Burma og Sydthailands hemmeligheder

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Aktiv rejse med vandring i Burmas ukendte egne, hvor bjergstammer lever, som de altid har gjort, nationalparken Khao Sok og 4 dages afslapning i Khao Lak

Fra Thailands berømte opiumsområde Den Gyldne Trekant rejser vi over grænsen til Burmas afsidesliggende Shan-provins, hvor stadig meget få turister kommer til. Her bor vi i den hyggelige by Keng Tung, hvor vi har base under opholdet i Burma. Vi er med til bøn i det lokale kloster og vandrer ud i området ad stier langs rismarkerne. I små landsbyer inviteres vi indenfor i beboernes langhuse og oplever de mange forskellige bjergstammers traditionelle levevis.

Turen går tilbage til Thailand og Chiang Mai, hvorfra vi flyver til det smukke Sydthailand, nærmere bestemt Khao Sok Nationalpark. Her indkvarteres vi i hytter eventyrligt smukt beliggende midt i en sø, hvorfra vi tager på sejlture og vandreture i den omkringliggende regnskov.

Vi slutter rejsen af på et hyggeligt hotel ved strandene i Khao Lak.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Kyat

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Chiang Rai. Videre til Den Gyldne Trekant
Dag 3 Over grænsen til Burma og videre til Keng Tung
Dag 4 Keng Tung. Udflugt og vandretur til landsbyer med langhuse og klosterbesøg
Dag 5 Keng Tung. Landsbyen Wan Pin og vandretur til akha-landsbyer
Dag 6 Keng Tung. Den britiske garnison, let vandretur og skolebesøg
Dag 7 Keng Tung – Chiang Mai
Dag 8 Fly Chiang Mai – Phuket. Videre til Khao Sok Nationalpark
Dag 9 Khao Sok Nationalpark. Kajaksejlads på floden og Natsafari.
Dag 10 Khao Sok. Sejltur til Khao Sok-søen, vandretur og tid på egen hånd
Dag 11 Khao Sok – Khao Lak. Morgensafari. Strandliv og afslapning
Dag 12–13 Khao Lak. Afslapning eller eventyr på egen hånd
Dag 14 Khao Lak og hjemrejse fra Phuket
Dag 15 Hjemkomst til København

Hoteller

Palm Galleria Resort

 • Antal værelser: 98
 • Afstand til centrum: Ca. 15 km
 • Døgnåben reception
 • 1 restaurant
 • 1 bar samt poolbar
 • Ingen elevator
 • 1 swimmingpool samt en børnepool
 • Gratis Wifi
 • Massage og mindre fitnesscenter
Det hyggelige Palm Galleria Resort ligger ca. 15 km nord for centrum af Khao Lak. Hotellet byder på pæne værelser, en indbydende pool, et lille spaområde og egen restaurant. Der er ca. 500 meter til nærmeste badestrand Khuk Kak og den idylliske Pakarang Beach, som dog ikke er så badevenlig. Ved stranden ligger et lille udbud af hyggelige lokale restauranter. 

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
19.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi flyver fra København til Chiang Rai i det nordlige Thailand. Flyrejsen går via Bangkok.

Dag 2
Ankomst til Chiang Rai. Videre til Den Gyldne Trekant
Vi tager en sejltur på den mægtige Mekongflod

Vi lander i Chiang Rai, og efter indrejseformaliteterne kører vi ca. 1 time til området, som populært kaldes Den Gyldne Trekant. Her mødes grænserne til de tre lande Thailand, Laos og Burma.

Vi checker ind på vores resort beliggende i skønne omgivelser ud til Mekongfloden. Efter en frokost og et lille hvil ser vi nærmere på det berygtede grænseområde. Den Gyldne Trekant var indtil for få år siden centrum for Asiens opiumproduktion. I Thailand er dyrkningen dog efterhånden indstillet, og i dag er det primært souvenirs, kunsthåndværk og afgrøder, der sælges i området. Her er et leben af handlende, som krydser grænsen via broen over Mekongfloden. Vi stopper ved Opiummuseet i landsbyen Baan Sop Ruak og får et spændende historisk indblik i det tidligere salg og produktion af opium.

