Bountykrydstogt til Mauritius, Seychellerne og Madagaskar

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Sejl gennem et paradis på jorden, og gå i land på Mauritius, Seychellerne, Reunion og Madagaskar – 16 dage med dansk rejseleder

Du kender det fra postkortene: nederst i billedet er en hvid stribe, dernæst en azurblå stribe og øverst en dybblå stribe – alt sammen indrammet af svajende palmer. Denne rejse foregår nærmest inde i det postkort. Rejsen begynder på paradisøen Mauritius, hvorfra vi stævner ud på Det Indiske Ocean. Undervejs lægger skibet til ved Seychellerne, hvor der er rig mulighed for at besøge flere af de flotte øer og strande, som må regnes for at være nogle af verdens smukkeste. Med hele tre stop på verdens fjerdestørste ø, Madagaskar, kan du opleve alt fra kolonitidsbyer, baobabtræer, ylang ylang-plantager og en sø med krokodiller, som siges at gemme på sjælene af øens forfædre. Før vi vender tilbage til Mauritius, besøger vi også den vist nok mest eksotiske del af EU, den franske vulkanø Reunion. Som prikken over i’et er der helpension på krydstogtskibet.
Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Eksotisk krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikansk dollar, Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly Billund – Mauritius
Dag 2 Ankomst til Mauritius og afsejling fra Port Louis.
Dag 3–4 På havet mod Seychellerne
Dag 5 Port Victoria, Seychellerne. Mulighed for ø-rundtur på Mahe med marked, udsigtspunktet Mission Lodge og håndværksbyen Domaine de Val des Près (inkl. frokost)
Dag 6 Port Victoria, Seychellerne. Mulighed for udflugt til øerne Praslin og La Digue, med Vallee de Mai, Coco de Mer, Anse Lazio Beach og Anse Source d’Argent
Dag 7 Port Victoria, Seychellerne. Tid på egen hånd
Dag 8 På havet mod Madagaskar
Dag 9 Nosy Be, Madagaskar. Mulighed for udflugt med ylang ylang-plantage, Hell Ville byrundtur og Mont Passot (frokost ikke inkl.)
Dag 10 Diego Suarez (Antsiranana), Madagaskar. Mulighed for udflugt til Nationalparken Montagne d’Ambre og Baobabtræer.
Dag 11 På havet mod Tamatave, Madagaskar.
Dag 12 Tamatave (Toamasina), Madagaskar. Mulighed for udflugt til Ivoloina park med reservat, zoo, lemurprojekt og byrundtur med besøg i Bazary Be marked.
Dag 13 Le Port, Reunion, Frankrig. Tid på egen hånd.
Dag 14 Le Port, Reunion, Frankrig. Mulighed for udflugt til vaniljeplantage, Cirque Salazie, landsbyen Hell-Bourg og kort visit i Saint Denis (inkl. frokost)
Dag 15 Port Louis, Mauritius. Mulighed for udflugt på teruten, med Domaine des Aubineaux/Bois Cheri og Le Saint Aubin.
Dag 16 Port Louis, Mauritius og hjemrejse.

Costa neoRiviera

Skibet Costa neoRiviera hører til det italienske rederi Costa Cruises’ flåde
Middagene på skibet er med store menuer, der varierer dag for dag. Morgenmad og frokost kan vælges som buffet eller a la carte.
På skibet findes barer, natklub, kasino, teater og kabaretscene. Hver aften er der flere underholdningstilbud enten i form af teater, musicals, shows, kabaret med mere. Derudover er der en lang række aktivitetstilbud såsom quiz, foredrag, bingo, bridge, gymnastik, italienskundervisning og meget, meget andet!
Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
24.998,–
Billund
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
24.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
25.998,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly Billund – Mauritius
Vi flyver fra Billund mod Mauritius med en mellemlanding.
Dag 2
Ankomst til Mauritius og afsejling fra Port Louis. Afsejling kl. 21.00
Velkommen til Mauritius!

Når indrejseformaliteterne er løst, så serveres en let morgenmad ved et lille hotel i nærheden.

