og håber på, at orangutangerne er sultne.

Vi fortsætter til en af Malaysias mest spændende nationalparker, Bako, med blandt andet næseaber, varaner, vildsvin, sambarhjorte og adskillige sjældne planter. Vi tilbagelægger strækningen i både bus og båd, og i løbet af den to timer lange tur kommer vi forbi kokosplantager, mangrovesumpe og skove af nypa-palmer, der er en slags blanding mellem palmer og mangrover.

Bako Nationalpark er Sarawaks ældste nationalpark og ligger på et stort forbjerg ud mod Det Sydkinesiske Hav. Parken indeholder en pudsig blanding af tæt, grøn jungle samt stejle kystklipper og eroderede klippeøer i de utroligste faconer. Stedet er det bedste sted på Sarawak at se de sjældne næseaber, og derudover er her masser af makakaber.

Når vi ankommer til Bako Nationalpark, tjekker vi ind på parkens eneste overnatningssted, der lader en del tilbage at ønske med hensyn til komfort. Heldigvis kan den smukke natur og de spændende oplevelser fuldt ud opveje indkvarteringens primitive standard. Efter indtjekningen begiver vi os ud på nationalparkens godt afmærkede stisystem og udforsker noget af det, Borneo er så kendt for: frodig regnskov spækket med fascinerende planteliv. I nationalparken vokser næsten alle de plantearter, der findes på Borneo.

Dag 6
Vandreture i Bako Nationalpark
Hængebro i junglen

Vi har hele dagen til at vandre ud i regnskoven og klippelandskaberne i Bako Nationalpark. Vi kommer til at se planter, der slet ikke ligner dem, vi kender hjemmefra. Blandt andet findes her flere forskellige arter af den kødædende plante kandebærer, som får en del af sin næring fra insekter og smådyr, der falder ned i de kandeformede blade. Vi vil sandsynligvis se varaner og de frække aber javamakakerne, der ikke lader sig holde tilbage af ret meget, hvis der er udsigt til en hurtig snack (pas godt på din taske). Også de mere medgørlige sølvlangurer, hvor de voksnes pels er sølvgrå, mens ungernes er klart orangefarvede, skal vi kigge efter.

Men det dyr, vi vil holde bedst udkig efter, er nok næseaben. I Bako lever der cirka 150 eksemplarer af denne sjældne abe, som kun findes på Borneo. Hvis vi bevæger os lydløst og holder ørerne åbne, vil vi måske høre den sære, gryntende lyd, som aberne laver, mens de bevæger sig gennem trætoppene, inden vi – forhåbentlig – ser dem. Er vi rigtig heldige (og tålmodige), vil vi måske se en hel flok af de grå og rødbrune aber med den hængende næse og en mave, der bedst beskrives som en ordentlig ølvom.

Dag 7
Bako Nationalpark – Kuching
Langhus på Borneo
Vi forlader Bako Nationalpark og kører gennem det maleriske landskab fyldt med små landsbyer og peberplantager til Kuching, hvor vi tjekker ind på det særdeles komfortable hotel Hilton, som ligger placeret lige ned til Sarawak-floden. Vi kan allerede begynde at glæde os til morgendagens besøg hos iban-folket.
Dag 8
Kuching – iban-folkets langhus
Traditionelle tatoveringer

Lemanak-floden tæt på grænsen til Kalimantan og skifter bussen ud med en motoriseret langbåd, som vi sejler i op til langhuset, hvor vi skal overnatte.

Langhuse er, som navnet siger, lange – meget lange – huse bygget på pæle ved Borneos floder. Et langhus på 100 meter er ikke usædvanligt, og denne beboelsesform har i århundreder været brugt af iban-folket. Men et langhus er lige så meget en levevis som en bygning. Et enkelt langhus huser et helt samfund, og det er ikke sjældent, at 200 mennesker bor under samme tag. Langhuset er delt på langs med et langt, fælles rum ud mod floden og mindre rum til de enkelte familier mod junglen bagved.