Herefter tager vi en sejltur på den mægtige Mekongflod, der løber cirka 5.000 kilometer gennem Kina, Burma, Laos, Cambodja, Thailand og Vietnam. Undervejs passerer vi de små landsbyer på den laotiske bred og ser et af de store kasinoer på den Burmaske side.

Om aftenen nyder vi sammen en velkomstmiddag.

Overnatning ved Den Gyldne Trekant.

Dag 3
Over grænsen til Burma og videre til Keng Tung
Billedskønt landskab ved Keng Tung

Efter morgenmaden sætter vi kurs mod grænsen til Burma (Myanmar). Det kan tage lidt tid at få ordnet indrejsetilladelsen til Burma, og når formaliteterne er overstået, begiver vi os mod Keng Tung i Shan-provinsen.

Shan-provinsen er først for nylig åbnet for turister, og man har fornemmelsen af at træde ind i en helt anden og uberørt verden – hvor der ikke er mange andre vesterlændinge.

Provinsen har alle dage ligget i den yderste del af riget og er befolket af talrige bjergstammer og etniske minoriteter, som har levet i deres egen verden under forskellige overherredømmer. Under det britiske kolonistyre blev Shan-provinsen betragtet som en fjern provins, og briterne opførte en mindre garnisonsby, som var imperiets forpost strategisk tæt ved Mekongfloden og grænserne til Kina og Fransk Indokina. Med briterne fulgte vestlige missionærer og flere af bjergstammerne er i dag kristne.

Da briterne forlod landet i 1948, opstod der et ønske om selvstændighed i provinsen, hvilket har ført til konflikter med militærregeringen i hovedstaden Yangon. Området har for nyligt opnået begrænset autonomi, og det er nu muligt for eventyrlystne rejsende at besøge det.

Undervejs mod hovedbyen Keng Tung stopper vi ved et lokalt marked og spiser frokost. I Keng Tung indlogeres vi på byens hotel, som er bygget, hvor det gamle kongepalads lå. Hotellet er velfungerende med rummelige og rene værelser med eget bad og toilet – et ganske udmærket turistklassehotel.

Keng Tung har været hovedstad for shan-folket og en fæstningsby omgivet af jordvolde, i dag står blot en enkelt af de gamle byporte tilbage. Byen er charmerende, overskuelig og hyggelig, og her er ikke meget trafik, så vi bevæger os rundt til fods i de små gader og smøger.

En lille sø ligger centralt i byen, og et par restauranter er dukket op langs bredden. Vi stopper ved en af byens små bakketoppe, hvorfra vi har et godt udsyn over byen og søen. Om aftenen spiser vi middag på en af byens få restauranter.

Overnatning i Keng Tung.

Dag 4
Keng Tung. Udflugt og vandretur til landsbyer med langhuse og klosterbesøg
Buddhistisk kloster og skole for novicer i Keng Tung

Området er gennem tiderne præget af sin beliggenhed tæt ved grænsen til Kina, Thailand og Laos. Og her bor mange af regionens etniske minoritetsgrupper som blandt andet akha, lahu, lisi, wa, loi, aku, silver palaung og anin. De bærer typisk forskellige traditionelle klædedragter, hvilket gør det nemmere som udefrakommende at skelne dem fra hinanden.

Stammerne selv er meget bevidste om, hvor de hører til, og selv i dag er der ingen kontakt mellem flere af stammerne, ligesom ægteskaber mellem beboere fra forskellige landsbyer er utænkeligt. Ofte taler man flere forskellige sprog inden for en lille radius – for eksempel er det ikke usædvanligt, at beboerne i nabolandsbyen taler et helt andet sprog.

Landsbyerne ligger spredt i det bjergrige terræn, og beboerne ernærer sig ved landbrug. Her dyrkes hovedsagligt højlandsris, majs, te og sesam. Vi kører gennem det smukke og særlige landskab, hvor jungle er blandet med opdyrkede dale og terrasser langs bjergsider. Et meget fotogent landskab, som man ikke bliver træt af at nyde.