Mauritius lå uopdaget hen, indtil hollænderne lagde til på øen i slutningen af det 16. århundrede. Herefter fulgte franskmændene, som regerede øen, indtil englændernes ankomst i 1810. Mauritius fik sin uafhængighed i 1968. I dag styres Mauritius af et demokratisk valgt parlament. Sproget, der tales, er hovedsageligt fransk, selvom engelsk er det officielle sprog. Øen bebos af kreolere, indere, kinesere og europæere. Øen er opstået ved vulkansk aktivitet og gradvis dannelse af en koral atol. Den udgør toppen af en enorm, undersøisk vulkankæde, og udslukte kratere og vulkansøer vidner om tidligere tiders udbrud. Øen omgives af et koralrev, der gør badningen ganske sikker og rolig. Der findes strande næsten hele vejen rundt om øen, hvor palmerne blander sig med andre tropiske træarter. Store dele af Mauritius er tilplantet med sukkerrør, og te- og tobaksplantager dominerer også landskabet.

Vi skal bevæge os på tværs af øen for at nå Port Louis, hvilket giver mulighed for at få en forsmag af hvad der ventes senere på rejsen. Turen omkring den døde vulkan Trou aux Cerfs er særligt smuk. Selve Port Louis byder også på stop ved den åbne kirke Marie Reine de la Paix fra 1941, med en flot panoramisk udsigt over byen.

Efter den orienterende ørundtur er det tid til at køre til Port Louis krydstogthavn, hvor vores skib venter. Vi går om bord og kan spise en sen frokost. Du kan selv vælge, om du vil tage en middagslur i kahytten eller gå på opdagelse om bord, inden skibet sidst på aftenen stævner ud fra Mauritius med kurs mod Seychellerne.

Dag 3–4
På havet mod Seychellerne
Nyd et par dage til søs

Et par dage til søs er den helt rigtige måde at opleve livet på et krydstogtskib på. For selve opholdet på skibet er en stor del af rejsen, hvor du kan nyde den afslappede rytme og i fred og ro fordøje de mange indtryk fra rejsen.

Du kan slappe af ved poolen, snuppe en tur i motionscenteret eller benytte dig af de mange øvrige aktivitetsmuligheder om bord. Eller du kan nyde udsigten, læne dig tilbage med en bog i en dæksstol eller deltage i nogle af de mange underholdningsarrangementer.

Dag 5
Port Victoria, Seychellerne. Mulighed for ø-rundtur på Mahe med marked, udsigtspunktet Mission Lodge og håndværksbyen Domaine de Val des Près (inkl. frokost) Ankomst kl. 08.00
Seychellernes øparadis

Vi lægger til om morgenen i hovedstaden, Victoria, der ligger på den nordøstlige side af Mahé, Seychellernes største ø og økonomiske centrum. Øen er 27 kilometer lang, otte kilometer bred, og det samlede areal udgør kun 153 km². Her skal vi ligge til de næste 2 dage.

Mahé er også Seychellernes turistmæssige centrum, hjemsted for den internationale lufthavn samt 85 procent af ørigets hoteller. Hotellerne ligger spredt langs den hundrede kilometer lange kystlinje, der tæller ikke færre end 68 pragtfulde strande.

Befolkningen, kaldet seychellois, værner nænsomt om deres øparadis’ fortrin. Her skal hotellerne hverken være højere end palmerne eller ligge side om side på de bedste strande – man er kort sagt ikke interesseret i den storstilede charterturisme. Derfor er de største arealer fredet og udlagt som naturreservater, hvor de besøgende kan færdes frit i pagt med naturen på dennes egne præmisser.
Seychellerne er som én stor grøn nationalpark, hvor det ikke er besværligt at finde de smukke steder, som man ser billeder af i brochurer. I modsætning til de fleste andre steder i verden, ser her nemlig sådan ud overalt. Den indre øgruppe, består af smukke granitøer med små grønne bjerge, der danner et helt vidunderligt og unikt landskab bag de blå laguner.

Dagens Albatrosudflugt er en ø-rundtur på hovedøen Mahe. Hovedstaden Victoria byder på et farverigt marked i Market Street og byens vartegn: den gamle klokke. Med sine kun ca. 26.000 indbyggere kaldes byen kontinentets mindste hovedstad.

En del af oplevelsen er selve rejsen, med snoede bjergveje, der byder på storslåede panoramiske syn over eksotiske tropevækster overalt på øen. Tårnhøje granitblokke med grønt ”hår” og det allesteds nærværende azurblå hav!
Midt på øen finder vi det velsagtens mest berømte udsigtspunkt, Mission Lodge. Udsigten til havet og bjergene er i sig selv nok til at tiltrække besøgende, men for en del er det også det faktum at Dronning Elisabeth II, har siddet i lysthuset og drukket en kop royal te!