Ibanerne var engang berygtede som hovedjægere. Denne makabre praksis indgik i deres religiøse og sociale ritualer. Kappede en iban en fjendes hoved, blev hans eget samfund beriget, for eksempel med frugtbarhed. Skikken blev forbudt i begyndelsen af 1900-tallet. Ibanernes tradition for at tilbyde forbipasserende rejsende husly er derimod bevaret i bedste velgående. Vores overnatning i langhuset er en unik chance for at opleve disse gæstfrie menneskers dagligdag på nærmeste hold herude i regnskoven, hvor moderniteten også er ved at snige sig ind.

Vi spiser selvfølgelig sammen med langhusets beboere i deres fællesrum, og resten af aftenen kan vi overvære iban-folkets traditionelle danse og prøvesmage deres tuak, brændevin lavet på ris. Vi går sandsynligvis sent i seng til lyden af messing-gong-gonger og ibanernes sange.

Dag 9
Batang Ai. Tid på egen hånd.
Hyggeligt ser det ud

I dag begiver vi os endnu længere ind i iban-folkets område. Vi skal til Batang Ai, en kunstig sø skabt af en nærliggende dæmning, som er omringet af regnskove. Vi tager afsked med vores værter i langhuset og sejler ned ad Lemanak-floden til stedet, hvor vi efterlod bussen i går. Herefter går turen til Batang Ai-søen. Ved søbredden går vi om bord på båden, der skal sejle os til vores hjem for de næste to nætter, Batang Ai Longhouse Resort.

Efter at have overnattet i et traditionelt langhus i nat skal vi nu prøve luksusudgaven. Resortet, vi skal bo på, er nemlig opført med inspiration fra iban-langhusene, men her er der skruet gevaldigt op for komforten. Her er swimmingpool og alle de faciliteter, man kan forvente af et eksklusivt resort – alt sammen placeret midt i regnskoven på kanten af søen.

Efter indkvarteringen i dette moderne langhus er der tid til at hvile ud eller tage hul på naturoplevelserne.

Dag 10
Batang Ai – Kuching
Efter frokost på en lokal restaurant er det tid til at forlade regnskovstilværelsen og fortsætte til Kuching for sidste gang. Her har du mulighed for at nyde af byens krydderstærke mad, gå en tur langs floden eller få ordnet de sidste indkøb inden vi forlader Borneo.
Dag 11
Fly Kuching – Singapore. Byrundtur.
Singapores skyline

Efter morgenmaden tager vi ud i lufthavnen, hvorfra vi flyver til Singapore. Vi tager direkte på byrundtur i den multietniske bystat, som regnes for at være en af de reneste byer i verden. Renheden hænger måske sammen med et af Singapores andre, lidt mindre flatterende øgenavne, nemlig ’bøde-landet’. I Singapore er der nemlig høje straffe for forseelser, der i andre lande regnes for mindre alvorlige. For eksempel er det forbudt at købe tyggegummi, smide skrald på gaden, undlade at skylle ud efter toiletbesøg eller bedrive fumlegængeri.

Vi starter vores byrundtur med et besøg ved det historiske Raffles’ Landing Site, som er det sted, hvor Singapores grundlægger, Sir Stamford Raffles, ifølge traditionen gik i land år 1819. På dette torv, omgivet af skyskrabere, står en hvid statue af Raffles, og i inskriptionen på soklen tilskrives han æren for at have transformeret Singapore fra en lille ukendt fiskerlandsby til en stor havneby og moderne metropol.

Det næste stop på vores byrundtur er den populære Merlion Park, som ligger i nærheden af forretningsdistriktet. Parken, som snarere er en flisebelagt strandpromenade, er mest kendt for sin 70 ton tunge fiske-løve, som spytter vand ud i bugten i en uafbrudt stråle. I 2009 blev det vandspruttende bæst dog ramt af et lyn, som sendte statuen til tælling – heldigvis dog ikke længere end tre uger. Stedet tilbyder en fantastisk udsigt til nogle af Singapores andre attraktioner, herunder pariserhjulet Singapore Flyer og det spektakulære Marina Bay Sands Hotel, som består af tre skyskrabere med en skibslignende overlægger, der hviler på toppen af dem alle tre.

Efter at have beundret den hypermoderne udsigt skal vi gå en tur i det farvestrålende Little India. Som navnet antyder, er Little India Singapores største indiske enklave, og en del af bydelens charme består i de mange ’gammeldags’ erhverv, man finder i bydelens netværk af gader: spåkoner med deres papegøjer, blomsterhandlere, som sælger kranse af jasminblomster, falbydende sælgere, der lokker med ristede nødder på deres trækvogne og avissælgere på gadehjørnerne.