Efter et par timers kørsel begynder vores vandretur. Målet er nogle landsbyer, hvis indbyggere stadig bor i langhuse, hvor store familier (ofte 20-30 personer) lever under samme tag. Vi bydes indenfor af de gæstfrie stammefolk. Turister er stadig et sjældent syn, og det er derfor lige så stor en oplevelse for de lokale, som det er for os. Ved den ene af landsbyerne finder vi et lille kloster midt i junglen, hvor vi nyder vores madbragte frokost.

Tilbage i Keng Tung besøger vi byens buddhistiske kloster, som også fungerer som skole for godt 300 novicer – drenge i lære som munke. Der er fælles bøn sidst på dagen, og vi er inviterede til at overvære den.

Overnatning i Keng Tung.

Dag 5
Keng Tung. Landsbyen Wan Pin og vandretur til akha-landsbyer
En af de etniske minoritetsgruppers landsby i Keng Tung

Dagen begynder med et besøg på byens lokale marked, som er mest livligt om morgenen. Senere går turen mod landsbyen Wat Pin, og efter cirka halvanden times kørsel begynder vores vandretur, som tager os til flere landsbyer beboet af akha-, lahu- og lisi-bjergstammerne. Her bærer kvinderne stadig de traditionelle og farvestrålende klædedragter og hovedbeklædninger.

Vores vandretur går ad små stier gennem jungle og langs risterrasser. Undervejs møder vi den flittige lokalbefolkning, der arbejder i markerne. Vi besøger 3-4 landsbyer undervejs og bydes indenfor for at høre om de lokales levevis. Den medbragte frokost nydes i det fri.

På vejen tilbage til Keng Tung stopper vi ved Wan Kwan-landsbyen, hvis speciale er fremstilling af ild-vand – også kendt som risbrændevin. Vi ser processen og får lov til at smage på den lokale brændevin, som er populær blandt alle bjergstammerne i provinsen.

Overnatning i Keng Tung.

Dag 6
Keng Tung. Den britiske garnison, let vandretur og skolebesøg
Den smukke hovedby Keng Tung i Shan-provinsen

I dag oplever vi levn fra perioden, hvor Burma var koloniseret fra England. Turen op til den gamle, britiske garnison Loi-Mwe er om muligt endnu smukkere end de foregående dages ture i landskabet.

Briterne indtog Burma i 1824, men først et godt stykke inde i det tyvende århundrede kom de til Shan-provinsen. I 1916 etablerede de en lille garnison på en bakketop i dette fjerntliggende område som dog havde en strategisk beliggenhed tæt ved grænsen til Kina og det daværende franske Indokina. En kirke og en fin guvernørbolig blev opført, og da stedets behagelige klima i de varme sommermåneder tiltrak flere vesterlændinge, opstod en lille landsby.

I dag findes de gamle sommerhuse, kirken og guvernørbolig stadig i byen, som også har et hyggeligt marked, hvor vi spiser frokost. Senere går vi ud på en let vandretur i området, inden vi vender tilbage til Keng Tung. På vejen gør vi stop ved en af områdets lokale skoler. Vi spiser sammen på denne sidste aften i Burma.

Overnatning i Keng Tung

Dag 7
Keng Tung – Chiang Mai
Idylliske omgivelser ved Chiang Mai

Det er blevet tid til at tage afsked med Burma og Shan-provinsen, og vi kører den smukke tur tilbage til grænsen, hvor udrejseformaliteterne hurtigt overstås.

Tilbage i Thailand spiser vi frokost på en lokal restaurant og besøger nogle varme kilder, før vi sætter kursen mod Chiang Mai.

Hen på eftermiddagen når vi Chiang Mai, som er hovedstaden i provinsen af samme navn i det nordlige Thailand. Den gamle bydel er omkranset af en voldgrav, og flere steder er der stadig rester af den gamle bymur.

Om aftenen går vi hen til byens livlige natmarked, hvor vi også spiser middag sammen – noget af en kontrast til de seneste dages fredelige omgivelser.

Overnatning i Chiang Mai.