Husk at tage solcreme og håndklæde med, da der undervejs er mulighed for at tage en dukkert.

Har man taget lidt dollars eller euro med så kan de med fordel bruges når vi besøger den lille kunst- og håndværksenklave Domaine de Val des Près. Omkring 12 små huse med lokale tropiske produkter og souvenirer kan handles i, hvis altså kunsterne har valgt at holde åbent netop denne dag.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere efter dagsprogrammet).

Dag 6
Port Victoria, Seychellerne. Mulighed for udflugt til øerne Praslin og La Digue, med Vallee de Mai, Coco de Mer, Anse Lazio Beach og Anse Source d’Argent
La Digues pragtfulde skulpturelle klippeformationer reflekterer sollyset

Drømmen om at flygte fra den hektiske civilisation til en palmegrøn ø med fint, hvidt sand og øde laguner af krystalklart, azurblåt tropehav lever nok i os alle. Enhver, der sætter kursen mod Seychellerne, er denne oplevelse forundt. Med frodige, grønklædte bjergkamme og hundredvis af fredfyldte blå laguner lever Seychellerne fuldt ud op til de farvestrålende rejsebrochurer. Billederne taler sandt!

Dagens Albatros udflugt er besøg på de nærliggende øer Praslin og La Digue, som er granitøer med små grønne bjerge, der danner et helt vidunderligt og unikt landskab. Øerne er opstået, da det indiske kontinent rev sig løs fra det afrikanske for et par hundreder millioner år siden. Midtvejs »tabtes« et par store granitsten, der i dag udgør Seychellernes vigtigste øer. Herved adskiller Seychellerne sig fra alle andre øer i Det Indiske Ocean og Stillehavet, der er dannet ved vulkansk aktivitet (herunder atoller omkring nedsunkne vulkaner).

Tidligt om morgenen begiver vi os med den lokale hurtigfærge mod Praslin, Seychellernes næststørste ø, som har en længde på godt 12 kilometer og en bredde på cirka 4,5 kilometer. I de senere år har turismen udviklet sig voldsomt på Praslin, og med tiden vil den måske gøre Mahé rangen stridig som Seychellernes turistcentrum.

Praslins centrale del består af en bjergkæde, der synes vældigere, end den beskedne højde på op til 340 meter antyder. Praslins største attraktion er det UNESCO-fredede naturreservat Vallée de Mai, der ligger mellem de to bjerge Takamaka og Fond Azore. Dette pragtfulde og frodige naturreservat har indtil for få år siden været fuldstændig uberørt gennem millioner af år og tæller en række endemiske planter, træer, fugle og padder. Herimellem den førnævnte berømte kokosnød coco de mer. Praslin er omgivet af et langt koralrev, der lægger en kraftig dæmper på Det Indiske Oceans bølger og giver roligt, klart vand i de talrige små idylliske bugter.

Ved middagstid sætter vi kursen videre mod La Digue. Skulpturelle klippeformationer reflekterer sollyset i skiftende nuancer, bestemt af solhøjden. Dette er kulisserne, der møder en ved indsejlingen til La Digue. Dette lille frodige paradis rummer en naturlig skønhed, som ingen bør snyde sig for. Alt ånder fred og ro. Oksekærrer trækker kokoshøsten gennem palmelunden til den lille mole, mens de nyankomne kører på lejede cykler mod de fabelagtige strande, omgivet af granitklipper og de smukkeste palmer. Fra søsiden beskyttes strandene af et ydre koralrev og mellem stranden og revet af enorme lyserøde klippeformationer.

Vi har ikke set et smukkere sted på kloden! La Digues 2.000 indbyggere synes nærmest uberørt af den øvrige verdens udvikling, når man ser bort fra de seks køretøjer, der har tilladelse til at køre på øen. Dette er som at være i en anden verden, og de fleste kan få mange dage til at gå med at cykle og gå rundt til ensomme, fredfyldte strande, de små landsbyer, der lever deres egen uforstyrrede tilværelse eller i de grønne jungleagtige bjerge på jagt efter sjældne fugle med videre.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant.