En hver metropol med respekt for sig selv skal rumme en kinesisk bydel, et såkaldt Chinatown, og Singapore er ingen undtagelse. I Chinatown finder vi blandt andet det ældste hindutempel i Singapore, Sri Mariamman Temple fra 1827, og buddhist-taoist templet, Thian Hock Keng Temple. Derudover vrimler det med spændende små butikker. Efter byrundturen tjekker vi ind på vores hotel.

Dag 12
Singapore og hjemrejse
Du har hele dagen fri på egen hånd til egne eventyr inden vi hen på aftenen kører mod lufthavnen i Singapore, hvor vores fly hjem til Danmark venter.
Dag 13
Ankomst til København
Vi lander i Danmark, og et par skønne ugers oplevelser i Sydøstasien er slut.

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.998-
Enkeltværelse er ikke muligt i Bako Nationalpark og i iban-langhuset.
Prisen inkluderer
• Dansk rejseleder
• Fly København – Kuala Lumpur // Singapore - København
• Fly Kuala Lumpur – Kuching - Singapore
• Udflugter jf. program
• Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
• 1 nat i langhus hos iban-folket
• Morgenmad dagligt
• Frokost dag 5, 6, og 8-10.
• Middag dag 5, 6 og 8.
• Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Tillæg for enkeltværelse*
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører ca. 500 kr. pr. person
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr per faktura kr. 130,-
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Krav til rejsedeltagerne

For at deltage på denne rejse skal du først og fremmest have lyst til at færdes i naturen. Alle i normal fysisk form kan deltage, men man skal være forberedt på, at de forskellige naturstier er anlagt oven på rødder og klipper og af og til i stærkt kuperet terræn. Der er ofte glat og mudret, og enkelte steder kan det være nødvendigt at balancere på træstammer eller gå i vand for at krydse vandløb. Hvis du ikke mener, at du kan klare de lidt vanskelige ture, så sig til i god tid. Der er altid glimrende alternative muligheder!