Dag 8
Fly Chiang Mai – Phuket. Videre til Khao Sok Nationalpark
Vi skal sejle med longtail-både på Sok-floden

I dag tager vi afsked med Nordthailand og fortsætter mod nye eventyr. Vi tager det direkte formiddagsfly til Phuket i Sydthailand, og efter ankomsten kører vi et par timer mod nord.  Undervejs gør vi holdt og spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi når en af Thailands bedst gemte hemmeligheder, nationalparken Khao Sok, hvor vi i det kommende dage skal på jungleeventyr.

Parken har en bemærkelsesværdig historie. Den tætte og ufremkommelige regnskov var i flere århundrede tilflugtssted for områdets lokale landsbybeboere, som søgte skjul for invaderende burmesiske hære under de talrige krige mellem nabolandende i regionen. Området blev kendt for sit rige dyreliv og de mange fisk i Sok-floden.

I 1960’erne var opdagelsen af store forekomster af mineraler tæt ved at tage livet af regnskoven. Her blev udvundet bl.a. tin og wolfrem, og derfor blev en vej anlagt gennem junglen.  At området alligevel overlevede og ikke led samme skæbne som mange andre naturområder, der i dag er forsvundet fra vores klode, skyldes pudsigt nok en gruppe unge oprørske kommunist sympatisører!

I kølvandet på Vietnamkrigen var der oprørske grupper i det mest af Sydøstasien. Og netop området her var base for grupper af kommunister, som skjulte sig i den ufremkommelige jungle. Det var ikke kun regeringens militær, der blev holdt stangen her; grupperne skræmte samtidig minearbejdere, skovhuggere og jægere, som derfor forlod området. Da de mange kommunistiske oprør efterhånden døde ud, fik visionære embedsmænd øjnene op for det unikke naturområde, og i 1980 fik det status som nationalpark. Inden den officielle status nåede man dog at opføre et stort dæmningsprojekt stykke oppe ad floden. Dæmningen skabte en 165 kvadratkilometer stor sø inden for parkens område. Søen er i dag med til at skabe de unikke naturscenarier med kalkstensklipper og bjerge, der rejser sig over junglen og spejler sig i den blågrønne sø. Nationalparken er i øvrigt kendt for sit rige dyre- og planteliv.

Hen på eftermiddagen ankommer vi til udkanten af parken og indlogeres på den charmerende Khao Sok River Lodge. Lodgens hytter ligger i junglen direkte ned til floden, og trods den forholdsvis beskedne standard har alle værelser aircondition samt naturligvis eget bad og toilet. Vi nyder aftensmad i restauranten med udsigt til floden.

Overnatning ved Khao Sok Nationalpark

Dag 9
Khao Sok Nationalpark. Kajaksejlads på floden og Natsafari.
Der er et rigt dyreliv i Khao Sok Nationalpark

Vi har en hel dag i de naturskønne opgivelser. Efter morgenmaden tager vi en sejltur i kajak ned ad floden. Vi nyder de stille og rolige omgivelser, mens vi langsomt glider med strømmen ned af floden. Undervejs kigger vi efter dyreliv, og der er gode chancer for at se aber undervejs.

Vi kører tilbage til resortet, hvor vi spiser frokost, og derefter er eftermiddagen på egen hånd. Der er masser af muligheder, for at tage på oplevelser i området, og rejselederen vil naturligvis være behjælpelig med at arrangere.

Middagen spiser vi sammen på resortet, og når mørket har sænket sig, begiver vi os til fods på natsafari i nationalparken. Selvom der er mørkt, er det på dette tidspunkt, der er bedst chance for, at se dyrelivet i parken. Vores lokale guide vil hjælpe med at spotte dyrene, og især edderkopperne er lette at finde og se om natten. Turen tager et par timer og det er en god idé, at medbringe en god lommelygte.

Overnatning i Khao Sok Nationalpark.

Dag 10
Khao Sok. Sejltur til Khao Sok-søen, vandretur og tid på egen hånd
Sejltur på Khao Sok søen

Vi pakker en weekendtaske og begiver os ud på den store sø. Fra vores resort i junglen kører vi en lille times tid, til vi når flodbredden. Herfra sejler vi ud på søen, hvor naturscenerierne tager vejret fra de fleste.