Derefter bliver der frit slag til at gå langs den skulpturelle strand Anse de Source d’Argent og tage en dukkert i solnedgangens skær. Det siges, at Anse de Source d’Argent er verdens mest fotograferede strand – i dag kan du ved selvsyn opleve hvorfor!

Efter et par timer til at nyde øen, så tager vi færgen tilbage til Praslin for at nå næste færge retur til Mahe.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere efter dagsprogrammet).

Dag 7
Port Victoria, Seychellerne. Tid på egen hånd Afsejling kl. 13:00
Nyd Seychellernes fantastiks bounty-paradis

Man kan gå en tur i byen og se det berømte klokketårn, gå på det lokale marked eller tage til øens strande, som blot ligger en kort taxitur fra byen. Og strandene her er som taget ud af en Bounty-reklame! Selvom øen er den mest befolkede, er det langt fra svært at finde et sted på strandene hvor man føler sig helt alene.

Dag 8
På havet mod Madagaskar
Nyd udsigten på vej mod Madagskar
Du kan bruge dagen i dit helt eget tempo. Aftenen starter naturligvis med et måltid, og bagefter kan du sætte punktum for en dejlig dag med en tur i teateret eller over en godnatdrink, imens du hører en god gang livemusik.
Dag 9
Nosy Be, Madagaskar. Mulighed for udflugt med ylang ylang-plantage, Hell Ville byrundtur og Mont Passot (frokost ikke inkl.) Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 19.00
Hell Villes gamle koloniale bygninger

Madagaskar brækkede af Afrika ved et enormt jordskælv for ca. 165 millioner år siden. I de følgende 45 millioner år drev øen ca. 400 kilometer mod nordøst som er dens nuværende placering. På mange måder er øen et stykke land, som tiden glemte, da det evolutionære pres på arterne her var stort set ikke-eksisterende. I dag findes her rester fra en svunden tid, bl.a. kæmpeskildpadder, lemurer, dværgflodheste og den uddøde elefantfugls tusindårgamle forstenede æg. Med sine mange stille vige og pga. sin strategiske beliggenhed på handelsruter i Det Indiske Ocean var Madagaskar et paradis for mange af de barskeste pirater, der sejlede på de syv verdenshave. Historier om begravede skatte og pralende sørøvere som berettede om deres ugerninger er blevet en farverig del af den nationale folklore.

Nosy Be betyder ”den store ø” og er beliggende udenfor den nordvestlige spids af Madagaskar. Øen er Madagaskars største og der ligger en del populære resorts på øen.

Dagens Albatros udflugt tager os til en plantage, hvor der dyrkes ylang ylang, som er blomsten af calange-træet. Af denne udvinder man olie, som bl.a. bruges til aromaterapi mod forhøjet blodtryk, stress og en mængde andre dårligdomme. Samtidig anses olien for at være et elskovsmiddel. Hvis man ikke er i humør til aromaterapi kan man i stedet forsøge sig med en anden form for lokal delikatesse: nationalsnacken »koba«, som er en rispaté med banan og jordnødder.

Vi skal også besøge Hell Ville med dens gamle koloniale bygninger og restaurerede promenade. Der bliver tid på egen hånd til at finde frokost.

Vi afslutter på øens højeste punkt Mont Passot hvor vi kan nyde den mageløse udsigt over en række af mørkeblå kratere og den hellige sø, der siges at have krokodiller der gemmer på øens forfædres sjæle!

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere efter dagsprogrammet).

Dag 10
Diego Suarez (Antsiranana), Madagaskar. Mulighed for udflugt til Nationalparken Montagne d’Ambre og Baobabtræer. Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Baobab boulevard

Havnebyen hedder i dag Antsiranana men hed før 1975 Diego Suarez opkaldt efter de to portugisiske søfarere Diego Diaz og Fernando Suarez som ”opdagede” Madagaskar i 1506. Beliggende ved Madagaskars nordøstlige del, vidner byen om den lange periode som fransk bastion, marineanlæg og militærpost. Efter militærets tilbagetrækning blev den smukke dybe havn omdannet til Det Indiske Oceans største værft og reparationshavn.