Bagage

Det er en god ide at medbringe en lommelygte og en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Ikke muligt.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Spændende Det var en rejse spækket med oplevelser. Det kræver noget energi. Turene gennem regnskoven kunne efter vores mening, godt være forgået i et lidt langsommere tempo, og vi havde forventet lidt dyreliv på disse ture, men vi måtte nøjes med planter og insekter. Vi nød det alligevel. Vi så alle aberne: orangutanger, næseaber, javamakaker og sølvlangurer. De tre sidste omkring resortet. Besøget hos Ibanfolket var spændende, og sejlturen til og fra forfriskende. En afslapningsdag ved Batang Ai var rigtig godt pladseret. Vi synes vi fik rigtig mange gode oplevelser på turen. NB. Vi kunne bruge vores elektriske artikler med et almindeligt 3-bensadaptorstik.
Date published: 2016-10-20
Rated 5 out of 5 by from Orangutanger, næseaber, overnatning hos ibanfolket Rejsen er fysisk krævende, vi vandrede i den skønneste natur der ikke var helt ufarlig, på grund af rødder fra træerne og glat efter regnskyl, anbefales ikke for overvægtige og handikappede.hele rejsen var en stor oplevelse.Gode vandresko og regnslag anbefales at have med.Myggespray er vigtigt at medbringe.Vi overnattede i regnskoven og hos ibanfolket som tog venligt imod os, ovenatningerne var simple men ren og der findes jo ikke hiltonhoteller i regnskoven,måltiderne på Borneo er simple og ensidig , mener jeg skal nævnes ,hvis at man har Diabetis, der er langt til lægehjælp.
Date published: 2015-11-11
Rated 4 out of 5 by from En meget spændende og lidt anderledes ferie opleves. For første gang har min kone og mig været på rejse i Sydøst Asien, Kuala Lumpur, Malaysia og på Borneo slutteligt i Singapore. En KÆMPE oplevelse for os begge to. Selve rejsen er jo af naturlige grunde rigelig lang, det går der jo en del af ens ferie tid med, det kan jo ikke være anderledes. Opholdet i Bako National Park kom som lidt af en overraskelse da sove facilliterne og var noget primitive, vi skulle dele værelse med et andet par, heldigvis med et rigtig dejligt par fra Køge. Vor lokal guide og bus chauffør på Borneo, Mas og Mr. Wilson, var bare så venlige, rigtig dejlige mennesker og selvfølgelig også vor egen Lasse Rasmussen, håber at Albatros beholder Lasse rigtig længe
Date published: 2018-03-25
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk rejse med gode oplevelser. Vi synes, at det var en hel igennem fantastisk tur. Dog ville vi måske godt have vidst, at gåturene i junglen , ville være så hårde, ikke at det havde fået os til at ombestemme os, men så vi var mere forberedte. Vi synes , at det var et godt og varieret program og at vi havde en helt fantastisk guide, som var velvidende om alt. Han gav udtryk for , at han brænder for det asiatiske. Med hensyn til overnatningssteder, blev vi budt mange forskellige steder, man burde måske forberede gæster lidt mere på standarden i baku nationalpark, hvor vi synes ,at det var meget dårlige forhold, så som meget beskidte toiletter/baderum og fugtige vægge, som måske endda kan tangere til skimmelsvamp, men det var en oplevelse alligevel.
Date published: 2017-03-30
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk Rundrejse. En fantastisk rundrejse, vi har set og oplevet så meget, ikke mindst takket være en utrolig dygtig og engageret rejseleder som havde store viden om de lande og lokalbefolkningen vi besøgte, talte desuden deres sprog. Rejsen er meget speciel da det er en veksel mellem storbyer med lækre hoteller, skøn Ressort på en smuk ø på Borneo og ophold i Nationalpark under MEGET primitive forhold, her skal man virkelig have sit "Spejdergen" med, men kommer så også helt tæt på naturen, dyrelivet og lokalbefolkningen i Regnskoven. Desuden skal man huske at tage i betragtning at der er meget varmt med luftfugtighed på næsten 100 %, speciel i Regnskoven. Spændende at besøge Storbyerne Kuala Lumpur i Malaysia og Kuching på Borneo med de seværdigheder de nu kunne byde på, for til sidst at slutte rejsen i Fantastiske Singapore. Vi har oplevet fremmede kulturer på den måde de nu lever på, med dyb respekt for dette og forskelligheden, det er jo hele essensen i at rejse og opleve.
Date published: 2016-03-16
Rated 5 out of 5 by from Et fantastisk gensyn fra 2014 Et gensyn ,med et fantastisk sted- Borneo, Kuala Lumpur og Singapore (2014) men denne gang , med børn og børnebørn , som fik en enorm oplevelse , der hvor fortid -Natur og storby mødes , specielt på turen var Nationalparken, med sin rigdom af Natur og Dyreliv , besøget i Ibamerne's Langhus , og Singapore's Arkitoniske spruldrende storbys liv, en utrolig videned rejseleder ,med stor viden om landet ,som forstod ,at servisere alle rejsedeltager .Måske kommer vi tilbage for tredje gang , her er mega oplevelser ,og viden at hente .
Date published: 2016-03-18
Rated 5 out of 5 by from Storbyliv og kultur blandet med regnskov og dyreliv Rejsen var fuld af oplevelser I baade storby og regnskov. Hoteller, vandrehjem og overnatning hos lokalbefolkning var super. Vores rejseleder var meget vidende og informerede bredt om Malaysia, befolkningen, historien, politik, religion osv. Rejsegruppen foreslog oplevelser og rejselederen deltog selv eller var meget aktiv I planlaegningen. Alle fly, bus og baadtransporter forloeb planmaessigt.
Date published: 2016-10-21
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk oplevelse Helt igennem en fantastisk oplevelse. Fra Kuala Lumpur, Kuching, Regnskovene & Iban-folket på Borneo, & finale i Singapore. Utroligt vidende, engagerende & hjælpsom rejseleder (Lasse). Eneste minus; -Det er f..... svært at komme hjem til hverdagen igen :)
Date published: 2018-03-26
 • y_2019, m_4, d_17, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_50
 • loc_da_DK, sid_MYRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

MYRTR03ADK