Vi bor på Sai Chol Floating Resort, som skal være vores hjem for en nat. Resortet ligger direkte på søen tæt ved en lille ø. Vores hytter er forholdsvis beskedne, men har dog eget bad og toilet samt aircondition. Udsigten er fantastisk, og efter at have fået anvist vores hytter, spiser vi frokost på resortets restaurant. Vi slapper af et par timer på resortet, måske frister en svømmetur i det klare vand? Det vil også være muligt, at benytte resortets kajakker.

Sidst på eftermiddagen skal vi igen på opdagelse i de smukke omgivelser; efter en kort sejltur går vi i land på en af øerne, som er opstået, efter at området blev inddæmmet. Vi udforsker en af områdets mange drypstenshuler.

Tilbage op resortet nyder vi middag, mens mørket og stilheden sænker sig.

Overnatning i Khao Sok Nationalpark.

Dag 11
Khao Sok – Khao Lak. Morgensafari. Strandliv og afslapning
Vi bor på Palm Galleria Resort i Khao Lak

I dag starter vi tidligt og tager på ”safari” i vores longtail-både. Dyrelivet et mest aktivt om morgenen samt sidst på dagen i skumringen. Der er gode chancer for at se gibbonaber, der svinger sig i træerne, de særprægede næsehorsfugle samt fiskeørne og andre rovfugle. I parken lever også tapirer, elefanter, vildsvin og sågar tigre, som man dog ikke skal gøre sig forhåbninger om at se! Efter morgensafarien tager vi tilbage til vores ressort, hvor der er morgenmad.

Fra Khao Sok er der ikke langt til de kilometer lange, palmefyldte strande ved Khao Lak nord for Phuket. Det natursmukke område er præget af en afslappet stemning med begrænset trafik. I centrum af Khao Lak er der et mindre natmarked og en masse charmerende caféer.

Vi indkvarteres på det hyggelige Palm Galleria Resort ca. 15 km nord for centrum. Hotellet har pæne værelser, en indbydende pool, et lille spaområde og egen restaurant. Der er ca. 500 meter til nærmeste badestrand Khuk Kak og den idylliske Pakarang Beach, som dog ikke er så badevenlig.

Overnatning i Khao Lak.

Dag 12–13
Khao Lak. Afslapning eller eventyr på egen hånd
Den natursmukke kyst ved Khao Lak nord for Phuket

De næste par dage kan du nyde ved poolen eller på en af områdets mange strande. Snyd ikke dig selv for den velsmagende thaimad på en af de mange lokale restauranter.

Har du lyst til at tage på udflugt, er der masser af muligheder for det. Eksempelvis findes der nogle flotte vandfald i området, som nemt kan besøges med en tuk-tuk. Ud for kysten ligger nogle af Thailands bedste snorkel- og dykkerområder, den lille øgruppe Koh Similian. Her er der både et fantastisk koralrev og fisk i alle farver – og de heldige kan støde på både rokker og havskildpadder.

Rejselederen vil naturligvis være behjælpelig med at arrangere ekstra udflugter under opholdet i Khao Lak.

Overnatning i Khao Lak.

Dag 14
Khao Lak og hjemrejse fra Phuket
Idyl ved Khao Lak

I dag kan du få det sidste sol på maven eller købe de sidste gaver med hjem. Sidst på eftermiddagen kører vi strækningen på 1½ time til lufthavnen i Phuket, hvorfra vi flyver hjem via Bangkok.

Dag 15
Hjemkomst til København

Vi lander i København efter to fantastiske uger i Thailand og Burma.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 19.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.698,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Chiang Rai og Phuket – København via Bangkok
 • Indenrigsfly Chiang Mai – Phuket
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse på gode turistklasse hoteller (i Khao Sok Nationalpark er hotelstandarden lidt lavere, se praktiske oplysninger)
 • Indrejsegebyr til Burma
 • Morgenmad dagligt
 • 10 frokoster; alle dage undtagen dag 12-14
 • 9 middage; alle dage undtagen dag 11-14
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Øvrige måltider
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Vandring og fysisk form

Er du i nogenlunde god form og kan vandre et par timer, kan du fint klare vandreturene og de øvrige aktiviteter på denne rejse.