Dagens Albatros udflugt står i naturens og eventyrets tegn. Vi kører i 4-hjulsdrevne jeeps som er den bedste måde at komme rundt. Vi skal nemlig på besøg i den betagende Nationalpark Montagne d’Ambre, hvor en lokalguide skal tage os på et par timers besøg. Parken omfavner 18.200 hektar af tropisk regnskov, så vi kommer kun lige til at få et glimt af dyrelivet og det vulkanske massiv af basaltsten der udgør undergrunden. Området er udspring for en del af områdets vigtigste floder der blandt andet er grundkilder til vandet i Diego Suarez. Fugtig regnskov, kæmpetræer, små bregner og forhåbentligvis orkideer er på ønskelisten!

Efter en dejlig tur igennem regnskoven, kører vi tilbage mod skibet. På vejen skal vi dog se nærmere på de berømte Baobabtræer, tæt ved et udsigtspunkt.

Der er ca. 1 times kørsel til og fra Nationalparken.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere efter dagsprogrammet).

Dag 11
På havet mod Tamatave, Madagaskar.
Dag 12
Tamatave (Toamasina), Madagaskar. Mulighed for udflugt til Ivoloina park med reservat, zoo, lemurprojekt og byrundtur med besøg i Bazary Be marked. Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 15.00
Oplev Madagascars unikke dyreliv

Toamasina (bedre kendt som Tamatave) er Madagaskars næststørste by og hjemsted for hovedhavnen i regionen. Det gør Toamasina til landets økonomiske centrum der håndterer meget af landets eksport og import.

Der verserer flere forskellige historier til oprindelsen af byens navn. En af teorierne siger at det kommer fra den portugisiske São Tornás (Skt Thomas), en anden at det er Kong Radama I af Madagaskar’s besøg i 1817, hvor kongen knælede for at smage vandet og udbrød ”Toa masina” (oversat til: det er salt).

Dagens Albatrosudflugt går til Ivoloina Park, som er et naturbevarings center, blot 12 km udenfor Toamasina. Parken og dets lille zoologiske have fra 1898 drives af non-profit organisationen Madagascar Fauna & Flora group – der blandt andet støttes af Duke University. Her skal vi møde flere forskellige arter af Lemurer som centret er verdenskendt for, i forbindelse med deres succes indenfor bevaring og avl af de truede arter.

Selve parken har byder også på et 280 hektar stort reservat som der bliver tid til at udforske i forbindelse med besøget.

Vi tager en byrundtur på vej tilbage mod skibet og besøger Bazary Be, turistmarkedet der egentligt betyder ”det store marked”, men faktisk er byens lille marked. Her er der et væld af spændende souvenirer, men husk at prutte hårdt om prisen, før du overhovedet tager nogle penge frem.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere efter dagsprogrammet).

Dag 13
Le Port, Reunion, Frankrig. Tid på egen hånd. Ankomst kl. 15.00,
Saint Denis, Réunion

Øen Réunion er en del af øgruppen Maskarenerne, der også omfatter tropeparadiset Mauritius og lilleputøen Rodrigues. Øerne ligger 700 kilometer øst for Madagaskar, godt isoleret i Det Indiske Ocean. Som den eneste i øgruppen har Réunion status af fransk oversøisk departement. Det officielle sprog på øen er dermed fransk, og her er en noget større chance for at blive tilbudt en croissant eller en baguette, end man normalt kan forvente på en lille tropeø midt i Det Indiske Ocean. Øen består af to store, aktive vulkaner, som rejser sig til henholdsvis 2361 og 3069 meter.

Vulkanernes skråninger er grønne, frodige og dækket af skiftevis regnskove og plantager med høje, slanke sukkerrør. Det hele er indrammet af en ring af strande, der matcher drømmen om det lille, private strandeventyr langt fra overrendte megaresorts til topkarakter. Vi lægger til på øens nordvestkyst i Pointe des Galets. Således kaldes den største og vigtigste havn på øen, og den er nu fuldstændig omsluttet af byen Le Port, hvor der bor omkring 40.000 mennesker.

Udnyt dagen til at besøge en af øens strande eller en af de nærliggende byer Saint Paul eller selve hovedstaden Saint Denis.