Visum

Du bedes medbringe 3 pasfotos, som skal bruges ved indrejsen til Burma. Ved grænsekontrollen udstedes en indrejsetilladelse, og dit pas opbevares af immigrationsmyndighederne. Passet udleveres igen, når vi forlader Burma.

Bemærk venligst, at disse indrejseregler kun gælder DENNE REJSE, hvor vi opholder os i Shan-provinsen. På vores øvrige rejser til Burma gælder andre regler, fx skal man søge om visum via Burmas online visum-system. Læs mere om reglerne på den pågældende rejse.

Langt fra normale turistruter

På rejsen kommer vi langt fra normale turistruter, og vi kan derfor komme ud for, at ikke alt fungerer helt, som vi er vant til. Hotelstandarden i Keng Tung ganske udemærket. Under opholdet i Khao Sok skal vi være forberedte på en lidt lavere standard, end vi er vant til, der er dog eget bad/toilet i alle hytter. De lidt rustikke forhold opvejes til fulde af de naturskønne omgivelser, som der er lagt vægt på på denne rejse.

Gode tips til pakkelisten

Keng Tung er ligger i næsten 1.000 meters højde, og især vintermånederne december og januar har kolde morgener og nætter med temperaturer ned til 5 grader. Det er derfor en god idé at medbringe en varm fleecetrøje e. lign., så du kan holde varmen. Op ad dagen bliver det typisk lunt – mellem 15 og 20 grader. 

Godt og solidt fodtøj bør være en del af din baggage, da det er en aktiv tur med en del vandring.

Medbring gerne en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from Oplevelsesrig rejse Turen levede optil vores forventninger, den var aktiv og oplevelsesrig og gav somme tider sved på panden. Besøg hos bjergfolkene i Burmas Shaan-stat gav en følelse af at være ved verdens ende. En enestående oplevelse, at møde disse mennesker, der lever meget anderledes end os. Vandreturene foregik i ubeskrivelig smukke bjerge, dog somme tider med et glat mudret underlag, så tag godt vandrefodtøj med. Vi var i et konfliktfyldt område med synligt militær tilstedeværelse, men dette medførte ikke begrænsninger for vores tur. Rejsen i Sydthailand var smuk, men vi fik ikke set så mange dyr som vi havde håbet på. Specielt vil vi fremhæve kanoturen, som en meget specielt oplevelse, der gav mulighed for at se dyrelivet tættere på. Et par gode råd: tag US Dollars med og veksle derude. Hav god tålmodighed ved immigrationen ind i Thailand, både i Bangkok lufthavn og ved den Burmesisk/thailandske grænse.
Date published: 2016-10-23
Rated 4 out of 5 by from En spændende tur til nye turist områder og skøn natur En spændende rejse med super rejseleder. Man kommer hjem rigere på oplevelser og viden.
Date published: 2016-10-23
Rated 4 out of 5 by from mange stærke oplevelser Vi har været på en rigtig fin og lærerig tur til Buma og syd Thailand. Vores rejseleder på turen var alle dage det fast holdepunkt, som forstod at sætte stederne ind i en så vel historisk som nutidig kontekst. I Burma blev vi udfordret på det fysiske og fik nogle spændende besøg hos naturfolk og landsbyer langt uden for de almindelige veje. Turen bød også på en "aftensang" sammen med 322 munke (vi var dog kun med i den første af de 3 timer, som foregik hver aften. Glemmer ikke lige med det samme besøget i langhusene, børnehjemmet med 45 børn og 3 katolske nonner. Et sted der bare var rent og ordenligt overalt ude og inde. Den lille batistskole med 3 samlæste klasser og igen kun 3 voksne til at forestå undervisningen, den ene var også præst. I syd var der skønne opdagelser i regnskoven, både fra land og fra vandsiden, både tidlig morgen, midt på dagen og sent aften, hvor alt var mørkt omkring os, men rigtigt mange lyde kom ud fra skovens mørke. De 2,5 sidste dage med afslapning, gik forbavsende hurtigt og var med til på en god måde at "fordøje," de mange anderledes indtryk, end det vi lige ser hjemme i den lokale skov. En tur der varmt kan anbefales til ung som ældre, der vil opleve såvel anderledes kultur som natur.
Date published: 2016-10-28
Rated 5 out of 5 by from Udfordrende og virkelig spændende Denne rejse til Den Gyldne Trekant og derfra nogle hundrede kilometer ind i Burma var især kendetegnet ved, at der på dette sted i Burma ikke er gang i nogen egentlig turistindustri. Vi var på udfordrende bjergvandring i smeltende varme mellem bjerglandsbyer, hvor beboerne ikke var vant til fremmede. Vi har set noget af det mest oprindelige og primitive, der muligvis med ganske få undtagelser findes tilbage i verden. Tilbage i Thailand boede vi på den kæmpemæssige sø i Khao Sok nationalpark på flydende hytter bygget på tanke. Endnu en oplevelse af de større. Derfra til Khao Lak, et turistpræget område lidt sydligere. Her var ikke meget at se, men vores guide var med det samme hurtig til at arrangere sejltur med egen speedbåd i Andermanerhavet ud til Turin-øerne. Her var vi heldige at se både havslanger og havskildpadder i koraller i alverdens farver.
Date published: 2017-03-18
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk rejse, dog med visse udfordringer - der havde lidt et præg af at være en test-rejse Vi havde et virkeligt godt ophold i Burma - men logistikken var ikke helt gennemtænkt fra Albatros side. Det bar en del præg af, at vi var prøve-gæster for rejsen - selv vores guide havde ikke fået al information fra de lokale arrangører i Burme/Thailand. Vi havde inden rejsen nogle udfordringer med at få forlænget rejsen med 2 dages ophold på sidste destiation - det tog 5 uger, uden megen kontakt fra Albatros undervejs. I rejsedokumenterne gør Albatros opmærksom på, at de placerer os på flyet nogle uger i forvejen, men alligevel var vores lille selskab på 3 ikke placeret sammen til en 10-timers flytur. Det blev dog ordnet af Thai Air, men vi måtte vente ved skranken i en times tid i kastrup lufthavn, for det lykkedes. Flyselskabet flytter næppe 3 i et selskab, der allerede er placeret i en række, da der jo ikke sidder flere i sådan en række. Det blev antydet af Thai Air, at Albatros 'bare' havde afleveret alle navne i gruppen - uden nærmere angivelse af hvem der rejse med hvem i gruppen. Selve turen i Burma var fantastisk - dog ville en akklimariseringsdag være god at have, så vi ikke skal op klokken 6.00 den første morgen efter den lange rejse. Hotellet i Chaing Rai var dejligt, så en ekstra overnatning ville have gjort underværker - vi var alle totalt smadrede de/den første dag efter den tidlige morgen. Gåsturen og sejlturen kunne være på hver sin dag - og der ville have været mulighed for at Niels (Guiden) kunne have