Dag 14
Le Port, Reunion, Frankrig. Mulighed for udflugt til vaniljeplantage, Cirque Salazie, landsbyen Hell-Bourg og kort visit i Saint Denis (inkl. frokost) Afsejling kl. 18.00
Den smukke cirkusdal, Cirque Salazie

Dagens Albatrosudflugt har retning igennem Saint Denis mod østkysten. Her ser vi tydelige præg af de indiske tamiler der blev ”importeret” i forbindelse med ophævelsen af slaveriet i 1848. Mest tydeligt på grund af de farverige templer der ses på vejen. Vi skal gøre os nærmere bekendt med ”Bourbon vanilje” da vi besøger en vanilje plantage og familien som driver denne.

Hernæst står Cirque Salazie på programmet. Cirque eller en cirkusdal har form som en halv skål der er dannet af gletsjere eller vand og frost. Dalen er den frodigste af øens 3 forskellige, hvilket også giver den mere charme og harmoni. Vi får et indblik i alle de spændende planter og råvarer som gror og dyrkes her. Hernæst står Hell-Bourg på programmet, byen som i 1998 blev hædret som Frankrigs flotteste by, for dens ægthed og karakter. Det er en gammel by og der bliver tid til at udforske den lidt.

Vi spiser frokost inden vi sætter kursen tilbage mod Saint Denis, hvor vi, hvis tiden tillader det har en enkel byrundtur og lidt tid til at snuse rundt.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere efter dagsprogrammet).

Dag 15
Port Louis, Mauritius. Mulighed for udflugt på teruten, med Domaine des Aubineaux/Bois Cheri og Le Saint Aubin. Ankomst kl. 08.00
Mauritius har en lang historie med teproduktion

Skibet lægger endnu engang til ved Port Louis i Mauritius, men eventyret er ikke slut, for vi har endnu en dag til gode på den flotte paradisø.

Øens strategiske position udenfor Afrika gjorde den til et knudepunkt for euroæiske søfarere på vej til og fra Asien. Det har skabt en interessant smeltedigel af kulturer med stærke traditioner. Her findes fem religioner: Kristendom, Hinduisme, Islam, Buddhisme og Sihkisme. Selve hovedstaden Port Louis blev grundlagt af franskmænd tilbage i 1735 og er i dag den største by på Mauritius.

Dagens Albatros udflugt tager udgangspunkt i den såkaldte terute. Her besøges Domaine des Aubineaux, et af de få eksisterende plantage huse oppe i de høje plateauer ved byen Curepipe. Selve huset blev bygget i 1872 og tilhørte te plantagen Bois Cheri’s ejere herrerne Bour og Le Breton. Huset og plantagen var en af de første til at satse på storproduktion af te. Den 250 hektar store plantage producerer stadig op til 700 ton te om året, hvoraf omkring 25% eksporteres. Selve interiøret i huset, ligesom billeder og malerier, vidner om svundne tider.

Netop den fortsatte te produktion hos Bois Cheri skal vi se nærmere på og hvis vi er heldige så får vi mulighed for at smage på lidt af varerne.

Dagen fortsætter i de gamle plantagers tegn, da vi besøger Le Saint Aubin. Dette gamle hus er siden omdannet til et såkaldt ”table d’hote”, altså en restaurant der serverer dagens menu. Vi spiser en Mauritisk frokost og har under besøget mulighed for at kigge nærmere på huset tropiske have.

Efter frokosten besøger vi plantagens lille rom destilleri for at smage lidt lokalproduceret rom, en anden yndet drik. Selve romproduktionen har taget fart siden 2006, hvor en gammel begrænsende lov blev ophævet. Et mere romdrikkende verdenspublikum og et godt klima har åbnet dørene for produktion af både den klassiske rom – men også den mere eksotiske ”rhum agricole” som destilleres direkte fra rå sukkerrørsjuice og ikke fra melasse som ”normalt”.

På vej mod skibet kan man med fordel blive sat af i Port Louis og gå på lidt egne eventyr inden den sidste middag ombord.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere efter dagsprogrammet).