givet lidt mere sammenhængende instrukser og information (- mens vi IKKE sad i bussen, og det var svært at høre). I Burma havde vi nogle perfekte dag - med en meget vidende guide (Niels Seeberg), der suppleret af de gode lokale guider gjorde denne del af opholdet enormt givende. En eftermiddag på egen hånd have gjort rejsen mindre forhastet - og måske have givet os et endnu bedre indtryk af Ken Tung. Landsby besøgene, klosterbesøg etc. var lige i øjet - og enormt spændende. Videre fra Burma mellemlandede vi i Chiang Mai - og igen lidt forhastet. Ankomst sen eftermiddag - natmarked, og afrejse igen næste morgen. En ekstra dag, med evt. en formiddagsudflugt i dette dejlige område ville være enormt befriende. Vi tager straks videre til Sydthailand til Khao Sok - hvor vi var i jungle området og havde et par dejlige dage - hvor vi jo også overnattede på et af de flydende overnatningssteder på søren. En stor oplevelse langt fra alfarvej. Nat safarien i regnstiden var lidt spild af tid - selv de lokale guider sagde, at vi ikke skulle regne med at se nogle dyr når det regnede så meget som det gør på denne tid - og det holdt stik. En friaften ville have være bedre. Hvor kunne de efterlyste 'fri-timer' så findes på turen? Ja, det var jo hensigten at vi skulle slappe af i et resort med badning etc. de sidste dage - men her mener jeg Albatros havde taget alt for stor en chance ved at placere os i et resort (der faktisk var OK isoleret set) - når vi tager i betragtning af det fortsat er regntid - og resortet er placeret meget langt fra nogen som helst anden aktivitet end solbadning. Det styrtede ned alle dage (rigtig regntids-vejr). Her burde Albatros have vist deres overblik som arrangør, og placeret selvskabet et andet sted. Vores lille selskab på 3 havde bestilt et par ekstra overnatninger (- som dt jo altså tog 5 uger at få bekræftet oprindeligt). Albatros burde i mine øjne have advaret os om den meget isolerede placering - og foreslået noget andet (Resortet mini marked var slet ikke åbent mens vi boede der, lige som pool-baren var lukket, den anden bar løb tør for øl - uden at vi altså holdt druktfest, og en del retter kunne ikke købes fra menukortet). Vi valgte af afbryde opholdet allerede efter første nat- og bestilte et hotel i Phuket Old Town - og havde et par virkeligt dejlige dage herinde. Ikke rigtigt badeferie selv om det valgte hotel havde en pool hvor vi slangede os en del af tiden. Det regnede heldigvis meget mindre her (kun nogle få byger), end det gjorde i Khao Lak (- fik vi bekræftet af de andre deltagere - og senere ggennem vejrudsigterne.) Så de efterlyste dage kunne have været taget fra badeferie-delen, da den jo ikke kunne gennemføres. Alternatvit kunne afslapningsdagene være brugt i Phuket/Phuket by, hvor der var større chance for lidt adspredelse i tilfælde af regn i regntiden :-) Vi har mange fantastiske minder fra turen, men den mindede altså på enkelte områder som en test-tur, der startede virkeligt godt, men faldt lidt i styrke hen over rejseperioden.
Date published: 2016-10-24
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk tur med spændende indhold. En rigtig god og anderledes oplevelse, hvor man som turist kommer tæt på den lokale befolkning. Turen levede til fulde op til vores forventninger. En fantastisk rejseleder, der havde styr på det hele, og ovenikøbet veltalende på de lokale sprog. Der var daglig god orientering til holdet om den næste dags forløb.
Date published: 2017-03-19
Rated 5 out of 5 by from En spændende rejse med nye oplevelser hver dag Vi startede med at vandre i bjergene hvor vi besøgte forskellige landsbyer, det var nogle hårde men fantastiske ture. Vi så og oplevede hvordan de lever og hvor hårdt livet på bjergsiderne er. Efter vores besøg i Burma tog vi til Syd Thailand, hvor vi besøgte Khao Sok nationalpark, der var vi også på vandreture og en enkelt nat vandretur. De har en utrolig smuk natur. Vi prøvede at bo på Kaho Sok-søen i små flydende huse. Vi badende, vandet og omgivelserne var fantastiske. De sidste dage var vi i Khao Lak hvor vi blandt andet lejede vores egen speedbåd og var på snokletur - vi havde 3 dyk hvor vi så, havskilpadde, havslange, søheste, masser af forskellige fisk og meget flotte koraller. Det var en fantastisk tur med masser at natur oplevelser og ikke så turistet. Ind imellem en lidt hård tur, men alle var glade og havde et super godt god på mod og alle tog sig godt af hinanden. Vores Guide Lasse var en rigtig god guide som viste rigtig meget om østen, havde en god humor og passede godt på os alle.
Date published: 2017-03-18
Rated 5 out of 5 by from Virkelig god tur ud over "det sædvanlige" Fantastisk god tur bla. pga. virkelig kompetent og meget hjælpsom rejseleder. Meget varieret program og 6 meget forskellige overnatningssteder. Kun for dem, som har lyst til at bevæge sig, ikke for dem som KUN vil bade
Date published: 2017-03-18
 • y_2017, m_11, d_22, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_10
 • loc_da_DK, sid_THRTR10, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

18THRTR10ADK0203