Dag 16
Port Louis, Mauritius og hjemrejse.
Vi kører tidligt til Mauritius internationale lufthavn og starter vores hjemrejse. Efter en mellemlanding lander vi i Billund samme aften

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken

 • Victoria, Seychellerne. Heldagsudflugt med ø-rundtur på Mahe med marked, udsigtspunktet Mission Lodge og håndværksbyen Domaine de Val des Près (inkl. frokost)
 • Victoria, Seychellerne. Heldagsudflugt til øerne Praslin og La Digue, med Vallee de Mai, Coco de Mer, Anse Lazio Beach og Anse Source d’Argent (inkl. frokost)
 • Nosy-Be, Madagaskar. Heldagsudflugt med Ylang-ylang plantage, Hell Ville byrundtur og Mont Passot (frokost ikke inkl.)
 • Diego Suarez, Madagaskar. Heldagsudflugt med 4-hjulstrukne jeeps til Nationalparken Montagne d’Ambre og Baobabtræer. (frokost ikke inkl.)
 • Tamatave, Madagaskar. Halvdagsudflugt til Ivoloina park med reservat, zoo, lemurprojekt og byrundtur med besøg i Bazary Be marked. (frokost ikke inkl.)
 • Le Port, Reunion. Heldagsudflugt til vanilje plantage, Cirque Salazie, landsbyen Hell-Bourg og kort visit i Saint Denis (inkl. frokost)
 • Port Louis, Mauritius. Heldagsudflugt ad Te-ruten med besøg i Domaine des Aubineaux, te produktion hos Bois Cheri og Saint Aubin, med rom smagning (inkl. frokost)

Pris:  kr. 6.198

Den smukke Anse Lazio Beach, Praslin

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 24.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for opgradering af kahyt og enkeltkahyt

Opgradering af kahyt
Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. External premium: kr. 3.498,- pr. person
Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. Mini suite: kr. 14.498,- pr. person

Enkeltkahyt
Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. Internal premium: kr. 4.998,-
Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue kat. External premium: kr. 7.498,-
Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. Mini suite: kr. 39.998,-

Rabat for 3./4. person i kahyt

Kun muligt i Internal premium eller External premium (skal bestilles separat og bekræftes af rederiet)

 • Rabat for voksen 5.000,- per person
 • Rabat for børn (2-12 år) 12.000,- per person
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly t/r Billund – Mauritius med mellemlanding
 • Transport jf. program
 • Ørundtur på Mauritius
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen.
 • 15 dages krydstogt med Costa neoRiviera i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (kr. 1.040,- pr. person)
 • Helpension på skibet
 • Kaffe, te og isvand på skibet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke kr. 6.198,-
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt, udvendig kahyt med vindue og balkonkahyt
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (beregn ca. USD 20 i alt. Gæster med udflugtspakke bør beregne USD 50 i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Kahytskategori Internal Premium 14 m2
Indvendig kahyt på dæk 8. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori External Premium 17 m2
Udvendig kahyt med vindue på dæk 8. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori Minisuite 22 m2
Udvendig kahyt med egen balkon på dæk 10. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

 

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og internt i USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Før afrejsen

Pas
Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Singapore: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/singapore
Vietnam:
www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/vietnam
Kina:
www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/kina
Filippinerne:
www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/filippinerne
Borneo:
www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/borneo
Malaysia:
www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/malaysia

Eller læs vores artikel med 7 fakta om Borneo

Hånden på hjertet

Costa Cruises hører til i den billigere ende af krydstogtrederierne på det danske marked

Det er et 2+ eller 3-stjernet rederi, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Har man tidligere sejlet med fx Celebrity Cruises, kan man ikke forvente samme serviceniveau og gastronomiske oplevelser hos Costa Cruises, for pris og kvalitet hører nu engang sammen. Når det er sagt, så er oplevelsen om bord for de fleste stadig på et niveau, som ligger et pænt stykke over, hvad hverdagen hjemme byder på.

Målet helliger midlet

Når valget nu alligevel helt bevidst er landet på Costa Cruises, så er det deres fokus på den unikke rejserute og gode tid på de mange spændende destinationer. For Albatros er det vigtigste i denne forbindelse store oplevelser og et rejseprogram med en perlerække af steder som mange har drømt om at se!

Ekstensivt udflugtsprogram

På netop denne rejse er udflugtsprogrammet lidt mere spækket end normale ture med lignende varighed. Det er et bevidst valg at sammensætte hvad vi vurderer er en perfekt krydderblanding af natur, kultur, mennesker og historie – der vil give minder for livet. Vi har også valgt at have en del lidt længere udflugter og så inkludere frokosten i land, da vi på den måde forhåbentligt også får en mere varieret kulinarisk og oplevelsesrig rejse.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

18MUCOC01BDK1602